Monday, September 21, 2009

Πού στον πούτσο έπαιζε αυτος;

Εκεί λοιπόν που βλέπεις μια ταινία, κάποια στιγμή ο διάσημος, μεγάλος και τρανός πρωταγωνιστής πιάνει κουβέντα με τον σεκιουριτά του εμπορικού κέντρου/διεφθαρμένο βοηθό ντετέκτιβ/λοχαγό που είναι 2 μέρες πριν τη σύνταξη. Κι εκεί το μυαλό σου κολλάει! Πού αλλού τον έχω ξαναδεί αυτόν τον πούστη;!; Όσοι έχουν το δικό μου επίπεδο ψυχαναγκασμού θα με καταλάβουν. Δε μπορώ να απολαύσω την υπόλοιπη ταινία από εκείνη τη σκηνή και μετά! Πάντα σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πού αλλού έπαιξε ο συγκεκριμένος τρίτο/τέταρτο/πεμπταγωνιστής. Σε μια προσπάθεια λοιπόν να βοηθήσω τους συναδέλφους movie nerds, παραθέτω μερικούς από αυτούς τους αφανείς ήρωες του Hollywood. Ετοιμαστείτε για πολλά απανωτά "ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ!!!".

Joe Pantoliano
Τον πρωτοπροσέξαμε όταν μας έκλεψε την καρδιά και την παράσταση στο πλευρό του Tommy Lee Jones στο Φυγά. Πολυαγαπημένη επιλογή για την νερωμένη Ιταλική φάτσα, το μόνιμο ύφος μικροαπατεώνα και την υποχθόνια χροιά στη φωνή του, ο θεός Τζο Παντολιάνο ήταν πάντα από τους κορυφαίους "τρίτους", ειδικά σε ρόλο ημί-κακου.
Ήταν: Ο χαφιές στο Matrix, ένας από τους αδερφούς Fratelli στα Goonies, ο ντετέκτιβ με το μουστάκι και τις γυαλούμπες στο Memento, ο ρεπόρτερ στο Daredevil και ο μαφιόζος στο Bound (νομίζω δηλαδή, γιατί το μόνο που θυμάμαι ήταν η Jennifer Tilly να κάνει λεσβιακά).

Tom Seizemore
Αυτόν τον πούστη πάντα τον συναντάω να παίζει τον σκληροτράχηλο βετεράνο με τη φάτσα σημαδεμένη από τις κακουχίες του μετώπου, στο οποίο θέλει μονίμως να επιστρέψει ως εθελοντής, ακόμα κι αν δε χρειάζεται. Αλλιώς, θα τον βρω σε ρόλους αγενή Νεοϋορκέζου μικρο-μεγαλο-εγκληματία, να πετάει συνέχεια ατάκες όπως "no disrespect" και "how you doin'?". Όπως και να το κάνουμε, του ταιριάζουν όλα τα παραπάνω: Η σκατόφατσά του είναι είναι τραχιά και σκαμμένη, τα γενάκια 2 ημερών είναι κι αυτά τραχιά σαν γυαλόχαρτο νούμερο 400 και η φωνή του ακούγεται πιο τραχιά κι απ' τον Darth Vader όταν κάνει γαργάρες με καυτή άσφαλτο. Με μια λέξη: τραχύς!
Ήταν: Ο κακός στην Ονειροπαγίδα, ο συνεργάτης του DeNiro στο Heat, αστροναύτης στο Red Planet, φαντάρος στο Στρατιώτη Ryan, φαντάρος στο Pearl Harbor και φαντάρος στο Black Hawk Down. Τραχύς και φαντάρος λοιπόν.

Marcia Gay Harden
Ηθοποιός-μπαλαντέρ. Όταν χρειάζεσαι μια μεσήλικη καθαρόαιμη Αμερικανόφατσα που το παίζει θύμα, αλλά κατά βάθος είναι τρελή για δέσιμο και στριμμένη σαν τυρόπιτα κιχί, προσλαμβάνεις αυτήν. Έχει το χάρισμα να μοιάζει μονίμως σαν κλαμμένο μουνί, ακόμα κι όταν χαίρεται. Την έχω πετύχει σε πολλές ταινίες του Clint Eastwood και σε κοινωνικά εποχής με τίτλο 2 αφηρημένες έννοιες που χωρίζονται από "και". Αλλά εκεί που έδωσε ρέστα ήταν στο ρόλο της ως θρησκόληπτη παλαβο-φασίστρια στο The Mist του Stephen King. Δείτε το!
Ήταν: Η γυναίκα του Tim Robbins στο Mystic River, η γκόμενα του Tommy Lee Jones στο Space Cowboys.

