Thursday, March 4, 2010

Game Reviews Part 1

DISCLAIMER! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑCHTUNG!
Το παρόν άρθρο απευθύνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε videogame nerds. Όσοι από σας έχετε φίλους, κανονικές ζωές ή/και Nintendo Wii θα βρείτε το άρθρο βαρετό και χωρίς νόημα. Κόφτε λάσπη και πηγαίντε να ξαναδιαβάσετε τους "Έλληνες συμμαθητές σε κατηγορίες" or something. Περιμένω...

...Έφυγαν; ΟΚ.

Πριν από λίγο καιρό χάκαρα το XBOX μου για να μπορεί να παίζει αντιγραμμένα παιχνίδια, πράγμα που αντικατοπτρίζεται τέλεια και στην πτώση των άρθρων που ποστάρω ανά μήνα. Σπατάλησα που σπατάλησα λοιπόν το χρόνο μου, ας βγει και κάτι χρήσιμο: Σας χαρίζω αυτό το bonus αρθράκι με reviews από μερικά απ' τα παιχνίδια που με κράτησαν σε αυστηρή δίαιτα Red Bull και Doritos τον τελευταίο 2μηνο.


Assassin 's Creed
Έχω να ομολογήσω ότι ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα stealth games. Σέβομαι το concept και είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν άτομα εκεί έξω που διασκεδάζουν με το να περνάνε το 90% του παιχνιδιού καθισμένοι στις σκιές ακίνητοι, περιμένοντας τους εχθρούς να πούνε "Hmmm... I must be hearing things" για να τους την πέσουν από πίσω με ένα στιλέτο, ένα σύρμα ή το χρησιμοποιημένο ταμπόν τους. Εγώ απ' την άλλη είμαι ΑΝΤΡΑ! Γαλουχήθηκα με τις αρχιδάρες του Duke Nukem και του Serious Sam και απαιτώ από τα videogames μου ένα μίνιμουμ ποσό γενοκτονίας ανά λεπτό προκειμένου να τα αγαπήσω. Η stealth τακτική μου συνίσταται στο να μπαίνω γυμνός στο αρχηγείο του κακού χέζοντας ρουκέτες και κατουρώντας λέιζερ και να αναδιακοσμώ τον χώρο με τη σπλήνα των αντιπάλων. Οπότε το γεγονός ότι έκατσα και τερμάτισα το Assassin 's Creed αποτελεί από μόνο του θαύμα.

Η υπόθεση του A.C. έχει ως εξής. Ο ήρωάς σου έχει φυλακιστεί από μια πανίσχυρη εταιρεία που κουμαντάρεται από Ναΐτες ή Μασόνους ή κάποια παρόμοια σέκτα που κάνει τον Dan Brown να ξεροχύνει τα βράδια. Προκειμένου να μάθουν τη μυστική τοποθεσία ενός μεσαιωνικού θησαυρού, σε καλωδιώνουν σε ένα κρεβάτι και με μια ειδική συσκευή αναπαράγουν ψηφιακά τις αναμνήσεις ενός πρόγονού σου που βρίσκονται αποθηκευμένες κάπου μέσα στο DNA σου.
Το παιχνίδι διαδραματίζεται επί το πλείστον στους Αγίους Τόπους του μεσαίωνα, όπου ελέγχεις τον πρόγονό σου ονόματι Altair, έναν δολοφόνο που είναι κεντρικό στέλεχος μιας μυστικής οργάνωσης δολοφόνων που μισούν τους Μασόνους και αγαπούν τη δολοφονία. Τα μέλη της σέκτας των δολοφόνων, υπό τις διαταγές ενός Count Dooku wannabe, φροντίζουν για τη σταθερότητα της περιοχής, δολοφονώντας τακτικά τους ντόπιους ηγέτες (;) και έχουν άριστες ικανότητες στο ξίφος, το στιλέτο και το παρκούρ (;;;;;). Η οργάνωση είναι τόσο μυστική, που έχει δικό της έμβλημα, δικό της dress code, δικό της κάστρο και δικιά της πόλη.
Όπως παρατηρείτε, η υπόθεση είναι για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη απ' τον Uwe Boll, αλλά μόλις την βάλεις στην άκρη και αρχίσεις να παίζεις το παιχνίδι, κακά τα ψέματα, κολλάς άσχημα. Οι μεσαιωνικές πόλεις (παρόλο που απέχουν μεταξύ τους 5 λεπτά με το άλογο) έχουν τέλεια ατμόσφαιρα και ανταγωνίζονται σε σχεδιασμό ακόμα και την Liberty City του GTA 4. Ο χειρισμός του Altair όταν κάνει παρκούρ στις ταράτσες είναι φυσικός και αέρινος, παρά την (αρχικά περίεργη) απουσία του jump button. Οι μάχες είναι λιγότερο ευρηματικές από το παρκούρ και περιορίζονται στο κλασικό "κρατάω πατημένη την άμυνα και μόλις μου επιτεθεί ο εχθρός κάνω counter και του αντικαθιστώ τη σπονδυλική στήλη με τη λεπίδα μου". Επίσης, για άλλη μια φορά ο κεντρικός ήρωας δε μπορεί να κολυμπήσει. Τι μαλακία κι αυτή! Δηλαδή έχει μάθει να βγαίνει αλώβητος μετά απ' αυτό:

αλλά δεν έχει μπει στον κόπο να μάθει ένα πρόσθιο;

Όπως και να 'χει, αυτά είναι λεπτομέρειες. Τα πραγματικά προβλήματα αρχίζουν όταν βαρεθείς το sandbox gaming και πας να κάνεις αυτό που λέει ο τίτλος: δολοφονίες. Τα ηγετικά πρόσωπα που πρέπει να σκοτώσεις σε όλο το παιχνίδι δεν ξεπερνούν καν τη δεκάδα και οι αποστολές είναι στο μεγαλύτερό τους κομμάτι καρμπόν αναπαραγωγή της πρώτης: Πας σε μια πόλη, μαζεύεις πληροφορίες πλακώνοντας στα μπουκέτα συνεργάτες του στόχου σου και κλέβοντας τα πορτοφόλια τους, βλέπεις ένα cutscene και μετά πας και σκοτώνεις τον στόχο σου για να δεις ένα άλλο cutscene επί δέκα και τέλος! Ακόμα και οι δολοφονίες καθαυτές είναι ντεκαβλέ. Μπορείς να τις κάνεις με stealth προσέγγιση, αλλά αυτό είναι 100% προαιρετικό. Εγώ τελείωσα κάθε αποστολή μπουκάροντας στο κρησφύγετο του κακού και σφάζοντας στα ίσα τους λακέδες του έναν-έναν (βλέπε πρώτη παράγραφος)! Stealth game my ass!

Το Assassin 's Creed είναι τυπικό παράδειγμα παιχνιδιού που έχει καλό concept αλλά βιαστική παραγωγή. Ξεκινάει πολλά υποσχόμενο και καταλήγει να είναι ένα φεστιβάλ επανάληψης και grind επιπέδου MMORPG. Μια συνταγή με φρέσκα και νόστιμα υλικά που γαμήθηκε στην εκτέλεση από διαγωνιζόμενο του "Love Bites". Πραγματικά, κρίμα.


