Monday, May 3, 2010

TV της νιότης

Πάμε για ακόμα λίγη νοσταλγία γαμώ το κεφάλι μου! Reviews από παλιά παιδική τηλεόραση είναι το θέμα μας σήμερα. Να σημειώσω εδώ ότι σε πολλές επιλογές ακολούθησα το σκεπτικό "τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται" και προτίμησα να αφιερώσω λίγες γραμμές παραπάνω σε κρυφά διαμάντια ή και κρυφές κουράδες του τηλεοπτικού παρελθόντος. Οπότε μην απορήσετε αν μερικά φαβορί όπως Thundercats απουσιάζουν από το άρθρο. Όπως και να 'χει, απολαύστε μερικά σύντομα reviews, faeenamalaka style, από 27 παλιές εκπομπές που μου ήρθαν στο μυαλό. Ναι φίλε. ΕΙΚΟΣΙ ΕΦΤΑ!


Captain Planet
Πριν τον Al Gore, το SOS Γη και γενικά, πριν η οικολογία γίνει hipsterάδικη μόδα, υπήρχε ο Captain Planet, ο μόνος σούπερ ήρωας με χαίτη. Κεντρικοί χαρακτήρες της σειράς ήταν οι Πλανητάρχες, μια παρέα από 5 γυμνασιόπαιδα πιο πολύχρωμα κι από web banner αμερικάνικης εταιρίας.
Έχουμε τον Αμερικάνο, την Ρωσίδα, τον μαύρο, την Κινέζα και το ινδιανάκι του Αμαζονίου. Μένει ο πούστης, ο νάνος κι ο ανάπηρος, και η πολιτικά ορθή στρατιά θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις ομιλίες στα γυμνάσια και τον ερμηνευτικό χορό στο Μοναστηράκι.

Οι Πλανητάρχες έκαναν οικολογικά θελήματα για την Γαία, μια MILFάρα που είχε νταλκάδες γιατί ο πλανήτης πάει απ' το κακό στο χειρότερο. Και φυσικά, όντας η παντοδύναμη Γαία, προτίμησε να κάτσει στ' αυγά της και να αναθέσει την τύχη του πλανήτη σε 5 μαλακισμένα από διαφήμιση της Benetton. Τους έδωσε 5 δαχτυλίδια με διαφορετικές δυνάμεις: Γη, φωτιά, αέρα, νερό και γκέι καρδιά. Όταν οι Πλανητάρχες τα έβρισκαν σκούρα (δηλαδή πάντα), ένωναν τα δαχτυλίδια τους και έβγαινε ένας μυώδης τύπος που ζει σε αρμονία με την φύση, γουστάρει την προστασία του πλανήτη και έχει μπλε δέρμα.

ΟΧΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!
Το πιο lame στοιχείο του συγκεκριμένου παιδικού με διαφορά, ήταν οι κακοί. Οι επιχειρήσεις τους ήταν σχεδιασμένες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για να κάνουν κακό στο περιβάλλον, χωρίς καμία έγνοια για κέρδος. Θυμάμαι ένας που ήθελε να κάνει πουτάνα ένα τροπικό δάσος και ταυτόχρονα να γεμίσει με CO2 την ατμόσφαιρα και έκανε το εξής: Έχτισε ένα εργοστάσιο που αποψίλωνε τα δέντρα και τα πέταγε καπάκια σε έναν κλίβανο για να καούν. ΑΠΛΑ, ΚΑΨΕ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ!


Νιλς Χόλγκερσον

Ο Νιλς ήταν ένα φλωρο-Σκανδιναβάκι του οποίου η τύχη δεν απασχολούσε ούτε τη μάνα του. Σε κάθε επεισόδιο έπαιρνε μαζί του ένα πορτοκαλί τρωκτικό, νομίζω τον έλεγαν Κρούμελ και καβαλάγανε μια τεράστια χήνα.
Ήταν από αυτά τα απογευματινά παιδικά που έβλεπες σε αίθουσα αναμονής οδοντιατρείου και ενίσχυαν την κατάθλιψη του συννεφιασμένου απογεύματος και το ψυχοπλάκωμα του πόνου που έρχεται.


Max
Ο Max του Bara ήταν μια συλλογή από μικρά κλιπάκια που έμοιαζαν με animated εκδόση γελοιογραφίας χωρίς λόγια. Ο πρωταγωνιστής ήταν ένας ασπροφορεμένος μυτόγκας με μουστακάκι παιδεραστή, που έμπλεκε σε ημι-χιουμοριστικές καταστάσεις. Στην ουσία, ο Max ήταν ένα τέχνασμα των καναλιών για να χώνουν κάθε φορά δύο διαφημιστικά διαλείμματα αντί για ένα, αλλά δεν μας ένοιαζε. Σε εκείνες τις ηλικίες, που έπρεπε να περιμένουμε μέχρι την επόμενη Κυριακή για να ξαναδούμε παιδικά, τα 10 δευτερόλεπτα του Max ήταν μια μυτιά κοκαΐνης σε μορφή cartoon. H μουσικούλα του έχει μαρκαριστεί με πυρωμένο σίδερο στον εγκέφαλο όλων των Gen-Xers. Είστε έτοιμοι;




Βενιαμίν (Goal)

Η γιαπωνέζικη αισθητική με τα πολύχρωμα πλάνα, το γρήγορο μοντάζ και τα εφφέ που προκαλούν επιληψία, καθιστά τους Ιάπωνες μάστορες στο καρτούν, ειδικά όταν έχει να κάνει με ρομπότ, λέιζερ, νίντζα, διαστημόπλοια, ή νεαρές μαθητριούλες που βιάζονται από πλοκάμια. Το κακό είναι ότι οι Ιάπωνες έχουν την τάση να εφαρμόζουν την παραπάνω αισθητική σε όλα τα παιδικά τους, ακόμα κι αν το σενάριο αφορά λίγο πιο πεζά πράγματα, φερειπήν, μερικά πιτσιρίκια που παίζουν μπάλα.
Κι έτσι έχουμε το Βενιαμίν, μια σειρά για ένα junior πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, όπου όλοι οι ερασιτεχνικοί αγώνες διεξάγονται στο Μαρακανά με 80.000 κόσμο, τα πιτσιρίκια κάνουν τούμπες στον αέρα αντί για ντρίπλες, η μπάλα μετά από δυνατό σουτ γίνεται μακρόστενη σαν αγγούρι και το νικητήριο γκολ μπαίνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, λες και παίζουνε με μπασκετικό χρονόμετρο.


Jem
80ίλα μέχρι θανάτου! Το στόρι του Jem περιστρεφόταν γύρω από μια παρέα πουτάνες με χρώμα μαλλιών σε φάσμα ορατό μόνο μετά από βουτιά σε μπανιέρα με LSD. Οι εν λόγω πουτάνες, όταν δεν τσιμπούκωναν ναύτες για ένα τάλληρο, είχαν μια hair metal μπάντα, τις Holograms και είχαν άγρια κόντρα με μια άλλη πουτανο-hair-metal μπάντα, τις Misfits (απλή συνωνυμία).
Το μόνο που θυμάμαι από αυτό το cartoon είναι ότι εξελισσόταν στο Μαλιμπού και σε κάθε επεισόδιο, η αρχι-πουτάνα πάταγε το σκουλαρίκι-αστέρι της και μεταμόρφωνε όλο το συγκρότημα σε παλιάτσους που πετάγανε λέιζερ απ' τις κιθάρες τους. Τύφλα να 'χει ο Blackie Lawless.


Babar
Θυμάμαι ελάχιστα πράγματα απ' το συγκεκριμένο παιδικό. Ίσως επειδή μετά απ' την επιληπτική κρίση που σου προξενούσαν σειρές όπως τα SilverHawks, το Babar λειτουργούσε σαν Υπνοστεντόν. Ο πρωταγωνιστής ήταν ο Μπαμπάρ, ένας ελέφαντας με πράσινο κουστούμι και κορώνα στο κεφάλι.
Όπως βλέπετε, η βαρεμάρα και ο μπεζισμός του συγκεκριμένου cartoon χτυπάνε επίπεδα Charlie Brown. Ο Μπαμπάρ κατέχει μέχρι σήμερα το ρεκόρ για τα λιγότερο εκφραστικά μάτια στην ιστορία του σκίτσου. Γυρόφερνε στη σαβάνα με το καθυστερημένο σόι του και περνούσε ηλίθια μηνύματα περί οικογενειακής ενότητας. LAAAAAAME!


Snorks
Τώρα θα σας ανατινάξω. Τα Snorks ήταν κάτι πολύχρωμα πλασματάκια που ζούσαν στο βυθό της θάλασσας, φορούσαν σορτσάκια και κοντομάνικα και είχαν ένα καλαμάκι από φραπέ καρφωμένο στην κράνα.
Ο κύριος ρόλος τους ήταν να αντιγράφουν τα Στρουμφάκια. Θυμάμαι είχαν βγει και σε χαρτάκια Πανίνι!


Μούφα Ghostbusters
Αυτό το αίσχος προβαλλόταν για λίγο καιρό στο Mega τα μεσημέρια. Το όνομα της σειράς ήταν στεγνά Ghostbusters και το λογότυπό της ήταν ένας κύκλος με ένα φάντασμα. Περίμενες λοιπόν να ακούσεις την υπέρτατη μουσικάρα των τίτλων αρχής να σε ρωτάει στα ίσα "Who you gonna call, BIATCH???". Αμ δε!

Αντί για τον Γλίτσα, τον Ίγκυ και την υπόλοιπη παλιοπαρέα που τόσο αγαπούσες, έτρωγες στη μάπα τα ξαδέρφια τους απ' το Πακιστάν να τρέχουν δεξιά-αριστερά α-λα Σκούμπι Ντου παρέα με έναν γορίλα. Επαναλαμβάνω: ΕΝΑΣ ΓΟΡΙΛΑΣ σε cartoon με τίτλο Ghostbusters! Ήταν τόσο ντατσουνόγυφτοι, που τα όπλα που είχαν για να παγιδεύουν φαντάσματα, αντί για ακτίνες έβγαζαν κόλλα!


Πάνω ή κάτω
Από τα πρώτα τηλεπαιχνίδια του ΑΝΤ1. Δε θυμάμαι τους κανόνες. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι το παρουσίαζε ένας πορνόγερος που γύρναγε κάτι τεράστια τραπουλόχαρτα σε έναν τοίχο με glitter. Α! Θυμήθηκα και το "Με το κλειδί στο χέρι" που πήγαιναν κάτι ζευγάρια και ο Μπονάτσος τους έβαζε να κάνουν φασίνες και καλλιόπες στο στούντιο. Γιατί τα έβλεπα όλα αυτά;


Rescue Rangers
Αρκετά απατηλό όνομα, καθότι η συγκεκριμένη σειρά ασχολούταν με τις περιπέτειες του Chip και του Dale. Έπαιζε στο Mega καπάκι μετά από το Duck Tales (woo-hoo) και είχε υπόθεση μισό ντετεκτιβική περιπέτεια και μισό Indiana Jones. Το team των Rescue Rangers αποτελούταν απ' τον Chip με μπουφάν πιλότου, τον Dale με λουλουδάτο πουκάμισο, μια γκόμενα σκιουρίνα που ήταν η techno-geek της ομάδας (βλέπε Ντονατέλο) κι έναν χοντρομπαλά μουστακαλή κρασοπατέρα, που έχανε τις βίδες του κάθε φορά που αντίκριζε τυρί και τα γαμούσε όλα.
Θυμάμαι κυκλοφορούσαν με ένα ζέπελιν από οδοντογλυφίδες και χρησιμοποιούσαν συνέχεια όπλα που πετούσαν βεντούζες με σκοινιά. Μέτριο.


Μούμινς
Τα Μούμινς, όπως και ο Νιλς Χόλγκερσον, είναι τυπικό παράδειγμα μινιμαλιστικού καρτούν Σκανδιναβικής παραγωγής. Αν θέλετε να δείτε Μούμινς, δε χρειάζεται. Πηγαίντε στο περίπτερο της γειτονιάς, αγοράστε δυο Happy Hippo της Kinder και κουνήστε τα μπροστά από μια κόλα Α4. Για ήχο, βάλτε τον κολλητό σας να κάνει μασχαλοκλανιές και να πετάει ψηλές κραυγές μέσα από ένα μαξιλάρι. Και αυτά είναι τα Μούμινς.

ΠΑΡΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ!
Να τι συμβαίνει όταν γράφεις παιδικό και δεν έχεις στο team σου τουλάχιστον έναν Αμερικάνο ή έναν Γιαπωνέζο. Τόσο πολύ πια βαριόντουσαν να σχεδιάσουν οι τύποι; Και δε φτάνει που τα σκίτσα είναι μια μονοκοντυλιά σκέτη, δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα χρωματίσουν! Το ξέρω ότι στη Σουηδία είναι όλα καταθλιπτικά και γκρίζα, αλλά εδώ γαμήθηκε ο Δίας!


Art Attack
Πόσο κορυφή ήταν το Art Attack! Κάθε μεσημέρι στην ΕΤ1 ο συμπαθέστατος Neil Bucannan προσπαθούσε να μας βάλει στον πειρασμό να ασχοληθούμε με τη ζωγραφική και τη χειροτεχνία. Θυμάμαι που έβαζε μπρος κάτι κατασκευές από χαρτόνι και πάντα τις έκανε να σκληραίνουν με κωλόχαρτο μουσκεμένο σε ένα μείγμα με 2 μέρη από νερό και 1 μέρος από την μυστηριώδη και αινιγματική "P.V.A. glue". Σε κάθε βήμα της κατασκευής, τόνιζε πόσο εύκολη και απλή είναι και πώς ο καθένας μπορεί να την κάνει. ΟΧΙ NEIL! Μόνο ΕΣΥ μπορείς να την κάνεις! Γιατί όταν έχαψα το ψέμα σου και καταπιάστηκα με μια απ' τις χειροτεχνίες σου, έφαγα όλο μου το απόγευμα, ξόδεψα όλο
μου το χαρτί, εκνευρίστηκα, το σαλόνι μου γέμισε κόλλα, πέθανε η γάτα μου και τελικά ο κουμπαράς - δεινόσαυρος που έφτιαξα έμοιαζε με θύμα πυρκαγιάς!


How 2
Αυτό ειλικρινά παίζει να είμαι ο μόνος που το θυμάται. Ήταν μια 10λεπτη Βρετανική παπαριά που έπαιζε στην ΕΤ1 αμέσως πριν το Art Attack. Η εκπομπή είχε το κλασικό Βρετανικό low budget σετάρισμα: κάτασπρο στούντιο, ένα τραπέζι και τρεις μαλάκες, οι οποίοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν διάφορα καθημερινά φαινόμενα και να κάνουν απλά σχολικά πειράματα. Προσοχή! Μην το μπερδέψετε με το Inquiring Minds.


Μια φορά κι έναν καρό ήταν ο άνθρωπος
Και γαμώ τις παιδικάρες! Έχω άπειρο σεβασμό για αυτήν την εκπομπή. Νομίζω ότι παραμένει το μόνο καρτούν μέχρι τις μέρες μας, που πραγματικά κατάφερε να μορφώσει και να διασκεδάσει ταυτόχρονα.

Θυμάμαι τον τύπο με το τεράστιο μούσι, τα μικρόβια που ήταν σχεδιασμένα σαν αλάνια των Εξαρχείων, τα νευρικά σήματα που έπαιρναν μια περγαμηνή στο χέρι και έτρεχαν βολίδα για να μεταφέρουν το μήνυμα και φυσικά, τις πρώτες εικόνες σεξ που είδα ποτέ (εκτός απ' τη μάνα του Shinobi).


Παιδικά με δεινόσαυρους
Είναι τόσα πολλά που θα μπορούσαν να αποτελούν άρθρο από μόνα τους. Αντ' αυτού θα κάνουμε ένα σύντομο πέρασμα από 4 κλασικά.

Ξεκινάμε με το "Ντένβερ, ο τελευταίος δεινόσαυρος", που ήταν μια ντεκαβλέ αηδία και μια βεβήλωση του ιερού πλάσματος που λέγεται "δεινόσαυρος"! Ο μόνος λόγος που το έβλεπα ήταν επειδή έπαιζε στο NEW Channel αμέσως πριν ή αμέσως μετά τα χελωνονιτζάκια. Πρωταγωνιστές της σειράς είναι ένα μάτσο αποτυχημένοι σκεϊτάδες που έχει να τους κάτσει σωστό ollie απ' την Προκάμβριο. Είναι τόσο άχρηστοι, που τρώνε σαβούρδες ακόμα και στους τίτλους αρχής!

Οι φίλοι μας ανακαλύπτουν κατά λάθος έναν ζωντανό δεινόσαυρο σε μια οικοδομή. Και πώς ονομάζουν τον δεινόσαυρο που μόλις βρήκαν; Megatooth; Ultragore; Death-mauler; Thundersaur; Flesh-ripper; Dino-mite; OXI, αγαπητοί αναγνώστες! Τον ονομάζουν Denver! Αυτό και μόνο μεταδίδει το πνεύμα της σειράς. Και πολύ ασχολήθηκα! ΝΕΕΕΕΕΧΤ!


