Saturday, March 27, 2010

Μαμά να το πω κι εγώ; Ντροπή και αίσχος!

Στις 25 Μαρτίου 2010 ο κόσμος μου κατέρρευσε. Συνήθως δεν παρακολουθώ την παρέλαση στην TV διότι προτιμώ να περνάω τα μεσημέρια της αργίας μου τρώγοντας Πακοτίνια και βλέποντας Colbert. Αλλά φέτος ήταν διαφορετικά. Τα online media πλημμύρισαν από ρεπορτάζ για τα αίσχη που ειπώθηκαν στην παρέλαση από μερικά σώματα του στρατού. Απ' ότι κατάλαβα, άντρες των ΟΥΚ και άλλων παρεμφερών μονάδων βάδιζαν μες στη μέση της Πανεπιστημίου και φώναζαν αντι-τουρκικά, αντι-αλβανικά και αντι-σκοπιανά συνθήματα. Όπα, συγνώμη: αντι-πρωηνγιουγκοσλαβικηδημοκρατιατησμακεδονιασ-κά συνθήματα. Η blogοδιάρροια συνοδευόταν από λέξεις με κεφαλαία όπως "ΣΟΚ", "ΑΙΣΧΟΣ", "ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ" και "ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ", οπότε ανέβασα τα απαραίτητα αντιρατσιστικά bpm και είπα να γράψω κι εγώ το κομμάτι μου.

Όπως όλοι σας πριν τις 25/03/10, έτσι κι εγώ νόμιζα ότι οι ΟΥΚάδες στην εκπαίδευσή τους κάθε πρωί τραγουδούσαν το Imagine του John Lennon, το μεσημέρι τραβούσαν φωτογραφίες για διαφημίσεις της Benetton και το βράδυ έπαιρναν τις κηρομπογιές τους και ζωγράφιζαν το νέο τους σήμα:
Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ κοντά στον μέσο blogger που έγραψε για το θέμα. Πιστεύω ότι εγώ και κάθε άλλο μπουρζουά βουτυρόπαιδο, που το πλησιέστερο πράγμα σε απώλεια πολέμου που βίωσε ποτέ ήταν ο θάνατος του Λοχαγού Jackson από πυρηνική έκρηξη στο Call of Duty Modern Warfare, έχει μια εμπεριστατωμένη και σφαιρική άποψη για τις ελίτ μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Πρώτα απ' όλα, γιατί να κατευθύνουν το μίσος τους συγκεκριμένα στους Τούρκους και τους Αλβανούς; Δεν ξέρουν ποιες χώρες είναι Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΚάδες; Μόνο εμείς, οι γενναίοι bloggers, θυμόμαστε τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από σκάφη της Παπούα Νέας Γουινέας και την προκλητική διεκδίκηση κομματιού της Θράκης από το Λεσότο; Τι σκατά εκπαίδευση τους κάνουν; Δεύτερον, από πού κι ως πού λένε ρατσιστικά συνθήματα στο στρατό; Δεν είχαμε ιδέα ότι συνέβαιναν αυτά τα αίσχη. Μακάρι να υπήρχε κάποιο στοιχείο... Αν πχ είχε βγει πριν από 2-3 χρόνια στη δημοσιότητα ένα ερασιτεχνικό βίντεο να τους δείχνει να φωνάζουν παρόμοια συνθήματα, τότε δε θα σοκαριζόμασταν κι εμείς τόσο. Αλλά δυστυχώς, τέτοιο βίντεο δεν υπήρξε ποτέ.





Στην τελική, σας ερωτώ: τι είναι οι ΟΥΚάδες; Πολεμικές μηχανές; Και απαντώ: ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! Εγώ νόμιζα ότι η εκπαίδευσή τους ήταν αποκλειστικά σωματική. Πώς να κολυμπάς με 20 κιλά εξοπλισμό, πώς να επιβιώνεις την υποθερμία και πώς να σκοτώνεις άλλους ανθρώπους με πυροβόλα, μαχαίρια, πιστόλια, γροθιές και βατραχοπέδιλα. Απλά πράγματα. Δεν φανταζόμουν ότι είχαν και ψυχολογική εκπαίδευση, που σου αφαιρεί κάθε προσωπικό ενδοιασμό, ούτως ώστε να μην έχεις καθόλου κρίση όταν οι ανώτεροί σου σε διατάζουν να αφαιρέσεις ανθρώπινες ζωές. Ποιος να το φανταζόταν;

ΟΚ, το γάμησα, το ξέρω, αλλά ήταν ωραία! Ας περάσουμε τώρα στο μη-ειρωνικό μέρος του άρθρου.