Skate 2
Το Skate 2 το δανείστηκα από έναν γνωστό μου με το πρόσχημα ότι πάντα ήμουνα πωρωμένος με τη σειρά Tony Hawk. "Φίλε αυτό δεν είναι arcade μαλακιούλα. Είναι ρεαλιστικό και HARDCORE!", μου είπε. Κοινώς, η σειρά Tony Hawk είναι για ρεμπεσκέδες που βαριούνται να κάνουν αληθινό σκέιτ, ενώ η σειρά Skate είναι για HARDCORE ρεμπεσκέδες που βαριούνται να κάνουν αληθινό σκέιτ. Δυστυχώς το παιχνίδι έχει πάρει τον εαυτό του υπερβολικά στα σοβαρά, πράγμα που φαίνεται και στο ελεεινά δύσκολο gameplay. Το ένα κουμπί ζμπρώχνει τη σανίδα, ο ένας μοχλός μετακινεί το βάρος σου, ο άλλος κάνει άλμα, η δεξιά σκανδάλη κουνάει το δεξί πόδι, η αριστερή σκανδάλη το αριστερό, το άλλο κουμπί κάνει grind, το άλλο κουμπί ελέγχει τους χτύπους της καρδιάς σου κλπ κλπ κλπ. Ταυτόχρονα, τα objectives του παιχνιδιού είναι σαν να σχεδιάστηκαν από Ναζί επιστήμονες για να εφαρμοστούν σε ανθρώπινα πειράματα στο Νταχάου. Αν κουνήσεις το μοχλό μια τρίχα δεξιά η αριστερά από εκεί που πρέπει να είναι, θα μαζεύεις μυελό οστών απ' το οδόστρωμα πριν προλάβεις να πεις "kickflip".
Ο χαρακτήρας σου είναι ένας σκεϊτάς που μόλις βγήκε απ' τη φυλακή (ναι, κι εγώ γέλασα όταν το πρωτοάκουσα) και επιστρέφει στους δρόμους για να σκεϊτάρει ξανά, αψηφώντας το μακρύ και σκληρό... χέρι του νόμου. Ναι, ΟΚ, η κουλτούρα του σκέιτ ξεκίνησε ως πανκ και υπόγεια και ασυμβίβαστη στα 70s και 80s, αλλά τη σήμερον ημέρα που το παρδαλό πουκάμισο στα Frozen Wave είναι ακριβότερο από ένα αντίστοιχο Armani, η φούσκα έχει σκάσει. Γενικά το Skate 2 υστερεί από όλα τα Tony Hawk στον τομέα καθαρής και ανέμελης διασκέδασης, που στην τελική είναι ο λόγος που αγοράζουμε videogames. Σε κάνει να νιώθεις αποτυχημένος κάθε 20 δευτερόλεπτα κι αυτό είναι δουλειά του πατέρα μου, όχι της κονσόλας μου! Δε με χαλάει ένα δύσκολο παιχνίδι. Αλλά το Skate την έχει δει ρεαλιστικός εξομοιωτής για ένα σπορ που στην ουσία δεν έχει νόημα να εξομοιωθεί ρεαλιστικά. Αν ήθελα να ζήσω την απογοήτευση της συνεχόμενης προσπάθειας χωρίς καθόλου ανταμοιβή, θα πήγαινα να κάνω πραγματικό σκέιτ παρέα με τον σπυριάρη τον Unfakme στο Σύνταγμα.


Mortal Kombat vs DC

Ας είμαστε ρεαλιστές για λίγο: Ο μόνος λόγος που αγοράζουμε Mortal Kombat από το 2000 και μετά είναι το splatter. Τα γραφικά είναι Β διαλογής και οι χαρακτήρες, παρόλο που ξεπερνούν τους 88.000, καταφέρνουν να φαίνονται στα μάτια μου σαν κλώνοι με πάνω-κάτω τις ίδιες κινήσεις (ειδικά αυτό με τις λαβές που είναι όλες ένα απλό πέταγμα... WTF;). Το ΜΚ πάντα μου έδινε την εντύπωση ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τις 2D ρίζες του. Όταν διατηρείς τα τεράστια άλματα με αεροκλωτσιές, τα αυστηρά συγκεκριμένα combo, και ταυτόχρονα έχεις κάνει σχεδόν αδύνατη τη side to side αποφυγή χτυπημάτων, τότε ανήκεις σε άλλη δεκαετία.

Το καινούργιο Motral Kombat vs DC έκανε μεγάλο τζόγο και έχασε. Αντί να επικεντρωθεί σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, τη σκατένια, ανώμαλη βία, ακολούθησε άλλη τακτική. Προσπαθώντας να αυξήσει τις πωλήσεις του στον σημερινό politically correct κόσμο που κυβερνάνε οι τρεντο-μαμάδες με τα SUV στο Χαλάνδρι, αποφασίζει να κατεβάσει το ηλικιακό rating του από "άνω των 18" που ήταν συνήθως. Και αρχίζει η καταστροφή. Το αίμα περιορίζεται σε μερικά σταγονίδια ανά μπουκέτο τα οποία εξαφανίζονται πριν καν φτάσουν στο πάτωμα! Τα πολυαγαπημένα stage fatalities, όπου πετούσες τον αντίπαλο σε καρφιά, οξύ, λάβα και διάφορες heavy duty εργαλειομηχανές για να σταματήσει να αναπνέει με τον πιο ευρηματικό τρόπο, καταργήθηκαν! Στη θέση τους έχουν μπει κάτι ημι-ξενέρωτες "αερομαχίες" όπου πρέπει να counter-άρεις τα χτυπήματα του αντιπάλου συγχρονίζοντας τα κουμπιά σου με αυτά που βλέπεις στην οθόνη. Αν ήθελα ρε πεταμένοι να συγχρονίζω κουμπιά, θα έπαιζα Guitar Hero!

Το μόνο που αξίζει είναι τα εφφέ ζημιάς στα ρούχα και το πρόσωπο του παίχτη όσο κυλάει η μάχη. Όταν είδα τον Σούπερμαν με σκισμένα ρούχα, πρησμένη μούρη και μαυρισμένα μάτια, ένα μέρος της καρδιάς μου φτερούγισε. Βλάκα σκατόφλωρε Σούπερμαν! Σταμάτα να επινοείς καινούργιες δυνάμεις κάθε 3 λεπτά, γαμώ τη χωρίστρα σου! Κατά τ' άλλα η παρουσία των χαρακτήρων της DC ανταγωνίζεται το διαζύγιο της Μενεγάκη και το καινούργιο μούσι του Brad Pitt για το βραβείο αδιαφορίας μου. Ο χειρισμός είναι πιο ξερός, αρτηριοσκληρωτικός και Μορταλκομπατίστικος από ποτέ και πλέον οι παίχτες εκτός από την ίδια λαβή, μοιράζονται και ίδιες μπουνιές, ίδιες κλωτσιές και ίδιο άπερκατ. Είναι σαν να μάχονται δύο κλώνοι με διαφορετικά κολάν. Για να μη μιλήσω για τα Fatality! Πιο νερωμένες, PG-13 αηδίες δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου. Ετοιμαστείτε να κοιμηθείτε:

Κοίτα πώς κατάντησε το ένδοξο fatality. Η παρουσίαση power point ενός Γερμανού λογιστή για τη χρηματοδότηση ενός μπεζ Volvo, πιο ενδιαφέρουσα μου ακούγεται! ΑΙΜΑ, ΜΑΛΑΚΕΣ!!! Θέλουμε αίμα, κεφάλια και σωθικά να σκορπίζονται σ' όλη τη Δημιουργία! Γι' αυτό και μόνο γι' αυτό αγοράζουμε το κωλο-παίχνιδό σας! Χαμπαριάστε!


Περισσότερα Game Reviews στο Part 2.


Credits: Μάριος για το χακάρισμα της κονσόλας. Cheers man!

