Tuesday, September 1, 2009

Η φύση δε σε γουστάρει!

Πριν από 2 μέρες πήρα 3 φίλους και πήγαμε στο Αττικό Ζωολογικό πάρκο. Η τελευταία μου επαφή με το θέμα ήταν στα 5 μου όταν χάζευα το τελευταίο γίδι που είχε μείνει στο ζωο-μπουρδέλο της Νέας Φιλαδέλφειας. Κατά τ’ άλλα, είμαι γέννημα θρέμμα της Αθήνας, που σημαίνει ότι τα μόνα άγρια ζώα στο ενεργητικό μου είναι η δεκαοχτούρα και ο σκύλος. Οπότε με το που μπήκα, ενθουσιάστηκα.

Όταν πας σε ζωολογικό κήπο ως ενήλικας, χωρίς να σέρνεις μαζί σου κωλόπαιδα που απλά θέλουν να ταΐσουν τις πάπιες, εισπράττεις το θέαμα διαφορετικά. Στην αρχή απλά χαίρεσαι που βλέπεις κάτι που δεν έχεις ξαναδεί. Αλλά σύντομα αυτό το αίσθημα φεύγει και καταλαβαίνεις πως δεν είσαι απλά σε ένα μουσείο ή σε μια γκαλερί με ζωντανά εκθέματα. Όσο προχωράς πιο βαθιά στο πάρκο, ειδικά αν δεν έχει άλλους ανθρώπους γύρω να σου χαλάνε το face-to-face με τη φύση, τα ένστικτά σου ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Στο τέλος της επίσκεψης αισθάνθηκα απειλούμενος και ήθελα να ζευγαρώσω από καθαρό ανταγωνισμό!

Η πρώτη νύξη μου ήρθε σχεδόν αμέσως: Ήμουν μόλις δέκα λεπτά μέσα στο πάρκο και για κάποιο λόγο μου ήρθε μια ακατάπαυστη επιθυμία να χέσω. Και όχι στην τουαλέτα! Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Κάποια στιγμή έφτασα στο κλουβί με το Τζάγκουαρ. Το συγκεκριμένο δεν είχε γεννηθεί στην αιχμαλωσία. Το είχαν φέρει απ’ το φυσικό του περιβάλλον, είχε να σπάσει σβέρκο αντιλόπης δυο χρόνια και ήταν ΤΣΑΝΤΙΣΜΕΝΟ! Περπατούσε με σταθερό ρυθμό πάνω-κάτω δίπλα στα κάγκελα και σε "ζύγιζε". Με πιάνουν λοιπόν οι μαγκιές και πλησιάζω το κάγκελο για να δοκιμάσω το κλασικό κόλπο που πιάνει στους σκύλους: κοιτάς το ζώο στα μάτια με σοβαρότητα και μίσος και αυτό μετά χαμηλώνει το κεφάλι και κοιτάει αλλού σε ένδειξη σεβασμού. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ! Το μαλακισμένο το Τζάγκουαρ ρουθουνίζει και μου ρίχνει ένα βλέμμα απόλυτης κυριαρχίας που τρυπάει την ψυχή! "Αυτά να πα να τα κάνεις στη γάτα σου, μαλάκα! Όχι εδώ!" Χωρίς να το ελέγξω, ένιωσα αυτό το σφίξιμο στην καρδιά που νιώθεις λίγο πριν γράψεις πανελλήνιες. Τα πόδια μου έκαναν δύο βήματα πίσω από μόνα τους. Για μισό δευτερόλεπτο, όλη η ευφυΐα και ο πολιτισμός που έσερνα ως ανθρώπινο ον είχε φύγει κλοτσηδόν απ’ το παράθυρο! Εκείνη τη στιγμή υπήρχαν μόνο δόντια, σάλιο, νύχια και φόβος!

"YOUR ASS IS MINE!"

Επιβεβαιώθηκε η υποψία που είχα πάντα. Η φύση δε μας πάει! Τις προάλλες είδα ένα ντοκιμαντέρ για φάλαινες. Μια από τις ερευνήτριες στο σκάφους είχε βάλει το χέρι της στο νερό και περνούσε η φάλαινα και τη χάιδευε. Έκρινε λοιπόν ασφαλές να βουτήξει και να παίξει με τις φάλαινες. Πιστεύω ότι υποψιάζεστε πώς καταλήγει η ιστορία. Η φάλαινα είδε ως παιχνίδι να πιάνει την τύπισσα με τα δόντια, να την κατεβάζει στα 15-20 μέτρα βάθος και μετά να την αφήνει να ανεβαίνει αγκομαχώντας στην επιφάνεια για αέρα. Και φτου κι απ’ την αρχή ΓΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΛΕΠΤΑ μέχρι που η φάλαινα βαρέθηκε και την άφησε. Πού πας μωρή μαλάκω χίπισσα; Χαμπάριασέ το: ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ! Είσαι εκτός έδρας! Στον ωκεανό δεν παίζεις με τη φάλαινα. Η φάλαινα παίζει με σένα.

Όποιος πιστεύει ότι μπορούμε να τα πάμε καλά με τη φύση και να ζήσουμε αρμονικά με αυτήν απλά δεν ξέρει πώς λειτουργεί και χρειάζεται ταχύρρυθμη εκπαίδευση από το Τζάγκουαρ του Αττικού πάρκου. Το ξαναλέω: η φύση δε μας πάει! Δεν πάει κανέναν και τίποτα. Αυτή είναι η δουλειά της. Να βρίσκει όλο και καλύτερους τρόπους να μας γαμάει τα πρέκια για να βρίσκουμε κι εμείς καλύτερους τρόπους να ξεφεύγουμε με την κωλοτρυπίδα όσο το δυνατόν άθικτη.

Κάθε φορά που ένα είδος εξαφανίζεται από ανθρώπινη επέμβαση δεν το λυπάμαι. Και δεν θα έπρεπε να το λυπάται κανένας. Είναι ακριβώς το ίδιο με το να εξαφανιζόταν από κάποιο άλλο ζώο (πράγμα που συμβαίνει σε καθημερινή βάση). Στην ουσία, αυτή ήταν η μοίρα του. Ένα ακόμα φυσικό φαινόμενο, της ΦΥΣΗΣ που τόσο λατρεύουν οι χίπηδες και οι ζωόφιλοι. Ο λευκός ρινόκερος δεν προσαρμόστηκε σε ένα περιβάλλον γεμάτο ευφυείς κυνηγούς με πυροβόλα όπλα; ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ! Η φύση έχει στα σκαριά πολλά νέα είδη, έτοιμα να τον αντικαταστήσουν. Απλά εμείς με την περιορισμένη διάρκεια ζωής μας αντιλαμβανόμαστε μόνο το θάνατο που προκαλούμε, κι όχι την αναγέννηση που παίρνει σιγά-σιγά μορφή. Τα ποντίκια, οι μύγες και ο ιός του κοινού κρυολογήματος μας ανταγωνίζονται μια χαρά και μπράβο τους. Το σιτάρι μας εκμεταλλεύτηκε και έγινε το επικρατέστερο φυτό στον πλανήτη. Αυτό είναι το νόημα της φυσικής επιλογής. Δεν την κοντράρεις! Κάθεσαι, σε πηδάει και λες κι ευχαριστώ!

123 comments:

  1. εδω μανος γεια και χαρα σου. αυτο που λες εσυ με τον τσαγκουαρ, το ειχα παθει κι εγω περιπου που ειχαμε παει τον μικρο ανηψιο μου και ειδαμε την καμηλοπαρδαλη που ετυχε να εχει κατι σα στυσεις. πολυ τρομακτικο θεαμα

    μονο γαιδαρο ειχα δει αλλα αυτο δεν το συγκρινω με τιποτα

    ReplyDelete
  2. μαικ θεε ησουν παντα ο αρχηγος και δε μου φαινεται περιεργο που ηγεισαι ΚΑΙ του αντι-περιβαλλοντικου αγωνα... το νοημα του ανθρωπου ειναι να πηγαινει κοντρα στη φυση του και στα ορια του και να τα ξεπερναει... Δεντρα εσυ μωρη ? Τσιμεντενια φαραγγια εμεις...Λιμνες εσυ παλιο-καριολα, Βαλτο με τοξικα αποβλητα εμεις...Και οποιος χιπης μου πει οτι το τσιμεντο, τα χημικα, το πλαστικο και το πετρελαιο ειναι αντιθετα με την οικολογικη υπαρξη του ανθρωπου: 1ον) ποιος σας ειπε οτι ο ανθρωπος ειναι οικολογικος? Η ιδια μας η φυση (ιος με μορφη ζωου) μας επιβαλει οχι να προσαρμοζομαστε στο οικοσυστημα αλλα να ΤΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΜΕ αναλογα τις ορεξεις μας. 2ον) Η φυση αν δε γουσταρε τα σπρευ, το πλαστικο ,το πετρελαιο δε θα τα εκρυβε απλως, δε θα τα εβαζε ποτε στο μενου του συμπαντος. Ακομα και οι κατσαριδες υπαρχουν για να τις βαζουμε σε ολα τα πειραματα που δε θα βαζαμε ουτε το μικρο μας ανηψακι που θελουμε να δουμε νεκρο,βιασμενο και καμενο.ΔΕΝ υπαρχει τιποτα απανθρωπο ή αντι-οικολογικο. Οι ανθρωποι υπαρχουμε για να εξαπλωνομαστε... Σαν ιος σαν κατσαριδες. Οπως λεει και ενας φιλος:WE are NOT God's precious snowflakes. WE are the all-singing all-dancing CRAP of the world. ΝΙΩΣΤΕ ΤΟ ΜΑΓΚΕΣ

    ReplyDelete
  3. σορυ που γραφω ανωνυμα ενιγουει απλα δεν εχω λογαριασμο google η τπτ απο ολα αυτα.
    το ονομα μου ειναι και μενα Μανος και εγραψα το πιο πανω comment. μαικ κιπ απ φακινγκ δεμ ωλ γουι λαβ γιου

    ReplyDelete
  4. Ω ναι! Ο άνθρωπος δεν ζει αρμονικά με τη Φύση, την πολεμά σε κάθε του βήμα, με κάθε ανάσα. Συμφωνώ και γι' αυτό παρακαλώ να μη με συμπεριλάβετε στους οικολόγους.
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ η Φύση κερδίζει πάντα. Τοξικά απόβλητα εμείς; Μολυσμένο νερό η Φύση (κι επειδή φρόντισε να μας κάνει έτσι ώστε να μη ζούμε χωρίς νερό, μαντέψτε ποιος θα πεθάνει πρώτος). Τσιμεντένια φαράγγια εμείς; Πλημμύρες η Φύση (και μαντέψτε ποιος θα πνιγεί).
    Κερδίζουμε όλες τις μάχες αλλά τον πόλεμο θα τον κερδίσει η Φύση. Έχει ήδη καταλάβει ότι εμείς χαλάμε την ευημερία της και έχει βάλει σκοπό να μας εξαλείψει. Είμαστε λιγουλάκι έξυπνοι και αντιστεκόμαστε σθεναρά αλλά για πόσο ακόμα;


    Γι' αυτό ας κάνουμε ένα group hug τώρα που είμαστε ακόμα εδώ. Αγαπήστε τον διπλανό σας, δώστε λίγη χαρά στους γύρω σας.

    ReplyDelete
  5. Μεγάλε είσαι αρρώστια, το'χω φάει το μπλογκ 2 μέρες τώρα κ δε μου'χει μείνει άντερο από το γέλιο!
    Πάτα γκάζι λέμε, καλά κ σωστά τα λες.
    Άλλα αν είσαι εσύ κότα, δε σου φταίει το τζάγκουαρ... μπουαχαχαχαχα, κάθεσαι σε πηδάει κ λες κ ευχαριστώ... πήγα να φύγω απ'την καρέκλα, όοοολε!

    ReplyDelete
  6. μμμ...ναι...γιατι εχω την εντυπωση πως αν εμενες οινοφυτα και πινατε οικογενειακως νερο με χρωμιο δεν θα ελεγες τοσο ευκολα ευχαριστω που σε πηδαει η φυσικη επιλογη?

    ReplyDelete
  7. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο όταν εξαφανίζεται ένα είδος λόγω της αλλοίωσης των μηχανισμών της φύσης απ' τον άνθρωπο ρε μαλάκα, περιπτώσεις όπως η εξαφάνιση των δεινόσαυρων, ναι, αποτελούν φυσικά φαίνομενα.

    Εκτός απ' αυτό θα πρέπει να ξέρεις πως η εξαφάνιση ενός είδους βλάπτει μακροπρόθεσμα και τη δική σου κωλοτρυπίδα ή εν πάσει περιπτώση τις κωλοτρυπίδες των μπάσταρδων που θα σπείρεις.

    ReplyDelete
  8. Να δεις μιχαλη που αυτοι οι χιπηδες και οι φιλοζωοι θα ειναι η αιτια της καταστροφης μας.Ουτε πυρυνικος πολεμος,ουτε υπερθερμανση του πλανητη,ουτε κατακλησμος απο ορδες κινεζων.Και ειναι τοσο ανθεκτικοι που ενω ειναι ειδος προς εξαφανηση δεν εξαφανιζονται με τιποτα

    ReplyDelete
  9. θειτσα μου σ'αγαπαω σε λατρευω αλλα η φυση μας εκανε τοσο μπασταρδους για ενα λογο. Για να μη χρειαστει ποτε να μας κερδισει. Εμεις με την διαβολικη (ή θεικη) αλαζονεια μας και τον εγωισμο μας θα παμε σε αλλο πλανητη και θα του αλλαξουμε τα φωτα.Συμφωνω και επαυξανω οτι τα λογια μου ειναι λιγο γαιδουρινα αλλα ειναι και χαβαλετζιδικα.Μισω το ολο κινημα "αγαπω και τσιμπουκωνω τη φυση" οπως μισω τις πολυεθνικες που μας γαμανε αλλα επειδη αυτοι μας προμηθευουν με χαρτομαντηλα για να σκουπιστουμε απο το σπερμα δε τους λεμε τιποτα... Και σοφακι, εχω πιει μπολικο νερο με ο,τι σκατα μεταλο,αλογονο κλπ. γουσταρεις. να φανταστω οτι δεν εμεινες ποτε οινοφυτα απλα σου το ειπαν στη green -piss??????

    me agaph Manos, the Chaos Jester

    ReplyDelete
  10. Ανωνυμε, το δευτερο κομματι του comment σου ειναι σωστο. Ποτε δεν υποστηριξα οτι οι μεθοδοι μας ΔΕΝ ειναι βλαβερες για το ιδιο μας το ειδος, μακροχρονια ή βραχυχρονια.

    Αλλα το πρωτο κομματι σου ειναι λαθος διατυπωμενο ή σκετο λαθος. Πρωτον, οι φυσικοι μηχανισμοι δεν αλλοιωνονται. Μην τους μπερδευεις με τους οικολογικους μηχανισμους.

    Δευτερον, η συντριπτικη πλειοψειφια των εξαφανισεων ενος ειδους στην ιστορια της ζωης γινονται απο αλλα ειδη. Ιοι, βακτηρια, φυτα ή ζωα με την παρουσια και τη δραση τους αλλοιωνουν τους τοπικους ή τους παγκοσμιους οικολογικους μηχανισμους. Στη συνεχεια, μεσω της φυσικης επιλογής (να ενας αναλλοιωτος μηχανισμος), όποιος απο τα παραπανω ζωα/φυτα/βακτηρια δεν προσαρμοζεται, πεθαινει. Ολα τα ζωντανα πλασματα αλλοιωνουν τους οικολογικους μηχανισμους, μεταξυ τους κι εμεις. Οπως το φραγμα ενος καστορα θα εξαφανισει τους σολωμους απο ενα ποταμι, ετσι και τα φραγματα του ανθρωπου θα εξοντωσουν την ντοπια πανιδα. Η εξαφανιση ειδων ειναι ο ΚΑΝΟΝΑΣ για την διατηρηση της βιοποικιλοτητας, οχι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ που θα συμβει μονο οταν πεσει ενας μετεωριτης.