Clint Howard
Αυτός ο κωλονέρντουλας έχει καταφέρει να χωθεί σε κομπαρσιλίκια μεσαίου διαμετρήματος σε δεν ξέρω κι εγώ πόσες ταινίες. Συνήθως του φοράνε χοντρά γυαλιά και headset και τον βάζουν μπροστά σε μια οθόνη ραντάρ να λέει μια ατάκα με ανήσυχο ή/και προβληματισμένο ύφος. Αναρωτιέστε πώς κατάφερε αυτός ο ατάλαντος παπαράκος να γίνει αναγνωρίσιμη φάτσα; Είναι ο αδερφός του Ron Howard, σκηνοθέτη του Κώδικα Ντα Βίντσι, Apollo 13, Cinderella Man, Frost/Nixon και λοιπών επιτυχιών. Μιλάμε για τρελό ρουσφετολόι! Δεν ήξερα ότι το casting του Hollywood λειτουργεί όπως το ελληνικό δημόσιο.
Ήταν: νοσοκόμος ψυχιατρείου στο Halloween του Rob Zombie, χειριστής ραντάρ στα Austin Powers 1,2 και 3, χειριστής της NASA στο Apollo 13 (χμμ..), διαιτητής στο Cinderella Man (χμμμμμμ...), βοηθός στο Frost Nixon (ΧΜΜΜΜΜ...)!

James Cromwell
Ο πιο συμπαθητικός γέρος στην ιστορία του Hollywood (σόρι, μαϊντανέ Morgan Freeman). Αυτός ο τυπάς εμπνέει σεβασμό. Ίσως επειδή είναι δυο μέτρα ψηλός κι άλλο ενάμιση μέτρο το κεφάλι του, πες τριάμιση μέτρα σύνολο. Γι' αυτό έχει και μια τάση να καταλήγει σε ρόλους εξουσίας (πρόεδρος του τάδε, αρχηγός της έτσι, διευθυντής του τέτοιου). Το χαρακτηριστικό του είναι οι προφορές. Προσπαθώ να θυμηθώ δύο ταινίες που να έκανε την ίδια προφορά, δεν υπάρχουν.
Ήταν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στο Απόλυτος Κίνδυνος, ο διευθυντής φυλακών στο Πράσινο Μίλι, ο διευθυντής της NASA στο Space Cowboys, ο αγρότης στο Babe το γουρουνάκι, ο πρίγκηπας Φίλιππος στο The Queen, ο γέρος εφευρέτης του Sonny στο I Robot και φυσικά ο αρχηγός της αστυνομίας στο L.A. Confidential.

Maggie Smith
Από τον πιο συμπαθητικό γέρο στην πιο συμπαθητική γιαγιά (σόρι και πάλι Morgan Freeman. Ναι, το είπα: Ο Morgan Freeman είναι σα γιαγιά). Η Maggie Smith εμφανισιακά είναι αυτό που ο John Cleese έχει περιγράψει ως "pepper pot lady". Πάντα φοράει ένα μεγάλο καπέλο και παίζει την αξιοσέβαστη γηραιά κυρία, γλυκομίλητη αλλά και αυστηρή όταν χρειάζεται. Κάθε φορά που βλέπω σκηνή της μου έρχεται η ανεξέλεγκτη επιθυμία για ένα ζεστό φλιτζάνι κακάο.
Ήταν: η γιαγιά Wendy στο Hook, η ηγουμένη στο Τρελές Αδερφές 1 και 2, μια συγγενής του θύματος στο Gosford Park (τι μαλακία ταινία) και η Καθηγήτρια Minerva στα Harry Potter.

Peter Stormare
Αυτός ο τύπος είναι μεγάλη μούρη. Σουηδικής καταγωγής, τον ανακάλυψε ο Ingmar Bergman και αργότερα οι αδερφοί Cohen του έδωσαν ρόλο στο Fargo. Τώρα πώς κατέληξε από 'κει να κάνει πλέον ΜΟΝΟ κλισέ Ρώσους χαρακτήρες, δεν έχω ιδέα. Αλλά ακόμα και σ' αυτό είναι αυθεντία. Συνήθως κάνει τον τσαρλατάνο από το Ανατολικό Μπλοκ που πάντα προσπαθεί να επισκευάζει πράγματα ή να γιατρεύει ανθρώπους με κλωτσίδια και φωνές. Ενίοτε θα αλλάξει και θα κάνει τον στυλάτο ψυχάκια, κάτι μεταξύ Al Pacino στο δικηγόρο του διαβόλου και Johnny Depp στους Πειρατές της Καραϊβικής. Χαρακτηριστική ατάκα του: "I 'll fix it!" με βαριά βλάχο-ρώσικη προφορά.
Ήταν: ο Σατανάς στο Constantine, ο σκηνοθέτης του snuff film στο 8MM, ο γιατρός στο Minority Report, ο Abruzzi στο Prison Break, ο Ρώσος κοσμονάυτης στο Armageddon και το ηγετικό μέλος των Autobahn στο Big Lebowski.