Ξεκαθαρίζω για αρχή το εξής, σε περίπτωση που δεν έγινα σαφής πιο πάνω: τα συνθήματα ΔΕΝ με πείραξαν. Λίγη πολιτική μη-ορθότητα πάντα μου φτιάχνει τη μέρα, παρόλο που δεν συμφωνώ καθόλου με το περιεχόμενό της. Είχα τσαντιστεί πολύ περισσότερο το 2004, όταν ο κόσμος πανηγύριζε το Ευρωπαϊκό στην Ομόνοια με απαίσια συνθήματα όπως "Δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ". Αν στις 25 Μαρτίου έβγαιναν παρόμοιες brutalιές απ' τη μαθητική παρέλαση, τότε μαζί σου. Και θα σοκαριστώ και θα ανατριχιάσω κι ό,τι άλλο θες θα κάνω. Αλλά δεν έβρισε τους Τούρκους ούτε ο Παπανδρέου, ούτε ο Αλαβάνος, ούτε καν ο Καρατζαφέρης (αν και ο τελευταίος γουστάρει να ουρλιάζει παρόμοιες καφρίλες τα βράδια στο μαξιλάρι του). Τους έβρισαν τα ΟΥΚ, μια μονάδα του στρατού που έχει τη λέξη "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ" μέσα στο ίδιο της το όνομα!

Όποια και να είναι τα βαθύτερα διεθνή συμφέροντα πίσω από την ένταση με την Τουρκία, το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ένταση. Όλοι ξέρουμε για τις καφρίλες και το μίσος που επικρατεί στα στρατόπεδα και των μεν και των δε, αλλά είμαστε άνετοι γιατί στην τηλεόραση και στα πολιτικά blog, όλα αυτά βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας. Όσο οι αερομαχίες και οι παραβιάσεις γίνονται κάπου μακριά στο Αιγαίο, δε μας καίγεται καρφί. Μόλις όμως τα σκατά χτυπήσουν την πόρτα μας και παρελάσουν μέσα στο κέντρο της Αθήνας, όλοι "σοκαριζόμαστε" και "ανατριχιάζουμε" και φωνάζουμε "αίσχος". Δεν ξέρω τι δίαιτα κάνουμε και κρυβόμαστε τόσο καλά πίσω από το δάχτυλό μας, αλλά έχει φέρει θαυματουργά αποτελέσματα.

ΑΠΟ 'ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ: Αγαπητέ κάφρε ΟΥΚά, το ξέρουμε ότι μισείς τον εχθρό εξ' ανατολάς κι ότι θέλεις να μασήσεις τα κόκαλα του κάθε Σκοπιανού που σε κοιτάει για πάνω από 5 δευτερόλεπτα στα μάτια. Αλλά σήμερα με αναγκάζεις να ταχθώ μαζί με τις πολιτικά ορθές θιγμένες αδερφάρες: η παρέλαση δεν είναι το μέρος για να τα εκφράσεις αυτά. Το παιδάκι πάει να κουνήσει το σημαιάκι του σε μια εθνική εκδήλωση, που όλοι του λένε ότι τιμά το μέγα ήθος και την λεβεντιά του Έλληνα Στρατιώτη. Έχει ακόμα την αντίληψη ότι ο πόλεμος είναι κάτι αγνό, υψηλό και ευγενές, γιατί δυστυχώς αυτά μαθαίνει από το σχολείο, τις ταινίες και το Medal Of Honor.

