Saturday, November 20, 2010

Φίλοι gamers, την πουτσίσαμε!

Έστω ότι γνωρίζεις 3 αδέρφια. Το πρώτο είναι 26 χρονών, το δεύτερο 24 και το τρίτο είναι 8. Τι συμπεραίνεις αμέσως για το τρίτο; "Σπασμένη καπότα", φυσικά. Ε, πριν από μερικές μέρες είδα την ηλεκτρονική εκδοχή του φαινομένου της σπασμένης καπότας, με τη μορφή του Playstation Move και του Xbox Kinect. Kinect!!! Nα τι παθαίνεις όταν αφήνεις λευκούς να χειριστούν την αγγλική αργκό. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία και τον (ατυχή κατ' εμέ) θρίαμβο του Nintendo Wii, οι 2 αντίπαλες εταιρίες ξύπνησαν και αποφάσισαν να ενσωματώσουν την ιδέα του motion control και στις δικές τους κονσόλες. Και εδώ έγκειται η καταστροφή του gaming!

Όπως θα καταθέσουν πολλοί τακτικοί αναγνώστες του faeenamalaka, δεν συμπαθώ ιδιαίτερα το Wii. Είμαι βέβαιος ότι πολλές γκόμενες, γέροι, νοικοκυρές και βρέφη το βρίσκουν πιο διασκεδαστικό από τις μέχρι τώρα οικιακές ψυχαγωγίες τους (κέντημα, καζαμίας, ανάγνωση απορρυπαντικών την ώρα του χεσίματος, γκρίνια για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ) και σίγουρα είναι ένα καλό μέσο για να εισάγει περισσότερους ανθρώπους στο gaming. Αλλά εγώ συγκεκριμένα προτιμώ να καταπιώ θερμίτη, παρά να σπαταλήσω τη ζωάρα μου κάνοντας το YMCA μες στη μέση του σαλονιού μου. Δεν έχω θέμα με τα casual παιχνίδια, ούτε ανήκω στην Άρια Φυλή των PC Gamers που θεωρούν τις κονσόλες μια τιποτένια ενασχόληση για βρώμικους χωριάτες. Το πρόβλημά μου με το Wii είναι ότι χτίστηκε γύρω από μια τεχνολογία που δε δουλεύει και μάλιστα σε δύο επίπεδα.

Το πρώτο επίπεδο είναι καθαρά τεχνικό και έχει να κάνει με την έλλειψη ανταπόκρισης του χειριστηρίου. Όταν παίζεις ξιφομαχία για 2 μήνες, προσπαθώντας να τελειοποιήσεις την τεχνική σου και ξαφνικά έρχεται ο νουμπάς και σε ξεσκίζει κουνώντας το μαρκούτσι λες και τον ζώνει ένα σμήνος μέλισσες, τότε η κονσόλα σου έχει σαφές πρόβλημα σχεδιασμού. Το δεύτερο επίπεδο έχει να κάνει με το πόσο σε τραβάει ένα παιχνίδι μέσα του και σε κάνει μέρος του κόσμου του. Υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή στο παιχνίδι που το μυαλό σου κάνει ένα "κλικ" και υπερβαίνει το χειριστήριο. Όσοι έχουν παίξει God Of War ξέρουν τι εννοώ. Από ένα σημείο και μετά δεν πατάς Χ, Υ, τρίγωνο ή κύκλο, αλλά "κάνεις πάσα" ή "ρίχνεις κλωτσιά" ή "αλλάζεις γεμιστήρα". Το φαινόμενο αυτό λέγεται game immersion και οι καλοί σχεδιαστές ξέρουν πώς να το πετυχαίνουν εδώ και δεκαετίες, χωρίς καμιά βοήθεια από motion controlers. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα που έχασε η Nintendo. Όταν χρησιμοποιείς το Wii controller για να σκοτώσεις ζόμπι, αλλά κάθε 3 δευτερόλεπτα πρέπει να κοιτάς γύρω σου για να μη φας τα μούτρα σου και να μην κάνεις το σαλόνι σου πουτάνα, το immersion έχει πάει περίπατο.

Παρακάτω βλέπουμε ένα τυπικό παράδειγμα αυτού που οι σχεδιαστές αποκαλούν immersion breaking moment, γνωστό και με τον τεχνικό όρο:

WII FAIL!


Σε μια κονσόλα, το hardware πρέπει να είναι ένα απλό εργαλείο, κι όχι ο πυρήνας γύρω από τον οποίο θα χτίζεται με τη βία το software! Γι' αυτό και οι περισσότεροι και οι πιο επιτυχημένοι τίτλοι στο Wii είναι casual games με απλά, "γεωμετρικά" γραφικά και χωρίς ιδιαίτερα κίνητρα τερματισμού. Εδώ έγκειται το θεματάκι μου με το Wii. Τα παιχνίδια του είναι ρηχά, κακοσχεδιασμένα και δε θα μπορούσαν να σταθούν από μόνα τους ούτε δευτερόλεπτο χωρίς το motion control. Σόρι, αλλά αυτό δεν είναι κονσόλα 7ης γενιάς. Είναι ένα απλό γκατζετάκι. Μια περίπλοκη ηλεκτρονική έκδοση αυτού εδώ:
"ΟΚ Mikeius. Δεν γουστάρεις το Wii. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!!! Αλλά πού κολλάνε όλα αυτά με την επερχόμενη καταστροφή του gaming που τσαμπούναγες στην αρχη;" ΣΚΑΣΕ ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ ΤΡΟΛ! Τώρα φτάνω κι εκεί.

Τώρα που η Sony και η Microsoft μπήκαν στα χωράφια του motion control, η αποτυχία τους είναι εξασφαλισμένη για τους εξής δύο λόγους. Πρώτον: όσοι γουστάρουν casual games και motion control δεν πρόκειται να αγοράσουν PS Move και Kinect (μπλεεεεεερκ!), διότι έχουν ήδη Wii και τους ικανοποιεί απόλυτα. Καλώς ή κακώς, η Nintendo έχει 4 χρόνια προβάδισμα στον τομέα και ξέρει να παρέχει στο κοινό της αυτό που ζητάει. Δεύτερον: η στροφή από casual σε hardcore τίτλους δεν πρόκειται να προσελκύσει κανέναν σοβαρό gamer. Έχουμε το χειριστήριό μας, το γουστάρουμε, μας καλύπτει μια χαρά από την εποχή του SNES και δεν έχουμε σκοπό να το αφήσουμε κάτω για να κάνουμε τις μπαλαρίνες από το Cirque Du Soleil μπροστά απ' την τηλεόραση σαν τους υπόλοιπους Wii-fags!

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα γι' αυτό που λέω από το training video του "The Fight: Lights Out" για το PS move. Ξεκινάει το παιχνίδι και σκάει μύτη ο εκπαιδευτής σου:

"Τι λες τώρα;!; Ο MACHETTE θα με μάθει να ρίχνω μπουκέτα; OMFG AWESOME!!!1!... Δε βλέπω την ώρα να ξεκ..."

"....LAAAAAAAAME ! ! !"

Όταν τα χειριστήρια του move κάνουν ακόμα και τον Danny Trejo να φαίνεται γιωτάς, φανταστείτε πώς αισθάνεται ο μέσος hardcore gamer όταν τα βαστάει.

Το πρόβλημα είναι ότι για να γίνει ένα παιχνίδι τη σήμερον ημέρα, χρειάζονται λεφτά. ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ! Όταν η Sony και η Microsoft μπήκαν στο χορό του motion control, δεν μπήκαν για πλάκα, ούτε για πειραματισμό. Έκαναν μια σοβαρή επένδυση που δεν έχουν σκοπό να αφήσουν να πάει στράφι με το πρώτο σημάδι αποτυχίας (πχ τον Machette να κρατάει δυο χρωματιστούς δονητές με το λογότυπο του playstation). Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα χρόνια, οι κατασκευαστές θα ρίχνουν λεφτά στο ένα καταδικασμένο παιχνίδι μετά το άλλο, με αποτέλεσμα να στερούνται χρηματοδότηση φιλόδοξοι και πρωτότυποι τίτλοι. Χώρια που η επόμενη γενιά κονσόλας μόλις έφαγε μεγαλοπρεπέστατο άκυρο στη μούρη. Αν νομίζατε ότι τα games των τελευταίων 5-6 χρόνων περιορίζονται σε sequel και remake ενός FPS με τον σκληροτράχηλο αξύριστο διαστημο-κομάντο νούμερο 100.000, πού να δείτε τι μεσαίωνας μας περιμένει τη δεκαετία που έρχεται.

164 comments:

  1. Ωραίος, Mikeius, καλή φάση το άρθρο σου...

    ReplyDelete
  2. Μωρη πατσαβουρα το wii ναι μεν ειναι οσο φλωρικο περιγραφεις αλλα παρολα αυτα ειναι η αρχη για κατι καλυτερο. Το gaming δεν θα παρεμενε για παντα σε ενα πληκτρολογιο, ποντικι η gamepad. Επρεπε να ελευθερωθει απο αυτα τα δεσμα. Την αρχη την εκανε το wii με σχετικα απλη τεχνολογια που ομως δουλευει. Ναι μεν ειναι casual gaming αλλα μην ξεχνας οτι δεν εχει μονο ξιφομαχιες, και χοντρα αμερικλανακια με το ροπαλο στο χερι. Εχει κ επικά Μαριο που δεν θα πεθανουν ποτε.

    Εχουμε να δουμε πολλα στο μελλον και μην ξεχνας ομως απο που ξεκινησαν.

    Βλεπε το επος Alien που πατησαν πανω ΟΛΕΣ Sci-Fi ταινιες

    Βλεπε LOTR που πατησαν ολες οι αντιστοιχες ταινίες.


    Τσιμπα και ενα bunlde να χαρεις ολα σε ενα νοικοκυρεμενα http://game20.gr/news/wii-fit-plus-bundle-announced-3254/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Game20+%28Game+2.0%29

    ReplyDelete
  3. Το immersion στον χειρισμο που λες το εχει πετυχει το wii με τα motion controls περισσοτερο εμφατικα απο το πατας κουμπακια αλλα μονο σε 2-3 παιχνιδια τα τελευταια 4 χρονια! Οπως ομως και στον κινηματογραφο η λαιτ διασκεδαση αποδιδει περισσοτερα κερδη, γι' αυτο και ολοι πανε προς τα εκει, το kinect εχει ηδη εμπορικη επιτυχια. Αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα βγαινουν και hardcore παιχνιδια, τα οποια θα ενσωματωνουν σιγα σιγα και τις σημερινες gimmick τεχνολογιες (βλεπε motion controls, 3d), οταν αυτες θα εχουν ωριμασει και θα μπορουν να αποτελουν μερος συμπαγους εμπειριας gaming.

    ReplyDelete
  4. Δεν ξερω...Αν υπαρχει εστω και μια περιπτωση να βγαλουν το παιχνιδι που παιζουν στην ταινια Τhe Gamer τοτε χαλαλι η σαπιλα που θα φαμε τα επομενα 10 χρονια...

    ReplyDelete
  5. Ευτυχως που εχει και Mario το Wii. Τι θα καναμε χωρις το Mario, το πιο χιλιοπαιγμενο, κουρασμενο και ξεχειλωμενο franchise μετα το Star Wars... Γι αυτο δεν βγαινουν πια παιχνιδια-σταθμοι οπως το Half Life η το Silent Hill. Επειδη ολοι οι fanboys τα σκανε για να παρουν το καθε χυσαμολι που θα βγαλει η Nintendo, αρκει να εχει μουστακι και κοκκινη φορμα.

    ReplyDelete
  6. nice!4 post so far auto t mina!kapios mallon exei visma kai ton paei 1-10 :P

    ReplyDelete
  7. apolithikes re vlakama?

    ReplyDelete
  8. Πολύ σωστός. Άλλη μια μαλακία σα τις 3d τηλεοράσεις έρχεται να ξεζουμίσει τα πορτοφόλια του κοσμάκη.

    Αλλά κάτσε, λίγο η ανέχεια, λίγο οτι ο κόσμος έχει μια ελπίδα να ενεργοποιηθεί ο εγκέφαλός του και να πει ΟΧΙ στις αρχιδιές.. ποιος ξέρει; Η επόμενη γενιά μπορεί να την παλέψει.

    ReplyDelete
  9. PC wins again λοιπόν...

    Χα!

    ReplyDelete
  10. Sta paparia mas to Wii Mikeius...
    o kosmos gurw sou kaigetai, den mporei to mono pou na s'endiaferei na einai to Wii.

    ReplyDelete
  11. Ίσχυε ποτέ κάτι διαφορετικό στη βιομηχανία του gaming; Εγώ πάντα θυμάμαι να αδικούνται τα πρωτότυπα παιχνίδια από άποψη χρηματοδότησης και εμπορικής επιτυχίας και φταίνε οι καταναλωτές για αυτό. Εξάλλου, αυτοί δε ζητάνε casual games και γνωστά gameplay στοιχεία στα παιχνίδια που παίζουν; Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, η light διασκέδαση πουλάει περισσότερο και αυτό ισχύει για όλες τις εποχές και για όλους τους τομείς (μουσική, ταινίες, παιχνίδια κτλ)

    Όσο για την επόμενη γενιά που λες ότι έφαγε άκυρο... ποια επόμενη γενιά; Ήταν ήδη γνωστό ότι θα καθυστερούσε η επόμενη γενιά όταν φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο hardware. Το να έβγαινε τώρα μια επόμενη γενιά δε θα προσέφερε τίποτα καινούριο από άποψη δυνατοτήτων για τα παιχνίδια ενώ θα γαμούσε και σιγα-σιγά την υποστήριξη για την τρέχουσα γενιά για την οποία κάποιοι έχουν δώσει πολλά λεφτά από την τσέπη τους, ακόμη και τώρα που το Playstation κάνει 300€ δεν είναι λίγα για έναν 18χρονο έτσι; Για μένα είναι καλύτερο που δε σκοπεύουν να τη βγάλουν ακόμη.

    Εν συντομία, σωστά όλα αυτά που λες, ειδικά για το Wii, αλλά δε βλέπω το λόγο να ξενερώνω με αυτά που γίνονται γιατί πολύ απλά δε βλέπω να άλλαξε κάτι σε σχέση με πριν. Εγώ απλά θα κρατήσω τα λεφτά μου στην τσέπη μου και θα περιμένω να βγει το επόμενο αξιόλογο πράγμα στην αγορά.

    ReplyDelete
  12. To Wii ειναι και θα ειναι οτι πιο γκεικο κυκλοφορει αλλα κακα τα ψεματα εκανε τη καινοτομια..

    P.S Mike τυχαιο οτι διπλα υπαρχουν 2 διαφημισεις για το Wii ??

    ReplyDelete
  13. δεν θέλω να το παίξω κάποιος αλλά επείδη σπουδάζω computer games design το kinect και αυτά είναι ευκαιριακά δεν είναι για να οδηγήσουν το μέλλον ακόμα και οι ίδιοι βλέπουν ότι δεν είναι εκεί το μέλλον του gaming (μιλώντας κυρίως για hardcore gaming και όχι για γκόλφ, μπόξ και πιασίματα μύγας στύλ μιγιάγκι στο αέρα με τα χειριστήρια του wii)

    Βλέπουμε όλο σκατά τίτλους γιατί όλοι πουλάνε graphics και όχι storyline και concept όπως παλιά.

    ReplyDelete
  14. Molis to diabasa kai einai oi xeiroteres malakies pou exw diabasei pote gia to gaming sthn zwh mou!
    To site fae ena malaka profanws prowrizete gia auton pou to egrapse!
    Den exei idea ti leei! prwton den einai 4 xronia einai 6! Deuteron den mporeis, gia kanenan logo na sukgrineis to Wii kai to Move me to Kinect!!!
    DEN EINAI H IDIA TEXNOLOGIA, DEN EXEI KAMIA SXESH. AUTOI OI MALAKES POU GRAFOUN TETOIES MALAKIES KALO THA HTAN NA TA EXOUN DOKIMASEI PRWTA!
    Oso afora thn katastrofh tou gaming?!?!?!
    Apla megales dhlwseis apo enan megalo malaka!
    As stamathsoun oi Ellhnares na paizoun Pro sto Ps3 MONO kai meta as mhlisoun gia gaming. (to gaming exei kseperasei to movie+music+porn industry)KSYPNATE KSENOFOBIKOI MALAKES.
    Egw kserw oti exw mexri stigmhs exw kavlwsei asxhma me to kinect KAI OSOI FILOI TO EXOUN AGORASEI.
    Mono o egkefalos tou katastrefete tou malaka pou grafei. Exw xasei kila kai eimai se forma me to kinect mesa se 10 meres kai paralhla paizw kai opoio hardcore game thelw opws Battlefield , Call, NFS ktl. ktl. Opote poio einai to problhma?
    Na lete kai euxaristw pou bghke kati pou euxarista tha se shkwsei apo ton kanape kai tha se kanei na gymnasteis kai na diaskedaseis me filous sou ktl...
    ALLA OXI!!! O XONTROMALAKAS POU EGRAPSE AUTHN THN PAPARIA EINAI 300 KILA KOMPLEKSIKOS POU ASXOLEITE MONO ME TO PS3 TOU TO PRO TOU KAI TO GRAN TURISMO POU PERIMENEI TOOOOOSA XRONIA! E bebaia ama exeis faei toso brain washing sta moutra pws na mhn grafeis tetoies MALAKIES!
    Over and Out.