110 comments:

  1. ANTEGRAFES MADDOX TORA ANTIGRAFEIS KAI ANGRY VIDEO GAME NERD!EUGE

    ReplyDelete
  2. an to filaraki sou ennoei hardocore ton kako xeirismo tou skate tote exei dikio .:P

    (epishs milas se serious sam specialist to termatisa kai sto epipedo MENTAL sto opoio oi enthroi emfanizontai misoxiliometro makrya sou - ginontai aoratoi- kai ksanaemfanizontai sta 5 metra! AUTO EINAI HARDCORE ILITHIOI!!!)

    ReplyDelete
  3. serious sam 2nd encounter.

    ReplyDelete
  4. Το mortal combat xwris gore den leei.telos!An se apogohteuse logo ths sunexous epanalhpshs to A.C. I pai3e to II.8a sou fanei poly endiaferon...
    P.S.:Gamhses...

    ReplyDelete
  5. Kana dio fatality itan kala, opos tis Kitana pou paramorfonei tin antipalo mexri pou psofaei. I tou Sub Zero pou den pianetai giati isos ton blepo ego panta gamato mias kai itan panta o agapimenos mou.
    Alla genika itan ontos gia ton poutso. Killer instict apo ta 2D kai ksero psomi!

    Alla ta top paixnidia einai ta paixnidia grifon. Kana tetoio exeis na proteineis? Se stil machinarium, escape from monkey island an ksereis alla na mi se parei mono 2 meres na to termatiseis!

    ReplyDelete
  6. όταν λες x-box εννοείς το 360 ή το πρώτο? επίσης δώσε και καμιά παιχνιδάρα στο part 2 όχι μόνο κράξημο

    ReplyDelete
  7. ΡΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΚ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑ (ΕΠΙΔΗ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΗΜΟΥΝ ΣΑΪΚΟ ΜΕ ΜΚ) ΗΤΑΝ ΤΟ DEADLY ALLIANCE ΣΤΟ PS2.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΔΩΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΜΙΚΟΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,ΠΑΙΞΤΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ 'ΝΑΙ ΠΑΛΙΟ.ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΧΥΥΥΥΥΥΥΣΕΙΣ!Ο ΚΑΘΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ 2 ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΑΛΛΑΣΕΙ ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΚΑΥΛΩΣΕΙ + ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΚΟΜΠΟ ΠΟΛΥ ΕΥΡΥΜΑΤΙΚΑ.ΑΠ' ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ FATALITIES ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΟΛΥ BADASS!!!ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΑΜΑ ΜΙΑ ΠΑΓΩΤΙΚΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΑΘΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡ'ΟΛΗ ΤΗ MORTAL KOMBATΙΛΑ!!!ΒΕΒΑΙΑ,ΜΕΤΑ ΑΠ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΑΡΚΕΤΑ MK ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΣΕΚΑΡΕΙ.

    ReplyDelete
  8. ΠΩΩΩΩΩΩΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ.ΤΙ ΝΤΡΟΠΗΣ ΠΡΑΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;ΞΕΠΕΣΕ Η H MIDWAY.ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ FATALITY...!!!!!!!!ΚΑΛΑ ΑΣ ΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ FATALITY!!

    ReplyDelete
  9. pw pw poso dikio exeis gia to A.C.to paizeis ksereis oti kaneis ta idia kai ta idia kai ta idia...alla kollas re pousth m...o xavales omws einai ekei pou les mpoukarw sta isa kai sfazw tous lakedes enan enan...den einai apolaustiko pros to telos na stekese panw pao 100 ptwmata!!hahahahahahahah

    ReplyDelete
  10. 360 ρε τουβλο ανωνυμε. Ειχε βγει το assassin's creed και το MKvsDC για το 1ο Xbox; Βλακα!

    Μανο, τα χω παιξει ολα τα ΜΚ. Οντως το Alliance παραμενει το καλυτερο απο ολα τα 3d MK. Στη 2η θεση βαζω το Deception.

    ReplyDelete
  11. Όπως τα λές ρε Miceus.

    Στο Grant feat auto είχα τρακάρι 22 φορές, οδήγησα πυρόμενο αμάξη και πήδηξα έξω τελευτέα στηγμή για 8 φορές, με χτύπεισαν 12 φορές με σφέρες, με κυνήγησε η αστυνομία 5 φορές, με ακολούθούσε χτυπόντας με ενα ταξιτζής για 4 λεπτά και εκή που είπα "πόσο τυχερός είμαι" έπεσα στο νερο και πνίγηκα.

    ReplyDelete
  12. Eπιτελους ποστ με videogames,ευγε Μιχαλη!Λογικα δεν ειχες κολλησει απο το playstation με metal gear solid,syphon filter2 και τα σχετικα που πηγαινε το stealth γαμιωντας.Εισαι απο αυτους που γλυτωσαν την πλυση εγκεφαλου.
    Παρε god of war 3,δεν σου λεω τιποτα αλλο φιλε και αποφυγε παση θυσια το heavy rain.Μιση ωρα για να πατησεις δεκα κουμπια και να γυριζεις σαν μεθυσμενος γυρω-γυρω.
    Τα ΜΚ νομιζω λεγανε μονο στην αρχη,οπως ανεφερες παγιδευτηκαν στο χωροχρονο...

    ReplyDelete
  13. Εκτός από νερωμένα τα fatality, είναι και ξαναφορεμένα σε MK2 και ΜΚ3.

    ReplyDelete
  14. Ωραια. Μολις κατεβηκε και το Prototype. Οψόμεθα....

    ReplyDelete
  15. Fatality-brutality και το αιμα ερεε αφθονο.Αυτα ηταν παιχνιδια με αρχιδια!!Τωρα ακουω 25 χρονων μαλακες να μου λενε οτι αγορασανε wii για να παιζουνε και με την κοπελα τους και καλα.Ρε μαλακες,με την κοπελα παιζουμε αλλα ''παιχνιδια'',οι κονσολες και τα games ειναι για αντρες και μονο.
    Battlefield bad company εχεις παιξει Μιχαλη ή εισαι σε φαση call of duty,με γρηγορες μαχες μια και εξω??

    ReplyDelete
  16. Αν σου φάνηκε "περίεργη" η πλοκή του assasin's creed που να έβλεπες του metal gear solid:P

    Το xbox το hackares μόνο σου ή το πήγες σε μαγαζί?

    ReplyDelete
  17. XAXAXAXA! Οντως, το M.G.S. εχει καταντησει ενα machinima που αν κατσεις φρονιμα, θα σ' αφησει να πατησεις και μερικα κουμπια που και που.

    Την κονσολα τη χακαρα με μεσω γνωστου σε σπιτι, οχι μαγαζι. Δεν ειδα τι εκανε αλλα απ' οτι καταλαβα το συνεδεσε με PC και του περασε νεο firmware.

    ReplyDelete
  18. Φίλε Mikeus συμφώνω σε ότι λες για το assassins creed,που τερμάτισα και γω.Καταρχήν έχουμε την ίδια νοοτροπία όσον αφορά τις "stealth"(ο θεός να τις κάνει)προσεγγίσεις και κατά δεύτερον το παιχνίδι είναι υπερβολικά επαναλαμβανόμενο.Παρόλα αυτά κάθησα και το τέλειωσα 1)για να δώ όλη την ιστορία και 2)γιατί παρότι επαναλαμβανόμενο τρως κόλλημα.Από ότι έχω ακούσει και δει το 2 που βγαίνει για pc αύριο είναι πολύ καλύτερο λέω να το δοκιμάσω.

