Saturday, December 19, 2009

Η πειρατεία σκοτώνει την ώρα μου

Άκου φίλε τι έμαθα χθες. Αν έχεις ξεμείνει από κατεβασμένες ταινίες για να δεις στο PC σου και βαριέσαι να ψάχνεις και να περιμένεις να κατέβει η επόμενη, κάνεις το εξής: Πηγαίνεις σε ένα κτίριο που λέγεται βίντεο κλαμπ. Έχει άσπρα νέον φώτα και αφίσες στους τοίχους και είναι γεμάααατο DVD με καινούργιες ταινίες σε κατάταξη κατά ημερομηνία κυκλοφορίας. Και γαμώ; Μπαίνω λοιπόν με χαρά και διαλέγω τη νέα ταινία του David Lynch γιατί είμαι ηλίθιος και μου αρέσει να τιμωρώ τον εαυτό μου. Όλα καλά μέχρι εδώ. Όταν όμως πάω να φύγω με την ταινία μου, ο καλός κύριος μου λέει ότι πρέπει να "πληρώσω"! Με """λεφτά"""! Πληρώνω λοιπόν και επιστρέφω σπίτι να δω το νοικιασμένο μου DVD, που παρεμπιπτόντως ήταν μωβ από κάτω κι όχι ασημί, αλλά δε γαμιέται;

Με το που βάζω να παίξει το αντιγραμμένο δισκάκι, πέφτει το κλασικό πλέον disclaimer κατά της πειρατείας.



FUCK YEAH! Το σποτάκι έχει γρήγορο μοντάζ και δυνατή RAWCK μουσική γιατί αυτό ακούμε εμείς οι νέοι! Τα γράμματα κουνιούνται συνέχεια απ' το πολύ Red Bull που ήπιαν και είναι στραβά και φθαρμένα όπως τα γράμματα που έχω πάνω στο σκέιτ-μπορντ μου! Τελικά όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες της βιομηχανίας κινηματογράφου και οι χαρτογιακάδες υπεύθυνοι μάρκετινγκ των εταιριών διανομής είναι ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ!!! Και απ' ότι βλέπω από το extreme ύφος του σποτ, συμπεραίνω ένα πράγμα:

PIRACY IS AWESOME ! ! !
Όπα, στάσου! Τι είναι αυτό που λέει στο τέλος; Ξαφνικά νιώθω τον corporate douchebag να απομακρύνεται από την άγρια και ασυμβίβαστη νεολαία στην οποία ανήκω. "PIRACY. IT'S A CRIME."; Πειρατεία; Έγκλημα; ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΗΣ;;; Τι μαλακίες είν' αυτές; Πατάω λοιπόν rewind και βλέπω δεύτερη φορά το σποτάκι για να διαβάσω τι λέει και να το αναλύσω. Την πρώτη φορά προφανώς δεν το διάβασα γιατί όπως κι εσείς, έκανα mosh pit στο σαλόνι μου με την ανελέητη χαρντκορίλα που έπαιζε.

"You wouldn't steal a car". Χμμμ... Εξαρτάται. Αν η διαδικασία κλοπής γίνει ποτέ
1. Αγγίζω το αμάξι
2. Περιμένω μισή ώρα τρώγοντας Doritos.
3. Το αμάξι είναι δικό μου.
τότε χαλαρά θα έκλεβα αμάξι!

"You wouldn't steal a handbag". Πάλι εξαρτάται. Αν έκλεβα την τσάντα μιας γριούλας και μετά την κλοπή είχαμε και οι δύο από μια τσάντα ο καθένας, τότε χαλαρά θα έκλεβα και τσάντα. Επίσης αν όλος ο κόσμος αποκτούσε τις τσάντες και τα αμάξια του με αυτόν τον τρόπο, σιγά μην ήμουνα ο μαλάκας που τα αγοράζει.

"You wouldn't steal a movie". Εδώ κι αν εξαρτάται! Δε θα έκλεβα ποτέ ταινία αν ένιωθα ότι μια ταινία δεν έχει κλέψει ποτέ εμένα. Αλλά δυστυχώς συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Πούστη παραγωγέ του Hollywood, όταν βγάζεις στις αίθουσες μια νερουλή σκατίθρα όπως το Transformers 2, αλλά το διαφημίζεις ως κορυφαία ταινία και αναγέννηση του είδους και άλλα τέτοια, μετά τι περιμένεις; Να πάμε να τα σκάσουμε και στην επόμενη πατάτα; Το ψέμα στη σημερινή κοινωνία δεν είναι σημαντικό πταίσμα, αλλά αργά ή γρήγορα το πληρώνεις, συχνά με τρόπους που δεν περιμένεις. Α! Και κάτι ακόμα. Γιατί να βλέπω διαφημίσεις Coca-Cola και Vodafone πριν την ταινία για ένα εικοσάλεπτο σαν τον μαλάκα; Διαφημίσεις βλέπω και στην τηλεόραση, η οποία παρεμπιπτόντως για αυτόν ακριβώς το λόγο είναι τζάμπα! Αν θες να βάλεις διαφημίσεις στο σινεμά, κόψε κάτι από την τιμή του εισιτηρίου. Γύφτο!

Ούτως ή άλλως, πειρατεία υπήρχε από την εποχή της κασέτας και δεν πρόκειται να σταματήσει. Είναι σαν τα ναρκωτικά: όσο υπάρχει ζήτηση και ανάγκη, θα υπάρχει και προσφορά. Είναι η τέλεια δοκιμασία για τις εταιρείες διανομής. Τις ξεγυμνώνει και δείχνει το πραγματικό τους πρόσωπο. Μέχρι το 2000 περίπου οι δισκογραφικές μας χρέωναν μια περιουσία για CD που είχαν μόνο κανα-δυο αξιόλογα κομμάτια, ανέβαζαν τις τιμές τουλάχιστον 2-3 φορές το χρόνο κι εμείς σα μαλάκες καθόμασταν και πίναμε τα τσίσα τους. Μετά που άρχισε ο κόσμος να κατεβάζει μαζικά με Napster και Kazaa, οι σκατόφλωροι της μουσικής βιομηχανίας αντί να πιάσουν λίγο τον παλμό της κατάστασης, έκαναν το μόνο που ξέρουν να κάνουν όταν αρχίζει να τσούζει το κωλί τους: έτρεξαν κλαίγοντας στους δικηγόρους τους μπας και βρουν άκρη. Αλλά φυσικά πήραν τ' αρχίδια μας! Έπρεπε να περάσουν χρόνια, να βρεθούν κρεμασμένοι από ένα κλαδάκι στο χείλος του γκρεμού σαν το Κογιότ για να σκεφτούν επιτέλους: "Εεε... Ας μην είμαστε πια τόσο μουνόπανα. Ας ρίξουμε λίγο τις τιμές των CD". Οι μεγαλο-παίχτες του Hollywood είναι αδικαιολόγητοι! Πιάστηκαν ξεβράκωτοι στο λάκκο με τα αγγούρια και είναι και δυο φορές μαλάκες: Είδαν τι συνέβη στις αρχές τις δεκαετίας με τις δισκογραφικές, ήξεραν ότι σύντομα οι ταχύτητες στο internet θα αρχίζουν να τους απειλούν με τα ίδια φαινόμενα και δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ.

Προς κάθε πουτάνας γιο γιάπη στέλεχος και μεγαλοδικηγόρο εταιρείας διανομής: Πώς σου φαίνεται όταν οι μάζες που τόσο υποτιμάς ψηφίζουν με τα λεφτά τους; Πονάει λίγο, ε; Όσες μηνύσεις και να κάνεις, όσα φορτηγά με πειρατικά DVD και να πιάσεις, όσα torrent sites και να κλείσεις, δεν γλιτώνεις από το βασικό ένστικτο δικαιοσύνης που έχω έμφυτο κι εγώ και κάθε άλλος movie-goer. Κάθε φορά πάω και σκάω στο σινεμά 8 και 8,5 ευρώ για να δω μια ταινία που τελικά άξιζε το 1/5 από αυτά. Είναι απόλυτα λογικό μετά να βλέπω 4 στις 5 ταινίες στο σπίτι μου τσάμπα για να ισορροπήσει το μπάτζετ μου. Απλά μαθηματικά. Αν θέλεις να δίνει ο κόσμος 8 ευρώ για ταινίες, πρέπει να κάνεις ταινίες ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΟΥΝ 8 ΕΥΡΩ! Αν οι πρωταγωνιστές σου είναι απόφοιτοι της σχολής Ντενίση και το σενάριό σου είναι τόσο κλισέ που νομίζεις ότι φτιάχτηκε από κολλημένα χαρτάκια fortune cookies, τότε ετοιμάσου. Έχουμε υψώσει το λάβαρο περήφανα κι ερχόμαστε! Δε χρειάζομαι εσένα και τα σποτάκια σου να με βάζουν στην ίδια κατηγορία με τους κλέφτες. Δηλώνω εθελοντής! Άντε και γαμήσου!



Credits: geeks.pirillo.com για την pic.

153 comments:

  1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ReplyDelete
  2. Poli sosta i peiratia dimiourgithike apo tis iperbolikes times sta cd-dvd kai tora ta blu-ray.Eprepe na drepode p mas xreonoun apo 25-70 euro gia ena pexnidi i mia tainia epidi mono kai mono ine kainouria.To transformers 2 apla itan gia ta baza to ida ligo kai to paratisa.Sto kato kato giati oxi peiratia apo tin stigmi pou ine nomimi??Ti den ine???Signomi ego ta peiratika den ta ixera, apo to magazi tis geitonias m ta ematha.Apo eki pira to ps2 kai o magazatoras thelodas na gemisi kai autos tin tsepi tou mou protine "tsipare to ps2 tha sosis lefta".An den m to ixe protini den tha to mathena pote.Ara as stamatisoun na lene atakes tou style "den tha eklebes"ego xero o xortatos anthropos den klevi o pinasmenos klevi.An kati den itan toso akrivo tote poli apla tha to protimousa authediko apo adigrafi.Giati na min paro as poume tin agapimeni mou tainia 2012(pou leei o logos) se dvd to opio na kostizi koda sta 10-15 euro???I na pao kinimatografo kai na do mia tainia me 5 euro alla oxi theloun na to strogilepsoun lene(8,5 to isitirio ee den tha pari kati kai stin tainia pai to 10euro).Palia mikros ebgaina me 5xiliaro eblepa tainia etroga exo kai meta kitaza tin tsepi m kai ixa kai resta.Tora an kapios theli na bgi me 15euro tha xemini me to p tha di tin tainia.Oxi na fai oute leoforio gia spiti den tha exi na pari.

    ReplyDelete
  3. Εδώ η παρωδία απο το IT crowd:

    http://www.youtube.com/watch?v=ALZZx1xmAzg

    ReplyDelete
  4. Με υπερκάλυψες !!! Τώρα τελευταία ένοιωθα κάτι ενοχλήσεις(τύψεις λέγονται) επειδή "κατέβαζα " στα μουλωχτά.

    Αλλά τελικά έχεις δίκιο. Τέσσερα χιλιάρικα για μια πατάτα?
    Free download again and again.

    ReplyDelete
  5. ζήτω ο εθελοντισμός!

    ReplyDelete
  6. ο απο κατω αντιγραφει τον μαντοξ.

    ReplyDelete
  7. Θα επρεπε να θιξεις και τη μαλακια του DRM σε παιχνιδια και αλλα media. Πληρωνω σαν πουστης και εχω περιορισμενη χρηση του προιοντος μου? Κλαστε μου τα αρχιδια.
    'Αγοραστε αυτη τη σκοuπα, αλλα μπορειτε να τη βγαλετε απο τη ντοθλαπα μονο τρεις φορες'
    GENIUS!

    ReplyDelete
  8. ontos eixa peoseksei kai egw oti sto spotaki auto epeze Hardcories me neous pou einai asimbibastoi forane bermoudes akoune disturbed kai kanoun skate...

    kai apo tin alli you wouldn't steal a movie...