Οι Αλβανοί που συναναστρέφεσαι εσύ είναι οπλισμένοι μέχρι τα δόντια για την Μεγάλη Αλβανία και θέλουν να σε ξεκοιλιάσουν. Αλλά οι Αλβανοί που συναναστρέφομαι εγώ είναι μια χαρά παιδιά που προσπαθούν να μορφωθούν και να εργαστούν στην Ελλάδα με αξιοπρέπεια (και ενίοτε, είναι και τρελά μουνάκια). Εγώ είμαι ενήλικας και μπορώ να κάνω τον διαχωρισμό. Το παιδάκι με το σημαιάκι όμως δεν μπορεί. Δεν ξέρει ότι κατά βάθος είσαι ένας ψυχάκιας που γουστάρει να σκοτώνει και επέλεξε να κάνει το δολοφονικό του μένος επάγγελμα. Όταν σε βλέπει με τη στολή να περπατάς καμαρωτός-καμαρωτός, σε έχει αυτόματα ως πρότυπο. Ό,τι βιτριόλια κι αν πετάξει η τρύπα σου θα του μείνουν υποσυνείδητα ως λόγια "παλικαρίσια" και "περήφανα". Και το οπτικο-ακουστικό μήνυμα ξενοφοβίας που του περνάς εκείνη τη στιγμή θα πάρει πολύ καιρό να ξεριζωθεί με απλές αντιρατσιστικές συζητήσεις με την οικογένεια και τους φίλους του. Αν γίνουν κι αυτές ποτέ.

46 comments:

  1. kalo.tora graye kenurio ar8ro.

    ReplyDelete
  2. MALAKA MIKEUS STAMATA NA ANTIGRAFEIS MADDOX. ILITHIE.

    ReplyDelete
  3. 7ο σχόλιο!! Και μάλιστα χωρίς να έχει χαθεί μέσα στον γνωστό κυκεώνα μηνυμάτων απο τον οποίο κατακλύζεται αυτο το blog!
    @Μikeius: Δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τη δημοτικότητα του blog σου, βάζοντας διαφημίσεις ώστε να βγάλεις και τίποτα? Xαρακτηριστικά, γράφοντας "fae" στην μπάρα του google στον Ffox, εμφανίζονται μόνο δικές σου καταχωρήσεις, ενώ και στο mouth2mouth ("πιάτσα") είσαι συχνό θέμα συζήτησης (οκ, όχι εσύ, τα άρθρα σου)

    Α, επίσης 27 +no fancy clubs + metal = respect

    ReplyDelete
  4. ξερω μεχρι και οτι στο μπαλκονι σου δεν εχεις καγκελα βλαμμενε και εχεις αυτο το ηλιθιο γυαλι ατι για καγκελα.. προσεχε μην σε πεταξω μεσα απο αυτο και βρεθεις απο κατω καμια μερα!!

    ReplyDelete
  5. kala re mike night twra pou ekanes ban sta commnents pos tha sou vrizo tin manoula??
    oti toulaxiston tha ta diavazeis prin ta egrineis me ikanopoiei.
    megaliteri ikanopoiisi mou dinoun ta sxolia pou den egkrineis gt to oti den ta egkrineis simenei pos mallon kati se peirazei. kai ksereis ti lene e???
    opoios exei tin sfigka sfigketai!!

    ReplyDelete
  6. διαβασα κανα δυο αρθρα κι ομολογω οτι εσκασα στα γελια.με τα σχολια ενοειτε.μιλαμε οτι εχει πολυ πλακα.καιρο ειχα να γελασω ετσι.ρε μεγαλε τι τους ταιζεις κι ειναι ολοι στην πριζα??????

    ReplyDelete
  7. Είναι αξιοθαύμαστο το πως καταφέρνεις να κρατάς μια ισορροπία, όντας τόσο ακραίος στην έκφραση. Επειδή ζούμε στην εποχή της ακραίας έκφρασης, είσαι το υγιές παράδειγμα του ανθρώπου που μπορεί να φιλτράρει την καφρίλα που δέχεται από το περιβάλλον του, καταφέρνοντας παράλληλα να διατηρήσει την ψυχική του ισορροπία. Μπράβο σου.

    Ανέστης

    ReplyDelete
  8. Se vriskw poly swsto stis apopseis s. Teinoume ontws na kravgazoume aisxos me thn proth matia oloi kai kala kanoume alla den nomizw pws anarrwtiomaste an me th frash "aisxos" ennoume to aisxos tou stratou h to aisxos gia th psuxosyn8esh tou pentaxronou pou gamietai anepanor8ota... Mou 8umise poly to ar8ro s me to skulaki kai ton pezonauth (btw fuckin'hilarious! Gamato ar8raki) Dude sunexise na grafeis giati eisai to antivaro ths kariolas ths meras mou sth routina kai tou volemmatos mou sth kwlodouleia pou kanw! Y.G. 3erw pws den kunhgas thn apodoxh kanenos alla mhn eisai toso kafros re mlk! To patera pou exase paidi ton plhgwse ayto! kai mh me peis mesa s aderfara mlk giati 3ereis oti eniwses asxhma! oloi mas 8a niw8ame!