    ReplyDelete
  19. More liek failtality amirite?

    ReplyDelete
  20. To A.C. χρειαζεται επειγοντως περισσοτερα side-quests για να αξιοποιηθει πληρως η sandbox πλευρα του. Τι να πω; Μακαρι το 2 να με βγαλει λαθος.

    ReplyDelete
  21. mikeus stamata na sovatizeis tous toixous me ti tzoulia kai grapse kai alla..

    malaka blogger

    ReplyDelete
  22. Για το Tekken ποια ειναι η αποψη σου Mike? Εγω προσωπικα γουσταρω ασχημα το 6 στο ps3 αν και η πλοκη του μοιαζει με της Λαμψης.

    ReplyDelete
  23. File dne ksero ama to exeis parei xampari alla o angry video game nerd den sxoliazei next gen console games!

    ReplyDelete
  24. Ωραίος αλλα θα διαφωνήσω για το Wii. Έχει και «ώριμα» παιχνίδια, μόνο που (δυστυχώς)δεν πουλάνε και δεν προβάλλονται αρκετά.

    ReplyDelete
  25. Αν παιζεις pc, συστηνω the Witcher. Ωρες-ωρες εχει υπερβολικα πολυ ψαξιμο, αλλα σε σεναριο-χαραχτηρες-badassery γαμει/δερνει.
    Κατα τ' αλλα, cheers, αν και δεν εχω παιξει κανενα απ' αυτα...

    ReplyDelete
  26. Μιχάλη απογοητεύτηκα μαζί σου σήμερα.

    Περίμενα δημοσίευση για μέτρα Γιωργάκη ή εμπεριστατωμένη σύγκριση "ερασιτεχνικής ταινίας Τζούλιας Αλεξανδράτου" με original πουτάνες (εχμ, συγνώμη, πορνοστάρ) και το επικό fail του αποτελέσματος...

    Και τι βλέπω; Video Games? Και μάλιστα στο Εξ-Μποξ;

    ΝΤΡΟΠΗΗΗ!!!

    PS: To Assasins Creed 2 σου ξέφυγε;

    ReplyDelete
  27. Και Dante's Inferno. Τίποτα καλύτερο απ' το να δέρνεις βελζεβούληδες με το δρεπάνι του χάρου και για διάλειμα να τιμωρείς τη Σαλώμη...

    ReplyDelete
  28. Χαχα ρε εσύ Prototype έβαλα να (ξανα)παίξω σήμερα το πρωί γιατί δεν παίζει τίποτα καινούργιο.

    Καλό είναι, καλό είναι...

    Xbox ε; Χμμ, εντάξει...


    Υ.Γ. Αν δεν βάλεις τουλάχιστον ένα από τα Total War στο part 2 = φλώρος.

    ReplyDelete
  29. Εκτός και αν είναι αποκλειστικά για Xbox τα reviews οπότε φλώρος από τώρα.

    ReplyDelete
  30. Και απ' ότι κατάλαβα ξαναδιαβάζοντας το άρθρο, γράφεις για παιχνίδια που έπαιξες στο Xbox το τελευταίο δίμηνο...

    Οπότε κάνε και κανά retrospective review για pcοπαίχνιδα άμα είναι.

    ReplyDelete
  31. Αλλιώς φλώρος, εκτός αν μου έχει διαφύγει και τίποτα άλλο.

    ReplyDelete
  32. Οτι σε χάλασε στο AC1 το έχουν φτιαξει στο AC2. Και instant traveling, και κολύμπι δύο ταχυτήτων. Γενικά, πολυ καλύτερο, βελτιωμένο παιχνίδι.

    Α, και ναι. Dante's Inferno. Ωραίο παιχνίδι, και φτιαγμένο να το παίξεις πάνω από μια φορά.

    Eπίσης προχτές τσίμπησα το Alien VS. Predator. Προς το παρόν ακόμα χωνεύω το gameplay, αλλά τρελλό splatter.

    ReplyDelete
  33. ta dika mou best:serious sam second encounter (eixa katouri8ei pio polu kai apo tote pou perasa mesa apo ta germanika nekrotafeia 8 xronwn) kai meta kotor 1 pou eixa faei trelo kollima

    ReplyDelete
  34. Ωραία Fatality ρε. Μπράβο στους πουστόμαγκες.

    Απ'ότι φαίνεται οι μόνοι χαρακτήρες που ξέφυγαν απ'το casting σ'αυτό το τελευταίο MK είναι ο Ροζ Πάνθηρας και ο Pingu.

    Και εις ανώτερα, τυριά.

    ReplyDelete
  35. Όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, αν έχεις παίξει Doom σε τρυφερή ηλικία, και σου έχει λερώσει την ψυχή για όσο περπατάς στον φλοιό της γης, κουβαλάς ψυχολογικά τραύματα που δύσκολα καλύπτονται από καινούριες παραγωγές.

    ReplyDelete
  36. Bioware FTW, γενικότερα.

    ReplyDelete
  37. Mporei na se endiaferoun gia chekare:
    http://www.youtube.com/watch?v=HpITTFEawu0&feature=related
    Auto einai remake tou oldschool paixnidiou gia mega drive twra se ps3 k xbox 360!
    old: http://www.youtube.com/watch?v=n_iBnhK1a4Y
    new: http://www.youtube.com/watch?v=MIBFuveC_g8&feature=related

    ReplyDelete
  38. Θα σου αντιπαραβάλλω λοιπόν τα video games που παρουσίασες με μερικά PS3 exclusives:

    1) Assassin's Creed??
    To έπαιξα και εγώ και όντως το παιχνίδι επαναλαμβάνεται φρικτά..! Εάν πραγματικά σε αρέσουν τα stealth infiltration assassination annihilation και όλα τα σε "ation" games τότε πρέπει να παίξεις το Metal Gear 4. Το ξέρω ότι σε κάποιο άλλο σου post κράζεις όλη τη σειρά Metal Gear αλλά επέτρεψέ μου να σου πω ότι δεν έχω ξαναδεί σε κανένα άλλο video game τέτοιο τρελό σενάριο ούτε τόσους απίθανους τρόπους να σκοτώσεις "τρομοκράτες"! Το παιχνίδι απλά "τα σπάει"!!!
    Αν ωστόσο δεν τα πας καλά με τα stealth oriented games και γουστάρεις μόνο ατέρμωνο ξύλο και κονιορτοποιημένα κωλάντερα τότε φίλε μου ένα είναι το παιχνίδι... GOD OF WAR !!!!
    Μισό λίγο να κάνω ένα διάλειμμα για να την παίξω με το "ingame" βιντεάκι...
    ...Συνεχίζω: Δεν έχω παίξει ποτέ μου πιο ΚΑΥΛΩΤΙΚΟ game και σίγουρα όσα GOW-like games και να βγούνε δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να το ξεπεράσουν σε σλασίδι και... ΚΑΥΛΑ!!! Περιμένω πως και πως να βγει το 3ο της σειράς και να τρέξω να το αγοράσω αμέσως!! Μη σου πω ότι θα κάνω preorder από το amazon το Ultimate Edition...