    ANTE GEIA

    o kaliteros skotose tin mana tou re!!!

    ReplyDelete
  9. Υπάρχουν DVD-κλαμπ???? Ωωωωω τι μαθαίνει κανείς 0.0

    ReplyDelete
  10. ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΕΙΡΑΤΕΊΑ ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΚΊΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ ΠΑΛΙΟΜΑΛΆΚΕΣ ΓΑΜΗΜΈΝΟΙ ΔΙΚΗΓΌΡΟΙ

    ReplyDelete
  11. senario apo kollhmena fortune cookies????
    hahahahahahahah uparxei periptosi na doseis nohma stin zoi kapoiou me auti tin ataka!ego kai skeftika na to kano pros stigmin..basika xese to skeftomai sobara...

    ooop filia

    ReplyDelete
  12. plhroforiaka kai mono. ta cd pou vgazoun oi etairies tous kostizoun 0.50 lepta tou eurw. mazi me thn syskeuasia kai to bibliarakh.

    ReplyDelete
  13. Βασικα επειδη τυγχανει να ειμαι παραγωγος πορνοταινιων, ειστε μεγαλα μουνοπανα εσεις που κατεβαζετε ταινιες απο το ιντερνετ, αντι να τις νοικιαζετε. Μας κλεβετε εμας και τις καημενες τις κοπελιτσες που ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ στη δουλεια για να σας δωσουν εσας τους μαλακες τροφη για σκεψη. Ξερετε ποσο σπερμα εχουν κατεβασει στη ζωη τους για να ειστε εσεις αραχτοι στη βρωμοκαρεκλα σας με το ενα χερι στο ποντικι και με το αλλο χαιδευοντας τα παπαρια σας? Συνετιστειτε γιατι στο τελος θα κρινεται ασυμφορο το γυρισμα τετοιων ταινιων.

    ReplyDelete
  14. ο θειος μου εχει βιντεο κλαμπ και οταν παει να παραλαβει ενα πακετο ταινιων στον τιμοκαταλογο εγραφαν ασ πουμε για μια ταινια καινουριας κυκλοφοριας οπως το transformers 2 να πληρωσει το καθε DVD 55 ευρω!!!! για αυτη την μαλακια και μετα το νοικιαζει 2 ευρω.
    Θυμαστε μια περιοδο που προσπαθησαν να νοικιαζουν τις ταινιες με 2.50-3 ευρω? να που φαγανε πουτσα, γιατι καταλαβανε οτι αντι να την αγοραζω 50 ευρω ή να την νοικιαζω 2 ευρω και να θελω να δινω 2 ευρω για καθε ταινια, χιλιες φορες να κατεβασω 3-4 περιπου 3 μηνες πριν κυκλοφορησουν Ελλαδα σε ΑΡΙΣΤΗ ποιοτητα και να μην τπτ. Γιατι ξερω αρκετο κοσμο (μαζι και εγω) που θα προτιμουσα να δωσω 2 ευρω και να μην κατεβασω το district 9 για να το δω, αλλα να ερχοταν στην ωρα του, οχι να εχει κυκλοφορησει απο τον Ιουνιο στο DVD στην Αμερικη και σε εμας να ερχεται στις αιθουσες τον Νοεμβρη.
    Και μην αρχησω για τις αιθουσες, που τωρα πια κατω απο 8 ευρω δεν βρισκεις, τα village χρεωνουν 9.50 ευρω για μια γαμημενη ταινια!!!! τελευταια φορα που πηγα ηταν τον αυγουστο για του Μπασταρδους, τωρα θα δω το avatar μονο και μονο για το 3d αλλα μετα απο αυτο θα παρουν τα αρχιδια μου. αν δεν ξανακατεβασουν τιμες θα κανουν να δουν πελατες χρονια!

    ReplyDelete
  15. και μην αρχισω για τα videogames.... θα δωσω μονο το εξης διλημα, να δωσω 5 ευρω για την αντιγραφη ή 70 για το αυθεντικο.... τι αραγε?
    και 70 να μην κανει κατω απο 45 ευρω δυσκολα βρισκεις νεα κυκλοφορια....

    ReplyDelete
  16. Φιλε μου ένα θα σου πω σαν ένας παπάρας που κατεβάζει σαν διάολος δεν αξίζει πλέον να δεις μια ταινία στον γαμημένο τον κινηματογράφο όσες φορες και να κλείσουν torrent θα ανοίξουν την άλλη μέρα δέκα φορες περισσότερα και μπράβο στα παιδιά που φτιάχνουν τέτοια site.
    Και για τα γαμημένα τα video club να πάνε να γαμηθούν μου έχει τύχη πολλές φορες να νοικιάσω dvd και να είναι αντεγραμμένο αν αυτό δεν είναι πειρατεία τότε τι στον πούτσο είναι?

    ReplyDelete
  17. Μάγκες μην δικαιολογείτε τον παρτακισμό και την "τα-θέλω-όλα-τζάμπα" συμπεριφορά σας, με την έννοια της δικαιοσύνης. Όποιος κατεβάζει κάνει μαλακία, πάει και τελείωσε.
    Βέβαια κι εγώ κατεβάζω, αλλα δεν προσπαθώ να ωραιοποιήσω κι ούτε να εξιδανικεύσω την πράξη μου. Η μαγκιά είναι να παραδεχτείς την μαλακία σου και να προετοιμαστείς για μάχη μέχρι θανάτου με τους παπάρες που νομοθετούν.

    ReplyDelete
  18. @pantoflas δυστηχώς ειναι 12 γαμω euroκ και όχι 9 (Village) Avatar 3d!!

    ReplyDelete
  19. εξαρτάται από πολλές απόψεις παιδιά. όταν μιλάμε για επιχειρήσεις ταινιών και μουσικής, μαζική παραγωγή, είμαι μέσα, κατεβάζω φουλ και αισθάνομαι οτι κάνω και καλό στον εαυτό μου. Αλλά όταν μιλάμε για μικρές παραγωγές (βλ. Καβλάρτη), χρειάζονται στήριξη τέτοιες κινήσεις. Επίσης αν κατεβάσω κάτι που μου αρέσει (μουσική) παίζει να ψηθώ να πάω να το πάρω αυθεντικό (παίζει). Αλλά η τέχνη πρέπει να φτάνει στα αυτιά μας, δεν πρέπει να μεσολαβούν κουστουμάτοι μαγαζάτορες κτλ. Μιλάμε για τέχνη...Πρέπει να αλλάζει χέρια, να ανοίγουν οι ορίζοντες. Πρέπει οι τύποι να πληρώνονται με άλλο τρόπο, όχι με την υπερτιμημένα γαμημένη κόπια τους που θα αγοράσω. Να τους πληρώνει το κράτος;;; Κάτι... Δεν ξέρω

    ReplyDelete
  20. nai alla sto avatar 3d mporouses na paixeis stin othoni me to 3d interactive cosmote ball. TO KANEIS AFTO sto spiti sou? (eyetoy ps2?)

    ReplyDelete
  21. alilouia... doksa soi! h monadikh efarmosmenh anarxia! zhtw ta torrents zhtw to internet zhtw to downloading!

    ReplyDelete
  22. Η πειρατεία σκοτώνει τις τσέπες τους

    ReplyDelete
  23. tipota kainourio den eipw8ike.. i teleutaia paragrafos itan kali omws!

    stiri3te osous KAI MONO a3izoun gia sas. skata stous upoloipous.

    ReplyDelete
  24. οταν ομως ειδες το κειμενακι σου με τις 50 ενοχλητικες κατηγοριες ανθρωπων αναρτημενο σε διαφορα blog και διαφορους παπαρες να το περνανε για δικο τους, ενοχληθηκες τοσο που αποφασισες να ανοιξεις το δικο σου blog για να μη σε κλεψει ποτε κανεις πια. Γιατι αυτο, αφου ειχαν ολοι απο ενα, οπως λες? Φαντασου τωρα να εβλεπες το κειμενακι σου να πουλιεται στους δρομους κι εσυ να μην παιρνεις ουτε φραγκο! Βεβαια θα πεις πως με το να κατεβασεις μια ταινια δε διεκδικεις την πατροτητα της, ομως θιγεις το δικαιωμα του δημιουργου και του παραγωγου ως προς τη διαθεση του δημιουργηματος, κι ειναι περιπου το ιδιο. Εσυ δεν χρεωνεις τιποτα για να σε διαβαζουμε, αλλα αυτο ειναι δικαιωμα του καθενος - ειδικα αν εχει δωσει μερικα εκατομυρια δολαρια για το φτιαξει. Αν πιστευεις πως μια ταινια δεν αξιζει τα λεφτα της τοτε αυτο που πρεπει να κανεις ειναι να μην πας να τη δεις. Ετσι λειτουργει η αγορα της καπιταλιστικης κοινωνιας στην οποια ζουμε.

    Τελος παντων, ολοι κατεβαζουμε και θα συνεχισουμε να κατεβαζουμε μεχρι να μπουνε στα σπιτια μας και να μας παρουν τους υπολογιστες, απλα εχω βαρεθει αυτη την προσπαθεια "νομιμοποιησης". Ας δεχτουμε οτι κανουμε κατι παρανομο και ανηθικο και ας συνεχισουμε τη ζωη μας!

    ReplyDelete
  25. παράνομο ναι, ανήθικο όχι. Δεν προσπαθώ να βγάλω λεφτά από κάποιον, να ακούσω/δω θέλω. Όταν φτιαχτεί το δημιούργημα (οτι και να ναι) πρέπει να μπορούν να το δουν όλοι. Πρέπει, ειδικά αν είναι κάτι καλό...Η διάθεση του δημιουργήματος που λες, πρέπει να είναι προς όλους. Μέσα σ' αυτά τα πρέπει λοιπόν, πρέπει να φτιαχτεί μια φόρμουλα που θα πληρώνονται οι καλλιτέχνες γι' αυτό που κάνουν αλλιώς. Καπιταλισμός, όμως, γαρ...

    ReplyDelete
  26. γαρ γαρ γαρ. άκυρο το γαρ.

    ReplyDelete
  27. Eκτός απ τους παραγωγούς των ταινιών που ζητανε να πατάξουν την πειρατια,υπαρχει ένα τεράστιο παράνομο κύκλωμα διακίνησης τις πειρατείας.
    Δηλαδή αν δεν υπήρχε πειρατεία δεν θα υπήρχαν παραγωγοί ταινιών...Oι μεγαλοκαρχαρίες αυτοί ,αφού πουλήσουν ότι μπορούν από τα δικαιώματα των ταινιών στην αρχη,μετα τα διοχετεύουν στην μαύρη αγορά ,με πολύ περισσότερα κερδη,διοτι είναι και αφορολόγητα.
    Και ας κοπτονται(ΜΑΙΜΟΥ ΔΑΚΡΥΑ) μετά ,για πάταξη τις κλοπής.
    Έχουν κάνει την μπαζατους και άσε τον κάθε φουκαρά να νιώθει και τύψεις γιατί αγόρασε ταινία κόπια από μαύρο(αφρικανο,νηγιριανο κλπ) η από diviνταδικο.
    Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο τις μουσικής.
    Εκεί να δεις τη γίνεται!!!!
    Eχω ακούσει και την εξής ιστορία...
    Mεγάλος παραγωγός μουσικής έχει φτιάξει σαιτ που μπορείς να κατεβάζεις ελευθερα,ναι ελεύθερα μουσικά κομμάτια.
    εεε και, που είναι το κακό??? ,θα σκεφτείς.
    Eδω είναι η παγίδα...
    όταν η δημοτικότητα-επισκέψεις-ενός σαιτ ανεβαίνει ,οι διαφημίσεις σε αυτό κοστίζουν ακριβά.
    Oποτε ο μάγκας απ τη μία χαρίζει τραγούδια και απ την άλλη τα παίρνει απ τις διαφημίσεις.
    Eίναι απλά μαθηματικά.

