Thursday, December 1, 2011

Η επιστήμη του να είσαι μαλάκας



Άρθρο version:


Όταν ακούς τις λέξεις γενετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα τι σου έρχεται στο μυαλό; Ανθρώπινα-Μηχανικά μέλη; Πυρηνική ενέργεια; Φαντάζομαι....





Αυτοί οι επιστήμονες δεν έχουν ίχνος ανθρωπιάς πάνω τους; Το μόνο που μπορούν να μας φέρουν είναι ρύπανση, καρκίνος και διαστρέβλωση της φύσης; Σύμφωνα με πολλούς διαδηλωτές ανά τον κόσμο, ναι. Ντάξει, δημοκρατία έχουμε, όλοι δικαιούνται μια ευκαιρία να συμφωνήσουν μαζί μου. Και είμαι βέβαιος ότι θα ακούσω κορυφαία επιχειρήματα από ενήλικες που κυκλοφορούν στο δρόμο ντυμένοι αγελάδες, ντομάτες και σπερματοζωάρια.


Αλλά μέχρι να βρουν κι αυτοί ένα blog ή μια ιντερνετική εκπομπή να πούνε το κομμάτι τους, λέω να αραδιάσω πρώτος την άποψή μου.

Ας ξεκινήσουμε απ’ τα εύκολα. Γενετικά τροποποιημένες τροφές. Η γενετική τροποποίηση είναι απλά η συνειδητή επιλογή γονιδίων που κωδικοποιούν επιθυμητά χαρακτηριστικά, όπως αντοχή στον παγετό, μυτερά αυτιά ή μεγάλα φρούτα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Μάλιστα, είναι ένα από τα πιο παλιά κόλπα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος. Όταν ένας βοσκός διασταυρώνει τις κατσίκες που κατεβάζουν πολύ γάλα για να βγάλουν παιδιά που κατεβάζουν ακόμα περισσότερο γάλα, τροποποιεί γενετικά το κοπάδι του. Το ίδιο συμβαίνει με τα όλα τα οικόσιτα ζώα και φυτά που έχεις συναντήσει. Το λάχανο; Γενετικά μεταλλαγμένο. Το σιτάρι και το καλαμπόκι; Γενετικά μεταλλαγμένο. Το τσιουάουα σου; Γενετικά μεταλλαγμένο. Απ’ τη στιγμή που δεν τρέφεσαι αποκλειστικά με άγρια μούρα και κυνήγι, τρως γενετικά μεταλλαγμένες τροφές από την αργοτική επανάσταση του 8000 πΧ. Απλά σήμερα, αντί να περιμένουμε 10-20 η 100 γενιές για να πιάσουν οι διασταυρώσεις μπορούμε να κάνουμε την ίδια δουλειά στο εργαστήριο, πιο γρήγορα, πιο ελεγχόμενα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οπότε ποιό ειναι το πρόβλημά σου, μαλάκα οικολόγε διαδηλωτή; Όταν το κάνουν παραδοσιακοί ρουστίκ αγρότες με κόκκινα μάγουλα είναι ΟΚ, αλλά όταν έρχονται οι κακοί επιστήμονες με άσπρες ρόμπες και δοκιμαστικούς σωλήνες και το κάνουν 2 φορές καλύτερα είναι επέμβαση στη φύσηηηη; Αει και γαμήσου χίπισσα! Παρ’ την τρομολαγνεία και το κιτσαριό και μπες κι εσύ μια στα τρένα με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, βρωμιάρα! 


Χάρη στη γενετική, δημιουργούμε ποικιλίες που αντέχουν στο κρύο και σώζουν κόσμο από λιμούς, ψεκάζουμε τα χωράφια μας με λιγότερα φυτοφάρμακα από ποτέ και μπορούμε να βγάζουμε περισσότερες σοδειές στον ίδιο χρόνο για να ταΐζουμε τα παιδάκια στην Ανγκόλα. Κι εσύ μας λες να τα στείλουμε όλα αυτά περίπατο, γιατί φοβάσαι μη σε δαγκώσουν οι ντομάτες σου! Καλά. Φρόντισε πρώτα το μουνί σου να μη βρωμάει σαν καμένο ντουί και μετά έλα κάνε μου κύρηγμα!

Ναι, αλλά τι γίνεται με την πυρηνική ενέργεια; Εκεί δεν παίζουμε με παντζάρια και λαχανάκια Βρυξελλών! Εκεί έχουμε ουράνιο. Έχουμε ραδιενεργά απόβλητα! Έχουμε 3 mile island. Έχουμε γαμημένο ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ! Ξέρεις φίλε πόσοι εργάτες πέθαναν στο ατύχημα του Τσέρνομπιλ; 31! Και ξέρεις πόσοι ακόμα πέθαναν εξαιτίας της ραδιενέργειας; ΔΕΚΑΕΦΤΑ! Ε; Δεκαεφτά, σοβαρά; Δηλαδή σύνολο 48 άτομα. ΟΚ... Κάτσε να δούμε το επόμενο ατύχημα. 3 mile island. Καλά, εκεί έγινε της πουτάνας! Το είδα και στο X-Men origins! Στο 3 mile island σκοτώθηκαν... κανένας. Και η μέση ποσότητα ραδιενέργειας που απελευθερώθηκε ανά κάτοικο ισοδυναμεί με ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΘΩΡΑΚΑ! Και γι’ αυτό οι Ηνωμενες Πολιτειες δεν έχουν χτίσει ούτε μισό πυρηνικό εργοστάσιο εδώ και 30 χρόνια! Για μια ακτινογραφία θώρακα!




Ας συγκρίνουμε τώρα αυτά τα νούμερα με τα 500 και βάλε άτομα που πέθαναν μόνο τα τελευταία 5-6 χρόνια, μόνο στην εξώρυξη πετρελαίου και μόνο στην Αμερική. Καλά, για τα ανθρακωρυχεία, ας μην το πιάσω καλύτερα γιατί υποτίθεται ότι γράφω για την πλάκα. Όσον αφορά τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, για να δούμε τι έχουν προκαλέσει οι συμβατικές μέθοδοι παραγωγής ενέργειας.
 




Για δείξε λίγο τη ρημαγμένη φύση γύρω από το Πριπιάτ και το Τσέρνομπιλ.


Oh… Ναι αλλά τα απόβλητα του πυρηνικού εργοστασίου έχουν ραδιενέργεια! Και η ραδιενέργεια προκαλεί μεταλλάξεις, τερατογένεση, θάνατο, βιασμούς, λευχαιμία, μόλυνση, νεκρά ψάρια, αποβολές, κι άλλους βιασμούς, καρκίνους, φίδια με 2 κεφάλια, γκοτζίλα, mecha-γκοτζίλα και γκοτζιλα εναντίον Γκαϊγκάν! ΙΣΧΥΕΙ, δε λέω! Αλλά άκου το πιο κορυφαίο απ’ όλα: σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού Science, η στάχτη που βγαίνει από τα εργοστάσια που καίνε άνθρακα είναι πιο ραδιενεργή κι από πυρηνικά απόβλητα! ΡΟΥΦΑ ΤΟ ΤΣΙΡΛΙΟ ΜΟΥ ΑΚΤΙΒΙΣΤΗ! Αν θες να πας κόντρα στα εργοστάσια που σου παρέχουν το φως που κρατάει τις αρκούδες μακριά τη νύχτα, πιάστα με τη σωστή σειρά τουλάχιστον. Δεν ξέρω σε ποια ουτοπία νομίζεις ότι ζεις, αλλά εδώ στον πλανήτη γη το έτος 2011 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ηλεκτρικό ρεύμα χωρίς κινδύνους. Οπότε παρ’ τα βαρέλια σου και τράβα στην Πτολεμαΐδα να κάνεις τον καραγκιόζη! Και μάντεψε με ποιο μεταφορικό μέσον θα πας.

Όλοι φοβόμαστε αυτό που δεν καταλαβαίνουμε. Και το κακό είναι ότι η πυρηνική ενέργεια περιλαμβάνει ένα από τα πιο δυσνόητα κομάτια της φύσης. Το άτομο. Ο υπο-ατομικός κόσμος ήταν πάντα πηγή τρόμου για μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Θυμάστε τι είχε γίνει όταν ετοίμαζαν να ανάψουν τον Large Hadron Collider στο CERN; Η αμόρφωτη στρατιά κυκλοφορούσε στο facebook και στο youtube και σχολίαζε πώς ο LHC θα ανοίξει μαύρη τρύπα και θα μας καταπιεί σαν το Κράκεν. Οι πιο θεοί όμως ήταν αυτοί που ρωτούσαν με στόμφο: "δεν καταλαβαίνω ποια είναι η χρησιμότητα του CERN. Μαζευτήκανε οι σπασίκλες και ζητάνε εκατό δις για να κουντουλάνε προτώνια; Τι θα βγει από ‘κει μέσα που θα κάνει τη δικιά μου ζωή καλύτερη;" Ε ΗΛΙΘΙΕ! Εκτός απ’ την μικρή και ασήμαντη δουλειά που λέγεται ξεκλείδωμα των μυστικών της φύσης, το CERN έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην εγκατάσταση και την εξάπλωση του ευρωπαϊκού ίντερνετ στα τέλη της δεκαετίας του 80. Κοινώς, μια εφεύρεση που βγήκε από το CERN και σου επιτρέπει αυτή τη στιγμή να το βρίζεις στο internet, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ! ΜΑΛΑΚΑ!

Δε μπορώ να ακούω άλλη τεχνο-παράνοια! Άλλο να αγχώνεσαι λίγο για την ηθική στην επιστήμη, κι άλλο να βασίζεις το άγχος σου σε ταινίες του Σβατζενέγκερ! Όταν βγήκε η Ντόλι, όλοι είχανε φρικάρει με τους ανθρώπινους κλώνους. Ε! Ψιτ! Μαλάκα! Έχουμε ήδη ανθρώπινους κλώνους! Τους λέμε ομοζυγωτικά δίδυμα! Τις προάλλες έδειχνε ένα απ’ αυτά τα ταινιο-ντοκιμαντέρ της πούτσας ο ΣΚΑΙ και περιέγραφε μια μελλοντική δυστοπία όπου όλοι οι άνθρωποι αρνούνται τη φύση τους και αναβαθμίζουν το σώμα τους με μηχανικά εμφυτεύματα. Εεε... τι εννοείς «μελλοντική»; Όταν φοράς φακούς επαφής, σιδεράκια ή ακουστικά βαρυκοΐας, τι νομίζεις ότι κάνεις, ηλίθιε; Αν το πάντρεμα σάρκας και μηχανής σου φαίνεται αφύσικο και ανήθικο, τράβα να το πεις στον παππού με τον βηματοδότη και στον πιτσιρικά με το τεχνητό νεφρό.

Θες, δε θες, αυτοί που κάνουν πειράματα σε ανυπεράσπιστα σκυλάκια είναι οι ίδιοι που παρέχουν ινσουλίνη στη διαβητική γιαγιά σου. Και αυτοί που «παίζουν τον Θεό» και μελετάνε τον υπο-ατομικό κόσμο και την προέλευση του σύμπαντος είναι οι εμπνευστές των τρανζίστορ που σου επιτρέπουν αυτή τη στιγμή να διαφωνείς μαζί μου στα σχόλια. Πόσο δεδομένα θεωρείς τα καλούδια της επιστήμης; Για την επόμενη βδομάδα, κάνε το πιο απλό πείραμα: αντικατέστησε το λέιζερ ποντίκι σου με ένα απ' αυτά τα παλιά με τη μπίλια και μέτρα πόσες μέρες θα αντέξεις χωρίς να σου 'ρθει να το πετάξεις στον τοίχο! Ή μήπως νομίζεις ότι όλα αυτά τα ‘χουμε καιρό; Ξέρεις τι έβλεπε παλιά η 15χρονη κοπέλα για να περνάει η ώρα; Ούτε Φιλαράκια, ούτε Lost, ούτε How I met your mother. Έβλεπε τον κώλο ενός αλόγου να πηγαίνε πέρα δώθε για τέσσερις ώρες. 


Και μετά φόρτωνε ξύλα στο κάρο γρήγορα, για να γυρίσει πριν την πιάσει η νύχτα και τη φάνε οι λύκοι! Αυτά δε γινόντουσαν σε κάποια αρχαία ξεχασμένη εποχή. Αυτά τα ‘κανε η γιαγιά κι ο παππούς σου! Κι ο κύριος λόγος που δεν κάνεις ΚΙ ΕΣΥ τα ίδια, είναι αυτοί εδώ οι κύριοι.


Αν θέλεις να τα ισοπεδώνεις όλα και να βλέπεις όποια πλευρά του νομίσματος σε συμφέρει, έχε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια να το κάνεις μακριά από εφευρέσεις όπως facebook, internet, PC, ηλεκτρικό ρεύμα και σπίτι με κεντρική θέρμανση. Η τεχνολογία δεν είναι δικαίωμα. Είναι προνόμιο! Αχάριστε!