Μετά υπήρχε το The Land Before Time, μια ταινία μεγάλου μήκους που έπαιζε συχνά στο Junior's, με πρωταγωνιστή ένα μικρό διπλοδοκάκι. Στο μυαλό μου έχει μείνει πλέον μόνο μια σκηνή. Μόνο μια σκηνή από αυτήν την γαμόσπιτη κωλο-ταινία, που είχε βιάσει την μικρή και τρυφερή ψυχολογία μου. Όσοι θυμάστε το καρτούν, ξέρετε ήδη πού αναφέρομαι. Οι υπόλοιποι, απολαύστε:

Και όχι, η μαμά του Littlefoot δεν πέθανε ούτε από γηρατειά, ούτε από Νόσο του Crohn. Την κατασπάραξε ένας Τυραννόσαυρος! Ωραια. Μετά ήρθε και ο θάνατος του Μουφάσα και μας αποτελείωσε. Άντε γαμήσου Land Before Time. Άντε γαμήσου!


Ένα άλλο που θυμάμαι λίγο πιο αμυδρά ήταν το Dinosaucers. Σε αυτό το καρτούν, καλοί και κακοί δεινόσαυροι είχαν σκάσει από το διάστημα για να συνεχίσουν την προαιώνια διαμάχη τους στη Γη.
Στη μέση είχε μπλεχτεί μια παρέα παιδιών, στους οποίους οι Dinosaucers έδωσαν κάτι δαχτυλίδια με δυνάμεις. Οπότε έχουμε ένα παρτουζοclopyright με εξωγήινο πόλεμο από Transformers, φυτουλο-παρέα από Captain Planet και δεινόσαυρους... ας πούμε από DeAgostini. Τα μόνα τζαμάουα στοιχεία της σειράς ήταν ο αρχηγός των κακών, ένας Τυραννόσαυρος με το γαμόπατο όνομα GENHGIS REX και η 80s ποζεριά που έπαιζε στους τίτλους αρχής.


Τέλος, έχουμε το "Dino Riders", όπου οι καλοί ταξιδεύουν με ένα διαστημόπλοιο στο χωροχρόνο και παγιδεύονται στην εποχή των δεινοσαύρων. Αλλά οι κακοί (που είναι εξωγήινες σαύρες) τους παίρνουν στο κυνήγι με τα λέιζερ τους, οπότε οι καλοί φοράνε σέλες και κανόνια στους δεινόσαυρους και τους μετατρέπουν σε οχήματα. Επαναλαμβάνω: Oι καλοί πολεμάνε εξωγήινες σαύρες. Καβάλα σε δεινόσαυρους. Με κανόνια. Που πετάνε λέιζερ. Σε δεινόσαυρους.

NERDGASM ! ! !


Power Rangers

Η αλήθεια είναι ότι δεν τους πρόλαβα τόσο καλά τους Power Rangers. Όταν βγήκαν είχα ήδη μεγαλώσει αρκετά και μου φαίνονταν γελοίοι. Οι Power Rangers ήταν μια παρέα από λυκειόπαιδα τόσο politically correct, που περίμενες από στιγμή σε στιγμή να κοιτάξουν την κάμερα και να σου πουν "Drugs are bad". Κάθε βδομάδα τους την έπεφταν τέρατα από άλλο πλανήτη. Τώρα γιατί τα τέρατα διέσχιζαν τον μισό γαλαξία μόνο και μόνο για να παίξουνε μπουνιές σ' ένα random λύκειο της επαρχίας, ένας θεός ξέρει. Όταν λοιπόν οι φίλοι μας τα έβρισκαν σκούρα, μεταμορφωνόντουσαν (κοινώς φορούσαν spandex και κάσκες) στους Power Rangers. Ο κάθε Ranger είχε δικό του χρώμα κολάν και δικό του όπλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κίτρινη Power Ranger ήταν κινέζα και ο μαύρος Power Ranger ήταν μαύρος. Λεπτότις.
ΟΚ, πριν προχωρήσω παρακάτω, δύο λεπτομέρειες για την φωτό. Πρώτον, τι κτίρια είναι αυτά κάτω δεξιά; Στο Χαϊδάρι το γυρίσανε το σίριαλ; Και δεύτερον, ο μόνος στη φωτογραφία που έχει εξόγκωμα στο παντελόνι είναι Η ΚΙΝΕΖΑ! WTF?

Τέλος πάντων. Μετά την αλλαγή γκαρνταρόμπας, οι Rangers συνέχιζαν για λίγο τη μανούρα, κάνοντας συχνές παύσεις για να ποζάρουν με τα πόδια σε διάταση Bruce Dickinson και για να ανταλλάξουν μπινελίκια τύπου "θα σε σβήσω από τον χάρτη", μέχρι που οι κακοί τα έβρισκαν σκούρα και έφερναν ενισχύσεις απ' τον Κολωνό. Τότε οι ήρωές μας έμπαιναν σε οχήματα-ζώα, αλλά έπαιρναν ξανά πούλο, οπότε στο τέλος ένωναν τα οχήματά τους α-λα Devastator για να φτιάξουν ένα τεράστιο ρομπότ, τον Μέγκαζορ.
Ο Μέγκαζορ σάπιζε στο ξύλο τον εκάστοτε αντίπαλο "boss" και καθάριζε τη φάση, πράγμα που σε κάνει να απορείς γιατί δεν τον φώναζαν απ' την αρχή του επεισοδίου να ξεμπερδεύουνε. Ίσως να έκαιγε σούπερ και να τους ερχόταν βαρύ το έξοδο, ποιος ξέρει... Σε πιο προχωρημένα επεισόδια, ο Μέγκαζορ αναβαθμιζόταν με νέα μέλη, νέα όπλα και κυρίως, με έξτρα λέξεις πριν το -ζορ. Έτσι προέκυψε ο Power-ζορ, ο Ultra-mega-ζορ και Super-mega-skullfuck-your-mama-ζορ.

Όπως είπα και πριν, οι Rangers ποτέ δεν με κέρδισαν γιατί είχα ήδη μεγαλώσει όταν πρωτοβγήκαν και με ενοχλούσε το κιτσαριό και η σαχλαμάρα τους, αλλά είχαν τόση επιτυχία, που απέκτησαν και απομίμηση, τους VR Troopers. Επίσης, οφείλω να παραδεχτώ τη σειρά για την υπεργαμάτη παουεριά που έπαιζε στους τίτλους αρχής. Απολαύστε την και πάλι!


Μπόλεκ και Λόλεκ
Ένα απαράδεκτο Σοβιετικό χυσαμόλι, με τεμπέλικο animation, άχρωμο στόρι και δυο πρωταγωνιστές που ειλικρινά, δεν κάνανε ΤΙΠΟΤΑ! Απλά βολοδέρνανε από γκούλαγκ σε γκούλαγκ, βοηθάγανε κάτι ζώα να απεγκλωβιστούν από πηγάδια ή να βγάλουν αγκάθια απ' τα πόδια τους και μετά η οθόνη έγραφε KOHNEL και τέλος. Τι σάπιοι! Ακόμα κι ο σκύλος τους χίωσε και αποχώρησε από το καρτούν για να κάνει σόλο καριέρα!
Μπόλεκ και Λόλεκ: ένα παιδικό τόσο για τον πέο, που είναι αρκετό για να δικαιολογήσει όλο το κίνημα του Μακαρθισμού από μόνο του!


Transformers και G.I. Joe
Έχω ήδη ασχοληθεί με τους 2 αιώνιους αντιπάλους του Σαββατιάτικου πρωινού με συγκριτικό review στο άρθρο μου "...και το θέμα θεωρείται λήξαν!", οπότε δε θα μπω σε λεπτομέρειες. Το μόνο που θα προσθέσω εδώ είναι τα εξής 2:

Πρώτον: η αιώνια απορία που είχαμε όλοι για τους Κόμπρα: πώς γίνεται να έχουν τόσα λεφτά για εξοπλισμό, διαστημόπλοια και υποβρύχιες βάσεις και να παραμένουν μια απλή τρομοκρατική οργάνωση; Γιατί δεν χρησιμοποιούν τα λεφτά και την επιρροή τους για να ιδρύσουν ένα κρατίδιο που θα κάνουν ό,τι γουστάρουν να ησυχάσουμε κι εμείς κι αυτοί;

Δέυτερον: Υπήρχε μια σειρά που μαϊμούδευε Transformers και G.I. Joe
ταυτόχρονα, το MASK, που είχε να κάνει με ελίτ στρατιωτικές μονάδες, των οποίων τα οχήματα μεταμορφώνονταν. Μάλιστα είχε και τον αντίστοιχο βλαμμένο πιτσιρικά που είχαν και τα Transformers, μόνο που στο MASK, αντί για Σκαραβαίο καβάλαγε τον R2D2. Clopyright του κερατά, αλλά κακά τα ψέματα, ωραίοι τίτλοι αρχής:



Bravestarr

Με δύο "ρου". Γνωστός και ως Σερίφης του Διαστήματος. Ο Bravestarr ήταν ένας τύπος με δέρμα στο χρώμα του φραπόγαλου, άσπρο καπέλο, bluetooth και ρούχα που θύμιζαν τον Steven Seagal στο On Deadly Ground.
Αυτό που θυμάμαι περισσότερο στη σειρά ήταν ο πιστός σύντροφος του Σερίφηι, ένα άλογο με κάτι αρχιδάρες ΝΑ! Σε κάθε επεισόδιο που ο άμπαλος ο Bravestarr τα έβρισκε σκούρα, η αλογάρα σηκωνόταν στα πίσω πόδια και καθάριζε όποιον είχε το θράσος να αναπνέει, με μια καραμπίνα που θα ζήλευε κι ο Ash από το Army Of Darkness.

THIS is my BOOMSTICK ! ! !
Ποια δύναμη της αρκούδας και μαλακίες ρε γαμόσπιτε Gaystarr; Τράβα να κάνεις το YMCA παρέα με τον He-Man, πουστράτζα! Αν ήμουνα ο παραγωγός της σειράς, θα έβαζα το άλογο μόνο του, να τριγυρνάει στον γαλαξία με τη χραπαχρούπα στο χέρι, να καίει χωριά και να βιάζει παρθένες και το soundtrack από πίσω να παίζει μόνο Clutch και Nightstalker! Να φίλε μου παιδικό!


Κάντι-Κάντι
Αν έπρεπε να περιγράψω με μία φράση την Κάντι-Κάντι, θα την αποκαλούσα "ο Βασιλάκης Καΐλας με κόκκινο φόρεμα" ή "η δισκογραφία του Καζατζίδη σε anime"
ή "ο Γιάγκος Δράκος μετά την αλλαγή φύλου" ή "ο Ιώβ στην πρώτη του ωορρηξία" ή... ΟΚ, ΟΚ, σταματάω. Καταλαβαίνετε πού το πάω: το παιδικό ήταν βουτηγμένο στον καημό, τη μιζέρια και τον αβάσταχτο νταλκά. Κάθε μεσημέρι στην ΕΤ2, η τηλεόραση βραχυκύκλωνε απ' το δάκρυ.

Το καρτούν εκτυλίσσεται στην... ΟΠΑ! ΜΟΥ 'ΡΘΕ ΚΙ ΑΛΛΟ: ή "ο ξανθός Ξανθόπουλος"!!! Πωωωω, γάμησα πάλι! Το καρτούν που λέτε εκτυλίσσεται στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα, κάτι σαν εργάκι "εποχής", βλέπε "Περηφάνια και Προκατάληψη". Βασικά όχι. Ξέχνα αυτό που μόλις είπα! Μην δεις "Περηφάνια και Προκατάληψη". Για κανέναν πούστη λόγο. Κάποια στιγμή θα σου προτείνει η γκόμενά σου να το δείτε μαζί. Χώρισέ την.

Η Κάντι είναι μια ταπεινή και καταφρονεμένη χωριατοπούλα που περιφέρεται στα λιβάδια της Ευρώπης. Μάλλον, στα λιβάδια της εντύπωσης που έχουν οι Γιαπωνέζοι μες στο κεφάλι τους για την Ευρώπη, μιας και στο καρτούν κάθε δεύτερος άντρας είναι δούκας ή πρίγκιπας και στο δρόμο πετυχαίνεις παλάτι πιο συχνά κι από "Γρηγόρης Μικρογεύματα". Το κύριο στόρι είναι απλό:

01 Η Κάντι γουστάρει τον Άντονι.
02 Η Κάντι κυνηγάει τον Άντονι σα σκυλάκι.
03 Ο Άντονι είναι ένα κλαπαρχίδι, που την παραμυθιάζει και την φτύνει σε κάθε επεισόδιο.
04 Η Κάντι κλαίει.
05 Ο άνεμος του λιβαδιού παρασέρνει τα δάκρυα της Κάντι.
06 GOTO 01.

Επιτέλους! Ένα παιδικό με σενάριο βγαλμένο απ' τη ζωή, που προετοιμάζει τα κοριτσάκια για την σχέση με το κλασικό καθίκι, που αναμφίβολα θα κάνουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.
Το πρόβλημα με το "Κάντι-Κάντι" βρίσκεται στους διαλόγους. Τα Γιαπωνέζικα δεν μεταγλωττίζονται πάντα το ίδιο εύκολα καθότι, ως γνωστόν, οι Ιάπωνες είναι τέρμα τρόμπες. Κάποιες στοιχειώδεις φράσεις, που στη Δύση λέγονται με 3-4 λέξεις, στα κωλο-Γιαπωνέζικα χρειάζονται 8 παραγράφους κείμενο! Οπότε, κάθε φορά που η Κάντι θέλει ας πούμε να πει: "Γύρνα πίσω Άντονι", για να καλυφθεί το κούνημα του στόματος η φράση αναγκαστικά μετατρέπεται σε: "Αααααα γύρνα πίσω Άντονιιιιιι ναιαιαιαιαι αααααα γύρνα πίσωωωωω αααααα"! Και ας μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό το μακρινάρι απαγγέλλεται με την φωνή της Κάντι-Κάντι. Μια τσιρίδα τόσο ψηλή και διαπεραστική, που καθιστά το καρτούν ακατάλληλο για σκύλους, δελφίνια και νυχτερίδες.


Turbo Teen
Τι θυμήθηκα ο πούστης;!;! Ο Turbo Teen ήταν ένας πιτσιρικάς που μεταμορφωνόταν σε αυτοκίνητο. Αλήθεια, αυτό ήταν το παιδικό. Και καλά ο μικρός είχε μπει κατά λάθος με το αμάξι του σε ένα εργαστήριο και μια ακτίνα ραδιενέργειας τους έκανε να ενωθούν. Ήταν η εποχή πριν τα χελωνονιτζάκια, που οι σεναριογράφοι είχαν επισήμως ξεμείνει από ιδέες. Το πιο αξιομνημόνευτο και ταυτόχρονα το πιο γάμησέ τα κομμάτι του παιδικού ήταν η μεταμόρφωση, όπου η φάτσα του παιδιού τεντωνόταν για να γίνει η μάσκα του αυτοκινήτου.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ! ! !



American Gladiators

Για όσους θεωρούσαν ότι οι Γίγαντες του Κατς ήταν υπερβολικά "ιντελεκτουέλ", υπήρχε το American Gladiators. Η εκπομπή είχε κάθε εβδομάδα τέσσερις φυματικούς κομπλεξάρες, που τους έντυνε με κόκκινα και μπλε κολάν και τους έβαζε να κοντραριστούν με τους Μονομάχους σε διάφορα αγωνίσματα όπως "κάτι σαν capture the flag", "σχεδόν διελκυστίνδα" και "περίπου ράγκμπι". Οι Μονομάχοι ήταν κάτι αναβολιασμένοι τραμπούκοι με τσιμέντο για μυαλό και ονόματα βγαλμένα από στίχους του Ted Nugent, όπως Thunder, Ice, Zap και Nitro.

GAAAAAAY !
Οι Μονομάχοι είχαν αποκλειστικό σκοπό να μετατρέψουν τους 4 διαγωνιζόμενους σε αλοιφή για τους κάλους, κάτι που δε δίσταζαν να δηλώνουν κάθε γαμημένη φορά που έβλεπαν κάμερα δίπλα τους. Θυμάμαι μου άρεσε ένα αγώνισμα που ο Μονομάχος επιχειρούσε να ανοίξει την κεφάλα του παίχτη, ρίχνοντάς του μπαλάκια του τένις από ένα κανόνι, πιθανότατα εμπνευσμένος από τις Ελληνικές παραλίες.