    ReplyDelete
  28. Έχουμε φτάσει να περιμένουμε τα γραπτά σου με μεγαλύτερη ανυπομονησία και απο 15άχρονο παλικάρι χωρίς pc που περιμένει να πάει 2 για να βάλει τσόντες στο Alter.

    Γυρνώντας σπίτι μετά απο ένα 'fuck my life' βράδυ, κάνω login και βλέπω οτι έχεις ανεβάσει νέο κείμενο και είμαι σίγουρος οτι ΓΑΜΑΕΙ χωρίς να του ρίξω 2η ματιά.

    Έχοντας πει αυτά, πάω τώρα να διαβάσω με την ίδια εβλάβεια που χειρίζομαι το πουλί μου μετά απο 6 μέρες αποχή.

    ReplyDelete
  29. Οχι απλα η πειρατεια δε σκοτωνει ταινιες-μουσικη κλπ κλπ. αλλα τα βοηθαει κιολας! Ευκαιρια να κανουν πραγματα που να αξιζουν να τους τα σκασουμε κιολας! Γιατι, εγω τουλαχιστον, οταν δω οτι αξιζει κατι που το εχω κατεβασει "παρανομα" παω και τα σκαω μετα να το παρω αυθεντικο!
    Μην αισθανεστε ασχημα οι αντιγραφακηδες! Εδω εγω εχω γυρισει στο videoclub ταινια με καθυστερηση και ειπα στον υπαλληλο οτι αργησα επειδη δε βρηκα χρονο την προηγουμενη μερα να την αντιγραψω!(Ναι, παω και videoclub οταν βαριεμαι να περιμενω να κατεβει μια ταινια!)

    pardalitsa... ακομη κι αν δε δωσει νοημα στη ζωη καποιων με την ατακα των fortune cookies, μπορει να τους δωσει νεα ιδεα για το πως να γυριζουν απο εδω και περα ταινιες! (αν στο hollywood δε λειτουργουν ηδη ετσι!)

    cardinal το να διεκδικεις την πατροτητα δεν ειναι το ιδιο με αυτο, γιατι στη συγκεκριμενη περιπτωση αν χρειαστει να κινηθεις νομικα ωστε να αποδειξεις οτι το ταδε εργο ειναι δικο σου το κανεις. Αν ομως δεν μπορεις να πεισεις πως εσυ το εφτιαξες αυτο το κατι την πατησες!

    ReplyDelete
  30. etsi einai... borei na ekleisan to pirate bay kainourgia omws tha anoicsoun.. pas kai dineis 9 evrw sto cinema gia na deis tis pozes tou kathe pswnara ithopoiou pou pleon to mono dramatiko stoixeio pou exei einai ena xamogelo i ena vlema.. NA PANE NA GAMITHOUNE

    ReplyDelete
  31. Όσο αναφορά την μουσική (ελληνική πχ) βιομηχανία θα πρότεινα,σε όσους δεν το εχουν κανει ήδη,να ακούσουν Στίχοιμα το "Η πειρατία δεν σκοτώνει την μουσική"... Ένα μικρό παράδειγμα είναι,yt it!

    Σε γενικά πλαίσια καλά τα λες... Πούτσα στους νταβατζήδες προς παραδειγματισμό..

    ReplyDelete
  32. κακομοιρα 8 ευρω....
    ποσο αδικα φυγατε...

    ReplyDelete
  33. cardinal θα σου το πω οσο πιο απλα μπορω.

    Οι καλλιτεχνες που κατεβαζουμε εχουν τοσα περισσοτερα λεφτα απο εμας, που αυτοματως χανουν καθε δικαιωμα να διατηρουν την πατροτητα του δημιουργηματος τους και να παραπονιουνται σαν πουτανιτσες που εβαλαν 100 φανταστικομυερια φετος αντι για 95 φανταστικομυρια. Δε γινεται να τους λυπηθουμε.

    Εκεινος ο μουνης με το range rover που μας εδειχνε το πουλι του στην περασμενη αναρτηση ομως πρεπει να πληρωνει! Ισως να πληρωνει για ΟΛΟΥΣ εμας που τα κατεβαζουμε!

    ReplyDelete
  34. isws einai apasxolhmenos me ton na spernei to mouni ths manas sou gia na sou kanoune aderfaki

    ReplyDelete
  35. pirate's saves music...

    ReplyDelete
  36. NAI to na katevazeis EINAI paranomo. DEXTEITE TO pia skatokourades kai sunexiste afova.

    NAI katevase mousiki, video klp alla min ta diakineis san to vaporaki mwri poutana. den einai dika sou. akou, des kai skase.

    kai kati allo file monof8alme.. otan 8a milas gia tsaMBa kai rapidshare 8a skeftesai prwta ton eauto sou sti 8esi tou allou. an isoun mousikos, paragwgos tainiwn klp kai tin alli mera akouges sto dromo: pww malaka katevasa x8es se mia malakia gia ton poutso. den ta skaw me tin kamia! MANTEPSE flwre gia sena 8a milagane e?

    ReplyDelete
  37. Η λογική της πειραιτείας είναι η δωρεάν πρόσβαση στην πληροφορία. Μπορεί για μερικούς το να κατεβάζεις κάτι να είναι παράνομο και ανήθικο αλλά από την άλλη το να πουλάς χρυσάφι μια παπαρία είναι πολύ χειρότερο για άλλους. Οι μεγαλοκαρχαρίες, είτε της μουσικής είτε της κινηματογραφικής βιομηχανίας θέλουν απλά να βγάλουν όσο περισσότερο χρήμα μπορούν. Κι επειδή με την πειρατεία χάνουν ένα ποσό (ποσό αμελητέο σε σχέση με τα κέρδη τους βέβαια) κλαίγονται.

    Η λογική έχει ως εξής:

    Mainstream παπαριές, κατέβασμα το πολύ, άντε κάνα σινεμά με παρέα για χαβαλέ.

    Κάτι πιο εναλλακτικό, στήριξη με χρήμα.

    Επίσης, εσείς οι καλοθελητές που υποστηρίζεται τους κουστουμάτους μάθετε κάτι. Ο πειρατής δεν είναι πάντα γύφτος. Μπορεί να κατεβάσει κάτι σαν preview και μετά αν του αρέσει να τα σκάσει για να το αγοράσει. Αλλά θα τα σκάσει επειδή θα νιώσει ότι δεν τον κοροϊδεύουν, όχι γιατί είναι πρόβατο.

    Άντε, διαβάστε για την ανεξάρτητη παραγωγή The Man from Earth και τον παραγωγό της που ευχαρίστησε τα p2p δίκτυα χάρη στα οποία η ταινία διαδόθηκε και πήγε σε μέρη που ο παραγωγός δεν είχε ποτέ φανταστεί και βγάλτε τον σκασμό.

    ReplyDelete
  38. ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΙΑ

    ReplyDelete
  39. Ο ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΣ ΜΕ ΤΟ RANGE ROVER ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΠΟΥΤΣΩΜΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΩΝ.

    ReplyDelete
  40. Εκεί που η πειρατεία σταματά...ξεκινά το AVATAR 3D!! δακρύζω που το σκεφτομαι...

    ReplyDelete
  41. SAKH, TRAVA GAMA THN KOLOTRYPIDA THS MANAS SOU MEXRI NA PSOFISEI APO AIMORAGIA, ENV XRHSIMOPOIEIS TO AIMA THS GIA LIPANTIKO!

    ReplyDelete
  42. Το ποιό ωραίο όταν ξεκίνησε η διαφήμηση του "Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική" ήταν πως σε όλα τα δισκάδικα έβλεπες μόνο cd από ριάλιτυ του ΑΝΤ1, ενώ όλες οι εφημερίδες είχαν καλύτερες κυκλοφορίες σαν δώρο (μπας και τις αγοράσει κανένας).
    Κατά τα άλλα η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική!
    Ναι ρε η παπαριά την αναστένει!

    ReplyDelete
  43. Οκ οκ, υπερσυμφωνώ αλλά παίζει ένα γαμημένο ερώτημα (το οποίο ομολογώ σε καίει μόνο αν εμπλέκεσαι στο δημιουργικό κομμάτι). Τι σκατά συμβαίνει με τα πνευματικά δικαιώματα; Και δεν μιλάω για τις αγγουριές που κυκλοφορούν εκεί έξω ή τις μεγαλοβιομηχανίες που ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν έχουν ανάγκη γιατί το κόστος τους το βγάζουν από τη διαφήμιση. Μιλάω για το απλό, βασικό πνευματικό δικαίωμα που σου αντιστοιχεί όταν έχεις δημιουργήσει κάτι (βγάζεις ένα cd ή γυρνάς μια ταινούλα). Εννοείται ότι υποστηρίζω την ιντερνετική διάδωση της δουλειάς σου, όπως το παραπάνω παράδειγμα του Man from Earth αλλά και πολλών άλλων δουλειών, η ουσία όμως μάγκες είναι μία: από την στιγμή που δεν δίνεις κάποιο αντάλλαγμα για να απολαύσεις κάτι, ο δημιουργός θα καταφύγει σε εμπορικές λύσεις για να μπορέσει να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει. Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς. Άρα, η ποιότητα πέφτει.
    Σκεφτείτε ποιες ταινίες θα πάτε να δείτε κινηματογράφο. Αυτές που "αξίζει" να δεις στο σινεμά, γιατί έχει καλά εφέ. Εγώ αυτό κάνω. Σιγά μην δω το Avatar σε TS-R5-CAM-DVDRIP. Όλα τα άλλα, απλά θα τα κατεβάσω. Και να πάνε να γαμηθούν οι corporate μαλάκες με τα ενημερωτικά σποτάκια περί "κλοπής" κ.τ.λ.
    Έλα ὀμως που μαζί με αυτούς, την πληρώνουν και όλοι οι υπόλοιποι.
    Για να γυρίσεις ένα ταινιάκι μικρού μήκους, θες (αν είσαι σωστός επαγγελματίας κ πληρώνεις τους συνεργάτες σου) πάνω από δέκα χιλιάρικα. Ηθοποιοί, διευθυντές φωτογραφίας, τεχνικό προσωπικό, μακιγιάζ,μετατροπή σε φιλμ, μπλα, μπλα. Αυτά κάποτε βγαίνανε από τις αίθουσες, τα εισιτήρια και τα δικαιώματα από τα βίντεο κλαμπ. Τώρα πρέπει να γυρίζουμε ταινίες φάση Blair witch κ Pranormal Activity για να επιβιώσουμε. Δε λέω, γαμώ και γουστάρω κιόλας. Για να γυρίσω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο, πρέπει να γλύφω τον κώλο του κάθε μαλάκα μπας και μου πετάξει κανα φράγκο για δέκα ώρες γύρισμα.
    Δεν ξέρω. Δύσκολα τα πράγματα από μέσα. Υποστηρίζω την πειρατεία αλλά την πληρώνω κιόλας....
    Μακάρι να βρεθεί ένας τρόπος να μην παρεμβαίνει το τζάμπα distribution με την επιβίωση των δημιουργών.

    ReplyDelete
  44. haehaeh, o aderfos mou h8ele na kanei kati antistoixo me to 'you wouldn't steal a car', 'you wouldn't shoot a puppy', 'you wouldn't shoot heroin in between your granny's toes'.

    ReplyDelete
  45. http://asximia.blogspot.com oloi edo na dite kainouries moures

    ReplyDelete
  46. δε πας να γαμηθεις ρε φλωροπουστα "γαμια" της μανας σου που νομιζεις οτι επιτελεις εργο. Με οποιο ονομα και να μπεις μαλακα anomale σε γραφουμε στα παπαρια μας καθυστερημενε κερκοπηθικε. ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΟΥ ΡΕ ΖΩΟ!