    ReplyDelete
  9. Σε αυτή την πεζοδρομία είμαι και εγώ.Τέλεια, βλέπω γενική κατακραυγή σε αυτούς που θα σας επιστρέψουν την Αγ.Σοφιά και θα δολοφονήσουν τους δολοφόνους των προγόνων σας.
    Δυστυχώς ραγίζει η καρδιά μου όταν βλέπω ανθρώπους να προδίδουν έτσι αυτούς που θα κατοχυρώσουν την ονομασία του ελληνικού καφέ αντί του τούρκικου.Δυστυχώς παίδες Ελλήνων Χριστιανών εποπτεχεύσατε ιερών συναισθημάτων.

    ReplyDelete
  10. Μπαμπουίνε Icarus πρώτον δεν υπάρχει λέξη εποπτεχεύσατε. Επτωχεύσατε γράφεται. Δεύτερον, αν νομίζεις ότι όλοι οι Τούρκοι και οι Αλβανοί είναι εθνίκια και θέλουν να σε σκοτώσουν, πλανάσαι πλάνην οικτρά. Όσα εθνίκια έχει εδώ, παίζει να έχει κ εκεί. Και η κατακραυγή δεν είναι στο έργο που επιτελεί ο στρατός. Είναι στο ότι επέλεξαν καποιοι την παρέλαση που παρακολουθεί τόσος κόσμος και κυρίως μικρά παιδιά για να φωνάξουνε ρατσιστικά συνθήματα.

    Αν το διαβάσεις, σιγά μην αλλάξεις γνώμη. Αλλά anyway, στα αρχίδια μου.

    ReplyDelete
  11. αξιζει να πεθανει ο μαλακας ο ικαρους ομως για να ερθει ενω ομιχλωδες πρωινο στο καφενειο διπλα στον πλατανο στο χουριο και να πουμε αφου ρουφηξουμε μια γουλια καφε απο το ασπρο ενιοτε και αβγουλιερα φλυτζανι με ιχνη καφε πανω στα γκριζιασμενα μουστακια μας : ΜΠΡΑΒΟ, αυτος ειναι ελληνικος καφες.

    στην υγεια σου ικαρους και αντε γαμισου εσυ και η ραγισμενη καρδουλα σου, που κειτεται σαν βρεγμενο ασημαντο τσαλακομενο χαρτακι στο δρομο τον απογονων των δολοφονων των προγονων μας που πανε στην αγια σοφια.


    πηδιολη και επειδη ακομα εχω τα λιωμενα αρβυλα απο την πενηνταρα, πεζοδρομια ουτε ο φλωρος ο δουκας του γουινδσορ δεν θα τολμαγε να το πει.

    σκατα στα ματια σου φιδοεθνικι.

    ReplyDelete
  12. Icarus... salta kai gamhsou re flwre! Aporw re pousth ti sas vazoun sto kefali! Ti ston poutso? Giati oso anegkefalos kai na sai den paizei estw kai gia mia stigmh na min sou tyxei na anarrwth8eis an pratteis swsta h la8os! Anyway re strougkovlaxe stratiwth Ryan elpizw toulaxiston na eniwses perifana! btw mhn psaxneis na pareis agia sofia... psa3e na vreis tropo na mh se gamane oi idioi oi Politikoi - Hgetes pou sthrhzeis tosa xronia kai meta phgaine kai gia th smyrnh ama 8es... Vlammene!

    ReplyDelete
  13. wow!!! mono 13 comments...petyxe!!!

    ReplyDelete
  14. Αυτή είναι η πατρίδα σου Mikeius και η πατρίδα μας, μην το ξεχνάς...
    Γύρω μας υπάρχει ασχήμια

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/04/blog-post_6205.html

    ReplyDelete
  15. Kala re malaka Mikeius, pera apo ola ta alla pou eisai kai pou se exoun apokalesei kata kairous polloi, mas vghkes kai alvanos twra???
    Akouse ekei pou einai kai eniote kala mounakia oi alvanides..... Popo malaka eisai pragmatika kafros.. Ena exw na s pw, an pas me thn antipera oxthi den yparxei gyrismos... Kwloalvane vrwmiari...