Χελωνονιτζάκια
Η τεράστια επιτυχία αυτού του παιδικού σε τόσο ευρύ κοινό παραμένει πολιτισμικό μυστήριο, ειδικά αν σκεφτείς λίγο καλύτερα περί τίνος επρόκειτο. Βγάλτε λίγο την ανάμνηση απ' το μυαλό σας και δείτε το concept με ουδέτερα μάτια: Τέσσερα ερπετά κι ένα τρωκτικό μεταλλάσσονται από μια πράσινη (ή φούξια) μύξα, αποκτώντας μέγεθος και νοημοσύνη ανθρώπου και το πρώτο πράγμα που κάνουν με το νέο τους σώμα είναι να μάθουν νιντζίτσου και να φάνε πίτσες. Οι εχθροί τους είναι ένας τύπος που φοράει μπέρτα και κονσέρβες στο κεφάλι και ένας ροζ εγκέφαλος που στεγάζεται στην κοιλιά ενός τεράστιου δονητή με χέρια, πόδια και κόκκινο σώβρακο.

ΠΟΛΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
Τα Χελωνονιτζάκια έπαιζαν στο NEW Channel τις καθημερινές και στο Mega τα Σαββατοκύριακα υπό τον τίτλο "Χελώνες νίντζα εν δράσει". Τα επεισόδια του Mega ήταν πιο καινούργια, με τις χελώνες να αντιμετωπίζουν τόσο τον Σρέντερ και τον Κρανγκ, όσο και άσχετους random εγκληματίες. Στο NEW έδειχνε τα πιο παλιά επεισόδια που το Τεχνοδρόμιο ήταν ακόμα στη Διάσταση Χ. Το Τεχνοδρόμιο γενικά ήταν της Άρτας το Γιοφύρι. Γιατί δεν το παρατάγανε να χτίσουν μια βάση δίπλα στη Νέα Υόρκη να τελειώνουμε; Κάθε φορά που κατάφερνε ο Σρέντερ να το μετακινήσει, αυτό κάτι πάθαινε και ξανακόλλαγε. Τη μία σε λάβα, την άλλη στους πάγους, την άλλη κάτω από τη Γη, την άλλη σε κάτι βάλτους, την άλλη στη Διάσταση Χ. Κατέληξε ακόμα και στα χέρια της Γήινης Ομοσπονδίας του Koprulu sector, όπου χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο διοίκησης. ΣΕ ΣΕΝΑ ΜΙΛΑΩ, BLIZZARD!!!

Στην πορεία τους οι Χελώνες συνάντησαν πολλούς χαρακτήρες, καλούς και κακούς. Μερικοί απ' αυτούς ήταν:
- Ο Μπίμποπ κι ο Ρόκ-Στέντι (a.k.a. Σπίθας και Ατσίδας), δυο μεταλλαγμένοι που είναι οι βασικοί μπράβοι του Σρέντερ και η κύρια πηγή comic relief.
- Ο Ποντικοβασιλιάς που υπνωτίζει ανθρώπους και ποντίκια με τον αυλό του.
- Η Lotus, μια γιαπωνέζα νίντζα γκόμενα που παίζει κονέ με τον Λεονάρντο.
- Ο Ζακ, ένας φύτουλας που γούσταρε τις χελώνες και ντυνόταν σαν αυτές με ένα καπάκι σκουπιδοντενεκέ στην πλάτη για καβούκι.
- O Casey Jones, ένας βιτζιλάντε με μάσκα Jason και οπλισμένος με λογιών-λογιών ρόπαλα, που άμα θέλει, σου ρίχνει τόσο ξύλο που ακόμα και τα εγγόνια σου θα βγουν φρόνιμα.
- Ο Baxter, ένας επιστήμονας που μεταμορφώθηκε σε μύγα, σε σκηνοθεσία David Cronenberg.
- Η Ίρμα και ο Βέρνον, δυο γκανιάρηδες συνάδελφοι της Έιπριλ στο κανάλι 6.
- Τα Νετρίνα, μια συμμορία από χαζοχαρούμενα μαλακισμένα που κυκλοφορούν στη Διάσταση Χ με ιπτάμενες Cadilac.
- Ο Γκέκο, μια μεταλλαγμένη σαύρα-σκεϊτάς με λουλουδάτη βερμούδα.
- Οι Foot Clan, οι κλασικοί ανώνυμοι, απρόσωποι λακέδες του Σρέντερ που έχουν μια κόκκινη πατούσα στο κούτελο.

Όταν τα όπλα τους δεν έφταναν για τη δουλειά, τα Νιντζοχελωνάκια κατέφευγαν αρκετά εντυπωσιακή τεχνολογία για ερπετά
. Χάρη στον Ντονατέλο, τον nerd της τετράδας, οι ήρωές μας είχαν ένα hi-tech βανάκι, ένα ιπτάμενο κάμπριο, ένα ζέπελιν και κινητά τηλέφωνα με βίντεο κλήση που έκλειναν σε καβούκια. Παρεμπιπτόντως, αυτό το κινητό ΤΟ ΘΕΛΩ! Ναι, ακόμα και σήμερα! Κι εσύ το θέλεις, μην το αρνείσαι!

Ακόμα δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να έχει κάτι κακό να πει για τα Χελωνονιτζάκια. Ήταν τόσο γαμάουα, που όταν βγήκε το πιο "σκοτεινό" remake πρόσφατα, όλοι νομίζαμε ότι θα περάσει στο ντούκου ως αρπαχτή, αλλά τελικά σάρωσε κι αυτό! Μπορεί να ήταν οι καλογραμμένοι χαρακτήρες, το πλούσιο στόρι ή ο ισορροπημένος συνδυασμός δράσης και χιούμορ. Ή μπορεί οι παραγωγοί να έμπαιναν στα σπίτια μας όταν βλέπαμε Χελωνονιτζάκια και να μας έκαναν ενέσεις ντοπαμίνης στον κρόταφο. Όπως και να 'χει, η σειρά πέτσωνε. Προς τιμήν τους, θέλω όλοι σας την επόμενη φορά που θα χύσετε, να το κάνετε φωνάζοντας "COWABUNGA" ! ! !


Αλήθεια, πώς αποκρούει ο Μικελάντζελο χειροβομβίδες με τα νουντσάκου στους τίτλους αρχής;

Έλαμψαν δια της απουσίας τους:

Αστυνόμος Σαΐνης
Toxic Crusaders
Saber Rider
Silverhawks
Thundercats
He-Man (GAAAAAAAAAAAAY!)
3 σωματοφύλακες
Jumaru
Τρίτωνας
Visionaries
Δον Κιχώτης
Τεν Τεν
Πιφ και Ηρακλής
Οδύσσεια του Διαστήματος
Sport Billy
Πιγκού
Cadillac και δεινόσαυροι
Singled Out
Daria
Beavis and Butthead
Duck Tales
Ρομπέν των Δασών
Αρκουδάκια της αγάπης
Μικρό μου πόνυ
Tiny Toons
Animaniacs

455 comments:

  1. Θυμήθηκες art attack και με έκανες να μη νοιώθω μόνος... Ευτυχώς δεν είχα μπει στο τριπάκι να κάτσω να φτιάξω κάτι από αυτά που έδειχνε ο ξανθομπούκλας με το μπλουτζίν και το κόκκινο φουτεράκι...

    ReplyDelete
  2. Όλα καλά, αλλά το βιντεάκι στο ¨Μια φορά κι έναν καιρό... ο άνθρωπος" είναι από το (μεταγενέστερο) ¨Μια φορά κι έναν καιρό... η ζωή".
    Επίσης, αυτό το πράμα στους Ghostbusters είναι γορίλας και όχι αρκούδα!

    ReplyDelete
  3. Σωστος ο Στελιος. Κατσε να το διορθωσω.

    ReplyDelete
  4. Fucking brilliant!!!
    Tι μου θύμισες τωρα...
    Αλήθεια εσυ θυμάσαι που το juniorTV κάποια βράδια έβαζε soft τσόντα ;;;;;

    ReplyDelete
  5. file eisai pragmatika gamatos. les kai grafei to yposineidito mou. ksexases omws ta gobots!

    ReplyDelete
  6. re ayto me to palikari pou ginotan aytokinito ok,einai poli tromaktiko!!!
    eytixos den to xa prolavei..

    ReplyDelete
  7. jurra tripper gamw tin poutana mou. sto new channel kathe bradu
    http://www.youtube.com/watch?v=BZJLwgkGCZo&feature=related
    x.

    ReplyDelete
  8. Το Αρτ Ατακ σαρωσε!!!!!! Αλλα εκει που γελασα ηταν με το σχολιο για την φωτο με τους παουερ ρειντζερς!!!!! ΡΙΣΠΕΚΤ

    ReplyDelete
  9. Poooo re file sxedon ola auta pou egrapses ta 8umamai!! Eidika auto to Jem to xa ksexasei entelws kai twra 8umh8hka pou hmoun mikrh kai m'arezan ta xrwmatista mallia tous!! XD
    To Art Attack htan polu wraio,to Mummins upervolika vareto akoma kai gia mwro..!! He-Man kai She-Ra to evlepa epishs!!

    ReplyDelete
  10. Επικό!

    Μου θύμισες πράματα και μου έδωσες έμπνευση για ένα post, οπόταν μην το θεωρήσεις αντιγραφή, αν πέσεις επάνω του.

    Μάλλον είσαι λίγο μεγαλύτερος από μένα, διότι τους Power Rangers τους έφτασα σε ηλικία που δε μου φαίνονταν γελοίοι (ή μήπως άργησα να ωριμάσω; τέλος πάντων..).

    Ως λάτρης των δεινοσαύρων έχω να πω δύο πράματα: α. το συγκεκριμένο παιδικό μου άρεσε κυρίως διότι τα πολεμικά οχήματα (sic) των Rangers είχαν τις μορφές δεινοσαύρων και β. Ένα άλλο comic που μου έμεινε στη μνήμη ήταν το Dexter the Dragon & Bumble the Bear!

    Όπως και να'χει, ξυπνάει μνήμες το post σου κι ευχαριστώ γι'αυτό ρε τρελέ!

    Μπράβο.

    Υ.Γ.: Power Rangers & Χελωνονιτζάκια title themes FUCKIN' RULE!

    ReplyDelete
  11. ta gargoyles ksexases

    ReplyDelete
  12. 'Παιχνίδια χωρίς σύνορα' ρεεε!
    Ντάξει δεν ήταν μόνο για παιδιά αλλά γαμούσε μάνες.

    Ένα άλλο καρτούν με έναν ξανθό άνθρωπο των σπηλαίων στην ΕΡΤ 1... Που 'χε ένα μαχαίρι από κόκκαλο και στο τέλος κάθε επεισοδίου το στριφογυρνούσε και πήγαινε σε όποια κατεύθυνση έδειχνε για λόγο που δεν θυμάμαι...; Το θυμάται κανείς αυτό; Πώς στο μπούτσο λεγότανε;

    ReplyDelete
  13. getta robot

    http://www.youtube.com/watch?v=Mzs1D3M-9CA

    ReplyDelete
  14. OXIIIII ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΜΙΝΣ!!!!ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ.....το ειχα διαγραψει απο το υποσυνειδιτο μου το τραγουδι τους και τωρα το θυμηθηκα.....

    ρε συ ξεχασες ενα αλλο παιδικο με τα πιγκουινακια μικρου μικους με πλαστελινες που το εβαζε η ετ2.ενα που ητανε μπαμπας και γιος;θα με υποχρεωνες αν θυμοσουνα το ονομα!

    επισης μπονατσο εβλεπες γιατι ηταν στις 3 και εσυ περιμενες να παει 4 για να δεις παιδικα η το αντιστροφο.παντως γελιο ειχε και αυτη η εκπομπη.αυτο με τον γλυοδη τυπο που λες μηπως ειναι το η τιμη τιμη δεν εχει;....τελοσπαντων δε τα θυμαμαι καλα...τοτε πιστευα οτι οτι δεν ειναι καρτουν δεν αξιζει της προσοχης μου...μεταξυ μας πρεπει να μεινω σε αυτη τη λογικη....παντως πιστευω οτι πρεπει να γραψεις και δευτερο αρθρο καποια στιγμη με αυτα που ελαμπψαν δια της απουσιας τους....

    τι να πουνε και οι πορτογαλοι που δεν ξερουνε τι ειναι ο jumaru....τσ τσ τσ

    ReplyDelete
  15. δεν προλαβα να το διαβασω ολοκληρο.επεσε το ματι στην καντυ απ᾽ το 01-06 οπως και στις 2 γραμμες παρακατω και εσκασα στα γελια. ειναι πολλα τα ναρκωτικα! να σαι καλα

    ReplyDelete
  16. ρεεεε τι μου θύμισες τώρααααα. Art attack και μια φορά κ έναν καιρό ο άνθρωπος πόσο γαμούσαν! μ'άρεσε επίσης και το dinosaucers που το παιζε στο tempo ή sto new channel ή όπως σκατά λεγότανε είχε αλλάξει 54783 ονόματα. Αν θυμάται κάποιος ας με διορθώσει! Το μούφα ghostbusters? WTF? ΔΕΝ.ΕΙΝΑΙ.ΔΥΝΑΤΟΝ.ΝΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ.ΤΟΣΟ.ΑΘΛΙΑ.ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ.ΕΧΕΙ.ΓΟΡΙΛΑ. ΠΩΣ μπορεί να σχετίζεται ένας γορίλας με κυνηγούς φαντασμάτων? :S και το αυτοκινητάκι πολύ μ'άρεσε, είναι πολύ hi-tech όπως και ο εξοπλισμός :P

    ReplyDelete
  17. me prolave o anonymos apo panw, GETTA ROBOT FTW, ta mechas 8eloun oloklhro ar8ro apo mona tous... Kudos, o,ti kalytero exeis grapsei EVER. 8ymatai arage kaneis kai to Ultraman? to kinoumeno, oxi to fail me tous h8opoious, pou h mousikh mou emoiaze me to intro tou "too old to rock and roll, too young to die"

    ReplyDelete
  18. Ξέχασες το

    παιδικό RAMBO που έμοιαζε με g.i.joe,
    τους μπουμπουλήθρες που ήταν κάτι μικρά ανθρωπάκια που ζούσαν μέσα στους τοίχους,

    Αυτό το παιδικό που ήταν με δύο αυτοκίνητα ένα θυληκό και ένα αρσενικό και ήταν κόκκινο και μπλέ. Είχαν αντίστοιχα ένα αγόρι κι ένα κορίτσι για οδηγούς και στα δύσκολα οι ρόδες τους γυρνούσαν παράλληλα με το έδαφος και πετούσαν.

    Την Οδύσσεια του διαστήματος που το θεωρώ παιδικό θρίλερ και το έβλεπα γιατί έπαιζε πάντα πριν τον Ανδροκλή και τα Λιοντάρια του (Βουτσάς)

    Κι ένα παιδικό από τα βόρεια έτσι καταθλιπτικό που είχε κάτι νάνους που τρίβαν τις μύτες τους και είχαν τριγωνικό κόκκινο καπέλο και κόκκινα μάγουλα.Μοιάζαν με άγιοι βασίληδες.

    Ταο-Ταο το μικρό πάντα που έπαιζε στο ουράνιο τόξο που ήταν και ο Ζουγανέλης με το ¨ΓΕιά σας παιδιά¨

    Και το μικρό κοάλα που έτρωγε ευκάληπτους συνέχεια και ζούσε στο δάσος και το τραγούδι στην αρχή έλεγε

    "Έπεσα,
    χτύπησα,
    έ και τι με αυτό,
    οι φίλοι μου ας είν' καλά ,
    Όλα τα ξεχνώ,
    φίλε σάγαπω και ξαναγελώωωωω... "
    (ότι θυμάμαι χαίρομαι)

    Και τελευταίο ένα παιδικό που στο μυαλό μου τότε ΓΑΜΟΥΣΕ ΚΙ ΕΣΠΑΙΡΝΕ αυτό με τα αρκουδάκια της Disney που ζούσαν στο δάσος και όταν πίνανε ένα μαγικό ζωμό κάνανε απίστευτα ακροβατικά και τα σπάγανε όλα.

    Σόρρυ που δεν θυμάμαι όλους τους τίτλους (απορώ με σένα πρέπει να το 'ψαξες ε; Εγώ πάλι καθόλου)

    ReplyDelete
  19. aaaaaaaa, epishs KABAMARU: enas Ninja Boy!

    ReplyDelete
  20. δεν εγραψες για την φρουτοπια ---απαισιο. οπως και γαι το καποιος καπου καποτε------επισης απαισιο συν οτι φοβομουν τον ρουχλα.

    ReplyDelete
  21. Φιλε Mike τρελο respect! Art attack γαμουσε... Ειδικα ο the head που ελεγε κατι πιπες που δεν θυμαμαι. Γιατι δεν εβαλες INQUIRING MINDS?? Ηταν απο τις καλυτερς εκπομπες και ειχα μαθει παρα πολλα απο αυτη.