    ReplyDelete
  15. Εγώ απορώ γιατί ζορίζονται η Sony και η άλλη, αφού πάλι θα τον πιουν από τη Nintendo.

    Εκεί που όλοι θα σφίγγονται να κάνουν με το ζόρι επιτυχία με το motion sensing η Nintendo θα κάνει κάτι άλλο και...τον πέοντα οι υπόλοιποι.

    Είναι όπως η Apple και οι άλλες εταιρίες: Βγήκε το iPhone και μετά όλοι με το ζόρι να βγάλουν κινητά με οθόνη αφής, accelerometer, κλπ.

    ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ

    ReplyDelete
  16. Συγγνώμη, αλλά και μόνο μια ματια στο σάιτ της Microsoft για το Kinect δείχνει ποιο είναι το target group... παιδάκια που χτυπιούνται σα ζαβά, κοριτσάκια που χαίρονται χωρίς λόγο, και η υποτιθέμενη "διασκέδαση για όοοοοολη την οικογένεια"... τρίχες. Και για του λόγου το αληθές: http://www.xbox.com/en-US/kinect

    ReplyDelete
  17. mikeus ilikrina ayta poy grafeis symfono den symfono den einai toso fovera oso i malakies poy grafei o kathe paparas apo kato! milame foros timis stin malakosyni poy dernei to kathena! zoa i apopsi einai san tin kolotrypida o kathenas exei mia kai to kalytero poy exeis na kaneis einai na tin kratiseis gia ton eayto soy min stin gamisoyn! oso gia kinetik kai kathe paparia, nai einai oraia einai xalia nai oti nanai alla gia 13 me 21! oxi gia sas mantraxaloi poy sxoliazete kiolas! nai george esena leo xontre i malon proin xontre giati ta exases ta kila tora sto call krata tin gamimeni apopsi gia ton eayto soy!

    ReplyDelete
  18. @George

    1)ama thes to gaming gia na xaseis kila eisai gia ton peonta apla
    just sayin'.

    2)"paralhla paizw kai opoio hardcore game thelw opws Battlefield , Call, NFS ktl. ktl. Opote poio einai to problhma?"

    to provlima einai oti ama gemisoume malakies typou wii Sports,oi developers tha stamatisoun ta sovara games (me istoria,gameplay,prwtotypia) kai tha arxisoun paparies aftou tou typou gia pio eyri koino. "Oikogenoika" paixnidia me mainstream aisthitiki mpeto i katholou istoria kai tha prospathei na antikatastisoun aples asxolies (Sims sto Move gamato?...).

    3)"Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα που έχασε η Nintendo. Όταν χρησιμοποιείς το Wii controller για να σκοτώσεις ζόμπι, αλλά κάθε 3 δευτερόλεπτα πρέπει να κοιτάς γύρω σου για να μη φας τα μούτρα σου και να μην κάνεις το σαλόνι σου πουτάνα, το immersion έχει πάει περίπατο." To diavases katholou i apla to ekanes gargara?

    Skepsou FPS pou se thelei na eisai stin tsita kai esy kratas ena fancy doniti gia na ri3eis RPG,grenade ktl..

    DEN einai prwtotypia einai anamasisi me neo perivlima

    ta Little Big Planet,Okami,Mirror's Edge einai prwtotypia

    ReplyDelete
  19. Φιλε george και βεβαια παιζεις call/nfs/battlefield κτλπ. αλλα εισαι τοσο στοκος που μαλλον δεν εχεις συνειδητοποιησει οτι το kinect δεν κανει τιποτα! Και πιο παλια μπορουσες να τα παιξεις...Επισης μαλλον το πολυ παιχνιδι σου δημιουργησε μυωπια γιατι δεν ειδες καθολου την αναφορα του Μικε στο silent hill ενα απτα μεγαλυτερα επη στο χωρο του gaming,αλλα μαλλον εσυ εισαι τοσο χοντρομαλακας που δεν ξερεις τι σου γινεται...Οσον αφορα το θεμα της γυμναστικης,τραβα ρε καριολη και βγες λιγο εξω και παιξε λιγο μπασκετ/μπαλα ξερεις τι ωραια θα γυμναστεις??Μαλλον οχι παιζει να μην βγηκες ποτε απτο σπιτι σου,ειχες το kinect και ελιωνες...Ακομα πρεπει να εισαι απο κεινους τους μαλακες που οτι βγει με τη μια το παιρνουν με λεφτα των γονιων του,δεν νομιζω να ειναι φτηνο το Kinect οπως επισης δεν νομιζω να γενας λεφτα..
    Τωρα σχετικα με τον patatahooligan εχεις ενα δικιο, απτη στιγμη που δεν χρειαζεται να παρεις αναγκαστικα το Μοve/Kinect για να παιξεις δεν εχεις προβλημα...
    Και τελος για τον πρωτο ανωνυμο και βεβαια μπορει να μεινει εκει ρε μαλακα απτην στιγμη που σε ικανοποιει,δεν λεω καλο το mario party για χαβαλε, αλλα δεν μπορεις να παιζεις mario για ολη σου τη ζωη...Καπου θα πεις ΣΤΟΠ, ας βαλω λιγο Resident Evil/Silent Hill/Dead Space κτλπ να γαμησω κανα ζομπι η κανα καριολη απεθαντο.. δεν μπορεις ολη την ωρα να μαλακιζεσαι με χελωνες με καβουκια απο αγκαθια. . . και εναν αρχικακο που ειναι μια Μεγαλη χελωνα με αγκαθια στο καβουκι..

    ReplyDelete
  20. Διαφωνώ για το Wii: Είναι η πιο αντρική κονσόλα 7ης γενιάς, διότι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για να μαζεύεσαι με άλλους 3 μαντράχαλους, μπύρες, σουβλάκια και να παίζεις ότι μαλακία έχεις πρόχειρη μετά την 5η μπύρα, όπου και σκας στο γέλιο.

    Για τις αντιγραφές από MS και sony όμως δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω: αντιγράφουν το Wii χωρίς να καταλαβαίνουν τί το έκανε επιτυχημένο.

    ReplyDelete
  21. ''Βλέπουμε όλο σκατά τίτλους γιατί όλοι πουλάνε graphics και όχι storyline και concept όπως παλιά. ''

    Eδω συνοψηζεται η επιτυχια του wii, διοτι οι αλλοι δυο προχωρησαν τα γραφικα σε τρομακτικο επιπεδο αλλα δεν ειδαμε κατι ουσιαστικα διαφορετικο στον τροπο της διασκεδασης.

    Η nintendo το πετυχε παρα τις πολλες ατελιες και τα γραφικα nintendo64.

    Επισης η πλακα ειναι οτι παιζει πλεον xbox και ps3 να κανουν ποιο φθηνα απο το wii.

    ReplyDelete
  22. Giwtades k akyra.. pernas kala ston strato wre? Me tin eykairia symfwnw me ta grafomena genika, apla elpizw ta epomena paixnidia pou tha vgoun gia to ps3 na min einai 100% targeted gia to move. Px to heavy rain mia xara gamato paixnidi einai, me 'h xwris to move. Allwste, outws 'h allws, to immersion pote den itan idiaitera koino sta games. Osa to eixan dikaiws eginan terastia, alla min ksexname kai poses paparies vgikan gia kathe ena fantastikoepiko ubergame. Den nomizw na allaksei idiaitera to skiniko tbh. Eidika oson afora tin sony exw empistosyni. Nomizw oti i epilogi tou na vgaloun to move eixe pio poly na kanei me to oti syneiditopoiisan oti to koino tous einai anw twn 25, k isws na theloun games san tou wii gia ta paidia tous xwris na xreiastei na paroun kainouria konsola kai na dwsoun ta lefta tous allou. A, kai fysika logw peer pressure, den mporei oles oi alles konsoles na exounn paremferi texnologia kai to ps3 na mmenei pisw. Eidwmen. Arkei na synexisei na vgazei rock band, egw ikanopoiimmenos tha eimai :D

    ReplyDelete
  23. Δεν ξέρω τι λέτε πάντως το Wii είναι ό,τι καλύτερο όταν:

    - είσαι σπίτι
    - βαριέσαι
    - έξω ρίχνει χαλάζι
    - δεν είσαι και ο πιο φανατικός gamer

    γιατί:

    - είναι χαζό πλην ευχάριστο
    - είναι κολλητικό μερικές φορές
    - γυμνάζεσαι αντί να βάζεις τον κώλο σου στον καναπέ και να βλέπεις tv.

    Είχε μία φίλη πέρυσι και το χα ψιλοξετινάξει το tennis απ το Wii Sports. Ναι, σίγουρα δεν έχει την πιο προηγμενογαμάτη τεχνολογία, αλλά και οι πρώτοι υπολογιστές έπιαναν μια μεζονέττα πάνω κάτω. Δώστε χρόνο (και όχι χρήμα προς το παρόν).

    ReplyDelete
  24. ωραίος για ακόμη μια φορά

    ReplyDelete
  25. μα εγώ δεν αγόρασα ps3 για να κάνω γυμναστική αλλά για να καίω το κεφάλι μου, και έχει απόλυτο δίκιο σε αυτό που λέει ο συγγραφέας, ότι αυτό δεν επιτύγχανεται σε απόλυτο βαθμό με τις ψιλοgay μαλακίες τυπου ps3 move,wii. Άμα θες να χάσεις κιλά κάνε κανα κανονικό κοιλιακό, όχι ψηφιακό σάπιε

    ReplyDelete
  26. Ρε μαλάκα George πόσο για τον πούτσο πρέπει να είσαι για να προβάλλεις ως επιχείρημα το ότι μια ηλιθιοκονσόλα σε γυμνάζει..?Είσαι σε φόρμα και έχεις χάσει και κιλά σε 10 μέρες???

    ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ!!και που να έπαιζες κανένα μπασκετάκι ή να πήγαινες για κανένα τρέξιμο σε κανα στίβο...Αλλά τι λέω τώρα..?Εσύ ΕΧΕΙΣ ΤΟ KINECT!!

    Α ρε σκατοκέφαλε παταλαμά σου εύχομαι έτσι όπως τρέχεις μέσα στο σαλόνι σου και καις θερμίδες,να πέσεις από το μπαλκόνι.Εκεί να δεις αδυνάτισμα.!10 κιλά σκατό θα βγάλεις με την μία,πριν ψοφήσεις καρακαριόλη.

    Ηλίθιε.Γαμώτο το κεφάλι σου,που σε θίξαμε κιόλας.Κεφτέ.

    P.s. Στο cod για να πυροβολήσεις κάνεις την γνωστή χειρονομία ή βγάζεις το πουλί σου έξω και κάνεις το ελικόπτερο; Μαλάκα

    ReplyDelete
  27. άραγε ένα μαύρο στο σκοτάδι τον πιάνουν οι αισθητήρες?

    ReplyDelete
  28. george αν είσαι σαν και αυτούς τους μαλάκες όταν την παίζεις ουπς σόρρυ,ΤΟ παίζεις

    http://www.youtube.com/watch?v=Dwz-YKSIXk0&feature=player_embedded

    φώναξε με να γελάσω λίγο.

    ReplyDelete
  29. Και επειδή μου έσπασες τόσο τα αρχίδια με τις μαλακίες σου,έκατσα και το έψαξα.Όντως 4 χρόνια είναι ψωριάρη που κυκλοφορεί το wii.Είσαι και για τον πούτσο,ούτε ένα σωστό δεν έχεις να πεις.Άκου 6 χρόνια.

    Ηλίθιε.

    ReplyDelete
  30. Εγω πιστευω οτι θα πρεπει να καθησουμε ολοι και να αναρωτηθουμε γενικοτερα για καποια πραγματα που προβληματιζουν αλλα συγχρωνος διασκεδαζουν με μια αισθηση παραξενη οπως τοτε .... θυμασε??

    Ναι θυμαμαι , το νιωθεις ακομα?

    Δεν σταματησα ποτε...

    Μηπως να σταματησεις για λιγο?

    Εχω σταματησει εδω και χρονια..

    Μα πριν ειπες οτι...

    ΕΙΠΑ ΨΕΜΑΤΑ ΜΩΡΗ ΚΟΥΡΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!
    ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ReplyDelete
  31. Μαν έχω pc και wii.
    To pc το εχω για να παιζω καλά παιχνιδια με δυνατά γραφικά, retro games, indie games, emulated games.
    To Wii για τα υπόλοιπα.
    Και ξέρεις κάτι; ΑΞΙΖΕΙ. Πλήρωσα το Wii, πλήρωσα και για εναν εξωτερικό usb δίσκο, το "έσπασα" μόνος μου και παίζω τα πάντα. ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και δε πληρώνω μία δεκάρα παραπάνω. Eκτός από τα ντραμς που πήρα και τα συνδέω και στο pc και τα περνάω με το Battery 3 και είναι σαν MIDI κανονικά ντράμς, μόνο με 120 ευρώ τότε.

    Και επειδή έχω ΟΛΑ τα παιχνίδια του Wii, ακόμα και τις σαβούρες, θα αραδιάσω και έναν κατάλογο για όσους δε ξέρουν τι να πάρουν.
    1) Α Βοy And His Blob
    2) New Super Mario Bros Wii
    3) Super Mario Galaxy 2
    4) Dead Space: Extraction
    5) Mario Kart Wii
    6) Rock Band 3
    7) Guitar Hero Metallica
    8) Legend Of Zelda: Twilight Princess
    9) Wii Sports
    10) Red Steel 2

    Κανένα από αυτά δε τα έχει το pc, και έχουν όλα τους μια χαρά gameplay. Γιατί το gameplay είναι που μετράει σε τέτοια παιχνίδια. Το PS3 και το x360 είναι αποτυχημένα ημίμετρα ανάμεσα στο PC & Wii combo.

    Θες να μιλήσεις για immersion? Πραγματικό immersion? Σε παιχνίδι δε το πετυχαίνεις με gimmicks, όντως, κυρίως θέλει καλό gameplay, μετά καλό σενάριο, και ΤΡΙΤΑ έρχονται τα γραφικά. Αλλά έστω ότι έχουμε έναν τέλειο σεναριογράφο και έναν τέλειο προγραμματιστή (ομάδα τελος παντων), το τέλειο immersion δε θα έρθει από κινήσεις χεριών, οπότε άκυρο και το wiimote, άκυρο και το move, άκυρο και το kinnect.

    Αυτό που χρειάζεται για να νικηθεί το mouse&keyboard combo είναι ένα mouse, keyboard &head tracking combo. Googlαρε faceAPI για να δεις τι παπαδες μπορουν να γίνουν με μια μέση webcam.

    ReplyDelete
  32. Σωστός ο Μικές. Και γω έχω κλάψει ένα ρολόι τοίχου επειδή δεν κράταγα γερά το παπάρι του Wii. Δεν υπάρχει σωτηρία για τους gamers.

    ReplyDelete
  33. sto lotr patisan tainies?
    oi tainies pou exoun allaksei to cinema (kurios sotn tomea sci-fi) einai oi eksis

    2001:a space odyssey
    star wars
    terminator 2
    matrix

    oraio to arthro pantos

    ReplyDelete
  34. Απλα το WII ΔΕΝ ειναι φτιαγμένο για gamers.Δηλαδή εγώ έχω λιώσει Doom 3 επι πόσες ώρες (άνω των 6 ωρών) και δεν μπορώ να φανταστω πως θα έπαιζα εαν θα έπρεπε είμαι όρθιος και να γυρνάω δεξιά αριστερά το χέρι μου σαν ναζιστής αξιωματικός.Τα motion sensing ειναι φτιαγμένα ΜΟΝΟ για coin op οπου θα πας να παίξεις με την παρέα σου.

    George μπορεί να μην συμφωνώ πλήρως με το προλαλίσαντα Μικευς αλλά είσαι απο τους τύπους για τους οποίους βγάλανε το usb μουνι.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ PC ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΑΜΑΝΕ!Αμα περιμένεις μια εταιρία που θέλει να σε έχει καθισμένο να παιζεις να σε κάνει να γυμναστείς τότε πήγαινε βάλε το κεφάλι σου στην μηχανή του Κιμά.
    Αμα θες να παίξεις real fps πήγαινε για softball αντί να κάθεσαι να κουνιέσαι μέσα στο σαλόνι λές και μπήκε μέσα σου η κούκλα του ΣατανΑ!Πήγαινε ριχνε τα λεφτά σου στις κονσόλες.Και τί άλλο θα βγάλει το WII;10 διαφορετικά όπλα να διαλέγεις;Η θα βγάλει για τυπους σαν τον George WII Tits με ειδικές ρώγες που για να βγάλει φρουτάκι θα πρέπει να τις κάνεις tapping?