    Τριτον, επειδη ξερω που το πας ("ο ανθρωπος δεν ειναι καστορας. Καταστρεφει τα υπολοιπα ειδη σε πρωτοφανη κλιμακα") θα σου πω μια ιστορια της Γης. Πριν απο 250 εκατομμυρια χρονια, αναεροβια βακτηρια ανεβασαν τα επιπεδα του μεθανιου παγκοσμιως, σκοτωνοντας ετσι ΤΟ 90% ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΓΗ!!! Και χωρις μετεωριτη!

    Η εξελιξη, η εξαφανιση και η γεννηση των νεων ειδων δεν ειναι ουτε κακο ουτε καλο. Ειναι αυτο που ειναι. Δεν τιθεται θεμα ηθικης, ουτε στην Καμβρια περιοδο, ουτε τωρα.

    Τι μαθαμε λοιπον; Τη σωστη σειρα των πραγματων, η οποια ειναι:
    1) Ξεστραβωσου
    2) Μιλα

    κι οχι αναποδα.

    ReplyDelete
  11. Manos Chaos Jester σε ξέρω; Ή από πού με ξέρεις και με αγαπάς και με λατρεύεις; Όχι ότι έχω αντιρρήσεις...

    Στο θέμα μας. Η Φύση μάς έκανε χιμπατζήδες. Από εκείνο το σημείο και μετά αναλάβαμε μόνοι μας να γίνουμε μπάσταρδοι. Έφταιγε και η ίδια; Μάλλον. Γιατί αν δεν έφταιγε δε θα μας έφερνε όλα τα κακά που μας έχει φέρει κατά καιρούς και άρα δε θα μπασταρδεύαμε (τόσο). Πάντως δε νομίζω ότι ξύπνησε ένα πρωί και είπε "Χμ, πώς θα καταφέρω να τρέχω και να μη φτάνω για 5-10 μύρια χρόνια; Α ναι! Θα φτιάξω τον άνθρωπο!". Αυτό το έκανε ο Θεός κι ας μη μπερδεύουμε Θρησκεία με Επιστήμη.

    Αλλά ακόμα κι αν το έκανε εις γνώση της η Φύση, μπορώ να βρω τα βαθύτερα αίτια:
    Βαριόταν. Όλα ήταν υπέροχα και τέλεια. Τα πουλιά κελαηδούσαν, το νερό κυλούσε γάργαρο και περίμενε κανά κομήτη να ξυπνήσει από τη λήθη. Ενώ με τον άνθρωπο είναι σε συνεχή εγρύγορση. Αλλά και πάλι, ΠΟΤΕ δε σχεδιάζουμε ένα παιχνίδι που δε μπορούμε να τερματήσουμε, ένα αυτοκίνητο που δε μπορούμε να οδηγήσουμε, ένα είδος που δε μπορούμε (αργά ή γρήγορα) να βγάλουμε από την κυκλοφορία.
    Απλά έχουμε πααααααααρα πολύ ενδιαφέρον. Φαντάσου ότι τόσα χρόνια υπάρχουμε στον πλανήτη κι ακόμα δε μας βαρέθηκε να μας ξεπαστρέψει. Περνάει η μπογιά μας ακόμα αδέλφια!

    ReplyDelete
  12. lol...οποτε οποιος δεν εχει καρκινο στομαχου και δεν ειναι ταυτοχρονα δημοτης οινοφυτων δεν εχει δικαιωμα αμφιβολιας ειδαλλως κατατασσεται στην γραφικη κατηγορια "οικολογοι-χιππηδες-greenpissαδες"? ξεκολλα.
    συμφωνω και επαυξανω οτι τα λογια σου ειναι τοσο γαιδουρινα οσο και χαβαλετζιδικα. απλα με οση μαγκια τα γραφεις με αλλη τοση να δεχεσαι τον αντιλογο.

    τα σεβη μου :)

    ReplyDelete
  13. Αξέχαστο θα μου μείνει το ζωο-μπουρδελο της Φιλαδέλφειας που πλέον βρωμάζει και ζέχνει και δεν καταδέχονται ούτε τα περιστέρια να το χέσουν χαχαχαχαχαχαχαχ έγραψες πάντως!

    ReplyDelete
  14. sto shmeio me ton rinokero dakrysa...ap'ta gelia!!!

    ReplyDelete
  15. ωραία τα λες, αλλά επίτρεψε μου να αγαπώ τα ζώα ίσως λίγο περισσότερο από τους ανθρώπους. δεν είμαι καμιά χίπι-χορτοφάγος, προς θεού. απλώς δεν γουστάρω να τα βλέπω ψόφια για να τα φοράει η τάδε γούνα. εντάξει κάντε γούνα από κουνέλι, άλλωστε υπάρχουν πολλά κουνέλια. και ας φάμε και τα ευρέως βρώσιμα, και αυτά πολλά είναι- αν και ψιλοτρελάθηκαν, αλλά το αντιμετωπίσαμε και αυτό. αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τρώμε ή να φοράμε τα ζώα που απειλούνται υπό εξαφάνιση.
    α, και ούτε τη μόλυνση του νερού γουστάρω. έχεις κουβαλήσει εξάδες με νερά να δεις τη γλύκα; κάντο πρώτα και μετά μιλάς.

    ReplyDelete
  16. αυτο ειναι το πιο μαστερτζικο σου κειμενο μεχρι στιγμης, θαρρω.

    επισης, θανατος στις κατσαριδες.

    ReplyDelete
  17. To pos mporeses na enthousiasteis vlepontas zoa sto klouvi eno tha eprepe na exoun stremata gia parti tous den mporo na to syllavo, alla ok, afou eisai toso antithetos me to thema tis zoofilias profanos to vlepeis apo alli skopia.

    Tora to na koitas ena agrio zoo kai idiaitera ailouroeides sta matia einai kathari endeiksi epithetikotitas. Sti fysi ena allo jaguar tha to koitage sta matia mono an itan proetoimasmeno na anametrithei mazi tou me nyxia kai me dontia.

    Kai telos, den ftaiei o rinokeros pou den prosarmostike se perivalon me kynigous me pyrovola opla giati ta opla den einai kati pou provlepetai apo ti fysi. An milagame gia enan io, pandimia, ksirasia, tha eixe kapoies pithanotites prosarmosis giati i fysi to exei provlepsei kai ayto.

    Ego ena pragma mono den katalava apo to arthro: giati einai kako na eisai zoofilos kai na agapas ti fysi?

    Some say the end is near.
    Some say we'll see armageddon soon.
    I certainly hope we will.
    I sure could use a vacation from this bullshit three ring circus sideshow of freaks.
    The only way to fix it is to flush it all away.
    Learn to swim.
    Mom is going to fix it all soon
    Mom is coming round to put it back
    The way it oughtta be...
    Learn to swim
    I wanna see the ground give way.
    I wann watch it all go down.
    Mom please flush it all away.

    ReplyDelete
  18. Την επόμενη φορά κάνε raid σε net caffe για ξέφρενο lan party. Τί να το κάνεις το άγριο γατί;
    Επίσης, υποστηρίζω και ενθαρρύνω την εξάλειψη όλων των ζώων που είναι επικύνδινα για τον άνθρωπο. Έχω την καραμπίνα, έχω και σκάγια. Γιατί να τα αφήσω ζωντανά;
    Ο άνθρωπος, ως το πιο εξελιγμένο ζώο στη γή, μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Το μόνο που τον περιορίζει είναι η φαντασία του.

    ReplyDelete
  19. Δλδ η φυση μας επιβαλει τον νομο της ζουγκλας...πανω κατω ο ισχυροτερος και εξυπνοτερος επιβιωνει. Να μας δω αμα υπαρξει ειδος "καλυτερο" απο εμας (αμα μας βαλω στην θεση του ασπρου ρινοκερου για παραδειγμα και στην θεση του κυνηγου ενα αλλο ειδος ανωτερο).

    Τρια θα πω :
    1.Η φυση δεν μοιραζει τα ειδη σαν τις καραμελιτσες. Μια μερα θα μας δωσει δωρο εναν πουλο.
    2.Μην συγκρινεις τους ανθρωπους που προσπαθουν να εντυπωσιασουν επεμβαινοντας σε γειτονιες που δεν γνωριζουν με τους κατακαημενους ζωοφιλους ενος κοινου καναπε.Για τους μεν εχω να πω πως καλα τους κανουν τα ζωα (οπως η φαλαινα στο παραδειγμα σου). Για τους δε...σου λεω μονο οτι αγαπω τους ανθρωπους γιατι ειναι κι αυτοι ΖΩΑ.
    3.Μου αρεσει ο τροπος που επιχειρηματολγεις, αλλα δεν μου αρεσουν αυτα που λες. Για την ακριβεια μαλλον δεν συμφωνω με την γενικη ιδεα σου, αλλα υποθετω αυτο ειναι δικο μου προβλημα.

    Keep up the good posts!

    ReplyDelete
  20. Καταρχήν συμφωνώ ότι δεν υπάρχει κάτι που να κάνει γενικά "κακό" ή "καλό" την εξαφάνιση ενός είδους, μιας και τέτοιοι αφορισμοί, συνήθως οδηγούν σε συμπεράσματα πρώτης τάξης δημοτικού. Οπότε σύμφωνοι, δεν είναι άσπρο μαύρο.

    Από την άλλη μην αντικαθιστούμε τα οποιοδήποτε κριτήρια που μας επιβάλλονται. Δηλαδή εσείς ξεπαραδιαστείτε στις greenpeace και στα πρασινα-κόκκινα-ροζ σπίτια, αισθανθείτε ένοχοι και υπεύθυνοι για αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη, ενώ κάποιοι άλλοι μπορούν κάλλιστα να βρωμίζουν τα νερά, να σκοτώνουν όσα ζώα γουστάρουν, να καίνε ή να κόβουν όσα δέντρα θέλουν. Βλέπετε τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά; Εκεί βρίσκεται για μένα το πρόβλημα.
    Είναι σωστή αφενός η κριτική στην ζωοφιλία (kinky) την φιλανθρωπία και δε συμαζεύεται, αλλά να προσέξουμε από ποιά μεριά την κάνουμε.

    Ο άνθρωπος είναι ίσως το μοναδικό ζώο που μπορεί όχι να βοηθήσει τα άλλα και μπλα μπλα μπλα αλλά να βοηθήσει τον ίδιο του τον εαυτό μακροπρόθεσμα. Και αυτό σίγουρα δεν έρχεται μέσα από σταχτες και μπούρμπερες για να γίνουμε και επίκαιροι. Πού είναι το κακό για το ανθρώπινο είδος (βασικά για αυτούς που το διαφεντεύουν, γιατί μάλλον για αυτό συζητάμε) να πει ρε μαγκες, αν δεν εξαφανίσω τόσα πολλά είδη και δεν κόψω τόσα εκ. στρέμματα, θα ζήσω καλύτερα.

    Την επιχειρηματολογία τη δικιά σου την καταλαβαίνω μόνο από τη μεριά κάποιου που θα είχε συμφέρον (δηλαδή, θα έβγαζε φράγκα απ αυτό). Υπάρχει, είναι υπαρκτό, αλλά τελείως απαράδεκτο ανήθικο και τα λοιπά συναφή. Με λίγα λόγια, προσπαθώντας να αναιρέσουμε λογικές άσπρου-μαύρου μη καθιερώνουμε καινούργιες. Όλα αυτά για κάποιους λόγους γίνονται, όπως και η greenpeace για κάποιον λόγο υπάρχει. Μήπως είναι σχεδιαμένη από αυτούς που τους συμφέρει και αυτή και το οποιοδήποτε mainstream-αλιάγας συναίσθημα ακριβώς σαν άλλοθι στην πραγματική καταστροφή που επιβάλλουμε εμείς οι ίδιοι στο είδος μας;

    ReplyDelete
  21. Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά που γράφεις τα πιστεύεις.
    Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχεις στυλ...

    ReplyDelete
  22. Η φύση ξεκάθαρα έχει έναν και μοναδικό μηχανισμό, και αυτός είναι ο μηχανισμός της φυσικής επιλογής!
    Ο μηχανισμός αυτός, ένα είδος έχει να επιδείξει πάνω από όλα τα άλλα (άνθρωποι και δεινόσαυροι είναι απλά τα κοκόρια που παινεύονται, μέχρι να εξαφανιστούν)
    Κατσαρίδα αγαπητοί μου! Ούτε Ιαγουάροι! Ούτε Ρινόκεροι! Ούτε Πτερόσαυροι!
    Γαμημένες Κατσαρίδες! Το απόλυτο κυρίαρχο είδος του πλανήτη...
    Το μόνο σχέδιο που απομένει για την επιβίωση μας, είναι η Ντι-εν-εϊκη μετάλλαξη μας σε κάτι περισσότερο από απλό άνθρωπο..
    Όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι φτάνει η ώρα του Κατσαριδάνθρωπου (Homroach)

    http://mujahedin.blogspot.com/2009/08/homroach-next-generation.html

    ReplyDelete
  23. Γι' αυτό τα άμοιρα τα ζώα δεν μπορούν να χαμογελάσουν. Γιατί έτσι και είχαν αυτή την ικανότητα, το τζάγκουαρ θα έκανε βόλτα σε όλα τα κανάλια ανα τον κόσμο ως το ζώο που χέστηκε από το γέλιο, μόλις θα σε είδε να ιδρώνεις και μύρισε τον φόβο σου όταν σε κοίταξε. Και να σκεφτείς ότι, εκείνο ήταν σε κλουβί, πίσω από κάγκελα και δεν μπορούσε να σου ορμήξει....ενώ εσύ έξω και ελεύθερος να το βάλεις στα πόδια.
    Το λερωμένο μποξεράκι σου να το πετάξεις. Μην το βάλεις καν για πλύσιμο. Δεν υπάρχει απορρυπαντικό που να καθαρίζει τόσα κιλά σκατ...
    Ο original froufrou

    ReplyDelete
  24. σιγουρα bro. ποτε δεν ειπα οτι η εξελιξη εχει να κανει με ηθικη.ποτε! το αντιθετο πιστευω οτι υποστηριξα.μη βαζεις στο στομα μου...(λογοκρισια!!!!!!!!!!!) λογια που δεν εχω πει. ενιγουει σεβασμος

    ReplyDelete
  25. Δεν με ενοχλούν αυτοί που όντως κάνουν κάτι για τη φύση (όπως για παράδειγμα ένας απλός τυπάς που επιλέγει να μην πετάξει μπάζα σε ένα μέχρι πρότινος καθαρό χώρο) αλλά αυτοί που όλο κλαίγονται "αχ τα ζωάκια, αχ τα ζωάκια" και μετά πάνε και κάνουν κάτι που βλάπτει, επειδή ας πούμε το ξέφωτο που πας και πετάς τις μαλακίες σου δεν είναι χνουδωτό και χαριτωμένο με κουταβίσια ματάκια και δεν πρόκειται να νιώσεις τύψεις. Ή άλλοι που δεν έχουν κάνει ένα καλό πράγμα για άλλο άνθρωπο και φέρονται σαν τέρατα και κατηγορούν μετά αυτόν που έπιασε μια καρδερίνα με ξώβεργα.
    Τα ζώα είναι ζώα. Και κάποια είδη ΤΑ ΤΡΩΜΕ! Γαιτί τα ΕΚΤΡΕΦΟΥΜΕ! (δεν μιλαω για κάτι ανώμαλους που τρώνε ζαρκάδια λες και έχουμε έλειψη σε κρέας). Αξέχαστες θα μου μείνουν κάτι ψευτοευαίσθητες κυράτσες που κλαίγανε και μας λέγανε οικογενειακά βάρβαρους επειδή σφάξαμε την καημένη την κοτούλα/κουνέλι/κατσίκι. Καθάρισε και συ το κοτέτσι και πες μου μετά αν λυπάσαι..Όταν όμως τρώνε το Τ-bone στο Γκάζι δεν βλέπω να κλαίνε!