    2) Skate 2??
    Sorry, αλλά τί μαλακίες παίζεις..?! Το παιχνίδι φαίνεται από χιλιόμετρα ότι είναι lame!! Δεν έχω να σου πρoτείνω κάτι σχετικό σε... skate (ακόμα και η λέξη είναι lame) αλλά μπορώ να σου προτείνω racing games. Για παράδειγμα το Gran Turismo 5! Μιλάμε για την απόλυτη οδηγική εμπειρία! Το επόμενο πράγμα που είναι πιο κοντά στην οδήγηση είναι το αμάξι σου. Μόνο που το αμάξι σου δεν είναι ούτε Ferrari ούτε Porsche (φαντάζομαι)... Το παιχνίδι βέβαια είναι τόσο εκνευριστικά δύσκολο που άμα υπάρχει κόλαση έχω κλήσει πρώτο τραπέζι πίστα από τις παναγίες που έχω ρίξει... Άλλο racing game στο οποίο έχω λιώσει από τότε που βγήκε το πρώτο της σειράς, είναι το WipeOut! Μιλάμε για αρρωστημένες ταχύτητες οι οποίες σε φέρνουν στα όρια της επιληψίας!! Και ο συνδιασμός με τις τρανσιές που παίζει από πίσω είναι ότι πρέπει για να αρχίσεις να κουμπώνεσαι με χάπια! Γαμάει μάνες και πατεράδες το παιχνίδι...

    3) MK vs DC??
    Ω θεοί!! Η απόλυτη αμερικλανιά στο μεγαλείο της! Ας το παραδεχτούμε ότι όσο αρρωστημένα και να είναι τα ιαπωνικά μυαλά, στα video games τους Αμερικάνους τους χέζουν στα μάτια! Σε αυτό το παιχνίδι όλοι οι χαρακτήρες (όσοι και να είναι) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με διαφορετικές special moves. Χώρια του ότι το concept είναι καρακλεμμένο από το ιστορικό MARVEL vs CAPCOM..
    Εάν σε αρέσουν τα fighting games τότε πρέπει να παίξεις οπωσδήποτε TEKKEN 6. Και αυτό είναι ενα παιχνίδι που παίζω από τότε που κυκλοφόρισε το πρώτο της σειράς και δεν το έχω βαρεθεί ΠΟΤΕ!! Ωστόσο, εάν δεν είσαι "τεκκενάς" από παλιά, θα το βρεις πολύ δύκολο στο χειρισμό. Κάθε παίχτης (από τους 43) έχει πάνω από 150 διαφορετικές κινήσεις με διαφορετικούς συνδιασμούς. Και δεν αρκεί να ξέρεις μόνο τις κινήσεις του παίχτη σου..Πρέπει να ξέρεις και του αντιπάλου σου προκειμένου να πιάσεις τη σωστή άμυνα. Μιλάμε για σωστή σπουδή το παιχνίδι! Έχω κάνει φίλους μου να φύγουν από το σπίτι χτυπόντας την πόρτα και ρίχνοντάς μου κατάρες! Ανεκτίμητες στιγμές...! Τη βρίσκω και πάρα πολύ όταν μπαίνω στο online (για το PS3 είναι δωρεάν) και σαπίζω στο ξύλο καμμένους Ιάπωνες οι οποίοι μου λένε απ'το blue tooth κάτι "bakayaro" και κάτι άλλα κινέζικα και φυσικά εγώ τους λέω "ΦΑΕ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΑ" κλπ...
    Αχ.. καύλωσα πάλι..

    ReplyDelete
  39. trava malakia me to video ths tzoulias.

    ReplyDelete
  40. Simfwnw me ton anonimo pio panw . An dn baleis kanena total war ANTE GAMISOU. i estw kapoio strategy... :P love <3

    ReplyDelete
  41. alla dn prokeite na baleis xbox exeis OUUUUUUUUUUUUUU KATW I KONSOLES GAMW TA SPITIA TOUS THANATOOOOOSSS

    ReplyDelete
  42. Re gia olous pou grafoun comments gia ta games p paiksane...sta arxidia tou !!! oute einai exper sta video games oute einai odhgos me sumvoules gia epikodomitiko kapsimo -.-' ksekollate......ta post tou einai aplws gia na gelame,na gelame perissotero kai meta na sunexizoume tis zwes mas
    Einai h prwth kai h teleftea fora p kanw comment alla mias kai ekana : FILE MIKEIUS GAMISES PALI (Y)(Y)(Y)(Y)

    Mhtsos

    ReplyDelete
  43. Συγνωμη κιολας... ποσο δυσκολο μπορει να ειναι για εναν gamer (γαμερ) που την βρισκει με το gore και την σαπιλα να προτιμαει την καταναλωση χρονου σε τιτλους οπως το Σκατέ απο αριστουργηματα οπως το Dead Space???

    Α, sorry, ξεχασα, το Dead Space αξιοπρεπως απεφυγε να εμφανιστει στο παπουτσοκουτι του Bill Gates...

    ReplyDelete
  44. @anonymous 8:32
    Έχω ήδη βαρέσει 7 μαλακίες με το video της Τζούλιας!

    @anonymous 8:37
    Όταν έπαιζα total war εσύ έπαιζες με τα βυζιά της γιαγιάς σου.

    @anonymous 8:41
    Όσο τα comments είναι ανοιχτά θα γράφω ότι παπαριά μου κατεβαίνει στην κεφάλα! Suck it!!
    Σε ευχαριστούμε πάντως για την ανάλυση και τον πραγματικό σκοπό των δημιουργικών posts του mikeius!!

    ReplyDelete
  45. Άκου εκεί το λοιμό θα με πει να βάλω ΕΓΩ strategy....

    pathetic..!

    ReplyDelete
  46. Frontman Sta arxidia mou se grafw mou epaizes kai total war KOLOZWO ante ekei ena pac man 3d kai poli sou einai iperoptike malaka skase

    ReplyDelete
  47. χαχαχαχα!
    Το είδα πόσο με "έγραψες" στα αρχδάκια σου!!

    "Υπεροπτικέ μαλάκα"??!
    Inspired!!!

    ReplyDelete
  48. mikeius πες μας την γνωμη σου και για το Diablo3 που παιζει να ειναι αλλο ενα μέινστριμ παιχνιδι και οχι οπως το Diablo2... το περιμενω πιο πολυ απο ολα! βεβαια δεν ξερω αν παιζεις rpg :P

    ReplyDelete
  49. RPG δεν με συγκινουν. Αυτο που περιμενω να μου τσακισει τα ονειρα ειναι (φυσικα) το Starcraft 2. Οπου να 'ναι, θα το φαμε κι αυτο το καβλι.

    ReplyDelete
  50. καταρχασ εισαι τεραστιος φλωροσ που σιγουρα σε μια φαση της ζωης του ειχε μακρια μαλλια.. δευτερον ολοι περιμεναμε αρθρο σχετικα με την τζουλια κ εσυ μασ φερνεις αυτη τη νερντομαλακια.. ε αντε γαμησου παλιοφλωρε.. μην παρεξηγηθεις ευχη ειναι για σενα που δν εχεισ γαμησει ποτε

    ReplyDelete
  51. Γιαννη οποιος δεν ειχε ποτε στη ζωη του μακρυα μαλλια η δεν σκεφτηκε να αφησει μακρυα μαλλια δεν ειναι ανθρωπος, ποσο μαλλον αντρας.

    Αν νομιζεις οτι κανω λαθος, παρε παραδειγμα εσενα.