    Hail and Well MEt

    ReplyDelete
  35. George kai loipa troll pou tolmate na milate gia gmaing:

    Ston poutso m an einai diaforetiki texnologia...den me moiazei re nooba an xaneis kila kai gimnazesai.An thel na eimai se forma tha paw gimnastirio i tha gamiemai 2 fores t mera m tn gomena m i tha trww ligotero i tha varaw kati mlkes san k esena..padws den tha arxisw ena game...file m ta games einai ethismos, kais t mialo s k goustareis...dld re mages se kapoio pio diadrastiko paixnidi ti tha kanw? tha trexw mes st spiti san t veggo?tha paizw se alana?tha pidaw pisw apo ton kanape?i mipws re troba tha kanoume k gaming room?sry mages alla gaming simainei: pinw bira(i kati allo) kapnizw san poustis kai kaiw tin zwi m brosta stin kosola i pc....an einai na kathomai na kanw ton karagiozi gamise mas...DlD TI PERIMENETE RE FELOI NA PEZETETAI PRO K NA KLWTSATE AERA?RE MALAKES PAIZW ENA GAME OXI GIA NA GINW STA ALITHIA KALWS...dld ama einai gia na paixw tekken na prepei na xw 10 dan i gia na paixw pro n prepei n me o mesi e protimw kalitera na kopsw ton poutso kai na ton katapiw...I epomeni genia gaming mas thelei sta salonia mas na xwropidame san aderfes me mia mlkia p stis konsoles ipirxe prin mia 10etia...

    ReplyDelete
  36. Έχει πολύ πλάκα το άρθρο σου, ιδίως γιατί σε κάνει να φαίνεσαι ότι πιστεύεις πως έχεις λάβει την επιφώτηση από ψηλά και είσαι ο μόνος που καταλαβαίνεις ακριβώς τι "παίζεται" ;-)
    Σίγουρα θα αναρωτήθηκαν πολλοί γιατί πήρε τόσο καιρό στους ανταγωνιστές της Nintendo να βγάλουν ανταγωνιστικές προτάσεις. Μήπως επειδή είναι ανίκανοι ή βλάκες;;; Έλεος... Όχι βέβαια. Απλά επειδή υπάρχουν οι ΠΑΤΕΝΤΕΣ στη μέση, και όταν έχω μια πατέντα για κάτι τότε άμα θέλω την πουλάω, και αν είναι η κότα που κάνει το χρυσό αυγό ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. Και άμα είμαι η Nintendo ή η Apple τότε έχω και χρήμα να κυνηγήσω στα δικαστήρια τον οποιοδήποτε παραβάτη και να τον λιώσω.
    Το πρόβλημα με τις τεχνολογικές πατέντες είναι τεράστιο και γι'αυτό οργανισμοί όπως το mipi.org, που ασχολούνται με τα specifications για τα κινητά τηλέφωνα, αναγκάζουν τα μέλη τους να παραχωρούν στα άλλα μέλη δωρεάν όσες πατέντες τους εμπλέκονται στα specifications, γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε κανείς να υλοποιήσει ούτε μισό spec. Και γι'αυτό το mipi alliance έχει για μέλη τους πάντες ΕΚΤΟΣ από την Apple.
    Όταν λοιπόν βλέπεις μισο-ηλίθιο, κάτι που η κοινή λογική δεν εξηγεί εύκολα και οδηγεί σε συμπεράσματα τύπου "Είναι ηλίθιοι" "Είναι ανίκανοι" τότε think again, μάλλον υπάρχουν πατέντες στη μέση και γι'αυτό δεν μπορούν να κάνουν αυτό που θα περίμενε ο χρήστης.
    Φιλικά,
    Δημήτρης

    ReplyDelete
  37. Κάθε φορά που βγαίνει κάτι καινούργιο που το θεωρούμε μαλακία αλλά για κάποιο λόγο έχει απίστευτη επιτυχία μας παραξενεύει!

    Το WII ενώ έχω χάλια γραφικά και έχει χάλια immersion όπως λες, έκανε κάτι εκπληκτικό κέρδισε την οικογένεια. Δεν είναι απλά το nerd που κάθεται ατέλειωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή του και τον βρίζουν οι γονείς του. Έφερε και τους γονείς, την αδερφή, την γκόμενα, τον παππού, την θεία όλους στο να παίζουν βιντεοπαιχνίδια. Κέρδιζε όλους όσους τα έβριζαν πριν. Είναι μια πάρα πολύ καλή εξέλιξη αν σκεφτείς πως αρχίζει να υπάρχει γενιά από πρώην gamers που γίνονται χαζό-μπαμπάδες.

    Και το farmville δεν είναι τεχνολογικά μια μαλακία; Όμως κατάφερε να ορίσει ένα νέο τρόπο παιχνιδιού (social-gaming), όσο και αν δεν μας αρέσει εμάς που έχουμε μείνει στην προϊστορία, έφερε νέους κανόνες στον σχεδιασμό παιχνιδιών.

    Με το Kinect της Microsoft έφερε την απλότητα τον χειρισμών και την πανεύκολη διασύνδεση με τους φίλους σου. Στο κοντινό μέλλον και όπως προτείνεις και εσύ η εταιρίες θα κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν αυτή την αγορά και στο δρόμο από τις αποτυχίες - επιτυχίες σου θα καταφέρουν να δημιουργήσουν και άλλες τεχνολογικές ανατροπές.

    Σε λίγο τα παιχνίδια αυτά θα δημιουργούν πολύ περισσότερη κοινωνικοποίηση από αυτή που είχαν οι γονείς μας όταν έπαιζαν πετροπόλεμο στα σοκάκια.

    Σε λίγο θα πηγαίνεις σε σινεμά και θα χειρίζεσαι την υπόθεση. Θα γίνεσαι σκηνοθέτης, θα βλέπεις κάτω από το φόρεμα της πρωταγωνίστριας...

    Μείνε εσύ στην χαρά του χειριστηρίου του ATARI 2600 και λέγε μας για immersion...

    ReplyDelete
  38. h iktrh alitheia einai oti pleon bgazoun ontos PAPARIES den kathonte na riksoun liga lefta gia prototypia ta rixnoun ola se idies syntages blepe Need for speed pou epeksa prosfata PAPARIA
    pleon nomizw oti o mesos gamer einai tragika ilithios h exei sindromo down kai prospathoun na to metadosoun kai stous ypolipous

    ReplyDelete
  39. Ψψψψτ!!!! Όλοι εσείς οι 30 χρονοι (και λίγο λέω) gamers: Σηκωθείτε από τους καναπέδες σας παλιολαπάδες βουτυρομπεμπέδες, πάρτε μια αληθινή ρακέτα, ένα υπαρκτό μπαστούνι κτλ και βγάλτε τη φυσική σας υπόσταση στον αληθινό κόσμο. Αν βγεί ένα παιχνίδι με εικονική τσουτσούνα κ ένα εικονικό χέρι να τη χαϊδεύει θα κόψετε κ τη μαλακία. Έχω και όνομα "MasturbationMaster". Κοινώς, GET A LIFE!!!!

    ReplyDelete
  40. Α.Φ.Ι.Ε.Ρ.Ω.Μ.Ε.Ν.Ο

    http://www.youtube.com/watch?v=Fd1YIbO34Ns&feature=related

    ReplyDelete
  41. @Jesus DeSaad Εδω η sony ειναι πολυ μπροστα φιλε μου,γιατι πολυ απλα μπορεις να συνδεσεις Keyboard & Mousepad στο PS3 .. Τσακ.. δεν σταματας το cod μετα...

    ReplyDelete
  42. Μιλάτε όλοι για gaming και το κάνετε να φαίνεται λες και είναι κουλτούρα,λες και είστε διάνοιες σε κάτι πραγματικά σπουδαίο & σοβαρό.Διαβάζω και τον άλλο τον μαλάκα που λέει ότι και καλά έχασε 10 κιλά με την κονσόλα και σκέφτομαι πόσο αργόσχολος μπορείς να είσαι για να δηλώνεις ότι δεν κάνεις τίποτα σοβαρό παρά μόνο να κουνάς χεράκια,ποδαράκια μπροστά σε μια οθόνη,τόσο ώστε να αδυνατίσεις,μπράβο παπάρα την είπες την μαλακία σου.Το χειρότερο από όλα είναι ότι κάποιοι το βρίσκουν και σαν αφορμή κράζοντας άλλους να δείξουν τις γνώσεις τους στα όποια χαζοπαίχνιδα αλλά και πάνω στην ιστορία της κάθε κονσόλας,βασικά δεν έχετε καμιά διαφορά από τους ανήλικους αλβανούς στο ίντερνετ καφέ της γειτονιάς μου που παθαίνουν κρίσεις πανικού σε κάθε lose.

    ReplyDelete
  43. Ανωνυμε 2.24, η αποψη σου για το gaming μου θυμιζει αυτα που λεγανε οι προπαππουδες μας για τον κινηματογραφο οταν πρωτοβγηκε. Τυποι σαν κι εσενα ειναι η αιτια που τα games δεν μπορουν να δικαιωθουν ως καλλιτεχνικη εκφραση και ως αξιοπρεπες αφηγηματικο μεσο. Αν τα μονα παιχνιδια που γνωριζεις ειναι το Fifa, το NBA Live και το Grand Tourismo, τοτε λογικο να εχεις αυτη την αποψη. Οποιος ομως εχει παιξει αριστουργηματα οπως το Bioshock, το Starcraft ή και κρυφα διαμαντακια οπως το Psychonauts ξερει πολυ καλα οτι τα games εχουν τεραστιες προοπτικες μπροστα τους.

    Τρανο παραδειγμα ειναι ο τρομος. Ρωτα οποιον εχει παιξει Silent Hill, Doom 3 η ακομα και τα πρωτα λεπτα στο Half Life και πες του να συγκρινει τον τρομο που του μετεδωσε το παιχνιδι με τον τρομο που του προκαλεσε μια αντιστοιχη ταινια η ενα βιβλιο. Ακομα καλυτερα, δοκιμασε το και μονος σου. Κλεισε φωτα και παιξε Doom 3 για μερικες ωρες με ακουστικα στη διαπασων. Θα εκπλαγεις με την αποτελεσματικοτητα του.

    ReplyDelete
  44. ti "EPIC FAIL" grafeis re Mikeius panw ap thn eikona? de diavases to teleutaio post tou maddox?! :P

    ReplyDelete
  45. Vre Mike vre agori mou..VRE PAPARA..an ithela na diavasw gia ps3 kai wii tha pigaina se kanena site sxetiko me auta...I MIPWS TO EKANES K SU???

    Ase me na mantepsw....
    PAW STO SITE-->METAFRASH STA ELLINIKA(CHROME ETSI?)-->ANTIGRAFHHHHHHH-->EPIKOOOOLHSHHHHH-->LIGH SALTSOULA ALA MIKEIUS--> DAN DAAAN etoimo to arthro..!!!!

    Aei sovarepsou lew egw..meta ti thema tha piaseis??
    MASTER CHEF VS TOP CHEF????

    Vlepw ta provata ekei deksia na ta trwne oi lukoi...i stin periptwsi sou alla blog...

    ReplyDelete
  46. εχεις μεγαλωσει σε δυσκολη γειτονια φιλε μου...

    ReplyDelete
  47. Ερειστικός ρε συ Mike. Το Kinect το βρίζεις μόνο για το όνομα; Θέλω να πω ναι, όταν πρωτοάκουσα ότι το μέχρι τότε Project Natal μετονομάστηκε σε Kinect κάτι μέσα στο κεφάλι μου έκανε κλικ και σκότωσα μια ξανθιά που πέρναγε μέσα από το δωμάτιό μου με την κοντόκαννη της γιαγιάς μου, αλλά δεν έθεσες κανένα επιχείρημα για το χειρισμό του κατά βάση, τον οποίο όπως θα κατάλαβες ο υποφαινόμενος θεωρεί πρωτοποριακό.
    Το χειρότερο είναι ότι η MS για να αγοράσουμε το Kinect το οποίο αποτελεί στο παρόν στάδιο περισσότερο περιφεριακό εικόνας και ήχου για το Xbox Live παρά χειριστήριο, μας έβαλε επιτέλους live στην Ελλάδα μετά από 6 χρόνια. Όχι γιατί ξεσκιστήκαμε να το ζητάμε, αλλά για να σκάσουμε 160€ για μια κωλοκάμερα

    ReplyDelete
  48. Εφτα παραγραφοι "διατριβη" για το motion control και εσυ λες οτι το Kinnect το βριζω μονο για το ονομα και δεν κανω περεταιρω επιχειρηματα. Το 'δαμε κι αυτο.

    ReplyDelete
  49. Κακα τα ψεματα το Wii εχει και αυτο μερικα διαμαντια για παιχνιδια. Muramasa: Demon blade, Sin and Punishment 2, No more heroes saga, Metroid Prime trilogy και αρκετα ακομα που κατεχω και ειμαι πληρως ικανοποιημενος απο την αγορα μαζι με το PS3 και high-end PC που διαθετω.

    To προβημα με το Wii ειναι οτι δεν εχουν ολα τα παιχνιδια επιλογη για "classic" control και move-control. Το Sin and punishment ας πουμε διαθετει την επιλογη αυτη (εξαιρουνται τα παιχνιδια που ειναι απαραιτητο για να γουσταρεις το παιχνιδι οπως το Mario Galaxy).

    Η κονσολα ομως ειναι καθαρα συμπληρωματικη, δεν μπορει να καλυψει τη θεση "μονο μια" αν δεν υπηρχε δυνατοτητα. Απο την αλλη ομως καποιος θα ειναι γενικα ψιλοβλακας αν παρει PS3 k X360 αντι να παρει PS3 + Wii ή X360 + Wii ακριβως γι αυτα τα 15-20 παιχνιδια που εχει και ειναι μονο για hardcore παικτες σαν και του λογου μου.

    ReplyDelete
  50. Εχεις τοσο γελιο που αποκλειεται να μη σ αρεσουν οι αντρες

    ReplyDelete
  51. ROFL ρε μαλακες!!
    Μα τωρα σοβαρα βαζετε την λεξη hardcore gaming διπλα στο Wii στο kinect και σε οποιαδηποτε αλλη κονσολα του κωλου, ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΥΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΡΟΛΛΕΡ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ.

    ο αλλος ο χοντρος, χαρηκε λεει που πηρε kinect γιατι θα κανει γυμναστικη λεει..για πρωτη φορα στη ζωη του, και περιμενε το kinect για να σηκωθει απο τον καναπε. ΨΟΦΑ ΖΩΟ!!

    HARDCORE GAMING = PC

    ΤΕΛΟΣ

    ReplyDelete
  52. Έχω σταματήσει το gaming εδώ και μια 5ετία τουλάχιστον. Αλλά μου θυμίσατε το silent hill...Τι απόλυτη τρομοκρατία ήταν αυτό το πράγμα. Μια ξεχωριστή κλάση από μόνο του.

    ReplyDelete
  53. dn kserw pos to enoeis alla to oti p.x. h sony ksodevei pio polla lefta gia na valei MOVE sto PS den simenei oti oi eteries p ftiaxnoun ta games tha exoune k autes ellipsi badget. Vevea einai sto xeri ths ekastote eterias to an tha ksodepsei epipleon lefta gia na valei motion facilities sto game tis.

    To oti h paixnidomixanh kanei strofh KAI se motion control den simenei oti k oti oles oi eteries to gaming industry tha kanoun to idio. Apla to motion controll prosferei epipleon adagonistikotita stis paraskevastries eteries. That's all

    Epidi mporei na lew kai malakies, apadise an kanw lathos.

    ReplyDelete
  54. To Wii ton pairnei apo oles tis prizes!!!!!
    Mikeius, motion control gaming? Motion control gaming???
    TON PAIRNEIS APO TO XEIRISTHRIO TOY WII!!!
    Giati de brizeis kanena kainourio titlo apo tis 8emites konsoles, malaka?

    ReplyDelete
  55. Συντομα φιλε μου. Συντομα.

    ReplyDelete
  56. Psiloasxeto:
    Thelw arthro poy vrizei to black ops.
    to eixa kanei pre-order kai klaiw ta lefta mou
    evala fear ksana gia na staniarw meta to shock.