    ReplyDelete
  47. anomale gamw to mouni tis manas sou...
    palio alvane skatopousta

    ReplyDelete
  48. Taki sou gamo tin manoula

    ReplyDelete
  49. Μονάχα τα βίντεοκλάμπ (ξέρεις αυτα τα συνοικιακά) λυπάμαι ρε γμτ...
    :?
    έχω να πατήσω χρόνια σε εκείνη την κυρία που πάντα θυμόταν το κωδικό μου,
    σε μένα και άλλους 2.500 πελάτες.
    ΓΑΜΩ ΤΑ SKILLS ????

    κρίμα :/

    ReplyDelete
  50. ναι, οκ αλλα και εγω ειχα μια κολογρια που μου εσπαγε τα νευρα! οχι μονο δεν ηξερε αγγλικα και οτι ταινια της ελεγα μου ελεγε δεν την εχει, ενω την ειχε αμα εψαχνα (προσοχη δεν μιλαω για την καλη γρια... αλλα την αλλη πατσαβουρογρια που παστωνεται λες και ειναινιατο... ενω ειναι πανω απο 55 κοντη κωλοχοντρη και με ελια στο προσωπο)
    + οταν ανοιγουν seven και αλλα μεγαλα μαγαζια που φερνουν μικρες παραγωγες και ταινιες απο ολες της χωρες δεν ειναι καλυτερα απο κατι μαλακες που φερνουν ενα transformers και νομιζουν οτι κανανε και γαμω τις επειχηρησεις?
    αυτα τα μαγαζια κλεινουν φιλοι μου, ολοι οι μαλακες που φερνουν μια κοπια απο ταινιες Α' προβολης, μια σκατοπαραγωγη επειδη ειναι πακετο με τις αλλες ταινιες και αντε καμια σειρα που δειχνει το ΑΝΤ1, αμα ειχαμε πιο ενημερωμενες εταιρειες διανομης και οχι τις μαλακισμενες που αμα δεν το εχει κανει ο Bay ή ο spielberg δεν την φερνουμε και την σνομπαρουμε, γιατι ετσι οχι μονο μετα ειμαστε μαλακες επειδη την κατεβαζουμε και μας ζητανε και τα ρεστα, αλλα δεινει τροφη και στην αλλη γαμημενη φαρα , την ψευτοκουλτουρα, που επειδη εχει δει κατι σκατοπαραγωγες απο την Ταιλανδη ή απο καμια συμπαραγωγη Αυστριας-Γερμανιας-βελγιου νομιζει οτι ειναι ο γαμαουα.

    αυτα για τωρα!

    ReplyDelete
  51. Επειδή κάποιος παραπάνω αναφέρθηκε και στα πνευματικά δικαιώματα σε συνάρτηση με τους "μικρότερους δημιουργούς" που πρέπει κάπως να βγάλουν κάποια φράγκα για να συνεχίσουν, υπάρχουν κάποια δεδομένα.

    Θεωρητικά, το να "κλέβεις" από έναν μικρότερο είναι πιο ανήθικο γιατί αυτός ο μικρότερος δεν είναι χωμένος στην μπίζνα βαθιά και τα φράγκα δεν τα έχει σίγουρα ακόμα κι αν κατεβάσουν κάτι χιλιάδες την ταινία του ΑΛΛΑ...

    Πρώτον δε σημαίνει πως επειδή είναι μικρότερος θα παράγει και ποιοτική τέχνη. Παράδειγμα το Paranormal Activity που ανέφερε κάποιος άλλος. Μια ταινία της πούτσας με αδικαιολόγητο budget (τέτοια ταινία μπορούμε να γυρίσουμε ΌΛΟΙ μας, με παρέα και μια καμερούλα, μάλλον τα περισσότερα φράγκα απ' το budget πήγαν σε promotion) που την αγόρασε μια μεγάλη εταιρία distribution και επειδή είχε προηγηθεί το μπαμ που έκανε το Blair Witch έπιασε και έβγαλε τρελά φράγκα.

    Δεύτερον, στις ανεπτυγμένες χώρες οι independent και DIY κινηματογραφιστές έχουν άλλες επιλογές, δεν εξαρτώνται πάντα από τις ορέξεις των εταιριών. Έχουν festivals να πάνε, μπορούν να προωθήσουν την ταινία διαφορετικά. Και σε αυτό έχει βοηθήσει πολύ το internet και η εξέλιξη της τεχνολογίας που επιτρέπει σε κάποιον να στήσει ένα ολόκληρο ψηφιακό κινηματογραφικό studio (από pc για post production μέχρι γαμάτη κάμερα) με τίμιο budget χωρίς να πρέπει να χρεωθεί σαν πούστης.

    Εν τέλει, ο μικρότερος ίσως να μην ενδιαφέρεται τόσο για τα φράγκα και γι' αυτό να είναι μικρότερος, αλλιώς θα προσπαθούσε να γίνει "μεγάλος". Υπάρχουν τόσα άτομα εκεί έξω με αγνή καύλα για τον κινηματογράφο που απλά κάνουν αυτό που γουστάρουν, καλό ή κακό και το παρουσιάζουν τσάμπα. Γιατί πολλές φορές ο ερασιτέχνης παραμένει πιο πιστός σε αυτό που υπηρετεί. Απλά τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα είναι λίγο τραγικά ακόμα όσον αφορά τον κινηματογράφο, για τη μουσική δε γνωρίζω. Εδώ δεν υπήρχε τόσο καιρό Ακαδημία Κινηματογράφου και ιδρύθηκε πρόσφατα απ' τους Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη (google it) επειδή τα άτομα έχουν απηυδήσει με την κατάσταση που επικρατεί και είπαν να κάνουν κάτι. Τα κρατικά βραβεία ποιότητας (εδώ γελάμε) ήταν μες στην διαφθορά. Σχεδόν όλες οι ελληνικές ταινίες είναι γυρισμένες ψηφιακά και μετά απλά οι μεγάλες παραγωγές κάνουν transfer σε film για να συμμετέχουν σε κυριλάτα διαγωνιστικά τμήματα ενώ οι "μικρότεροι ψηφιακοί" δεν έχουν τα φράγκα για το transfer. Και πέρα από αυτό, δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές γι' αυτούς. Κάνα digital wave στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, κάνα Διεθνές Πανόραμα Πάτρας, λίγα πράματα γενικά. Και μετά παραπονιόμαστε για την πειρατεία; Ας προωθηθούν πρώτα αυτοί που αξίζουν που έχουμε πήξει στις γαμημένες τηλεοπτικοκινηματογραφικές ψευτοκωμωδίες του κιλού που ανοίγουν σε over 9000 αίθουσες και μας πρήζουν στην διαφήμιση.

    ΥΓ: Τόσο hype για το Avatar, εγώ είδα το trailer του όταν πήγα να δω το Moon και σκέφτηκα να σκίσω το πανί της οθόνης με ματσέτα. Τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά. Αφήστε τα 12 ευρώ του 3d, πιείτε μπόλικες μπύρες και πηγαίνετε σε κάνα μικρότερο cinema (στήριξη στους μικρότερους κινηματογράφους, θάνατος στα multiplex) να τη δείτε. Βουαλά, τσάμπα 3d effect. Που βασικά το 3d στα village είναι ψεύτο3d.

    ΥΓ2: Γαμώ τη Βίλατζ Εντερτέινμεντ και τις σαπιοκωμωδιούλες της. Πηγαίνετε δείτε κάναν Κυνόδοντα, καμιά Στρέλλα και κάναν Οικονομίδη. Όχι γιατί είναι κουλτούρα (που μπορεί και να είναι) και θέλετε να το παίξετε μούρες αλλά γιατί είναι κάτι το διαφορετικό στον συντεχνιακό ελληνικό κινηματογράφο και τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται μπας και ανέβει η ποιότητα και αναδυθούμε στην επιφάνεια του βόθρου. Βόθρου γιατί μέχρι τον πρωτοκλασσάτο καμπινέ που ρίχνει νερό και κάνει μασάζ στο κωλί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. ΤΑ ΝΤΟΥΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΥΓ3: πειρατεία vs πολυεθνικές => Το σκορ είναι που μετράει, το σκορ και ο φωτεινός ο πίνακας θα γράψει 0-1 στο 95'. Γαργάρα οι μηνύσεις στο 95' ρε.

    ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ-ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΛΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ-ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΛΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ-ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΛΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ-ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΛΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ-ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΛΑ, ΦΩΤΕΙΝΟΥΛΑ-ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΛΑ.

    ReplyDelete
  52. To χοντρό πρόβλημα με την πειρατεία είναι τα cd/dvd μαϊμού. Τώρα, αν ο μέσος αγοραστής που και που αγοράζει cd/dvd/πάει σινεμά/αγοράζει κόμιξ τότε κάπως το σώζει. Αλλά όταν τα σκάει τα λίγα φράγκα στον μαύρο γάμησέ τα.

    ReplyDelete
  53. Εγω απο πειρατεια ειμαι μονο εναντιον των camrip και των beta.

    Οταν ηταν ακομα ανοιχτος ο Thomasoft διπλα στον Εγκέφαλο, ειχα αγορασει το Unreal Tournament 2003 για 5 ευρω το δισκακι (3 δισκακια=15 ευρω), το κανω install και κολλαει, κολλαει, και σιγα σιγα ανακαλυπτω οτι μου πουλησε beta εκδοση ο παλιοπουστης! Και χρέωνε τα προγράμματα διαφορετικές τιμές κιόλας, νομίζω 30 ευρώ, λες και τα κατεβαζε απο χρυσες γραμμες αυτα!!!

    Μαγαζια σαν αυτα υπαρχουν και ανθιζουν, αλλα τη λενε στους ιδιωτες που δε κατεβαζουν ουτε το ενα χιλιοστο του όγκου και δε βγαζουν δεκάρα απ αυτά; Ε να γαμηθουν αναποδα οι σκατοκαριόληδες.

    ReplyDelete
  54. nihilio, καταλαβαίνω πως το εννοείς. Η λογική της πειρατείας όπως είπαμε είναι η δωρεάν πρόσβαση στην πληροφορία. Όταν λοιπόν πουλάς κάτι πειρατικό, εκμεταλλεύεσαι θεωρητικά και τον κόπο του δημιουργού αλλά και τον κόπο αυτού που πρόσφερε δωρεάν το υλικό οπότε φαίνεσαι τρελός εκμεταλλευτής. Γιατί δεν είναι το ίδιο το να γράψεις μια ταινία και να τη δώσεις τσάμπα σε ένα φίλο και το να του πουλήσεις το δισκάκι. Κι εδώ όμως υπάρχει ένα αλλά.

    Για να αγοράσει κάποιος κάτι πειρατικό πάει να πει ότι δε γουστάρει για χ,ψ λόγους να το αγοράσει αυθεντικό (πιο ακριβό) και επίσης δε μπορεί να το αποκτήσει δωρεάν, είτε επειδή δεν έχει πρόσβαση είτε επειδή δεν ξέρει.
    Αυτός που τα πουλάει από την πλευρά του, ο μαύρος που λες (που δεν είναι πάντα μαύρος, πειρατικά πουλάνε και Έλληνες και ό,τι θες) πρέπει κάπως να βγάλει φράγκα για να ζήσει.

    "Ωραία" θα μου πεις, "πρέπει δηλαδή να πουλάει πειρατικά για να ζήσει; Άλλες δουλειές δεν υπάρχουν;". Εμ, εδώ σε θέλω. Μπορεί να μην υπάρχουν γι' αυτόν ή απλά να πουλάει πειρατικά για να συμπληρώσει λεφτά. Εδώ όμως αν το αναλύσουμε αυτό θα ξεφύγουμε απ' τη συζήτηση για την πειρατεία. Απλά να αναφέρω ότι ξέρω και video club που πουλάνε πειρατικά (ω τι έκπληξη), υπάρχουν/υπήρχαν και μαγαζάκια που πουλάνε/πουλούσαν.