    ReplyDelete
  26. Τι 'ναι αυτα ρε?
    '' Η φυση μας γαμαει και μας πολεμαει ''
    '' Η φυση ειναι σοφη ''
    '' Η φυση εχει καταλαβει τι κανουμε ''
    Γνωριζετε φανταζομαι οτι η φυση δεν ειναι ανθρωπος με σατανικο μυαλο. Απλα αυτο το συστημα ή ο,τι ειναι τελος παντων παθαινει ζημια με τις επεμβασεις μας.
    Αντε γιατι μου την εχετε βγαλει Μαγιστρα . . .

    ReplyDelete
  27. Επιτέλους! Έπρεπε να βρω αυτό το blog για να διαβάσω κάτι τόσο σωστό σ'αυτό το θέμα. Για όλους αυτούς που επιμένουν να ωρύονται για την παρεμβατικότητα μας στη Φύση: Ξυπνάτε γκάου-μπίου άτομα! Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από αυτά που η ΙΔΙΑ η φύση μας έχει περάσει στα γονίδιά μας! Για όσους ακόμα δεν καταλαβαίνουν, ας ανατρέξουν στα πρωτόγοννα κυανοβακτήρια και το τι έκαναν 4 δις έτη παλαιότερα και πώς υπάρχουμε εμείς σήμερα εξαιτίας τους.

    ReplyDelete
  28. Κάποια ζώα δεν μας πιστεύανε.
    Αλλά τώρα θα μας πιστέψουν,ευτυχώς, και τα ζώα!

    ReplyDelete
  29. μικρο παιδίSeptember 2, 2009 at 8:34 PM

    κάτι σε λείπει από αυτό το κείμενο
    δεν ξέρω τι, αλλά δεν ήταν καλό
    και στην πούτσα μας για τα ζώα και τη φύση όλοι πεθαίνουν κάποτε τι αργά τι γρήγορα

    ReplyDelete
  30. Η φύση τείνει να φτίαξει το τελειότερο ον που μπορει να υπάρξει.Το τελειότερο όν είναι αυτό που θα έχει όλα τα εφόδια για να επιβιώσει σε κάθε κατάσταση που θα παρουσιαστεί.Αυτό το όν στην παρούσα φάση της ύπαρξης είναι ο άνθρωπος όσο πρόλαβε να εξελιχθεί απο τη στιγμή που εμφανιστηκε.Είμαστε το μόνο είδος που έχει συνείδηση της ύπαρξης του και αρκετό μυαλό για να δημιουργήσουμε τις δικές μας συνθήκες επιβίωσης και διαβίωσης.Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ζούμε εις βάρος όλου του υπόλοιπου πλανήτη, ούτε απο την αλλη να πάρουμε τα βουνά ή να κολυμπάμε με φάλαινες όπως λες.Λίγο παραπάνω σεβασμός αρκεί.Αλλα δεν σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας γιατί να σεβαστούμε τη φύση?Τελοσπάντων...πάει μακριά η βαλίτσα!Μιλώντας για τη ζωή σε αρμονία με τη φύση μπορείς να γίνεις εύκολα γραφικός και ακόμη πιο εύκολα αναίσθητος.Το κακό είναι ότι πρέπει για άλλη μια φορά ο άνθρωπος να διαλέξει ανάμεσα στα δύο.

    ReplyDelete
  31. Που να δεις και στο εξωτερικο τους ζωολογικους κηπους φιλε Μιχαλη...
    Πριν χρονια πολλα ειχα παει σε εναν εδω στο Athens,και τα ζωα τα ειχε φαει το σκατο και η βρωμα...ο λυκος θυμαμαι ηταν σε φαση ραντανπλαν,σαν να ειχε σνιφαρει πρεζα...
    Και μεσα να εμπαινα,το πολυ να κουναγε τα ποδια πιο περα, πανω στις κουραδες,για να μην τον πατησω...

    ReplyDelete
  32. Η Γη ούτε θυμώνει ούτε εκδικείται. Μας έχει γραμμένους στον πυρήνα της. Είδατε να παραπονιούνται οι άλλοι πλανήτες που δεν έχουν καθόλου ζωή στην επιφάνεια τους?

    Πάρτε χαμπάρι ότι τα τσιμέντα , οι πολυκατοικίες και ότι άλλο κάνει ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης. Αν δεν θέλει το Panda να πεθάνει ας μάθει να τρώει και κάτι άλλο εκτός από μπαμπού. Μονό τα κοτόπουλα να μην εξαφανιστούν και δεν μπορούμε να φάμε από τα KFC.

    ReplyDelete
  33. Αν με ρωτούσε μια γιαγιά στο δρόμο ποιά είναι τα θετικά του ιντερνέ, θα τις έλεγα 3 πράματα:
    Mikeius
    Master G
    Google

    ReplyDelete
  34. Μικε εισαι γκαβλας! :)

    ReplyDelete
  35. Δείτε στο Youtube:

    "George Carlin on Saving the Planet".

    Η συγκεκριμένη ρουτίνα είμαι σχεδόν σίγουρος οτι παίχτηκε αμέσως μετά που διάβασε το post σου.

    /bow.

    Σ.

    ReplyDelete
  36. ΓλοβετροττερSeptember 5, 2009 at 3:58 AM

    η φύση μας έφτιαξε με μικρή παρέκληση από τον εαυτό της (σε ότι αφορά αυτό πλανητικό σύστημα)για τον απλούστατο λόγο ότι μας θέλει κάποια στιγμή στο διάστιμα εξω απο αυτο(για ποιό λόγο μη με ρωτήσετε δεν ξέρω ο σιφου μου πέθανε και δεν μου είπε ποτέ αυτο το τελευτεο μεγαλο μυστικό).Τώρα αν δε τα καταφέρουμε και βγάλουμε τα μάτια μας. Η φύση έχει κιάλα τέτοια συστήματα και είμαι σίγουρος ότι είναι γεμάτα με μαλάκες σαν και εμάς (ή περίπου σαν και εμάς).Το τελευτέο μου το είπε όταν παραληρούσε βλέποντας (ούτε που ξέρω τι) στο θανατοκρέβατό του.

    περαστικά μας.

    ReplyDelete
  37. Διαρέτης was right...
    Απλά δείτε το video.

    ReplyDelete
  38. περιμενουμε κ αλλα δικα σου.

    ReplyDelete
  39. OK, eida to video. SO??? Opoios tyxainei na gnwrizei gia tin ekseliksi kai tous nomous tis fysis diladi, tou to didakse o Carlin? Exoume tin idia apopsi panw-katw (opws kai arketos kosmos thelw na pisteyw) alla de briskw kapoio quote sto arthro mou pou na einai idio. Ypothetw aytoi pou grafoun sto blog tous gia ton atheismo kai tin antithesi tous sta zwdia antigrafoun ton Dawkins leksi pros leksi e? Ksekollate, comment nazis. Eirwnies allou.

    ReplyDelete
  40. Ακομα κι εγω αντιγραφω τον Μικε ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙ.

    http://cavestudioz.blogspot.com/2007/09/blog-post_24.html

    Εκει να δειτε πλαγκιαρισμ που πεφτει!

    ReplyDelete
  41. Ναι ρε Mike, το βρήκες. Να σε ειρωνευτώ ήθελα.

    Αυτό που ήθελα να πω και μάλλον παρεξήγησες είναι η προσέγγιση ενός γαμιά stand up comedian πάνω στο ίδιο θέμα που έθιξες. Και πως όταν διάβασα το κείμενό σου το πρώτο που θυμήθηκα ήταν αυτός ο τύπος. Ούτε σε συγκρίσεις μπήκα ούτε τίποτα. Εσύ ξεκόλλα λοιπόν και συνέχισε να γαμείς με το δικό σου τρόπο. Και μεις ακολουθάμε.

    ReplyDelete
  42. Ρε διαιρετη πρεπει να δειξεις μια κατανοηση. Εμεις που τα λεμε λιγο πιο αγρια στα μπλογκ, κατα καιρους τρωμε κατι ακυρες και πονηρες συγκρισεις.

    Εμενα ας πουμε με εχουν συγκρινει με το Maddox... Καμια φορα και επειδη τα emoticons δε φτανουν να περασουν την προθεση, ο μπλογκερ (γιακ!) εκτιθεται και τετοια.

    Και αν δεν εχουν περασει μαλακες απο το μπλογκ του Μιχαλη...

    ReplyDelete
  43. Χαχαχαχα! Κλασικα, Maddox μ' εχουν πει κι εμενα στο αρθρο για το Star Trek.

    ReplyDelete
  44. Episis i fisi den goustarei k autous p einai oloi gia skotoma HAHAHAHHAHAHAAHA
    http://asximia.blogspot.com/
    Enjoy!

    ReplyDelete
  45. σχετικα με το ασχημια μπλογκ φιλε γιαννη πρεπει να πω οτι ειναι χειροτερο και απο τον καρκινο!!!!!!!
    παντου εμετικοι gay, γεροι ξεδοντιαρηδες με γυναικεια ρουχα, ο tlp( αποφοιτος του hi5 και γνωστος σνομπ), κατι μογγολα απο νικαια και κορυδαλλο,ανατολικα δυτικα και απο νοτο βορα(εχει δικα μας παιδια) και δε συμμαζευεται. Αυτο το μπλογκ εχει τοση συσσωρευμενη ασχημια,αηδια και τρισαθλιοτητα που θα γινει μαυρη τρυπα και θα αποροφησει ολους τους σερβερς του wow του warhammer αντε και του winnie the pooh online(για τους φιλους lineage).απορω αυτοι οι ανθρωποι πως σηκωνουν τις φωτο τους στο ιντερνετζ. Να μου πεις ηλιθιοι ειναι...

    ReplyDelete
  46. Αν θεωρεις τον (ανυπαρκτο πια) ζωολογικο κηπο του αλσους Φιλαδελφειας ζωο-μπουρδελο να πηγαινες στην περιοχη σου!!! Μηπως δεν ειχατε ???!!! Αν θες να ξερεις εκτος απο το γιδι οταν πηγαινα νηπιαγωγειο υπηρχαν 3 (!) αλογα και πηθικοι, καθως και ενα λιονταρι. Αμε!!! Βεβαια τα τρια αλογα εγιναν ενα οταν πηγα δημοτικο, και μεχρι να τελειωσω το σχολειο δεν εμεινε τιποτα. Τωρα που το σκεφτομαι μπουρδελο ηταν αλλα και παλι...

    ReplyDelete
  47. εχεις να γραψεις καιρο και με πιασε στερητικο.ντροπη.

    ReplyDelete
  48. μήπως είσαι ο άντρας της κωλόγριας;;;
    γαμώ τα βλόγγια μαν!

    ReplyDelete
  49. telika mallon kalitera na psifisti o nomos peri anonimias kai klisimo ton blogs..

    to onoma fae ena malaka ine kiriolektiko e??

    otan gamisis oli ti fisi tote na se do pos 8a toros ta korn fleiks sou zoo ntimeno!! 8a armegis tin mana sou?

    ZOAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete
  50. 1) Οχι.
    2) Ναι.
    3) Ασχετο.

    ReplyDelete
  51. Well το σίγουρο είναι πως είμαστε το πιο εξελιγμένο είδος στον πλανήτη. Είναι λάθος όμως να εισάγουμε έννοιες 'δίκαιου' στον τρόπο που διαχειριζόμαστε το περιβάλλον για αυτό και μόνο το λόγο. Το περιβάλλον θα συνεχίσει μαζι μας η χωρίς εμας. Αν δεν τραβήξω το καζανάκι η χέστρα μου θα γεμίσει σκατά και θα πεθάνω απο τη βρώμα και, ναι μεν μπορεί το χέσιμο να είναι φυσική διαδικασία αλλά το να ψοφήσω απο τη βρώμα είναι καθαρά δική μου ηλιθιότητα. Μην λέμε λοιπόν πως η μόλυνση είναι μέρος της εξέλιξης. Είναι (ηλίθια) ΕΠΙΛΟΓΗ μας. Παρακαλώ όσους θέλουν να καταστρέφουν τον πλανήτη οικειοθελώς(μια και κατα τη γνώμη τους είναι φυσικό), να φουντάρουν απο τώρα και να αφήσουν τους υπόλοιπους στην ησυχία τους, ευχαριστώ πολύ! Για να μη σχολιάσω τις χαζομάρες του στυλ "Θα πάμε σε άλλο πλανήτη". Ναι παιδιά μου, 1)εγώ και εσείς θα πάμε σε άλλο πλανήτη όχι οι uber λεφτάδες του κόσμου. 2)Και οι συνθήκες σε έναν άλλο πλανήτη θα είναι πολύ φιλικές, τη στιγμή που και στη γή ακόμα οι άνθρωποι παλεύουν με το φυσικό περιβάλλον για να ζήσουν, αλλά όχι μας έχουν γεμίσει το μυαλό σκατά όλες οι ταινίες και έχουμε την εντύπωση οτι έχουμε πιάσει τον παπά απο τα αρχίδια με την πενιχρή τεχνολογία μας(Με την οποία οι περισσότεροι εδώ δεν έχουμε άμεση σχέση).
    Επισης κάτι άλλο: Στο κάμβριο, οι χημικές μεταλλάξεις πήραν εκατομμύρια χρόνια και οι οργανισμοί είχαν χρόνο να μεταλλαχτούν. Πως περιμένουμε τα κοάλα να μάθουν να τρώνε ραδιενεργό σκατό απο ευκάλυπτο σε 200 χρόνια;
    Αυτά επειδή στα σωστά που είπε ο Μαηκ διάβασα και τρελές μαλακίες στα σχόλια..

    ReplyDelete
  52. ΟΛΑ ειναι μερος της εξελιξης. Χελιδονιφωλιες, πλαστικα ποτηρια, σκατα καμηλας, ραδιενεργα αποβλητα, απ' τη στιγμη που παραγονται εντος του οικοσυστηματος της Γης, ανηκουν σε αυτο και ειναι εξισου φυσικα. Καποια απο αυτα ωφελουν το ειδος μας, καποια οχι. Καποια ωφελουν αλλα ειδη, καποια οχι. Παντα αυτο συνεβαινε και παντα αυτο θα συμβαινει.

    Το κοαλα οντως δε θα μπορεσει να προσαρμοστει γιατι οι αλλαγες που παραγουμε εμεις ειναι πολυ γρηγορες. Ακομα κι ο ιδιος ο ανθρωπος θα τα βρει σκουρα αργα ή γρηγορα. Το θεμα ειναι η εισαγωγη των λεξεων "καλο" και "κακο" στην ολη διαδικασια. Εκει ειναι το λαθος. Ο ανθρωπος πιθανον να μην προλαβει να προσαρμοστει στο ποσο γρηγορα μεταλλασσεται ο ιος του AIDS. Αυτο τι σημαινει; Οτι ο ιος του AIDS δεν ξηγιεται καλα; Χεστηκε! Θα κανει οτι μπορει για εξαπλωσει το γονιδιο του. Αν αυτο σημαινει να εξαλειψει το ανθρωπινο ειδος, so be it. Εμεις θα ειμαστε οι μαλακες που δεν αμυνθηκαμε. Οχι ο ιος που μας επιτεθηκε.