    ReplyDelete
  57. po po re malaka arthro einai auto? kai poios kathetai se auth thn hlikia na asxoleite me to kainourgio arxidogatzetaki ths nitendo? an einai dunaton.

    ReplyDelete
  58. Όχι ρε μαλάκα, ο Danny Trejo με ps move στα χέρια.


    Έτσι εξηγείται πάντως πως του 'κατσε η Alba.

    ReplyDelete
  59. Αμα εχει κρεμασει το παπαρι σου μεχρι το γονατο απτο τεντωμα φιλε ανωνυμε 9:01..ασχολεισαι.Oσο για σενα φιλε mikeius,μια και σ'αρεσει ο τρομος στα games,σου προτεινω να παιξεις το 'amnesia the dark descent'.Δε μπορουσα να φορεσω ακουστικα απτο κλανιδι..

    ReplyDelete
  60. Λέγε ό,τι θες καλέ μου Μιχαλάκη ότι τα PC games είναι ανώτερα των κονσολών. Εγώ όμως ξέρω ότι ένω εσύ περίμενες να φτάσεις στο 2ο μανίκι του πουλόβερ που είχες αρχίσει να πλέκεις περιμένοντας να περάσει σε αυτό το κουτί που είχες για υπολογιστή το game που σου ειχε τραβήξει την προσοχή τότε εγώ τερματιζα για 10η φορά το Contra στο FamiCom μου και χωρίς το "πάνω πάνω κάτω κάτω αριστερά δεξιά αριστερά δεξιά Β Α", παρακαλώ. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου, αλλά πάντα έχει πιο πολύ πλάκα να μιλάς για αυτά που διαφωνείς παρά για αυτά που συμφωνείς.

    ReplyDelete
  61. Ουπς, μαλακία, διάβασα λάθος εκείνη τιν πρόταση.
    Οπότε θα υσχιριστώ ότι μου άρεσε τόσο πολύ αυτό που έγραφες που ήθελα τόοοοσο πολύ να φτάσω στο τέλος του. :P

    ReplyDelete
  62. kala re mikw,eleos evales kai diafimiseis sto plai..poso lame paizei na sai??


    sto telos tha kolas kai ensima gia to koloblog sou...


    pfff ,duche!!

    ReplyDelete
  63. ta media orgiazoun oti paei h xora katadiaolou, apeiloun oti tha mas petaksoun ekso apo thn eu kai o mikeus san allo ypertrofiko moro asxoleitai me games. ade sou euxomai na kateveis kai se poreia gia ta dikaiomata sou os gamer, gt pos allios na zhsoume se auton ton aiona. Na=6.023 10^23

    ReplyDelete
  64. Τόσα χρόνια ξιφασκίας πήγαν χαμένα σε μια παρτίδα Wii και έτσι αποφάσισες να διοχετεύσεις την οργή σου?
    Η θεματική του άρθρου σου, μόνο με λέξεις αντίστοιχης κουλτούρας μπορεί να περιγραφεί: nerdy, nerd, GEEK.

    ReplyDelete
  65. basika meta to SNES i nintendo den exei kanei kamia spoudaia kosnola. Ekane to N64 pou dexotan Cartidge tin wra pou i Sony ebgale to Playstation..... auto leei pola. opote exase tin pio krisimi maxi stin ekseliksi twn paixnidiwn. I Sony me to playstation gigantwthike kai exei to idio meridio agoras mexri simera stis konsoles.

    ReplyDelete
  66. San authentikos Sony player , Apo tin nintendo zilepsa polu tis seires ZELDA kai to trelo Mario Kart 64. tipota allo omws ....

    ReplyDelete
  67. Το Wii προωθεί το κυνήγι της ηδονής. Η κίνηση του χειριστηρίου ωθεί τα νέα παιδιά στον αυνανισμό, αφού τους μαθαίνει την απαραίτητη παλινδρομική κίνηση.

    Επιπλέον, οι κινήσεις μέσα στο χώρο του σαλονιού, που αναγκάζεται να κάνει ο παίκτης, θυμίζουν χωρό: ο χρήστης θα αισθάνεται λιγότερο άβολα να χορέψει π.χ. σε ένα club με αποτέλεσμα να πέσει στα δίχτυα της ηδονής, π.χ. one night stands.

    Το παιχνίδι του bowling, εξοικειώνει τους νέους με τα μπιλιαρδάδικα, χώρους αλητείας των νέων.

    Βασίλειος "Worshipper Jesus" Αποστολόπουλος
    twitter.com/SafeJesus
    odiki-asfaleia.blogspot.com

    ReplyDelete
  68. Έχω Wii και όντως αυτό που λες:
    "Το πρώτο επίπεδο είναι καθαρά τεχνικό και έχει να κάνει με την έλλειψη ανταπόκρισης του χειριστηρίου. Όταν παίζεις ξιφομαχία για 2 μήνες, προσπαθώντας να τελειοποιήσεις την τεχνική σου και ξαφνικά έρχεται ο νουμπάς και σε ξεσκίζει κουνώντας το μαρκούτσι λες και τον ζώνει ένα σμήνος μέλισσες, τότε η κονσόλα σου έχει σαφές πρόβλημα σχεδιασμού. "
    Ισχύει 100%. Αλλά για να ξέρεις αυτό το πράγμα, σημαίνει ότι έχεις και συ Wii μωρή παλιοκουράδα, παραδέξου το.
    Πράγματι είναι λες και μια πλειάδα κινήσεων στην πραγματικότητα με τον σενσορα αντιστοιχούν σε 2-3 κινήσεις στην οθόνη. Όταν συνηδειτοποίησα το πόσο "φτηνά" υλοποιημένο είναι έκλαψα για λίγο τα λεφτά που έδωσα.
    Πάντως το Wii Sports έχει όντως πλάκα και επίσης συμφωνώ με έναν παραπάνω που είπε ότι το Wii είναι παρεϊστικο παιχνίδι/κονσολα ακόμα και αν γαμιέται από άποψης υλοποίησης.

    Δυστυχώς βέβαια με το Wii δεν ασχολήθηκα όσο περίμενα/ θα ήθελα. Ναι διασκέδαζα με το Tennis αλλά αυτό συνήθως κράταγε ένα πεντάλεπτο και μετά ακολουθούσαν τετράωρες δόσεις αχαλίνωτου λιωσίματος και trollαρίσματος στο COD4 (το παιχνίδι που μετά την εμφάνιση του, όσο πιο πολύ αποκλείνει ένα οποιοδήποτε άλλο FPS από αυτό τόσο πιο μαλακία είναι).

    Τέλος πιστεύω ότι έχει φοβερό potential σαν κονσολα ακόμα και για hardcore gaming αν εξελιχθεί σωστά στο μέλλον (δλδ η κίνηση που κάνει το χέρι μου να μεταφέρεται ακριβώς όπως γίνεται στην οθόνη) και τότε θα ρθει και το immersion και η διασκέδαση.

    ReplyDelete
  69. Όσο και να μην σου αρέσει το wii ππέπει να καταλάβεις οτι η nintendo τους πήρε τα σώβρακα με αυτή τη κίνηση η οποία ήταν απλά πανέξυπνη.Και θα σου πώ το γιατί.
    Απο την αρχή που άρχισε ο ανταγωνισμός των κονσολών ποιά ήταν τα 2 θέματα αψιμαχίας;Οι τίτλοι και η "δύναμη" της κονσόλας.Αυτό εντάθηκε κυρίως μετά την εποχή Ν64 και PSX οπου πλέον δεν είχαν άλλες διαστάσεις να χώσουν στα παιχνίδια.Είδε λοιπόν η πανέξυπνη (και το εννοώ) ninty μετά το game cube (και την σχετική αποτυχία του)ότι 1)τίτλοι;Δεν υπάρχουν πιά πρωτότυποι και καλοί τίτλοι και ο κόσμος έχει αρχίσει να βαριέται το αναμάσημα.
    2)"Δύναμη" κονσόλας?Ναι,όσο ανταγωνιζόμασταν την ηλίθια sony κάτι κάναμε αλλα τώρα με τον κολοσσό των Η/Υ στο παιχνίδι δεν γίνεται να ανταγωνιστούμε και τους 2,είναι χαζό και σπάταλο 3 εταιρείες να μετράνε ποιός την έχει μεγαλύτερη..
    Οπότε τί έκανε?Έφτιαξε ένα νέο είδος συστήματος και τρόπου παιχνιδιού που δεν χρειαζόταν απολύτως τίποτε απο τα παραπάνω!!Αλλα επειδή το σύστημα είχε και δύναμη θα συμπεριελάμβανε και αυτά,χωρίς όμως να εξαρτάται.Εισήλθε δηλαδή σε ένα τελείως άλλο επίπεδο αγοράς,άβατο,με ορθάνοιχτα σκέλια έτοιμο και αχνιστό να περιμένει.Και οι άλλοι 2 μαλάκες μείνανε με την ψωλή στο χέρι για το ποιος την έχει μεγαλύτερη και τώρα πάνε να μημιθούν το wii.
    Μπορεί να μην μου αρέσει το wii αλλά παραδέχομαι την nintendo.
    Εξάλου,λίγο πολύ τώρα πιά άν θές να λέγεσαι σκληροπυρηνικός παίχτην πρέπει να παίζεις και απο το pc..

    ReplyDelete
  70. mikeus..ida kati pu eleges gia halflife..mathe lipon kolon00bo oti to halflife adigraftike apo to goldeneye (n64) an nomizis oti to leo etsi, diavase athra ton developers pu efxaristune to goldeneye :) to wii mpori na vgazi gay games..ala vgazi kai 10 adrika ..pu den exi to iq o ps gamer na ta peksi..(zelda) na termatisi..kai fisika de termatizode se 2 ores..thes 2 vdomades full on..ta pame :)

    ReplyDelete
  71. Βασίλειος Αποστολόπουλος : χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    τι εις σύ ρέεϊ; ελπίζω να κάνεις πλάκα, αλλιώς πήγενε σπίτι σας!!!

    ReplyDelete
  72. Οποιοσδήποτε είναι πάνω από 22 χρονών και ασχολείται με κονσόλες, είναι ούτως η άλλως για τον πούτσο.
    Πήγαινε χώσε κάνα φράγκο και χτίσε κάνα καλό pc μωρή αδερφή. Που θες να λέγεσαι και gamer...

    ReplyDelete
  73. Epic failure douchebag.So says maddox

    ReplyDelete
  74. Παραπάνω ανώνυμε των 12:37. Συμφωνώ οτι το pc ειναι ο βασιλιάς των Games παρόλα αυτά αν δεν έχεις παίξει God of war ή Uncharted για παράδειγμα, τότε δεν ξέρεις τίποτα απο Games. Είμαι 31, και κονσόλα πήρα στα 27 και διαπίστωσα οτι έχουν και αυτές την φάση τους. Έχω και γαμώ τα pc και έχω και PS3. Και ναι λέγομαι και Gamer γιατι πιθανότατα όταν εγώ έπαιζα τα ζορκ και τα monkey island ή τό πρώτο πρώτο prince of persia, εσύ μάλλον πιπίλαγες ακόμα. Οπότε ρούφα το καρότο τώρα και σταμάτα να το παίζεις έξυπνος. Τουβλο!

    ReplyDelete
  75. Αφήνω εκτός την όλη hardcore gaming συζήτηση και έχω να πώ το εξής:

    ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΝΣΟΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ - http://www.youtube.com/watch?v=U_s7iCOj9HU

    Καμία όμως.

    ReplyDelete
  76. Σιγά ρε πανίβλακα που παίζεις God of War στην κονσόλα και νομίζεις ότι είσαι και gamer, σκατόμυαλε. Ένα hack n slash του κώλου είναι ρε ηλίθιε, που νομίζεις ότι παίζεις κανα παιχνίδι ορόσημο του gaming, γαμημένε μόγγολε.
    Όσο για monkey island και prince of persia, τι να μου πεις ρε ζώον, εγώ έχω ξεκινήσει με spectrum γομολάστιχα, commodore 64, amstrad 6128, και μετά μπήκα σε pc με Ikaros 8088 στα 4Mhz και ουτοκαθεξής.
    Πηγαινε τώρα να παίξεις το πουλάκι σου στην κονσόλα, πεντάχρονο γαμημένο κουράδι, και μη μου ξανααπευθύνεις το λόγο. Σκατόβλακα...

    ReplyDelete
  77. Έστω ότι γνωρίζεις 3 αδέρφια. Το πρώτο είναι 26 χρονών, το δεύτερο 24 και το τρίτο είναι 8. Τι συμπεραίνεις αμέσως για το τρίτο; "Σπασμένη καπότα", φυσικά. Ε, πριν από μερικές μέρες είδα την ηλεκτρονική εκδοχή του φαινομένου της σπασμένης καπότας, με τη μορφή του Playstation Move και του Xbox Kinect. Kinect!!!
    /agree

    Όπως θα καταθέσουν πολλοί τακτικοί αναγνώστες του faeenamalaka, δεν συμπαθώ ιδιαίτερα το Wii.
    nobody is perfect

    παρά να σπαταλήσω τη ζωάρα μου κάνοντας το YMCA μες στη μέση του σαλονιού μου
    sounds fun!

    Δεν έχω θέμα με τα casual παιχνίδια, ούτε ανήκω στην Άρια Φυλή των PC Gamers που θεωρούν τις κονσόλες μια τιποτένια ενασχόληση για βρώμικους χωριάτες.

    last time i heard one saying that said... " I play pc cause im gay mer"
    ^_________^

    . Όταν παίζεις ξιφομαχία για 2 μήνες, προσπαθώντας να τελειοποιήσεις την τεχνική σου και ξαφνικά έρχεται ο νουμπάς και σε ξεσκίζει κουνώντας το μαρκούτσι λες και τον ζώνει ένα σμήνος μέλισσες, τότε η κονσόλα σου έχει σαφές πρόβλημα σχεδιασμού

    LEARN TO PLAY
    αμα ο αλλός το κουνάει λες και η ψώλα του και κάνει πουτσοσκάμπιλα κουράζεται.
    ΝΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ αρα άμα ξέρεις να παίζεις και ο αντίπαλος είναι σκατοκέφαλος μπορείς να τον νικήσεις.

    Όσοι έχουν παίξει God Of War ξέρουν τι εννοώ

    go back to stone age plz.
    και εμένα μου αρέσει ο Παπαδιαμάντης αλλά δεν τον συγκρίνω με τους σημερινούς

    game immersion

    το 1ο gmae με game immersion ήταν θες δε θες το Mario

    Όταν ο Shigeru έφτιαχνε games οι άλλοι δεν ήξεραν καν τι θα πει αυτό το πράμα
    Αρα η NInty έχει τον 1ο και πιο πρωτοποριακό εδώ και δεκαετίες

    Παρακάτω βλέπουμε ένα τυπικό παράδειγμα αυτού που οι σχεδιαστές αποκαλούν immersion breaking moment, γνωστό και με τον τεχνικό όρο:

    ΜΑΛΑΚΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΟΒΑΡΑ ΆΞΙΖΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
    δε ξέρω ποιός συμφωνεί (χέστηκα είναι η αλήθεια αμα δε συμφωνείτε σκατόζωα ) αλλά όποτε ακούω στο ΜΕΤΡΟ/ΗΣΑΠ "PLEASE MIND THE FUCKING GAP"
    είναι για αυτό ακριβώς. Υπάρχει ένα γαμημένο σκοινί πράμα που το περνάς στο καρπό και σφίγγει σε περίπτωση που είσαι τόσο σκατόζωο μπουνταλάς και σου φύγει από τα χέρια.


    Σε μια κονσόλα, το hardware πρέπει να είναι ένα απλό εργαλείο, κι όχι ο πυρήνας γύρω από τον οποίο θα χτίζεται με τη βία το software!

    όταν βγήκε το xbox360/ps3 δεν σημαίνει ότι είχαμε next gen

    όταν βγήκε κάτι που έδωσε πραγματική αλλαγή κατάλαβες ότ επ οπ αλλάξαμε γενιά
    αρα η mic και η sony έπρεπε να ανακαλύψουν πάλι τον τροχό. ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΦΑΚΙΝ ΧΡΟΝΙΑ

    Γι' αυτό και οι περισσότεροι και οι πιο επιτυχημένοι τίτλοι στο Wii είναι casual games με απλά, "γεωμετρικά" γραφικά και χωρίς ιδιαίτερα κίνητρα τερματισμού.
    /agree

    ReplyDelete
  78. Πρώτον: όσοι γουστάρουν casual games και motion control δεν πρόκειται να αγοράσουν PS Move και Kinect (μπλεεεεεερκ!),

    ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ
    O κλασσικός Ελληνάρας που λέει ps3 θρησκεία θύρα 13( και τα συναφή ) θα τα αγοράσει για να παίζει και η γκόμενα



    Αλλά κάτσε, λίγο η ανέχεια, λίγο οτι ο κόσμος έχει μια ελπίδα να ενεργοποιηθεί ο εγκέφαλός του και να πει ΟΧΙ στις αρχιδιές.. ποιος ξέρει; Η επόμενη γενιά μπορεί να την παλέψει.