ΜΠΡΑΦ VERSION: Mikeius VS Τεχνοφοβία





331 comments:

  1. Auto tha apeuthinotan kalutera se Amerikaniko koino kai oxi Elliniko... Entaksei, ektos apo autous pou vlepoun SKAI kai ET3...

    ReplyDelete
  2. To comedylab έχει πέσει εδώ και λίγες μέρες ή είναι ιδέα μου?

    Επίσης ρε πάπαρε έχασες εξαιρετική ευκαιρία να γράψεις Large HaRDon Collider αντί για Hadron... Ασυγχώρητος.

    http://edge.ebaumsworld.com/mediaFiles/picture/194396/930771.png

    Υ.Γ. Ντρέπομαι που linkαρα demotivator εν έτει 2011...

    ReplyDelete
  3. ouuu first? πηγαν ολοι στο vid κατευθειαν

    ReplyDelete
  4. wraios o paixtis kai neo blog kai mpraf

    ReplyDelete
  5. pes ta gamw thn trela m gamw! arketa mas priksan!

    ReplyDelete
  6. dld einai kati san trailer? like it though.

    ReplyDelete
  7. Είπες πράγματα που ήθελα να φωνάξω καιρό καλύτερα απ'ότι σκεφτόμουν να τα πω εγώ ο ίδιος.
    Χαίρε Μιχάλη.

    ReplyDelete
  8. ΚωνσταντίνοςDecember 1, 2011 at 10:03 PM

    Πές τα χρυσόστομε...

    ReplyDelete
  9. First Blood !! gamise mike apla gamise !

    ReplyDelete
  10. Apo tin stigmi pou diavasa tin frasi "Ανθρώπινα-Μηχανικά μέλη" kai meta, oso diavaza to ar8ro skeftomoun ayto http://www.youtube.com/watch?v=CXpuRIZzJog kai xazogelousa...prepei na vrw gomena...o nown noeito.

    ReplyDelete
  11. έτσι ρε φίλε, κάθε ένα και καλύτερο!
    just epic

    ReplyDelete
  12. to provlhma den einai h pyrhnikh energeia, ta metallagmena, ta cyborgs ktl. o kosmos aneka8en eixe anagkh na daimonopoiei tous fovous tou (kai an eleges pws h gh einai stroggylh se kaigane, ok). to 8ema einai NA ANTIMETWPIZEIS AYTH TH DYNAMH ME TO SEVASMO POU THS A3IZEI-vlepe Chernobyl, pou egine xwris logo h patata. mporeis na kathgoriseis tis mazes pou trwne frikes otan vlepoun tetoia pragmata san ayto:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Starfish_Prime ?

    -random fat guy

    ReplyDelete
  13. hmm ..mhpws den einai kai toso kalh idea h genetikh metalla3h ? .. sou milaei an8rwpos pou trwei wres ka8hmerina sto debugging fainomenika "aplou" kwdika.. kai vriskei polla bugs. Skepsou oti oi episthmones pou paizoun me ta gonidia ..DEN exoun OLO ton kwdika sth dia8esh tous gia debugging..
    opote to developing einai provlhma ..an to doume apo th skopia tou testing ..vrasta.. dioti 8es kapoia xiliades xronakia na kinh8ei to evolution gia na katalaveis ti malakia ekanes. ..o plh8ysmos ths ghs mporei apla na psofisei 'h kalytera na voulwsei thn mprostinh trypa anti na elpizei se f8hno genetika tropopoihmeno fai.. pareklineis apo tis apopseis sou gia na thn peis stous hipstero-hipides, pathetic dhladh ;)

    ReplyDelete
  14. Entaxei to gamises Miekeius k opos sto diaolo grafesai..Kopse tis exipnades paparako!!! Ama goustareis na epixirimatologisoume vres me sto FB kotoula na se do ti magkas tah eisai!!

    ReplyDelete
  15. Ρε φίλε ναι, γάμησε και το άρθρο και ειδικά το βιντεάκι γιατί όσο πάει και το παίζεις στα δάχτυλα το premiere, αλλά είναι η πρώτη φορά που ψιλοέχασες τη μπάλα. I mean, πας να περάσεις το (1000% σωστό) μήνυμα με τρύπια επιχειρήματα.

    Το πρόβλημα με τη ραδιενέργεια δεν είναι μόνο οι θάνατοι από το μπουμ, είναι και οι καρκίνοι σε ορίζοντα 25ετείας. Όσο για το μπούτσο και αν είναι οι ντυμένοι μελιτζάνες (και είναι), και εσύ το γάμησες. Επίσης είναι για το μπούτσο να πέφτουν ακόμα και σήμερα τόσα λεφτά για έρευνα στην τεχνολογική αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας (για διάσπαση, τη σύντηξη συνεχίστε να την ψάχνετε, ανυπομονώ κι εγώ), όταν είμαστε ένα κλικ μακρυά από τις μάχιμες ανανεώσιμες.

    Με τα γενετικά τροποποιημένα (με ένα ν, btw), το (σοβαρό) πρόβλημα, δεν είναι τα δόντια στις ντομάτες, αλλά οι πατέντες των εταιριών, και τα σπόρια που φυτρώνουν μόνο μια χρονιά και πρέπει να αγοράζεις κάθε χρόνο καινούρια, κλπ. Να βγάλουν και οι εταιρείες τα λεφτά που ρίχνουν στις τεράστιες έρευνες, αλλά ένα πιο ηθικό business model δε μπορούσαν να βρούνε ρε πούστη μου;

    Τέλος, για το CERN ήταν η εύκολη λύση να αναφέρεις το Internet. Αλλά αυτό δεν έχει άμεση σχέση με τον επιταχυντή per se, απλά με την ανάγκη που προέκυψε για διαχείριση μεγάλου όγκου πειραματικών δεδομένων, που με τη σειρά της έφερε την ανάγκη δικτύωσης υπολογιστών. Enter Tim Berners Lee.

    Αυτά από μένα,
    Καραχρηστιώτης

    Α, και SAGAN ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!!! ;)

    ReplyDelete
  16. Μάλιστα. Δηλαδή εταιρείες πχ όπως η Monsanto έκαναν πολύ καλό στο κόσμο και σε οικονομίες όπως της Ινδίας, κι εμείς το μεσαιωνικό πλήθος αρνούμαστε να το δούμε.

    Πολύ μονόπλευρο σε βρίσκω σήμερα Mike.

    Αληταράς

    ReplyDelete
  17. Δίκαιο.

    Μήτσος.

    ReplyDelete
  18. Γενετική γράφεται με ένα Ν

    ReplyDelete
  19. Καραχρηστιωτη

    Προφανως και το Τσερνομπιλ προκαλεσε καρκινους. Αυτο που θελω να βγαλω ειναι να τα συγκρινεις με τη σωστη σειρα. Κι αυτη τη στιγμη το καρβουνο θα επρεπε να ειναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΨΗΛΑ στις οικο-προτεραιοτητες.

    Ανηθικα business models; Αυτο δεν ειναι αρκετο για να καταδικασει εναν τομεα ερευνας. ΟΛΟΙ οι τομεις μπορουν να εχουν ηθικα και ανηθικα business models. Εκτος κι αν υπονοεις οτι συγκεκριμενα η γενετικη μηχανικη ΠΡΟΚΑΛΕΙ εταιρικη ανηθικοτητα, που δε νομιζω. :-)

    ReplyDelete
  20. Ευτυχώς που με αυτά τα στοιχεία απομυθοποιούνται πολλά πράγματα τα οποία μπορεί αρκετός κόσμος να επιλέγει να βλέπει σωστά επειδή έτσι του κάβλωσε.Εξαιρετικός για άλλη μια φορά επιληψία από γέλια και το βίντεο εξίσου γαμιστερό!

    ReplyDelete
  21. Ουάου, θα είμαι ο πρώτος που θα ψεκάσει σαν χυσαμόλη την αρνητική του ενέργεια!

    Λοιπόν: Σύμφωνοι, δεν θα είμασταν αυτοί που είμαστε ως είδος αν δεν υπήρχε γεννετική μετάλλαξη. Πχ, το ξέρετε ότι η μπανάνα που τρώμε είναι υβρίδιο και δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί φυσικά? Επίσης, ότι το πορτοκαλί καρότο που τρώμε δεν υπάρχει στη φύση μόνο του και ότι δεν υπήρχε τον Μεσαίωνα?

    Όμως, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι πριν από μένα έφαγαν μπανάνες και καρότα και έτσι, έμαθα στο κεφάλι του Κασίδη ότι μπορώ να stuff myself με καρότα και μπανάνες (φαντάζομαι ότι είδατε με τι μεγαλείο σας έστρωσα πάσα να μου βάλετε γκολ).

    Φίλε Μάικιους, αν θες να γίνεις εθελοντής άμισθο πειραματόζωο για την Monsanto και την κάθε Monsanto, ελεύθερα. Αν δεν πεθάνεις σφαδάζοντας από καρκίνο και το παιδί σου δεν γεννηθεί σαν να εκτέθηκε στον Agent Orange, τότε (και μόνο) θα φάω και εγώ τα γεννετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα. Γιατί συμφωνώ μαζί σου: Είναι η λύση για πολλά από τα προβλήματά μας. Όμως ρε φίλε, δεν εμπιστεύομαι τα αφεντικά των τύπων με τις άσπρες ρόμπες, που αποδεδειγμένα (Enron, Arthur Andersen και εκείνη η εταιρεία υδάτων που έφτιαξε την Έριν Μπρόκοβιτς) βάζουν τα μπόνους τους πάνω από τον καρκίνο που θα βγάλεις. Χώρια που μερικές φορές ένα επικίνδυνο προϊόν μπορεί να βγει στην αγορά πριν δοκιμαστεί αρκετά και να ψοφήσει κόσμος με τον πιο φρικτό τρόπο. Πχ όπως στη δεκαετία του 50 στην Αμερική, όπου θεωρούσαν το εξαιρετικά τοξικό εντομοκτόνο ddt ακίνδυνο και ψέκαζαν με αυτό τα παιδάκια.

    Μαζί σου για την πυρηνική ενέργεια, αλλά σκέψου και το καυλί που έφαγαν στη Φουκουσίμα. Επίσης, 47 ήταν οι ΑΜΕΣΟΙ θάνατοι από τη ραδιενέργεια στο Τσερνομπιλ. Δεν ξέρουμε για αυτούς που έπαθαν καρκίνο 25 χρόνια μετά, μόνο εκτιμήσεις υπάρχουν. Επίσης, τη φύση του Πρίπιατ να την βάλεις στον κώλο σου. Ρε, επειδή έχει 2 δέντρα είναι όλα μέλι-γάλα? Πού ξέρεις αν τα πουλάκια εκεί δεν πεθαίνουν κάθε χρόνο? (Ούτε εγώ το ξέρω βέβαια, αλλά αξίζει να το ψάξει κανείς πριν το γράψεις στο μπλόγκ σου).

    ReplyDelete
  22. Wraio to ar8ro sou mikeius (opws panta dld). Btw, symfwnw MONO se auto p eipe o anonymous (10:30 PM ) gia to Chernobil kai thn epirroh pou eixe kai exei se toses xiliades kosmo mexri k shmera. Epishs, CERN kai ola ta anti-particles FTW.

    PS: Perimenw pws k pws na dw anarthsh sto blog pou na milas peri 8rhskeias,tragopapades kai ta loipa.

    ReplyDelete
  23. Γαμησε το ποστ :) Επιτέλους επέστρεψε ο κλασικός Mikeus.

    ReplyDelete
  24. Είναι προνόμιο! Αχάριστε! ...και μακάρι αυτοί που σου το δώσανε, να είχαν ενα τρόπο να στο πάρουν πίσω. ΝΕΑΝΤΕΡΤΑΛ!

    Συμπλρερώνω εγώ.
    Μικέ, ωραίος

    ReplyDelete
  25. OYAAAAAOY! MONSANTOOOOOO! ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΑΑΑΑΑ!!! Επειδη υπαρχουν καποιες Monsanto πρεπει να θαψουμε εναν ολοκληρο επιστημονικο κλαδο!

    BTW, το εψαξα το τελευταιο. Τα δαση (ναι, δαση) γυρω απο το εγκατελειμενο Πριπιατ και την ευρυτερη ζωνη ειναι πλεον μια απο τις πιο παρθενες περιοχες της Ευρωπης. Νταξει, δεν υπονοω οτι η ραδιενεργεια ειναι λιπασμα προφανως. Απλα το ατυχημα βοηθησε εμμεσα στην αναπτυξη της χλωριδας/πανιδας, κρατωντας μακρια τους ανθρωπους για 20 χρονια. Το σιγουρο ειναι οτι το περιβαλλον ανακαμπτει πολυ πιο ευκολα απο Τσερνομπιλ απ' οτι πχ πετρελαιοκιληδες της ΒΡ.