    Το θέμα είναι ότι όλα αυτά πάνε και έρχονται με τον καιρό. Παλιά που δεν υπήρχαν οι δυνατότητες, αναγκαζόσουν και έπαιρνες το game σου από κάποιον τρίτο και πολλές φορές πλήρωνες ποσά διόλου ευκαταφρόνητα αν αναλογιστείς πώς μπορείς να αποκτήσεις το game σήμερα, αναλόγως με τις ορέξεις του τρίτου. Τώρα έχεις το internet και δεν τον έχεις ανάγκη αυτόν τον τρίτο. Είναι η φυσική ροή των πραγμάτων άλλωστε, ντάξει όσο κρατάει η κονόμα καλά είναι αλλά δε γίνεται μια ζωή το ίδιο πράμα. Κάπως έτσι έγινε και με τα video clubs.

    Πολύ απλά, σε κάποιο χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο δεν ξέρω, ο "μαύρος με τα cd/dvd" θα εξαφανιστεί οριστικά γιατί δεν θα τραβάει άλλο και θα αναγκαστεί να κάνει κάτι άλλο. Εγώ πάντως ήδη τους βλέπω ψιλοεξαφανισμένους, παλιά γινόταν χαμός. Τώρα δε ξέρω κι εγώ πόσο καιρό έχω να δω έναν απ' αυτούς.

    ReplyDelete
  55. Α και οποιος λεει οτι η πειρατεια κανει κακο,

    THE MAN FROM EARTH.

    WIKI IT, MOTHERFUCKERS!

    ReplyDelete
  56. vre malaka? exeis valei bot sto counter?
    600 xiliades hit kai otan kanw refreash anevainoun ta hit kata dekades

    ReplyDelete
  57. Ανώνυμε που μου απάντησες, θυμάμαι τις εποχές που ήμουν ροκάς στην Ελληνική επαρχία και έψαχνα δίσκους που δεν έβρισκα στα δισκάδικα αντιγράφοντας κασέτες από φίλους. Σε εποχές που δεν είχα ίντερνετ και το napster μόλις ξεκινούσε. Τώρα απλά δε χρειάζεσαι να παρακαλάς τον άλλο για μια κακογραμμένη κασέτα (ή να την πληρώνεις στο δισκάδικο με τις συλλογές). Βέβαια μου έχουν λήψει οι κασέτες-συλλογές που γράφαμε τότε.

    Επίσης έχω μια μεγάλη βιβλιοθήκη (σε βιβλία ξοδεύω τα περισσότερα χρήματά μου) και δισκοθήκη (παρόλο που πλέον ακούω τα πάντα σε MP3 αγοράζω ακόμα CD, καινούρια ή και κατεβασμένα που μου άρεσαν πολύ) και αρκετά DVD και σχεδόν ποτέ πλέον δεν παίζω πειρατικά παιχνίδια σε υπολογιστή.
    Αλλά είναι μετρημένες στα δάκτυλα οι φορές που αγόρασα κάτι από πειρατή.

    ReplyDelete
  58. nihilio, αυτό με τις κασέτες που λες ήταν άλλη φάση. Για να παραφράσω τον mikeius στην ανάρτηση με τους Έλληνες συμμαθητές σε κατηγορίες, ήταν το πρώτο p2p. Εγώ δεν το πρόλαβα και τόσο αλλά καταλαβαίνω την ενδεχόμενη νοσταλγία σου, αφού γινόταν τσάμπα για να βοηθήσει ο ένας τον άλλο ήταν κάτι αγνό, καμία σχέση με τα αντεγραμμένα cd που πουλάνε.

    Όσον αφορά τα βιβλία που λες (στα οποία ξοδεύω κι εγώ ένα σεβαστό ποσό ανά τακτά χρονικά διαστήματα) ίσως είναι το μόνο που η πειρατεία δεν μπορεί να "βλάψει", όχι μόνο τώρα αλλά και στο μέλλον. Βέβαια κάτι πάει να γίνει με τα ebooks αλλά το βιβλίο έχει άλλη χάρη, δε συγκρίνεται το παραδοσιακό διάβασμα με το διάβασμα σε μια οθόνη.

    Όσον αφορά τα cd/dvd, εκεί πέφτει το περισσότερο downloading αλλά όπως είπα, αν κάποιος θέλει να αγοράσει θα το κάνει, συνειδητοποιημένα όμως. CD δεν αγοράζω ιδιαίτερα, σπάνια μόνο. Όχι τόσο γιατί προτιμώ να κατεβάζω αλλά επειδή η τρέλα μου αφορά κυρίως τον κινηματογράφο. Εκεί ναι, θα αγοράσω. Συνήθως όμως είναι ταινίες που έχω δει τουλάχιστον μια-δυο φορές και ξέρω ότι θέλω να έχω, έχει προηγηθεί το απαραίτητο preview δηλαδή.

    Με τα games παίζουν διάφορα, όταν είσαι μικρότερος ειδικά καμιά φορά δεν έχεις αίσθηση του χρήματος και αγοράζεις αβέρτα. Δεν θα με χαρακτήριζα gamer, δεν ασχολούμαι συνεχώς δηλαδή παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο και τα λοιπά. Θα έλεγα όμως ότι όταν είναι να παίξω κάτι, νοσταλγώ το παρελθόν. Προτιμώ κυρίως τα adventures και ως γνωστόν τα καλά adventures κυκλοφόρησαν κυρίως 80s με 90s. Ε λοιπόν αυτά τα games αξίζει να τα αγοράσει κανένας διάολε, αφού γαμάνε και πλέον πωλούνται και σε εξευτελιστικές τιμές συνήθως. Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι τα παιδιά σήμερα παίζουν ένα game και εντυπωσιάζονται όχι απ' το ίδιο το παιχνίδι αλλά απ' τα φρου φρου και αρώματα που τα συνοδεύουν. Δεν είμαι και κάνας μεγάλος αλλά τουλάχιστον πρόλαβα κάτι. Υπάρχουν τόσα games διαμάντια που κάποιοι δεν καταδέχονται να παίξουν ας πούμε επειδή και καλά "έχουν μούφα γραφικά". Bullshit, big time, major league bullshit. Για να μην αναφέρω τις συσκευασίες των τωρινών games σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

    Τέλος πάντων, ο καθένας βάζει χέρι στη δική του τσέπη και κάνει τα κουμάντα του. Το πόσο σωστό είναι να κατεβάζεις και να μην αγοράζεις είναι και λιγάκι σχετικό. Αν ο άλλος έχει καύλα με τον κινηματογράφο και έχει ένα σπίτι γεμάτο με DVD σημαίνει πως είναι κορόιδο; Μαγκιά του αν τον γεμίζει και το γουστάρει. Και σε ένα πράμα μπορώ να δικαιολογήσω τα αυθεντικά. Γιατί μπορεί κάποιος να φτάσει στο σημείο να πει ότι "Τι ξοδεύεις τόσα χρήματα για πράματα που είναι εφήμερα, όταν πεθάνεις θα τα χάσεις όλα." Όταν χτίζεις μια συλλογή από αντικείμενα, δεν κάνεις μόνο κάτι που σου αρέσει αλλά αφήνεις και μια παρακαταθήκη στη γυναίκα σου, τα παιδιά σου, οτιδήποτε. Όλα αυτά τα αντικείμενα αντικατοπτρίζουν τα ενδιαφέροντα σου. Για την ακρίβεια, μπορεί να δώσουν και εξηγήσεις σε άτομα που τις ψάχνουν αφότου φύγεις. Μπορεί να ακούγεται λίγο γλυκανάλατο αλλά σκεφτείτε ρε μαλάκες, είναι πολύ καλύτερο από ελάχιστες γραμμές στο myspace στις οποίες αναφέρετε τη μουσική που ακούτε και το ποιους θα θέλατε να γνωρίσετε από κοντά.

    ReplyDelete
  59. Ανώνυμε, αν είσαι μικρός και δε θυμάσαι τις κασέτες μάλλον δεν μπορείς να κατανοήσεις τι επανάσταση ήταν το ψηφιακό file sharing. Από εκεί που έτρωγες τον τόπο για να βρεις εκείνο το δισκάκι που ήθελες να ακούσεις (πχ το the american way των Sacred Reich το έψαχνα 5 χρόνια μέχρι να το βρω στο DC++ και μόλις πέρσυ το βρήκα σε δισκάδικο και το πήρα) ή εκείνη την γαμάτη μπάντα για την οποία άκουσες αλλά δεν έχει διανομή στην Ελλάδα/Ευρώπη ή εκείνο το γαμάτο κομμάτι στον δίσκο που δεν άξιζε μία ή την πίπα που έλειπε από τη δισκογραφία του αγαπημένου σου συγκροτήματος (κάπως έτσι άκουσα το Cold Lake των Celtic Frost)
    Το ίδιο και για τις ταινίες, όπου μπορείς να βλέπεις κάτι σάπιες cult ταινίες που τις έχουν ξεχάσει και οι συντελεστές τους ή τις σειρές μόλις παίζονται κάπου έξω και τα κανάλια δεν έχουν φέρει ή παίζουν στις 3 τα ξημερώματα. Αν μεθαύριο τα κλείσουν όλα αυτά οι καμμένοι θα βρούνε τρόπο να ανταλλάσουν ακόμα δεδομένα, ακόμα και με dvd μέσω ταχυδρομίου.

    Η λύση ίσως είναι η χρήση συνδρομητικών υπηρεσιών για view on demand ταινιών/σειρών και listen on demand μουσικής. Καθώς η ποιότητα των υπηρεσιών θα ανεβαίνει και οι οικονομίες κλίμακας θα επιτρέπουν χαμηλότερες τιμές πολύς κόσμος ίσως γυρίσει σε κάποια τέτοια λύση.

    ReplyDelete
  60. νε ρε μαλακες, σκεφτειτε... θα δει η κορη μου το σιντι των ντρημ θηατερ που αγορασα στα 21 μου και θα πει "πωω τελικα ο μπαμπας ηταν τιγκα μαλακας ανιδεος!"

    Με νιωθει κανεις ή να χρησιμοποιησω βια;

    ReplyDelete
  61. Anonymous, τέτοιες μαλακίες μένουν για πάντα χαραγμένες στο μητρώο σου.

    Επίσης νομίζω ότι αντιγράφεις κάποιον.

    ReplyDelete
  62. den 8 ekleva autokinhto gt anhkei sto sunan8rwpo mou
    den 8a ekleva tsanta h portofoli giati anhkei sto sunan8rwpo mou

    alla 8a sunexisw na phdaw ka8e megaloetaireia kai na xtupaw to susthma tou monopwliou k ths ekmetalleushs pou oxi mono den anhkei sto sunan8rwpo mou, alla ton phdaei kiolas ean autos apofasisei na sunergastei me authn

    ReplyDelete
  63. Ανώνυμε των 2.54 AM νιώσε λίγο καλύτερα, πόσοι δεν ξεκίνησαν να ακούνε ένα είδος μουσικής ή και περισσότερα λόγω των γονιών τους, του πατέρα τους κυρίως; Ε όσο να 'ναι τα αντικείμενα που αφήνουν πίσω τους κάποια άτομα έχουν συναισθηματική αξία. Δεν σημαίνεις πως αν δε σου αφήσει κάτι συγκεκριμένο δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθείς μόνο σου, το αντικείμενο όμως μπορεί να λειτουργήσει ως αφορμή. Πχ ο πατέρας μου μου άφησε μια συλλογή με δίσκους και άρχισα να ακούω ένα συγκρότημα. Γιατί όχι;

    ReplyDelete
  64. παίζουν και μαλάκες που κάνουν συλλογές και δεν αντιγράφουν τίποτα γιατί είναι "καρασπάνια" και "τους έφυγε ο κώλος να τα βρουν στο ξεχασμένο δισκάδικο του london" μη χέσω. Αυτό πώς σας ακούγεται;;

    Η Τέχνη Πρέπει Να ΜοιράΖεται!! Να ξεστραβωθεί ο κόζμος... 8|

    ReplyDelete
  65. Ε να μοιράζεται, γι' αυτό λέμε για την μη κερδοσκοπική πειρατεία. Γενικά η τέχνη θα πρέπει να είναι προσβάσιμη, είτε η πρόσβαση επιτυγχάνεται μέσω των χαμηλών τιμών είτε δωρεάν με συγκεκριμένα μέσα. Για να μπορεί κι αυτός που δεν έχει πολλά λεφτά να διαβάσει ένα καλό βιβλίο/ακούσει καλή μουσική/δει καλό σινεμά.