    ReplyDelete
  52. http://thepiratebay.org/torrent/5407603/Tzoulia_Aleksandratou

    ReplyDelete
  53. http://3.bp.blogspot.com/_ki62hTwf4qs/S46I5ejJVtI/AAAAAAAAAHw/RTGzwzKRE0s/s1600-h/thumbs20100303180355.jpg

    ReplyDelete
  54. Το Startcraft 2, αφού μας ζαλίζουνε τον έρωτα εδώ και τρία χρόνια ότι θα το βγάλουνε τον επόμενο Απρίλιο, πλέον αποφασίσανε ότι τα τρία campaign (terran, zerg και protoss) θα κυκλοφορίσουνε χωριστά. Το παιχνίδι είναι φυσικά έτοιμο εδώ και πολύ καιρό και ήδη το παίζουν σε pro tournaments αλλά αν δεν διορθώσουν και το τελευταίο κωλοbug προκειμένου να υπάρχει το απόλυτο balance στις φυλές δεν πρόκειται να τo κυκλοφορίσουν.
    Αν περιμένεις να φας αυτό το καυλί σύντομα, dream on..
    Για το Starcraft 1 βγαίνουν ακόμα και τώρα διορθωτικά patches..

    ReplyDelete
  55. Poso tragiko einai na akous "BATMAN WINS, HEROIC BRUTALITY" 'h "Captain Marvel wins, Fatality" me ayth thn toso klise fwnh apo to mortal kombat...? kata t alla symfwnw apolyta me to post, gamhse, perimenw kai to epomeno man...
    Datte

    ReplyDelete
  56. Για το Starcraft II έχει βγέι η beta και ήδη έχει βγέι crack γιά A.I , λογικά θα βγάλουνε και γιά το lan εν καιρώ

    ReplyDelete
  57. Νταξει τι να πω...εγραψες παλι!
    Χαρα στο κουραγιο σου που εκατσες και τερματισες το Assasins Creed. Το παρατησα καπου στην μεση, ηταν υπερβολικα επαναλαμβανομενο απο ενα σημειο και μετα. Καλα για το MC vs DC δεν αξιζει καν να πω ποσο fail ηταν.

    Α! Και η "Μυστικη Οργανωση" απο το AC υπηρχε και ηταν περιπου οπως την περιγραφει το παιχνιδι (ναι με πολη)

    ReplyDelete
  58. Λόγω ανωριμότητας, παίζω μόνο platform χαζοχαρούμενα τυπου Crash Bandicoot (PS 1&2), Croc (PS 1), Ratchet&Clank (PS2) και γενικότερα ο,τι περιλαμβάνει πλασματάκι που χοροπηδάει και μαζεύει μαλακιούλες από χρωματιστά τοπία.
    Ασε που έχω να παίξω από τότε που βγήκε το Tekken 4. Ευχαριστώ για την ενημέρωση λοιπόν, θα έχω κάτι να λέω στις καμένες παρέες μου ωστε να μην καταλαβαίνουν την ασχετοσύνη μου σε όλο της το μεγαλείο.

    ReplyDelete
  59. KAI TO PROTOTYPE META APO LIGO PAYEI NA EINAI PROTOTYPE!!! 10 WRES GAMEPLAY KAI POLY TOU EINAI! FALLOUT 3 KAI TA MYALA STA KAGKELA!

    ReplyDelete
  60. ti egine re paidia? riksame to epipedo? ean ta arthra synexisoun na apefthynontai apokleistika se kamena kolozwa gamers, tote to blog odevei me mathimatiki akriveia stin katastrofi. opos allwste oi zwes twn gamers.

    ReplyDelete
  61. diavazeis blog kamenou gamer... mallon esy rixneis to epipedo sou. oi ypoloipoi einai sta fysiologika tous.

    ReplyDelete
  62. αντε γαμηθειτε ολοι σας κομπλεξαρες! καλα κανει ο μιχαλης και γραφει οτι γουσταρει...στην τελικη δικο του ειναι το blog γαμω την πουτανα μου! αμα δεν γουσταρετε να πατε να δειτε πρωιναδικα! οσο λιγοτεροι τοσο καλυτερα....

    ReplyDelete
  63. esy me toys "kammenous gamers" an 8es pigene pisw sti spilia soy kai paikse kana manager mipws kai petyxeis tipota sto stixoima, blaka pi8ike, kai meta mila gia toys gamers.

    ReplyDelete
  64. Makari na eimastan perissoteroi kai pio sobaroi alla toylaxiston xairomai na blepw oti yparxei kosmos pou asxoleitai kai kserei apo gaming. Den symfwnw se ola osa les alla toylaxiston milas gia kati allo ektos apo wow, pro kai modern warfare 2. Den lew kati gia ta games mia xara einai, gia toys kollimenoys lew.

    ReplyDelete
  65. Καλα,το Starcraft (και το Half Life και το Diablo φυσικα) ειναι ιερες εφηβικες αναμνησεις!Αλλα αν ξερεις τη σχεση της Blizzard με τα deadlines απλα δεν λες 'περιμενω οπου να ναι'...

    Συμφωνω απολυτα με την κριτικη Assassin Creed κ γι'αυτο απλα τσεκαρε το 2!
    Κολυμπαει(οπως σε καθε σικουελ βιντεοπαιχνιδιου αλλωστε...),εχει ποικιλια(ΝΑΙ!ΚΙ ΟΜΩΣ!!) κ μη σου πω οτι εχει κ αρκετα μεγαλη διαρκεια..κοινως ΓΑΜΕΙ!

    ReplyDelete
  66. mike, mallon to paixnidi pou psaxneis einai to prototype (gia periptwsh pou den to ksereis...)
    ekei na deis kollhma...

    ReplyDelete
  67. Μολις εβαλα να παιξω το Prototype πρωτη μερα. Καλο φαινεται, αρκετα sandboxy, η κινηση με χαλαει λιγο, αλλα θα τη συνηθισω. Επισης νομιζω οτι παραεκαναν δυνατο το πλοκαμι power γιατι πλεον ριχνω ελικοπτερα σαν να ειναι μυγες.

    ReplyDelete
  68. ermmmm. DYSTIXOS BERDEVEIS TO XALANDRI ME TO PSYXIKO KAI THN FILOTHEI?

    ReplyDelete
  69. pou na deis meta pou pairneis th lepida...
    pantws aima kai drash pou htheles exei afthona, den mporeis na peis...

    ReplyDelete
  70. eleos , ti fatality tis poutsas einai auta ?!? ( to mono kalo itan tou joker ) pantws paixnidara apo tis liges an aresoun se kanenan ta space oriented games einai to mass effect 2 , sto insanity den termatizetai me tipota

    ReplyDelete
  71. mike, na ypothesw pws twra me to prorotype, den tha ksanadoume arthro sou syntoma,e?
    malakia ekana pou sto proteina...:P

    ReplyDelete
  72. mcvk, υποθετεις ολοσωστα.

    ReplyDelete
  73. Eftases na pareis th lepida?

    ReplyDelete
  74. mpeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  75. an exete meres gia xasimo. Borderlands.

    ReplyDelete
  76. antye gamithite mpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a kai mpeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  77. paei, ton katestrepsa ton mike...
    e re ti tou ekana tou anthrwpou...:P

    ReplyDelete
  78. mcvk εχει γραψει πιο πανω οτι το κατεβαζε πριν το 'προτεινεις' εσυ...

    Μην κατηγορεις τον εαυτο σου αδικα

    ReplyDelete
  79. a, nai anonymous?
    gia koita pio kala...

    ReplyDelete
  80. Mikeius said...

    Ωραια. Μολις κατεβηκε και το Prototype. Οψόμεθα....
    March 4, 2010 2:48 PM


    mcvk said...

    mike, mallon to paixnidi pou psaxneis einai to prototype (gia periptwsh pou den to ksereis...)
    ekei na deis kollhma...
    March 5, 2010 5:00 PM


    Ναι mcvk.
    Κοιτα εσυ λιγο καλυτερα

    ReplyDelete
  81. Νταξει δεν πειραζει αλλα προσεχε σε παρακαλω, να μην ξανασυμβει.