    ReplyDelete
  26. Ώντος το βρίσκω λίγο τρύπιο... Το πριπιάτ (ή όπως σκατά γράφεται) είναι σε μεγάλο βαθμό απροσπέλαστο, ή περιοχή που απεικονίζεις υποθέτω είναι αρκετά "έξω" από το Προ-έκρηξης Πριπιάτ, καθώς οι ποσότητας ραδιενέργειας είναι κατά τόπους πολύ μεγάλες. Επίσης, οπως αναφέρθηκε παράπανω, δημιουργήθηκαν καρκίνοι κτλ. Επιπλέον, αναλογικά οι ανθρωποι που πεθαίνουν στα πυρινικά λογικά δεν είναι πολυ λιγότεροι απο αυτούς που πεθαίνουν σε ανθρακορυχεία κτλ, ε; Κι αυτο χωρίς όλους τους παράγοντες που διευκολύνουν τους θανάτους στα πυρινικά. Προφανώς αν υπήρχαν πηρινικά 100 χρόνια οι θάνατοι θα ήταν πολλαπλάσιοι των ως τώρα και πιθανότατα περισσότεροι από αυτούς των ανθρακορύχων (κτλ) των ίδιων 100 ετών!
    Οι απόψεις είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό σωστές , η επιχειρηματολογία όμως λίγο τρύπια.
    Το άσχετο της ημέρας: Απ'όσο ξέρω το τσίμεντο για τα πυρινικα εργοστάσια βρισκεται μόνο στη Σαντορίνη. Γιατί δεν το εκμεταλευόμαστε οικονομικά;

    ReplyDelete
  27. Enw ta mathimatika tis xartopetsetas pou ekanes molis twra einai ATSALINA!

    ReplyDelete
  28. 1st

    Γραψε για το Dota. Ποσο μαλακια ειναι.

    ReplyDelete
  29. Αυτά πέστα στα παραμορφωμένα παιδια που γεννήθηκαν κατόπιν στο Τσέρνομπιλ πριν αρχίσεις ολόκληρη anti-hippie προπαγάνδα με φωτογραφίες γαιδουριών και επιχειρήματα πράσινων αλόγων βγάζοντας συνχρόνος μισογυνηστηκά αποθημένα.

    ReplyDelete
  30. Αυτό που περιγράφεις στην αρχή δεν είναι τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα. Λέγεται τεχνητή επιλογή (κατά το φυσική επιλογή). Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

    Η τεχνητή επιλογή είναι απλά ευγονική, διαλέγεις τα μέλη που έχουν τα χαρακτηριστικά και τα αναπαράγεις.

    Τα γενετικά τροποποιημένα μπορεί να φτιάχνονται έτσι, μπορεί και με άμεση επέμβαση στο dna του οργανισμού, εκτός αν πιστεύεις ότι οι επιστήμονες καταφέραν να κάνουν ένα ανθρώπινο αφτί να φυτρώσει στην πλάτη ενός ποντικού με ευγονική. :)

    http://uploads.kidzworld.com/article/22962/vacanti-mouse-185.jpg

    http://en.wikipedia.org/wiki/Vacanti_mouse

    ReplyDelete
  31. Το Lulu, ε; Στα εκτρώματα, ε;
    Έκτρωμα δεν είναι το Lulu. Ο Lou Reed και η φωνή του σε δίσκο των Θεών είναι έκτρωμα!
    Κάτι τέτοιες λεπτομέρειες σε κάνουν Θέο! Όπως τότε με το St anger "πανακριβα CD με 2-3 καλά κομμάτια"!
    Α γαμήσοου lars!

    ReplyDelete
  32. first!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ολα καλα αλλα γραψε για το ντοτα ποσο μαλακια ειναι...

    ReplyDelete
  33. Gamise ta mlk. Den perimena pote na dw tis lekseis Metallica kai LULU sto idio kommati xarti.

    ReplyDelete
  34. Χάρη στη γενετική, δημιουργούμε ποικιλίες που αντέχουν στο κρύο και σώζουν κόσμο από λιμούς, ψεκάζουμε τα χωράφια μας με λιγότερα φυτοφάρμακα από ποτέ και μπορούμε να βγάζουμε περισσότερες σοδειές στον ίδιο χρόνο για να ταΐζουμε τα παιδάκια στην Ανγκόλα. Κι εσύ μας λες να τα στείλουμε όλα αυτά περίπατο, γιατί φοβάσαι μη σε δαγκώσουν οι ντομάτες σου! Καλά. Φρόντισε πρώτα το μουνί σου να μη βρωμάει σαν καμένο ντουί και μετά έλα κάνε μου κύρηγμα!


    Ρε μαλακα πριν κραξεις δες και κανα ντοκιμαντερ πως η Μονσαντο που εχει το 90% των τροποποιημενων σπορων εχει γαμησει τη μιση Ινδια και θα γαμησει και οποιον γουσταρει στο δρομο της.Πιο ρηχο κραξιμο δεν θα μπορουσες να κανεις μα τημπαναγια

    http://lexilogia.gr/forum/showthread.php?4509-%CE%A0%CE%B5%CE%B8%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%86%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

    Ενδεικτικα

    ReplyDelete
  35. Arghses ligaki, alla mas apozhmiwses me ena koryfaio arthro. TY

    ReplyDelete
  36. Σου είπα εγώ να θάψουμε επιστημονικό κλάδο?

    Όμως με κάνεις και επαναλαμβάνομαι: Φάε εσύ ντοματούλα με γονίδια σκορπιού, και αν πάνε όλα καλά, θα πω και εγώ στο γιο μου να φάει (γιατί μέχρι να καταλάβουμε ότι όλα πάνε καλά, φέξε μου και γλίστρισα).

    Και ξαναεπαναλαμβάνομαι: Η γενετική μηχανική είναι ένα χόμπι που οι άνθρωποι έχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια - και καλά κάνουν!

    Αλλά στο γυρνάω από την άλλη: Εγώ ρε, έχω το δικαίωμα να ΜΗ φάω γενετικά τροποποιημένα? (Μπράβο ρε Καραχρηστιώτη για τη διόρθωση με το ν). Ή θα μου τα βάζεις στη ζούλα γενετικά τροποποιημένο άμυλο στα τσουρέκια για να μειώσεις το κόστος σου?

    ReplyDelete
  37. Προφανώς ο στόχος του Μικέιους δεν είναι να κατασκευάσει άρτια δομημένα επιχειρήματα αλλά να βγάλει γέλιο. Για να κατορθώσει αυτό *πρέπει* να παρουσιάσει τα πράγματα μόνοπλευρα ή και υπερβολικά.
    Τώρα το ζήτημα με τα γενετικά τροποποιημένα δεν είναι ότι πρέπει να καταδικάσουμε ολόκληρο τον κλάδο επειδή υπάρχει μια Μονσάντο αλλά ότι πρέπει να υποχρεώσουμε την κάθε γ@μωμονσάντο να τεστάρει τα φυτά/ζώα που δημιουργεί, *εκτενέστατα* πριν τα δώσει στον Τζο Άβερεητζ για να τα βάλει στο πιτόγυρό του.
    Τα πυρηνικά είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία: Μπορεί μέχρι *τώρα* να μην έχουν προκαλέσει ζημιά αντίστοιχη με αυτή που προκαλούν άλλες μορφές ρύπανσης αλλα τι σκ*τά θα γίνει με τα απόβλητα υπερυψηλής ενεργότητας που σαπίζουν σε διάφορα αλατωρυχείο αν κάποια στιγμη διαρρεύσουν;
    Επαναλαμβάνω: Η απάντηση δεν ειναι να καταργηθούν τα πάντα αλλά να πέσουν *περισσότερα* λεφτά στην έρευνα σε αυτά τα ζητήματα και δη έρευνα από κρατικούς φορείς ωστε να υπάρχει μια (υποτιθέμενη τουλάχιστον) ανεξαρτησία από τα εταιρικά συμφέροντα.

    ReplyDelete
  38. @ Leonidas

    άλλο γενετική μετάλλαξη αλλά γενετική τροποποιήση. Το πρώτο σημαίνει ότι η αλλάγη στο DNA έγινε εντελώς τυχαία σε αντίθεση με το δεύτερο το οποίο είναι εντελώς στοχευμένο. Όσο αφορά για την επίπτωση σε μακροπρόθεσμο διάστημα (>1000 ετών) αυτό που θα συμβεί θα είναι επιβίωση του δυνατότερου έτους που συμβαίνει εδώ και εκατομμύρια χρόνια και δεν βλέπω κάτι κακό, εκτός και αν με γενετική τροποποίηση καταφέρουμε και φτιάξουμε κανένα είδος εξυπνότερο από τον άθρωπο οπότε τον ήπιαμε. Πράγμα χλωμό....

    και μία ακόμα άποψη για την οικολογία σήμερα για όποιον θέλει http://astuatoras.blogspot.com/2011/10/unconvenient-truth.html

    ReplyDelete
  39. Φίλε Mikeius, απολαμβάνω τα posts σου (πραγματικά!!!), σε τέτοιο βαθμό, που εύχομαι να μη βρεις γκόμενα ΠΟΤΕ, ώστε να συνεχίζεις στο ίδιο πνεύμα και ύφος!!! Μπράβο!!!!

    ReplyDelete
  40. θέλω κολασμένα να σε γνωρίσω.

    ReplyDelete
  41. φιλε mikeius τα λες ωραια αλλα εδω λες μαλακιες και πολυ πολυ μεγαλες μαλιστα, δεν ειναι φυσικη επιλογη του σταριου να διασταυρωσει το DNA του με DNA εντομων οπως γινεται απο τους γεννετιστες υπαρχουν πολλα τραγικα παραδειγματα δεν ειναι τοσο αγνα τα πραγματα οπως θα ηθελες να τα φανταζεσε.
    Για το Τσερνομπιλ τωρα αυτη σου η μαλακια σπαει κοκκαλα ε, γιατι προφανως δεν υπολογισες τα θυματα απο τους καρκινους, τις αποβολες, τις λευχαιμιες, τις τερατογεννεσεις κτλ κτλ κτλ ναι μαλακα οι λευχαιμιες σ εκεινη την περιοχη που σπασανε καθε ρεκορ στο πυρινικο ατυχημα οφειλονται.
    φιλικα
    Δημητρης.

    ReplyDelete
  42. Ρε παπάρες όλοι, τι θα πάθεις αν φας γονίδιο σκορπιού δηλαδή, ή γονίδιο βατραχόμυγας; Θα μεταγράψεις το DNA από το στομάχι, με τα πανταχού παρόντα ανθρώπινα ένζυμα που λειτουργούν σε pH 2;; ΟΧΙ. Αφού δεν παθαίνεις καρκίνους με το πορτοκάλι χωρίς κουκούτσια, δεν θα πάθεις και με την ντομάτα (ακόμα και αν έχει δόντια). Προβλήματα υγείας με τα γενετικά τροποποιημένα δεν παίζουν, πόσο μάλλον καρκίνος. Ζώα.

    Ενδεχόμενα προβλήματα για την παρούσα οικοσυστηματική ισορροπία, σαφώς παίζουν, αλλά πρώτον δεν είδα κανέναν σας να φωνάζει για αυτά, δεύτερον πείτε μου έναν καλό λόγο που η υπάρχουσα οικοσυστηματική ισορροπία χρήζει περισσότερης προστασίας από αυτή της Κρητιδικής περιόδου. Ή έναν καλό λόγο που τα μανιτάρια που φύτρωσαν πάνω στον Τσέρνομπιλ και χρειάζονται ραδιενέργεια στο περιβάλλον τους για να πάρουν ενέργεια δεν έχουν δικαίωμα ύπαρξης.

    Όχι Μάικιους, δεν φτιάχνει ανήθικα business models η γενετική μηχανική, απλά εκεί με κόφτουν λίγο παραπάνω από τον αθέμιτο ανταγωνισμό Cocacola-Pepsi, ή τα στημένα του Ψωμιάδη. Και ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ δεν πρέπει να καταδικάζεται. Ο πούστης χαρτογιακάς που τρίβει τα χέρια του έτοιμος να πουλήσει πρόωρους καρπούς αυτής όμως, to trains.

    Καραχρηστιώτης

    ReplyDelete
  43. Ontws file ksepouli8ikes tinga! Kanei mpam oti eftiakses prwta to video gia to lab kai meta pires apospasmata k ta petakses(kyriolektika) edw. A... sketi fola to ar8ro (periexomeno). Filika._

    ReplyDelete
  44. Mikeus τα αρχιδια με ριγανη τα ξερεις?Τραβα κανε κανα update στους ελληνες μεταλαδες και τους συμμαθητες να γελασουμε και ασε τις παπαριες που θες να το παιξεις και υπερ της επιστημης

    ReplyDelete
  45. Ωραίο άρθρο! Τα σέβη μου!

    Παραθέτω ένα άρθρο στο ίδιο μήκος κύματος

    http://e-rooster.gr/07/2005/182

    ReplyDelete
  46. δεν μπορώ να καταλάβω μερικές αμοιβάδες αν ξέρουν να διαβάζουν, ή αν περνούν το κείμενο μία στα γρήγορα και διαβάζουν ότι θέλουν!