    Εκδόσεις Γράμματα και γαμώ τους σελιδοδείκτες σας.

    ReplyDelete
  66. Damn you Nihilio, you heartless robot!

    Curses! Foiled again! But I shall return Nihilio! I SHALL RETURN BWAHAHAHAAAAAAA

    ReplyDelete
  67. "Ανώνυμε των 2.54 AM νιώσε λίγο καλύτερα"

    μαγκα μπορω να το κρατησω ως νικ αυτο; Ακουγεται τρέ ψαρωτίκ.

    Ο Ανωνυμος των 2.54 ΑΜ

    ReplyDelete
  68. Άμα είσαι μαζόχα κράτα το.

    ReplyDelete
  69. KOZMOS EGRAPSE O ALLOS !!!! AHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  70. gamieste oloi..vromiarides vromopoutsoi.
    zito o anomalos..asximia.blogspot for ever leme..

    ReplyDelete
  71. Apo thn stigmh pou oi kallitexnes konomane poly ligotera apo tous xartogiakades. Kala kanoume kai katebazoume.

    ReplyDelete
  72. ti psosvasi kai malakies zitate re kwlozwa? ama sas gennise i mana san malakes etsi na meinete mia zwi. psaxteite ligo kai skaste ta an 8elete "texni" kwlotempelides tis poutsas... ante giati mas exete pri3ei ta arxidia me tis paparies sas. FLWROI

    ReplyDelete
  73. o anomalos.asximia.blogspot ton pairnei ap to kolo giati den exei ixnos aftosebasmou kai aftoektimisis. Arkeitai sto na kanei plug tin akros bareti selida tou se mia ligo pio diasimi.

    Bre malaka oi perissoteroi ekei mesa einai apla paraksenoi gia sena, den einai asximoi.
    Esy omos pou tous bgazeis tis photo sto internet eisai asximos ekei pou metraei.
    Sti psixi.

    8elo na ksero ti psixi 8a paradoseis otan psofiseis, mallon monos kai agnohmenos apo olous.

    ReplyDelete
  74. +100 file exeis apolyto dikio.
    oloi edw einai zwa oti tous dinoun masane..

    ReplyDelete
  75. re gay esy ti milas gia ton anomalo karagiozi?
    an de saresei mi mpaineis palioflora skatopousta.
    an eisai magas mpes sto asximia na deis ta moutra sou vlaka.

    filos anomalou

    ReplyDelete
  76. Anonymous των 04:12 PM
    Με το "ψαχτειτε" φανερωνεσαι οτι δεν εχεις ψαξει ποτε τιποτα στη ζωη σου. Όλα στο πιάτο στα έφεραν και σου είπαν είναι σπάνια, και το νομίζεις κατόρθωμα.

    Άμα δεν έχεις ψάξει για πάνω από πέντε χρόνια για συγκεκριμμένη ταινία, με μοναδική ύστατη λύση να τη κατεβάσεις από το ίντερνετ επειδή κανείς δε τη διανέμει πια, δεν έχεις νιώσει πόσο αναγκαία είναι η άμεση πρόσβαση.

    Πάρε τη μύτη απ το ταβάνι και κοίτα λίγο γύρω σου γιατί θα πέσεις σε καμια λακούβα στόκε.

    ReplyDelete
  77. Ανωνυμε των 4:19, αποδέξου ότι είσαι κρυφός γκέι με ανασφάλεια για την εμφάνιση σου τράβα πάρε πίπα του ανώμαλου.

    ReplyDelete
  78. Ανωνυμε των 4:25 to mouni tis manas sou

    ReplyDelete
  79. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
    eiste theoi oloi...

    ReplyDelete
  80. Arxisan ta organa!
    Doste leme!!!

    ReplyDelete
  81. Ως μουσικός που κάποτε προσπάθησε να κυκλοφορήσει (για την κάβλα του) ενα cd, θα ήθελα να σας ενημερώσω για μερικά πράγματα:

    Αν δεν ανήκεις στα μεγάλα ονόματα, η δισκογραφική απαιτεί να της πληρώσεις κάποιο ποσοστό για την παραγωγή του cd, καθώς και ένα ποσοστό για την χρήση του στούντιο για την ηχογράφηση (συνήθως το 50% τουλάχιστον). Βέβαια με εναν απλό έλεγχο κάποιος εύκολα διαπιστώνει ότι τελικά ο μουσικός βάζει όλα τα χρήματα (ίσως και περισσότερα) και η δισκογραφική μόνο την διανομή (που και πάλι παίζει άν θα το διανείμει όπως πρέπει).

    Απο τα έσοδα του cd, ο μουσικός λαμβάνει το πολύ το 5% (το οποίο βέβαια μοιράζεται αν μιλάμε για μπάντα, διαφορετικό στιχουργό και συνθέτη κτλ), αλλά έστω ότι τα πάντα τα γράφει μόνο ένας άνθρωπος. Θα εισπράξει λοιπόν 15€*5%=0,75€ ανά cd. Θεωρώντας ότι έχει ήδη ξοδέψει τουλάχιστον 1500-2000€, για να βγάλει τα χρήματα του χρειάζεται να πουλήσει 2000-3000 cd, το οποίο όπως γνωρίζετε στην Ελλάδα είναι εντελώς ανέφικτο αν είσαι άγνωστος, δεν γίνει promotion, δεν είσαι γκόμενα με ωραίο κώλο κτλ.

    Προσωπικά λοιπόν προτιμώ να δώσω την μουσική μου ελεύθερα στο internet και όσοι γουστάρουν ας έρθουν να με δουν σε μια συναυλία, παρά να κάνω έστω και στο ελάχιστο πλούσιους κάποιους πούστηδες που δημιούργησαν ένα σύστημα όταν η τεχνολογία δεν ήταν προσβάσιμη απο όλους και θέλουν να εισπράτουν στους αιώνες των αιώνων...

    Όσο πιο γρήγορα καταρρεύσει το σύστημα των δισκογραφικών/movie studios, τόσο πιο γρήγορα οι μικροι δημιουργοί θα αρχίσουν να κερδίζουν αυτά που πρέπει απο το πνευματικό τους έργο.

    ReplyDelete
  82. Anonyme ton 4:59 to mouni tis manas mou einai xrisimopoihmeno, i dikia sou den exei mouni giati einai trabeli.
    Den eisai kan gios tis re, giafto etroges toses sfaliares mikros. Giati st'arxidia tis ama poneses!

    ReplyDelete
  83. Nai, kala katalabes, ennoo o pateras sou gamietai me antra.

    Giafto polles fores de ka8etai kala ta proina.

    Giati de ton dinei mono, ton pairnei kiolas.

    ReplyDelete
  84. "Ως μουσικός που κάποτε προσπάθησε να κυκλοφορήσει (για την κάβλα του) ενα cd"

    Κι εδώ έρχομαι να συμπληρώσω με το παράδειγμα των Radiohead που διέθεσαν δωρεάν στο internet τον καινούριο τους δίσκο, δίνοντας την επιλογή σε όποιον ήθελε να δώσει όσα χρήματα ήθελε. Το αποτέλεσμα; Μαζεύτηκαν περισσότερα χρήματα από ότι στις πωλήσεις (γιατί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που γούσταραν τόσο που έδωσαν 20 ευρώ πχ για ένα δίσκο που θα μπορούσαν να αγοράσουν με 10).

    Επίσης, τουλάχιστον για τους μουσικούς, τα χρήματα μαζεύονται από τις συναυλίες και όχι από τα CD. Όπως πολύ γλαφυρά εξήγησε ο μουσικός παραπάνω το σύστημα, όποιος αγαπάει και σέβεται και νοιάζεται τον καλλιτέχνη, γνωρίζει με όποιον τρόπο (είτε πειρατικό κατέβασμα, είτε αγορά, είτε στο σπίτι ενός φίλου) τη δουλειά του καλλιτέχνη και πάει και του τα σκάει στη συναυλία.

    Οι γελοίες δικαιολογίες των εταιριών για τα πνευματικά δικαιώματα είναι απλά προφάσεις για να μη σταματήσουν να βγάζουν από τη μύγα ξίγκι. Ένα ξίγκι που το πουλάνε σε διπλάσια τιμή κι όταν το φας και το χέσεις, το πουλάνε πάλι σαν προϊόν ανακύκλωσης που επιδοτείται από την ΕΕ ως νέα τεχνολογία.

    Γι' αυτό και η Πειρατεία δε θα πεθάνει ποτέ. Γιατί χαζός-χαζός ο κόσμος, και βολεμένος στον καναπέ του και δεν σκοτίζεται να σώσει αυτός τον κόσμο, αλλά όταν του κρεμάς στο λαιμό την ταμπέλα του μαλάκα τσινάει και θέλει να πάρει εκδίκηση.

    ReplyDelete
  85. "Οι γελοίες δικαιολογίες των εταιριών για τα πνευματικά δικαιώματα είναι απλά προφάσεις για να μη σταματήσουν να βγάζουν από τη μύγα ξίγκι. Ένα ξίγκι που το πουλάνε σε διπλάσια τιμή κι όταν το φας και το χέσεις, το πουλάνε πάλι σαν προϊόν ανακύκλωσης που επιδοτείται από την ΕΕ ως νέα τεχνολογία."

    σ'αγάπησα

    ReplyDelete
  86. κατι πουτανας γιοι ρατσιστες που βριζουν τον ανομαλο να παθουν καρκινο και να πεθανουν μεσα στα σκατα τους

    ReplyDelete
  87. New update trolllllllllll bite na deite oloi isos iste mesa http://asximia.blogspot.com

    ReplyDelete
  88. Ρε 'σύ Ανώμαλε τί αποτυχημένο blog είναι αυτό ρε;

    Για τον πούτσο τελείως, απαράδεκτο.
    Κατέβασέ το μαλάκα άχρηστε.
    Σβέλτα ε...

    ReplyDelete
  89. epsa3a sto mpampiniwti ti le3i "Anomalos" kai vrika ta e3is sunwnuma:

    zwo, karaflokorakas, prezakias, kruokwlos, mpines kai anor8ografos.

    liga den einai?

    ReplyDelete
  90. Τωρα θα κατεβασουμε σβελτα το βρακακι της μανας σου και θα τη βιασουμε

    ReplyDelete
  91. χαχαχαχαχαχα τούβλο που μιλάς γι ανορθόγραφους έχει ο Μπαμπινιώτης greeklish;

    ReplyDelete
  92. Αν κρίνω από την γελοία χαζόφατσά σου με το αγελαδινό ύφος, η μάνα μου μάλλον σε γαμάει στα μπουκέτα μπαμ-μπαμ και φεύγεις κλαίγοντας.

    Πανίβλακα, που θες να κράζεις και άσχημους με τέτοια μούρη! Ψωνισμένε!

    Γάμα την δικιά σου μάνα καλύτερα, έτσι κι' αλλιώς προφανώς είσαι παρθένος και δεν βλέπω να σου κάθεται καμιά άλλη.
    Αν τυχόν είσαι ετεροφυλόφιλος δηλαδή. (Λέμε τώρα...)