    κάθε πέρσι και καλύτερα

    PC wins again λοιπόν...

    Χα!
    ω ναι η ψωλή σου παραμένει μεγάλη


    Sta paparia mas to Wii Mikeius...
    o kosmos gurw sou kaigetai, den mporei to mono pou na s'endiaferei na einai to Wii.
    διάβασε και τα άλλα άρθρα μην ανοίξεις το post a comment. ΦΙΜΑΛ

    Exw xasei kila kai eimai se forma me to kinect mesa se 10 meres

    για να χάσεις κιλά μέσα σε 10 μέρες πρέπει να μην τρώς να χέζεις και ο οργανισμός σου να αποβάζει τα κέρατα του και να λιώνεις στην γυμναστική μπράβο ψεύτη

    (τώρα αν τα κιλά είναι γραμμάρια τότε πάω πάσο)

    Εγώ απορώ γιατί ζορίζονται η Sony και η άλλη, αφού πάλι θα τον πιουν από τη Nintendo.
    όλοι θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα.

    Διαφωνώ για το Wii: Είναι η πιο αντρική κονσόλα 7ης γενιάς, διότι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά και μόνο για να μαζεύεσαι με άλλους 3 μαντράχαλους, μπύρες, σουβλάκια και να παίζεις ότι μαλακία έχεις πρόχειρη μετά την 5η μπύρα, όπου και σκας στο γέλιο.

    +1 όσοι διαφωνείτε απλά δεν έχετε φίλους. NERDS
    (ή απλά είσαστε ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ)

    ReplyDelete
  79. άραγε ένα μαύρο στο σκοτάδι τον πιάνουν οι αισθητήρες?

    η αλήθεια είναι πως γενικώς δεν αναγνωρίζει τους μαύρους.
    ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

    Σωστός ο Μικές. Και γω έχω κλάψει ένα ρολόι τοίχου επειδή δεν κράταγα γερά το παπάρι του Wii. Δεν υπάρχει σωτηρία για τους gamers.

    ΤΟ ΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ " ΔΕΣΟΥ ΖΩΟ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑ"

    sry mages alla gaming simainei: pinw bira(i kati allo) kapnizw san poustis kai kaiw tin zwi m brosta stin kosola i pc

    ΝΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΝΝΝΝΝΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

    ο σκοπός είναι να περνάς καλά και όσοι το έχουν ξεχάσει αυτό είναι καιρός να το θυμηθούν


    dld ama einai gia na paixw tekken na prepei na xw 10 dan i gia na paixw pro n prepei n me o mesi e protimw kalitera na kopsw ton poutso kai na ton katapiw...I epomeni genia gaming mas thelei sta salonia mas na xwropidame san aderfes me mia mlkia p stis konsoles ipirxe prin mia 10etia...

    δλδ όσοι παίζουν guitar hero και στις άλλες κονσόλες ανήκει ο καθένας σε μέταλ συγκρότημα παγκοσμίου φήμης?

    Απλά επειδή υπάρχουν οι ΠΑΤΕΝΤΕΣ στη μέση

    κιάλλος ανίδεος


    Και το farmville δεν είναι τεχνολογικά μια μαλακία; Όμως κατάφερε να ορίσει ένα νέο τρόπο παιχνιδιού (social-gaming), όσο και αν δεν μας αρέσει εμάς που έχουμε μείνει στην προϊστορία, έφερε νέους κανόνες στον σχεδιασμό παιχνιδιών.

    +1

    ReplyDelete
  80. Αν βγεί ένα παιχνίδι με εικονική τσουτσούνα κ ένα εικονικό χέρι να τη χαϊδεύει θα κόψετε κ τη μαλακία. Έχω και όνομα "MasturbationMaster". Κοινώς, GET A LIFE!!!!

    η μαλακία δεν κόβεται deal with it.

    Εδω η sony ειναι πολυ μπροστα φιλε μου,γιατι πολυ απλα μπορεις να συνδεσεις Keyboard & Mousepad στο PS3 .. Τσακ.. δεν σταματας το cod μετα..

    fanboy! ω ναι η sony ανακάλυψε τον τροχό YEAH

    Μιλάτε όλοι για gaming και το κάνετε να φαίνεται λες και είναι κουλτούρα,


    δε διάβασα παρακάτω ζώο του 18ου αιώνα

    Ανωνυμε 2.24, η αποψη σου για το gaming μου θυμιζει αυτα που λεγανε οι προπαππουδες μας για τον κινηματογραφο οταν πρωτοβγηκε.
    /agree


    αλλά δεν έθεσες κανένα επιχείρημα για το χειρισμό του κατά βάση, τον οποίο όπως θα κατάλαβες ο υποφαινόμενος θεωρεί πρωτοποριακό.

    O ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ
    Ω ΝΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ

    po po re malaka arthro einai auto? kai poios kathetai se auth thn hlikia na asxoleite me to kainourgio arxidogatzetaki ths nitendo? an einai dunaton.
    ΓΙΕΑΧ ΕΙΠΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΣΤΕΚΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΗΚΑ

    game που σου ειχε τραβήξει την προσοχή τότε εγώ τερματιζα για 10η φορά το Contra στο FamiCom μου

    U 2 GO BACK TO STONE AGE

    kala re mikw,eleos evales kai diafimiseis sto plai..poso lame paizei na sai??

    μετά από αυτό αρκετά

    Το Wii προωθεί το κυνήγι της ηδονής. Η κίνηση του χειριστηρίου ωθεί τα νέα παιδιά στον αυνανισμό, αφού τους μαθαίνει την απαραίτητη παλινδρομική κίνηση.

    Επιπλέον, οι κινήσεις μέσα στο χώρο του σαλονιού, που αναγκάζεται να κάνει ο παίκτης, θυμίζουν χωρό: ο χρήστης θα αισθάνεται λιγότερο άβολα να χορέψει π.χ. σε ένα club με αποτέλεσμα να πέσει στα δίχτυα της ηδονής, π.χ. one night stands.


    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΘΕΟΣ

    ΚΛΑΙΩ

    ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ
    GEIRMUNDAR

    ReplyDelete
  81. Παιζω games απο τότε που το space invaders το χανε στα καφενεία, και έριχνες τάληρο. Εδώ και μια 10ετία παίζω fps games σε ελληνικα και ευρωπαικα πρωταθληματα. Δεν εχω παίξει ποτε Wii στυλ games και ουτε θα το κανω απ την αποψη του οτι αν ειναι να κάνεις όλο αυτό για να παίξεις πήγαινε για paintball ή όποιο άλλο "σπορ" κάνεις στο Wii. Εαν γενικά η ενασχόληση με το gaming εκλαμβάνεται απ τους απέξω ως pathetic φαση, και nolife, ε πως μπορεί το Wii gaming να εξηγήσει την ικανοποίηση του να παίζεις τεννις εκεί και όχι στο γήπεδο? Στο κλασικό gaming ναι οκ, λες δε μπορώ να πεταξω μαχητικό οποτε το κάνω εδώ και μπαίνουν κι άλλοι φίλοι μου και γουσταρουμε. Είναι σα να παίζεις Subbuteo, ή μπιλιάρδο, δεν έχει σημασία το μέσο. Πια η διαφορά της στέκας με του mouse? Το Wii θα μας κλείσει κι αλλο μεσ τα σπίτια. Ευτυχώς λόγω ηλικίας που πρόλαβα τον πετροπόλεμο μπάλα στις αλάνες και τις "αλητείες" γενικότερα. Ήδη λυπάμαι τα πιτσιρίκια με τις κονσόλες!

    ReplyDelete
  82. Είναι πάνω απ'όλα η ιδεολογία του gamer και καλώς ή κακώς το "στερεότυπο" του gamer που έχει αναπτυχθεί και καθιερωθεί αυτά τα χρόνια. Κανένας gamer που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αφήσει το pc του και το "βαρετό" χειριστήριο του με τα λίγα κουμπάκια για να πάει να κάνει αερόμπικ στο σαλόνι μπροστα στο σόι του που θα κάνει και αυτό αερόμπικ. Εμένα αυτή η ιδεολογία, όσο στενόμυαλη και να είναι με βρίσκει σύμφωνω. Αλλά το θέμα είναι οτι σε αυτή την κουβέντα δεν είναι άτομα στα οποία στοχεύουν τέτοιες εταιρίες για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Το Wii δεν στοχεύει στον 20χρονο φοιτητή που παράτησε τα μαθήματα στησχολή για να κάτσει να τερματήσει το black ops, αλλά στο κακομαθημένο 10χρονο που είδε την διαφήμιση στην τηλεόραση και του άρεσε και φυσικά οι γονείς του του το πήραν. Οπότε ότι άποψη και να εκφράζουμε εμείς εδώ είναι λίγο "εκτός θέματος".

    ReplyDelete
  83. Mou yposxe8hkes ar8ro re? Euxaristw, ti na sou pw...
    KAI TWRA PWS 8A SE BRISW EGW, RE MALAKA, TWRA, MOU LES?
    E?
    E?
    E, gamw to Wii sou?
    Pantws na ton thrhseis to logo sou.
    Na xw na brizw!!!

    ReplyDelete
  84. Anonyme 9.19 Δεκτο το σχολιο σου για το goldeneye αλλα σταματα τις πιπες για τα παιχνιδια του PS3 που λες οτι τερματιζονται μεσα σε 2 μερες,προφανως το gaming σου ειναι απλα να τελειωσεις το main story και μετα να χερεσαι και να λες στους φιλους οτι τερματισες το Zelda κτλπ...Ελα παιξε λιγο Final Fantasy, λιγο Resident Evil,Doom,Alone in the Dark και μετα μιλα παπαρα... μου συγκρινεις τα 10 παιχνιδια που εβγαλε η nintendo εδω και 15-20 χρονια που υπαρχει με τις χιλιαδες παιχνιδαρες της sony..

    ReplyDelete
  85. το wii ειναι win. παρολαυτα , γαματο ! :P

    στα αλλα συμφωνω.

    ReplyDelete
  86. Ρε μαλακες, καθεστε και βριζεστε με τον συντακτη και αλλους σχολιαστες σε ενα blοg που ονομαζεται faeenamalaka?

    Και να πω οκ, μερικοι πεφτετε πρωτη φορα στο blog, οι υπολοιποι τακτικοι αναγνωστες πατε να βρειτε το δικιο σας εδω μεσα? Ποσο μαλλον σε κατι υποκειμενικο οπως ειναι τα games? Αλλος γουσταρει γραφικα γαματα και αλλος γουσταρει 32bit games. Τι προσπαθειτε να αποδειξετε ηθελα να 'ξερα...

    Btw, αν ειχα x-box παντως και εβγαινε κανας ενδιαφερον τιτλος ισως να το αγοραζα το kinect.
    Το ps move οπως ειπε και ο mike, σα δονητης με μανιταροκεφαλο ειναι.

    ReplyDelete
  87. Πάντως ΜIke μ αρέσει που απαντάς σ όποιον σε βολεύει. Κλασσικός Ελληνάρας, σε πάω. Όπως και όλοι πιαστήκατε απ αυτό που είπε ο George για τα 10 κιλά (κουφό, δε λέω, αλλά είπε κι άλλα πράγματα). Μ άρεσε το σχόλιο του Brute Force για τα πνευματικά δικαιώματα. Μεγάλο κανάλι όντως. Προσωπικά πιστεύω πως μπορεί ακόμα να είναι μαλακία, αλλα ακόμα βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο, υπομονή καμιά δεκαετία ακόμα. Τουλάχιστον. Δηλαδή θα σας χάλαγε να παίζεται Dead Space ας πούμε πυροβολώντας στην οθόνη;;



    BTW Mike, το blog σου πλέον είναι κάτι σαν το παστίτσιο. Ναι μεν ωραίο, αλλά κάθε μέρα το ίδιο φαΐ ... (και ναι, μερικοί είμαστε τόσο No-Lifers που καταλήγουμε να διαβάζουμε τα ίδια και τα ίδια :)


    Φιλικά,
    Κόκκινοθ Μπερέθ

    ReplyDelete
  88. Το "epic fail" ειναι κοινως διατυπωμενη εκφραση πλεον και αν ολοι που το λεγανε "αντιγραφανε" δεν θα επρεπε να μιλαει κανενας στο internet. "Το αντεγραψε απο τον maddox" ΣΚΑΣΤΕ ΖΩΑ!!!!!! Επισης ειναι αλλοι που καθονται και λενε "τι μαλακιες ειναι αυτα που γραφεις, σοβαρεψου, αν ηθελα να διαβασω για games θα πηγαινα εκει ταδε μπλα μπλα μπλα" Ναι ναι mike εγω θελω να γραψεις για την θεια μου την Χρυσουλα και αν δεν το κανεις εισαι μαλακας ενταξει? Και επισης σου απαγορευω να γραψεις για κουνελια γιατι εμενα μ'αρεσουν, και δεν θελω να γραψεις για αυτα. Στο site σου. Που εφτιαξες εσυ. Για να λες οτι θες. Κουνελια. Οχι. Βλακα.

    ReplyDelete
  89. Μια που πιάσαμε την διαμάχη μεταξύ κονσολών και PC,είναι επιεικώς γελοίο να λες ότι ένα god of war σώζει την κατάσταση.Nαι,αναφέρομαι σε σένα ανώνυμε 2:13.Εγώ πχ έχω παίξει GOW και τα 3 μέρη.Αλλά αν νομίζεις ότι αυτό μόνο σε κάνει να ξέρεις από gaming,είσαι μακράν γελασμένος.Να σου θυμίσω λοιπόν μερικούς τίτλους όταν οι κονσόλες ήταν και είναι πιο αργές και από regedit σε millenium.Και το αργές,σε πολλά εισαγωγικά.Απογοητευτικά ανεπαρκείς,όσον αφορά έννοιες όπως το FOV,το immersion κλπ κλπ.Παιχνίδια όπως daikatana,age of mythology,red alert(command and conquer),doom,doom 3,total war,imperial glory,Mafia,Half Life,Oblivion,Return to Castle Wolfenstein,bioshock,Baldur's Gate,
    Sid Meier's Civilization,starcraft,Diablo,Crysis,Heroes of Might And Magic,Planescape: Torment,Myst....

    Δεν χρειάζεται να συνεχίσω.Απλά για να καταλάβεις,ότι ένα god of war δεν σώζει την κατάσταση.Όσα καλά graphics και να έχει,όσα στόματα και να ξεκολλάς από τα θαλάσσια άλογα του ποσειδώνα(και ήταν και γαμω τα σημεία),είναι παιχνίδια σταθμοί που φτιάχτηκαν,όταν ο στόχος των κατασκευαστών ήταν το γαμάουα στόρυ,μιας και τα γραφικά ήταν πάτος απόπατος.Και όμως,το στόρυ μένει.

    Επίσης μου την δίνουν τα "όταν εγώ είχα κάνει εκείνο,εσύ ακόμα...μπλα μπλα μπλα".Θα σοβαρευτείτε λίγο,γαμώ τον ηλίθια εκφρασμένο ενστινκτώδη ανταγωνισμό σας!Κωλοκομπλεξικοί.Final result: PC vs Consoles:1-0

    Κάτι ακόμα,σκέψου ότι στον υπολογιστή,κάποτε τα nfs γάμαγαν μάνες.Παιχνίδια όπως το hot pursuit 2,porsche unleashed δεν ξαναβγαίνουν.Από τότε που καβατζώθηκαν από ps2 και xbox,έγιναν φτηνές αντιγραφές,για να καβλώνει ο κάθε νοομπάς που στάζει το πουλάκι του για fast and the furious.Πιπιλίσου εσύ με forza και grand turismo.LAME

    p.s. Μιχάλη τι γνώμη έχεις για το max payne...?Εμένα,τότε που ήμουν και σε τρυφερή ηλικία,μου γάμησε την ψυχολογία τόσο πολύ,που πίστευα ότι όντως οι πυροβολισμοί πλαγίως γίνονταν σε slo mo...καταραμμένε Max!!

    ReplyDelete
  90. Ρε παιδιά, γιατί δεν λέει κανείς τίποτα για το Eye Toy που έχει βγει από το 2003? Τρια χρόνια πριν το μαλακισμένο το Wii και πολύ καλύτερο (στο είδος του). Ηταν πραγματικά κάτι καινούριο, σε λογική τιμή και για την καλύτερη κονσόλα (το PlayStation βέβαια, ώξω ρε μούφα Xbox).

    ReplyDelete
  91. Με έχετε στείλει όλοι! Το μοναδικό game που έχω παίξει είναι το Super Mario Bros 1.........Εποχή του χαλκού,μιλάμε.........!!!!