    Και για το τελος... Πες μου οτι θυμασαι μια μεγαλου μηκους ταινια που την εδειχνε στο junior με εναν τυπο που παει αμερικη βρισκει μια γρια μαγισσα, μπαινει σε εναν κορμο δενδρου με 3 κωλοσκυλα σε μεγεθη κανονικο, μεσαιο, τεραστιο παιρνει χαλκινα, ασημενια, χρυσα νομισματα απο το καθενα και βγαινοντας αποκεφαλιζει τη γρια που ηθελε μονο την Τσακμακοπετρα!!! Και στο τελος ο τυπος καλει τον σκυλο να τον σωσει πριν τον κρεμασουν με την τσακμακοπετρα κανοντας και καλα οτι θα καπνισει τσιγαρο!
    Γαμω τα politically incorrect και με πολλα αρχιδια κινουμενο...

    ReplyDelete
  22. Δεν παιζει να μη θυμασαι καμπαμαρου
    http://www.youtube.com/watch?v=pYhKZ9gVrSY

    ReplyDelete
  23. Έψαξα κι εγώ μερικά τελικά ;)

    Rambo
    http://www.youtube.com/watch?v=eliQEStzhu4

    Gummy Bears το λέγανε
    http://www.youtube.com/watch?v=Q-vDTHwCq-0

    Οδύσσεια του διαστήματος
    http://www.youtube.co


    To μικρό Κοάλα:
    http://www.youtube.com/watch?v=xUkdfa0OugQm/watch?v=2edoWlpmBvI

    Ταο Ταο
    http://www.youtube.com/watch?v=XEQjcJgVveE

    ReplyDelete
  24. o rouxlas htan stou "koutiou ta paramy8ia"

    ReplyDelete
  25. Εβαλα Inquiring minds στο review του How 2. Επισης, αναφερω τον Πιγκου στην λιστα.

    Mike ξαναστειλε το link για την Οδυσσεια. Εχω φαει τον κοσμο ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ!

    ReplyDelete
  26. Η οδύσσεια

    http://www.youtube.com/watch?v=2edoWlpmBvI

    ReplyDelete
  27. μια που εισαι στην χρονικη ζώνη 15:00+ της ΕΤ1, αποκλείεται να μη θυμάσαι τα "μικρά παραμύθια", με την υπερψυχεδέλεια animation από random κρατίδιο της ex-soviet.... ήταν ακριβώς ΠΡΙΝ τους 3 σωματοφύλακες (βασικά αυτός ήταν και ο λόγος που το βλέπανε όλοι).

    ReplyDelete
  28. Οχι ρε φίλε. Μια ολόκληρη ζωή μπροστά απο τα μάτια μου.
    Α ναι, τo Βενιαμίν (Goal) είναι το "Moero Top Striker!" (η εικόνα που έβαλε ο Mikeus είναι απο διαφορετικό)
    Here they are :
    http://www.nautiljon.com/images/anime/moero_top_striker.jpg

    ReplyDelete
  29. άσε που αυτή η σιχαμένη ρομποτική μαλακία στο αρχηγείο των Power Rangers ήταν κακόγουστο spoof του C-3PO!

    και άσε που όταν η εν λόγω σειρά ήταν της μόδας είχα σιχαθεί τα σκατομαλακισμένα μιξιάρικα στο σχολείο μου να χοροπηδάνε σας παραπλήγες και να κάνουν "haa!haaaaaa!HAAAAAAAAAAAA!" ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ!

    ReplyDelete
  30. respact gia mia akomh fora!!3exases omws auto:
    http://www.youtube.com/watch?v=TPQgxZGeV4s&playnext_from=TL&videos=8YHQBB4ocPI

    ReplyDelete
  31. Σκατά, μ' έκανες να νιώθω πιο γέρος. Εγώ μεγάλωσα με φρουτοπία, χιλιοποδαρούσα, τον Ζουγανέλη να παίζει κιθάρα στο Ουράνιο Τόξο και Τ' Αγάλματα του Παντελή Βούλγαρη (+ πολλές θρυλικές αμερικανιές).

    Το γκοστμπάστερς που αναφέρεις είναι το «αυθεντικό», μπάι δε γουέη. Βασίζεται σε μια σειρά των 70ς (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Ghost_Busters). Μετά ήρθε η πασίγνωστη, υπέρτατη ταινία και αργότερα και το καρτούν The Real Ghostbusters (βασισμένο στην ταινία).

    ReplyDelete
  32. dikaiologoume tn apousia twn ar8rwn s gt eftiaxnes megali mlkia, k oxi kati ts plaka
    afierwses poly proswpiko xrono k to ektimame, mono tn epomeni fora na klasoume k sto gelio

    ReplyDelete
  33. δεδομένου ότι το "μια φορά ήταν ο άνθρωπος" το χρησιμοποιώ όταν κάνω μάθημα, είναι χρησιμη πληροφορία ότι μπορεί και να τους προσέφερα την πρώτη σοφτ ερωτική σκηνή =Ρ

    Τη λαγουδένια πολιτεία, τη σοφίτα και τον.... νεράιδο, τους θυμάται κανείς ή έβλεπα όνειρα γμτ;

    Α! η κόλλα του όντως φοβερού Αρτ-ατακ πρέπει να ηταν ατλακόλ, αν όχι, είμαι σίγουρη ότι κάνει την ίδια δουλειά (σε περιπτωση που ξαναπροσπαθησεις να κανεις χειροτεχνίες)

    ReplyDelete
  34. House of mouse, quack pack (Μου'ρχεται να βαλω μια φωνη!), gargoyles, κατι ρακουν που ζουν σε μια κουφαλα και ενας ροζ τυπος με βρυση αντι για μυτη για 'κακο', ενας λυκος που κυνηγαει ενα λαγο και το μονο που ακουγεται ειναι:Λαγεεεε...!!!

    ReplyDelete
  35. ρε μαλάκα Mikeius, σοβαρέψου.. γράψε καμία μαλακία της προκοπής.. στα αρχίδια μας τα Χελωνονιτζάκια και οι άλλες 26 παπαριές που θυμήθηκες.

    ReplyDelete
  36. Πω του ακίνδυνου γκίκα γίνεται εδώ!
    Μάικ αντε γαμήσου ρε φίλε, έχω μόνιμη ανατριχίλα εδώ και κανά μισάωρο.
    Λοιπόν πάρτε ιστορία άθλια τώρα. Όταν οι power rangers ήταν στα πάνω τους -εγώ πήγαινα 5η η 6η και ήμουν πολύ μάγκας και δεν έβλεπα- μία δασκάλα ΑΓΓΛΙΚΩΝ φωνάζει τα κανάλια στο σχολείο μας και κάνει την εξής καταγγελία: OI MIGHTY MORPHIN POWER RANGERS προωθούν τα ναρκωτικά (λόγω ονόματος)!!!

    ReplyDelete
  37. Babbar o pakistanos elefantasMay 3, 2010 at 10:19 PM

    dragonball?

    ReplyDelete
  38. dn ine tyxaio to song to egrapse enas 8eos ki8aristas, gnwstos ws buckethead p paizei treli ki8ara mexri k me tis arxidotrixes tou

    http://www.youtube.com/watch?v=W7g0Ox-2c3M

    ReplyDelete
  39. Μαλάκα ξέχασες τις βαβουροπατάτες που είχαν ενα απο τα πιό χαζα intro και θέμα όλων των εποχών, καθώς επίσης και την βασίλισσα των χιλίων χρόνων απο το New channel που έβλεπα κάθε μέρα οταν γυρνούσα απο το δημοτικό.

    ReplyDelete
  40. Paraligo na mou kylisei ena dakry! Sygkinithika! Ti oraies epoxes!

    ReplyDelete
  41. Ανώνυμε των 9.58, είχα φάει κόλλημα με τα ψυχεδελικά παραμύθια! Υπάρχει πιθανότητα να βρω βίντεο??

    ReplyDelete
  42. Ασχετε ο Ρούχλας ήταν στο "του κουτιου τα παραμυθια". Το καπου καπως καποτε ηταν σκετα τα παραμυθια.

    και mikeius αντε γαμησου που δεν εγραψες για τα ρακουν και για τη σαντυμπελ.

    ReplyDelete
  43. Re Mikius! To Caruzzel to ksexases i eskemena de to vales? Thymamai itan paketo me to art attack. To ena meta to allo sta kapakia!

    ReplyDelete
  44. samurai pizza cats!!!

    ReplyDelete
  45. Και την επικίνδυνη ζώνη και το αλλο με το βαμπιρ στο sevenx μετα το μπατμαν και πριν τους munsters

    ReplyDelete
  46. xa καλο ποστ ρε μικέ...

    Η κιτρινη power ranger εχει μεγαλο εξογκωμα...

    αντε mike και το επομενο ποστ μενα πονο ρε..

    James

    ReplyDelete
  47. Mises douleies, adianohto.

    Spiral Zone (h prosopopoihsh tou kakou htan enas ios pou ekane zombie ton kosmo - den eixan tote emvolia gia tis pandhmies opws twra-):
    http://www.youtube.com/watch?v=uvHxhUyPiq4

    StarCom (h prwth xrhsh tou suffix -com otan oxi internet den yphrxe, alla epzaizes triliza me to commondore kai katafernes na to kerdiseis me demena matia, kremasmenos anapoda kai xorevontas klaketes):
    http://www.youtube.com/watch?v=BUH9a3Nx490&feature=related

    Pole Position (intro song paidikhs seiras, epieikws yperpollaplasias poiothtas apo ola ta kommatia tou foivou a8roistika):
    http://www.youtube.com/watch?v=2NpgsUOKQs8

    Robotech (opoios de megalwse me robotech sthn kalyterh twn periptwsewn auth th stigmh kanei upload pikoulines sto ef mpi tou elpizontas na parei to msn ths mprostinhs pou eixe sthn 6h dhmotikou):
    http://www.youtube.com/watch?v=Jx3jIdLOVPM

    ReplyDelete
  48. liga ta logia mou gia na ekfraso ti mou thimises apo ta paidika m xronia. ksexases k ton KAPAMAROU ena paidi pou etroge sinexeia makaronada san trelos k elege MAKARONADA!!!!!! poli gelio

    http://www.youtube.com/watch?v=EmHirriaCOA

    mpeite se auti tin dieuthinsi k deite to. poli kafriliki milame...perimeno ta comment sas.


    lefteris apo athina

    ReplyDelete
  49. Λοιπόν για όσους τα θυμούνται και έχουν φάει τον τόπο να τα βρούν όπως εγώ...

    Anime του 80 μας ήρθε εδώ γύρω στο 97 το έδειχνε στο New πριν το Super Mario... Γαμιστερό σενάριο space war και καταστροφής της γής... Ήταν ένα μαλακισμένο με τα μάτια στο κούτελο και μύτη μελιτζάνα που μέσα στο τηλεσκόπιό του είχε βρεί τα σχέδια για το υπερόπλο που θα έσωζε τη γή απο την απειλή του Lar Metal ενός πλανήτη που πλησίαζε κάθε 1000 χρόνια τη γή και της γαμούσε το κέρατο...(Χμμ αναφέρθηκε παραπάνω διαπιστώνω) Το κωλοπαίδι αυτό είχε ενα θείο που ήταν αρχιγός στο αστεροσκοπίο και μια φίλη εξωγήινη που οι γονείς της είχαν κινέζικο εστιατόριο, αλλα τα βράδια διοικούσε μυστική τρομοκρατική οργάνωση... Το anime οπως λέει και ένας φίλος παραπάνω λεγόταν η βασίλισσα των 1000 χρόνων, ή Queen Millenia στα αγγλικά... Εκτός απο τα απαίσια σκίτσα πατούσε κάτω πολλά σημερινά...

    2ο καμμένο...
    Ενας μπλέ τύπος πάνω σε μια σανίδα του surf... Γυρνούσε εναν ψυχεδελικό industrial κόσμο με μιά μπλέ γκόμενα και ή εψαχνε τους γονείς του ή να πολεμήσει ενα τυραννικό βασιλιά ή και τα δύο... :S
    Γαλλικό καρτούν με όνομα 'Το παιδί της γής', 'L'enfant de terre'...
    Δεν υπάρχουν επισόδεια απο κανένα ρε γαμώτο στο internet...

    Επίσης, εγώ λάτρευα τους mumins... Αυτή η αφαιρετικότητα... Wow...!! :P

    Τα ρακούνς τα πετυχαίνω ακόμα τα καλοκαίρια στο TV Χαλκιδική... Γαμούνε...

    Θυμηθείτε λίγο και το Γαργαντούα...!! :D

    Αυτά... Thanks!!

    ReplyDelete
  50. kaneis plaka oti vrhkes to intro apo to "moufa ghostbusters" cartoon! entaksei...ta logia einai apla peritta

    ReplyDelete
  51. Πως μπορείς να ξέχασες τους "Χέκελ και Τζέκελ";

    ReplyDelete
  52. ξεχασες

    http://www.youtube.com/watch?v=RktQmx9FJmA&playnext_from=TL&videos=ynMR6ZCKS84

    που εχει μακραν την καλυτερη μουσικη τιτλων που εχει υπαρξει και θα υπαρξει ποτε.

    επισης ο πορνογερος στο "πανω ή κατω" ηταν ο θρυλικος αλκης στεας (για ευνοητους λογους η πληροφορια αυτη παραμενει ανωνυμη

    ReplyDelete
  53. Mikeius σχεδόν πάντα γράφεις αυτά που σκεφτόμαστε και δεν μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες λέξεις για να τα εκφράσουμε. 1000 εύγε.

    Βέβαια θα κάνω τον κλασικό σπασίκλα και θα αναφέρω ότι θα ήθελα πολύ να είχα δει Dragonball και το απιστευτο ξυλίκι που έπεφτε εκεί, όπως επίσης και να κάνω μια ερώτηση: τα Pokemon-Digimon(κορυφαίο 1ο όπενινγκ) παραείναι σύγχρονα για να είναι cult, φαντάζομαι ε?

    Πάντως πληρέστατος και ευφυιέστατος.

    ReplyDelete
  54. mike gamise to arthro!!alla pareleipses ena megathitio....CABAMARU!!!!!!!emena mou aresan episis kai oi lensmen...den kserw an to eixes dei...

    ReplyDelete
  55. Rahan
    http://www.youtube.com/watch?v=zEwAsfpDsMk

    ReplyDelete
  56. Ορίστε Mike, τι έγραψα τελικά: http://atwistedblog.blogspot.com/2010/05/theme-songs.html

    Θενξ για την άθελη παρακίνηση, μαν!

    ReplyDelete
  57. Καλά με έστειλες με τα νετρίνα από τα χελωνονιντζάκια (δεν το πιστεύω καν ότι γράφω αυτή τη λέξη!) αλλά κυρίως με snorks! Snorks???? Πού διάολο το θυμήθηκες;
    Επίσης δηλώνω κ εγώ φαν του μια φορά ήταν ο άνθρωπος! Τρομερό από κάθε πλευρά!

    ReplyDelete
  58. Gamato afto me tous typous me tis moikanes to 'Mondes engloutis' pou esteile o anonymous stis 10:59! To xa xehasei re, opws kai polla dika sou mixali.

    ReplyDelete
  59. "Πίνγκου" είναι γαμώ το σταυρό του, "Πίνγκου".
    Και καλά ότι δεν έβλεπες Καρουζέλ.

    ReplyDelete
  60. Μου ξεφυγε ενα δακρυ καθως διαβαζα τουτο το αρθρο...

    ReplyDelete
  61. Exeis ksexasei to robotech kai stenaxorieme... den to epeze i tileorash vevea alla kathe sapio videoclub (nai VHS) to eixe gia enoikiasi.

    ReplyDelete
  62. μισές δουλειές. Τάρο ο γιος της δράκαινας.

    ReplyDelete
  63. Γεια σου φίλε. Σου έχω ξαναγράψει, ενώ στο παρελθόν είχες γίνει μέλος στο blog μου okso-pousti.blogspot.com, το οποίο όμως λόγω πούτσας σε προσωπική ζωή και πίεσης χρόνου δεν προλάβαινα να ανανεώνω. Η δουλειά μου είναι διορθωτής κειμένων και οφείλω να σου πω ότι αν και μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις, κάνεις αρκετά και χοντρά ορθογραφικά. Παραδείγματα. "Οντας η παντοδύναμη Γαία". Δεν παίζει, η σωστή φράση είναι "Ούσα η παντοδύναμη Γαία". Το "φέρ' ειπείν" γράφεται ακριβώς όπως το είδες μόλις τώρα. Οπως και το "καθοίκι", που βγαίνει από το κατ' οίκον. Σου έχω και μια πρόταση. Αν γουστάρεις, κάθε φορά που κάνεις ποστ μπορώ να το κάνω copy paiste, να το διορθώνω (2 λεπτά δουλεία είναι) και να σ' το στέλνω πίσω να το ξανανεβάζεις σωστό σε ένα mail που θα μου δώσεις. Αν δω μήνυμά σου στο paragas_vales@yahoo.com μέσα σε δυο-τρεις μέρες, πάει να πει ότι γουστάρεις. Αν όχι, θα σε διαβάζω και με τα (σόρι, αλλά είναι η αλήθεια) πολλά ορθογραφικά σου. Να 'σαι καλά.
    Paragas

    ReplyDelete
  64. Θυμάται κανείς ένα παιδικό με έναν τινέιτζερ σε κολλέγιο φάση νομίζω που γινόταν λυκάνθρωπος?? Φόραγε και κολλεγιακό μπουφάν.