    ReplyDelete
  93. anoamle eimaste mazi sou mi masas..
    exeis to kalytero blog ever..
    stravonoun giati einai skatomoytrides oloi..
    synexise tin kali douleia

    pornokaulos

    ReplyDelete
  94. grapse kana neo arthro gia to avatar reeeeeee

    ReplyDelete
  95. GAMIESTE OLOI RE, KAI O ANOMALOS MAZI SAS! KAI GAMIOUNTAI KAI OI MANES SAS METAKSY SAS! NA PNIGEITE OLOI STA MOUNOXYSIA TOUS VROMIARHDES KAKOGAMHMENOI POUTANAS GIOI

    ReplyDelete
  96. re mounokole ti petagesai sa pordi kai vrizeis?
    ti zori travas?
    trava gama to patera sou palio mikrokauli

    ReplyDelete
  97. ESY APO PANW, TRAVA KANE GARGARES ME TO SPERMA TOU PATERA SOU NA KSEPLYNEIS THN ALVANIKH POUTSA POU EXEIS STO STOMA SOU

    ReplyDelete
  98. gamw to spitaki sou to kameno paliobromopousta.
    vgale ta arxidia mou apo to stoma sou kai valta sto mouni tis mana sou

    ReplyDelete
  99. To Transformers 2 ΗΤΑΝ η αναγεννηση του ειδους. Των Transformers. Duh.

    ReplyDelete
  100. Καλες γιορτες μαλακισμενα!

    ReplyDelete
  101. MIKEIUS, TA POST SOU EINAI SAN "GAMW TIN PANAGIA SOU"

    ReplyDelete
  102. Μπράβο ρε φίλε!!! Να πάνε να γαμηθούνε ρε οι μαλάκες!! Μας τρώνε τα λεφτά και μας πασάρουν σκατά! Γαμώ το Χόλυγουντ, γαμώ τις πολυεθνικές, να καούνε στη Κόλαση για πάντα, μουνόπανα. Έτσι κι αλλιώς για να γίνειμια ταινία στο γαμοΧόλιγουντ γίνονται άλλοι δέκα πόλεμοι στην Αφρική και στην Σαουδική Αραβία. Ασ' το διάολο λοιπόν. Πειρατεία και πάλι πειρατεία. Θα ήθελα να γράψεις κάτι για τις μαλακοταινίες Twillight και New Moon, ξέρεις αυτές με τα σκατοβαμπίρ, γιατί πήγα με την κοπέλα μου να τις δει στο σινεμά και το σκυλομετάνειωσα, τι κοινότυπες αηδίες που έχει μέσα αυτό το σενάριο(και των δύο, ειδικά η δεύτερη ταινία, το New Moon είναι απλά τραγικό). ΑΚόμη κλαίω τα λεφτά που έδωσα. Κράξε τους λίγο να νιώσω καλύτερα. Έτσι κι αλλιώς οι αηδίες που λένε μέσα για τα βαμπίρ είναι εντελώς για τον πούτσο. Έχετε ξαναδεί βαμπίρ να μην καίγεται στον ήλιο ρε παιδιά; Και πολλά άλλα. Συνέχισε έτσι φίλε.

    ReplyDelete
  103. Αγαπητε soupou, κανονικα θα σε εκραζα αλλα η αθωοτητα, ο ενθουσιασμος σου, η προθυμια σου να μοιραστεις μαζι μας ολα αυτα τα ωραια πραματα, οπως και απλοτητα του λογου σου, ζεσταναν την κρυα γερικη καρδια μου και δε θα σκοτωσω αποψε.

    Καλη σου νυχτα.

    ReplyDelete
  104. Άκυρο, στην 1η φωτογραφία ο Chris Adler από Lamb of God είναι? Γεα! ΧΑΡΝΤΚΟΡ!

    Πάντως εγώ προτιμώ να μου τα παίρνει η TDK για άδεια DVDs παρά η Paramount και η κάθε Paramount.

    ReplyDelete
  105. Ρε μαλάκα Ανώμαλε δεν σου είπα να κατεβάσεις το blog σου το σκουπίδι; Τί περιμένεις;

    Είναι γελοίο, 5χρονος καλύτερο θα έφτιαχνε.
    Βασικά, ΥΠΑΡΧΟΥΝ blog απο 5χρονους και ΕΙΝΑΙ καλύτερα από την παπαριά σου.

    Ατάλαντο γίδι.

    ReplyDelete
  106. Ο Ανωμαλος αντιγραφει τον Cliff Yablonski
    google dat shit brah

    ReplyDelete
  107. Anomalos + akolou8oi = sapia poutsa me polla sapia arxidia apo katw = genetiki metalla3i = FAIL.

    ReplyDelete
  108. haters ανωμαλου=καταραμενοι που εχουν μπει στο blog

    ReplyDelete
  109. sagapaw!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  110. Ρε Μαλάκα Μάικιους! έκλεισε το deeveedάδικο της γειτονιάς μου~΄...:s

    talkin bout the twists of destiny

    (ελπίζω να κυνηγήσει το όνειρό του και να σπάσει το ρεκόρ "ποιός ματώνει πιο γρήγορα τ αρχίδια του απ το ξύσιμο"...)

    http://thru-you.com
    Περι κλόπυ ράιτς....ρισπέκτ στον kutiman.

    τσεκάρετε και αυτό :
    http://films.nfb.ca/rip-a-remix-manifesto/

    Δεύτε λάβετε έμπνευση..!

    ReplyDelete
  111. γιατί γράφετε τόσο μεγάλα σχόλια?
    πόσο σημαντικά λόγια έχετε να πείτε?
    και ποιός αργόσχολος νομίζετε ότι θα τα διαβάσει?

    ReplyDelete
  112. η απαντηση ειναι ισως.

    ReplyDelete
  113. Pnigite zoa p krazete bas k iremisoume apo esas gamimena troll

    ReplyDelete
  114. kante download kai moiraste ta! giayto ta ekanan upload aytoi pou ta ekanan! kai opoios exei antirish einai xazoulis!

    ReplyDelete
  115. "Έδωσα 8 ευρώ και είδα μια ταινία που άξιζε το 1/5". Κι εγώ ρε μαλάκα έδωσα 15 ευρώ για ένα βιβλίο το οποίο δε μ'άρεσε, τι πάει να πει αυτό; Ότι θα αρχίσω να κλέβω βιβλιοπωλεία; Στο κάτω κάτω δε σας αναγκάζει κανείς να βλέπετε ταινίες.

    ReplyDelete
  116. Τα μεγάλα σχόλια γράφονται απο ανθρώπους που θέλουν να επικοινωνήσουν και ίσως, να κάνουν διάλογο. Είμαι σίγουρος πως δεν έχεις μάθει σε τέτοια εσύ και γι' αυτό σε συγχωρώ.

    ReplyDelete
  117. Μπράβο αποπάνε μας άνοιξες τα μάτια.

    Η οξυδέρκειά σου όσον αφορά το άρθρο είναι απαράμιλλη.

    Ξέρεις κανα καλό torrentάδικο τσοντοsite μήπως; Έχω ξεμείνει, δεν έχω τι άλλο να κατεβάσω ρε συ.

    ReplyDelete
  118. Αν με περίμενες να σου ανοίξω τα μάτια, είσαι θλιβερός. Αν προσπαθείς να με ειρωνευτείς, σε συγχαίρω(αν και δεν τα καταφέρνεις καλά)

    ReplyDelete
  119. Δεν είμαι ο ανώνυμος που αναρωτάται σε ένα comment section γιατί οι αναγνώστες αφήνουν σχόλια...

    Το δικό μου σχόλιο πήγαινε στον άλλο ανώνυμο που πήγε και έδωσε 15 ευρώ για Arlekin και που δεν έχει κατεβάσει ποτέ κάτι παρανόμως από το ίντερνετ.

    ReplyDelete
  120. Προς εναν ανωνυμο πιο πανω που λεει στον ανωμαλο και λοιπους καημενους...
    =γενετικη μεταλλαξη=fail

    Απλα να επισημανω πως η ολη εξελιξη οφειλεται σε αυτες τις γενετικες μεταλλαξεις, οποτε καθε αλλο παρα fail ειναι.
    Στη προκειμενη περιπτωση του ανωμαλου ομως, ελπιζω η γενετικη μεταλλαξη αυτη να ειναι θνησιγονος!

    ReplyDelete
  121. \m/ kleisane to greek fun elpizw na to emathes mixali \m/

    k to gamato den paei kala

    arxise to antipeiratiko systima na aggizei siga siga k tin ellada.

    ReplyDelete
  122. Ανώνυμε που λες για τα 15 ευρώ του βιβλίου, καταρχάς δε κατάλαβες τι ήθελε να πει ο mikeius. Έπειτα, συγκρίνεις ανόμοια πράματα. Μια ταινία διαρκεί 2, άντε 3 ώρες, εκτός κι αν βλέπεις Bela Tarr. Το βιβλίο μπορεί να σου πάρει βδομάδες ολόκληρες μέχρι να το τελειώσεις. Από την άλλη λες ότι δε "σε αναγκάζει κανείς να βλέπεις ταινίες". Ναι, δεν έρχεται κανένας με το ζόρι να σου το επιβάλλει αλλά μπορεί να θες ο ίδιος να βλέπεις ταινίες. Οπότε απαιτείς αυτές οι ταινίες να αξίζουν κάτι. Άσε τα φιλοσοφικά λοιπόν γιατί αν το κοινό αποτελούνταν μόνο από άτομα που "δεν τους αναγκάζουν να βλέπουν ταινίες" θα κυκλοφορούσαν μόνο σκατά εκεί έξω.

    ReplyDelete
  123. Εγώ πάντως πιστεύω πως ο σάκος πιάνει 37 απίδια.

    ReplyDelete
  124. Cac xunw patokorfa eidika ton anwmalo p ine kaula cketh

    ReplyDelete
  125. Αλβανός ή παπάς;

    ReplyDelete
  126. ωστε υπαρχουν ακομη βιντεοκλαμ-π και δισκοπωλεια ε ακομη? και πουλανε 20 εθρω τα cd του νταλαρα και της βισση?>
    ειμαι υπερ της πειρατειας και του download ειδικα οταν προκειται για καλιτεχνες που παραγουν δουλειες για να τα κονομισουν καθαρα.
    Ασε που υποπτευομαι οτι στην ελλαδα με τους νιγηριανους που βρισκεις τα παντα σε cd , η πειρατεια ξεκινα απο τις ιδιες τις ετερειες για να μη φορολογουνται (το παρατραβηξα εε?)
    ξερω 2-3 που δουλευουν σε γνωστη μεγαλη εταιρια που τα κοπιαρουν την ιδια μερα που τα βρισκεις στο μετροπολις
    τεσπα οταν αποφασισει ο καλιτεχνης να κανει σοβαρη δουλεια (τυπου κβητα μαραμης τσανακλιδου) να τα πληρωσω το 15 ευρω αλλα να αγορασω τη πρωτοψαλτη που βγαζει τη χαβαη , που αν το ελεγε καμια ποπ τραγουδιστρια θα ετρωγε το κραξιμο της ζωης της, η το χατζιγιαννη
    προτιμω το dowload - listen-delete οταν ειναι μετριοτατο- επισης ποτε δε θα δεις σε πειρατικο το κυνοδοντα οντως η τη στρελα γιατι κει αξιζει να πας να το δεις
    καλη χρονια

    ReplyDelete
  127. sorry alla gia ta games prepei na diafwnhsw(an kai exw glytwsei kamia xiliara eyrw katevazontas ta apo rapidshare) polys kosmos ergazetai kana xrono kai parapanw gia na ftiaxei ena kalo paixnidi (px cod6) ennoeitai pws o programmatismos enos kalou game einai poly akrivos giati meta gkriniazete oti den vgainoun kala paixnidia

    ReplyDelete
  128. allo ena klemmeno arthro

    ReplyDelete
  129. popopo, deite enan prostati ton mazon! Esi kai o Triantafillopoulos!

    ReplyDelete
  130. Hehe!! Ekei pou leei xrewnoun 25 - 70 eurw gia cd i paixidi,... afto sumvainei edw stin ellada.. oi times sto eksweriko einai polu pio mikres1!!