    αρχικά να πω ότι καμία σχέση ο κώδικας που αναφέρει ένας τύπος με τη γενετική! ειδικεύομαι και στα δύο και έχω άποψη σ'αυτό! (fucking βιοπληροφορική λέγεται)

    επίσης αν είναι να μιλήσουμε για το πόσο αφύσικο είναι όλο αυτό, ειδικά στον τύπο που είπε για τη ντομάτα με το σκορπιό, μπορούμε να σκεφτούμε ότι όλοι οι ευκαριωτικοί οργανισμοί έχουν κοινό πρόγονο και οι διαφοροποιήσεις προέρχονται από εξέλιξη σε διαφορετικά περιβάλλοντα και με διαφορετικούς ρυθμούς. Προερχόμαστε όλοι από τις ίδιες δομικές μονάδες, συνεπώς η ενσωμάτωση, η διαφοροποίηση, η διαγραφή γονιδίων δεν είναι τόσο περίεργη και ξένη στη φύση!

    Τέλος, και αυτό για τις αμοιβάδες που λέω στην αρχή, το ότι κάποιες εφαρμογές είχαν κάποια αρνητικά αποτελέσματα, δε σημαίνει ότι αυτά αποκλείουν τα θετικά αποτελέσματα. Και νομίζω ότι ακριβώς αυτό λέει ο Mikeius.

    Και μπορώ να αραδιάσω ένα σκασμό παραδείγματα που σε χαλάνε πιο άμεσα απ'όλα τα άλλα, πχ κόψε το λευκό ψωμί γιατί σου χαλάει το φυσικό μηχανισμό της έκκρισης ινσουλίνης. Πιο καθημερινό από τη γενετική τροποποίηση και τα πυρηνικά.

    Ουγκ!

    ReplyDelete
  47. Πάνω κάτω αυτά που λες για τα μεταλλαγμένα και τα πυρηνικά τα σκεφτόμουν. Ωστόσο πιστεύω ότι, πέρα από την πλάκα, το μεγαλύτερο στοίχημα για το ανθρώπινο είδος είναι η πυρηνική σύντηξη. Αν πετύχουμε τη βιωσιμότητά της άντε γειά. Μέχρι τότε, πυρηνικά και ανανεώσιμες...

    Όσο για τα μεταλλαγμένα, πιθανώς ο άνθρωπος να παίζει το ρόλο του καταλύτη για την εξέλιξη των ειδών. Από την ευγονική χιλιάδων χρόνων και τα μεταλλαγμένα, μέχρι την πρόσφατη δημιουργία κυττάρου με τεχνητό DNA. Μαγκιά, φίλε. Πολλή μαγκιά η σημερινή επιστήμη...

    ReplyDelete
  48. Mikelius μην ανησυχείς, συμβαίνει και στους καλύτερους να έχουν έλλειψη έμπνευσης. Μη μασάς...Αν συνεχίσεις έτσι θα αρχίσω να ανησυχώ οτι βρήκες γκόμενα και σε έχει ξεζουμήσει...

    ReplyDelete
  49. Το χειρότερο είναι το "επιχείρημα" ότι με την κλωνοποίηση μπορούμε να αναπαράγουμε Χίτλερ και εκτελεστές δολοφόνους και ανθρώπους που θα προορίζονται για εργάτες-ρομπότ, πράγματα που κανένας με στοιχειώδεις γνώσεις βιολογίας γυμνασίου δεν νοείται να πιστεύει... Αααχ, αυτά και άλλα τέτοια είναι που κάνουν τις απόψεις των οικολόγων, ενώ είναι κατά βάση σωστές να ακούγονται σαν εκθέσεις 3ης λυκείου - και το ξέρω γιατί είμαι 3η λυκείου και τέτοιες βλακείες ακούω τώρα στην έκθεση. Βέβαια βλέπεις τα πράγματα με παρωπίδες Μάικιους... Άκου ταΐζουμε τα παιδάκια στην Ανγκόλα! Για να χορτάσει η χοντροκοιλιά της Ευρώπης και της Αμερικής είναι και μάλιστα είχα διαβάσει για μια περίπτωση, στην Ινδία νομίζω, που τα γενετικά τροποποιημένα σιτηρά δεν άντεξαν τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής και κατέστρεψαν ένα σωρό φτωχούς παραγωγούς. Άσε που ασθένειες όπως καρκίνοι και αλλεργίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, και επειδή έχουμε παρέμβει στις τροφές με τέτοιο τρόπο (δεν είναι επιστημονικώς τεκμηριωμένο, μην το ψάχνεις). Χώρια που απειλούν και τη βιοποικιλότητα, με την επιβολή συγκεκριμένων ειδών που μας βολεύουν, πράγμα που εγώ τουλάχιστον θεωρώ κρίσιμο. Γι' αυτό μη βιάζεσαι να εκθειάσεις χωρίς δεύτερη σκέψη τα "καλά" που περιγράφεις.

    ReplyDelete
  50. Mikeius:

    1) ΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΠΡΙΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ SUMBIT ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΜΟΥ, ΜΑΣ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ

    2)ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΠΑΘΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ? ΠΕΘΑΝΕ ΤΟ ΤΥΦΛΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΣΟΥ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΥΠΕΡ-ΚΑΦΡΟΣ HATER ΜΕ ΧΟΛΗΔΟΧΟ ΚΥΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ?

    ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΚΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ":

    ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ?

    ReplyDelete
  51. Το προβλημα κυριως με τα πυρηνικα εργοστασια ειναι τα αποβλητα τους που εχουν τεραστια ποσοτητα ραδιενεργειας και δεν εχουμε βρει τροπο να τα αποβαλουμε με ασφαλεια. Επισης κανενα πυρηνικο εργοστασιο δεν πληρει ολες τις προυποθεσεις λειτουργιας. Δες τι εγινε στην ιαπωνια που ενας μετα τον αλλο οι αντιδραστηρες διαλυωνταν και μεχρι και μετα απο 300 χρονια τα ψαρια που θα πιανουν θα εχουν 5 ματια και 3 ουρες.
    Οσο για το τσερνομπιλ
    1ον Τα αποτελεσματα του συνεχιζουν να επιρρεαζουν μεχρι σημερα, δες μεταλλαξεις καρκινογεννεσεις κτλ κτλ.
    2ον Η ραδιενεργεια που απελευθερωθηκε απο τοξικη σκονη μονο κατα την διαρκεια της εκρηξης ηταν τεραστιας ποσοτητα η οποια ταξιδεψε τουλαχιστον σε ολη την ευρωπη
    3ον Την βλαστηση που εδειξες στο πριπυατ πηγαινε και παρε ενα λουλουδακι κ αν εχεις αρχιδια εχε το στο δωματιο σου. Οι μετρησεις ραδιενεργειας στο χωμα εκει χτυπανε κοκκινο.

    Οσο τωρα για τα πειραματα σε ζωα ειμαι τερμα αντιθετος. Εχει αποδειχθει κιολας οτι διαφορετικα αντιδρα ο ανθρωπινος οργανισμος απο των ζωων. Στην τελικη μην βασανιζεις ενα ζωο που ειναι η ευκολη-φτηνη λυση (και τζαπα μαγκια) και κανε το πειραμα σε εναν ανθρωπο που εχει αναγκη και τον πληρωνεις γι αυτο.
    Για το θεμα της τεχνολογιας συμφωνω μαζι σου και τσακωνομαι με πολλους που λενε για υποβαθμιση του ανθρωπου, οτι θα γινουμε μηχανες και οτι θα αντικατασταθουμε στο μελλον απ αυτες στους χωρους εργασιας και μπλα μπλα, οταν ομως αγοραζεις το αυτοκινητο σου πιο φθηνα, με χιλιες φορες καλυτερη κατασκευη και ασφαλεια βγαζεις το σκασμο...

    ReplyDelete
  52. Sygxarhthria Mixalh! oxi mono egrapses 1 oloklhro keimeno meta apo posous mhnes, alla kataferes me auto na bgaleis ton pyriniko fysiko pou ekryban mesa tous oloi oi anagnwstes sou! Asxeto fusika me to oti den mporoun na sulabisoun oi perissoteroi th le3h g-a-t-a swsta. Ekanes proodo. Tha prospathousa na se brisw alla den mou dwses opla opote, gg.

    ReplyDelete
  53. @Apla aprosarmostos Re tsoutseki, milas sobara? phges kai thn metrhses mia mia th posothta radienergias? me ti epixeirhmata milas? Eisai pyrinikos fysikos kai tsekares ola ta ergostasia ena ena? sou dwsane kai ekeino to gay metaliko kapelo oso eprates?
    Prospathise na gineis ligo pio genikos otan milas, mporeis! to pisteuw!

    L E S M A L A K I E S

    basika les oti se taizei h thleorash opote eisai apla kathisterhmenos.

    ReplyDelete
  54. Αγαπητε Mikeius για αλλη μια φορα γαμησες!
    Το αρθρο ηταν τραγικα τρυπιο ΑΛΛΑ προκαλεσε μια κουβεντα!Το υφος απλα βγαλμενο απο την βιολογικα σαπια χολη που σε συντροφεβει σε καθε ποστ σου και για όλους τους κραχτες απο πανω πιστευω πραγματικα οτι το ποστ περα απο γελιο δεν θελει να παρουσιασει επιχειριματα με τον απολιτη εννοια της λεξης αλλα να προκαλεσει τον καθε κριτικα βιασμενο χαρακτηρα σε μια πιο αντικειμενικη κριτικη των οσων μας σερβιρουν τα "ακτιβιστικα" media του 18 αιωνα που εχουμε! ευκολα λες μπραβο mikeius οπως ευκολα λες μπραβο στο SKAI που βαζει ντοΚΙΜΑντερ για να μορφωσει τον κοσμο. Δεν συμφωνω με το ποστ σε αρκετα σημεια αλλα θα συμφωνισω αν αυτοι μπορει να σταθει αφορμη για καποιους να ξανα σκεφτουν την -αγκιστρομενη σε αλλα τοσα σαθρα επιχειριματα- αποψη τους.



    ΥΓ1:Ελαφρυ το χωμα που θα μας σκεπασει
    ΥΓ2:Η ορθογραφια μου σας γαμαει γιατι ΜΠΩΡΗ

    ReplyDelete
  55. εγω ενα θελω να πω,αυτο το πορδοβουλωμα που πεταγεται σαν την πορδη και λεει να γραψεις για την Dota και ποσο πολυ μαλακια ειναι,γιατι δεν τον βαζουμε στα τραινα..??

    ReplyDelete
  56. Ma pou na protovriso pia.
    Tsspa arxika ena sxolio gia to braf brouf kai meta tha diavaso to arthraki sou kai,fisika oxi me ebathia, tha sou gamiso oti exeis kai den exeis.
    Gia Braf:Ton perneis den to eidame klasika kai xezo ston tafo sou.
    Ta leme se ligo...

    ReplyDelete
  57. mpravo re mike. Well said.

    ReplyDelete
  58. kala ta les mikeius alla berdepses ligo ta pragmata me tin genetiki....auto pou les pou kanoun oi agrotes..i auto me tis ratses nai exei na kanei me tin genetiki alla einai apli diastaurwsi zwwn-futws me ta epithumita xaraktiristika wste na sou vgaloun apogonous me ta kalutera xaraktiristika pou autoi theloun...oi genetistes de kanoun mono auto otan tropopoioune ta fagita...px einai diaforetiko na allazeis ton genetiko kwdiko se kapoia trofima...i na pairneis ena gonidio enos karotou kai na to vazeis stin ntomata (paradeigma fernw)..oxi pws einai entelws lathos auto apla uparxoun kapoies epiptwseis otan metafereis gonidia pera dwthe...

    ReplyDelete
  59. Εγω τωρα κολλησα σ αυτο που ειπε ενας πιο πανω για τον Lou Reed. Ο Lou Reed κανει μεγαλη τιμη στους Metallica που συνεργαζεται μαζι τους. Ναι οκ η φωνη του ποτε δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο, αλλα αν θες φωνη ακου Adele.

    Κατα τα αλλα, πανω κατω συμφωνω με το αρθρο, και με εμφαση δηλωνω στο πλευρο του Καραχρηστιωτη.

    ReplyDelete
  60. γράψε έτσι όπως γουστάρεις ρε μαλάκα και όχι έτσι όπως γουστάρουν τα πρωτοετή χαζοεξαρχειωτάκια.. (2η αναφορά στα τραίνα ρε πουλημένε?)

    ReplyDelete
  61. Βιοπληροφορικάριε το ότι όλα τα ζώα έχουμε έναν κοινό πρόγονο δεν σημαίνει ότι μπορούμε και να αναπαραχθούμε μεταξύ μας. Αν ήταν φυσιολογικό και καλό αυτό για τη φύση τότε θα επιτρεπόταν η ανταλλαγή DNA μεταξύ διαφορετικών ειδών με την παραγωγή γόνιμων απογόνων, αλλά τότε μάντεψε...δεν θα υπήρχαν διαφορετικά είδη.
    Δεν ξέρω τι κάνουν τα μεταλλαγμένα στο στομάχι μου αλλά για το οικοσύστημα είναι επιβλαβή και μιας και είμαι μέρος του οικοσυστήματος είναι επιβλαβή και για μένα. Το πιασες? Δηλαδή στο πανεπιστήμιο τι περίμενες να σου πουν? Ναι είναι βλαβερό αυτό που κάνουμε αλλά επειδή παίζει κονόμα στα αρχίδια μας?