    Ο ανθρωπος απλα εισηγαγε καποιες αλλαγες στο οικοσυστημα που ειναι πιο ταχυρρυθμες απ' οτι συνηθως. Δεν ειναι ουτε η πρωτη φορα που συμβαινει, ουτε θα ναι η τελευταια. Η ζωη εχει επιζησει απο συγκρουσεις αστεροειδων, εποχες παγετωνων και πληρεις χημικες μεταστροφες της ατμοσφαιρας. Μια χαρα θα τα καταφερει. Ας μην τρεφουμε αυταπατες μεγαλειου. Οσο ανικανοι ειμαστε να "σωσουμε τη Γη", αλλο τοσο ειμαστε ανικανοι να την καταστρεψουμε. Ας κοιταξουμε τι θα κανουμε να σωσουμε την παρτη μας απ' τους εαυτους μας και η φυση ξερει να φροντιζει τον εαυτο της.

    Οπως ειπε πολυ σωστα κι ο μερακλης ο Ryan απο πανω, "Το περιβάλλον θα συνεχίσει μαζι μας η χωρίς εμας". Ας επικεντρωθουμε στο πώς μπορουμε να κανουμε το ειδος μας πιο ευημερο (εχουμε δουλεια μπροστα μας) κι ας αφησουμε τις κλαψες καθε φορα που ενα χνουδωτο ζωακι τα βρισκει σκουρα. Να πα να γαμηθουνε τα γλυκουλια θηλαστικα! Εμενα το αγαπημενο μου ζωο ειναι το σκαθαρι. Γιατί; Επειδη ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ!

    ReplyDelete
  53. ωπα man εδω με ξενερωνεις. νομιζω οτι αυτα που εξεφρασες ( αν δεν ειναι ειρωνικα) θα μπορουσαν να ειναι αποψεις ενος 4χρονου που το εχει δαγκωσει σκυλι και απο τοτε μισει τα ζωα. τι μας εκανε ρε η φυση και κακομοιρα ζωακια? τι σου φταιει το ζωο ρε φιλε που το πηραν οι μαλακες και το χωσαν σε ενα κλουβι? εσυ θα γουσταρες να σε κλεισουν σε κλουβι παρα τη θεληση σου και να περνανε εκατομμυρια μαλακοκαβλιδες καθημερινα και να σε χαζευουν λες και εισαι εκθεμα αντι για ον? μη λεμε μαλακιες τωρα, ολα τα οντα της φυσης μπορουν να ζουν αρμονικα αλλα οι επεμβασεις του ανθρωπου γαμανε τον πλανητη. θα κανω οτι παραβλεπω αυτο το αρθρο γιατι με βρισκεις συμφωνο σε πολλα αλλα.

    ReplyDelete
  54. Παραδείγματα όντων της φύσης που ζουν με αρμονία και αλληλοσεβασμό:

    http://www.youtube.com/watch?v=xSl86frZtr4

    http://www.youtube.com/watch?v=oxDZW4k8tCY

    http://www.youtube.com/watch?v=eEhQ5nauXgY

    http://www.youtube.com/watch?v=vMG-LWyNcAs

    ReplyDelete
  55. Κι επειδή ίσως κάποιος να ισχυριστεί ότι τα παραπάνω παραδείγματα είναι μέρος της Φύσης (η Όρκα πρέπει να φάει, η ύαινα το ίδιο και η σφήκα κάπως πρέπει να εξασφαλίσει τα μικρά της) ας μιλήσουμε για τα λιοντάρια και τις ύαινες. Το λιοντάρι δε σκοτώνει την ύαινα για να τη φάει. Δεν τη σκοτώνει καν λόγω ανταγωνισμού, τη σκοτώνει ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΤΗ ΣΠΑΕΙ. Επειδή του τη δίνει που σκοτώνεται να πιάσει το ζώο και εμφανίζεται σεινάμενη λυγάμενη η ύαινα και του το παίρνει μέσα από το στόμα. Κι είναι τόση η αντιπάθειά του προς τη συγκεκριμένη, που κάθεται πάνω στο κουφάρι της μέχρι να ΠΑΓΩΣΕΙ. Να είναι σίγουρο 100% ότι την ξεπάστρεψε.

    http://www.youtube.com/watch?v=5zD2TI4ba7Q

    ReplyDelete
  56. δεν ξερω αν πηγες σχολειο η δε σου το ειπε καποιος αλλα αυτο λεγεται ισορροπια στη φυση, τροφικη αλυσιδα κλπ κλπ. αρα τι προτεινετε ρε, να σκοτωσουμε τα ζωα? αυτα ειναι ακραιες φασιστικες αντιληψεις. η μηπως πιστευετε οτι ειστε γαμω τα παιδια αν μισειτε τα ζωα? καλυτερα βγαλτε κανενα κομπλεξ (αν εχετε) σε ανθρωπους που σας γαμανε. εκτος αν η πολιτικη σκεψη και αντιληψη του κοσμου ειναι σεναριο επιστημονικης φαντασιας...

    ReplyDelete
  57. Ok. Τροφικη αλυσιδα λοιπον. Τοτε γιατι οι ορκες δε σκοτωνουν τις φωκιες γρηγορα και ανωδυνα για να τις φανε και αντ' αυτου "παιζουν" μαζι τους και τις σκοτωνουν στο ξυλο; Γιατι οι υαινες δεν σπανε το λαιμο του γκνου και αντ' αυτου το τρωνε ζωντανο; Γιατι η σφηκα επιλεγει να γεννησει τις νυμφες της μεσα σε μια ζωντανη καμπια αντι να χτισει φωλια και να τα θρεψει εκει;

    Υπαρχουν πολλοι τροποι για να τραφεις και για να εξασφαλισεις τα μικρα σου. Και στις 3 περιπτωσεις η φυσκιη ισορροπια θα ειχε μεινει αμεταβλητη αν τα εν λογω ζωα ακολουθουσαν πιο "συμπονετικες" μεθοδους.

    Συμπερασμα:
    Η ορκα, η υαινα και η μαυρη παρασιτικη σφηκα ειναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ;;;

    Μαλλον οχι. Η δυσκολη αληθεια ειναι οτι εννοιες οπως "αλληλοσεβασμος", "αρμονια", ακομα και "βαναυσοτητα" ή "φασισμος" ειναι ανθρωπινες εννοιες. Δεν εχουν θεση στη φυσικη θεωρηση των σχεσεων αναμεσα στα ειδη. Δε μισουμε τα ζωα με την εννοια που νομιζεις, οπως και η υαινα δε μισει το γκνου που το τρωει ζωντανο. Ουτε εχουμε "κομπλεξ" απεναντι στα ζωα.

    Η γνωση σου για το πως λειτουργει η φυση εχει μεινει στο "Εμεις κι ο κοσμος" της 4ης δημοτικου και αυτο φαινεται στις εκφρασεις σου οπως "ισορροπια στη φυση, τροφικη αλυσιδα ΚΟΥ ΛΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥ ΛΟΥ ΠΟΥ". Εισαι πολυ αφελης. Οταν εχεις κατι επιστημονικα αξιολογο να μου πεις, γραψτο ελευθερα εδω. Αλλα μη μου πετας ανθρωπομορφισμους και αυτοσχεδιες ορολογιες δεξια-αριστερα σα μαιμου που πεταει τα σκατα της στους επισκεπτες του Αττικου παρκου. Και ναι, πηγα σχολειο.

    ReplyDelete
  58. το οτι γραφεις αστειες παπαρες σε ολοκληρο το μπλογκ δε σε καθιστα πανεξυπνο και αλανθαστο. παρ ολα αυτα μαλλον εσυ εισαι μαιμου αφου δεν μου απαντησες τελικα, τι προτεινεις ( να σκοτωσουμε ολα τα ζωα?) και τι κανεις με τους ανθρωπους που σου συμπεριφερονται βαναυσα (ειτε αμεσα-σωματικα ειτε εμμεσα). ακομα κι αν δεν εχω διαβασεις τομους οπως εσυ, τουλαχιστον αναγνωριζω οτι οντας κομματι της φυσης και οντας ανθρωπος, δηλαδη το ζωο που εχει λογικη ( σε αντιθεση με τα τραγικα παραδειγματα σου, που μονο αυτα πρεπει να ξερεις ) μπορω να σκεφτω αν κανω κακο η οχι στον αλλον και δεν λειτουργω ενστικτωδως. καταλαβαινεις τωρα τη διαφορα εξυπνε αστειατορα? παρακαλω να μου απαντησεις

    ReplyDelete
  59. Απο εκει που παιζοταν αν εχω παει σχολειο η οχι, ξαφνικα εχω διαβασει και "τομους". Προοδευεις.

    Το τι προτεινω μπορεις να το δεις στο comment που εχω αφησει πιο πανω απο τα "τραγικα" παραδειγματα μου (που παρεπιπτοντως ειναι πολυ καλυτερα απο ΚΑΘΟΛΟΥ παραδειγματα).

    Οσον αφορα την αποψη σου περι "λογικης" του ανθρωπου versus του "ενστικτου" των ζωων, παλι αναμασας ηλιθιοτητες που ακους δεξια και αριστερα (πχ "ανθρωπος = ζωο λογικο). Οι ορκες ειναι ενα απο τα πιο εξυπνα δελφινια, με ανωτερη νοηση, αριθμητικες ικανοτητες, συναισθηματα και δικια τους γλωσσα, η οποια περιλαμβανει ακομα και ονοματα για καθε μελος της ομαδας τους καθως και αναφορες για μελη σε τριτο προσωπο. Υποτιμας παρα πολυ τα ζωα και δεν εχεις καν το σεβασμο να μελετησεις αυτο που δηλωνεις οτι αγαπας.

    Αν θελεις να εισαι κομματι της φυσης οπως δηλωνεις πρεπει να δεχτεις οτι οι συμπεριφορες και τα δημιουργηματα του ανθρωπου ειναι φυσικα. Οντως, εχουμε το πλεονεκτημα να σκεφτομαστε λιγο παραπανω για τις συνεπειες των πραξεων μας. Αυτη ειναι η πραγματικη "διαφορα" που λες στο comment σου. Αλλα τα μακροχρονια αποτελεσματα των πραξεων μας ειναι περα για περα φυσικα. Ειτε αυτα βλαψουν καποιο ζωο (ας προσεχε), ειτε βλαψουν εμας (ΕΠΙΣΗΣ ας προσεχαμε). Ο θανατος των ειδων ειναι κομματι της φυσης, οπως κι εσυ. Κατα την ανθρωπινη εννοια, φερουμε ευθυνη. Κατα την φυσικη εννοια, οχι.

    Τελικα ειμαι "εξυπνος αστειατορας" ή "οι αστειες παπαρες του μπλογκ δε με καθιστουν πανεξυπνο"; Χμμμ...

    ReplyDelete
  60. και η πυρηνικη βομβα ειναι φυσικο δημιουργημα τοτε..οκ.καλως η κακως κι αυτες τις μαλακιες που λες εσυ δεν τις σκεφτηκες μονος σου αλλα καπου τις διαβασες. εκτος αν εχεις μελετησει προσωπικα τη συμπεριφορα της υιαινας και της ορκας. συγχαρητηρια δασκαλε. εξακολουθεις να μην απαντας σε αυτα που σε ρωταω και κανεις σαν τον γερομπισμπικη που ξερει τα παντα. διαβαζοντας λοιπον και κομματια απο αλλα αρθρα σου μαλλον καταλαβαινει κανεις οτι προκειται για αλλο ενα τυπο που απλα κραζει για να ξεκαβλωσει. δε μπορει να αναγνωρισει πραγματικα αιτιαπισω απο υπαρκτα προβληματα και αρκειται στο να σχολιαζει μαλακιες που στην τελικη δε μας αφορουν μια (δισκους, ταινιες κλπ). μεχρι εκει ωραιο το χιουμορ σου, γελασα με την ψυχη μου και ειπα και σε φιλους να δουν το μπλογκ σου. αλλα μαθε οτι δεν αρκει να εχεις διαβασει το βιβλιο των ζωων για να εχεις αποψη για τον κοσμο. λιγη ενασχοληση με το τι συμβαινει γυρω σου και σε απασχολει μπορει να σε εκανε να σκεφτεσαι πιο βαθια ΚΟΥ ΛΟΥ ΠΟΥ ΚΟΥ ΛΟΥ ΠΟΥ. η μαλακια ειναι οτι οι περισσοτεροι ασχολουνται με μαλακιες και γι αυτο η κοινωνια ειναι σκατενια. κραζουν τα παντα γιατι ειναι "καλη φαση" και "αντιδραση". ουαου. τι εχεις να προτεινεις αδερφε εκτος απο την ειρωνεια και τον θανατο ολων των ζωων που τελικα με επεισες οτι εχουν συνομοτησει να μας σκοτωσουν ολους.(μηπως βλεπεις και λιακοπουλο?)
    ελπιζω να μη χρειαστει να φτασω στα 400 σχολια για να απαντησεις

    ReplyDelete
  61. Liberis,is that you???

    ReplyDelete
  62. no friend its someone else. θα μπορουσε να συμφωνει αυτος που λες?

    ReplyDelete
  63. Αν μετα απο αυτα που σου γραφω, το μονο που συμπερανες ειναι οτι δεν απανταω ή οτι πιστευω πως τα ζωα συνωμοτουν να μας σκοτωσουν ολους ή οτι πρεπει να σκοτωσουμε εμεις ολα τα ζωα, τοτε ας συμφωνησουμε οτι διαφωνουμε κι ας το ληξουμε εδω καλυτερα.

    PS. Τσεκαρε τα comments στο αρθρο για τους μετελαδες για να θαυμασεις κι εσυ τον ημιθεο Liberis. Δεν εχεις ξαναδει τετοιο πραγμα! Peace αδερφε.

    ReplyDelete
  64. fasismos, prodosia, aisxroi, ki oi 2!

    ReplyDelete
  65. mikeius ασε να λενε οτι θελουν...πχ εγω συμφωνω εν μερει με οσα λες στο εν λογω αρθρο σου ... αυτα που λες τα δικαιολογεις, εχεις επιχειρηματα, κ το κυριοτερο.. τα πιστευεις!!! πολυ σωστο σε βρισκω, κ ετσι να συνεχισεις... Αποψη ειναι κ πρεπει να λεγεται...κ με γλαφυρα αστειο τροπο χεχε!

    ReplyDelete
  66. @Ryan: respect. Mikeius kai loipoi pou moirazeste tis idies apopseis: diladi re paidia ti lete en oligis? oti epeidi i molynsi einai synepeia tis ekseliksis as molynoume oso mporoume gia na pnigoume sta skata to syntomotero dynaton? den vgazei kai poly noima...mallon to exo piasei lathos

    oraio to paradeigma me ton io tou aids kai o parallilismos tou me to anthropino eidos alla yparxei mia diafora: o ios den exei syneidisi kai noimosini, emeis san eidos exoume (?), leme tora... to thema einai oti vrethikame se ena planiti paradeiso kai ton exoume metatrepsei se sixameni xomateri...apla einai krima akoma ki an to deis mono apo ti meria tou symferon tou anthropou. I diki mas poiotita zois tha mporouse na einai poly klyteri alla gia kapoio logo den einai.

    The only way to fix is it is to flush it all away. Learn to swim.