    ReplyDelete
  16. οχι εχει χαλασει το καλουπι στην αλβανια και δεν βγαινουν καλα τα μουνακια

    ReplyDelete
  17. Το πιο αστειο απ'ολα ειναι που νομιζετε οτι θα ενοχληθει ο Mikeius με το κραξιμο σας.

    ReplyDelete
  18. μαλακεσ ολοι ψαχνετε εχθρους.γουσταρετε να πολεμάτε.και αυτο παει σε ολους.οχι μονο στους αλανοελληναραδεΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

    ReplyDelete
  19. Σε ένα μόνο σημείο είμαι της γνώμης ότι κάνεις λάθος, φίλε Μιχάλη. Αυτός που επιλέγει μια καριέρα στις ένοπλες δυνάμεις δεν είναι απαραίτητα δεν είναι "ψυχάκιας που γουστάρει να σκοτώνει και επέλεξε να κάνει το δολοφονικό του μένος επάγγελμα". Πιο off δεν μπορούσες να ήσουν σ' αυτό το σημείο. Το ότι οι ένοπλες δυνάμεις (οποιασδήποτε χώρας) εκπαιδεύονται έτσι ώστε να ακολουθούν εντολές άνωθεν είναι γεγονός. Το ότι αυτές οι εντολές είναι "σκότωσε" είναι τόσο μακριά από την καθημερινή πραγματικότητα ενός "καριερίστα ένοπλου" όσο Τα σκόπια από την Παπούα. Όταν είσαι λοιπόν "ψυχάκιας που γουστάρει να σκοτώνει και επέλεξε να κάνει το δολοφονικό του μένος επάγγελμα" δε συμφέρει να ταχθείς στις ένοπλες δυνάμεις. Καλύτερα να μαζέψεις πέντε δέκα γκαζάκια και μερικά κιλά λίπασμα και να τα πας μαζί με το βιογραφικό σου στον Επαναστατικό Αγώνα. :)

    ReplyDelete
  20. απο ποτε ο αποφητος λυκειο κατοικος επαρχιακης πολης χωρις επαρκη μορφωση εχει το δικαιωμα να κανει εξωτερικοι πολιτικη?

    ReplyDelete
  21. Απω τώται που ο ανόνυμως παυλα αγράματως παυλα απώφειτως γειμνασοίου παβλα κάτεικως σοιμπροτέβουσας δαιν αίχει μάθει ακώμα ωρθογραφεία, αλλα παρωλα'υτα θαρρή ότι η δική του μώρφωσει ήναι αιπαρκείς γοια να κρείνοι τον απώφειτω λεικοίου. Δειλαδή χρώνεια τόρα.

    ReplyDelete
  22. Ivory Girl ο μίχαλος αναφέρεται στα ΟΥΚ και όχι στον μαέστρο της φιλαρμονικής του στρατού. Αν ο κάθε στρατιώτης ήταν υπερεθνίκι το πασόκ θα ήταν εκτός νόμου. Και όσο για την σχέση τρομοκρατίας-τυφλής βίας κόψε λίγο το Σόμπολο, Θα έχεις εφιάλτες. Λακωνικότατος ήμανα.

    ReplyDelete
  23. Stasis said ....

    Μα καλα ρε Ανωνυμε 9.24 ποσο βλακας παιζει να σαι ? Οταν λεει τρελα μουνακια , εννοει οτι καποιοι Αλβανοι ,οπως και καποιοι Ελληνες , οπως και καποιοι Κ.Τ.Λ
    κανουν πουστιες και δεν ειναι αξιοι εμπιστοσυνης . Βενζινες πινεις ?

    ReplyDelete
  24. Δεν ήταν Ο.Υ.Κ αυτοι που το φώναξαν, ήταν Μ.Υ.Α (Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών) και ουδεμία σχέση έχουν με το Πολεμικό Ναυτικό.

    Φιλικά,

    keep blogging

    ReplyDelete
  25. "Οι ειδικές δυνάμεις επιπέδου ΟΥΚ είναι επαγγελματίες δεν χρειάζεται να μισείς για να είσαι κάλος μόνο ψυχρός
    επαγγελματισμός.
    Οπότε τέτοιου είδους συνθήματα και γαλούχηση δεν είναι σωστή γιατί από ΟΥΚ θέλεις ψυχραιμία όταν θα τους στηλεις εκεί έξω όχι γενοκτονίες ."