    ReplyDelete
  65. θυμάμαι είχα φάει τρελό κόλλημα με τους 3 σωματοφύλακες που τους έδειχνε η ΕΤ1 κάθε μεσημέρι. Μία φορά είχα φάει ένα ολόκληρο καρπούζι μόνος μου καθώς έβλεπα το προτελευταίο επισόδειο. Ήμουν τόσο κολλημένος που δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο είχα φάει...

    ReplyDelete
  66. Και ενα δακρυ συγκινησης κύλησε στο μαγουλο μου διαβάζοντας το αρθρο...

    ReplyDelete
  67. dyo lekseis tha pw...."shin kazama" (apo area 88)
    paidia peite mou oti to thymosaste, ap ta kalytera anime sto juniors\

    sofia

    ReplyDelete
  68. Παραγκα στο "οντας" εχεις δικιο, αλλα το "φερειπην" και το "καθικι" τα βλεπω συχνα γραμμενα οπως τα εγραψα κι εγω στο αρθρο. Ή προκειται για νεο-προσαρμογες, (βλεπε αβγο) ή απλα ειμαι ανορθογραφος. Του διναω ενα 90-10 :-Ρ

    ReplyDelete
  69. Στο junior tv είχε τα Σάββατα μια αρκούδα με πράσινο καπέλο που έκανε πικ-νικ και την κυνήγαγε ένας τύπος.Μαζί του έσερνε και το παιδί του που ήταν ποιο έξυπνο από αυτόν....
    Θυμάται κανείς πως λεγότανε???

    ReplyDelete
  70. re paidia pos to legane ekeino to pediko pou epeze sto new tempo kathe vradi stis 9 kai itan kati tipades pou ixan kseminei se enan parakseno kosmo me deinosaurous kai ena oxima san agrotiko???

    ReplyDelete
  71. Ει μουλε...τα μουμινς ειναι πολωνικα...ΝΙΩΣΕ...

    ReplyDelete
  72. 1. Brave little toaster
    2. Rexy + Bollek & Lolek = μοναδικό κινούμενο σχέδιο που απευθύνεται σε παιδιά και δείχνει σχεδιασμένες κωλοτρυπίδες στα ζώα
    3. Candy Candy σύμφωνα με αστείο Πέτρακα = η φαρμακομούνα
    4. Thnx για το Μαξ του Bara.

    ReplyDelete
  73. RESPECT Συνέχισε έτσι!!!!!

    ReplyDelete
  74. Ρε φίλε τεράστια απώλεια: Lensman: secret of the lens. Μεγάλου μήκους με το πιο υπεργαμάτο σενάριο και την πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα έβερ σε παιδικό.

    Αν δε το χεις δει δες το τώρα επειγόντως! http://www.youtube.com/watch?v=ZXa4FE3er8I

    ReplyDelete
  75. Anonymous said:"Θυμάται κανείς ένα παιδικό με έναν τινέιτζερ σε κολλέγιο φάση νομίζω που γινόταν λυκάνθρωπος?? Φόραγε και κολλεγιακό μπουφάν. "


    Φιλαράκι αυτό που λες είναι ο Michael Jackson στο Thriller. Το λέω έτσι απλά για να μην ψάχνεις άδικα!

    ReplyDelete
  76. mikeius,οι μπολεκ και λολεκ ειναι πολωνοι,οχι ρωσοι οπως εγραψες.Αγαπημενο παιδικο,ειχα μεχρι και μπλουζακι μ αυτους!

    ReplyDelete
  77. @ Anonymous 11:54
    Μάλλον ψάχνεις το Yogi Bear... http://en.wikipedia.org/wiki/Yogi_bear

    ReplyDelete
  78. Ρε φιλε δεν λεω ωραιο το αφιερωμα, αλλα απευθυνεσαι μονο σε ατομα της δικιας σου γενιας.Εγω που ειμαι 17 χρονων μονο τους Power Ranger έβλεπα (που εσυ τους ειδες σχετικα μεγαλος) αντε και λιγο τα Χελονονιτζακια.Λογικο ειναι εφοσον να μην ξερω τα περισσοτερα να μην μου προκαλει ιδιαιτερο ενδιαφερον.Φανταζομαι και αλλα ατομα της ηλικια μου το ιδιο θα πιστευουν.

    ReplyDelete
  79. kabamaru iga no...

    ReplyDelete
  80. Δεν ξέρω αν θυμάσαι τα Raccoon...με τον Σέντρικ και κάτι άλλους
    http://www.youtube.com/watch?v=FXsjzcC4Jdw&feature=related

    ReplyDelete
  81. Δε νομίζω ότι κάνει τόσα πολλά και σοβαρά ορθογραφικά που βγάζουν μάτι. Σκέψου ότι υπάρχει και ο αυτόματος ορθογραφικός έλεγχος τα τελευταία χρόνια που δεν επιτρέπει τα χοντρά. Το πολύ πολύ να κάνει έτσι όπως εδώ. Καμιά φράση λάθος ή τίποτα ψαγμένα που μόνο επαγγελματίες όπως εσύ μπορούν να δουν με τη μία. Το καθοίκι π.χ είναι όντως προσαρμογή γι αυτό και τα περισσότερα λεξικά το έχουν "καθίκι".

    ReplyDelete
  82. ρε μαλακες ο φρου φρου που ετρωγε κλουκανικα δεν παιζει?

    ReplyDelete
  83. Τρελη αντιγραφη transformers με κατι καζανοκεφαλα ρομποτ
    http://www.youtube.com/watch?v=qXB4wvqCPBU

    ReplyDelete
  84. Anonymous said:"Θυμάται κανείς ένα παιδικό με έναν τινέιτζερ σε κολλέγιο φάση νομίζω που γινόταν λυκάνθρωπος?? Φόραγε και κολλεγιακό μπουφάν. "

    Ναι! Λεγοταν wolf κατι... Αλλα ειχε παιχτει για λιγο καιρο.

    Θυμαστε ενα προϊστορικο τυπο μαζι με ενα μαμουθ που ξεμειναν στη συγχρονη εποχη??

    Ακιμη ταινιες στο τζουνιορ: α)τοστιερα,λαμπα, κουβερτα μες στην καταθλιψαρα
    β)παιδι με πιανο που μιλαει και παιζει μονο του
    γ)τσακμακοπετρα, ηρωας που γουσταρει μια κοπελα και καλει τους σκυλους να του εκπληρωσουν οτι τους ζητησει,αφου εχει σκοτωσει μια γρια.

    ReplyDelete
  85. Οι Ghostbusters που αναφέρεις ήταν βασικά πριν τους 4 γνωστούς χαρακτήρες της ταινίας. Η σειρά αυτή ήταν ριμέικ μιας σειράς του 1975, The Ghost Busters.

    Χεχε έβλέπα και εγώ το How 2 και το έγραφα κιόλας. Θυμάμαι τον φαλάκρα με τα γυαλιά, τον τυπάκο με το σκουλαρίκι και την ανοργασμικιά που προσπαθούν να προτείνουν λύσεις σε ερωτήματα επιστημονικού επιπέδου για τα τότε μυαλά μας(πώς γίνεται ένα chia pet πχ)

    Όσον αφορά τους Power Rangers, λογικό είναι να σου φαίνεται παράλογο. Γιατί ήταν! Αυτό που εμείς βλέπαμε είναι η τότε σεζόν από την μακραίωνη ιαπωνική σειρά(από το 1975) Super Sentai, οι Kyoru Sentai Zyuranger. Το αυθεντικό ιαπωνικό δεν είχε καμία σχέση με αυτό που έφτανε σε μας.
    Άλλαξαν την υπόθεση βάζοντας τους 5 εφήβους και όταν γινόταν μάχη με στολές, τέρατα ή τα ρομπότ, έβαζαν stock footage από το ιαπωνικό!
    Ήταν λίγο cheesy, αλλά η υπόθεση είχε πιο λογική βάση. 5 αρχαίοι μαχητές αφυπνίζονται για να νικήσουν την Bandora(Rita) που μετά την απελευθέρωση από τον σκουπιδοτενεκέ στην αρχή(που ήταν σε πλανήτη και όχι στο φεγγάρι) θέλει να καταστρέψει τη Γη. Και έχεις δίκιο για την κίτρινη ranger γιατί ο αντίστοιχος χαρακτήρας στους Sentai ήταν άντρας!

    ReplyDelete
  86. σκατα ξέχασες τον λυκουργο και την καρολίνα σε αυτή τη μλκια που ξεκίναγε με τον μυκι να γυρνάει τα αυτιά του προς την ελλάδα και είχε το υπερτατο παιδικό με τον μπαλου και το πιτσιρικι που εκάνε wakeboard στα σύννεφα απο το αεροπλάνο!!!

    υ.γ. την μλκια με τον δυνοσαύροκουμπαρα ήθελα να την φτιάξω και εγώ αλλα δεν είχα συγγενή στην αγγλία να μου στείλει την γμμενη κόλλα που πλέον νομίζω ότι είναι αστικός μύθος!!!

    ReplyDelete
  87. Auto den to 8umaste???

    http://www.youtube.com/watch?v=Y9e0Kn_U2as&feature=related

    ReplyDelete
  88. Disney cartoons και flintstones φανταζομαι παραλειπονται γιατι εννοουνται.

    ReplyDelete
  89. ενα που επαιζε στην ετ1 τα μεσημερια με κατι πολυ μικρους ανθρωπους που ζουσαν σαν τα ποντικια σε τρυπες του σπιτιου μιας κανονικης οικογενειας το θυμαται κανεις? πως το λεγανε? δεν ηταν καρτουν νομιζω ειχε κανονικους ηθοποιους

    ReplyDelete
  90. Den exeis to ipertato
    mighty ducks!!!!Ntropi!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  91. πιφ εντ χερκουλ (ου ου)
    μους μους (τις μανουλας του καμαρι)
    καρατε κατ (νιαου μπειμπι)
    χιθκλιφ
    ενα αλλο με εναν πρωτογονο κ ενα μαμουθ στο μελλον (τι φταιω εγω;τι φταιω εγω;)

    ReplyDelete
  92. δεν αναφερθηκε η αντιγραφη-εμπνευση της Candy

    http://www.youtube.com/watch?v=kRCNcBVrBmE

    και επισης που ειναι η Sailormoon????

    ReplyDelete
  93. ειμαι γνωστης των power rangers και οφειλω να πω οτι τα σκατωσες mikieus. τα τερατα σκαγανε απο το φεγγαρι οπου ηταν η βαση των κακων και σκοπο ειχαν να κατακτησουν τη γη. ομως πρωτα επρεπε να καθαρισουν τους rangers. οσο για το εξωγκομα στη στολη του κιτρινου ranger. αυτοι που φορουσανε τις στολες ηταν στην πραγματικοτητα κινεζοι που ηξεραν τις πολεμικες τεχνες. ετσι ολα τα ακροβατικα με τις στολες τα εκαναν αυτοι. επεσα σε καταθλιψη οταν ειδα μια μερα ενα making of των power rangers και ειδα τον ροζ ranger να βγαζει το κρανος και απο κατω να ειναι ενας ασχημομουρης ασιατης...

    ReplyDelete
  94. Ρε σεις, θυμάστε ένα που έδειχνε την ίδια εποχή πάνω-κάτω με τους Power Rangers κ τους VR troopers με έναν τυπά-έφηβο, που ήταν και καλά εξωγήινος και μπορούσε να μεταμορφώνεται σε κάτι εντομοειδές; Και αν θυμάμαι καλά είχε 2-3-4 στολές η μια πιο δυνατή απ' την άλλη, θυμάμαι μια μπλε και μια χρυσή...

    Είναι αρκετά ασαφές αυτό, αλλά αν κάποιος το έχει δει θα καταλάβει τι εννοώ, το ψάχνω ΠΟΛΥ μα πάρα ΠΟΛΥ καιρό...

    ReplyDelete
  95. vreite kai to jim gem gemini i kapws etsi...

    ReplyDelete
  96. "...Και όχι, η μαμά του Littlefoot δεν πέθανε ούτε από γηρατειά, ούτε από Νόσο του Crohn. Την κατασπάραξε ένας Τυραννόσαυρος! Ωραια. Μετά ήρθε και ο θάνατος του Μουφάσα και μας αποτελείωσε. Άντε γαμήσου Land Before Time. Άντε γαμήσου!"

    Ε ΝΑΙ

    ReplyDelete
  97. Εχω ανεβασει σε forum πριν απο 3-4 χρονια σχεδον ολες τις cult σειρες κινουμενων και μη σχεδιων που μας μεγαλωσαν. Οσο για το how 2 οχι μονο δεν εισαι ο μονος που το θυμασαι, αλλα καπου στο παταρι μου πρεπει να εχω ακομα μερικα επεισοδια που ειχα γραψει σε βιντεοκασσετες μαζι με το art attack! (πες μου οτι ειχες φτιαξει κι εσυ την κουτα που ειχε μια τρυπα-στομα τερατος και που εκρυβες μεσα πραγματα και εβαζες "παγιδες" για τους περιεργους!)

    Επισης εχω και κατι επεισοδια απο ραδιοντετεκτιβς (αυτο οντως παιζει να ειμαι ο μονος που το θυμαμαι!)
    Παρε να εχεις...


    http://www.youtube.com/watch?v=JfCR6AQwO8c


    Πολυ καταθλιψη ο Μπαμπαρ ρε φιλε, δεν το αντεχα να το βλεπω!

    ReplyDelete
  98. sorry για το double-post αλλα δε γινεται να βαζεις μονομαχους σαν τηλεπαιχνιδι και να λειπει το μοναδικο....

    Crystal maze!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=xSX5UvyiJ5o


    Οσο και να προσπαθησε το fort boyard ποτε δεν το εφτασε!

    ReplyDelete
  99. εγώ θυμάμαι χαρακτηριστικά τους Thundercats!!!! Πως και δεν αναφέρθηκε κανείς σε αυτούς? Το κάστρο-puma και οι χαρακτήρες με τις γατίσιες φάτσες!

    Ένα επειδόδιο θυμάμαι που πάντα με τρόμαζε, με ένα τρομαχτικό και γιγάντιο υπόγειο σκουλήκι!

    ReplyDelete
  100. "γεια σου,γεια σου σαντυμπελ"!
    γεια σου ρε Mikeius!

    ReplyDelete
  101. Φιλε πολυστροφε δεν ηξερα οτι εισαι κι εσυ connaisseur των 90s. Respect. Με ανατιναξες που θυμασαι την κουτα-στομα. Εγω ειχα αποπειραθει εκτος απο τον κουμπαρα να φτιαξω και τις περγαμηνες, τον σπηλαιο-πινακα και κατι μολυβοθηκες απο πλαστελινη. Παρασυρομαι και αποκαλυπτω παραπανω nerdουλια απ οσο πρεπει γμτ...

    ReplyDelete
  102. dragonball.........oti kalutero vgike pote!idika ta prwta me to xelonotzini, tin boulma ktlp!.....respect sto "kefali" apo to art attack!!!

    ReplyDelete
  103. Ρε nerdules mikeius και πολύστροφε ψάχνω εδώ και 10 χρονια να βρω πως λέγεται το παιδικό που ήταν κάποιοι πιτσιρικάδες με αστροπιστολα όπου οι κακοί ήταν ο ντράμπο με τα skang..
    πως λεγεται θυμαται κανεις??

    το καλύτερο παιδικό όλων των εποχών κατά την γνώμη μου..

    y.g episis dont forget mega cult "attack of the killer tomatoes"

    ReplyDelete
  104. paidia auto sto news h tempo dn thymamai p itan prin t super mario...pote edeixne t vasilissa tn 1000 xronwn p t xa ksexasei entelews k allwte evaze auto..kati paidia ekanan diakopes alla vrethikan s enan kosmo m deinosavrous k psaxnane kati kryystallous g n valoun s mia mhxanh n gyrisoun pisw..kati tetoio...S.o.S VREITE TO!!!!
    episis ena st juniors p itan enas paramythas k pigaine n grapsei kati k arxizan n milane t synerga t k eixe stn arxh tn molyvenio stratiwth k meta kati m tn lyko k gourounakia k diafora...p tou lykou kopike h oura k tn kouvalouse demenh panw t..k emena s ena kormo dentrou p diplwne kapws perierga

    ReplyDelete
  105. Δεν είσαι ανορθόγραφος, απλώς ξέρεις την "κοινή" ορθογραφία, την οποία ξέρει ο πιο πολύς κόσμος, αλλά τα πιο πολλά πράγματα που θεωρούμε σωστά δυστυχώς δεν είναι και σου μιλάω καθαρά επαγγελματικά. Και έφτασαν στο σημείο να θεωρούνται σωστά με το να επαναλαμβάνεται συνέχεια ένα λάθος και να γίνεται κατά κάποιον τρόπο κοινή συνείδηση. Αν ψάξεις στο λεξικό του Μαρκαντωνάτου για αρχαίες φράσεις θα δεις τη σωστή γραφή του φέρ' ειπείν, ενώ σε οποιοδήποτε λεξικό θα βρεις το καθοίκι με τη γραφή που μόλις είδες, που είναι και η σωστή. Τεσπά, αν γουστάρεις, η πρότασή μου ισχύει, απλώς στείλε μου ένα mail και μπορείς να δεις πως θα σου κάνω το παραπάνω άρθρο ασούμε. Απλώς όχι σήμερα, γιατί μόλις γύρισα από δουλεία και είμαι με την πούτσα στην κλανοσφυρίχτρα. CYA.