    ReplyDelete
  67. Jolinar said...

    Mikeius kai loipoi pou moirazeste tis idies apopseis: diladi re paidia ti lete en oligis? oti epeidi i molynsi einai synepeia tis ekseliksis as molynoume oso mporoume gia na pnigoume sta skata to syntomotero dynaton? den vgazei kai poly noima...mallon to exo piasei lathos

    Όντως το έχεις πιάσει λάθος.
    Δεν είπε κανείς "γαμήστε τα όλα, έτσι ήταν γραφτό να γίνει", απλά λέμε ότι είναι πολύ εγωιστικό να λες ότι ΕΣΥ θα σώσεις τον πλανήτη. Η Φύση ζει και επιζεί πολύ πριν (και προφανώς πολύ μετά) τον άνθρωπο και έχει ξεπεράσει πολύ χειρότερες μάστιγες από αυτόν. Ό,τι κάνεις το κάνεις για να παραμείνεις εσύ στον πλανήτη λίγο καιρό ακόμα.

    ReplyDelete
  68. eimai kata autis tis skepsou entelws, den exw xrono twra na katsw na asxoleithw me ti malakia pou egrapses k den ginete na to sizitisoume sobara mesa apo to blog.
    Paramenei malakia auto pou les.Kapote tha deis oti eixes lethos,ksefige apo ton anthrwpokentrismo sou.

    ReplyDelete
  69. Βασικα οι περισσοτεροι εχουν χασει το μπουσουλα απο οτι βλεπω στο εξης...
    Οταν καποιος λεει πως η ιδια η φυση μπορει να τα βγαζει περα μονη της και πως καποιο ειδος δεν μπορει να επιβιωσει παρουσια του ανθρωπου, δε σημαινει αυτοματως πως αυτος ο καποιος υποστηριζει πως ΠΡΕΠΕΙ να σκοτωνουμε τα ζωα και να καταστρεφουμε το περιβαλλον. Προφανως και κατι τετοιο καλο θα ειναι να αποφευγεται. Απλα δε χρειαζεται να καταδικασουμε και σε θανατικη ποινη καποιον ο οποιος πεταξε ενα κουτακι πορτοκαλαδας στο δρομο! Αλλο ειμαι φιλος με τη φυση, αλλο ειμαι αρρωστημενος μαζι της! Καποιοι κανουν σαν κατι νοικοκυρες που αφου σφουγγαρισουν το σπιτι τους το κανουν ξανα και ξανα γιατι αισθανονται πως καθε κοκκος σκονης που πεφτει κατω καθε δευτερολεπτο που περναει πρεπει να καθαριστει εκ νεου. Αποτελεσμα? Το σπιτι μουχλιαζει απο τα νερα και τελικα αντι να καθαρισει γινεται σαν υπονομος του λεκανοπεδιου Αττικης!
    Δε θελω να σκοτωνεται κανενα ζωο, αλλα απο τη στιγμη που γινεται... ενταξει, τυχερα ειναι αυτα! Διαβαστε παλι τα παραδειγματα της φυσης που πολυ καλα ειπωθηκαν, οπως με τα λιονταρια που σκοτωνουν επειδη απλα ετσι γουσταρουν! Και καταλαβετε πως υπαρχουν και αλλες αποψεις εκτος απο το ακραιο ΥΠΕΡ και το ακραιο ΚΑΤΑ!

    ReplyDelete
  70. @Theitsa: nai profanos kai to eixa piasei lathos, diavasa parakato ti sizitisi sta comments kai me kalypse alla den mporousa na vgalo to comment. Symfono oti einai poly eogisitiko na les oti ESY tha soseis ton planiti (asxeto pou o planitis den xreiazetai sosimo apo kanenan opos eipes) alla apo tin alli an oloi lene siga min soso ego ton planiti, pisteyo oti apla tha pnigoume sta idia mas ta skata syntomotera. Opos kai na 'xei den pisteyo oti ayti i kouventa odigei pleon kapou,(apo ta zoa ksekinise) o,ti itan na eipothei, ypothike pio pano.

    ReplyDelete
  71. ti egine i ereynitria?

    ReplyDelete
  72. και όλες αυτές τις σκέψεις είχαμε την τιμή να τις διαβάσουμε λόγω του ιαγουάρου;

    πού σου ήρθε να πας στο αττικό πάρκο;

    ReplyDelete
  73. Eisai megalos!
    God damn hippies

    ReplyDelete
  74. basika liga comments diavasa alla an katalava swsta kai apo to keimeno o agwnas sou einai na apodeikseis oti ayto poy sou symbainei sto perivallon einai fysikh ekseliksh h' oxi ( gia mena den einai giati apla proerxetai apo mesa texnologika pou o an8rwpos ws meros ths fyshs ekane ) an to pas to epixeirhma sto ba8os mporeis kai na me peiseis oti einai kai fysika me afysika mesa.
    Parolayta sta @@ mou an einai fysiko h' oxi to zhthma einai oti ayth h "fysikh ekseliksh" de mou aresei . Esena sou aresei ? An sou aresei kalws ginei ypermaxos ths kai kanthn meros ths zwhs sou kai lege einai drosia to nefos pou se kalhmerizei ka8e mera

    ReplyDelete
  75. "Βασικά", αν θέλεις να σχολιάζεις κάτι, καλό θα είναι αρχικά να διαβάζεις τα επιχειρήματα των άλλων και μετά να τους απαντάς με δικά σου. Κάνει το διάλογο πιο... πώς να το πω... Λογικό; Με επιχειρήματα; Να στέκει;

    ReplyDelete
  76. basika pou les, pisteyw oti diavazontas to keimeno diavasa ta epixeirhmata tou kai panw sto keimeno milhsa legontas oti den exei toso shmasia na prosdioriseis th "riza tou kakou" oso na kaneis kati gi ayto . Kai ekei panw epsaxna apadhsh giati ayto einai pou kaiei....

    Sorry kai olas pou de diavasa ola ta comments alla me ta legomena tou keimenou ekana syzhthsh.( To opoio htan kalo kai me travhkse na kanw comment )

    Einai poly allwste na diavaseis tosa polla comments otan eksarxhs mphkes se afto to site me skopo na xalarwseis kai oxi na symmetexeis se ena dialogo me 60 atoma.

    Sxetika me ton orismo tou dialogou kalo einai na apadas se afto pou grafei/leei kapoios. Kanei pws na sto pw ton dialogo .... dialogo :D
    (anti na exeis ws prwto stoxo na tou thn peis xwris na akouseis kan ti leei )

    ReplyDelete
  77. pragmatika o tropos pou mou milhses aggizei ta oria tou xwrofylaka akou ekei an 8elw na sxoliasw kati 8a prepei... ( sorry alla ksanadiabazontas to comment sou tsadisthka pio poly )

    ReplyDelete
  78. Χωροφύλακας σε ξένο blog; Και ο Mikeius τι θα κάνει; Διακοπές;
    Η απάντησή μου δεν είχα να κάνει με κανόνες (για να πάρετε αυτή τη βεβαίωση πρέπει πρώτα να έχετε φέρει αυτά τα δικαιολογητικά) όσο με φιλική αν θες συμβουλή. Αν δεν έχεις διαβάσει τα σχόλια και τις απαντήσεις των άλλων πώς μπορείς να ξέρεις ότι έχεις σχηματίσει τη σωστή εικόνα για αυτό που συζητείται;

    Όσο τσαντίστηκες εσύ που σου μίλησα απότομα, άλλο τόσο έχουμε τσαντιστεί και εμείς (ή έστω εγώ - να μη βάζω κι άλλους στο διάλογο) που κάποιος διαβάζει πέντε γραμμές, νομίζει ότι κατάλαβε σε τι αναφέρεται ο συγγραφέας και μετά θεωρεί σωστό να γράψει σχόλιο του στυλ "Φίλε είσαι απαράδεκτος, κολλημένος, άσχετος, κακός. Ο άνθρωπος καταστρέφει τη Φύση, ο άνθρωπος οφείλει να τη σώσει. Εκτός αν εσύ θεωρείς το νέφος αύρα φρεσκάδας οπότε φίλε μάλλον είσαι και ηλίθιος".

    Αν κοίταζες τα σχόλια θα έβλεπες ότι τόσο ο Mikeius όσο και οι υπόλοιποι που συμμεριζόμαστε την άποψή του δε θέλουμε την καταστροφή της Φύσης, δε χαιρόμαστε που χάνονται είδη από το χάρτη της χλωρίδας και της πανίδας απλά λέμε ότι είναι μέσα στη φυσική εξέλιξη και οι μάστιγες τύπου "άνθρωπος". Κι αφού είναι κι αυτά μέρος της Φύσης, αυτή θα φροντίσει να απαλλαγεί από αυτούς. Με άλλα λόγια, κάνε κάτι σωστό προς τη Φύση όχι για το δικό της καλό αλλά για το δικό σου. Ένα τόσο μεγάλο και υπεραιωνόβιο σύστημα επιζεί γιατί έχει τους απαραίτητους μηχανισμούς προστασίας: την εξάλειψη αυτού που της κάνει κακό. Η Φύση δε σε χρειάζεται για να σωθεί, εσύ πρέπει να αρχίσεις να τη σέβεσαι μπας και ζήσεις λίγο καιρό ακόμα.

    Με άλλα λόγια είμαστε υπέρ της ανακύκλωσης, υπέρ της εξοικονόμησης ενέργειας, υπέρ των υβριδικών αυτοκινήτων όχι επειδή κάπου υπάρχει μια καημενούλα φύση με βουρκωμένα ματάκια αλλά επειδή αν δεν τα κάνουμε θα αρχίσουμε να ψοφάμε σαν τις μύγες.

    ReplyDelete
  79. Wraia thanks pou apadhses . Pame twra pou leei kai o kyvernhths mas

    ( diavase prwta ayto :koita den eimai malakas sto yfos tou mplog prospa8w na mpw pou mou aresei )

    1. basika o mikeius to pio pi8ano einai na parathrei kanena xlemponi na katrakylaei se kana toixo prospa8wntas na anatrepsei tous baretikous nomous exontas ws paidiki anamnysh ena antistoixo xlemponi pou katakrylhse pio grhgora.

    2. 8ermh paraklhsh apada mou an einai kata to mesymeraki giati pragmatika entineis thn prwinh tsantila pou exw ka8e mera

    3.eipes " Όσο τσαντίστηκες mpla mpla mpla και ηλίθιος".
    3.1 se parapempw sthn deyterh apadhsh. De diavasa re gamoto ola ta comment to eipa kai olas sou eipa kai giati . To keimeno diavasa den mporw na sxoliasw to keimeno?? Ta comment mporei na grafthkan kai epi xountas mporei na milousan k gi ayta. An 8es syzhta ayto pou egrapsa an 8es pes mou opa megale ta eipame pio panw ayta kai bariemai na sou apadaw twra. An einai etsi na kleidwnoume kai ta keimena . Mh mou les omws oti de mporw na commentarw.... xexe mallon tsadisthkes pou se apokleisa apo thn syzhthsh e ayto den einai ??

    3.2 eipes "που κάποιος διαβάζει πέντε γραμμές, νομίζει ότι κατάλαβε σε τι αναφέρεται ο συγγραφέας"
    kai o sygrafeys leei " mpla mpla goustarw jagouar kai to karfwno falokratika mpla mpla Ένα ακόμα φυσικό φαινόμενο, της ΦΥΣΗΣ που τόσο λατρεύουν οι χίπηδες και οι ζωόφιλοι.mpla mpla "
    kai egw lew "o agwnas sou einai na apodeikseis oti ayto poy sou symbainei sto perivallon einai fysikh ekseliksh h' oxi ( gia mena den einai giati apla proerxetai apo mesa texnologika pou o an8rwpos ws meros ths fyshs ekane an to pas to epixeirhma sto ba8os mporeis kai na me peiseis oti einai kai fysika me afysika mesa.)"

    ti de katalava kala ??
    kai meta lew oti: TI mas endiaferei twra telika ayto ? to zhthma einai allo kai ton rwtaw an tou aresei . Rwtaw RWTAW . giati an tou aresei magia toy kai as mhn grafei gia to pragmatiko problhma kai as prospa8ei na aitiologhsh thn katastash ws exei.

    Tespa ksanadiavase an 8es kai ta dio comment kai niwse oti katalava ti elege kai oti den eimai toso blakas. Epishs diavase to keimeno me ton pezonayth kai to koutavi pou ousiastika leei ekei oti o kosmos xanetai kai to mouni ksyrizetai.... Ma kati antistoixo kanei gia mene edw o mikes .

    Tespa tespa isws exeis kai dikaio mporei na eimai vlakas kai na mhn epiasa alla ypshla nohmata. Pes mou ta an einai. Pantws den eipa kapoion blaka h' hli8io esy diavases la8os ayta pou eipa.Sthn telikh rwthsa kapoion an goustarei ...giati den eida an pernei 8esh sto keimeno.


    Ela diavazeis akoma theitsa ? Twra 8a symfwnhsoume ..

    nai sthn deyterh paragrafo symfwnoume kai pio poly sthn trith me mono mia diafora "Η Φύση δε σε χρειάζεται για να σωθεί " kai omws h fysh se xreiazetai ( milaw se xreiazetai sa synolo an8rwpwn ) giati poly apla oi dikes sou energeies thn gamane thn fysh kai xreiazetai esena na 8eseis kanones na mhn tous pernane kapoioi malakes. Giati an piksoume sta radienerga apoblhta (pou mporoume) de 8a exoume fysh opws leme twra ( dentra poulia mpla mpla ) 8a exoume mia NEKRH FYSH kai me mas mesa. Koita swsta einai ayta pou les oti as drasoume gia ton an8rwpo alla einai la8os na les oti h fysh OPWS THN KSEROUME OLOI MAS* de mas xreiazetai ( *kai oxi h fysh se fash otidhpote yparxei panw se mia sfaira pou gyrizei gyro apo ton hlio ) tespa tespa polla eipa ayta

    ReplyDelete
  80. * ela theitsa epeidh diavasa kapoia comment to plastiko den einai proion ths fyshs tou an8rwpou einai kai kalo einai gia mena na kanei stop ekei to myalo gia na doume pws emeis gamame thn fysh ... sou 8ymizw ti ennow fysh.
    Tespa paw gia frapedia me plastiko kalam.

    Toulaxiston 8a exw typseis de 8a to exw ekshghsei kai ferei sta metra mou thn parembolh mou sth fysh..... pou na sou pw tin alh8eia tetoious kyndinous kai ypshla nohmata mporei na kryvei ayto to keimeno.... eipa mporei de kanw epi8esh sto sygrafeys aftos thn plaka tou kanei
    tespa peace

    ReplyDelete
  81. Πώς τα κατάφερα και με έφερα στο σημείο να εξηγώ-υποστηρίζω τις θέσεις κάποιου άλλου; Α ναι, πετάχτηκα και απάντησα σε σχόλιο που απευθυνόταν στον άλλο.

    Λοιπόν, επειδή δεν το βλέπω σωστό να απαντάω εγώ για τον Mikeius (δαχτυλάκια έχει, ας γράψει) κι αφού ξεκαθαρίσω ότι το πρώτο και λίγο από το δεύτερο σχόλιό μου δεν είχαν σκοπό να θίξουν εσένα αλλά είχα κι εγώ νευριάσει με όλους εκείνους που νευριάζουν όταν διαβάζουν τη συγκεκριμένη ανάρτηση, θα σου απαντήσω μόνο για το τελευταίο και πώς το βλέπω.