    Εδω ειναι το faeenamalaka δεν ειναι καμια πλατεια...

    ReplyDelete
  82. LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

    ReplyDelete
  83. Re Mike eisai apisteytos, aytes oi dyo fwtografies (apo Star Trec?) einai toso petyxhmenes... Pes mou re file ti googlares gia na tis breis? Star Trec kourash?

    ReplyDelete
  84. Μιχάλη παντρέψου με και θα σου φτιάχνω γουακαμόλε να τρως με τα ντορίτος σου!

    ReplyDelete
  85. mike, paikse kai kana allo paixnidi, giati perimenoume kai to game reviews 2...
    alla kai mono apo to prototype na apotelountan ayto, den tha eixe kanenas provlhma nomizw...

    ReplyDelete
  86. batman wins. HEROIC BRUTALITY!

    ReplyDelete
  87. den exoun kourastei! exoun απηυδήσει... :P:P:P:P

    ReplyDelete
  88. ginetai paixnidi pou exei mesa xaraktires tis dc kai den exei ton lobo na masaei anthrwpous?ti ston poutso..apo ekei k mono blepeis oti tha einai gia to peo,xwria tin stenoxwria pou trws gia ta niata pou efages sto mortal combat.
    episis stin kritiki gia to assassin's creed leipei ena terastio GOUAT DE FAK gia to teleiwma tou prin ta credits..

    ReplyDelete
  89. Katarxas na pw oti kai mono pou tolmisan na sumperilavoun ston titlo tous irwes tis DC egw proswpika arnithika na aggiksw auto to game giati imoun sigouros oti tha'nai malakia. Ma pws einai dunaton na mplekseis mia EPIKI FIRMA-game series opws to MK me fucking superhroes? pame kala? Diladi epeidi exeis duo fantastikous kosmous stous opoious oi katoikoi kseroun kata meso oro na rixnoun mpouketa simainei oti ante ntou kai ksulo? den kserw ti na pw... Ierosulia imo. Ierosulia kai gia tous DC characters, pou otan tous vazeis apenanti ap'tous tupades tou MK fainontai mpalarines, kai ierosulia gia tous theous tou MK pou tous valane na paizoun ksulo me tetoies aderfes. GORE KAI TIGHTS DE SUGXWNEUONTAI PWS NA TO KANOUME RE MALAKES!


    Ta true MK itan ta 2D kaka ta psemmata. Ta 2D pou kathomastan wres kai liwname me ton kollito kai tin parea meta to sxoleio, gia na mathoume pws na kserizwnoume to kefali mazi me ti sponduliki stili me Sub-Zero kai na fwnazoume sto telos "PARTA ARXIDIA MOU" me timi. Pou o andrismos sto sxoleio metriotan me to: "ksereis MK? ela molis sxolasoume na se paiksw na se gamisw". Kai pou ponagan ta daxtula apta theosklira koumpia tou xontrokommenou Sega Mega Drive controller alla stin pswlara mas k as mi mporousame na piasoume to moluvi tin alli mera.... Auta itan MK. To mono 3D pou tin palepse ligaki gia mena itan to Deception. To Deadly Alliance de m'arese kai toso alla mallon itan logw tis apousias tou Noob Saibot.

    Anyway gia to assasin's creed DOKSA TO THEO na agiasei to stoma sou anthrwpe mou, pou exw faei to kraksimo tou kosmou olou epeidi lew oti itan mia metria paparia kai to paratisa halfway. Konteuan na me fane zwntano ta zwa.

    ReplyDelete
  90. Mikeius exo diavasei ola ta arthra sou. Den eniosa tin anagi na kano comment se kanena, oute gia na se epivraveuso, oute gia na se krakso giati parapano ap ta misa itan TOSO ASTEIA pou oti k na sxoliaza tha itan ligo kai ta ypoloipa itan TOSO PAPARIA pou oti kai na sxoliaza tha itan poli. Perimena kairo na grapseis ena arthro gia games(par'olo pou den eimai nerd to playtime einai arketo :P). Fisika den mpika ston kopo na sou steilo "mikeius grapse gia games plz" giati ksero oti sta @@ sou me grafeis (xoris pareksigisi an egrafes arthro gia tin kathe malakia pou sou zitaei o kathe vlammenos tote to blog tha legotan eimaimalakas.blogspot.com)

    Afou egrapsa ola auta ta meaningless pragmata tha mpo sto thema:

    Assasin's Creed: To termatisa. Kalo alla LIGO! opos eipes de thelo enan kathisterimeno ntemek assasin pou pidaei ap to theo kai skotonei 30.000 atoma se 10 lepta alla den kserei na kolimpaei. Episis den thelo ena game sto opoio epanalamvaneis tin idia diadikasia 330 fores gia na skotoseis mono ennia malakes. Episis de thelo ena game to opoio diarkei 10-15 ores to poli.

    Skate 2: ELEOS! Realistiko? arxidia... to paiksa gia 10 lepta. Meta eniosa oti thelo na kopso to lariggi mou ap tin ahdia. Eimai fan ton klassikon tony hawk giati i mageia tous itan oti eisai enas dithen skater o opoios pidaei apo mpalkonia kai kanei grind sta kefalia ton anthropon kai stis pinakides ap to taxi. DE THELO REALISMO! THELO FUN SKATING STUPID MEANINGLESS GAME!

    MK vs. DC Universe: Epiki malakia. Pou einai o kano pou sou elione to derma kai sou kserizone ti spondiliki stili? pou einai o Liu Kang pou sou ekaige ta sothika? Episis ti paparia einai auti... Exeis ton epiko MK character k sapizeis sto ksilo ton skatobatman? XESTE ME RE!

    To point mou einai: Simera to mono pragma pou endiaferei autous tous kathisterimenous pou apokaloume etairiares gaming einai
    a) na exoun GAMATA meaningless RAM KILLING grafika <=> gaming = 0
    b) Na kratane to poli 10 ores playtime kai na ta termatizeis xoris kan na skefteis ti prepei na kaneis. Xaraktiristiko paradeigma Ninja Gaiden. Skotoneis ena boss kai to kleidi gia to anoigma tis portas lampei mesa sti mesi tou domatiou les kai exeis 30 moiopia kai den mporeis na to deis. DE THELO! THELO NA PSAKSO! THELO NA PROSPATHISO! MIN MOU TA DINEIS OLA STO PIATO!

    c) ola auta ginontai giati stoxos einai ta mikra paidia. Ego pou eimai 21 xronon mantraxalos kai douleuo de tha agoraso toso eukola ena game pou kanei 50 kai 60 euro. Ara? stoxeuoun sto na ftiaxnoun paneukola kai ilithia mono grafika games pou tha entiposiasoun to 10xrono pou tha paei me ton mpampa tou kapou k tha arxisei na ourliazei"MPAMPA THELO 100 GAMES! PARTA MOUUUUU!"

    to gaming exei katantisei meaningless. FERTE PISO TA PALIA, DISKOLA, SPLATTER, CHALLENGING, INHUMAN, BRAIN DAMAGE, METRIA GRAFIKA, EPIKOTATA G-A-M-E-S!

    ReplyDelete
  91. Mikeus γράψε κι άλλες εντυπώσεις για το Prototype.

    Εμένα πάντως δεν με κράτησε... τουλαχιστον όχι τόσο όσο το AC. Έχει άραγε σημασία το ότι τα παίζω σε pc?