    ReplyDelete
  62. Ok.Tora.Re panivlaka sumo lover.Re kretebora bizelion.Mori sfixtra,ksekoliara parogamimeni aktinografia.Gramatizoumeni akrida.Gialakia, fasoboukale, agamite,sfirokope tis palias sxolis.Tsiblomarameno iktrioma,xoreuti vizantinis psalmodias,dekato ogdoo thima tis vlakeias sou,parti animal me eleni tasligopoulou,trismegiste arximalakokarxaria tis varvakia stis 3 to vradi(nai re sits 3 to vradi panivlaka!),xaze,kako paidi,stisokoli tou Sila tou kataktiti,proin tou Ermolaou tou opisthomazou,gay,alesvie alesmene,foot hate tis poutsas,alongo,nai,alongo,tefrodoxeio vlakeia,poutsa pesmeni kai asximi,xontre me tin kaki ennoia,ipalile tis plakas,amorfote,anthellina,avlike,pasoke(ooou se gamisa kai kseskepasa),nekranastimeni metempsixosi forada me koutso podi,taraxopoio stoixeio mesa se striptitzadiko,de plirono de plirono ma sto kolo sou sto xono,aforita grafike,athirostome wannabe tou kakou afrou,klasika kai kalakia tis maurilas pou mas dernei,ebneusti tis maxis ton thermopilon me to spiti tis barbie,exthre tou tom tom (ton goustare kai den tou tin akoubise o tom tomaros),tsalakomeni papigion,asximo goblin,aspre,spirote,kapotofage,trikolotsaperdonokolokabana,mi modate tipe,tragaska sto mellon,metala tis poutsa apogone tou kolou,giagia poure,manike paixti sudoko otan exei diafimiseis kai fisika thiliprepi pithikaki,glikouli omos de mou les kati:
    Eisai malakas re?!Lege re!Tiiii pirinika tiii metalagmena?akou malakouko kala ta pirinika alla mias kai eida to nefos tou tsernobili pou ekove voltes giro giro apo tin europi kai tin leuxaimia pou exose,re de ba na exei dasakia ekei giro,pio kalo xoma gia tafous.Pido kai ta simvatika ergostasia alla ego thelo na pethano apo simvatila,eimai retro gamioli katalaves.Kala gia ta metalagmena sto boutso mas.Vlepo poso mes tin igeia einai oi ameriklanoi kai ti kanei i mesogeiaki diatrofi.Esena an sou aresei troge bananes me geusi beikon.Psofa.Ti allo.A,vre panivlaka ta palia ta xronia ksereis ti gamata itan?Esi de les oti prepi na miothei o plithismos gia na sothei o planitis?Panoukla,Iera eksetasi,Tifoi,Limoi,Pagosmioi polemoi,authothis piretos,spermatolisi,aggoura kremidakia kai polla alla.Tora exoun pirinika kai den ta rixnoun.MA TI TA FTIAXNIES RE MALAKA?!RIKSTAAAAAA!Loipon dialekse malaka mas exeis bleksei.Thes playstation kai makrozoia i na sothei o planitis me mazikous thanatous(protos o dikos sou kai grigora an ginetai)?Ti thes malakouko?Death or Glory?Lege re mouni!Apo ti mia na psofisoun oloi kai apo tin alli healthy diet,e DE GINETAI re megale,apofasise.Ego thelo na pao apo lesviako pantos,an mou epitrepeis.A kai mikra postarismata malakes ponane ta matia mas me tis paparies pou diavazoume.Peninta xiliades lekseis kai meta benei o allos sto thema.BES STO THEMA!Kourasese!Na se esena to leo vlaka pou diavazeis aidiasmenos.O allos dipla einai ok paidi.
    Telos klino me ta simantika.Xathike zoaki griffon 3 xrono pou forouse xriso perilemio kai akouei sto onoma suzi.An to vrei kapoios na to epistrepsei,didetai amoivi,eyxaristo!

    ReplyDelete
  63. Ωραίο και διασκεδαστικό.
    Οι υπόλοιποι χαλαρώστε λίγο, post σε χιουμοριστικό blog έκανε, όχι επίσημη έρευνα.
    Πες και ένα ευχαριστώ στα κορίτσια απο το slang.gr ρε.
    'Εκλαψα με το καμένο ντουί.

    sam

    ReplyDelete
  64. Anonymous 1:07

    psofa

    ReplyDelete
  65. Για την πυρηνική ενέργεια είσαι λάθος, είναι πολύ επικίνδυνη και στην τελική κοστίζει ακριβότερα και σε χρήμα και σε επιπτώσεις στο περιβάλλον (βλέπε ταφή των αποβλήτων και πως τα διαχειρίζονται).


    Για τα γενετικά τροποποιημένα ζαρζαβατικά είμαι υπέρ στην βελτίωση χωρίς παρενέργειες είμαι κατά στην κατοχύρωση πατεντών βλέπε μονσάντο.

    Σε όλα τα άλλα θα συμφωνήσω.

    ReplyDelete
  66. Ωραιο το αρθρο Mikeius αλλα να κανω ενα ακυρο σχολιο, εκει που λες για το ποντικι, ειναι αντικαταστησε οχι αντικατεστησε, ενα πολυ συχνο ορθογραφικο λαθος.

    ReplyDelete
  67. λοιπον,παρακολουθω το μπλογκ σου μεγαλε παρα πολυ καιρο, απο τις πρωτες μερες π το εφτιαξες.αλλου συμφωνουσα, αλλου οχι.αλλα αυτο ειναι το θεμα.η διαφωνια ειναι αιτια σκεψης.δεν εχω γραψει ποτε στο μπλογκ, αλλα σημερα θα κανω την υπερβαση.ειμαι παιδι της τεχνολογιας, των 90ς κ των θετικων επιστημων.αυτο π θελω να πω ειναι οτι ο ανθρωπος εχει μια ιστορια στο να περνει την ευλογια (πχπυρινικη ενεργεια) κ να την αξιοποιει γαμωντας τουςομοιους του.δεν εχω κανενα θεμα,κ δεν πρεπει να εχουμε κσνενα θεμα με την εξελιξη, θα πρεπει ομως να εχουμε με αυτους που την αξιοποιουν για τους δικους τους σκοπους (ΛΕΦΤΑ!!!)...και ειπες οτι με την γενετικη ηχανικη, θα χορτασουν τα παιδακια στην αγκολα(στα παρια μου αλλα ερχεται η σειρα μας)...θελω να σε ρωτησω...γιατι δεν το κανουν;;πειραματικα..να κανουν κ ερευνα;δεν εχουν την τεχνολογια μηπως;;κατι αλλο λοιπον παιζει φιλε.αυτο ηθελα να παρατηρησω.

    ReplyDelete
  68. Κλασσικός Mikkeus που όλοι αγαπήσαμε, αλλά σε αυτό το αρθράκι κάνει γενικεύσεις που μπορεί να γυρίζουν μπούμερανκ πίσω.

    Μην μπερδεύεις την ευγονική (αυτό που κάνουν οι αγρότες στις γίδες, η πιο προφανή αυτό που κάνουμε στα σκυλιά μας αιώνες τώρα), με τα γενετικά τροποποιημένα φαγητά. Στα γενετικά τροποποιημένα φαγητά είτε με retro-ιούς ή με άλλες τεχνικές βάζουν οι επιστήμονες μια δικιά τους εκδοχή για το DNA. Ούτε αυτό είναι κακό, το κακό είναι ελλειπής έλεγχος και αδυναμία επέκτασης του καινούργιου είδους. Για Παράδειγμα, σε ιχθυοτροφία έχουν κάνει τροποποιήσεις σε Ροφούς. Οι νέοι ροφοί είναι μεγαλύτεροι, βαρύτεροι και στήροι. Όταν δραπέτευσαν από την ιχθυοκαλλιεργεια, κόντεψαν να εψαφάνισουν τα αποθέματα ροφού στις γύρω περιοχές, γιατί όλα τα θυληκά ήθελαν να γονιμοποιηθούν από τα μεγαλύτερα ψαριά (αλλά στήρα).

    Τέτοιες ιστορίες για το καλαμπόκι έχουν ακουστεί ακόμη περισσότερες.

    Όσο για την πυρηνική ενέργεια, πως και δεν έγραψες για την Φουκοσίμα; Είναι καθαρότερη ενέργεια από τους λιγνίτες αλλά γιατί δεν θέλουν και δεν προχωρούν την έρευνα για να μπορούν να γίνει καθαρή και ασφαλής η χρήση τους; Ενώ υπάρχει τρόπος να μην αφήνουν πίσω πυρηνικά απόβλητα (depleted uranium), γιατί δεν το κάνουν; (Δες το πυρηνικό project του Bill Gates).

    Απλά, γιατί δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο που θέλουν είναι το κέρδος. Και εκεί είναι όλη η διαφωνία και όλο το debate, θέλει χρόνο και πολλά λευτά που τα κράτη δεν δίνουν...

    ReplyDelete
  69. Πες ρε μαλάκα και για την Φουκοσίμα και βούλωνε το που θες και πυρηνικά, τεχνοφρικιό. 1/2 Ολόκληρος θάνατος ρε μετά από ένα τσουναμάκι που γίνεται κάθε μέρα, ποια τεχνολογία και μαλακίες. Και ευτυχώς που ακυρώσανε και το παλιό πρότζεκτ ORION, το πυτηνικό διαστημόπλοιο στη βάση ότι στατιστικά θα σκότωνε 1 ολόκληρο άνθρωπο από τα πυρηνικά. Γιατί κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα πυρηνικό εργοστάσιο ένα μικρό γατάκι γλυστράει πάνω στα φρέσκα σκατά ενός ανθρώπινου μωρού και κουτσαίνει για 7 ολόκληρα λεπτά. Βάλτε την πυρηνική ενέργεια στον κώλο σας, μπας και από την ραδιενέργια το παχύ σας έντερο μεταλλαχτεί σε εγκέφαλο, οικοφρικιά!

    ReplyDelete
  70. Vasika sto mono pou exo na diafoniso einai sto kommati pou anafereis to pos ta metallagmena voithane stin katapolemisi tis peinas.
    I peina stis xores tou "tritou kosmou" yparxei
    oxi logo elleipsis poron alla epeidi i diaxeirisi ton poron ayton ginetai me tetoio tropo pou den epitrepei stous katoikois ton ekastote xoron na karpothoun ton poron ayton.Pragmati eixa diavasei kapote pos i afriki einai mia apo tis pio ploutoparagogikes xores tou kosmou parola ayta to megalytero meros tou plithismou tis zei kati apo to orio tis ftoxias(dahh!).
    ayta apo mena.

    a kai na min xehaso
    Ta "metallagmena" trofima den einai aparaitia poion mias diadikasias pou prosomionei se fast forward tis fisikes diadikasies opos perigrafeis.
    Skepsou oti yparoxoun poikilies tropopoiimenis genetika tomatas pou periexoun gonidia psariou!(kati to opoio kai profanos den tha mporouse na exei kanei enas agrotis me tis paradosiakes diadikasies)
    Kai na simiothei oti ta parapano den ta anafero epeidi eimai kata ton metallagmenon per se apla epeidi ontos den xeroume poies einai oi makroxronies epiptoseis apo tin katanalosi tous.

    ayta apo mena

    ReplyDelete
  71. Ntaksei, den eipa oti ta GM einai i LYSI! Alla sigoura boithaei. Ama itan i lysi gia to problima tis peinas, poly apla tha eixe lythei idi to problima tis peinas. Kai min akous "gonidia psariou" kai frikareis. Ki esy exeis gonidia psariou.

    ReplyDelete
  72. Χάρη σου κάνω που σου απαντάω, αλλά θα σπαταλήσω δυο λεπτά από τον χρόνο μου για να σε μπινελικώσω because fuck you. Για τα γεΝετικά μεταλλαγμένα τρόφιμα, ρε καραγκιόζη, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε αν και τί συνέπειες θα έχουν, γι΄αυτό δεν τα θέλει ο κόσμος. Μπορεί να θεραπεύουν και τον καρκίνο αλλά μπορεί σε χ γενιές από τώρα να βγαίνουν ελαφοκαρχαρίες αντί για άνθρωποι. Αν κάνεις παιδί, ηλίθιε, να το ποτίζεις χημείες και να του κάνεις πρωινές ενέσεις για να στρώνει. Μερικοί γουστάρουμε ντομάτα που να μυρίζει ντομάτα και να μουχλιάζει για να μπορούμε να τις πετάμε σε βλήτα σαν εσένα. Για την ενέργεια, δηλαδή θα μας τρελάνεις, έχουμε μια βρωμοκατάσταση που μολύνει τους πάντες και τα πάντα και θα την αντικαταστήσουμε με άλλη, λίγο καλύτερη ή λίγο χειρότερη, έτσι γιατί γουστάρεις. Δηλαδή γάμα το οτι τα πυρηνικά μένουν ραδιενεργά φορ έβα εντ έβα στο υπέδαφος. Αλλά τί μαλακίες λέω, να τα στέλνουμε στο διάστημα ρε, να μολύνουμε το σύμπαν για να μπορείς εσύ να μπαίνεις στο ίντεργουεμπς και να γράφεις παπαριές. Καραγκιόζη. Απόρω με τα ζώα που σε διαβάζουν κιόλας. Ολόκληρο ίντεργουεμπς ρε πούστη, εδώ σπαταλάτε το χρόνο σας? Μάθετε τίποτα χρήσιμο, ζώα.