Danny Trejo
Όταν το σπίτι σου πιάσει φωτιά, καλείς την πυροσβεστική. Όταν σε ληστέψουν στο δρόμο, καλείς την αστυνομία. Κι όταν χρειάζεσαι μια Μεξικάνικη εγκληματική σκατόφατσα να μακελέψει ό,τι αναπνέει σε ακτίνα 8 χιλιομέτρων, καλείς τον DANNY FUCKING TREJO!!! Δε φτάνει που ο λεβέντης έχει το πιο cool όνομα όλων των εποχών. Κοιτάχτε μια μούρη! Ο τύπος πέρασε ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του χωμένος μέχρι το λαρύγγι στις συμμορίες, τη φυλακή και την πρέζα. Κουβαλάει μεγάλες εμπειρίες και ακόμα μεγαλύτερα αρχίδια κι αυτό βγαίνει αυτόματα στην οθόνη. Ο Rodriguez τον χρησιμοποιεί σε όλες τις ταινίες του. Ο Tarantino τον έχει αποθηκευμένο στο κινητό ως "@#&_Trejo" για να τον έχει πρώτο-πρώτο στον κατάλογο. Και δίκαια! Με το που μπει η σκαμμένη μουτσούνα του Danny Trejo στο καρέ, η σκηνή αυτομάτως γίνεται πιο cool κι από μονομαχία δεινοσαύρων γυρισμένη σε bullet-time!
Ήταν: (εκτός από τις συν άπειρο εμφανίσεις του σε φυλακο-ταινίες) ο συνεργάτης του Bucho στο Desperado, ο Razor Charlie στο From Dusk Till Dawn, ο καθαριστής του ασύλου στο Halloween (2007), ο βιαστής στο Con Air, και πάνω απ' όλα ο MACHETE στο Planet Terror!!!

80 comments:

  1. Φίλε Mikeuis έπιασες την πιο πονεμένη στιγμή του θεατή. Το "Πού στο διάολο τον ξέρω αυτόν" έχει κλείσει σπίτια, έχει καταστρέψει ζωές, έχει γεμίσει τα ψυχιατρεία. Από μια κλωστή κρέμομαι και με έσωσες την κατάλληλη στιγμή.
    Ήταν θυμάμαι την προηγούμενη εβδομάδα, είχα ανεβεί στο σπιτονοικοκύρη (που έβλεπε τηλεόραση)και κάνει ένα πέρασμα από την οθόνη ο James Cromwell. Ταυτόχρονα αναρρωτιώμαστε και οι τρεις (σπιτονοικοκύρης, η αφεντιά μου και ο άντρας μου) "Γνωστός είναι αυτός. Πού τον έχουμε ξαναδεί;". Ε αυτό ήταν φίλε μου. Καθόμασταν και οι τρεις με το δυσκοίλιο ύφος "σκέφτομαι αλλά δε μου έρχεται με τίποτα" για κανά μισάωρο.
    Κατέβηκα σπίτι, έψαξα στο pathfinder τι έδειχνε εκείνη την ώρα, μπήκα στο IMDB να βρω το cast της ταινίας, έψαξα πού αλλού έχει παίξει ο συγκεκριμένος. Πού να βγάλεις άκρη με τόσα τριτοτέταρτα που λες κι εσύ ρολάκια;

    Να 'σαι καλά με λύτρωσες! Ο Θεός να μου κόβει comments να σου δίνει αναρτήσεις για το καλό που έκανες. Έσωσες το σπίτι μου!


    Κι επειδή είσαι καλό παιδί, αν μπορείς λύσε μου την απορία:
    ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ MARK HARMON;
    Είναι τόσο γνωστή η φάτσα του που ανάθεμα αν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω ένα επεισόδιο NCIS ως το τέλος.

    ReplyDelete
  2. To καλυψες το θεμα φιλε!! Καλα,αυτος ο Μοργκαν Φρημαν δεν πληρωνεται με την ταινια,αλλα με το χρονο και οσες ταινιες μπορεσει να κανει!

    ReplyDelete
  3. Danny Trejo rulez!!

    Η απόλυτη σκατόφατσα...

    απίθανο δίδυμο με τον Honky Tonk Man (τι μου θύμισες του πούστη άντρα), στο έπος του Rob Zombie "Devils Rejects"..
    respect

    ReplyDelete
  4. ΠΩΩΩ εισαι Θεος! Ο Joe Pantoliano δεν επαιζε και στους Sopranos? Απο κει τον εμαθα. Ρισπεκτ:P

    ReplyDelete
  5. Danny Trejo gamaei manes!!!!

    ReplyDelete
  6. Φιλε, γαμω τα ποστ! Χαρα στο κουραγιο σου!

    Δυο προσωπικοι αγαπημενοι της συγκεκριμενης κατηγοριας που παρελειψες: Jon Polito & Michael Wincott.

    ReplyDelete
  7. Μααλακαα...!!! Σταματα! Not cool. Get out of my head.