    Που λες η Φύση βρήκε το μπελά της με ένα ον που το λένε άνθρωπο αλλά προτιμά να αυτοαποκαλείται Θεός. Την έχει γαμίσει στην κυριολεξία. Τι δάση της καίει, τι τον αέρα τής μολύνει, το νερό, κατεβάζει βουνά, στεγνώνει ποτάμια. Μουνί τα έχει κάνει. Σαν καλή και σωστή μανούλα, κάνει υπομονή και του στέλνει προειδοποιήσεις. Βροχές, πλημμύρες, καύσωνες, ασθένειες... Άμα δεν καταλάβει και τότε ο άνθρωπος, θα πάρει πιο δραστικά μέτρα. Όλα τα μέτρα που θα πάρει έχουν ως σκοπό την εξάλειψη του ανθρώπου. Μόλις τον εξαφανίσει από προσώπου Γης, θα αράξει και θα γλύψει τις πληγές της, ξέρει αυτή τι να κάνει, το έχει φροντίσει αιώνες τώρα. Το νερό θα φιλτραριστεί μέσα στο χώμα και σιγά-σιγά θα καθαρίσει. Τα καμμένα δάση θα δώσουν νέα φυτά, από εκείνα που φυτρώνουν μόνο μετά από υψηλές θερμοκρασίες. Τα τοξικά απόβλητα θα μεταβολιστούν αργά και σταθερά μέχρι να σταματήσουν να της κάνουν κακό. Μικροοργανισμοί ανθεκτικοί στις πιο κουλές συνθήκες θα συνεχίσουν να ζουν και να εφοδιάζουν την ατμόσφαιρα με οξυγόνο και δεν ξέρω τι άλλα αέρια βγάζουν. Κι αφού ο άνθρωπος δεν υπάρχει πια, σε 10-50-200 χρόνια θα γίνει όπως ήταν και παλιά.


    Και τώρα ερωτώ: Πού χρειάστηκε τον άνθρωπο; Τα πράγματα άρχισαν να διορθώνονται όταν αυτός έφυγε από το πλάνο. Η Φύση μας χρειάζεται σε ένα πράγμα: Να κάνουμε μία επικών διαστάσεων ομαδική αυτοκτονία να ξεμπερδεύει μία ώρα αρχύτερα. Για οτιδήποτε άλλο μπορεί και μόνη της.

    ReplyDelete
  82. xaxaxaxaxaxa! dance puppets dance leei o malakas!!!

    ReplyDelete
  83. ela theitsa den eixa internet

    to problhma mou den htan oti petaxthkes... pali kala ekana kai syzhthsh
    to problhma mou htan oti petaxthkes san thn tsoutsou .

    Twra gia ayta pou les wraia einai alla einai sa na diavazw ena eikonografhmeno paramy8i mallon 8a me 8ewreis paidaki apo thn epixeirhmatologia mou.

    twra eriksa poly gelio otan eipes oti ta pragmatika arxisan na ftiaxnoun otan an8rwpos efyge apo to plano
    profanws arxisan na ftiaxnoun sto pramy8i sou .

    h lysh pou prothneis einai la8os akou ekei aytoktonies entaksh pws mas tsouvaliazeis olous etsi .
    tespa tespa aporw giati apokleieis na exoume sthn idia eikona an8rwpo kai perivallon opws to kseroume.

    pantws xairomai pou anagnorizeis thn an8wpinh paremvash. den eimai toso an8wpokentrikos alla na sou kanw mia erwthsh otan px o an8rwpos kaiei ta dentra tote h fysh dhmiourgei thn plhmmyra h' an8rwpos pou ekapse ta dentra kai paei legontas ??

    omologw pws se xasa ekei

    kala mike trava karfwse kamia kota mpas kai katevasei to blema ths kai grapseis kati pio swsto

    ReplyDelete
  84. Μ' αρέσει αυτό το "έλα Θείτσα". Μου θυμίζει τότε που ήμουν κι εγώ blogger. Χαχαχαχαχα

    Στο θέμα μας:
    Μπορεί όντως να μιλάω σαν να διηγούμαι παραμύθι. Σχόρα με. Έχω σπουδάσει παιδαγωγός (νηπιαγωγός αν θες, βρεφοκόμος αν δεν σου κάνει) και η πείρα μού έδειξε ότι όσο πιο απλά μιλάς τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να γίνεις κατανοητός είτε μιλάς σε πεντάχρονα είτε μιλάς σε κάποιον που έχει το διπλάσιο IQ από εσένα. Οπότε μην προσβάλλεσαι, έτσι μιλάω και σε αυτούς που εκτιμώ το μυαλό τους και στους άλλους.

    Το παραμυθάκι μου που λες είναι πολύτομο. Ο πρώτος τόμος αναφέρεται στην πρώτη μέρα που το ον εκείνο που έμελλε να μετονομαστεί σε homo sapiens άρχισε να χρησιμοποιεί συνειδητά τα λιγοστά εγκεφαλικά κύτταρα που του έδωσαν οι άπειρες μεταλλάξεις. Μόλις λοιπόν κατάλαβε πώς να κυνηγήσει, άρχισε να ασχολείται και με τη διατήρηση της τροφής. Γιατί δεν του έφτανε να τρώει την ώρα που πεινάει, ήθελε να έχει καβατζωμένο φαγητό και για όταν ξαναπεινάσει. Το ίδιο έκανε και με τις καλλιέργειες, το ίδιο έκανε και με το νερό μπλα μπλα μπλα. Είναι δηλαδή στο DNA του να σκέφτεται πρωτίστως και κυρίως την πάρτη του. Όλα τα υπόλοιπα όντα που κατοικούν στο μάταιο τούτο πλανήτη τρώνε όταν πεινάνε, πίνουν όταν διψάνε. Αν δε βρουν τροφή ψοφάνε, αν δε βρουν νερό ψοφάνε. Γι' αυτό και είναι απόλυτα εναρμονισμένα με τη Φύση και τέλεια προσαρμοσμένα στο σύστημά της.
    Για τον άνθρωπο δεν υπάρχει ελπίδα. Ακόμα κι αν σήμερα σκεφτεί να κάνει κάτι για τη Φύση, θα κάνει τα μισά. Ακόμα κι αν κάνει όλα όσα πρέπει, αύριο που δε θα κινδυνεύει τόσο η Φύση (λέμε τώρα) δε θα ξανακάνει τίποτα.

    Όσο για το ερώτημα που θέτεις να σου απαντήσω με ένα αντερώτημα:
    Αν εσύ με δείρεις κι εγώ σου κάνω μήνυση και πας φυλακή, ποιος σε έκλεισε στη φυλακή; Εγώ ή εσύ;
    Ο άνθρωπος προκαλεί την πλημμύρα με τις πράξεις του αλλά στη Φύση ανήκει το κοπιράιτ. Αυτή το σκέφτηκε πρώτη και χάρη σ' αυτήν πραγματοποιήθηκε. Αν ήταν καθαρά στο χέρι του ανθρώπου, θα προσπαθούσε να καίει τα δέντρα για να δημιουργεί οξυγόνο.

    ReplyDelete
  85. ela theitsa molis to diavasa

    kapws grhgora giati exoume kai afentika

    loipon anaferesai sthn aplhstia koita na mazeyei kapoios aurio gia na mhn peinasei den einai kati pou katastrefei th gh . Twra to pas se yper xrhsh se afthn thn yperxrhsh pisteyeis oti de xwrane oria ( kai koita einai h sygekrimenh yperxrhsh pou prokalei katastrofes sthn oikologikh issoropia). 8elw na pw kai exontas sto myalo mou to prohgoumeno post sou oti me oria sthn ekmetaleysh ths fyshs apo ton an8rwpo mporoume na symbwsoume .... to kaname 2000 xronia allwste.
    Twra sto xeri mas einai na to kanoume ayto kai na to thrhsoume. En olighs lysh yparxei to 8ema einai na akolou8h8ei, gia mena giati gia sena apo oti katalavainw oi an8rwpoi eimaste ikanoi ... gia to tipota( mallon kalytera na mh sou zhthsw thn apopsh gia to an8rwino genos giati 8a akousw pio polly mpineliki kai apo diathth a e8nikhs)


    Twra gia to erwthma sou na sou apanthsw
    egw me bazw fylakh giati an egw den ekana thn energeia de 8a empaina fylakh. Den 8a yphrxe h fylakh san pi8anothta sto xarth. Egw to prokalesa prwtos kai egw apo thn prakseis amesa mporw na prokalesw thn fylakh mou h' oxi. An to kanw mporei kai na me baleis mesa.

    To idio kai me tis fwties kai tis plymmhres

    An kapsw ta dentra 8a exw plymmhres. An den ta kapsw omws ta dentra 8a parameinoun ekei kai de 8a exw ....

    to zhthma einai na mhn ginoun oi plymmhres oxi poios exei thn dynamh na ta kanei ...

    h alh8eia einai oti de mou apadhses esy sto erwthma.

    Epishs mias kai milame gia fylakes
    an egw skotwsw ( einai prwi kai exw neyra ) kapoion poios 8a ftaiei egw h' oi goneis mou ??


    afta douleia twra

    ReplyDelete
  86. Έλα ανώνυμε η Θείτσα είμαι.

    Με όρια στην υπέρχρήση θα μπορούσε όντως να συμβιώσει ο άνθρωπος με τη Φύση. Αλλά μετά θα λέγαμε ότι σαν άνθρωποι δεν προχωράμε. Το κάνανε κι οι αυτόχθονες αμερικάνοι (Ίνκας, Μάγια, Ινδιάνοι) πριν κάτι αιώνες: Σκότωναν όσα ζώα χρειάζονταν για να χορτάσουν, καλλιεργούσαν μικρά μέρη της γης και κάθε τόσο άλλαζαν σημείο για να μην εξαντλήσουν τους πόρους της, μάζευαν το νερό της βροχής αντί να εκτρέπουν ποταμούς.
    Ξέρεις πού βρίσκονται αυτοί τώρα; Οι μεν Ίνκας φαγωθήκανε μεταξύ τους γιατί καλή η Φύση αλλά το χνώτο του διπλανού τους ενοχλούσε. Οι Μάγιας ξεμείνανε από νερό και ψοφήσανε. Τους Ινδιάνους τους φάγανε λάχανο κάτι Ευρωπαίοι που πίστευαν σε λιγότερα ιδανικά και κοιτούσαν περισσότερο την πάρτη τους.

    Αυτό που προτείνεις είναι σαν τον κομμουνισμό. Ωραία στη σκέψη αλλά ανεφάρμοστο. Μπορούμε πχ να σταματήσουμε να κατασπαταλάμε τους πόρους της Φύσης εκμεταλλευόμενοι τις φυσικές πηγές ενέργειας που μας δίνει. Αλλά για να γεμίσεις μία έκταση με φωτοβολταϊκά ικανή να φωταγωγήσει όλες τις πόλεις θες πολύ χρήμα. Και το χρήμα θα το μαζέψεις από της εξαγωγές ας πούμε. Που για να έχεις αρκετό προϊόν να εξάγεις σημαίνει ότι θα πρέπει να καλλιεργήσεις τη γη στα όριά της, άρα πάλι θα χαλάσεις το συμβόλαιο καλής συμβίωσης. Κι επειδή όλο και κάποιος θα προτείνει να εξάγουμε το προϊόν που ήδη υπάρχει σε αφθονία (πχ ελαιόλαδο) να απαντήσω ότι αυτό φτάνει ίσα για να το ανταλλάξεις με κάτι άλλο που δεν παράγει καθόλου η δικιά σου γη.
    Ο μόνος τρόπος για να παραμείνεις στη Γη χωρίς να κάνεις κακό σε κάποιον άλλο συγκάτοικο (είτε αυτή είναι η γη, είτε η ατμόσφαιρα, είτε τα άλλα ζωάκια) είναι να δεχτείς τους μηχανισμούς αυτοσυντήρησης της Φύσης. Γιατί εκτός από τις πλημμύρες, τις ξηρασίες, τις φωτιές και τους σεισμούς (όλα αυτά ξεσπούν και από φυσικά αίτια) υπάρχουν και οι ιοί. Και ο μόνος λόγος ύπαρξής τους είναι ο έλεγχος του πληθυσμού. Δέχεσαι να πεθάνεις από απλό ιό γρίππης και να μην πάρεις αντιβίωση;

    Αυτά που θέλουν και προτείνουν οι οικολόγοι και σε μεγάλο βαθμό δέχομαι και κάνω κι εγώ είναι ημίμετρα. Τα σενάρια ότι στο μέλλον δε θα έχουμε νερό να πιούμε, γη να καλλιεργήσουμε και αέρα να αναπνεύσουμε δεν ακυρώνονται. Απλά θα καθυστερήσουν περισσότερο να συμβούν. Γιατί ακόμα κι αν τη σεβόμασταν στο έπακρο, ο υπερπληθυσμός θα τα προκαλέσει και πάλι.


    Για το φλέγον ζήτημα "η Φύση το κάνει ή ο άνθρωπος":
    Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε στο πώς το βλέπουμε. Η Φύση έχει πολλούς μηχανισμούς αντιμετώπισης μίας πυρκαγιάς και τους ενεργοποιεί ανάλογα τη συχνότητα εμφάνισής της. Μέχρι λίγες δεκαετίες πριν το εκμεταλλευόταν για να αναζωογονήσει το δάσος. Ο άνθρωπος όμως επαναπαύθηκε από αυτό και το παράκανε άρα τώρα μόνο πλημμύρες θα βλέπει. Εσύ το βλέπεις ότι ο άνθρωπος έφτασε τη Φύση στα όριά της, εγώ το βλέπω ότι η Φύση έπαιξε και το τελευταίο της χαρτί. Το αποτέλεσμα είναι ίδιο όμως.

    ReplyDelete
  87. loipon ti na sou pw genika panta apo kapou prepei na arxizeis. den einai etsi? ( y/n)
    ta hmimetra pou anafereis den einai mia kalh arxh ? (y/n)
    na arxiseis me pio prassines poleis einai anefikto ? (y/n)
    ( oslo, oles oi germanikes kai oi skadinavikes poleis oles oi anaptygmenes poleis aytes pou proxwrane me alla logia kai ayto antikrouei to epixeirhma sou anptyksh = 8anatos sto periballon)
    an emeis den apaithsoume apo to kratos mas na ta kanei tote ftaime. oi alloi giati ta kanoun ??
    an apla apofeygoume na arxisoume gia thn mataiothta epeidh exoume proapofashsei oti den yparxei mellon. Tote sigoura den yparxei!! ( de to lew gia sena .... genika)
    H fysh exei kai allous mhxanismous aytosydhrhshs pera apo tous ious. to ozon ksanasynth8etai ta dash ksanabgainoun.
    Gia tous ious pou les den einai anagh na pe8ainoume perissoteroi mporoume na geniomaste ligoteroi. An kai pali pou les, den einai anagh na ftasei toso makria to zhthma arkei gia arxh kati san ena "pagosmio ksypnhthri" na arxisoume xwris mataiothtes kai arnhsh ey8ynwn oti de ftaime emeis, na kanoume kati

    an 8es apada mou sto erwthma xwris na to ekshgeis pws to skeftetai o ka8enas
    an den yphrxe h pyrkagia h fysh 8a energopoiouse tous mhxanismous ??
    kai sto allo
    an egw spasw kapoion sto ksilo h' mallon an kapoios me spasei sto ksilo aytos 8a ftaiei h' to * pou ton petage ?

    egw pisteyw aftos 8a ftaiei kai an einai kai poly aney8ynos 8a leei oti h mama tou de tou dwse glyko kai eixe neyra .....
    tespa ayta

    ReplyDelete
  88. kai oxi den eimai kanenas gamhmenos oikologos aristeros pisteyw apla pragmata einai afta

    ReplyDelete
  89. Και τώρα έρχεσαι στα λόγια μου. Τη Φύση δε μπορούμε να τη σώσουμε, ούτε χρειάζεται τη βοήθειά μας αλλά μπορούμε να κάνουμε 10 πραγματάκια για την πάρτη μας. Το πλοίο θα το χάσουμε στο τέλος αλλά τουλάχιστον μέχρι τότε θα έχουμε ζήσει λίγο καλύτερα ή ίσως θα έχουμε αναβάλλει τόσο πολύ την αναχώρησή του που θα έχουν επιζήσει αρκετές γενιές μετά από εμάς.