    ReplyDelete
  92. παραπανω ανωνυμε των 2:13 , διαβασα μεχρι εκει που λες οτι το God of war ειναι σοβαρο παιχνιδι, και οτι αγορασες κονσολα στα 27, και τωρα εισαι 31 και γουσταρεις κονσολες.

    προφανως εισαι καθηστερημενος

    ReplyDelete
  93. An thes na paixeis tennis pare mia raketa ena mpalaki kai trava se ena ghpedo.
    An thes na paixeis kithara pare mia kithara kai arxise na paizeis.
    An thes na skotwseis karampina kai gia kunigh me ton papou.
    An thes na legese gamer, world of warcraft.

    ReplyDelete
  94. oloi eseis ektos apo to na paizete games stis konsoles sas kanete tpt allo?as poume.. gamate ? vgainete kana kafe ? i mono duleia,games,fai,ypno,douleia.. k paei legontas?

    ReplyDelete
  95. 12.37, κανε τη χαρη στον εαυτο σου και ρουφα το αυγο σου γιατι οπως λεει και ο φιλος απο πανω οταν εμεις παιζαμε games εσυ δεν ησουν ουτε καν σπερμα. Το PC δεν ειναι το Α και το Ω στο gaming βλητο, μαθε το αυτο. Ειναι αξιολογο σιγουρα αλλα του λειπουν τα περισσοτερα παιχνιδια που "μετρανε" στην καθε κονσολα της καθε γενιας. Τον πουλο λοιπον και αντι να παρεις μονο PC ΣΚΑΣΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙΣ ΟΛΑ μωρη, που θες να λεγεσαι και gamer παιζοντας μονο στο PC.

    ReplyDelete
  96. Exoune vgei para polloi aristoi titloi gia to Wii pou den periorizontai mono se Mario kai Zelda oso oi ypoloipoi "hardcore gamers" masoulate halo god of war kai apolamvanete nogames ston ypologisth sas

    ReplyDelete
  97. Pros Anonymous November 22, 2010 4:16 PM

    Re voutirobebe mamakia trava fae to pastitsio sou kai pes sth mana sou na sou siderwseui ta rouxa.

    Ama o pipas pou egrapse oti exase kila se 10 meres htan overweight, borei na xasei 10 kila se 10-13 meres. Xwris gimnastiki. Ase thn mama sou apo to xeri kai tha katalaveis.
    ZWON

    ReplyDelete
  98. http://asximia.blogspot.com/2010/11/blog-post.html
    GIRISA MIKE BES NA DEIS NEO UPDATE PISTEUO 8A SOU ARESEI

    ReplyDelete
  99. χαχα, γαματο αρθο,με το "ανάγνωση απορρυπαντικών την ώρα του χεσίματος" γελασα πραγματικα. Μακραν η καλυτερη ατακα

    ReplyDelete
  100. άάά, και κατι ακομα.. Η παρομοιαση του wii με την εικονα της ρακετας με το δεμενο μπαλακι, χαχαχαχχαχαχαχα ολα τα λεφτα, ωραιος ο παιχτης..

    ReplyDelete
  101. εγώ πιστεύω ότι πρέπει να κόψεις λίγο το 4chan γιατί αρχίζει να φαίνεται.

    ReplyDelete
  102. Έδωσες και ωραίο ορισμό στο Lame
    Όταν σε ρωτάν τι πάει να πει lame, απαντάς "ο Danny Trejo να κρατάει δυο χρωματιστούς δονητές"

    ReplyDelete
  103. Dimitris said...

    Pros Anonymous November 22, 2010 4:16 PM

    Re voutirobebe mamakia trava fae to pastitsio sou kai pes sth mana sou na sou siderwseui ta rouxa.

    Ama o pipas pou egrapse oti exase kila se 10 meres htan overweight, borei na xasei 10 kila se 10-13 meres. Xwris gimnastiki. Ase thn mama sou apo to xeri kai tha katalaveis.
    ZWON


    skatozwo na skisw ta ptyxia mou me auta pou diavazw.

    ReplyDelete
  104. EISAI SOBAROS MIKE??????????
    mporei to Wii na mhn einai hardcore, alla oi titloi ths Nintendo pou to plesiwnoun GAMOUN!!
    Apo Mario mexri Metroid kai apo Wario mexri Zelda!!!
    Genika oles oi konsoles tis Nintendo exoun sugekrimeno koino pou tis akolou8oun logw twn titlwn...

    ReplyDelete
  105. To Anonymous of November 24, 2010 8:08 PM

    Trava kai esy sthn mama sou kai skise kai ta ptyxia sou (ektos an ise o idios opote katse ekei).
    Eidika an ise dietologos skista etsi kai alliws ine axrhsta.

    ReplyDelete
  106. Είμαι casual gamer και δυστυχώς δεν έχω παίξει τα κλασσικα doom και silent hill.
    Αλλά και ο πλέον καθυστερημένος μπορεί να καταλάβει ότι τα wii, move κλπ δεν έχουν κάποιο βάθος στο gameplay.

    Τις τελευταίες μέρες πωρώθηκα άσχημα με παιχίδια όπως το red dead redemption, heavy rain και nba 2k11. Και αν και τα τελευταία 2 games σου δίνουν την επιλογή να παίξεις με το ps move είναι εντελώς τελείως ανούσιο. Και το 1ο είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια ever με απίστευτο gameplay και επιλογές στις κινήσεις μέσα στο παιχνίδι. Κοινώς ό,τι σου καβλώσει το κάνεις και σε προκαλεί να περιηγηθείς και να γαμήσεις το σύμπαν και όχι να κινηθείς γραμμικά.

    Αντίθετα το ps move το νοικιασα και μεσα σε ενα 3ωρο απλα βαρεθηκα.

    Και στην τελική αν γουστάρω να γυμναστώ, τότε γυμνάζομαι. Αν γουστάρω να παίξω με την κονσόλα μου τότε γίνομαι marshton και αφού τους κλέψω όλους στο πόκερ, τους κερνάω καυτό μολύβι και γδερνω τα άλογά τους για να πουλήσω το δερμα. Τις λοιπες pegi3 μαλακιες τις αφήνω για τις volvo moms που νομίζουν ότι με το wii sport θα γίνουν σαν την καργιόλα που δέρνει ο ίβιτς.

    ReplyDelete
  107. Το κακό είναι ότι λες αλήθεια...

    ReplyDelete
  108. Get a life oloi edw mesa lemeeeeeee

    ReplyDelete
  109. Ton pernei o filos mou pou eixame paei sto mall kai eixe protovgei to Wii kai pige na paiksei bowling.Ego eprepe na krifto se mia gonia giati ntrepomoun na me doun mazi tou.
    Re paidia den eimai aderfoula kai to Wii einai gia aderfes.Alla i gkomena mou thelei leei na paroume Wii.Ma ama paro Wii tha gino aderfoula kai de tha boro na tin gamiso.Ti na kano?Tis to leo kai den to katalavainei.Voithiste patriotes.

    ReplyDelete
  110. LOL!!!!gelasa poli me ton malaka ton ''November 20, 2010 4:56 PM''!!!!xaxaxaxaxaxaxaxaxa ti lei kani???gimnazete???xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaa!!!akoma den mporo na krati8o!!ebge!!
    ksekoliste me ta skato-games ke piaste kamia gkomena na kanete kinetic ke pos ta lete!!
    xaxaaxxaaxaxaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  111. Δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ υπολογιστών και κονσολών. Είναι ανούσιο να χωρίζεται το γκέημινγκ σε πισι και κόνσολ.
    Και με την κυκλοφορία των κινεκτομουβοειδών θα ανέβει ακόμα περισσότερος κόσμος στην καρότσα του γκέημινγκ. Οι περισσότεροι απ' αυτούς θα το παρατήσουν, μερικοί όμως θα το συνεχίσουν ξεπερνώντας τα επιφανειακά παιχνίδια.
    Και αυτό μόνο να ωφελήσει μπορεί την καθιέρωση του γκέημινγκ ως ενόςτρόπου διασκεδάσεως, ισάξιου με τον κινηματογράφο και τα συναφή.

    ReplyDelete
  112. Το όλο σκηνικό εδώ θυμίζει forum...Χμμμμ...

    ReplyDelete
  113. Γυαλιά Ωνάση για να δεις .
    Dildo wii , ps2 και "ματάκι" για να παίζεις στην κονσόλα σου...
    Αυτή είναι πρόοδος?

    ReplyDelete
  114. συμφωνώ με τον anonymous που είπε οτι πρέπει να κόψεις το /b/ σοβαρά δεν έχω θέμα αν σε βοηθάνε τα κείμενα του maddox αλλά σοβαρά κόψε το /b/.
    κοψ'το.
    /b/

    ReplyDelete
  115. Ωραιο το αρθρο σου Mikeius, δεν συμφωνω σε ολα φυσικα αλλα μεσες ακρες το βρίσκω σωστο. Ιδιαίτερα στο ολο ηθικο διδαγμα οτι πανε παλι να βγαλουνε απο τη μυγα ξύγκι.

    Δεν διαβασα ολα τα σχολια απο πανω αλλα ειδα αρκετους που κατηγορουν τα ηλεκτρονικα παιχνιδια ή θεωρουν οτι οσοι τα παιζουν ειναι φλωροι, γιωταδες και δεν συμαζευεται.

    Υποψιν οτι ειμαι κυριως pc gamer (κυριως λογω συνηθειας πλεον πληκτρολογιου και ποντικιου, αλλα και κοστους κονσολων, accessories etc.)

    H βιομηχανια των ηλεκτρονικων παιχνιδιων οντως ειναι ενας απο τους πιο επιτυχημενους τομεις να δουλευει κανεις. Ιδιαιτερα ως προγραμματιστης ή designer (για να μην αναφερθω καν στις μαρκετινγκ προοπτικες που υπαρχουν).

    Τεσπα δεν θα μπω σε αναλυσεις για το πως ειναι μια σοβαρη βιομηχανια που δεν απευθυνεται μονο στους προ-εφηβικους θαυμαστες της. Παρα μονο θα γραψω οσα παιχνιδια μου ερχονται επιτοπου στο μυαλο τα οποια ηταν οντως "immersive" οπως αναφερει ο Mikeius είτε απο αποψη περιβαλλοντος, ατμοσφαιρας, γραφικων είτε απο πλευρας σεναριου, χιουμορ και βαθους των χαρακτηρων που περιειχε.

    Ας ξεκινησουμε απο τα τυπικα. Που ισως ηδη να εχουν αναφερθει:

    GTA Series
    Half Life Series
    Warcraft (Strategy & MMO)
    Starcraft
    Zelda (sigoura oxi ola)
    Final fantasy (sigoura oxi ola)
    Mass Effect series
    KOTOR series
    NFS series
    Myst
    Grim Fandango
    Monkey Island Series (me exairesh to 4o imho)
    Commandos
    Metal of Honor series
    Full Throttle
    Civilization series
    Age of Empire series
    Red Alert series
    Command & Conquer Series (kyriws Tiberian Sun imho)
    Total War series
    Dungeon Keeper 2
    SimCity series
    Fallout series
    Elder Scroll series
    Ultima series
    Gears of war series
    Red Dead Redemption
    Dead Rising series
    Resident Evil series
    Metal Gear Snake series
    Psychonauts
    Syberia series
    Homeworld
    System Shock & Bioshock series
    Deus Ex 1
    Mortal Kombat
    Street Fighter
    Max Payne Series
    Vampire the Masquerade (an kai eixe polla bugs to gamidi)
    Unreal Tournament
    Baldur's Gate
    F.E.A.R
    Serious Sam
    Worms Series (me exairesh to 3D)

    k.o.k

    Και ναι τα περισσοτερα απο αυτα τα games δεν εχουν ουτε σουπερ ντουπερ γραφικα, ουτε ειναι θριντι ουτε χρειαζεται να χοροπηδας σαν παρτσακλο για να τα παιξεις.

    Που ειναι αυτα τα παιχνιδια τωρα; Με κατι ξεχωριστα διαμαντακια που περνανε καμια φορα απο δω και απο κει. Απο εταιριες που ακομα το παλευουν και το θελουν (βλεπε Mass Effect, Left4Dead etc.) ολα τα υπολοιπα ειναι αναμασομενα ευγεστα και πολυχρομα αλλα χωρις περιεχομενο και γευση.

    Αυτα πρεπει να απαιτουμαι και να προμοταρουμε κατα τη γνωμη μου, και οχι την καθε Super Monkey Bouncing Ball! μαλακια που βγαζει η καθε νιντεντο και ΜΣ.

    Φιλε που βριζεις του gamers, δεν ειμαστε ολοι κοιλαραδες με πορτοκαλι δαχτυλα απο τα γαριδακια που ουρλιαζουμε στις οθονες μας επειδη δεν εχει πεσει το epic στο boss fight η επειδη χασαμε μια μαχη στο DOTA (LoL για του μοντερνους)

    Μερικοι απο εμας γουσταρουμε παιχνιδια που μας κανουν να σκεφτομαστε, να στροφαρουμε, να γελαμε, να νιωθουμε και να βυθιζομαστε στον κοσμο του παιχνιδιου που εχουμε στην οθονη μας.

    Την επομενη φορα λοιπον που θα τους στριμωξεις ολους σε ενα γενικο στερεοτυπο θυμισου οτι το ιδιο μπορουμε να κανουμε και εμεις για τον καθε καγκουρα, τεμπελχανα σε καφετερια που κανει να πιει τον ιδιο καφε 3 ωρες, εχει σκορπιο αυτοκολλητο στο πισω τζαμι του αυτοκινητου και προσπαθει ματαια να γαμησει τη σαβουρα γκομενα του απο τον κωλο αλλα αυτη δεν του καθεται.

    Οτι σκατα και το φτυαρι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. βασικά ρε μεγάλε τα elder scrolls series κ τα fallout series (απ'οσο έχω δει για fallout γτι έχω παίξει μόνο το 1ο) ΕΧΟΥΝ "super-duper" γραφικά. Πάντα ήταν πολύ μπροστά για τν εποχή τους. Μέχρι κ το elder scrolls arena (το 1ο) π ήταν για DOS ήταν πολύ μπροστά για τν εποχή τ σε θέμα γραφικών ;)

      Delete
  116. Στην αρχή ήθελα να διαφωνήσω, αλλά μετά είδα αυτό... http://www.youtube.com/watch?v=KWbLOFGSEDo

    ReplyDelete
  117. Ρε Μικε βαλε αυτους τους αντιχειρες διπλα απο καθε σχολιο (αν γινεται) για οσους συμφωνουν η' διαφωνουν με μαλακες σαν τον (Boy)George.

    O μαλακας ειναι τοσο ηλιθιος που νομιζει οτι επειδη κουνησε τον κωλο του μιση ωρα στο σαλονι εγινε ο μιστερ Ολυμπια.

    Βλαμμενε εσυ μπορει να τα ξυνεις ολη μερα, ομως καποιοι που κουραζονται θελουν απλα να παιξουν κανα παιχνιδι στο τελος της ημερας χωρις να θελουν μισο δωματιο για χορευτικα.

    Παντως για ομαδικο χαβαλε καλο ακουγεται το Wii

    ReplyDelete
  118. Tromera fails!! :(

    Omws o machete gamaei...

    ReplyDelete
  119. Auta pou les ine oti nane!!!To wii opos kai i nintendo anixane neous orizodes.Tetiou eidous game system enoite oti ine diskolo na apodosi apo ta prota xronia alla gia proti tous prospathia itan apla ekpliktiki.

    Den exo wii exo ps3 alla exo na po 1 pragma.
    Ps move sucks ass!!!!
    Dokimasa prosfata to ps move sto ps3 m gia na do kai ego tin nea texnologia kai pio itan to apotelesma???Moy zitage 2 ores calibrate i opos legete kai telika den katafera na to kano.Itan xalasmeno to xeiristirio???Itan poli proigmeno gia emena pados enas aplos anthropos apetixe na to kani na doulepsi.Apotelesma itan na to giriso piso.
    Mathe oti tetoia problimata me to wii den iparxoun.Pezo se filo m wii kai pote den ixame tetoia xaza "calibrate" i opos legode problimata.To bazis stin briza kai diaskedazis.

    Tora to thema ton titlon den ine thema tis konsolas alla tis etairias.Edo kai arketo kairo i nintendo exi pesi oso afora tous titlous apenadi stin panisxiri sony kai tin microsoft alla as min xehname oti ola apo kapou xekinisane.Prepi na sevomaste oles tis etairies kai idika autes p kanane megala bimata ston xoro tou gaming (atari, nintendo,sega,konami ktl)

    Anti na koroideuis ena sistima kalitera na to dis me megaliteri leptomeria.
    Prospopika ola auta me tin kinisi ktl den me endiaferoun poli.Ego protimo ena klasiko xeiristirio alla pali pou kai pou o piramatismos den ine kakos.