    ReplyDelete
  8. Wraio to block (pou leei ki o upopshfios bouleuths tou Laos arxilogisths ths Siemens) sou mastora.
    Ola ta lefta to disclaimer.
    [hint maddox.xmission.com]
    Keep up the good plagiarism kai sto telos 8a plasaristeis sthn greek tv, allwste exeis ola ta tupika prosonta, htoi exeis dei ena swro tainies.
    A, kai mias kai eisai/eiste metallades : http://www.enet.gr/?i=news.el.episthmh-texnologia&id=81425

    ReplyDelete
  9. 1. Ο Trejo είναι υπέρτατος τυπάς και γαμάει τόσο πολύ που μετά από κάθε ταινία του μοιράζουν φρέσκα κωλάντερα έξω από το σινεμά
    2. Να τολμήσω να συμπληρώσω με άλλη μία μέγιστη σκατόφατσα σε β ρόλους μαφιόζων; Τον υπέρτατο Τσαζ Παλμιντέρι.. http://www.imdb.com/name/nm0001590/
    Τον ξέρετε, τον έχετε δει παντού, αλλά το όνομά του λίγοι το ξέρουν :p

    ReplyDelete
  10. Α μην ξεχάσω Andrew Divoff και Billy Drago :D

    ReplyDelete
  11. απορία....σε ποιό μαγαζί είπαμε οτι δουλεύεις? Έχω κανά δυό κολλητές 22 ετών που θέλουν αυτόγραφο. Ρε, ο νέος Ρουβάς είσαι?

    ReplyDelete
  12. Theitsa τον Mark Harmon τον θυμαμαι απο μια πιο παλια σειρα, το JAG, που ηταν και καλα στο στρατοδικειο του Ναυτικου.

    Prophet Estarian, σωστος για τον Chaz Palmideri. Ηθελα να τον βαλω στη λιστα, ισως να μπει αν κανω volume 2 στο αρθρο. Τον Billy Drago τον θυμαμαι που ηταν το δεξι χερι του Αλ Καπονε στους Αδιαφθορους, αλλα δεν θυμαμαι που αλλου τον έχω δει.

    ReplyDelete
  13. ρε μεγάλε πλάκα κάνεις;;;;; εσύ πρέπει να έχεις λιώσει στην τηλεόραση! Πάντως τα λες γαμηστερά!

    ReplyDelete
  14. Peter Stormare....τι λες τώρα είπα αμέσως το "έεεεελα ρε φίλε".

    ReplyDelete
  15. Ειδικά με τον Joe Pantoliano με έστειλες!

    ReplyDelete
  16. KALA EDO MESA EXEI POLH FAGITO *POU EISOUNA ESI TOSO KAIRO DEN SE PHRA XAMPARI LOULOUDAKI TOU BOUNOU*KALHMEROUDIA KAI SINEXIZO TO DIABASMA

    ReplyDelete
  17. Ο Drago παίζει συνήθως σε καμμένα b-movies του κιαρατά, όπως το αξέχαστο Tremors :p .Νομίζω ότι έχει περάσει και απο το Friday the 13th αλλά δεν είμαι σίγουρος.

    ReplyDelete
  18. epeidh de vriskw kapoio arthro sou perissotero sxetiko me to akoloutho sxolio mou,to parathetw edw:giati OLA ta paidakia se ellhnikes seires k tainies einai toso atalanta???eilikrina,den exw dei pote oute ena paidi na paizei kala!

    ReplyDelete
  19. σας γαμω τη παναγιτσα σας!September 21, 2009 at 6:02 PM

    μεγαλε πιασε θρησκεια επιγοντως. εχει πολυ ζουμι. ασε τις ταινιες και τις μαλακιες. αυτα ειναι φλωριες. δειξε τη μαγκια σου εκει. αντε και φωτια να μας καψει γαμω τον αντιχριστο σας

    ReplyDelete
  20. Nomizw oti o Peter Stormare epaize kai sto ConAir...Theos

    ReplyDelete
  21. φίλε mike θα μπορούσα να φάω ώρες θυμίζοντας σου αμέτρητες δευτεράντζες, αλλά επειδή βαριέμαι θα εστιάσω σε μία και μόνο μεγάλη απουσία από τη λίστα σου. Μιλάω για τον αξεπέραστο Steve Buscemi, ίσως την πιο παρανοϊκή και ανωμαλιάρικη φάτσα στην ιστορία του κινηματογράφου.

    ReplyDelete
  22. OMG Steve Buscemi .....exei paiksei se oti tainia thes!!!bravo re man!!!

    ReplyDelete
  23. Ντάξει κλασικά το άρθρο γάμησε... O Danny έχει παίξει και στο Spy Kids όπου σοδόμισε τη μικρή, ξεκοίλιασε και έψησε τα εντόσθια του μικρού και τα έφαγε με μπόλικο λαδολέμονο. Αλλά αυτά θα τα δείτε μόνο στην Unrated Uncut Director's Full Special Triple DVD Bluray Edition. Μετά τους τίτλους τέλους μάλιστα υπάρχει μυστικό κλίπ που δείχνει τον τρέγιο και τον τσακ να περπατάνε αμέριμνοι ενώ πίσω τους καίγεται ένα μικρό χωριό Αρειανών...YEAAAAAAAAAAAAH

    ReplyDelete
  24. Χχαχαχαχαχαχα δεν ξέρω κανέναν από δαύτους αλλά σίγουρα ξέρω αυτό
    "Όσοι έχουν το δικό μου επίπεδο ψυχαναγκασμού θα με καταλάβουν. Δε μπορώ να απολαύσω την υπόλοιπη ταινία από εκείνη τη σκηνή και μετά! Πάντα σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ πού αλλού έπαιξε ο συγκεκριμένος τρίτο/τέταρτο/πεμπταγωνιστής".