    Δεν ειναι δικό μου, το διάβασα από ανώνυμο σε ενα άλλο blog. Αλλά συμφωνώ

    ReplyDelete
  26. To zitima einai oti i dimosia ekfonisi tetoiwn minimatwn se parelasi, enopion kai ksenwn arxwn, mporei na balei se kindino tis diethneis sxeseis tis xwras. Sta stratopeda mesa legontai ayta ws meros mias (estw paralogis) ekpedeysis. Alla dimosia?

    ReplyDelete
  27. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ICARUS ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΗΔΗΞΤΕ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΓΚΡΕΜΟ ΠΑΛΙΟΖΩΑ George V ΚΑΙ geia mas ..ΠΡΙΝ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ ΣΕ ΚΟΜΕΝΤ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΣΑΣ ΜΥΑΛΛΟΥΔΑΚΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ..George V ΣΤΕΡΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ? ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ , ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ? ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΙΟΛΗΔΕΣ ΠΙΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ , ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΗΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ? ΞΕΡΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ΡΕ ΒΛΑΚΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ! ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΖΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ...

    ReplyDelete
  28. Den kserw giati mpainw ston kopo na apantisw .. alla dn gamiete tha to kanw !

    Valte sto oti pernaei gia kefali pou kouvalate giro giro tis ennoies xwra / metanastis opws kai polemos / aima mpas kai deite ligo poio kathara ! Eidika se mia epoxi pou oi ellines tha arxisoun pali na feugoun apo tin ellada na vroun kapou aksioprepeia kai misthous tis prokopis den nomizw i adidrasi mas ,se autous pou eirthan edw gia ton idio logo , tha eprepe na einai auti ! Kserw 1000 malakes ellhnes kai 10 malakes alvanous ... den katalavenw giati na thewrisw tous alvanous ypeuthinous gia tin katastasi mou ! Tin teleutea fora pou eida autoi pou peiran tis apofaseis gia mas kai pou EKLEXTIKAN apo mas ... itan ellhnes ! Ellhnes p eklegonte apo ellhnes ta kanane skata !

    Kai fusika ta atoma p einai epagelma tous na adimetopizoun kathe mera tin idia adipalotita me autin pou exei xtistei mesa tous gia tous allous allous , den perimenw na exoun tin logiki kai tin psixremia me emas ... giauto dn mou fenete periergo na ta lene autoi .. omws na ta grafoun atoma se ena blog nai einai periergo !

    Osoi sxoliazoun tis lekseis tou keimenou tote tha eprepe na katalavoun oti se mia epoxi genikis apoxis kai anaisthisias lekseis pou prokaloun einai autes pou xreiazomaste perisotero akoma kai an dn einai 100% swstes ! ...


    xalasa 10 lepta apo tin zwi mou mallon

    ReplyDelete
  29. eisai megalos karagkiozis

    ReplyDelete
  30. συμφωνώ με το ποστ
    κι όσοι κράζετε πηγαίνετε να μάθετε τι έκαναν κι οι Έλληνες
    μάθετε λίγη αντικειμενική ιστορία
    πρόβατα
    Καλύτερη συμπεριφορά προς την Ελλάδα έχω δει από μετανάστες παρά από Έλληνες
    και δεν θα καταφέρετε τπτ με το να πετάτε τις ευθύνες για την άθλια κατάσταση της χώρας σε κάθε αλβανό, τούρκο,κτλ. κτλ.
    γιατί αυτοί που φταίνε πιο πολύ από όλους είναι εγώ, εσύ , εμείς.
    βρήκατε τώρα την λύση να τα φορτώνετε στους άλλος, βλαμένα.
    Κάντε κάτι αξιόλογο για την χώρα, βοηθήστε, και μετά μιλήστε .Κάντε πράξεις.