    ReplyDelete
  106. Πολύ καλό!!

    ReplyDelete
  107. To "the brave little toaster" ξεχασες.Ηταν απ'τα κινουμενα σχεδια που τα θυμασαι σαν ονειρο και τα εβλεπες 2-3 χρονων τυλιγμενος σε μια κουβερτα στον καναπε.Το story αφορα ενα λαμπατερ,μια ηλεκτρικη σκουπα,μια τοστιερα και μια κουβερτουλα(μπορει να ηταν και αλλα αντικειμενα) και την προσπαθεια τους να φυγουν απ'το σπιτι.Check it out...

    ReplyDelete
  108. Τρία παιδικά που μάλλον έβλεπα μόνο εγώ μικρός...

    To Μαγεμένο Δάσος (a.k.a. Willo The Wisp)
    http://www.youtube.com/watch?v=olVCjqbjqWo

    Γιαπωνεζικα Παραμύθια (και όχι δε λέγονται Κινέζικα Παραμύθια όπως λένε πολλοί βλάκες)
    http://www.youtube.com/watch?v=Z190aG219Us&feature=related
    και
    http://www.youtube.com/watch?v=tmZEgR0NiBg

    Blackstar (στην Ελλάδα βγήκαν και τα παιχνίδια, με τίτλο Οι Κυρίαρχοι Του Σύμπαντος. εκεινα με το τσακμακι στη πλάτη και δωρο ενα δαιμονακι. Ο δράκος και ο φτερωτός ταύρος γαμαγανε και δερνανε)
    http://www.youtube.com/watch?v=fmlSNvOQnkE

    Α ρε τα ογδόντας, θυμάμαι όταν πρωτομεταδόθηκε το Thundercats στη κρατική το είχαν βάλει στις 8 το βράδυ και έγραφαν Κατάλληλο Μόνο Για Ενηλίκους. Ακόμα δε ξέρω γιατί...

    κατα τα αλλα...
    DINORIDERS ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ! Είχα τοτε θυμαμαι εναν Raptor και εναν Στεγόσαυρο σε παιχνίδια,ποσο γαμάτα ηταν...

    ReplyDelete
  109. δηλαδη το land before time οφειλεται τελικα για το πως εχεις βγει? χαχαχαχαχ

    συνεχισε!!

    ReplyDelete
  110. re paidia, mipws thimatai kaneis pws legotan to paidiko me enan skilo, pou epaize prin apo mpolek kai lolek?

    ReplyDelete
  111. http://www.komvos.edu.gr/dictionaries/dictonline/DictOnLineTri.htm

    Μίχαλος, κάνε το ψάξιμο της λέξης στο παραπάνω λινκ και, όπως λέει και ο Μάικ, και ένα μπανάκι στο ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ.


    Μάικ, χρησιμοποίησε το λινκ ως εργαλειάκι, είναι χρήσιμο.

    ReplyDelete
  112. Συνεχεια:

    ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ
    http://www.youtube.com/watch?v=aVR1qmlmoc4

    kockasfulu το πανινο λαγουδι
    http://retro-gr.blogspot.com/search/label/Kockasfulu%20nyul


    Όσο για το καρτούν RAMBO, πόσο wrong μπορουσε να ειναι... Μου άρεσαν τα παιχνίδια, μέχρι που είδα το επεισόδειο με το αγόρι Βασιλιά μιας ανατολικοευρωπαϊκης Μπανανίας. Ο κακός έκανε πραξικόπημα και έδιωξε το μυξιάρικο, και ο RAMBO και η παρέα του, οι υπερασπιστές της Δημοκρατίας, πολέμησαν τον κακό και αποκατάστησαν το αγόρι 8 χρονών στη μοναρχία.
    Γιατί είναι πολύ δημοκρατικό να σε κυβερνάει ένα οχτάχρονο που δεν εξέλεξες ποτέ. Από τότε δε ξαναείδα το γαμημένο το καρτουν.

    ReplyDelete
  113. Ta megala posts anevainoun tis mikres ores! I teleytaia protasi stin paragrafo gia to nils holgersson mou efere katathlipsi. Mporei na'nai ki epeidi eimai komatia... Kai epitelous edoses ton orismo gia to Jem, otan imoun mikri kai to eida den eixa katalavei xristo!

    ReplyDelete
  114. Απαράδεκτος!Δεν γίνεται να κράζεις τον ΑΠΟΛΥΤΟ HEAVY METAL HERO HE-MAN και τους Masters of the Universe!Χάρη σ'αυτό το καρτούν γίναμε μεταλλάδες!
    Επιπλέον:ο Denver μου άρεσε επίσης πολύ!Ήμουν μικρός και ήταν φουλ γαμάτο!
    Για όσα καρτούν εννοούνται,δεν θα προσθέσω τίποτα παραπάνω,πέρα από το γεγονός ότι ξέχασες κάποια τα οποία ήταν όντως ΓΑΜΑΤΑ!
    πχ:GETA ROBOT,Yποβρύχιο Κεραυνός,Τάρο ο γιος της Δράκαινας.Και να αφήσω το καλύτερο για το τέλος; Windaria.Όσοι το είδατε σε εκείνες τις τρυφερές ηλικίες πριν τα 10,πάω στοίχημα ότι η ατμόσφαιρα,το στόρι,και οι τρομακτικές σκηνές των τάνκς στο στοιχειωμένο δάσος έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη σας!
    Για θυμηθείτε! http://www.youtube.com/watch?v=uaDe2mIKJaE&feature=related

    ReplyDelete
  115. Α,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο VOLTRON????E???E????

    ReplyDelete
  116. Όσο περνάει η ώρα μου έρχονται κι άλλα!
    Δυο χρόνια διακοπες με τους δεινόσαυρους!
    Θυμάται κανείς;Cosmo channel,μετά το Super Mario!
    Είσαι και Dinosaur-freak!

    ReplyDelete
  117. Ρε Μιχαλη ξεχασες

    1. Attack of the super monsters
    http://www.youtube.com/watch?v=-5xRAgcnjmg

    2. Bioman
    http://www.youtube.com/watch?v=6hIQdTkZsMA

    3. Λοκ ο σουπερμαν
    http://www.youtube.com/watch?v=i_uiQ-vMp8c

    4. Gal force
    http://www.youtube.com/watch?v=O9AI8ZVmj_w

    5. Robotech
    http://www.youtube.com/watch?v=Jx3jIdLOVPM

    6. Kabamaru
    http://www.youtube.com/watch?v=EjHMCYNziWA

    Κατα τα αλλα η λιστα σου τα εσπασε. Με πηγες τουλαχιστον 20 χρονια πισω. Γαμησες παλι ειχες δεν ειχες.

    ReplyDelete
  118. κανεις ομως δεν ανεφερε το πιο γαμηστερο παιδικο που εδειχνε αργα στο αλτερ (αν θυμαμαι καλα).

    γιαπωνεζικο, τρελο intro με ηρεμο τραγουδι σαν προσευχη απο μικρα παιδια κ γυρω το χαος με κατι τεραστιες βδελες που πεταγαν laser, ειχαν κατι τεραστια πλοκαμια που ακουμπουσαν τους ανθρωπους. ειχαν επισης κατι ασπρα ιπταμενα μεταφορικα μεσα που ξαπλωναν πανω τους για να κινηθουν.

    οποιος το θυμαται ας πει πως λεγεται ή να βαλει Link απο youtube.

    ReplyDelete
  119. Πω ρε συ τρελέ
    Κλαίω και πάντα όταν πιάνουμε αυτήν την κουβέντα με φίλους καιγόμαστε και καταλήγαμε τι μαλακίες βλέπουν τα παιδιά σήμερα
    Ξέχασες
    Count Duckula
    http://www.youtube.com/watch?v=VthsQVsXwEg

    Κουτιού τα παραμύθια με θεικό σπικάζ
    http://www.youtube.com/watch?v=TvMy2KN6hsI
    (rip για την Παρασκευούλα που έφυγε από την παραμύθα)

    Φρουτοπία:
    http://www.youtube.com/watch?v=phRykHMbFPg&feature=related

    και τώρα αρχίζουν τα ναρκωτικά:
    Jura Tripper: (New Channel)
    http://www.youtube.com/watch?v=mGgBDO8mf-M&feature=related

    Mario & Yoshi: (New Channel)
    http://www.youtube.com/watch?v=yfLDZMBWHQM

    Phantom 2040 (πολύ hardcore Star Channel):
    http://www.youtube.com/watch?v=Md0i8B_aPqk

    Voltron:( fucking sick!!!!! Junior Tv)
    http://www.youtube.com/watch?v=1uS5b8aQ6z8

    Taro ο γιος της δράκαινας (τσίτα κατάθλιψη με τον μαύρο δαίμονα να βιάζει την κοπέλα με τον αυλό και την μάνα του Τάρο να ψοφάει επειδή έφαγε 2 ψάρια,βασικά δεν ψοφάει ΛΙΏΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΝΤΊΘΕΤΑΙ!!!)
    http://www.youtube.com/watch?v=J0dJSuimSVE&feature=related


    Τhe brave frog (σοβιετικό καρτούν , με λίγο απο Άντερσεν και μπόλικο lsd Junior Tv):
    http://www.youtube.com/watch?v=96n19ZNEURQ

    Κινέζικα παραμύθια(ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΟΣΩΝ ΔΕΙΧΝΑΝΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΘΙΣΤΙΚΉ ΑΗΔΙΑ, Juniors) :
    http://www.youtube.com/watch?v=q0I2glezPEo

    Disney Club(Που χάθηακαν αυτοί?? Mega)
    http://www.youtube.com/watch?v=5z0h2UODY9A


    Sailor moon (με τον τρομακτικό τυπά και την αισχρή γάτα Star Channel)
    http://www.youtube.com/watch?v=dkT5-OfUSVo&feature=related

    KAI TEΛΟΣ
    LEGEND OF HIDDEN TEMPLE (Macedonia Tv):
    http://www.youtube.com/watch?v=P_9RNuI7Owg

    ReplyDelete
  120. ksexases to mazinger z!!

    ReplyDelete
  121. Σεκοντάρω κι εγώ για Σουπερ Μαριο, που ηταν το τρελό.

    Αλλά πιο σημαντικά νομίζω είναι το εξής! Σόνικ ή Μάριο (αντιστοιχη ερωτηση του Σεγκα η νιντεντο);

    Νομίζω η κατάστα σηκώνει άρθρο που να διερευνεί ποιος είναι καλύτερος.

    ReplyDelete
  122. 2 ή 10 χρονια ηταν τελικα οι διακοπες με τους δεινοσαυρους?
    ...και εκτος αυτου μηπως μπορει κανεις να 8υμη8ει ποιος ηταν ο original τιτλος της σειρας?

    ReplyDelete
  123. 1. Just a burn from the αλογό in my hand
    2.O Heman είναι γκευ γι΄αυτό η Σιρα τσιμπουκώνει τον Πολεμιστή ενώ ο Ορκο της γλείφει τα μουνόχειλα
    3.Τα πρώτα μας metal ακούσματα ήταν saber rider και power rangers
    4. Όποιος θυμάται πώς λεγόταν ο αδερφός του Μπαξτερ Στόκμαν από χελωνονιντζάκια που εμφανίστηκε μόνο σε ένα επεισόδιο είναι ήρωας και ΠΑΡΑΚΑΛΩ να με ενημερώσει γιατί το ψάχνω πολύ καιρό.....

    ReplyDelete
  124. malaka ksexases dragonball z

    ReplyDelete
  125. Φοβόμουν τα Μούμινς...

    ReplyDelete
  126. http://goo.gl/a2ER , http://goo.gl/3YAp
    αυτό το ανακάλυψα κάνοντας google "laser academy cartoon" νομίζω κάνει ^^ highlight: αφήγηση τίτλων, don la fontain, ο preview guy που δουλεύει ο pablo francesco στο little tortilla boy :D

    Σε αυτούς που λένε ότι "ξέχασε" τους Thundercats: ποιά λέξη από το "τα αυτονόητα παραλείπονται" δεν καταλαβαίνετε, βλάκες;;;

    Σε αυτόν που είναι 17 και δεν ξέρει για τι μιλάμε εδώ: μικρέ, πάρε πούλους και ψόφα!

    Στον επαγγελματία διορθωτή κειμένων: Ντάξει, κάνει λάθη που και που, μια-δυο φορές έκανα comment και εγώ επ' αυτού, αλλά χαλάρωσε ρε φίλε. Δηλαδή του λες "επειδή, να νιώσεις λίγο και να αποφεύγεις τα λίγα λάθη που κάνεις στο μέλλον, αποκλείεται, στέλνε μου εμένα για ένα final check". Ε, αν είχα στοιχειώδη αξιοπρέπεια, απλά θα σε έγραφα και απλά θα ήμουν 3 φορές πιο προσεκτικός όταν γράφω (ειδικα αφού γράφω πλέον μια φορά το μήνα). Αν "ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΧΕΣ" όπως διατείνεται ο Mikeius, στο mail που άφησες θα σε γαμωσταύριζα κάνοντας attach και trojan.

    στους power ranger nerds: αχαχαχα και γαμώ τα fun facts μου μάθατε σήμερα κωλόπαιδα :p

    Στον Mikeius: for what it's worth (.. nothing), οι ατάκες που με κάναν να γελάσω πιο πολύ:

    "Έχουμε τον Αμερικάνο, την Ρωσίδα, τον μαύρο, την Κινέζα και το ινδιανάκι του Αμαζονίου. Μένει ο πούστης, ο νάνος κι ο ανάπηρος, και η πολιτικά ορθή στρατιά θα είναι έτοιμη"

    "όλοι οι ερασιτεχνικοί αγώνες διεξάγονται στο Μαρακανά με 80.000 κόσμο, τα πιτσιρίκια κάνουν τούμπες στον αέρα αντί για ντρίπλες, η μπάλα μετά από δυνατό σουτ γίνεται μακρόστενη σαν αγγούρι και το νικητήριο γκολ μπαίνει στο τελευταίο δευτερόλεπτο πριν τη λήξη, λες και παίζουνε με μπασκετικό χρονόμετρο."

    "Το στόρι του Jem περιστρεφόταν γύρω από μια παρέα πουτάνες"

    "Αν θέλετε να δείτε Μούμινς, δε χρειάζεται. Πηγαίντε στο περίπτερο της γειτονιάς, αγοράστε δυο Happy Hippo της Kinder και κουνήστε τα μπροστά από μια κόλα Α4. Για ήχο, βάλτε τον κολλητό σας να κάνει μασχαλοκλανιές και να πετάει ψηλές κραυγές μέσα από ένα μαξιλάρι."

    "Τα 10 δευτερόλεπτα του Max ήταν μια μυτιά κοκαΐνης σε μορφή cartoon. H μουσικούλα του έχει μαρκαριστεί με πυρωμένο σίδερο στον εγκέφαλο όλων των Gen-Xers."

    "Μπόλεκ και Λόλεκ
    Ένα απαράδεκτο Σοβιετικό χυσαμόλι"

    "Τέσσερα ερπετά κι ένα τρωκτικό μεταλλάσσονται από μια πράσινη (ή φούξια) μύξα, αποκτώντας μέγεθος και νοημοσύνη ανθρώπου και το πρώτο πράγμα που κάνουν με το νέο τους σώμα είναι να μάθουν νιντζίτσου και να φάνε πίτσες. Οι εχθροί τους είναι ένας τύπος που φοράει μπέρτα και κονσέρβες στο κεφάλι και ένας ροζ εγκέφαλος που στεγάζεται στην κοιλιά ενός τεράστιου δονητή με χέρια, πόδια και κόκκινο σώβρακο. ΠΟΛΛΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!"

    "Μετά ήρθε και ο θάνατος του Μουφάσα και μας αποτελείωσε. Άντε γαμήσου Land Before Time. Άντε γαμήσου!"

    Στους υπόλοιπους: Άντε παιδιά, και μετά το 15άυγουστο με το καλό να διαβάσουμε το καινούριο post!

    ReplyDelete
  127. lol.oraio arthro.
    pantos auto me tous power rangers kai tin kitrini to paratirisa merika deuterolepta prin to diavaso!
    wtf?
    kai leo tha to grapso sta comments apo kato na paro doksa,alla eida oti to eixes grapsei idi :(

    ReplyDelete
  128. Anonymous said...