    Το είπα από την αρχή, είμαι υπέρ όλων όσων αναφέρεις πιο πάνω, απλά λέω ότι το κάνουμε για εμάς.

    Αν δεν υπήρχε η φωτιά (είτε με φυσικά είτε με τεχνητά μέσα) όχι απλά δε θα ενεργοποιούσε τους μηχανισμούς η Φύση αλλά μάλλον θα καταστρεφόταν αργά και σταθερά το δάσος. Τότε βέβαια θα ενεργοποιούνταν άλλοι μηχανισμοί αλλά μην το γαμήσουμε τώρα ε; Χαχαχαχα

    Εννοείται πως αυτός που κάνει κάτι φέρει και την ευθύνη των πράξεών του. Υπάρχει φυσικά και η εξαίρεση (ψυχολογικά προβλήματα κλπ) αλλά είπαμε να μην το γαμήσουμε και να μείνουμε μέσα στο νόημα της συζήτησης.

    Άρα τελικά μάλλον με έφερες στο σημείο να συμφωνήσω... για τι πράγμα είπαμε διαφωνούσαμε;

    ReplyDelete
  90. Πολυ το γουσταρω το συγκεκριμενο post..!Αντε να βγει λιγο και ο geek απο μεσα μας(ντοκιμαντερ κτλ..)!Ακομα περισσοτερο γουσταρω τα comments,οποια και αν ειναι η αποψη τουλαχιστον δεν εχουμε αποβλακωθει οσο νομιζα οτι εχουμε..Δεν γραφω την αποψη μου γιατι ειμαι σιγουρος οτι βρισκεται καπου παραπανω εστω και μοιραμενη (αν και δε τα διαβασα ολα κατι το οποιο θα κανω σε καποια φαση).
    2-3 πραγματα,ειναι ασχετο κατα τη γνωμη μου το οτι ειναι στην φυση μας αυτο που κανουμε και το γεγονος οτι ειναι μερος του χαοτικου αυτου συστηματος,της φυσης δηλαδη,αυτο που γινεται.Το θεμα ειναι οτι εχουμε την ευφια και την ΕΠΙΛΟΓΗ να πραξουμε οπως εμεις θεωρουμε σωστα και αυτο ειναι ισως το μοναδικο θεικο κομματι της φυσης μας..(ειμαι αθεος,μη παρεξηγηθω και δεν ειμαι ιδιαιτερα οικολογος)
    Ακομα ασχετα με τα αποβλητα,τα εργοστασια,τις πολεις κτλ..υπαρχει και ενα σημαντικοτερο προβλημα πιστευω το οποιο ειναι η ριζα ολων αυτων και ειναι πιο σημαντικο απο την "καταστροφικη" φυση του ανθρωπου.Ενα πολυ ευαισθητο θεμα το οποιο πιστευω πως συζητιεται εδω και χρονια στα τραπεζια των "μεγαλων",μια λεξη υπερπληθισμος,το αποτελεσμα της απιστευτης εξελιξης στην ιατρικη..
    Κατι ακομα,καλη η οικολογια,χρυση η οικολογια αλλα σαν εργαλιο ε,οχι σαν κοινονικοπολιτικη ιδεολογια γιατι απο την μανα της δε πολυ παει τους ανθρωπους..
    Α!παραλιγο να το ξεχασω, ρε φιλε μιχαλη το'χω δει και γω το ντοκιμαντερ με τα αναεροβια βακτηρια!Σκαλωματικο ε?

    ReplyDelete
  91. ωραια, και εμεις ζωα ειμαστε και φυσικα υπάρχουν ζωα που νομιζουν πως δεν ειναι ζωα αλλα κατι παραπανω, ενα εκλεκτο ειδος που ο καλος θεούλης τους έδωσε σκοπιμα αρκετη νοημοσυνη περισσοτερο...
    Φυσικα και θα συμφωνησω εν μερη με την λογικη σου, το ανθρωπινο ειδος μπορεις να το παρομοιασεις με ενα ζωο το οποιο μπορει να επιβαλλεται σε μεγαλυτερο βαθμο και αυτο δεν ειναι "κακο" κατα τον γενικο ορισμο της λεξης, ειναι ωμή λογικη σε συνδιασμο με το αισθημα αυτοσυντηρισης...

    αλλα εγω δεν καταλαβαινω αυτο:

    "η φυση δεν μας παει! βρισκει ολο και νεους τροπους να μας γαμαει τα πρεκια"
    Δλδ τι θα πει αυτο? Ότι ειμαστε οι αποκληροι της φυσης? ότι ειμαστε ενα ειδος που ειναι φτιαγμενο να πηγαινει κοντρα στη φυση και στα αλλα ειδη?
    ενα ειδος σαν όλα τα υπολοιπα ειμαστε που χαρη στην νοημοσυνη του καταφερνει να επιβιώσει σε συνθηκες που αλλα ζωα δεν θα μπορουσαν (ετσι το βλεπουν οι ανθρωποι δηλαδη)... η φυση μας αντιμετωπιζει όπως θα αντιμετώπιζε και οποιοδηποτε αλλο ειδος...

    όσο για το ότι δεν μπορουμε να ζησουμε αρμονικα με την φυση ειναι γιατι πολυ απλα ο όρος "αρμονια" έτσι όπως τον οριζουμε στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι αλλη μια ηλιθια ιδανικη κατασταση η οποια υπάρχει στο μυαλο μας... Δεν υπάρχει αρμονια στην φυση. Δεν υπάρχει ΚΑΝ ο ορος αρμονια στην φυση.. Δεν υπάρχει ενας σοφος γερακος με μουσι που να προσπαθει να φερει τα πράγματα σε μια ισοροπια, ακομα και οι εξελιξεις του καθε ειδους ειναι τυχαιες, δεν αποσκοπουν σε εναν ευρυτερο σκοπο. Οι οργανισμοι εξελισονται έτσι ώστε να ανταπεξελθουν και να προσαρμοστουν στο αμεσσο περιβαλλον τους, αυτο κανει και ο ανθρωπος και καλα ξηγιεται στην τελικη (εκτος απο τις περιπτώσεις οι οποιες βλαπτουν και τον ιδιο μακροπροθεσμα)..

    Καταληγοντας θελω να πω πολυ απλα πως το νοημα του αρθρου σου βγαινει ψιλοακυρο, απο τη μια βλεπεις "στεγνα και ωμά" το θεμα της επιβιωσης (και εισαι πληρως λογικος, ξεχνωντας τις ηλιθιες προκαταληψεις περι αρμονικης συνυπαρξης που μας εχουν πασαρει) αλλα απο την αλλη όταν αναφερεσαι στο πως η φυση αντιμετωπιζει τον ανθρωπο σαν ειδος βλεπεις τα πραγματα με μια τελειως "λαϊκή" προσεγγιση, δλδ μια τετοια φραση θα περιμενα να την ακουσω απο εναν μεσο ποιλτη που δεν εχει κατσει να δει τα πραγματα και απο μια αλλη οπτικη γωνια...

    TGC

    ReplyDelete
  92. δεν συμφωνω μαζι σου σε ο,τι αφορα την τελευταια παραγραφο. δεν ειναι ετσι τα πραγματα, οποιο ζωο εξαφανιζεται, αυτη ειναι η μοιρα του. Πρεπει να καταλαβεις πως ο ανθρωπος δεν μπορει να ζησει χωρις τα υπολοιπα ηδη ζωων. Στην φυση θα πρεπει να επικρατει ισορροπια την οποια και ο ανθρωπος εχει μαμησει εδω και καιρο. απαιτει μεγαλη συζητηση το θεμα.ψαξτο και ευχομαι να αλλαξεις γνωμη. Φιλικα, ειρηνη

    ReplyDelete
  93. Κάτσε γιατί τώρα χτύπησες ευαίσθητο νεύρο. Κάθε φορά που βλέπουμε κάποιο ντοκιμαντέρ από εκείνα τα πετυχημένα του Animal Planet μας γεννάται η όλως δίκαιη απορία "Καλά τώρα αυτό το ζώο σε τι χρησιμεύει;"

    Αν μπορείς, και χωρίς καμία δόση ειρωνίας, πού στη ευχή χρησιμεύει ο ιπποπόταμος; Ή ο βραδύποδας;

    ReplyDelete
  94. mia kouventa ws fusikos(me to kalo).h fush douleuei ka8ara san ena arista ru8mismeno roloi.ti einai? ena megalo spiti to opoio den exei kamia tash opws upostirizei o grafwn na mas gamhsei oute na mas skotwsei oute nas elegxei to ti kanoume.to mono pou kanei h fush einai na adexei ta xtuphmata.adexei mexri enos shmeiou.otan apla 8a katareusoun oi antoxes ths to an8rwpino eidos 8a ta vrei skoura.an 8a epiviwsei den mporei kanenas na 3erei

    ReplyDelete
  95. re eiste oloi ilithioi, o anthrwpos einai meros tis fusis kai den exei kanena dikaiwma na epembainei. opote ola ta kwlozwa edw mesa kai esu mike bgalte to skasmo kai min grafete malakies pou mou to paizete gamimena antidrastikoi san na eiste 10 xronwn efibakia pou molis arxisan tin epanastasi tous. anet geia

    ReplyDelete
  96. OLOI ESEIS EDW .. IPOSTIRIZETE MIA APOPSI.TO FUSIKO THA ITAN NA PO : DEKTES OLES ..MA OXI,DEN EINE OLES DEKTES.
    EAN OSOI APO ESAS PIANOUNE TO GAMIMENO TO PLIKTROLOGIO NA APANTISOUNE SE AFTO THA PREPE PROTA NA ANIKSOUNE KAMIA TV,NA KANUNE MIA BOLTA STIN PLISIESTERI VIVLIOTHIKI TOU "XORIOU TOUS",K META NA ERTHOUN NA KATATAKSOUN KATA AVKSOUSA SEIRA PROTEREOTITAS ,HRISIMOTITAS H' NOIMOSINIS OLA TA ZOA SIMPERILAMBANOMENON K O ANTHRWPOS.
    GIATI OTAN AKOUO MALAKIES TOU TIPOU , GIA TOUS ANTHRWPOUS NA PANE NA GAMITHOUNE OLA TA IPOLOIPA.. K SE TI HRISIMEVEI EKINO TO ZOW H' TO TADE H'TO DEINA..AFTO POU MOU RHETE NA KANO ME MIA OREA FRASI EINE THRW UP K MALLON EHW NA KANO ME PRAGMATIKOUS HORIATAREOUS..POU EHUNE MEINEI PISO 800 HRONIA PRIN..SA TOUS KLASSIKOUS PROPAPPOUDES MAS POU APO APLI EPIVIOSI OI KAIMENOI DE TOUS KATIGORO, HRISIMOPOIOUSAN TA ZOAKIA STIN FARMA TOUS GIA NA ZISOUNE K TIS SODEIES TOUS.
    OTAN OMWS ESEIS OI NEOSUGHRONOI , NEOLELLINES EHETE PLEON TIN ASFALEIA TOU KANAPES SAS K TOU AFTOKINITOU SAS TWRA PIA..K EHETE KATADISEI NA EISTE TO APLO SIMERINO PROTIPO TON ERGAZOMENON ME TO BALITSAKI STO HERI ETOIMOI GIA TO GRAFEIO TOU H' TON KIMISMENON FITITON PU APLA KANUNE FITITIKA PARTY KANUNE K MIA DOULITSA K NOMIZOUN ..POS EHUNE ENTAXTHEI STIN KOINONIA K EINE SINIDITOPOIIMENOI VRE ADERFE..TOTEEE..DE MPOREITE NA MILATE ME TOSI ASFALEIA ME AFTON TON TROPO.
    MPOREI POTE MOU NA MIN IPIRKSA MELOS SE KAPOIA FILOZOIKI ORGNAOSI..NA MIN IMUN FANATIKI HIPISA H' KATI TETOIO OPWS PROANAFERETE ALLA EHW MIALO.. K EHW MATHEI TWRA PIA AKOMI K STON KAIMENO TON PAPOU MOU POS OTI ZEI EDW PANO KAPOU KAPOS HRISIMEVEI.

    ZOA.

    ReplyDelete
  97. Διάβασα το 80% των comments, στις εκθέσεις τα παράτησα για να γράψω τη δικιά μου που θα σπείρει.

    Mikeius μπόρεσες και παρουσίασες την αντίθετη σκοπιά από αυτή των χίπηδων χάρη στην επιστημονική γνώση. Είχα διαβάσει κάποτε σε ένα ωραίο comment ότι :

    Η ατάκτως εριμμένη ύλη (επίπεδο 1) μελετάται από τη Γεωλογία (ενίοτε και την Αστροφυσική).

    Η περισσότερο περίπλοκη κι οργανωμένη ύλη (επίπεδο 2), οι χημικές ενώσεις και οι αντιδράσεις της μελετάται από τη Χημεία.

    Η οργανωμένη συγκέντρωση περίπλοκων χημικών ενώσεων (επίπεδο 3) που καταλήγει στην εκδήλωση του φαινομένου της ζωής (ακόμα αναζητείται αδιαμφισβήτητος ορισμός ) και της συνείδησης μελετάται από τη Βιολογία.

    Τα οργανωμένα σύνολα έμβιων όντων που ονομάζονται κοινωνίες (επίπεδο 4) μελετάται από την Κοινωνιολογία.

    Εγώ ανήκω στους μελετητές του 4ου επιπέδου και αυτό που είχα να σχολιάσω είναι το μηδενικό επίπεδο της αντιϋλης που μελετά η θεολογία.

    Βλέπω πως η σκοπιά σου κατά τη μετάβαση από το 3ο στο 4ο επίπεδο συμπυκνώνεται στο "ας κοιτάξουμε την πάρτη μας" που πολύ σωστά είπες, όπως ο Carlin είχε πει να κοιτάξουμε τα προβλήματά μας (είναι επίκληση στην αυθεντία κι όχι επίθεση σε σένα, αν και η επιστήμη μου μισεί τις αυθεντίες γιατί είναι κι αυτές κοινωνικά κατασκευασμένες).

    Αυτό που έχω να πω είναι πως θα μπορούσες να στηρίξεις απόψεις όπως αυτές του vassilakis και του ryan οι οποίες τείνουν να συγκλίνουν προς τις δικές σου σε ένα δεύτερο επίπεδο συζήτησης για την ανάρτησή σου, που μεταβαίνει από τη διαλεκτική μεταξύ "χυδαίου" υλισμού -πριμιτιβισμού σε διαλεκτική ανάμεσα στα όρια της κάθε επιστήμης και ποιας διακύβευμα είναι πχ ο καθορισμός του σκοπού, η κατανόηση των μηχανισμών κλπ.

    Απλά έχω την αίσθηση πως το υπερβολικό trolling απλά κάμνει μερικούς πιο μπαμπουίνους απ'ότι είναι.