    ReplyDelete
  73. To web εφευρέθηκε στο CERN ρε παπάρα... Όχι το internet. Γαμώ τον αντιθεό σας, όλοι το ίδιο λάθος κάνετε.

    Έπρεπε να αναφέρεις κι αυτούς που πιστεύουν πως η τεχνολογική πρόοδος επέφερε την ανεργία. Βλέπεις, θα ήταν πολύ ωραία να μαζευόμασταν τα καλοκαίρια για να μαζέψουμε βαμβάκι, ή να θερίσουμε το σιτάρι.

    ReplyDelete
  74. Ανώνυμος 8:49

    Ρε ανώνυμε 9:22, ποιος είσαι ρε μεγάλε που θα μολύνεις με ραδιενέργεια το σύμπαν που... έφτιαξε την ραδιενέργεια! Ακόμα και «αν» το μολύνεις, τράβα λίγο με γυμνό δερματάκι ακριβώς πριν το μολύνουμε και θα προτιμούσες να φας τα πυρηνικά απόβλητα αντί για σάλτσα με τα μακαράνια σου, παρά να σε δει δυο λεπτάκια ο αμόλυντος ήλιος χωρίς την ατμοσφαιρούλα μας να μπαίνει ανάμεσά σας. Για ξεκαβαλήστε ρε, πρώτα νομίζατε ότι είστε ικανοί να ξεπαστρέψετε τον πλανήτη, τώρα κάνατε upgrade και θα καταστρέψετε και το σύμπαν; Ποιος νομίζει ότι το παίζει θεός, ε; Το υπέδαφος μαλάκες είναι γεμάτο ραδιενεργά υλικά με πολύ μεγαλύτερη ημιζωή από τα απόβλητά μας, αλλιώς πως στον πούτσο δουλεύει η ραδιοχρονολόγηση; Η μήπως είναι πυρηνικά απόβλητα των δεινοσαύρων; Εγώ πάλι θέλω ντομάτα που να κρατάει δύο χρόνια εκτός ψυγείου και να έχει γεύση ντομάτας και τα γαμημένα έντομα να ψοφάνε μόλις μπουν σε ακτίνα 2 μέτρων. Αλλά ναι δεν ξέρουμε τις συνέπειες σε 7 γενιές. Γουάου! Ευτυχώς τα ορκ που ανακαλύψαν την φωτιά δεν είχαν τέτοιες «σοβαρές» ανησυχίες για την ανακάλυψή τους, αλλιώς ακόμα κάτι παπάρες σαν και σας στα 2 λεπτά ελεύθερου χρόνου που θα τους εξασφάλιζε ο τρόπος ζωής θα φιλοσοφούσατε υπέρ των ακατέργαστων εργαλείων γιατί η κατεργασμένη πέτρα και η φωτιά θα έφερνε πόλεμο, βιασμού και σπέρμα σε 18 γενιές! Ρε καλά λέω εγώ, βάλε ένα κομάτι από τσέρνομπιλ στον κώλο μπας και φτιάξεις μεταλλαγμένο εγκέφαλο.

    ReplyDelete
  75. Ο ίδιος με αποπάνω, btw Mikeius τόσο ρεσπέκτ και τόση καύλα μου προκάλεσε το άρθρο σου που στήνω και κώλο γιατί όλα τα θυλικά ζώα του πλανήτη με μουνί που να χωράει τον πούτσο μου και αν γαμήσω ίσως να μην ξεκαβλώσω και να πρέπει να δοκιμάσω εναλλακτικές

    ReplyDelete
  76. re megale grapse pano pano oti to exeis k se video, kathomai k diavazo mia ora!!!!

    ReplyDelete
  77. Καλά ε, για κοίτα φανατισμό η γενετική μηχανική και η πυρηνική ενέργεια.

    Τρολάρισμα και φιλοσοφία στο φουλ!

    Και 'γω που νόμιζα ότι μόνο με το κράξιμο της χαλάουα της Τζούλιας ασχολούμαστε!

    Κοιτάξτε φρέσκο πράμα που βρήκα για την πυρηνική ενέργεια (για τις πυρηνικές βόμβες για την ακρίβεια):

    http://www.cracked.com/article_19546_7-nuclear-weapon-screw-ups-you-wont-believe-we-survived.html

    Ένα τρολο-άρθρο για σημαντικές πυρηνικές απειλές που γλιτώθηκαν στο παρά τσακ.

    Βέβαια, δεν έχω αυτή τη στιγμή μια ξεκάθαρη άποψη την οποία υποστηρίζει τον ανωτέρω άρθρο και επομένως δεν νοιώθω την ευχαρίστηση να σας τον βάζω αργά και βασανιστικά στην ποτισμένη με KY κ*λοτρυπ*δα σας.

    Ας πάρει κάποιος άλλος λοιπόν την πάσα και ας βάλει το γκολ, αν μπορεί!

    ReplyDelete
  78. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ πονοκέφαλος από την απέραντη βλακεία.
    ΛΟΙΠΟΝ παμε πάλι
    1) Τα ραδιενεργά στοιχεία που απομένουν ΔΕΝ μενουν ραδιενεργά για πάντα ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ που θες να το παίξεις κι έξυπνος ( "φορεβα" ΟΥΑΟΥ τρελή έμπνευση) και αν διαχειριστούν σωστά δεν προκαλούν ΚΑΝΕΝΑ προβλημα (ξερεις μιας και το ράδιο, το ουράνιο κτλπ υπάρχουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ στη φύση)

    2)Μου πήρε μόλις πέντε (5) λεπτά για να βρω τι μουφες ακούγονται για την Monsanto η όπως στο πούτσο λέγεται πέραν του οτι δεν είναι υπευθηνη για το 90% της παγκόσμιας παραγωγής αλλα ΜΟΝΟ της Αμερικανικής παραγωγής, ναι είχε μέρος σε άσχημα στρατιωτικά πειράματα ΚΑΙ ???? Σου χω νέα... Με αυτή τη λογική σταμάτα να χρησιμοποιείς 1) Αεροπλάνα
    2) Υπολογιστές
    3) Αυτοκίνητα και Λεωφορεία
    4) Φάρμακα
    5) Ραδιόφωνο
    6) Internet
    Μιας και οι Boeing, Intel, AMD, Microsoft, Apple, Citroen ,Fiat, Mercedes, Johnson & Johnsons και πολλες πολλές άλλες παίρνουν μέρος σε στρατιωτικά ερευνητικά προγράμματα και όχι μόνο.

    3 και τελευταίο) ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ με τη καραμέλα δε ξέρουμε τι συνέπειες θα έχουν σε 100 και 200 χρόνια... Χμμμμμ να άλλη μια λίστα με εφευρέσεις που δε ξέρουμε τι συνέπειες θα έχουν σε 100-200 χρόνια : Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Κινητήρες JET, Ιντερνετ, Πολυμερή Υλικά, Laser, LED, υγροί κρύσταλοι, κυκλώματα σιλικόνης-πυριτίου, Ηλιακή Ενέργεια, Αιολική Ενέργεια, Ψυγείο, Φυσικό Αέριο, Μπαταρίες, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, Ηλεκτρική Κιθάρα (μεταξύ πολλών άλλων ηλεκτρικών συσκευών απλά έβαλα το κυριότερο), πυκνωτές, φθόριο στην οδοντόκρεμα, κοντά το 80-85% των φαρμάκων που χρησιμοποιείς σήμερα και πολλά πολλά άλλα... Χμμμμ οκ ας γυρίσουμε καμια 200αριά χρόνια πίσω να διορθώσουμε αυτά τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ λάθη ΚΡΕΤΙΝΟΙ

    ReplyDelete
  79. Basika, h mpraf ekdosh einai kalyterh. Kata ta alla ante kai gamhsou.

    ReplyDelete
  80. λερωμένο ταμπόνDecember 2, 2011 at 11:59 AM

    Η αντιμετώπιση λιμών με μεταλλαγμένα που λες είναι λίγο άκυρη. Ήδη πετιούνται τόνοι φαγητού καθημερινά και υπάρχουν πεινασμένοι ούτως ή άλλως.

    ReplyDelete
  81. Καλημέρα,
    Agreed για τα μεταλλαγμένα ότι αποτελούν λύση εφόσον η γη παραμένει ίδια αλλά εμείς αυξανόμαστε σαν τις κατσαρίδες. Επίσης έτσι δουλεύουν κ οι εταιρίες, με σκοπό το φούλ κέρδος. Στηθείτε απέναντί τους σε επίπεδο πρακτικών και όχι έρευνας. Όσον αφορά την πυρηνική ενέργεια πέρα από όσα γράφτηκαν, το αρθράκι σου έχει χοντρό φάουλ στα συγκριτικά παραδείγματα μια και τη συγκρίνεις με τα ανθρακορυχεία ή το πετρέλαιο δλδ με πηγές που δέχονται και αυτές κριτική. Η σύγκριση θα 'πρεπε να γίνεται με τις ανανεώσιμες πηγές. Το κόστος, την απόδοση και τη μόλυνση που προκαλούν. Και εκεί η πυρηνική χάνει. Χοντρά. Και θα χανε πιο γρήγορα αν κάποιοι δεν φρέναραν την εξέλιξη για ευνόητους λόγους. Δε χρειάζεται να τους στηρίζουμε κιόλας


    underdog

    ReplyDelete
  82. Ναι ρε underdog. Προφανως και οι ανανεωσιμες ειναι καλυτερες, απλα δεν μπορουν να επικρατησουν ακομα σε επιπεδο ευρειας εφαρμογης. Οταν γινουν οικονομικα πιο βιωσιμες απο το πετρελαιο, κοινως πιο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ, θα δειτε πολλες "κακες" εταιριες να τις υιοθετουν ξαφνικα. Capitalism works...................... eventually. :-P

    ReplyDelete
  83. μέτριο το στυλ και το κειμενάκι μηχαλάκι

    εχασες τι mojo σου

    better luck next time

    ReplyDelete
  84. 1. από το CERN βγήκε το WWW (world wide web) και όχι το Internet.

    2. η περιοχή γύρω από το Πριπιάτ δεν μπορεί να κατοικηθεί από ανθρώπους για πολλές χιλιάδες χρόνια

    κατά τα άλλα Δεν συμφωνώ με όλα όσα λες αλλά σίγουρα έχεις ενδιαφέρουσες απόψεις.

    ReplyDelete
  85. 1. "το CERN έπαιξε και καθοριστικό ρόλο στην εγκατάσταση και την εξάπλωση του ευρωπαϊκού ίντερνετ". Δεν ειπα οτι το εφηυραν οι ανθρωποι. Ειπα οτι βοηθησαν.

    2. Καλα, "πολλες χιλιαδες" δεν ειναι, αλλα οντως για καιρο δεν θα μπορει να κατοικηθει απο ανθρωπους. Γι αυτο και η φυση ακμαζει εκει. Παρθενο δασος εχει γινει φιλε. Με δεντρα, με λυκους, με τα παντα ολα.

    ReplyDelete
  86. Πυρηνικά.

    Με μία μέση περιεκτικότητα του U στα πετρώματα της τάξης των 3 ppm (βλ. Wikipedia) η καύση για την παραγωγή ενέργειας και κάθε άλλη εξορυκτική δραστηριότητα εκλύει στο φυσικό περιβάλλον αξιόλογες ποσότητες Ουρανίου.

    Με στοιχεία του 2006 η ΔΕΗ πχ εξόρυξε 62.5 εκατ. τόνους λιγνίτη. Αν θεωρηθεί ότι από τα εξορύξιμα προϊόντα τα 1.3 ppm αφορούν Ουράνιο ενώ άλλα 3.2 ppm αφορούν το Θόριο η ποσότητα που απελευθερώθηκε εκείνο το έτος για τα συγκεκριμένα υλικά είναι της τάξης των 400 και 600 κιλών αντίστοιχα.

    Από αυτά με τη χρήση φίλτρων παρακρατείται το 99.9% ήτοι περίπου 0.4 kgr & 0.6 kgr αφήνονται ελεύθερα.

    από εδώ κάποιος μπορεί να δει ότι

    http://www.ornl.gov/info/ornlreview/rev26-34/text/colmain.html

    Η έκθεση σε ραδιενέργεια λόγω της καύσης άνθρακα είναι πολλαπλάσια αυτής λόγω της πυρηνικής ενέργειας ακόμα και αν ληφθούν υπόψη και το σύνολο των ατυχημάτων που έχουν λάβει χώρα. Και βέβαια δεν πρέπει να γίνεται συζήτηση για το γεγονός ότι η στάχτη που συγκεντρώνεται από την καύση θα πρέπει να την διαχειριζόμαστε με προσοχή καθώς παρουσιάζει αυξημένη ποσότητα φυσικής ακτινοβολίας.