    ReplyDelete
  25. Υ.Γ. Όσο γι αυτόν που βρίζει Παναγίες πιο πάνω δεν έχω λόγια!

    ReplyDelete
  26. περισσοτεροι κλασικοι μαφιοζοι

    http://www.imdb.com/name/nm0899995/
    http://www.imdb.com/name/nm0000732/

    επισης κολλανε στο θεμα (μεταξυ τρεχα γυρευε ποσων αλλων) οι καθηγητες του χαρυ ποτερ (πχ david thewlis) και οι διαφοροι που χρησιμοποιει ο πολ τομας αντερσον: luis guzman, john c reilly, william h macy.

    οι αντιστοιχοι των κοεν δε θα λεγα οτι μετρανε γιατι τους βλεπεις κυριως σε κοεν. ο δε στηβ μπουσεμι ειναι μεν γνωστη φατσα (εχει παιξει στα παντα πραγματικα) αλλα ειναι αρκετα αναγνωρισιμος, ενα πραγμα σαν τον τζον κληζ.

    κανε κ ενα με τους ηθοποιους που μπερδευεις παντα, ειτε λογω ονοματος ειτε φατσας, ειτε γιατι κανουν την ιδια δουλεια. πχ john hurt - william hurt, robert duvall - james rebhorn, ian mckellen με τους νταμπλντορ, γκολντι χον με δε θυμαμαι ποια αλλα καποια.

    επισης καποτε νομιζα οτι η ναομι γουοτς ειναι δυο προσωπα και το ενα λεγεται ναταλι γουντς. τρεχα γυρευε γιατι.

    ReplyDelete
  27. Anonymous said...

    epeidh de vriskw kapoio arthro sou perissotero sxetiko me to akoloutho sxolio mou,to parathetw edw:giati OLA ta paidakia se ellhnikes seires k tainies einai toso atalanta???eilikrina,den exw dei pote oute ena paidi na paizei kala!

    Και για ταινίες μόνο ελληνικές λες;Γιατί το κοριτσάκι στο Pan's Labyrinth παίζει γαματα.

    ReplyDelete
  28. eisai apisteutos file mou!!!apo tote pou se anakalupsa ehw liwsei panw sto blog sou k parakalaw n anvazeis diarkws kt kainourio!!
    eisai polu gamaoua!!!!

    Vicky

    ReplyDelete
  29. Λοιπον ναι αυτό το κομπλεξ το έχω και εγώ άμα δεν θυμηθώ ταινία παρακάτω δεν βλέπω! Maggie Smith έχει παίξει και ψυχωτική δολοφόνα στο Μη το πεις ούτε του παπά! Αλλά και παλι ενώ καθάρισε πόσα άτομα ήταν έτοιμη να σερβίρει τσάι! Είναι αθάνατη!

    ReplyDelete
  30. Pantoliano παίζει και τον μαλάκα στο Σοπράνος αλλά το απέραντο ρισπέκτ πάει στον Παλμιντιέρι που δεν έχει αφήσει ρόλο μαφιόζου και υπομαφιόζου.

    ReplyDelete
  31. Paul Giamatti. nuff said.
    X.

    ReplyDelete
  32. Προς θείτσα:
    Το Μαρκ Χάρμον τον μάθαμε στο Moonlighting. Έπαιζε τον αστροναύτη Σαμ που έκλεψε την καρδιά της Μάντι για λίγα επεισόδια, λίγο πριν καταλάβει ότι ο έρωτάς της είναι ο Ντέιβ.

    ReplyDelete
  33. Haradrim23:Nai,sygkekrimena gia ellhnikes tainies k seires milaw.oute ixnos talentou ta pitsirikia!lene to poihmataki tous k katharisan!ante twra na ta sygkrineis me to paidaki apo thn 6h aisthhsh kai to koritsaki apo to lavyrintho tou pana pou eipes!alla twra pou to skeftomai yparxei h apanthsh:mporei na vazoun na paiksei to anipsaki tou skhnotheth h' h koroula ths endymatologou k meta na ta vlepoun gia na ta kamarwnoun!

    ReplyDelete
  34. ωραία όλα αυτά, αλλά ο James Cromwell είναι γνωστός ηθοποιός.

    προσπαθώ διαολεμένε από το πρωί να θυμηθώ έναν μεξικανό ηθοποιό, κοντό με μουστάκι, και σγουρά μαλλιά, και θυμάμαι μόνο φάτσα, ούτε καν που έχει παίξει! αυτός μάλιστα! όταν θυμηθώ που έχει παίξει θα τα ξαναπούμε.

    ReplyDelete
  35. ο Luis Guzmán... ήμουν σίγουρη για το traffic, αλλά ήμουν πολύ απασχολημένη το πρωί για να το ξεψαχνίσω.

    ReplyDelete
  36. Τελικα εισαι και εσυ παιδι του Hollywood...όσο και αν σε ποναει να το παραδεχτεις...

    ReplyDelete
  37. εγώ στη θέση τους, τους βλέπω. και μιας και λύθηκε το πρόβλημα να σου θυμήσω και την Greta Scacchi αν αποφασίσεις να κάνεις vol.2.