    ReplyDelete
  131. Hmm aporia daskale ! 1on Poia tainia tou Lynch eides ? 2on Gt les oti eisai "hli8ios" epidh pedeveis to mualo sou me kati para3eno gousto sou kapelo sou ... 3on Den 3erw an kai pote oi an8rwpoi mualo wste na boroun na doulepsoun oloi mazi gia to koino kalo kai oxi gia ton kolo tou o ka8enas wste na boun kapoia pragmata sthn seira ( ena apo auta einai kai h peiratia kai 8eorhse to klise alla to rixnw sthn pedia) to mono pou 3erw einai : Apoxairetate siga siga ta cd kai oles tis pipes otan agorazeis 1 dolario to kommati apo online stores kai to katevazeis sta kapakia siga min paw na to parw apo ta metropolis h ta opoiadipote metropolis (min kanoume kai diafimish) sto streaming vriskete h lush ...

    ReplyDelete
  132. Σπάνιο αλλά δεν διάβασα τα υπόλοιπα comments...
    Θέλω να ενημερώσω αυτούς που φτιάξανε το σποτάκι πως αν ήξερα πως δεν θα με πιάσουνε και πως κλέβω από κάποιον που σκουπίζεται με 500ευρα, όχι αυτοκίνητο και τσάντα, ακόμα και υποβρύχιο θα έκλεβα!
    Ε.Κ.

    ReplyDelete
  133. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, και γω πειρατής είμαι. Όμως στα 50 σκατά-ταινίες που κατέβαζα, κάθε τόσο έβρισκα και ένα διαμαντάκι και είχα τύψεις που δεν είχα πληρώσει κάτι για τόσο καλή ταινία. (Και δεν μιλάω για τις high-budget που οι παραγωγοί έτσι κι αλλιώς έχουν τις τσέπες τους γεμάτες γκαφρά)

    ReplyDelete
  134. Sta diala. Nai men alla. Gifto apo pano mou OTAN BLEPEIS mia tenia pou aksizei tote AGORASE TI opos leei kai to NFO, niosto den einai ntropi.

    ReplyDelete
  135. χαχαχαχα είσαι χείμαρρος ρε κουφάλα mike!

    ReplyDelete
  136. malakies ton poliethnikon prospathoun mia na se fovisoun eno kseroun oti sou klanoun ta arxidia kai meta se pianoun sto filotimo gia na agorasis.autoi euthinonte gia tin katastasi.anti na katsoun na vgaloun kati sovaro na poulisoun kathonte kai klegonte.i piratia gamai kai dieukolini kai ton katanaloti giati an theli na agorasi kati tha kseri ti perni den tha petaksi ta lefta tou stin tixi.stin teliki kanane ereuna kai edikse oti autoi pou katevazoun sistimatika ksodevoun kai ta perisotera leuta agorazontas authentika.apla tous etsoukse pou pleon den petas ta lefta sou agorazontas gourouni sto saki kai apo ton klasiko adiaforo pou akoui 50 cent ploutarxo mp3 se 65 kbps kai den exi pari prefa oti akougete skata.akoui me voulomena autia ena pragma.

    ReplyDelete
  137. 1on: congrats mike gia tin apisteyti douleia pou exeis kanei edw...se anakalupsa prosfata ki exw kaei...k nai....eixa gamithei sta gelia prin kana 2 xronia otan mou irthe chain mail to "THANATOS se..."
    2on: stous enoxikous peirates....eiste gia ton poutso...kathimerina mas gaman me 1586 tropous k mas klevoun to moxtho k tin paragwgi mas kai yparxei mia oasi-internet gia na ksapostasei to kourasmeno k dipsasmeno myalo mas ki eseis thelete na plirwnete ki ekei!!! THYMATA!!
    3on: oi kalitexnes apo ena cd pernoun to 10-20% PRAGMATIKA YPARXEI KAPOIOS MALAKAS POU NA PISTEYEI OTI PERIMENOUN TIS PWLISEIS GIA NA PAROUN TH NEA SLR 12650????

    Vasilis I.

    ReplyDelete
  138. 4on: oi ypoloipoi ftwxompinedes-prwtoksekinites kalitenes exoun vrei ton swtira tous sto internet...ekei pou palia gia na tous akousei kapoios pera apo ton ksaderfo Laki kai ton kollito Mitsara eprepe na ta skasoun gia na vgaloun kamia 500ria cds i k LPs, twra kanoun mia ixografisi sto studio, anevazoun myspace, meta se kana torrentadiko kai ama aksizoun petyxainoun...alliws tous trwei i marmagka tou koinou....KAI DEN PAREMVALETAI KANENAS MALAKOKRITIKOS TEXNIS NA TOUS PEI PWS K TI!! OLA STO KOINO APEYTHEIAS K TO KOINO KRINEI!!!
    5on: oso gia to cinema sorry kiolas alla dn exw dei k kamia ptwsi stin poiotita....OPOIOS THELEI NA PARAGEI KAI EXEI ANHSYXIES PARAGEI....oi pipes evgainan k tha vgainoun panta...einai ANAEKSARTITA apo peirateies,anadromous kronous,eklipseis,lukanthrwpous klp klp..gia na min poume gia to egxwrio cinema...eidame ti diamantia exei vgalei o athanatos ellinikos kinimatografos...."TI 30,TI 40,TI 50", "RODA TSANTA K KOPANA 1,2,3,4,5,6,7,8,9......", "O VOUTSAS STO DIASTHMA", "LOUFA K PARALLAGI"...nnnai...i peirateia ftaei.....

    Vasilis I.

    ReplyDelete
  139. Ότι παπαριά θες διαβάζεις. Και αναφέρομαι στην ανάρτηση του Mikeius.
    Ναι ρε μαλάκα, όσο θέλει θα το βάζει και συ αν είσαι έξυπνος μην το αγοράσεις το CD ή το DVD.
    Και σιγά ρε το αίσθημα δικαιοσύνης που έχεις. ΤΟ μόνο αίσθημα που έχεις είναι κατωτερότητας.

    Γιατί δεν δέχεσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν και πρέπει να πληρώνονται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κλέβεις, να κλέβεις ιδέες, οράματα και στη τελική δημιουργία.
    Γιατί μόνος σου δεν μπορείς να δημιουργήσεις. Θέλεις να το βρεις έτοιμο, να το οικειοποιηθείς. Να αισθανθείς ότι μπορείς και εσύ να την φέρεις σε κάποιον. Κατώτερε υπάνθρωπε!!!!
    Χα, χα έχεις υψώσει και το υπερήφανο λάβαρο μαλακίας και πας.
    Και ναι ρε μαλάκα κλέφτης είσαι.
    Κλέφτης των κόπων κάποιων δημιουργικών ανθρώπων είσαι. Γιατί, στην τελική, πως να το κάνουμε, δεν πληρώνεις μία, άρα κλέβεις, εκτός και αν έχεις άλλη λέξη για αυτό που κάνεις, όπως αντίσταση. Αλλά αυτό είναι δικό σου εσωτερικό έλλειμα μαλακισμένο που αισθάνεσαι ότι ικανοποιείς το αίσθημα της δικής σου (κατωτερότητας) δικαιοσύνης. Δεν έχεις δημιουργήσει ποτέ, παρά απομυζάς, παράσιτο και βδέλλα.
    Και άντε και γαμήσου εσύ, που θα γίνεις εθελοντής. Ίσως όμως έτσι να βρεις και εσύ τον δημιουργικό εαυτό σου.









    Credits: geeks.pirillo.com για την pic.
    Posted by Mikeius

    ReplyDelete
  140. www.thevenusproject.com

    ReplyDelete
  141. Προσωπικά δεν ακούω σχεδόν καθόλου "ελληνική μουσική" (σχημα οξυμωρο) και συνεχίζω.

    Το κανες μωρη τσούλα το ΣΙΔΙ σου; Το'κανες.
    Το κυκλοφόρησε ο Προαγωγός σου; Το κυκλοφόρησε.
    Το πήγες στην ΑΕΠΙ; Το πήγες.
    Το πληρώνω κάθε μέρα στο μπαρ, στο καφε, στο ταξι, στο κουρείο, στο ανθοπωλείο,....; Το πληρώνω (παρολο που δεν θέλω να το ακούσω, όχι να του πληρώνω και καθημερινή συνδρομη).
    Το έχω αποστηθίσει απο την πρωτη βδομάδα που το έβγαλες; (Δεν ακουω ελληνικη μουσική, την αποφευγω συνεχώς και έχεις καταφέρει να μου το πιπιλήσεις στον εγκεφαλο μου και με βαλες να το αποστηθίσω μεσα σε λίγες μέρες). Το αποστήθισα.
    Μου το αμολας στον αερα, με υποχρεώνεις να το ακουσω χιλιαδες φορες, με υποχρεώνεις να είμαι συνδρομητης του μέσω κάθε νομιμης απόδειξης
    ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΣ ΜΩΡΗ ΝΑ ΣΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΙΟΛΑΣ

    ReplyDelete
  142. ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΑΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΣΙΝΕΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ!

    ΚΛΕΦΤΕΙΣ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ. ΑΝ ΤΟ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΩ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΨΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΤΕ.

    ReplyDelete
  143. Πηρατεια είναι να αντιγράφεις CD/DVD και μετά να τα πουλάς (δηλαδή έχεις χρηματικό κέρδος σε βάρος της δουλειάς κάποιου άλλου . Καλός ή κακός αυτός ο άνθρωπος ή η εταιρία , είναι αμαρτία .
    Το ίδιο και να κλέψεις την τσάντα μιας γιαγιάς ή το αυτοκίνητο ενός ανθρώπου που μπορεί να είναι σαν εμένα και να εχει εργαστεί απο το πρωι μεχριτο βράδυ και να έχει φτύσει αίμα για να αποκτήσει αυτό το μικρό χιλιάρι αυτοκίνητο που έχω.
    Το dowanload ομως δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά . Ειναι το λεγόμενο sharing . Μοιράζεται κάποιος άλλος κάτι... μαζί μου . Λέγεται ανθρωπιά.... ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ .
    Εγω δεν έχω πολλα χρήματα και ούτος ή αλλος δεν αγοραζα cd/dvd . Ισως στην χάση και στην φέξη ...έτσι για το καλό.... το οποίο κάνω και σήμερα.
    Όμως χάρης αυτους τους ανθρώπους που μοιράζονται μερικά πράγματα μαζί μου... μπορώ να ακούσω και καμιά βλακεία παραπάνω που ισως τελικά μετά σβήσω... ή και να δώ καμιά ταινία που αλλιώς δεν θα αγοράζα και δεν θα έβλεπα η' ίσως κανένα παιχνιδάκι για το pc να περάσει ή ώρα .
    Αυτά .

    ReplyDelete
  144. Ναι ρε μιχάλη επιτέλους ένα ποστ για πειρατεία που συζητάω με συμφοιτητές και όχι μόνο ( σε τμήμα πληροφορικής είμαι). Η πειρατεία μπήκε στον κώλο των γιάπηδων σαν εικοσάποντο καυλί, γιατί ο κόσμος ξύπνησε και σταμάτησε να αγοραζει δίσκους με ένα hit-ακι αλλά άκουγε πρώτα τι σκατά έχει το άλμπουμ και μετά πήγαινε να το αγοράσει αν όντως άξιζε. Η πειρατεία έθαψε σούργελα και ανέδιξε συγκροτήματα όπως οι arctc monkeys :) ARRR

    ReplyDelete
  145. pesta thehumanual!!!

    ReplyDelete
  146. man anatrixiasa...nomiza ot imoun o monadikos stn kosmo p timorei tn eauto t m david lynch. eisai arrostos.. keep up the good work! ;-)

    ReplyDelete
  147. exontas diavasei ola sou ta arthra ofeilw na omologhsw oti einai to kalutera domhmeno kai me ta pio dinata epixeirhmata...

    ReplyDelete
  148. Δεν πολυγουστάρω γενικά το blog σου, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΣΕ ΠΑΩ ΜΕ ΤΑ 1.000.

    ReplyDelete