    Ρε σεις, θυμάστε ένα που έδειχνε την ίδια εποχή πάνω-κάτω με τους Power Rangers κ τους VR troopers με έναν τυπά-έφηβο, που ήταν και καλά εξωγήινος και μπορούσε να μεταμορφώνεται σε κάτι εντομοειδές; Και αν θυμάμαι καλά είχε 2-3-4 στολές η μια πιο δυνατή απ' την άλλη, θυμάμαι μια μπλε και μια χρυσή...

    Είναι αρκετά ασαφές αυτό, αλλά αν κάποιος το έχει δει θα καταλάβει τι εννοώ, το ψάχνω ΠΟΛΥ μα πάρα ΠΟΛΥ καιρό...

    Μεγάλε, ψάξε Wikipedia Masked Rider. Και αν θες να δεις το πρωτότυπο, Kamen Rider.
    cheers

    ReplyDelete
  129. Σας εχω ολους.

    Η καλυτερη μουσικη σε opening σειρας

    http://www.youtube.com/watch?v=xJJBRX1hm_I

    Και οποιος θυμαται τη σειρα, παιρνει αυτοματως το achievement "Δημογεροντας" και μπορει να ξεχεζει τη νεα γενια

    ReplyDelete
  130. petpet μηπως λες το saber rider?

    http://www.youtube.com/watch?v=zvsJaIUZb5s&feature=related

    Γαμω τα παιδικα αυτο, το επαιρνα απο το videoclub και το εβλεπα γιατι δεν το επαιζε στην τηλεοραση.

    Anonyme με τους δεινοσαυρους...
    Παιζει η σειρα που λες να ειναι το "δυο χρονια διακοπες με τους δεινοσαυρους". Ψαξε στο youtube jura trippes greek και θα σου βγαλει εναν τονο με ελληνικα επεισοδια απο αυτη τη σειρα να δεις αν ειναι οντως αυτη. Cadillacs και δεινοσαυροι ομως μην το ξεχναμε...

    Αλλα δυο θεικα που εβλεπα σε βιντεοκασετες...

    Nu pogondi (λυκος και λαγος με την ατακα "ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΣ? ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΣΩ!)

    http://www.youtube.com/watch?v=mM8qgX3vbuI

    Μιλτον το τερας (λοιπον ξαναρχιζει το σοου που τριζει)

    http://www.youtube.com/watch?v=rfm8UFr1fJI



    Μιχαλη εννοειται ειχα φτιαξει και το χαρτη! Που εβαζες καφε για να τον κανεις να κιτρινισει να φαινεται παλιος! Τον ειχα καψει και στις ακρες για περισσοτερο εφε.

    ReplyDelete
  131. Α! Παρε ακομα ενα καμμενο απο τα χιλιαδες που ειχαν βγει και φυσικα εβλεπα σαν καλος καμμενος πιτσιρικας! (η ψηλη γατα-γκομενακι μαλιστα με εφιαχνε!)

    http://www.youtube.com/watch?v=cxI5fSp1cco

    ReplyDelete
  132. 3 αποτυχημένες προσπάθειες για τον αιγυπτιακό πάπυρο του Neil Bucannan!

    ReplyDelete
  133. Τις περγαμηνές που αναφέρεις Mike τις εχουμε φτιάξει κατα καιρούς όλοι όσοι ασχολούμαστε με Pen&PaperRPG... Όσον αφορά τα Μικρά Παραμύθια της ΕΤ1, είναι αυτή η θεϊλα: http://www.youtube.com/watch?v=w6jD3Qe927Q

    να μην ξεχνάμε και το υπερκαμμένο Robotix: http://www.youtube.com/watch?v=UEl2c4kY_7g

    random fat guy

    ReplyDelete
  134. Αγαπητε Mikeius, πραγματικα congrats για το αρθρο!

    σχετικα με το art attack:
    "περγαμηνες" ηταν αυτο που εκαιγες γυρω γυρω το χαρτι και το βουταγες σε διαλυμα κυβου Κνορ με αποτελεσμα να ζεχνει ακομα και στεγνωμενο?
    οποια κατασκευη μου επρεπε να περιεχει την συγκεκριμενη μυστηρια κολλα ηταν καταδικασμενη να αποτυχει, καθως η αντικατασταση της με αραιωμενη κολλα UHU στικ, δεν ηταν καθολου καλη ιδεα. η μονη κατασκευη που πετυχαινε -και ηταν η πλεον αδιαφορη- ηταν οι κορνιζες με τα κολλημενα μακαρονια πανω.

    θα ηθελα να συμπληρωσω και εγω το Γυαλινο Κοσμο (τι τελειο παιχνιδι Θεε μου), αλλα με προλαβε ο Πολυστροφος, αλλα και ενα αλλο καρτουν.

    Ηταν αρκετα καταθλιπτικο, ισως ρωσσικο(δε ξερω γιατι εχω αθτη την εντυπωση) και νομιζω ηταν "βουβο". πρωταγωνιστουσε ενα περιεργο ζωακι με μακρια αυτια που ειχαν πανω τους ζωγραφισμενους ασπρους και κοκκινους ρομβους, και τα χρησιμοποιουσε σαν ελικες για να πεταει. κατοικουσε νομιζω μεσα σε μια βαλιτσα ή κουτι, απ το οποιο εβγαινε στην αρχη καθε επισοδειου και επεστρεφε σε αυτο, στο τελος του.

    PS: to Junior's να παει να γ***θει, και για την ταινια με τους δεινοσαυρους, και για τις απειρες επαναληψεις του - ειδικα στην ταινια Αστεριξ με τους 12 αθλους.

    ReplyDelete
  135. Mia kai mono erwthsh, 8umate kaneis ton Krustalino kosmo???

    ReplyDelete
  136. Ρε δεν υπαρχει. μεχρι και σημερα που ειμαι 20 μου ερχοταν σε ακυρες στιγμες στο μυαλο το theme του Jumaru, ειδικα ο τελευταιος στιχος και δεν ειχα ιδεα απο που ηταν! Μου θυμισες τις απειρες ωρες που καθομουνα μπροστα στην τηλεοραση της γιαγιας μου και τραγουδουσα "καπαηονεν νιγιτσου ΧΑΗΟΝΕΝ ΧΑΗΗΗΗΗ"!!!!!!!
    ENDLESS RESPECT!!!

    ReplyDelete
  137. Jem ρε πουστη μου, ποσα χρονια προσπαθω να το θυμηθω!! Καλα Μπολεκ και Λολεκ ηταν η καταθλιψη, παντα μου αφηνε ενα αισθημα μιζεριας

    ReplyDelete
  138. Αυτό με δεινόσαυρους στο new το θυμάται κανείς? http://www.youtube.com/watch?v=bCxgNGocCQ4 Ήταν ανάμεσα από το supermario και το μπενιαμίν (το ιαπωνικό cartoon με το ποδόσφαιρο που λέει και ο mikeius πιο πάνω)

    ReplyDelete
  139. "Ρε σεις, θυμάστε ένα που έδειχνε την ίδια εποχή πάνω-κάτω με τους Power Rangers κ τους VR troopers με έναν τυπά-έφηβο, που ήταν και καλά εξωγήινος και μπορούσε να μεταμορφώνεται σε κάτι εντομοειδές; Και αν θυμάμαι καλά είχε 2-3-4 στολές η μια πιο δυνατή απ' την άλλη, θυμάμαι μια μπλε και μια χρυσή... "

    ennoeis
    big bad beetleborgs
    http://www.youtube.com/watch?v=6XdoMP23EKE
    (ethistikotato theme song)
    h' masked rider
    http://www.youtube.com/watch?v=X-MoF-nVI4Y
    (flwros, alla eixe light saber)
    epeisis na anaferw tous ippotes tou tir na nog sto star, to teleutaio rip off twn power rangers

    ReplyDelete
  140. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ!!
    Αφου θυμαστε τοσα παιδικα της εποχης μας μπορειτε να μου πειτε το ονομα μιας cartoon-τηλεταινιας, οπου ενα robot πατιναρε στην πολη με εναν πιτσιρικα-αστυνομο στην πλατη του και με εχθρο ενα
    evil-tank που τελικα μπηκε στην θαλασσα φουσκωσε κατι μπαλονια στα πλαγια και αυτοκτονησε?
    Εδω σας θελω...
    Ψαχνω σε ιντερνετ, μυαλο και παρεες αλλα κανεις!!

    ReplyDelete
  141. Ναί ΟΚ δεν είναι παιδικό με την ένοια του cartoon αλλά πείτε μου (έστω και ένας) οτι το βλέπατε και οτι δεν είμαι ο μονος άρωστος...
    http://www.youtube.com/watch?v=TvMy2KN6hsI

    ReplyDelete
  142. http://www.youtube.com/watch?v=mfif5DiGMYc
    dungeons and dragons kai gamw ta paidika

    thumatai kaneis (kai edw thelei polu sfiksimo) mia seira se fasi narnia, me anthrwpous ithopoious kanonika kai kati animated korakia? itan genika polu gothia kai epaize et1 epoxi 95 an den kanw lathos, an to thumatai kaneis as mou pei pws legotan i malakia!

    ReplyDelete
  143. Kάποια τα θυμάμαι. Να σε καλά που μου τα θύμησες.
    Μαλακία το post όμως και μεγάλη.

    ReplyDelete
  144. δεν ντρεπεσαι ρε να κανεις μια απλη αναφορα στον saber rider?

    ReplyDelete
  145. Παρ'ολο που το θεμα ειναι καταστροφικα γκεη ακομα και για μας της Τζενερεησον ΕΞ, παρε μερικα να εχεις να γουσταρεις.

    ΣΑΓΚΜΑ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ- τραγουδαει η Αννα Βισση ή η πατσιαβουρα η αδερφη της
    http://www.youtube.com/watch?v=7-oEhQEUkMk

    και το τραγουδι των πειρατων
    http://www.youtube.com/watch?v=RktQmx9FJmA

    και για τους πιο ηλιθιους απο σας

    ΚΩΛΟΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟΙ ΜΥθΟΙ ΙΝΤΡΟ

    http://www.youtube.com/watch?v=Z190aG219Us

    και το φιναλε με εκεινο το ανατριχιαστικο μαιμουδακι που το κοροδευουν κατι ξυπολυτα γυφτακια
    http://www.youtube.com/watch?v=tmZEgR0NiBg

    παρε κι αυτο να σε βοηθαει στον εμετο
    http://www.youtube.com/watch?v=9nOsYFBbaaY&feature=related

    Μητσαρας Ρογκ

    ReplyDelete
  146. Θυμάμαι οταν έπαιζα μπάλα, προσπαθούσα να κάνω το ψηλοκρεμαστό σούτ-Αετός του Βενιαμίν. Μετα απο πολλές αποτυχημένες προσπάθειες περιορίστηκα στο ρόλο του τερματοφύλακα. Καταραμμένε Βενιαμίν!
    Οταν έβλεπα Μπαμπάρ σφιγγόταν η καρδιά μου. Ένιωθα οτι με στραγγαλίζουν πύθωνες και ανακόντες.
    Για το Rescue Rangers κυκλοφόρησε ενα adaptation στο NES. Συμπαθητικό platform που ποτέ δεν τερμάτισα.
    Για τους Μούμινς έχουν γραφτεί διάφορα αλλα εμένα με τρόμαζαν. Είχε κάτι το ανατριχιαστικό η ατμόσφαιρά του.

    ΥΓ Ανακάλυψα οτι το παρόν βλόγιον διαβάζεται ευχάριστα με τη συνοδεία Wolfgang Amadeus Mozart

    ReplyDelete
  147. Επισης λειπουν τα:

    -Pinky and Brain
    -Sailormoon
    -Βαβουροπατατες
    -Μικρο μου πονυ

    ReplyDelete
  148. Μπους Μπους ( http://www.youtube.com/watch?v=PsqTA1KvmBk )

    "Ένα βόδι παλικάρι,
    Μπους Μπους, Μπους Μπους...

    Της μανούλας του καμάρι,
    Μπους Μπους, Μπους Μπους...

    Όλο τρώει και χορεύει,
    όλους τους μαγεύει!

    Έχει στυλ, έχει και χάρη,
    Μπους Μπους, Μπους Μπους...
    Μπους Μπους, Μπους Μπους..."

    Θεικό...

    Τοσοδούληδες -ψιλοβλακεία ( http://www.youtube.com/watch?v=tYqvAzGpYME)

    Μίλτον το τέρας - μυθικό ( http://www.youtube.com/watch?v=UjPfaPpFSjo&feature=related )

    Φωτεινούληδες ( http://www.youtube.com/watch?v=H-hUlyamsDQ&feature=related )

    ReplyDelete
  149. Ανώνυμε 2:32! Μάλλον μπανάκι στο ΠΟΣΟ ΑΝΙΩΘΟΣ ΕΙΣΑΙ το κόβω να κάνω. Σου είπε κανείς ότι δε γράφεται έτσι ή ότι δεν είναι σωστό? Είπαμε ότι τα λεξικά το έχουν και αλλιώς λόγω προσαρμογής (δύο τουλάχιστον που κοίταξα εγώ. Υπερέβαλλα πριν που είπα τα περισσότερα)! Έχεις κάψα να χρησιμοποιήσεις ατάκες Mikieus εμπράκτως και ψιλοβιάζεσαι αλλά καλή προσπάθεια πάντως!

    ReplyDelete
  150. re file radio detectives evlepa kai ego gamousan

    ReplyDelete
  151. Nausica Valley of the Wind k gamaei ola ta paidika mazi!

    http://en.wikipedia.org/wiki/Nausica%C3%A4_of_the_Valley_of_the_Wind_%28film%29

    http://www.youtube.com/watch?v=7wSba9hwCaU&feature=related

    ReplyDelete
  152. Παιδια οι προσθηκες σας με ανατιναζουν! Οπως και το θερμο support σας για τις αποτυχημενες αποπειρες μιμησης του Neil Buccanan.

    KEEP EM COMING ! ! !

    Κατσε να βαλω κι εγω τις δικες μου:

    Καρτουν απο το Disney Club με Λυκουργο και Καρολινα:

    Tale Spin με τον Μπαλου που πιλοταρει το Καναντερ και τον κυνηγανε κατι πειρατες με ρετρο αεροπλανακια. Γουστοζικο καρτουν.

    http://www.youtube.com/watch?v=E-h7ReXqaCc


    Darkwing Duck. Και ας γινουμε επικινδυνοι!

    http://www.youtube.com/watch?v=MUjmcp8Np-o

    ReplyDelete
  153. Στο χωριό μου λένε "είπαμε στον τρελό να χέσει, κι έκατσε και ξεκωλιάστηκε". Ένα ποστ θέλαμε ρε βλάκα, όχι να σκρολάρουμε μια ώρα γαμώ τον αντίθεό σου. Παρόλαυτά,καλό είναι (αν το είχα διαβάσει κιόλας, θάταν καλύτερο).

    ReplyDelete
  154. Ρίξε ρε Μάικ και αυτά που λάμπουν δια της απουσίας τους στα κάρβουνα να έχουμε να τρώμε πέντε-έξι μέρες! Αλλά εγώ θυμάμαι στο άρθρο 90's, good bad and ugly, ότι το Singled Out ήταν τηλεπαιχνίδι στο MTV με την Jenny McCarthy να κουνάει τα τεράστια βυζιά της, τώρα έγινε παιδικό; Πάντως μπράβο που ξαναγύρισες και με μπόλικο πράγμα!

    ReplyDelete
  155. Πολυ ωραιο, με συγκινησες!
    Και απο οσα λες, θα μαντεψω ότι εισαι του '83 οπως κι εγω.

    ReplyDelete
  156. trela, me ta xeloninintzakia..otan teleiose to video twn titlwn arxis eixa ksexasei oti diavaza to blog sou kai perimena na ksekinisei kanonika to episodio

    ReplyDelete
  157. Ontos pou einai to theiko voltron?
    Epishs kapoio pou poloi de tha thimaste einai to tekkaman blade pou oi apaisioi ellines to parousiazan teknoman
    http://www.youtube.com/watch?v=1MKlCdA7pAU&feature=related exei by far to pio badassiliko sxediasmo robot se anime

    ReplyDelete
  158. duck tales
    http://www.youtube.com/watch?v=nwH1taatvyM&feature=related

    heathcliff
    http://www.youtube.com/watch?v=k0UKbNoAl7I&feature=related

    Κίσιφερ
    http://www.youtube.com/watch?v=sivKUzpPpjo

    του κουτιου τα παραμυθια
    http://www.youtube.com/watch?v=EU7hS6qQIEI

    muppet babies
    http://www.youtube.com/watch?v=XR_hpdVuEug

    αρκουδακια της αγαπης
    http://www.youtube.com/watch?v=lNm5Hqow78I

    και τα γνησια στρουμφάκια
    http://www.youtube.com/watch?v=27vLAhU1Ouk

    ReplyDelete
  159. "epeisis na anaferw tous ippotes tou tir na nog sto star, to teleutaio rip off twn power rangers "

    Σε αγαπάω. Ειλικρινά σαν όνειρο το θυμάμαι αυτό.