    ReplyDelete
  38. Αφού σας θύμισα τον Steve Buscemi και πιάσατε κι εσείς ό,τι Μεξικανό κυκλοφορεί, μου ήρθε στο μυαλό άλλος ένας "ηρωικός" χαρακτήρας από ταινίες του Rodriguez (κυρίως). Ο Cheech Marin!!!!!

    ΔΜ

    ReplyDelete
  39. Όταν η ταινία χρειάζεται έναν Μεξικάνο, παίρνεις τον Ντάνι. Όταν χρειάζεται Ινδιάνο who you gonna call? Τον Larry Sellers φυσικά!

    ReplyDelete
  40. Πολύ καλό post!

    Τσέκαρε και τον James Rebhorn.

    ReplyDelete
  41. Και άλλο κάψιμο

    http://www.cosmopolitan.gr/forum_posts.php?tm=20090923195700$tm&displaying=0&tid=10872

    ReplyDelete
  42. O Danny Trejo ήταν επίσης (μαζί με τον Seizemore που αναφέρατε) συνεργάτης του De Niro στο Heat και μάλιστα έπαιζε με το όνομά του - αυτό το τελευταίο το ανακάλυψα με το ποστ σας, γιατί ενώ θυμόμουν πως λεγόταν στην ταινία (αλήθεια), δεν ήξερα ποιό είναι το πραγματικό του όνομα!

    ReplyDelete
  43. Αυτό το καταραμένο κόλλημα το έχω κι εγώ, αλλά σε προχωρημένο στάδιο... Έχω πάντα ανοιχτό laptop και Wikipedia... Με το που θα τελειώσει η ταινία θα ψάξω το όνομα της φάτσας που μου κόλλησε στα credits και μετά κατευθείαν ίντερνετ για να δω πού στα τσακίδια τον έχ ω ξαναπετύχει!!!

    ReplyDelete
  44. http://www.imdb.com/name/nm0460694/

    ReplyDelete
  45. as promised... ο James Cromwell κ η Maggie Smith παίζουν κ οι δυο στην ταινία Becoming Jane, όπως επίσης ο πρώτος παίζει στις τελευταίες season του Six Feet Under ΚΑΙ τον πατέρα του Jack Bauer στο 24.. :))


    alex

    ReplyDelete
  46. aytos o Joe Pantoliano den epaize kai stous Sopranos?

    ReplyDelete
  47. BILLY DRAGO A.K.A William Eugene Burrows!!!!! Nomizw indianikhs katagwghs... pantou!!!! kai sthn seira Charmed ws trelos-daimonas pou ksupna ton mpampoula katw apo to krabati sou..kai epidh ton latrepsan ksanagyrise ws aggelos alla h trela trela...
    kai sthn seira Supernatural ws zompi-giatros pou petsokove anthropina melh kai ta forage koustoumi gia na zei gia panta..... paizei se rolous kakou-trelou san na einai i deyterh na mhn pw h prwth fysh tou...
    Na mhn ksexasw na kanw anafora sto videoclip tou makarith tou Jackson You Rock My World opou pali epaize ton kako-mafiozo me to mati ortsa.. na les "twra tha to bgalei to mpazoukas ka tha tous faei olous"
    morfh...kai trela!!!

    ReplyDelete
  48. Epishs o Larry Sellers exei kai antagwnismo...
    an thes pio sklhrotraxilo indiano kaleis ton.... MANGUA A.K.A WES STUDI kai mias kai milame gia skamenes fatses o anthrwpos tha htan teleios gia proselhnwsh.. epaikse sto THE LAST OF THE MOHICANS ton kako-indiano-klise pou skotwnei ton Uncas ton kalo-indiano-klise...
    o prwtagwnistikos tou rolos htan sth tainia GERONIMO opou epaize ton... geronimo!!! pio fit indiano den tha evriskan!!
    epaikse kai aytos sto HEAT apenanti ston thriliko Danny Trejo kai emoizan me diafimish tou CLERASIL par 'to twra gia na mhn gineis etsi..
    alla kai sto DANCES WITH WOLVES ws kakos-indianos-klise se abtithesh me thn allh gnwrimh indianikh fatsa ton Kicking bird a.k.a GRAHAM GREEN (kathe omoithta me ton sygrafea einai aplh symptwsh...) o opoios paizei rolous sofou indianou alla einai ontws kai polu kalos hthopoios.. exei paiksei ton filo tou MelGibson sto Maverick kai genika ton pneumatwdh-kalo indiano se tainies opws Thunderheart me ton Val Kilmer, The Green Mile me Tom Hanks.. klp...
    alla kai me emfanish sto plevro- to deksi sygkekrimena- tou Bruce Willis sto Die Hard: With a Vengeance.... genika aytoi einai oi pio maintanoi indianoi hthopoioi-komparsoi.. einai gia diaforetikous klise-rolous o kathe enas.. gia na spaei kai h monotonia..