    ReplyDelete
  31. Ρε Τρισμεγιστε μιας και αναφερθήκαμε σε Χελωνονιντζάκια αυτό το Τιανοπελώριο το έχετε δει;;
    http://xhamster.com/movies/270732/tmnt_oh_my_god_.html

    Ξεκινάει σαν απλό (χιλιοτιμημένο) τσοντό-toon-παρωδία και καταλήγει σαν αποκύημα της φαντασίας του Ταρζάν σε acid (και να έχει να γαμήσει και κανά χρόνο την Τσίτα)

    ReplyDelete
  32. Ανώνυμε φασιστακο πες τις μαλακιες σου αλλά μην το χεζεις.
    Που σε αφήσαν εσένα άνεργο οι Αλβανοί...Τις δουλειές που δεν κάνεις εσύ κάνουν ρε τούβλο. Οικοδομή, αγροτιά, κτηνοτροφία, καθαρισμα σπιτιών, σκαλιών κ ότι άλλο δεν θα κάνεις εσύ ποτέ ακόμα κ αν πεινάς γιατί εισαι ενα μικροαστικό ανθρωπάκι με συνήθειες μεγαλοαστού του κώλου, Ασε που μέχρι να γίνουν μάστορες τους ξεβράκωσε ο Ελληνας οικοδομος - κτηματίας-αφεντικό.
    Οποιαδήποτε οικογένεια μετανάστη δει ο Έλληνας που ζει στην ανέχεια τους λέει βρωμίλους κ επικύνδυνους ξεχνώντας τα δικά του σκατά μέχρι πρόσφατα (κ απο οτι φαίνεται σύντομα πάλι). Ακόμα κ οικογένεια "προκομένη" να δει - πχ με τα παιδάκια τους, ενα σπιτάκι κ ενα αμαξάκι, όχι τίποτα ζόρικα πράγματα - θα πει "τον πούστη τον κωλαλβανο τα κωνόμησε. Τα "κωνόμησε" μαλάκα αφού του έγινε ο κώλος σαν πηγάδι απο τη δουλειά.
    Λέω ψέματα?
    Ο μέσος Έλληνας ειναι μαλάκας κομπλεξικός του κερατά. Το μυαλό του ειναι πρώτο στη λαμογιά κ ρουφιανιά, αλλά για σκέψη κ προβληματισμό παπαρια. Μουδιασμένος σαν πουτσα 90χρονου.

    Όσο για τα περί σπασμένων θρανίων κλπ, ποιος σου ειπε ρε πίθηκα ότι δεν πληρώνουν φόρους οι αλλοδαποί?

    ReplyDelete
  33. ok re! polu kalo arthro k sumfwnw apoluta. den einai thema alvanou h' ellhna... vietnamezou h' panamezou... opoiosdhpote mporei na einai arxidi h' malakas. o monos logos pou exei gennithei o ratsismos k h ksenofovia einai gia na ginonte polemoi k na kerdizoun oi viomhxanies oplwn. kaulomenoi stratiotes pane k ginontai upoxeiria anwterwn k skotwnoun. ti paei na pei agaphth mou ivory girl "ekteloun diatages anothen"? as mhn katatagontousan! kseroun polu kala pou katatasonte k autoi k oi matatzides k oi loipes dolofonikes mhxanes. k mh mou peis thn klassikh malakia oti den eixan allh epilogh... an ithelan douleia as ginontousan zigkolo, vatraxanthrwpoi k farofulakes. uparxoun ena swro douleies apla protimhsan na gumnazontai k na ksekaulonoun skotonontas. mono me paideia, pswmi k eirhnh tha paei autos o kosmos mprosta

    ReplyDelete
  34. Φίλε λες παραπάνω πως δεν σε πειράζει να λεν τέτοια συνθήματα τα ΟΥΚ για τους δικούς σου λόγους (περιληπτικά τα λεγόμενά σου. αν υπάρχει παρερμήνευση my fault.). Θέλω να κάνω κι εγώ ένα σχόλιο πάνω στο συγκεκριμένο περιστατικό.

    Το γεγονός λαμβάνει χώρα εν μέσω παρέλασης σε εθνική εορτή και η "πομπή" περνάει μέσα από κεντρικό σημείο της προτεύουσας.
    Επείσης στην παρέλαση παρεβρίσκονται πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν το "θέαμα" και ακούν τα συγκεκριμένα συνθήματα ενώ παράλληλα πολλοί εξ αυτών κρατούν την ελληνική σημαία που θεωρείται και ελληνικό εθνικό σύμβολο.
    Δεν πιστεύω σε σύμβολα και λάβαρα αλλά το γεγονός οτι υπάρχει και μάλιστα προβάλλεται πολύ (ειδικά μέρες σαν αυτή) σημαίνει πως όσα συμβαίνουν εκεί είναι αποδεκτά απο τον ελληνικό λαό ο οποίος παρακολουθεί με δέος και εθνική υπερηφάνια (ή όπως αλλιώς υποτίθεται πως πρέπει να νιώθεις παρακολουθώντας ένα τέτοιο "θέαμα").