    ReplyDelete
  92. εγώ δεν έφυγα

    ReplyDelete
  93. Thelo apla na simeioso for the record oti to Assassin's Creed itan to kalytero stealth game pou mporousa na skefto, o,ti akrivos oenireyotan o thief mesa mou tosa xronia. Eixe apisteyti kinisi, theiko game play pou sou epitrepei na kaneis kai poly kaylotika kills… allaaaaa poly fos! Ti skata stealth game einai an den exei kai liga skotadia? A kai to parkour einai aparaitito ama thes na kaneis toso psagmenes kai gamates dolofonies! Pou pas diladi ama den mporeis na kavaliseis ena toixo, na pidikseis se taratses, na skarfaloseis ena purgo 40 metron mono me ta gymna sou xeria? E? popo mas kavloses pao na paikso. Kai elpizo to Protype na synnexisei na einai gamato kai meta ta prota 30 lepta. Kai tha proteino ki ego anepifylakta The Witcher, apla paixto ta spaei apo opou kai na to piaseis (gia to eidos tou panta).

    ReplyDelete
  94. Να μη ξεχνιόμαστε, το αποκορύφωμα πόρωσης σε παιχνίδι με skateboard είναι το Tony Hawk Pro Skater 2. από κει και πέρα όλα κυλάνε τον κατήφορο.

    Και όσον αφορά το Assassin's Creed, η απουσία κολύμβησης δικαιολογείται ΑΠΟΛΥΤΑ.
    Εδώ στα ελληνικά νησιά, ως και την εποχή των παππούδων μας, υπάρχουν άτομα που δεν έμαθαν ποτέ τους κολύμπι.
    Πόσο μάλλον ένα άτομο στους Άγιους Τόπους, που η πλησιέστερη θάλασσα είναι η Νεκρά (αν θες να μάθεις πως είναι να κολυμπάς εκεί, πάρε μία χούφτα αλάτι σε κάθε χέρι, κράτα τα μάτια σου ορθάνοιχτα και τρίψτα με το αλάτι για ένα λεπτό. Μετά συνηθίζεις :P), η δεύτερη πιο κοντινή είναι η Ερυθρά και η ανατολική Μεσόγειος, και οι δύο τίγκα στα σκυλόψαρα ΤΩΡΑ, πόσο μάλλον τότε που δεν είχαν μόλυνση να τα περιορίζει πληθυσμιακά, και όλα τα ποτάμια είναι κάτι ξεροπόταμα με μάξιμουμ βάθος μισό μέτρο.

    Mortal Kombat μετά το ΙΙ για μένα δεν υπάρχει.

    ReplyDelete
  95. Molis thymika allo theiko palio kalo action game pou nomizo den exei anaferhei mexri stigmis, to Severance. Kai gore apeiro exei, kai gamato gameplay exei, kai arketa DnD senario exei kai fovera kills exei!

    ReplyDelete
  96. Sxetika me to assassin's creed. apla paikse to 2 kai tha katalaveis giati s ligo tha einai to korifeo paixnidi.apla diorthosane oti lathos eixe to 1o kai prosthesane oti s elipe..

    ReplyDelete
  97. Kala psilomalakies les gia to "Skate", an 8es xazoamericaniko sk8ing me epiroes jackass pare Tony Hawk pou gamaei!!!
    Alla uparxei kosmos pou goustarei enan pragmatiko simulator gia to sk8, dioti exei bare8ei to paidiarisma tou TH...

    ReplyDelete
  98. nai opws yparxei kosmos pou goustarei to ekpliktiko train simulator TOOOUUU TOOOUUUUTT...

    ReplyDelete
  99. to xakares gia na paizeis tetoies pipes? eleos...

    ReplyDelete
  100. Έχεις πάντως τρελό δίκιο για την έλλειψη αίματος και βιας απο το ΜΚ VS DC. Δεν θα ξεχάσω ας πούμε τη σκηνή στο Fatality της Frost στο MK: Deadly Alliance, όπου αφού είχε κάνει τον θρασύτατο αντίπαλο γρανίτα Polaretti του σκάει μια πεντακάθαρη τομή στην μέση με χτύπημα πλάγιου karate-chop και από πάνω αυτό που φαίνεται μοιάζει με την μπριζόλα λαιμού που έχει ξεχάσει η μάνα μου δυο χρόνια στην κατάψυξη.

    ReplyDelete
  101. http://www.youtube.com/watch?v=uPCGA5pqB6k&feature=player_embedded#!
    AUTA EINAI FATALITIES

    ReplyDelete
  102. ti malakia einai k auth na vrizoun oi anonymous? :s

    ReplyDelete
  103. pantws to monadiko mortal combat ap to opoio eixa geyth trelh apolaysh (otan epaiza games kapote :P) htan to shaolin monks!! htan to mono p dn exei to classic arcade alla ena kanoniko story kai ena kseka8aro 3D oxi ta side-pws ta pes... k ta fatality htan arketa kl an skefteis oti o kung lao ekove se fetes kati paparies san ork kai petagontan ta kommatia deksia k aristera mazi me ta kokkala kai ola ta sxetika entws8ia....

    ReplyDelete
  104. Ontws aderfe. To Shaolin Monks einai apo ta pio ypotimimena paixnidia ksylou pou exoun bgei pote. To termatisa me ena filaraki se co-op mode kai gamise patous.

    ReplyDelete
  105. mikeius egw epd eimai gkomena provlepetai na me snompareis asxima pou 8a cmmentarw g gaming k 8a xeis psilo dikio ...sugkekrimena paixnidia exw paiksei k afta etsi g to style epeidh ta goustara...exw mia diafwnia oson afora sto wii k d milaw g to sensor thing pou ontws einai gay...ante na paikseis kana mpiliardaki meta apo 15 joints etsi g th fash alla g alla games ths nintendo me game cubes opws SMASHBROS (oh yeah) mario galaxy k ta resta...nintendo respect k polla kila alani o miyamoto an to doume apo emporikhs pleuras...o tupos magkas epekta8ike se polu eurh koino k ekane th diafora petuxhmenh h mh apo ps k xbox...btw to xbox pote dn to eida me kalo mati....dn exw asxoli8ei dn m kanei ais8hsh....kane re si k kana ar8ro g review apo call of duty...to 2 einai pragmatika anektimhth aksia...d pa na bgei k me feature na petas nade apo thn o8onh k na skaei sthn tujane sta arxidia mou...to 2 einai oldschool k 8riskeia opws to kimono kai to leather....soul calibour ta prwta entaksei ahhahaha ti mou 8umiseis....epairna ta gkomenakia na tous shkwnetai h fousta k na kozaroume kaltsa me ton buddy mou hahahhhaa...sta 22 les k dn exoume ksanadei mpouti....alla einai h aprosmenh xara tou na to blepeis sto beat em up sou game..8a mou peis mpeite pornhub....
    ps.eisai gza o poustis....exw lagarei k diabazw ola ta posts sou...megala congrats g thn euruma8eia sou kai th fantasia sou...alla re file wres wres san na phres lhgmeno mdma enw exeis xwsei prezokoumpo milas.....wstoso respectarw full g ton tropo grafhs sou k thn eurhmatikothta sou en genei..kai ta arxidia sou na les afta ta arrwsta pou skeftesai
    peace out

    ReplyDelete
  106. Παιδιά,όποιος έχει ξενερώσει με τα καινούρια Mortal Kombat ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ δοκιμάστε το MORTAL KOMBAT ARMAGEDDON του 2006 για PlayStation 2. Είναι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο ! ! ! ! !

    ReplyDelete