    Alla ti na perimeno apo kapio atomo poy tou lene atari kai apada "a nai auta sta panigiria 1drx me 10 games mesa".

    AN thes na legese fun kai na ekferis sosti apopsi kai oxi apla na krazis san tin tsadismeni geitonisa pou tis lerosan tin bougada mathe ligo gia tin istoria ton games.To oti mia etairia dokimazi kati kainourio ine giati piramatizete oste na anevi stin korifi.

    Xairo poli i sony kai i microsoft ine idi stis ipsiloteres thesis alla i nintendo den tha eprepe na ipotimate pote kai apo kanenan.

    ReplyDelete
  120. mlkismeno!!! mh 3anamilhseis etc gia thn nintendo mugoftuma!!
    an den htan h nintendo kai oi titloi ths re esu den 8a h3eres ti einai oute to START RE MALAKS!!!
    PSOFA LEME RE!!!

    ReplyDelete
  121. Saddam: re file mikeus,gt skase upothetiko troll???auto einai listeia apo ray william johnson,=3 show.episis,gtp k 3lol ta motion alla exoun target group kai dieurinoun to agorastiko koino,opote einai gamw tis kiniseis..oxi gia sovarous gamers of course..

    ReplyDelete
  122. kanenas pia de plironei gia paixnidia,ta katevazoun oloi antigramena.Afou de plironontai gia paixnidia tha se vazoun na agorazeis hardware toulaxiston pou de katevenei apo torentadiko

    ReplyDelete
  123. allh mia mataih prospatheia antigrafhs twm megalwn alitheiwn tou fight club...

    ReplyDelete
  124. Το Ōkami είναι απ'τα καλύτερα και πιο πρωτότυπα παιχνίδια. Αμφιβάλλω αν θα ξαναβγεί κάτι τέτοιο. Το λέω γιατί διάβασα ένα σχόλιο κάποιου ανώνυμου επάνω που το ανέφερε. Τώρα, back to topic:

    @Mikeius - λοιπούς που κράζουνε
    Δε μπορείς να καταδικάζεις τη συσκευή για τις επιλογές της εταιρείας. Είναι επιλογή των κατασκευαστών να βγάζουν μόνο παιχνίδια για το PS Move, για το Kinect και ούτω καθεξής. Δεν είναι επιλογή της συσκευής. Θα μπορούσες εύστοχα να πεις πως μερικά παιχνίδια την αξιοποιούν λάθος όμως. Δεν μπορείς να πεις πως το Dead Space: Extraction, το Red Steel τη χρησιμοποιούν λάθος και βγάζει κακό αποτέλεσμα. Το Metal Gear Solid Rising (αν το ξέρετε, θα 'χετε δει τα gameplay videos) θα 'ναι ίσως απ'τα καλύτερα hardcore παιχνίδια που θα βγουν και θα χρησιμοποιούν το Move κλπ, αν τελικά το υποστηρίζει γιατί δεν είναι επίσημο. Δείτε τα gameplay videos και θα καταλάβετε γιατί το λέω. Όσο για το τι προσφέρει η κάθε κονσόλα, δεν μπορείς να ζητάς απ'το Wii να 'χει γραφικά Playstation 3. Υπάρχουν αξιόλογα παιχνίδια στο Wii, όπως το Red Steel 2 που προανέφερα, με αξιοπρεπέστατα γραφικά και χειρισμό. Τώρα, σε κάτι που κάνει ντεμπούτο, δε μπορείς να του ζητάς να 'ναι τέλειο, οπότε να 'σαι λίγο ανεκτικός με την ακρίβεια του χειριστηρίου, που στη τελική κανείς δε σε αναγκάζει να αγοράσεις ούτε σου το έκανε η εταιρεία σου απαραίτητο για να συνεχίσεις να παίζεις PS3 ή Xbox360. Τώρα για το Wii, εφόσον γι'αυτό το λόγο κατασκευάστηκε, φυσικά κι είναι απαραίτητο, όμως κανείς δεν είπε πως το Wii θα ήταν η πλέον hardcore κονσόλα, ήξερες τι θα πάρεις εξ'αρχής. Κι όσο για τον χώρο που ζητάει το κάθε τι, δεν πιστεύω η Nintendo ή η Sony ή οποιαδήποτε εταιρεία να φτιάχνει κάτι με target group την Ελλάδα, που τα σπίτια, επί το πλείστον, είναι τρύπες. Τώρα δικαιολογίες τύπου "μου έφυγε το remote απ'το χέρι" είναι βλάκωδεις, γιατί αν δε θες να σου φύγει, βρίσκεις τρόπο να το δέσεις καλά, δε σου δίνει αλυσίδα η Nintendo παρέα με το Wii γιατί πιστεύει πως το IQ σου είναι σε σημείο που σου επιτρέπει να καταλάβεις πότε είναι ασφαλές κάτι στο χέρι σου ή όχι. Κατά τ'άλλα, ωραίο, άσκοπο post.

    @George
    Αντί να βγεις για κάνα γυμναστήριο, σκάσε λεφτά στο Kinect, βλαμμένε. Ντάξει να λες πως το παίρνεις για διασκέδαση, αλλά να το παίρνεις και να χάνεις κιλά σε 10 μέρες μου ακούγεται σαν συνεργασία Micro$oft-Βodyline.

    ReplyDelete
  125. Να σου πω, εγώ έχω Wii αλλά κάθε φορά που έρχεται κάποιος ή κάποια σπίτι, προτείνει για τετρακισεκατομμυριοστή φορά να παίξουμε μπόουλινγκ ή κάτι από τα αθλήματα, που είχε δωρεάν μέσα.

    Κανένας δε θέλει Resident Evil 4, Metroid Prime 3, Resident Evil: Umbrella & Darkside Chronicles (rail shooting), Zelda: Twilight Princess και άλλα παρόμοια που αναδεικνύουν και το νεωτεριστικό χειρισμό της κονσόλας αλλά και την τουλάχιστον απίστευτη ατμόσφαιρά τους. Το game immersion είναι φανερότατο σε όλους τους παραπάνω τίτλους και σε άλλους που δεν έχω ακόμα λεφτά να τους αγοράσω.

    Οφείλω να παραδεχτώ ότι το Wii δεν έχει τις δυνατότητες του Playstation 3. Και ότι οι τίτλοι που συνήθως υπάρχουν για το πρώτο είναι ασχολίες για άτομα που δεν έχουν πραγματική ζωή και προσπαθούν να την αντικαταστήσουν με μπαλαρινοειδή καψίματα ανεπίστρεπτων δευτερολέπτων, περιμένοντας να πεθάνουν κάθε επόμενη μέρα.

    Αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπάρχουν και ελάχιστα παιχνίδια που είναι ωραία γιατί είναι διασκεδαστικά, αυτό που υποτίθεται ότι τα παιχνίδια πρέπει να είναι

    ReplyDelete
  126. Και είναι κατασκευασμένα να είναι διασκεδαστικά παιχνίδια μόνο για το Wii και για καμία άλλη κονσόλα. Αν οποιοσδήποτε από αυτού του είδους τίτλων βγει και για κονσόλα που έχει χειριστήριο που βασίζεται μόνο στα κουμπιά και όχι στην κίνηση, θα νιώσεις αμέσως ότι είναι λειψό, και θα προσπαθήσεις να κουνήσεις ολόκληρο το χειριστήριο πάνω, για να τρέξει πιο γρήγορα ο χαρακτήρας (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).

    Εύχομαι το Wii να βγάλει κι άλλα τέτοια παιχνίδια αλλά δυστυχώς, μέχρι στιγμής αυτό δε συμβαίνει, οπότε μένω μ' αυτά που έχω και δεν στρέφομαι ούτε στο Batman: Lego ούτε στο My Horse and me (kill me) μόνο και μόνο επειδή αυτά υπάρχουν.

    ReplyDelete
  127. To arthro ta spaei
    kai kati akoma exw barethei com tou tipou to game dn tha emene sto mouse i sto keyboard AMA EINAI MAGES AS M KANOUN ENA SOBARO GAME XWRIS NA BAZW MPROS TIN CONSOLA KAI AYTOMATWS NA PIGENW PISW STO 1980
    Wii/ps3 move/ xbox kinect SKETI APOTIXIA kalitera dwse mou kaseta pokemon na paw na piasw to lugia para na pe3w game sto 2010 p einai 2D ELEOS

    ReplyDelete
  128. Εγω το βλεπω απο μια διαφορετικη ματια. Οσο αυτες οι εταιριες θα σκοτωνονται για το ποια θα τα κατεφερει καλυτερα εγω πιστευω οτι θα καταφερουν καποια στιμγη να μας δωσουν κατι που θα μας ξετρελανει. Μεχρι τοτε υπαρχει και το PC. Οπως και να εχει η κινηση της Νιντεντο ειναι πρωτοποριακη και αξιζει να την υποστηριξουμε (οσοι θελουμε) ανοιγει νεους δρομους. (οσοι βλεπετε Χαουζ 6η σεζον επεισοδιο 2, αν θυμαμαι καλα, καταλαβαινετε τι εννοω)

    ReplyDelete
  129. exeis ena dikio alla krazeis kati genika gnwsto
    kai oxi, de tha erthei o thanatos tou gaming apo 2 fail ylopoihseis
    eksallou to move kai to kinect einai o psyxros polemos metaksy microsoft kai sony
    me th sony thn hdh megalh htthmenh
    tespa

    ReplyDelete
  130. Δεν θα κατσω να διαβασω ολο το φλειμ θρεντ γιατι βαριεμαι. Θα πω ομως οτι μεσες ακρες συμφωνω με το αρθρο. Το συμαντικοτερο σε μια gaming εμπειρια ειναι το immersion. Οταν αυτο παει περιπατω και το σημαντικο ειναι το "κοιτα τι μπορει να κανει η τεχνολογια" απλα δεν ειναι παιχνιδι και ειναι στην καλυτερη ενα τεκ ντεμο.

    ReplyDelete
  131. Ontws exeis dikio oti to exoun gamhsei to thema me ta games teleftaia,anamasane ta idia pragmata p paizame prin 10-15 xronia.

    Kai pes, gama to pou to anamasane,toulaxiston as to kanoun kala,ta grafika paramenoun idia,to story idio,apla twra kounas mia ena papari gia na stripseis anti na pathseis koumpi.

    Anti na valoun tin texnologia tou wii k tou kinekt se controler-xatzara,controler-pistoli(pragma pou yphrxe akoma kai sto nintendo ffs) kai na vgaloun resident evil me grafika 2010 epoxhs,na exeis to 45ari sto ena xeri kai to katana sto allo kai na sfazeis zombie xorevontas tin limnh twn kyknwn!kavlwsa!

    an einai na min to kanoun afto pote na pane na gamithoun,tha synexizoume na kaigomaste sto dota..

    Korakius

    ReplyDelete
  132. Anarotiemai an evgenan autes oi malakies 10-15 xronia prin pou ta games itan sovara (opoios den exei paiksei shinobi,afterburner,Space Quest 3 kai Wing Commander borei na min sxoliasei parakalo?) kai oi gamers den itan gamospita papardelia pou xoropidan otan doun gounino lago, ti tha ginotan.
    Na sou po ti tha ginotan.Karfoma tou dildo, sto ksadefraki sou pou sto efere, mesa ston isofago kai romantiko kapsimo ton allon paparion stin paralia me biritses.
    Ante malakes pou einai kai protoporia autes oi paparies.Malakes,asxetoi,agame-oi,agamitoi,poustarades.
    Fantsasou diladi na vgei tipota 3rd pou na to zeis mesa apo ton ipologisti(kati san tron) kai na kinigas ton mario deksia aristera kai na mi sou kathetai na tou skiseis to moustaki kai natou to valeis ston kolo.An einai etsi as min proxorisei i texnologia.Poustrakia tha ginoun oloi kai lesvies oles(o yeah!).
    Malaka pragmatika kati tipakia paizoun me autes tis malakies kai tolmane na lene oti paizoun games?Na trelenesai einai re pousti mou.Dld tora na sigrino ti?Tin Amiga i to megadrive i ta palia Nintendo i ta pc?Ti na sigriiino tiii?
    Ok epeidi merikoi den tha to katalavenoun(gamimenoi) apla opoios epikrotei autes tis boukes apla den exei paiksei POTE sovara games sti zoi tou.Kai an exei paiksei to exei kanei gia na prospathei na poula mouri(xoris na katalavenai ti epekse) kai na min ton dernoun ta alla paidia otan krataei to mati tou otan klanei.
    Apo tin alli petty sta teliomena gialoboukalidia pou kathonte sa malakismena me tous mines brosta se mia othini kai pliki-pliki-pli.Eipame na paiksoume allan na kanoume kai tipota allo.Psofate kai eseis.
    Re gelioi, sas rixnei o Karamanlis re.To katalavainetai.O KARAMANLIS EINAI KALITEROS GAMER APO ESAS RE WIIDES.Pos aistanestai tora?Gamimena skoufakia.Pousto nerd.Axivadomounopana.

    ReplyDelete
  133. Mikeius για το Kinect δεν είδα να είπες πολλά αρνητικά , πιστεύω οτί το PS Move/Wii είναι για το πέος. Γιατί ; Ποιος σοβαρός μαλάκας θα κάτσει να παίζει με Motion control system κρατώντας 2 πράματα σα δονητές ; Δηλαδή πρέπει να βαριέσε αφόρητα ή να είσαι casual gamer. Αυτοί οι 2 μοχλοί μόνο λαθάρες κάνουν και σε περιορίζουν. Είμαι κατά του gaming με motion control γιατί από τότε που μπήκε αυτή η παπαρία γαμώ το στανιό μου δεν βγαίνουν game - σταθμός όπως παλιά

    ΤΙ ΣΤΟ ΠΕΟΣ ! όλο μαλακίες βγάζουν που είναι τα παλιά ρε που είχαμε το PS1 μας παίζαμε κανά Resident evil με τα γραφικά που τότε τα βλέπαμε γαματά ; ή με το N64 κανά legend of zelda που για την εποχή του ήταν επαναστασάρα , ή Donkey Kong Country , μιλάμε για παιχνίδια που σου μένουν στην μνήμη όχι σα τις μαλακίες που φτιάχνουν τώρα. Τι σκατά παιχνίδι θα φτιάξουν σε μία παπαριά όπως wii/move

    Τώρα για το Kinect , προσωπικά πιστεύω οτί και αυτό ψιλοσκατά είναι αλλά τουλάχιστον δεν έχει αυτές τις 2 μαλακίες και να πρέπει να τις κρατάς , τώρα για το θέμα kinect = casual gamer συμφωνώ δηλαδή τα παιχνίδια που έχει τώρα είναι μόνο 10χρόνα - style αλλά σύντομα θα βγάλει και ώραιους τίτλους και αυτή η κονσόλα απότι άκουσα , ντάξει έχει καιρό ακόμα θα δείξει ο χρόνος.

    Αυτά από εμένα

    ReplyDelete
  134. Δεν συμφωνώ με το κειμενάκι. Το ότι θα κυκλοφορούν τίτλοι για το Move ή το Kinect, δεν σημαίνει ότι θα το κάνουν «στην πλάτη» αυτών που δεν υποστηρίζουν τις νέες τεχνολογίες. Πίστεψέ με, οι μεγάλες εταιρείες δεν σκέφτονται έτσι («έχουμε x εκατομμύρια δολάρια φέτος, τι μας παίρνει να βγάλουμε»;).

    Από 'κει και πέρα, το Kinect και το Move καταφέρνουν κάτι παραπάνω από το Wii: το μεν Move έχει περισσότερη ακρίβεια (ειδικά στα παιχνίδια όπως το The Fight που ο παίκτης χρησιμοποιεί δύο Move) ενώ το Kinect σκανάρει ολόκληρο το σώμα. Ναι, ΟΚ, το Michael Jackson: The Experience ήταν ελλιπές στο Wii, για σκέψου το όμως στο Kinect να δεις τι ωραία που θα δέσει.

    Επίσης, μπορώ να σου απαριθμήσω τουλάχιστον 15-20 ΑΑΑ non-Move/Kinect τίτλους που εγώ προσωπικά περιμένω μέσα στο 2011. Ακόμα, οι εταιρείες δεν θα ρισκάρουν να κυκλοφορήσουν παιχνίδια για ένα περιφερειακό που θα έχει αγοράσει το 20-30-60% της εγκατεστημένης βάσης χρηστών μιας κονσόλας. Θα προτιμήσουν να το λανσάρουν για το 100% των πιθανών πελατών τους.