    Όσο λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν τέτοιου είδους "events" (όπως η παρέλαση...) θα πρέπει τέτοια περιστατικά σαν αυτό που συνεβει να μην υπάρχουν.

    Και για αυτούς που υποστηρίζουν πως η ανονυμία είναι αυτή που καλήπτει αυτούς που υπό άλλες συνθήκες δεν θα λέγαν κουβέντα, με λένε Φίλιππο Κωνσταντινίδη και δεν μιλάω ανόνυμα.

    ReplyDelete
  35. "Το σχόλιό σας θα είναι ορατό μετά την έγκριση."

    Και αυτό είναι λογοκρισία...
    Όταν μιλάς δημόσια για ένα θέμα και θέλεις να πέρνει ο κόσμος στα σοβαρά τις απόψεις σου θα πρέπει να δέχεσε τα σχόλια χωρίς να λογοκρίνεις αυτά που δεν σου αρέσουν ή δεν σε βολεύουν.
    Ταπηνή μου γνώμη..

    Φιλιππος Κωνσταντινίδης

    ReplyDelete
  36. Χαχά γουστάρω το σχόλιο για τα αλβανάκια που πηγαίνουν στα ελληνικά σχολεία μας και τα καταστρέφουν, και δεν τα σέβονται...
    Ωραίος σεβασμός φαίνεται να υπήρξε και απο εμάς αν κρίνω από την ορθογραφία και τη σύνταξη γκουχ ορισμένων γκουχ σχολίων.

    Καλά τα λέτε, όμως, συνεχίστε.
    Όταν αλλάξετε τον κόσμο φωνάξτε με να βλέπω. :-Ρ

    ReplyDelete
  37. οι ουκ δεν ειναι ψυχακιες δολοφονοι. ειναι απλα ανωτεροι μας.

    ολα τα υπολοιπα ειναι σωστα

    ReplyDelete
  38. OYKas spotted ^^^^^^^

    ReplyDelete
  39. To pio kafriko einai pou katheste kai vrizetai ton mike gia tis apopseis tous...den koitate ta xalia sas..na koitaksei ki o mikeius ta dika tou kai egw ta dika mou na teleiwnei h ypothesh.? pou kanei kra h mouna sas na valei to palikari ena arthro mpas kai perasei ligo h mizerh mera sas kai h dikh mou mazi! mike den einai oti se yposthrizw sta tetoia sou sthn telikh alla na leme kai tou gavou to dikio!! :P (kai na eimai kopela kai milaw san ton teleytaio betatzi sto menidi):P

    ReplyDelete
  40. Άκυρο αλλά ο Jackson στο Modern Warfare ήτανε Sergeant,δηλαδή λοχίας.Εκτός αν πήδηξε 5 βαθμίδες λόγω fucking επικού περιπάτου δίπλα από παιδική χαρά στη μέση μιας υποθετικής Τεχεράνης σε στυλ Sarah Connor στην judgement day στον Terminator.Για το τελευταίο δίνω ατελείωτο respect σε όποιον σκέφτηκε να βάλει τέτοια σκηνή στο παιχνίδι

    ReplyDelete
  41. michosm. mathe agglika kai meta poula mouri. o loxias legetai corporal.

    malaka ilithie pozera papara gamw to ayti sou

    ReplyDelete
  42. http://www.wordreference.com/engr/sergeant

    o dekaneas legetai corporal, o loxias einai sergeant Mikeius...sto apodeiknyei kai to link pou sou parathetw to opoio fysika den tha deis...mi se mperdeuei to oti o dekaneas stin ameriki exei 2 sardeles anti gia 1 pou exei edw...ekei ola einai 1 sardela panw,o aplos stratiotis exei mia sardela,o dekaneas 2 k.o.k

    OWNED

    ReplyDelete
  43. troll ''ta oyk einai monada tou naytikou oxi tou stratouuuuuuu'' gamaei to arthro mikeius.kai ontws,o corporal einai o dekaneas.dekaneas eimai,corporal grafei sthn taytothta mou.:)

    ReplyDelete
  44. pragmatika BRAVO, eidika gia tis 2 teleftees paragrafous

    ReplyDelete
  45. ειρηνη υμιν!!!

    ReplyDelete