    Αλλά και πάλι ακόμα και αυτή η δραστηριότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με την έκθεση λόγω φυσικών πηγών. Ορισμένες περιοχές της χώρας και ειδικά πλησίον Ιαματικών Πηγών δεν θα έπρεπε να τους απασχολεί ούτε το Chernobyl ούτε η Fukushima αλλά το ίδιο τους το σπίτι.

    Ασφαλώς ούτε κουβέντα δε, για τα εκατομύρια χρόνια κέρδος λόγω των ιατρικών τεχνικών που έχουν αναπτυχθεί εξαιτίας της συγκεκριμένης επιστήμης. Τεχνολογίες που έχουν πετύχει το προσδόκιμο ζωής του μέσου Έλληνα να ανέβει από τα 66 χρόνια στην αρχή του 20 αιώνα (χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη αυτούς που πέθαναν σε μάχες) στα άνω των 80 ετών.

    Μεταλλαγμένα.

    Πρόσφατα έμαθα τον μηλό-λωττο. Και από άτομο που είναι κάργα κατά των μεταλλαγμένων. Τώρα τι διάολο είναι ο μηλολωττός αν όχι μεταλαγμένο...

    Η φυσική επιλογή είναι πλήρως αποδεκτή διαδικασία. Μέχρι σήμερα η επιλεγμένη επιλογή έδινε τη δυνατότητα μίας βραδείας μετάλλαξης αλλά δεν προσέφερε ούτε το ελάχιστο των δυνατοτήτων που προσφέρει η γεννετική. Απλά θα πρέπει να διαχωρίσουμε το θέμα "ηθική" από το θέμα "επιστήμη". Η επιστήμη δεν είναι κάτι κακό. Η ανηθικότητα των ανθρώπων μετατρέπει τις δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη σε όπλα. Από εκεί και πέρα είναι πολύ παράξενο να έχεις το γονίδιο ενός ψαριού σε ένα φρούτο αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και τίποτα. Άλλωστε αν ντοπάρεις το φρούτο αυτό με την ίδια δραστική ουσία πετυχαίνεις το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί ο κόσμος θεωρεί οτι ο ανθρώπινος οργανισμός ενδιαφέρεται για το DNA των προϊόντων που καταναλώνει και όχι για τα στοιχεία και ενέργεια που περιέχουν. Λες και το DNA είναι κανένα αλά Bruce Willis μακρομόριο που μπορεί να αντέξει το απίστευτα εχθρικό περιβάλλον του φούρνου ή του στομαχιού μας.

    Τεχνητά μέλη.

    Υποθέτω ότι κάποιος θα πρέπει να παραμένει καταδικασμένος σε μία αναπηρική καρέκλα ή τυφλός ή κουφός.... Και πάλι μπλέκουμε τις δυνατότητες που μας δίνει η επιστήμη με την ανθρώπινη απληστία που μετατρέπει αγγέλους σε υαίνες.

    LHC

    Για το LHC το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όταν εμφανίστηκε ο ηλεκτρισμός κάποιοι προσπάθησαν να αποφύγουν τα δεινά του. Σήμερα δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να σκεφτεί τον κόσμο χωρίς ηλετρικό ρεύμα ή τηλέφωνο.

    ReplyDelete
  87. Simera se diavasa prwti fora.

    Tha sevastw to oti eisai pio asteios ap'oti malakas kai den tha kanw sovari kouventa mazisou.

    Keep writing
    Xarizeis gelio prospathwntas na epivaleis tis apopseis sou kai afto einai kalo.

    ReplyDelete
  88. ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ. ΜΕ Β ΡΕ ΚΡΕΤΙΝΕ

    ReplyDelete
  89. Πολύ καλό κείμενο αλλά θα μπορούσε και καλύτερο. Μπράβο πάντως!!

    Ρε έχουμε τόσους πολλούς πυρηνικούς φυσικούς στην Ελλάδα και αντί να πάνε να πάρουνε κανα Νόμπελ κάθονται και σχολιάζουν ένα μπλογκ;

    Η χαρά του τρόλλ έχει γίνει εδώ μέσα....

    ReplyDelete
  90. Οι «τύπου ντυμένοι μελιτζάνες» και κάθε παρεμφερές διαμαρτυρόμενο και φοβικό υποσύνολο, αρκετές φορές είναι εξαιρετικά χρήσιμοι κοινωνικά όσο κι αν μας τη σπάνε, γιατί με τις γκρίνιες και τις στριγκλιές τους αποτελούν κι αυτοί παράμετρο της εξελικτικής-προοδευτικής διαδικασίας, ως αντίβαρο απέναντι σε όσους προοδευτικούς διανοηθούν να τραβήξουν βιαστικά το σκοινί λίγο παραπάνω από όσο πρέπει -με αποτέλεσμα να γαμηθεί δυνητικά ο Δίας για χάρη της «επιστημονικής έρευνας και προόδου». Όσο χρήσιμοι είναι οι επιστήμονες, άλλο τόσο χρήσιμοι είναι και οι «μελιτζανάνθρωποι» που αποτελούν ένα είδος –αδύναμου έστω- αναχώματος απέναντι σε πιθανές ορέξεις ιμοραλιστικού υποσυνόλου της επιστημονικής κοινότητας που για χάρη της επιστήμης θα πήδαγαν και τη μάνα τους την ίδια.

    ReplyDelete
  91. Μπορούσες να αναφέρεις ότι και με την κλωνοποίηση μπορούν διατηρηθούν είδη προς εξαφάνιση ώστε να πειστούν και οι ακτιβιστές που τάσσονται κατά της "φυσικής επιλογής"..... Κατά τα άλλα φοβερό άρθρο..

    ReplyDelete
  92. Μπορούσες να αναφέρεις ότι και με την κλωνοποίηση μπορούν διατηρηθούν είδη προς εξαφάνιση ώστε να πειστούν και οι ακτιβιστές που τάσσονται κατά της "φυσικής επιλογής"..... Κατά τα άλλα φοβερό άρθρο..

    ReplyDelete
  93. Όσο και αν το παίζουν εναλλαχτικοί ή ότι άλλο οι οικολόγοι και λοιποί είναι θλιβερό τελικά το γεγονός ότι δουλεύουν για τα μεγάλα ενεργειακά συμφέροντα. Ρε αν η μυρηνική ενέργεια δεν ήταν τόσο γαμώ τις εναλακτικές (φιλική προς το περιβάλλον, πιο πολύ ακόμα και από κάποιες ανανεώσιμες, όσοι και εγκέφαλο και δεν βγάζουν αφρούς λειτουργώνας με τον νωτιαίο μυελό και μόνο ας το ψάξουν λίγο, όχι φυσικά σε εφημερίδες και λοιπούς άσχετους, πάμφθηνη, αξιόπιστη κα.) θα την είχαμε ήδη παντού, αλλά δεν συμφέρει γιατί θα καταρεύσει το πετρελαϊκό σύστημα. Για αυτό και διασπείρεται ανενόχλητη τέτοια ηλίθια τρομοκρατία. Αλλιώς τα μέινστρημ μίντια θα την παρουσίαζαν όπως τουλάχιστον είναι, δηλαδή ένα από τα στατιστικά πιο ακίνδυνα πράγματα που έχουμε εφεύρει. Κάτσε όμως γιατί έχω και κάτι στατιστικές που μόλις έβγαλα από τον κώλο μου. Δεν πα να πεθάνουν και 1000 από ένα πυρηνικό ατύχημα στα 20 χρόνια (που δεν, πάνω από 100 δεν παίζει, αλλά λέμε τώρα...) Μόνο το τσιγάρο σε μία μέρα πατσίζει, το αυτοκίνητο σε 5 (με την ίδια λογική, κάθε φορά που φτιάχουμε μία Εγνατία, ξέρουμε ότι σε ΄1 χρόνο θα πεθάνουν 50 άνθρωποι εκεί, 20 από μαλακία τους, και 30 τόσο αθώοι όσο και ένα μυρμήγκι που πατάς κατα λάθος ένα πρωί που ξυπνάς στο κάμπιγκ και πας για κατούρημα, αλλά εκεί δεν ξεσηκώνεται κανείς) και πάει λέγοντας, χωρίς καν να πιάσουμε τους καρκίνους από τα εργοστάσια λιγνήτη.
    Το σουπερ όμως από την υπόθεση πηρυνική ενέργεια δεν είναι το ότι είναι η ασφαλέστερη και η φιλικότερη προς το περιβάλλον (ναι ρε, τα γαμημένα απόβλητα μπορούμε να τα θάψουμε στα εγκαταλελημένα ορυχεία και δεν πρόκειται να ενοχλήσουν κανένα για τα επόμενα 2000 χρόνια, μετά θα έχουμε τον τρόπο να τα κάνουμε καραμέλες, οπότε ουσιαστικά δεν μένει τίποτα που να βλάπτει στα αλήθεια), το γαμάτο λοιπόν είναι ότι θα είμαστε χουβαρντάδες με την ενέργεια, θα μας περισσεύει, θα καις 10MW επειδή βαρέθηκες το τάβλι και θες κάπως να περάσει η ώρα. Και όταν η ενέργεια περισσεύει, είναι παρόμοιο με όταν περισσεύει το χρήμα. Ότι γίνεται κανονικά σε 20 χρόνια θα θέλει 2 γιατί θα πέρνει να το κάνεις και δεν θα χρειάζεται να το παλεύεις άλλα 18 μέχρι να γίνει βιώσιμο. Και πάει λέγοντας. Δυστυχώς όμως, όσο θα βολεύει την Mobil και την Shell το πετρέλαιο, τα οικοδεκανίκια τους θα τρομοκρατούν τον κόσμο ανενόχλητα. Α, και θέλετε βιολογικά προιόντα ε; Δεν σας κάνουν τα μεταλλαγμένα και εν γένει αυτά που έχουν 20 κιλά επιστήμη από πίσω τους ε; Ε τραβάτε και φάτε τα ρε, να ψοφήσετε μια ώρα αρχίτερα όπως ψόφησαν και αυτοί που φάγανε τα οικολογικά αγγουράκια της Γερμανίας. Science Bitches, IT WORKS.

    ReplyDelete
  94. Η Πτολεμαιδα δεν έχει τρένα....

    ReplyDelete
  95. Zwo esu pou les na kopsume to aeroplano kai to revma an den simfonume koitaksu se kana giatro. Vlaka dhladh esu simfoneis me otidipote kanei h episthmh e? Oxi oti to xrhma elegxei tous episthmones kai kovei i proothei oti eidous erevna simferei tin ekastote kuvernhsh. Bravo zwo ke se afto pu les peri LED kai theleorashs ke bla bla fusika kai den kseroume ti epiptoseis tha exei( h apla den mas lene vodi opos kaluptane tosa xronia ta kinhta) Ta LED idi ta krazoun polloi. Bravo loipon zhtw i texnologia kai sta arxidia mas ola. Ksafnika vghkame emeis oi treloi kai krazoume ta metallagmena, pame na enosoume gonidia kavoura gia sklhro kelufos me ntomata kai na doume ti tha vgei

    ReplyDelete
  96. poso malakia ar8ro???POSO????????8EEE MOYYY!!TIFLO8IKA APO TIS PIPES SOU!!!!!malaka sovara tora..parata to....trava gine gidovoskos i kati tetoio....

    ReplyDelete
  97. @The Drumming Orc με ημίζωη χιλιάδων ή εκατομμυρίων ετών σε σύγκριση με τον βραχύβιο άνθρωπο είναι φορέβα.

    Εγώ πάντως με το S.T.A.L.K.E.R. έκλανα πατάτες.

    ReplyDelete
  98. Μεγαλη αληθεια αυτο με το ποντικι. Να φανταστω, και σε σενα ετυχε στο ετος 2011 να χειριστεις εστω για 2 λεπτα ποντικι με μπιλια, και να αναρωτηθεις πως ζουσαμε πριν 10 χρονια με αυτο.

    ReplyDelete
  99. Μαλάκες αράξτε λίγο... Στο κάτω κάτω ένα άρθρο είναι!
    "Xarizeis gelio prospathwntas na epivaleis tis apopseis sou" λεει ο αλλος! Σιγα ρε! Ποιος επεβαλλε τις αποψεις του; Λες και σου ρθε με ενα περιστροφο και σου πε :"Χτισε πηρυνικο εργοστασιο μουνοπανο αλλιως πεθανες"
    Μην προσπαθειτε να συμφωνησετε με ολα, απλως με τον κεντρικο πηρυνα... Κι εγω δεν πολυσυμφωνω για αυτα που ελεγε για τα πηρυνικα, αλλα ειναι απλα αποψεις και μαλιστα διατυπωμενες με αρκετο χιουμορ! Σταματηστε το κλαμα και δειτε λιγο το αστειο της υποθεσης!