    Αν διαφωνείς, keep up the good trolling ;)

    ReplyDelete
  98. mmmmmmm kapoios Aristides egrapse pio panw oti 8elei na skotwsei ola ta zwa pou einai epikinduna gia ton an8rwpo mias k exei ta skagia.
    8a dwsw ena paradeigma nhpiagwgeiou na teleiwnoume. kapws kapou kapote eixan apofasisei oi an8rwpoi na skotwsoun tis gates mias perioxhs, yperpollaplasiasthkan ta pontikia kai h polh gemise me apotelesma arrwsties kai loipes xaritwmenies.
    ma8ame loipon shmera gia kati pou to leme "isorropia sth fush"
    h blakeia sou einai pio epikindunh apo ta zwa, 3ekina apo authn

    ReplyDelete
  99. Το οτι ολοι οι οικολογοι και μαζι τους κι εγω προστατευουμε τη φυση και το οικοσυστημα , δεν ειναι γιατι ξαφνικα μας κατεκλυσαν αισθηματα αλτρουισμου και ανιδιοτελους αγαπης για τη φυση. Την παρτη μας και το τομαρι μας ως ειδος προσπαθουμε να σωσουμε , γιατι οδηγουμαστε με μαθηματικη ακριβεια στην εξαφανιση.Και διαολε εγω δεν θελω να εξαφανιστει το ειδος μου , ειδικα απο τη στιγμη που με θεωρω τοσο ξυπνιο ωστε να μπορω να το αποπτρεψω. Α ναι και αγαπω και τα ζα, οχι περισσοτερο απο τον ανθρωπο ,αλλα τα αγαπω.

    Με εκτιμιση
    Φολα.

    ReplyDelete
  100. ελα μαλακες πολλα ειπατε..σκαστε τωρα και διαβαστε το υπερ-σχολιο μου(βλεπεις βλακακο?με επιρρεάζεις).
    1.οσο κι αν προσπαθησουμε με το χειροτεροο εαυτο μας της γης θα της κλασουμε το μουνι!
    2.φυση ειναι τα παντα,οπως κι εμεις,αρα ειναι ακυρο το αρθο(εκτος αν δε χωνευεις ουτε τα αντερα σου..
    3.κι ομως μυξιαρη υπηρχαν ανθρωποι που εζησαν σε αρμονια με τη φυση(οχι δεν ηταν οικολογοι μωρη μαϊμου)και εφτασαν πνευματικα σε πολυ υψιλότερα επιπεδα απο σενα..(απο μενα οχι)
    -κι οπως ειχα ξαναγραψει καποια στιγμη σταματα να τον παιζεις,κοψε λιγο το ιντερνετ και βγες εξω να γαμησεις..εκει ειναι η ζωη..

    ReplyDelete
  101. Το γεγονός είναι οτι είναι δικαίωμα του καθενός να βγαίνει και να λέει ελεύθερα την άποψη του.
    Το δράμα όμως είναι οτι έχετε και δικαίωμα ψήφου.

    Αυτά.
    Αλέξανδρος Π.

    ReplyDelete
  102. Σορρυ αλλα το παραδειγμα με τον ρινοκερο και τα οπλα ηταν ακυρο πανηγυρικο!!

    Δεν γινεται να προσαρμοστεις σε κατι το οποιο δεν σου δινει ΚΑΝΕΝΑ τροπο διαφυγης!!

    Αν αρχισω να κυνηγαω γατες πεζος,οσες ειναι γρηγοροτερες απο εμενα,θα επιβιωσουν!

    Αυτο ειναι η φυσικη επιλογη!

    Αν τις κυνηγαω με Hayabusa,υπαρχει περιπτωση να γλιτωσει καμια?

    Το παραδειγμα μου κρινεται ακυρο αν εχει εντοπιστει ποτε ρινοκερος με αλεξισφαιρο γιλεκο!

    ReplyDelete
  103. Χαχαχαχαχαχα με πέθανες ακόμα μια φορά στα γέλια, τσόγλανε !

    ReplyDelete
  104. koita mr. mikeius,opos panta,otan diavazo ta arthra sou (pou anakalupsa prin apo kamia 7mada) panta gelao mexri na katouriso ligo, ksereis , mexri na "fygei ligo", etsi kai tora. Alla diafono me thn afta pou les. (kai sta arxidia sou fysika, kane to kommati sou) Den einai oti vazoume oloi ta gatia mas na klene otan eksafanizete ena eidos. Einai oti an eksafanistei afto pou trooei thn skatomuga, tote tha gemisei o topos kourades (paradeigma). afto to pragma pou mas mathane sto dhmotiko , thn "alusida". kai alla pio katastrofika paradeigmata pou ephreazoun kai ton anthropo. Ektos apo afto, den einai oti den tha ta kataferei h "fysh", h zoh sthn gh klp. h zoh sthn gh exei epivioseis apo trisxiroteres sunthikes se morfh mukhta sthn Grilandia(!!!)(px). den einai afto, einai oti apla epispesyoume thn dikia mas katastrofh... exei allaksei polles morfes h zoh edo, allazoun oi sunthikes ara allazoun oi morfes zohs. o anthropos einai apla mia fash pou pernaei h fush(kai fysika afth mas kserase afth fteei)...kai an epispeysoume thn klimatikh allagh , epispeyoume kai thn dikh mas aposursh. h gh den pathenei tpt mhn agxonestai :) (o galaksias ths Andromedas taksideyei me 300 m/s kata pano mas, alla exei kati dusekatomuria xronia akoma g na ftasei. kai vevea k o hlios se kapia fash tha "teliosei" . alla k aftos exei akoma psomia na faei) o monos fovos pou exei o anthropos einai o anthropos. se kapia fash tha to masoume kai emeis, alla as mhn to trexoume.

    ReplyDelete
  105. φιλε mikeius ελπιζω να εξαφανιστει το δικο σου ειδος....

    ReplyDelete
  106. liga ta logia sou gia tous jonas

    ReplyDelete
  107. h teleytaia paragrafos tou arthrous htan foverh

    ReplyDelete
  108. Mike είσαι τόσο απίστευτα ηλίθιος και αστοιχείωτος που απορώ πως κάποιοι σε παίρνουν στα σοβαρά και σου απαντάνε με επιχειρήματα.
    Τι τους θες τους ζωολογικούς κήπους; Πήγαινε για μια μπύρα σε κάποιο μπαρ και γύρνα μετά σπίτι για ένα καλό χέσιμο. Θα ανεχτούμε να κυκλοφορείς ανάμεσά μας μέχρι να πεθάνεις αλλά σε παρακαλώ μη δημοσιεύεις τις "σκέψεις" σου.

    ReplyDelete
  109. re si ti les twra pas kala? ayto to arthro sou einai genika entaksei epixeirimatologika alla krivei kai mia pagida diladi ti mas les re file? nomizeis oti eisai i dianoia kai meis oi alloi den exoume diavasei katholou den exoume idea? wraia i eksigisi pou dineis xrisimopoiontas thn wmi koini kai psixri logiki gia ti fisi ta zwa kai tous antrwpous ok eipa ola kala mexri ekei omws!!!!

    ReplyDelete
  110. den mporw eilikrina na katalavw pws afou o antrwpo idios tous s einai twra pia ousiastika o kiriarxos stin trofiki alisida alla kai se olo ton planiti ws o monadikos ikanos na anaptiksei dinatotites parakampsis tis fisikis epilogis pragma anikousto mexri twra gia to ipolipo zwiko vasilio kai na thesei tous kanones gia ti metepeita biologiki ekseliksi tou idiou kai twn omoiwn tou pws einai dinato loipon apo auti ti pleonektiki thesi tha legame na tolmaei oxi mono na adiaforei pou sto katw katw exei to dikaiwma alla kai na epizitei epideiktika na ekleipsoun ola ta idi pou tou mpainoun empodio sti poreia gia na kataktisei kai to teleytaio kommati to telautaia ektasi gis pou exei apomeinei diathesimi endiaferomenos mono gia tin parti tou kai as pane sto diaolo ola ta ipoloipa

    ReplyDelete
  111. signwmi alla den se kanei pio eksipno na isxirizesai kati tetio koitwntas afipsilou tous pantes kai ta panta nai einai gnwsto oti i fisi einai dedomena viaih mi theteis auto loipon ws vasi gia na stirikseis ta legomena sou auto tha leitourgisei se atoma pou den exoun asxolithei me to thema katholou to mono pou mporw na skeftw ayti ti stigmi einai oti milas kata ayto to tropo epeidi profanws esena se kanei na aisthanesai kalitera pes mou an exw adiko

    ReplyDelete
  112. kai pes mou sti teliki ayta ta vaktiridia ta opoia iparxoun tosa disekatomiria xronia monokoitaroi organismoi pou s aytous xrwstame tin iparksi mas ti sxesi exoun me ton rinokero?:o

    ReplyDelete
  113. Ποστάρω σαν ανωνυμος,αλλα όποιος θέλει ρωτάει και του απαντάω προσωπικά...Τώρα αν θέτε ψευδώνυμο δεν έχει.
    Ενώ μέχρι τώρα οτι έχεις γράψει mikeius το θεωρώ σωστό ή έστω οτι έχει μια λογική βάση,τα επιχειρήματα που παραθέτεις εδώ για την φύση είναι εκτός απο βλακώδη,και επικίνδυνα.Και χέστηκα την επιρροή που έχει ένα blog γιατί μπορεί να μου πεις κανα τέτοιο..Την βλακεία και δέ την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ βλακεία πρέπει να την χτυπάμε γιατί αντίθετα με την εξυπνάδα έχει την τάση να εξαπλώνεται με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.
    Λοιπόν.
    Τι είναι αυτά που λές για την δήθεν επιβίωση των ειδών και ότι περιμένου άλλα να πάρουν την θέση τους?Και ότι δεν κατάφερε ο ρινόκερος να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον με δίκανα?Ή μήπως υπάρχει ζώο που να μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό?Αμα βρε ζωάδι ρίξουμε απόβλητα και πυρηνικές βόμβες παντού και εξαφανίσουμε όλα τα είδη,θα ειναι φλωρία των ζώων που δεν προσαρμόστηκαν στα πυρηνικά όπλα?Δηλαδή σύμφωνα με την λογική σου πάμε κόντρα στην φύση λιμνη εσύ-απόβλητα εγώ κλπ?Και όχι μονο αυτό,αλλά ας πούμε οτι εξαφανίζονται τα είδη..ΕΣΥ πως θα ζήσεις βρε μπαγλαμά?Και άντε και τα καταφέρνεις,με τι ποιότητα ζωής?Είδες πόσο ωραία σε γαμάει ο ρινοκεράκος,η φαλαινίτσα και ο λυκάκος,ή η λιμνόυλα και ο αέρας που νόμιζες οτί τον γάμησες με καραμπίνες και απόβλητα?Δέν είναι το τάδε είδος ή το δείνα είδος,είναι Η Φύση που όλα είναι μέρος της,ακόμα και εμείς,και κρεμόμαστε απο το μουνί της και παίζουμε και κλαρίνο!Η φύση δεν εξαφανίζει τα ίδια τη τα δημιουρφήματα και εάν το κάνει,υπάρχει λόγος που ξέρει αυτή και δεν θα πας να μου συγκρίνεις την ανθρώπινη βλακέια με τις επιλογές της φύσης.

    ReplyDelete
  114. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  115. Panta exeis mia apanthsh gia olous re pousth Mike.
    Dying for more posts :>

    ReplyDelete
  116. Οποιος θεωρει τη γη παραδεισο ας ταξιδεψει στην πιο παρθενα περιοχη του πλανητη και να πιει απο το πιο καθαρο ποταμι που θα βρει..θα ξερναει τα εντερα του για μια βδομαδα πριν ψοφησει απο αφυδατωση.Οποιος θεωρει το ειδος του κυριαρχο ας δοκιμασει να αρπαξει εναν σολωμο απο το τομα μια αρκουδας η να κλοτσησει στα αρχιδια τον αρχηγω μιας αγελης αδεσποτων σκυλιων.Ειμαστε σαν ανθρωποι ενα απο τα πιο αδυναμα ειδη του πλανητη, καθως δεν εχουμε φυσικη προστασια απο το κρυο, την ζεστη και δεν εχουμε ουτε κερατα, ουτε κεντρια , ουτε δηλητηριο γιανα αμυνθουμε σε επιθεσεις .Γιαυτο το λογο κατασκευαζουμε εργαλεια ,οπλα κτλ κτλ....

    ReplyDelete
  117. ^ ante gamisou re malaka mas epri3es ta arxidia..

    Mike,de3ou to!einai palio ar8ro

    ReplyDelete
  118. Καλό άρθρο, αλλά το κομμάτι με τον ρινόκερο μαλακία! Είδος εξαφανίζει άλλο είδος απλά προσπαθώντας να επιβιώσει, όχι γιατί έτσι του καύλωσε! Στον αγώνα του ανθρώπου για επιβίωση, γαμήσαμε ανελέητα αρκούδες, λιοντάρια, μαμούθ, και συνεχίζουμε να γαμάμε βακτήρια ασθενειών και ιούς (για πόσο ακόμα;;), αλλά ο ρινόκερος, και το κάθε άκυρο είδος που αποδεκατίζεται για να κάνουν χάζι λευκοί πλούσιοι είναι άσχετο με τους τρόπους της φύσης!

    ReplyDelete
  119. Όπως είχε πει και o Chris Rock "I saw in a Circus a dude putting his head in a tiger's mouth and the tiger biting him. Everyone screamed "The tiger got crazy" I say (Chris Rock) "The tiger didn't go crazy, the tiger got tiger".

    Άρα Mikeius έχεις δίκιο. Στην φύση ειδικά η βλακεία σκοτώνει. Περί βλακείας έφτιαξα και ένα blog αλλά δε ξέρω αν επιτρέπεται να το κάνω post εδώ.

    Keep the good work up!

    ReplyDelete
  120. συγνωμη να επεμβω στο θεμα με το aids για να διευκρινισω και ποσο αδικος ειναι ηδη ο ανθρωπος με το ιδιο του το ειδος, και αντι να ασχοληθουμε με τν ιδιον τον ανθρωπο που κανει κακο σε αλλους ασχολουμαστε με τα ζωα.
    Διαβασα καπου πως το ΑΙDS με την μορφη που ξερουμε ηδη ειναι μια απατη για να μας πουλανε θεραπειες και εμβολια χρυσαφι εξοικονομοντας πανω στον φοβο μας για το "αγνωστο". Οτι στην πραγματικοτητα τα φαρμακα που χορηγουσαν στους ασθενεις σκοτωναν τον ανθρωπο που απλα εφερε τον hiv ο οποιος δεν ειναι θανατηφορος, εκαναν το ανοσοποιητικο τους συστημα αδυναμο και στο τελος πεθαιναν απο εξωτερικους παραγοντες και νεφρικη ανεπαρκεια. Γιατι στην πραγματικοτητα αλλου ειναι οι εχθροι, και οχι αυτοι που καταστρεφουν την φυση, αλλα αυτοι που καταστρεφουν αμεσα αλλους ανθρωπους. Μην απορειτε πως ξαφνικα ερχονται και φευγουν τετοιες ασθενειες σαν μοδα. (χωρις να θελω να πω πως δεν υπαρχουν σεξουαλικες ασθενειες φυσικα)

    λεπτομερειες:

    http://www.pare-dose.net/?p=4581

    ReplyDelete
  121. Mikeus mipws mporeis na mas linkareis to video me ti hipsissa kai ti falaina ? To internet exei gemisei oikologika add kai to monoo pou mporei na mou ftiaxei ti diathesh einai na dw mia kwlohipissa na trwei ta moutra tis

    ReplyDelete