    Anywayz, βρίσκω το κείμενο λίγο αρνητικά προκατειλημμένο. Όχι ότι κι εγώ είμαι υπέρμαχος του «motion technology» αλλά περιμένω να δω τι σόι φρούτο είναι αυτό. Ειδικά για το Move, btw, θα σου πρότεινα το Heavy Rain: Move Edition. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς :)


    Φιλικά,
    Πέτρος Κηπουρόπουλος
    byteme.gr

    ReplyDelete
  135. τι έγινε ψαρούκλα, δε σου φτάνει ο μισθός του στρατού και έβαλες και διαφημισούλες για να τα κονομάς και απο 2 μεριές;

    ReplyDelete
  136. τα 3D gesture interfaces θα κάνουν redefine τα ΗΜΙ, είναι επαναστατικά για το computing και εσύ μας λες ότι σου πήραν το παιχνίδι σου, έλεος! Εδώ η apple έβαλε ένα trivial multitouch interface στο mobile και δημιούργησε επανάσταση στο industry των mobile devices, το kinect θα τα αλλάξει όλα! Immersion FTW!

    ReplyDelete
  137. Εχεις ενα μικρο point μεσα στη θαλασσα σφαλματος και αδικου που ειναι το σχολιο σου: Το motion control οντως μπορει να παραλληλιστει με το iPhone. Ειναι και τα 2 μια ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και τιποτα παραπανω.

    Θελεις επανασταση; Το μινι-μοχλακι και η σκανδαλη που εισηγαγε στα χειριστηρια κονσολας το Nintendo 64. Ο μονος τομεας που δημιουργησε επανασταση η οθονη του iPhone ειναι τα επιπεδα σνομπαριας και αυταρεσκειας που εφτασαν οι ιδιοκτητες του.

    ReplyDelete
  138. πολυ σωστα ολα αυτα και σαν hardcore gamer δε ξερω τι θα μας ξημερωσει σε μερικα χρονια.. παντως προς το παρον ανυπομωνω για καπια ωραια παιχνιδια που θα ερθουν το 2011 και ελπιζω το hardcore gaming να μη παραγκονηθει απο τις εταιριες βλεποντας την επυτηχια των ηλιθιων casual συκσευων move kai kinect..

    ReplyDelete
  139. τι έγινε ψαρούκλα, δε σου φτάνει ο μισθός του στρατού και έβαλες και διαφημισούλες για να τα κονομάς και απο 2 μεριές; xaxaxaxaxaxaxaxa geloios pragmatika

    ReplyDelete
  140. Βασικά, στον κόσμο που ζούμε, επικρατεί το "φαίνεσθαι". Άρα, προς τα εκεί πρέπει να κατευθυνθούν οι εταιρίες. Στο να σου αλλάξουν την πραγματικότητα όταν παίζεις. "Εικονική πραγματικότητα".
    Έβγαλαν το 3D. QQ λέω εγώ. Κάποια στιγμή είχε βγάλει η nintendo ένα γάντι για μια παιχνιδομηχανή της (δεν θυμάμαι ποια), το powerglove. Αυτό ήταν πρωτοπορία!
    Εξάλλου, όπως είπε και ο Mikeious, το σωστό gaming δεν θέλει νέο τρόπο χειρισμού!
    Τι θα λέγατε, αντί να βγάλουν μια μηχανή που να καλυτερεύει το οτιδήποτε, απλώς να σου δημιουργεί την αίσθηση της πραγματικότητας? Κοινώς, ψευδαίσθηση!
    Γυαλάκια, που τα φοράς και έχουν προβολείς επάνω στο γυαλί. Ζεις μέσα στο περιβάλλον που παίζεις και χρησιμοποιείς ΕΝΑ κουμπί. Και γαμάει! Κι αμέσως σου κάνουν την τρομερή αναβάθμιση : σου επιτρέπουν και την χρήση 2ου πλήκτρου. ΓΑΜΑΕΙ χ 2!!
    Απλά τα πράγματα, αλλά προσπαθούν να την βγάλουν όσο πιο φθηνά γίνεται...
    CS

    ReplyDelete
  141. poso malakas eisai REEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!! POSO KAMMENOS NA KATHISEIS NA GRAPSEIS OLA AUTA???? AXRISTE!!!!ZISE TIN PRAGMATIKI ZWI RE KAMMENO PLASMA,KAKASXIME,NERD POU DEN EXEIS FILOUS.AI STO DIAOLO SOURGELO TOU KERATA

    ReplyDelete
  142. Η ασχετοσύνη εδώ μέσα τελικά σπάει καρύδια. Απ' όλους. Τελεία.

    Όσοι σιχτιρίζουν τo wii και τα "δεινά" που μας έφερε και που οι θεοί του gaming είναι πια εξαγριωμένοι και που η καταδίκη μας θα είναι όλοι να χοροπηδάμε "σαν τις αδερφές", ξεχνάνε οτι ο πρώτος που έφερε αντίστοιχο παιχνίδι στο σαλόνι μας ήταν η ίδια η Sony με το Eye-Toy. Και μάλιστα με πραγματικά ηλίθια παιχνιδάκια και με σαφώς μεγαλύτερη ανακρίβεια στις κινήσεις. Είστε όμως τόσο καθυστερημένοι που σας έχω ικανούς -αν το συναντούσατε στο διάβα σας εν έτει... κάποτε- να αρχίζατε να ουρλιάζατε σαν τη Λουκά "ου-ου-ου!666!".

    Πάρτε το χαμπάρι. "Εξέλιξη" is the name of the game. Όταν πήρα μια 37άρα full HD πρόπερσι είπα οτι καθάρισα από τηλεόραση για 5 χρόνια. Πήρα τα @@ μου όπως είναι φυσικό. Βγήκαν οι led, βγήκαν οι 3d, ετοιμάζονται τώρα και οι 3d χωρίς γυαλιά. Και εσείς είστε τόσο ανυπόμονοι μπαμπουίνοι που περιμένετε να φτάσει στο σημείο να μυρίζει μέσα στο παιχνίδι όταν κλάνετε την ώρα που παίζετε και να σκοτώνετε τους εχθρους με χρήση μεθανίου εμπλουτισμένου από μπόλικο κρεμμύδι που είχε το σουβλάκι για να φτάσετε στο σημείο να πειτε "οκ, καλό είναι, το δέχομαι". Βάζω στοίχημα οτι έπρεπε να περάσουν ίσα με 10 χρόνια για να δεχτείτε τη "σκανδάλη" στο πίσω μέρος του χειριστηρίου (που αναφέρθηκε νωρίτερα) και ακόμα δεν έχετε συνηθίσει το αναλογικό χειριστήριο και παίζετε με το σταυρό.

    Υπομονή λοιπόν παρτάλια, αν γνωρίζετε τη λέξη. "Με σάλιο και υπομονή ο κώλος γίνεται μουνί" λέει ο σοφός λαός και έχει χίλια δίκια.

    ΥΓ: έχουν περάσει από τα χέρια μου ΟΟΟΟΛΕΕΕΣ οι κονσόλες από καταβολής Atari2600, οπότε νομίζω οτι δικαιούμαι να έχω άποψη, έτσι? Στην τελική στα τσιλιμπιθρόνια μου αν δικαιούμαι ή όχι, εγώ την έχω έτσι και αλλιώς και όσοι έχετε αντίρρηση σας κλάνω. Fatality με φιλιά στα μούτρα, έτσι για να γουστάρετε! Γκαίουλες!

    ReplyDelete
  143. Esi re arxidi apo panw eisai 100 fores pio megalos malakas pou kathesai kai grafeis oles autes tis paparies les kai endiaferei kanena i gnwmi sou soupidi ante akou kai kanena skilantiko malaka neoellina

    ReplyDelete
  144. Χαχαχαχα! Όχι και σκυλάδικο ρε παράκμα! Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, λεμέ! Θα σε πάρω σοβαρά ρε ουρακοτάγκε όταν μάθεις να μιλάς και να ΓΡΑΦΕΙΣ σωστά Ελληνικά, αγράμματε και αμόρφωτε γραικύλε. Μέχρι τότε στ' αρχίδια μου σε γράφω και κάνω τον ζωγράφο!

    ReplyDelete
  145. Ston February 3, 2011 3:42 AM anonymous..
    Afou re filara exeis parei OOOOLLES tis konsoles pou exoun kykloforisei tha eprepe na gnorizeis kai to Power Glove (1989) pou eixe kykloforisei gia to NES.. kata ta alla milas gia asxetosyni, spasimo karydion kai Eye Toy. loipon bale ston kolo sou to EYE TOY kai ta karydia kai synexise na sxoliazeis me to idio yfos. kai gia tou logou to alithes
    http://www.youtube.com/watch?v=MYDuy7wM8Gk
    kalimera

    ReplyDelete
  146. ΤαραταΤΑταΤΑΑΑΑ!! Ήρθε η απόλυτη δικαίωση σου! Η Nintedo έφτασε στο γκρεμό, πήδηξε, έπεσε στη θάλασσα και σχεδόν δε σκοτώθηκε, στα καπάκια την δάγκωσαν καρχαρίες κι όμως τη γλίτωσε ο Μήτσ', την πήγε στη κλινική του Χάους, αλλά όχι! όχι! Αυτή σηκώθηκε μόνη της και πήγε στο grapes anatomy! Της κάναν μεταμόσχευση και της αλλάξανε τον πρόεδρο με μία μαϊμού εθισμένη στο LSD!


    Άλλη λογική εξήγηση δε βρίσκω!
    http://www.youtube.com/watch?v=Bxd96qRa6wY&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  147. vasika iparxoun pexnidia p pezode apo 10 kai 20 ekatomiria anthopous kathimerina (vlepe World of Warcraft , Starcraft2, Call of Duty ktl) p einai ston ipologisti. Oi konsoles exoun minei pisw kai an kai prospathoun na eksixronistoun kai na perasoun kai pali sto proskinio ton gamers dn ta katafernoun an deis ta noumera ton anthropon pou ta pezoun. Ola ta pexnidia stis kosnoles exoun periorismeno ''skill cap'' (oi gamers katalavenoun) se adithesei me apisteuta aneptigmena pexnidia ston ipologisti opou boreis na ginese kaliteros sinexia. dn ta vlepw monodiastata eimai gamer kai auto simenei oti dokimazw kai sigrinw alla kapoia pramata einai ksekathara. milate gia to wii p exei kanei sinolika giro sta 100ekatomiria poliseis kai iparxun games opos to counter-strike kai i dota p einai pio gnosta kiapto Xristo kai tin Panagia. :)

    ReplyDelete
  148. o laos thelei na grapseis gia autous pou otan tous rwtas ti mousikh akous sou lene : "Ap'ola"

    ReplyDelete
  149. Diavazontas to post mporo na pw ta eksis apo tin dikia mou empeiria san gamer.

    Oi konsoles vadizoun pros tin katastrofi parolo pu kai pu vgazoun kana pexnidi tis prokopis.

    Apo tin alli pleura omos exeis to pc gaming kai estiazo sto online gaming kai opos ipe kai enas anagnostis proigoumenos pou to skill gap ekei dn stamataei pote na ekselizete.

    An pragmatika goustareis pc games protino pados anepifilakta Starcraft 2 giati apla to paixnidi einai apla tromero kai thelei arketi skepsi kai meta mia alli kali agora tha itan to Call of Duty 4.

    Ola auta apo thema multiplayer, singleplayer dn vlepo ton logo na katsei kaneis na peksei ena pragma pou etsi opos exei katantisei krataei kamia 3-4 ores...

    Ena game pados apo singleplayer pou apaitei arketes ores gia liosimo einai to minecraft, dn ksero ama to gnorizeis alla ama exeis oreksi dokimase to.

    Elpizo na deis to post mou kai na min ta grafo tsampa ola auta :P

    ReplyDelete
  150. Genika eimai opados tou single player, opote logiko einai na exw apogoiteytei ligo ta teleytaia xronia. Einai krima pou den tou dinoun tin prosoxi pou eixe palia. En merei to katalabainw. Kalo einai na dinoume se nees texnologies (online gaming) tin eykairia na akmasoun, alla to single player einai pio swsto pedio na eksaskisei o game designer tin texni tou.

    Kai nai. To Minecraft gamaei. Ennoeitai oti to exw paiksei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ευτυχώς π υπάρχει ακόμα κ η Bethesda κ κρατάει το single player gaming ζωντανό με τα elder scrolls κ τα Fallout... Οπότε δν αγχόνομαι για τα single games. Όσο για τα FPS, δν λέω ότι δν είναι καλά απλά δν μ'αρέσουν προσωπικά, άρα δν μ'ενδιαφέρει κ πολύ αν θα πεθάνουν τα single player FPS games

      Delete
  151. Πρώτον: όσοι γουστάρουν casual games και motion control δεν πρόκειται να αγοράσουν PS Move και Kinect (μπλεεεεεερκ!), διότι έχουν ήδη Wii και τους ικανοποιεί απόλυτα.
    Κοίτα μαλάκα που κάνεις και προβλέψεις:
    http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=80852

    the FiXXXeR

    ReplyDelete
  152. ρε φιλε πραγματικα τις τελευτεες μερες εχω πορωθει τερμα εδω ανοιγω τον υπολογιστη μονο κ μονο για να δω τι γραφεις.διατυπωνεις απλα την αληθεια τοσο καθαρα και στα αρχιδια σου ολα.ευγε.keep on.

    ReplyDelete
  153. Αν το wii είναι fail τότε το stereoscopic 3D τι είναι; 200€ + 3D monitor και οι πιθανότητες είναι α) δεν λειτουργεί, β)υπολειτουργεί, γ) λειτουργεί, αλλά είναι χειρότερο απ'ότι το παιχνίδι χωρίς. Το wii είχε τα φόντα να αλλάξει το gaming, άσχετα αν το wii U τελικά θα είναι DS με μεγαλύτερες οθόνες. Και, αν και έχω Wii (παρ'ότι ήθελα PS3, γυναίκες) δεν το υποστηρίζω γι'αυτό. Δεν το υποστηρίζω καν. Αλλά, είδα ένα vid που μπορει και να σου άλλαζε γνώμη, όπου ένας Ιάπωνας (τι άλλο;) χρησιμοποιώντας γιαλιά-sensorbar, έναι wii remote και ένα pc έφτιαξε ένα γήπεδο όπου γυρνόντας το κεφάλι σου αλλαζε και η εικόνα, σεν να ήσουν σδο στάδια και να γυπριζες το κεφάλι σου. Ξαναλέω, ΕΙΧΕ τα φόντα να αλλάξει το gaming. Όπως και να 'χει, ένα καλό PC σας γαμάει όλους, βρωμεροί console χωριάτες! Δεν είναι όλα το παιχνίδια call of duty που μας εξισώνουν. Στο BF3: PC 64 players/server, PS3/XBOX360 24player/server!

    ReplyDelete
  154. 1) To wii borei na min s'aresei, alla opos oles oi konsoles tis nintendo katexei tin proti thesi se multiplayer gaming, ki auto einai ta 4 atoma oxi ta 2. Otan kaleis filous na kaite sto gaming (an den einai lan party), protimotero einai na kanete xavale oloi mazi se kana mario party / super smash kai ta lipa apto na pezoun 2-2 eno oi alloi kathonte kai kitane. Einai apla diaforetikou eidous konsoles.

    2) To kinect borei na einai vlakia gia pexnidia, alla einai mia apisteuta kali efeuresi pou voithaei se polles epistimes (symperilamvanomenou tin astronomia), opote den to les kai axristo. To "move" den to sxoliazo, to exo akousei mono otan vgike kai apo tote oute mia anafora. Fail.

    Auta apo mena.

    ReplyDelete
  155. Ρε μαλάκα κάνε ένα επεισόδιο μπραφ για το gaming. Άντε γαμώ την τρέλα μου. Το ξύνεις που το ξύνεις τουλάχιστον κάνε κάτι να ξεπλύνεις τη φάρα μας.
    -Nerdoulas

    ReplyDelete
  156. πες τα ρε mikeius... εγώ μόλις έμαθα ότι επιτέλους βγαίνει καλό Zelda game μετά από τα fail τ game cube (μεγάλες πίπες με γραφικά χειρότερα κ από τ Game Boy colour) λέω εδώ είμαστε. βγαίνει το wii κ βλέπω ότι για να παίξεις πρέπει να κουνάς πάνω-κάτω μια κουμούτσα για να βαρέσει ή να κάνεις το τόξο με το χέρι σ για να ρίξει... ΑΝΤΕ Κ ΓΑΜΗΣΟΥ NINTENDO! μετά από τν επιτυχία του Nindendo64, το μόνο π κάνει καλά η Nintendo είναι να βγάζει ωραία games σε fail κονσόλες... κ μετά κάνει κ τις ήδη καλές κονσόλες π υπάρχουν να γαμιούντε...

    Πραγματικά προτιμώ να παίζω Zelda σε Game Boy emulator στο PC παρά να πάρω αυτν τν πίπα... άντε κ γαμήσου nintendo, απλά!!

    ReplyDelete