    Russell Means

    ReplyDelete
  49. Ιιιιιιιιιιιιιιχ πώς κατάντησε ο Billy Drago! Από τον we love to hate σιχαμένο στραβοδόντη κακό στο The Untouchables σε τιποτένιο δαίμονα στις 2 πιο ηλίθιες supernatural σειρές... τς τς τς

    ReplyDelete
  50. pros theitsa:

    ton mark harmon episis ton kseroume k apo to freaky friday pou epaize i lindsay lohan k ekane ton patrio tis! hahah

    ReplyDelete
  51. Τελικά όλους σας έβαλα στο τριπάκι με τον Mark Harmon ε;
    Ευχαριστώ για τη βοήθεια nefeloympa αν και μάλλον από το "Αυτός αυτή και τα μυστήρια" τον θυμάμαι. Το σπάσιμο είναι ότι είναι πολύ ασήμαντη φάτσα για να πεταχτείς πάνω και να πεις "αααα ο γκόμενος της Σίμπιλ Σέπαρντ" και πολύ μαϊντανός για να μπεις στο IMDB και να θυμηθείς πού είχε παίξει. Έχει περάσει από τις μισές σειρές της παιδικής μου ηλικίας, άντε να βρεις από ποια σου αποτυπώθηκε στο μυαλό η μουτσούνα του.

    ReplyDelete
  52. Εν τω μεταξεί ο James Cromwell έπαιζε στο 24 τον πατέρα του Jack Bauer=ποιότητα=τόσο σκληρός=δέρνω

    ReplyDelete
  53. ο Μόργκαν Φρίμαν είναι σα γιαγιά! ΧΑΧΑΧΑ

    εγώ δεν τους προσέχω καν αυτούς.. καλή φάση

    ReplyDelete
  54. James Cromwell

    Επαιζε και τον Αβραάμ Λίνκολν στο "Μια Νύχτα στο Μουσείο 2", αν θυμάμαι καλά.

    ReplyDelete
  55. Έχω λιώσει στο γέλιο με το blog!!! Respect πρέπει να δώσουμε επίσης, πέρα από τους ημίθεους Peter Stormare και Danny Trejo, στον κύριο Bolo Yeung! Θυμάστε έναν τοίχο με πόδια που έδερνε τον Van Damme για 423452 γύρους και στον τέλος έχανε από κλοτσιά-Bolshoi του Jean-Claude?

    ReplyDelete
  56. MADDOX MADDOX MADDOX VLAKAKO
    KAI OPOIOS KATALAVE KATALAVE-DE THA SOU XALASW K TO KOMMATI..

    ReplyDelete
  57. Iparxei kai o tromeros Steve Buscemi. Reservoir dogs kai tetoia...Poli skatofatsa

    ReplyDelete
  58. φιλαρακι εχω 2 εβδομαδες που σε ανακαλυψα και πεθαινω στο γελιο..μηπως θα μπορουσες να κανεις κατι παρομοιο με ωραιες γκομενες ( και συνηθως αταλαντες! ) που εμφανιζονται απο δω κι απο ΄κει...ενα παραδειγμα: Leilani Sarelle.. ειναι η μπατσινα-stripper που επιανε τα π@$%^@α του Tom Cruise στο Days of thunder,και ταυτοχρονα η πλα@#$%&*α της Sharon Stone στο Βασικο Ενσικτο ..οκ το παραδεχομαι ..οταν το ανακαλυψα ειχα ΠΟΛΥ ελευθερο χρονο!

    ReplyDelete
  59. James Cromwell
    Έπαιζε και τον μπαμπά του Τζακ-ποτέ-δεν-πεθαίνω σε μια σεζόν του 24.

    ReplyDelete
  60. Συμπληρώνω:
    - Luis Guzman (Boogie Nights, Carlito's Way, Miami Vice (TV))
    - John Turturro (Miller's Crossing, Barton Fink, Lebowski, Quiz Show, O brother Where Art Though, Mr. Deeds
    - John C. Reilly (Magnolia, Chicago, The Hours, Gangs Of New York, Boogie Nighs, Hoffa)
    8a tan kalytera na mporousa na valw kai fwtos alla oti mporei kaneis..!

    ReplyDelete
  61. σε πάω μεγάλε μεγάλε αλλα το 'the Mist'=μεγάλη μούφα!

    ReplyDelete
  62. Όταν βλέπω τον Peter Stormare μια φράση μου έρχεται στο μυαλό:
    "Ουί αγ γκοινγ τσου κατ αφ γιογ Τζιονσσσον!!!"

    ReplyDelete
  63. Oxi kai tritotetarti i Maggie Smith, apla etyxe na tin prolavoume gria emeis, einai apo tis simantikoteres vretanides ithopoious.. alla i get your point..

    File syn-Anonymous opu "symplironeis" ligo pio pano, timi kai diksa stonn John Turturro, ksexases to Rounders pou dinei resta

    ReplyDelete
  64. Κρίμα που δεν αναφέρθηκε ο Bruce Campbell! Είναι ο νούμερ 1 Μπιμουβάς!
    Έχει γράψει και βιβλίο με τίτλο Confessions of a B Movie Actor

    Αυτόλυκος στον Ηρακλή
    Evil Dead
    Spiderman
    και πολλά άλλα...

    ReplyDelete
  65. Είσαι και σινεφίλ ρε mike, έγραψες μαν!