    Επίσης μια άλλη σειρά όπου οι πρωταγωνιστές μεταμορφώνονταν κατά βούληση σε ζώα, με κανονικούς ηθοποιούς. + μια άλλη με 2 πολεμίστριες στο μέλλον, με laser και τα σχετικά, η μια ήταν μαύρη μελαχροινή και η άλλη λευκή ξανθιά. Και οι δύο μούρλια, αν και η σειρά μεταγενέστερη των προαναφερθέντων καρτουν.

    ReplyDelete
  160. Inside info trelo!

    Dragonball elliniko opening me tzimi panousi(!!!) na tragoudaei! Nai, OK exei kanei me iwannidi to toy story alla ayto ta gamaei

    http://www.youtube.com/watch?v=W4Gy6m-dchc

    ReplyDelete
  161. Τα Τοσοδούλια από το διάστημα ( http://www.youtube.com/watch?v=L-I6M7oifko&feature=related )

    Φουλ ψυχεδέλεια και καίλα

    Ένα αγαπημένο δικό μου Round the twist ( http://www.youtube.com/watch?v=gdwK_66VClg )

    Και 4 κλασικές μαύρες ταινίες ψυχολογικής κατάπτωσης

    Οι 12 μήνες ( http://www.youtube.com/watch?v=XLdlZYihRoU&feature=related )

    Η λίμνη των κύκνων ( http://www.youtube.com/watch?v=RItBMopNRtM&feature=related )

    Το δάσος των κύκνων ( http://www.youtube.com/watch?v=_aiJdDNK0-Q&feature=related )

    Οι δώδεκα κύκνοι ( http://www.youtube.com/watch?v=jafoGZ9tWqQ&feature=related )

    Και το μυθικότερο όλων..... ο Παραμυθάς (ή κάπως έτσι) μια τρελή καφριλιά που έπαιζε ένα κρατικό.

    The storyteller ( http://www.youtube.com/watch?v=L4V3CFZdcmc&feature=related ) του 1988 παραγωγή με John Hurt στον κεντρικό ρόλο ...

    ReplyDelete
  162. "ενα που επαιζε στην ετ1 τα μεσημερια με κατι πολυ μικρους ανθρωπους που ζουσαν σαν τα ποντικια σε τρυπες του σπιτιου μιας κανονικης οικογενειας το θυμαται κανεις? πως το λεγανε? δεν ηταν καρτουν νομιζω ειχε κανονικους ηθοποιους "

    Thw Borrowers (http://www.imdb.com/title/tt0105957/) και πρέπει να είναι βασισμένο σε βιβλίο (http://en.wikipedia.org/wiki/The_Borrowers).

    ReplyDelete
  163. polystrofeeeee!! radio detectives!!! NOMIZA OTI HTAN SEIRA FANTASMA!!!! PERA APO TOYS TREIS EDW MESA EXW SYNANTHSEI ALLH MIA KOPELA POY TO EVLEPE!!! DEOS!!
    Mike to post ta spaei!
    penny

    ReplyDelete
  164. StrathgosMplamoutsasMay 4, 2010 at 2:24 PM

    File mike pali gamhses!!!!!!!
    Mou 8ymhsew kwloseires kai gamisteres ekpompes pou eixa na dw apo ta gennofaskia mou!
    RESPECT!!!!ma karaRESPECT omws!!!!!!!

    ReplyDelete
  165. CBR:

    Mikeus tha sou eimai aiwnia eugnomwn an kaneis ena part 2 me catoons opws Dragonball , pokemon, digimon kai alla xazo-anime p ksexases :) . Den thelw na pistepsw oti de ta evlepes. Perases apo to kineziko vasanistirio tou na vlepeis babar , mama-xina klp kai den eides ta aksioprepestata anime p irthan ligo argotera? Eite eisai megalyteros se ilikia apo mena kai eixes perasei th fash tou cartoon , eite se porwsan toso p edernes ta paidia sto sxolio sou fonazontas "kaio-ken" kai tous petages petres sto kefali legontas "kosta/giorgo/ermioni epestrepse". Meta apo auto se meteferan se treatment facility gia na sta diagrapsoun apo ti mnimi kai synepws den ta aneferes sto arthro?

    P.S. poly kalh douleia sto kommati auto to mhna :D

    ReplyDelete
  166. Inquiring Minds ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΤ-3 ΜΟΥ

    ReplyDelete
  167. προς τον ανώνυμο May 4, 2010 11:38 AM ,
    η σειρά που λες είναι ο παραμυθάς -The Storyteller:

    http://www.youtube.com/watch?v=Bs81RjW4kvs

    επίσης τα επεισόδια υπάρχουν σε torrent για κατέβασμα εκεί έξω, πριν κανα μήνα τα βρήκα...

    random fat guy

    ReplyDelete
  168. Κι επειδη σημερα νιωθω πολυ γενναιοδωρος παρτε και μερικα χυμα

    ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΦΟΥΣΚΟΙ, ΧΙΛΙΟΠΟΔΑΡΟΥΣΑ, ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΑΛΛΑΛΕΩΝ, ΡΟΖΑΛΙΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΙΔΟΥ, ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑΑΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑΑΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑΑΑΑΑΑΑ, ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ ΜΟΥ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΝΑ ΔΩ!!! ΝΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΝΑ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ, ΝΑ ΚΙ Ο ΣΙΝΟΜΠΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΘΑΜΕΝΑ, ΜΕ ΤΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΗΤΑ ΜΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΝΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΓΜΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙ, ΚΥΡΙΕ ΚΟΚ ΕΙΣΑΙ ΔΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΤΣΙΒΙΛΙΚΑ ΜΠΙΝΕ, ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗΣ, ΟΡΚΙΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΜΑΙΤΙ ΜΑΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ, ΝΤΙ ΤΖΕΙ ΚΑΤ ΣΩΟΥ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΚΑΙ, ΜΠΑΡΜΠΑΜΠΑΜΠΑ, ΝΤΑΡΤΑΚΑΝ, ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ, "ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ", ΤΑ ΚΑΛΙΚΑΤΖΑΡΑΚΙΑ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥΝ ΠΙΘΗΚΟΥ, ΤΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ, Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ Ο ΜΟΡΜΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ ΤΕΝΕΚΕΔΟΥΠΟΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ

    UHU... O ΠΑΝΤΟΚΟΛΛΗΤΗΣ (ΜΕ ΦΩΝΗ ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ)


    μητσαρας ρογκ

    ReplyDelete
  169. Ολα καλα ρε Mikeius αλλα δεν επρεπε να βαλεις το βιντεακι που πεθαινει η μανα του μικρου δεινοσαυρου το ειχα θαψει καλα μεσα μου ρε φιλε τι μου το θυμησες...παω να κανω κακο σε κανενα μικρο ζωο για να νιωσω καλυτερα οπως θα ελεγε και ο Eric Virgo τον οποιο και αυτον μου θυμησες με το ποστ για τους Ιαπωνες οποτε θα πρεπει να κανω ακομα μεγαλυτερο κακο γιατι και αυτος σταματησε να γραφει...καταραμενε...διαβολε...στον διαβολο Hayate...

    ReplyDelete
  170. και το μπόλεκ και λόλεκ στο τέλος έγραφε KONIEC
    αθάνατο 902

    ReplyDelete
  171. ααααααα, και μιας και είμαστε στο Disney Club, ένα από τα πρώτα -και εκλεκτά- σήριαλ με ηθοποιούς που έδειχναν ήταν το Teen Angel
    (αν και όχι το intro, ιδού το theme της σειράς http://www.youtube.com/watch?v=IE-AcC53OYY), με τον τυπά που είχε πεθάνει και βοηθούσε έναν άλλο να ρίξει την γκόμενα κτλ- διαμορφώνωντας έτσι ολόκληρη γενιά που γουστάρει cheezy love stories

    random fat guy again

    ReplyDelete
  172. Απίστευτο άρθρο, μου θύμισε πολλά παλιά παιδικά :)
    Θυμάται κανείς ένα παιδικό με κάτι ποντίκια που οδήγαγαν μηχανές;
    Επίσης, ένα άλλο παιδικό που έβλεπα ήταν το secret garden, ήταν ψιλοκοριτσίστικο αλλά είχα φάει φλασιά τότε με έναν χαρακτήρα που μίλαγε με τα ζώα :P

    ReplyDelete
  173. Manga Nippon Mukashibanashi

    trelo LSD!!!!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=Z190aG219Us&feature=related

    ReplyDelete
  174. ενα κινέζικο που δεν θυμάμαι πως λέγόταν, που έβαζαν κατι μινι-ρομποτ να παλεύουν.
    Όποιος μπορεί να βοηθήσει στο όνομα...

    ReplyDelete
  175. Sailor Moon??.Πού είναι το ξανθομάλλικο γιαπωνέζικο τσόλι??... Την πρώτη χυλόπιτα της ζωής μου την έφαγα στον παιδικό σταθμό εξ' αιτίας αυτής της μαλακισμένης.

    a_Clockwork_Ass.

    ReplyDelete
  176. http://www.youtube.com/watch?v=SEVU-YLpM8A&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  177. 2 ή 10 χρονια ηταν τελικα οι διακοπες με τους δεινοσαυρους? αυτο το ειχα παντα απορια

    8υμαται κανεις το Nu pogodi?
    Mαλακα Mike αποκλειεται να μην ειχες δει εστω και ενα απο αυτα τα επεισοδια....ε,ε?

    petour

    ReplyDelete
  178. έλα ρε mikeius, δε γίνεται να μην έγραψες για το saber rider. To σερίφη και τους αστρομαχητές. Άμα δεν έλιωνες με αυτό το παιδικό με τι έλιωνες δηλαδή;

    Έβγαλες γκομενάρα τη Γαία και άφησες την Απρίλια;;;;;;;;;;;;;;;

    ReplyDelete
  179. To mikro koala den htan ayto pou eixe tragoudaki:

    "epesa, xtyphsa, e kai ti m'ayto, tous filous mou tha ksaaaanadwwwwww"

    ?

    e?

    ReplyDelete
  180. prwton thewrw prosvolh megalh p dn exei graftei tipota g ts saber riders...apo t pio ethistika openings eixe k t syzhtame akoma m filous m.o colt megalh morfh.k devteron thelw n evxaristhsw olous osous synexizoun n petane onomata ektos apo tn mikeus gt thymithika alla tosa p eixa ksexasei

    ReplyDelete
  181. re paidia kanenas na min exei pei CAPTAIN HARLOC?!?!?ypertati katathlipsi!!!

    ReplyDelete
  182. ΦΤΟΥ ΓΑΜΩΤΟ! Αν ησουν λιγο μεγαλυτερος θα ειχες συμπεριλαβει σιγουρα και τον "ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ"
    Οτι ποιο κουφο αλλα σαικεντελικ εβγαλε η τηλεοραση για τους ...μικρους μας φιλους. Κριμαι θα μου αρεσε να διαβασω σχολιο σου.
    http://www.youtube.com/watch?v=8vjO1iOrrog

    ReplyDelete
  183. thanos said...

    ενα κινέζικο που δεν θυμάμαι πως λέγόταν, που έβαζαν κατι μινι-ρομποτ να παλεύουν.
    Όποιος μπορεί να βοηθήσει στο όνομα...

    Στα ελληνικά το λέγανε απλά Τζουμαρού, από το ρομπότ, το κανονικό όνομα όμως είναι PlaWres Sanshiro. Sanshiro ήταν το παιδι και PlaWres ειναι οι λεξεις Plastic Wrestling ενωμένες. Κάτι σα το Pokemon (Pocket Monster).

    ReplyDelete
  184. εχω κι αλλα, παλιαδελφες!

    το πουστολαγουδακι με τα καρω αυτια που οποιος το εβλεπε του φυτρωνε μουνι στο περινεο:
    http://www.youtube.com/watch?v=cn754Xz-lQ8

    το μυστικο του Χρυσου πιθηκου που ειπα πριν: (ο πρωταγωνιστης απο ιντιανα τζοουνς γουανναμπη καυλεας εγινε ο παπας πατερας απο εκεινη τη χαλβαδια που λεγεται Seventh Heaven με μια οικογενεια χριστολαγνων γλυκερων αμερικανων)
    http://www.youtube.com/watch?v=YdFN6agkNnQ

    Παρτε και τους ταξιδιωτες με το μαγικο ΟΜΝΙ και την αμυδρα παιδεραστικη σχεση μεταξυ του μικρου χρονο-ομοφυλοφιλου και του ανεγκεφαλου μπονταιου που τον ακολουθουσε
    http://www.youtube.com/watch?v=Mm-o_7AGJRQ

    και τελος το σιχαμερο ΠΑΠΙΒΟΛΕ

    http://www.youtube.com/watch?v=xlxYdh5ejAQ

    το οποιο απαγορευτηκε σε δεκαεννια χωρες επειδη εκανε τα παιδια να χτυπανε τους παππουδες τους με σφυρια

    Μητσαρας Ρογκ

    ReplyDelete
  185. Ιεροσυλία γιατι παίζεται ακόμα και δεν είναι cult... Έβλεπε κανείς τον Ντρέικ...??? Δηλαδή το γαμιστερότερο manga/anime/δημιούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ONE PIECE... Looooooove....!!!
    Σόρρυ και πάλι αλλα οι αγάπες δεν κρύβονται... :-|

    ReplyDelete
  186. mia diwr8osi mike oi power rangers tous kalousan oi "kakoi" na er8oun sti gi na ta kanoun tis poutanas kai den erxontan giati tous kaulwne

    ReplyDelete
  187. mighty mouse htan epishs kalo,sport billy kai an kai den einai old school ta pokemon epidexontai kraksimatos logw pagkosmiou ethismou(south park did it)..psaxnw san pusths ena episodeio disney club me lykourgo kai karolina exei kaneis ypopsin pou mporw na vrw online arxeiothikes klp epi tou thematos?

    y.g:EISTE OLOI PALAVOI??????DRAGON BALL EXEI DEI KANEIS???APAITW ARTHRO-EKSYMNHSH TWN PIERCING APO MPOUKETA STHN KOILIA KLP..hardcore..

    ReplyDelete
  188. χαχαχαχα φοβερο!!!και υ[παρχον πολλα ακοαμα τετοιου ειδους!!!μπραβο για το ποστ φιλε!!!

    ReplyDelete
  189. Παιδιά γιαπωνεζικο παιδικο με στρατιωτικη αεροπορια πολυ hard core το θυμαται κανεις?

    ReplyDelete
  190. ksexases to gatoskilo to opoio gamage dioti o skilos htan apisteutos kafros enw o gatos htan normal. episis 3exases ton Ntreik to paidi lastixo sto alter, htan ena paidi pou efage ena periergo frouto kai meta eixe idiotites lastixou kai polemouse kati anomalous pou eixan spa8ia kai mpazouka an 8umamai kala. psofagan polla atoma se auto to cartoon kai htan tiga sto aima.
    anyway apisteuto ar8ro kai plz grafe pio sixna :)

    ReplyDelete
  191. Θα γίνεις μικρός... Πιο μικρός... Τοσοδούλης!!!

    Ποιο ηταν αυτό ρε;;;;; Βοήθεια!!!

    ReplyDelete
  192. auth th sapila th thimatai kanenas???

    http://www.youtube.com/watch?v=eQM3FKAJr-4

    ReplyDelete
  193. auth th sapila th thimatai kanenas???

    http://www.youtube.com/watch?v=eQM3FKAJr-4

    ReplyDelete
  194. παρτε κι αλλα δυο μπας και μεγαλωσουν τα αρχιδακια σας

    Οδυσσεια του Διαστηματος
    http://www.youtube.com/watch?v=OZ4c1X5ene8

    και Ομαδα Τζι γι αυτους που εχουν πατησει τα τριαντα

    http://www.youtube.com/watch?v=FoO5H_UKCrw

    Μητσαρας Ρογκ

    ReplyDelete
  195. φιλε....εχω πεσει ηδη σε κωμα....(τι μου θυμισες)...

    ReplyDelete
  196. re pes kai gia gargoyles
    to evaze sto mega
    den 3erw se posous arese
    apo osous exw rwthsei mono egw to evlepa:p

    http://www.youtube.com/watch?v=ygrEVnrg3Ic

    ReplyDelete
  197. καλα ρε μαλακα mike εσενα αυτο σου εμεινε απο την καντι-καντι;το μελο και ο αντονι;μεγαλυτερο πουτανακι σε καρτουν δεν εχει ξαναβγει.μετα τον αντονι τα εριξε στον αδερφο του,μετα σε εναν αλλον κ στο τελος ηταν αναμεσα σε 2 κ ουτε μας ειπανε με ποιον κατεληξε τελικα.καντι καντι το τσουλακι

    fiera21

    ReplyDelete