    ReplyDelete
  66. Ksexases na peis gia ton Cromwell oti einai kai o tileoptikos pateras tou Jack Bauer

    ReplyDelete
  67. Jake Busey!! H apisteyth fatsa toy me to trelo vlema, toy exei e3asfalisei rolous se apeires tainies kai panta ton vlepw kai lew "poy skata ton 3erw ayton" kai parallhrw.. Contact, Twister, War of the worlds...
    Elizabeth Moody.. Creepy mamogiagia poy exei paijei stis mises tainies toy Peter Jackson. Gia na mhn pw se oles. San Zombi ofeilw na paradextw oti moy arese kalytera apo oti sthn fysiologikh ths katastash..

    Freya

    ReplyDelete
  68. Η Maggie Smith έπαιζε και στο Keeping Mum μαζί με τον Rowan Atkinson (ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΠΩ MR.BEAN, αλλά το είπα).

    Είπα πολλά "Ναι ρε πούστη μου", ένα μεγαλο στον Peter Stormare είχα σκαλώσει μέχρι να δω "Armageddon" από κάτω.

    ReplyDelete
  69. Sorry, αυτό το σχόλιο για το Keeping Mum έχει ξαναειπωθεί, my mistake...

    ReplyDelete
  70. Machete (2010)

    με Danny Trejo
    Robert De Niro
    Steven Seagal
    Cheech Marin
    Jessica Alba
    Lindsay Lohan
    Michelle Rodriguez
    Rose McGowan

    Το οτι ο Tarantino θα κανει τον barman το ξερουμε χωρις να δουμε cast. Θελω και Jeff Bridges σε guest ως dude για να χρησιμοποιω τη λεξη "machete" σαν απαντηση πασπαρτου.

    ReplyDelete
  71. Εγώ το παθαίνω με τον Edward Norton κάθε φορά που παίζει...Ακόμα και τώρα για να θυμηθώ το όνομα του έπρεπε να wikάρω...για όσους δεν θυμούνται ήταν ο supernaziwhitepower14/88godhatesfags dontkillmebigblackman στο American History X!

    ReplyDelete
  72. Ξέχασες τον Ρον Πέρλμαν από το Χέλμπόι και την Πεντάμορφη και το Τέρας.

    ReplyDelete
  73. Αχ! Δεν το πιστεύω! Η τόση λατρεία που σου έχω κλονίζεται ...... μα να πεις ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει για τον ημιθέουλα James Cromwell και να θάψεις το γεγονός πως έχει παίξει τον μόνο κουλ χαρακτήρα που πέρασε ποτέ από Star Trek;;;

    ReplyDelete
  74. O Mark Harmon eixe emfanistei stin ellhnikh tv apo to Flamingo Road, kapoia episodeia tou ploiou tis agaphs, kai htan kai o agaphtikos tis Maddie sto aytos ayth kai ta mysthria.
    Epishs eixe kanei mia -soft-thletainia me thema ton serial killer pou eixe skotosei oute kai go ksero poses gynaikes (kollao den thymamai onoma gamoto).
    Genikos einai apo tous pio gnostous amerikanous ithopoious kai den bainei stin kathgoria pou egrapse o Mick

    ReplyDelete
  75. ΝΑΙΑΙΑΙΑΙ ΡΕ ΦΙΙΛΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
    ΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΑΝ ΒΛΕΠΩ ΤΑΙΝΙΑ ΣΕ ΝΤΙΒΙΝΤΙ Η ΠΑΥΣΗ ΜΕΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ...
    ΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ, ΧΑΝΩ ΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ...
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ...!!

    *ΚΑΥΛΟΛΕΩΝ*

    ReplyDelete
  76. Καλά μάγκες μία από τις αγαπημένες σκατόφατσες, πραγματικά ανατριχιαστική και που άφησε εποχή ήταν αυτή του Tom Berenger στο Platoon.
    Αξεπέραστη, άρρωστη, μίσος όχι αστεία.
    Ο τύπος πήρε και όσκαρ σκατοφατσ-ίασης στη νταινία ως "Best Actor in a Supporting Role
    for: Platoon (1986). ".
    (Δεν κάνω πλάκα!)

    Κοπελίτσες παίζει κι ο αγαπημένοςσας Depp, δείτε το αν δεν το έχετε δει. Μαζί με το μωρουλίνι η οσκαρική σκατόφατσα του Berenger δώρο!

    Μισοπώγων.

    ReplyDelete
  77. Ελα mike μαλακία, δεν το πήρε το όσκαρ ο σκατόφατσας, λάθος θυμόμουν, υποψήφιος ήταν.

    Α - κυ -ρρρρο!

    ReplyDelete
  78. Michael Wincott και τα μυαλά στο μπλέντερ.

    (εναλλακτικά Alan Rickman αν και πιο μέηνστρημ).

    ReplyDelete
  79. Σπάω τον όρκο αποχής από σχόλια για το εξής και μόνο: ΜΗ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΤΟ MIST του stephen king!

    ReplyDelete
  80. http://www.imdb.com/name/nm0005068/

    ReplyDelete