    ReplyDelete
  100. διασταυρώνει τις κατσίκες που βγάζουν πολύ γάλα????????? γάλα βγαζουν μονο οι θηλυκες!!! ΑΙΣΧΟΣ ΑΝΩΜΑΛΕ ΑΓΡΟΤΗ

    ReplyDelete
  101. Το CERN ήταν πίσω από την δημιουργία του Mosaic του πρώτου browser και της html. Χωρίς αυτά θα είμασταν ακόμα στο gopher και άλλα ftp tools.

    ReplyDelete
  102. άπλυτος ανάρχαςDecember 2, 2011 at 7:49 PM

    δεν διάβασα ούτε ένα σχόλιο..
    συγχώρα με..

    Η Επιστήμη και η Τεχνολογία δεν είναι ουδέτερες,
    όπως εμφανίζονται στο άρθρο σου.
    Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος -όπως λες-.

    Η Επιστήμη και η Τεχνολογία είναι εργαλεία -και απ' τα σημαντικότερα προφανώς- στα χέρια αυτών που διοικούν (από τον φύλακα ενός νεκροταφείου μέχρι τον διευθύνων σύμβουλο της Boeing. Απλά ορίζει διαφορετικό αριθμό ζωών ο καθένας απ' τους δύο, με τις ενέργειές του).

    (Ευτυχώς) ουδετερότητα δεν υπάρχει σε τίποτα ανθρώπινο.

    ReplyDelete
  103. Anipomono na dw kapion stin ptolemaida (pou menw) na ksesikwnete gia lignites kai tetia . Tha faei toso ksilo pou i mana tou tha ton perasei gia mauro plasie kai tha ton diwksei apo to spiti xa xa :P

    ReplyDelete
  104. 1. Monsanto.

    Μεταλλάσσει τρόφιμα για να καλλιεργούνται σε μεγαλύτερες ποσότητες διασταυρώνοντας γονίδια από διάφορα ζαρζαβατικά. Το φαινόμενο αυτό συναντάται και σε άλλες μορφές ζωής, πολύ ανώτερες εξελλικτικά.
    Π.χ. τα άλογα και τα γαϊδούρια μας βγάζουν μουλάρια, τα λιοντάρια και οι τίγρεις βγάζουν ligers και tigons.

    Ξέρεις Mikeius τι κοινό έχουν όλα αυτά;
    ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΕΙΡΑ.

    Η Monsanto σου πουλάει τα σούπερ σπόρια, τα αλλάζεις με τα συνηθισμένα, έχεις γαμάτη σοδειά, και ξαφνικά δεν έχεις άλλη επιλογή από το να συνεχίσεις να αγοράζεις σπόρια από την Monsanto και μόνο την Monsanto. H οποία δε θα σε αφήσει σε χλωρό κλαρί λόγω μονοπωλίου. Πούλο.

    _______________________________________________

    2. Pripyat & Chernobyl.

    Ερευνητές πήγαν εκεί πριν μία πενταετία. Ναι, όντως έχουν φυτρώσει δέντρα παντού. Ακόμα όμως ο μετρητής Γκάιγκερ κάνει σα χαλάζι στο τζάμι αυτοκινήτου. Έχει τόση ραδιενέργεια, που γεωσκώληκες, που κανονικά είναι ερμαφρόδιτα, παρατηρήθηκαν να έχουν μεταλλαχτεί σε αρσενικά και θηλυκά. Τόσο πολύ τους έχει γαμήσει η ραδιενέργεια τον γενετικό κώδικα. Δες το οδοιπορικό της δημοσιογράφου που έκανε ένα τουρ με μηχανάκι και ένα Geiger Counter, διάβασε για τα tours που κάνουν οι γύρω σε τουρίστες και μετά τους κάνουν χημικά ντους επί 40 λεπτά για να ξεπλύνουν τη ραδιενέργεια.

    Σε βρίσκω άκυρο μαν. Κάνεις τον έξυπνο και παρουσιάζεις κάτι ως υπερεκτεθειμένο ως μπαμπούλα, τη στιγμή που υπάρχει κάτι χειρότερο που αγνοεί ο περισσότερος κόσμος, όπως ο λυγνίτης κλπ κλπ.

    Δεν είναι επιχείρημα αυτό. Με την ίδια λογική όλα αυτά θα έπρεπε να τα έχουμε στ'αρχίδια μας, επειδή η μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία μας ρουφάει πλανήτες σχεδόν κάθε μέρα, οπότε όλα ωχροιούν σε σύγκριση.

    Πάω να φάω κορν φλέηκς με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    ReplyDelete
  105. Ειχα παρα πολυ καιρο να σου πω οτι ΓΑΜΗΣΕΣ

    ΦΛΩΡΕ

    ReplyDelete
  106. Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Κινητήρες JET, Ιντερνετ, Πολυμερή Υλικά, Laser, LED, υγροί κρύσταλοι, κυκλώματα σιλικόνης-πυριτίου, Ηλιακή Ενέργεια, Αιολική Ενέργεια, Ψυγείο, Φυσικό Αέριο, Μπαταρίες, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, Ηλεκτρική Κιθάρα (μεταξύ πολλών άλλων ηλεκτρικών συσκευών απλά έβαλα το κυριότερο), πυκνωτές, φθόριο στην οδοντόκρεμα, κοντά το 80-85% των φαρμάκων που χρησιμοποιείς σήμερα και πολλά πολλά άλλα....οοοοολα αυτα δεν εχουν καμια σχεση με την γενετικη τροποποιηση...

    ReplyDelete
  107. "Και ξέρεις πόσοι ακόμα πέθαναν εξαιτίας της ραδιενέργειας; ΔΕΚΑΕΦΤΑ! "

    .....
    A 2006 report predicted 30000 to 60000 cancer deaths as a result of Chernobyl fallout
    .....

    http://en.wikipedia.org/wiki/Chernobyl_disaster
    http://www.unscear.org/unscear/en/chernobyl.html
    http://www.nih.gov/news/health/mar2011/nci-17.htm

    ReplyDelete
  108. Μάλιστα.. Με λίγα λόγια, αφού θα μας γαμήσουν που θα μας γαμήσουν ας το απολαύσουμε δηλαδή..

    ReplyDelete
  109. ρε βρομυλοι οικολογοι δεν πατε να φτιαξετε καμια καλυβα απο μπαμπου,και να αφησετε εμας στην τεχνολογιαρα μας??

    αφου δε γουσταρετε τεχνολογια ΜΑΚΡΥΑ απο τα κομμεντς,εγω γουσταρω να χωσω τα αρχιδια μου στο φουρνο μικροκυμματων και να τα κουβαλαω μετα σε καροτσακι τραγουδοντας το Buffalo soldier καπνιζοντας ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ μπαφο.!!

    Γιωργος!

    ReplyDelete
  110. Είμαι χημικός και πραγματικά,οι ανακρίβειες που έχεις γράψει είναι απίστευτες.Δεν κάθομαι καν ν'ασχοληθώ,δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Έλληνας που το παίζει γνώστης αντικειμένου που δεν κατέχει.
    Απλά κάνε μου/μας την χάρη και όταν γράφεις άρθρο γράψε για κανά καρτούν ή καμιά ταινία,εκεί τα πας αρκετά καλά και μπράβο σου,μην καταπιάνεσαι με θέματα που και σε εκθέτουν,και δεν βγάζουν γέλιο.

    Θάνος

    ReplyDelete
  111. Ρε μαλακα Jesus De Saad. Ωραια αυτα που λες για τη Monstanto, τον μεγαλο σατανα. Και ισχυουν. Κριμα ομως που το αρθρο μιλαει για την επιστημη της γενετικης και οχι για τις εταιρικες τακτικες. Η Monsanto και με την επιστημη της Χημειας τα ιδια εκανε (βλ Agent Orange). Αυτο τι παει να πει; Οτι η Χημεια ειναι ανηθικη επιστημη;


    Α! Και ξερω κι εγω να βαζω λινκ:

    http://www.epa.gov/radiation/images/understand/rad_sources.jpg

    ReplyDelete
  112. Γραψε για το Dota.

    Πόσο μαλακία είναι.

    ReplyDelete
  113. Γράψε και για το dubstep.

    Πόσο μαλακία είναι.

    ReplyDelete
  114. Asxoliste me ton grafika asxeto mikepeous pou petakse tin malakia tou kai tsibisate.O tipos autos lipon(vlepe mikepeous) perigrafetai ston parakato klasiko oxeto:
    Panivlaka sumo lover.Re kretebora bizelion.Mori sfixtra,ksekoliara parogamimeni aktinografia.Gramatizoumeni akrida.Gialakia, fasoboukale, agamite,sfirokope tis palias sxolis.Tsiblomarameno iktrioma,xoreuti vizantinis psalmodias,dekato ogdoo thima tis vlakeias sou,parti animal me eleni tasligopoulou,trismegiste arximalakokarxaria tis varvakia stis 3 to vradi(nai re sits 3 to vradi panivlaka!),xaze,kako paidi,stisokoli tou Sila tou kataktiti,proin tou Ermolaou tou opisthomazou,gay,alesvie alesmene,foot hate tis poutsas,alongo,nai,alongo,tefrodoxeio vlakeia,poutsa pesmeni kai asximi,xontre me tin kaki ennoia,ipalile tis plakas,amorfote,anthellina,avlike,pasoke(ooou se gamisa kai kseskepasa),nekranastimeni metempsixosi forada me koutso podi,taraxopoio stoixeio mesa se striptitzadiko,de plirono de plirono ma sto kolo sou sto xono,aforita grafike,athirostome wannabe tou kakou afrou,klasika kai kalakia tis maurilas pou mas dernei,ebneusti tis maxis ton thermopilon me to spiti tis barbie,exthre tou tom tom (ton goustare kai den tou tin akoubise o tom tomaros),tsalakomeni papigion,asximo goblin,aspre,spirote,kapotofage,trikolotsaperdonokolokabana,mi modate tipe,tragaska sto mellon,metala tis poutsa apogone tou kolou,giagia poure,manike paixti sudoko otan exei diafimiseis kai fisika thiliprepi pithikaki,glikouli omos.

    Gia opoious varethikan na to diavasoun ton vrizo.

    ReplyDelete
  115. http://buzz.reality-tape.com/story.php?title=%CE%97-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CE%BC%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1%CF%82%2F%CE%A6%CE%AC%CE%B5-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B1%21

    ReplyDelete
  116. Επισης, κατι που δεν ειπωθηκε, ειναι οτι τα πειραματα σε ζωα, εχουν αυξησει τα τελευταια 100 χρονια το προσδοκιμο της ανθρωπινης ζωης κατα 27 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!

    Γενικα δεν υπαρχει πιο μισητη φαρα απο τους συγκεκριμενους τυπους που ανεφερες και παλι καλα που εγραψες εσυ αυτο το αρθρο γιατι αν εγραφα εγω κατι αναλογο θα ξεκινουσα σημερα και θα τελειωνα οταν σταματαγε το ANT1 να παιζει επαναληψεις του "Κωνσταντινου και Ελενης".

    ReplyDelete
  117. poy na sas katsei i genetika tropopoiimeni melitzana sto laimo malakotrollades oloi.

    ReplyDelete
  118. pou na sas katsei i genetika tropopoiimeni melitzana sto laimo , malaktrollades oloi!

    ReplyDelete
  119. αντικατέστησε το λέιζερ -> προστακτικη αοριστου: αντικαταστησε
    και αλλα τυπο
    all in all, αρκετα μετριο το κειμενο αυτην τη φορα

    ReplyDelete
  120. @ Akritos

    to oti prospathei den simainei oti to kanei kai apotelesmatika...

    kata ta alla sumfwnw mazi sou oti einai ena kalo humoristiko keimeno ki oti einai kalo na uparxei asxeta an sumfwnoume i oxi. mono kai mono pou se kanei kai gelas alla kai to gegonos oti apotelei aformi gia toso megali kouventa einai thetiko

    kai gia mpinelikwsw ki egw ligo... etsi kai ksanaasxolitheis me to ti egrapsa tha valw tavro apo to tsernompil na xusei se oles sou tis trupes

    ReplyDelete
  121. File Mike an k ta spas tha simfwnisw me ton Ihsou tou Saad!

    Tha m peis gia tin Monstanto oti einai apla anithiki etaireia...S'autin tin periptwsi omws kala kanoume k trelainomaste gt san autin exei 2 ston kosmo pou elegxoun to synolo tis gewrgikis paragwgis.
    Ara dn boreis n peis "dn m aresei i coca cola gt einai anithiki etaireia, stamataw na pinw".Otan se liga xronia dn tha epitrepetai (isxyei idi stin Ameriki apo persi) na kalliergeis sporo pou ton exeis ftiaksei monos sou k dn ton agorases apo tous "egkekrimenous" paroxous.

    Ekei les ton ipiame...me to fai paizei agxos

    Y.G. Otan spernei o farmer sto xwrafi to metallagmeno to spori,me ti gonimopoihsh(mellises,aerides klp) borei n boliastei k o misos makedonikos kampos k n arxisoun n vgainoun oti na nai diastaurwseis. Symvainei edw k xronia stous kollitous mas tous americans

    ReplyDelete
  122. 1:38
    giati an valoume sta traina auton p leei "grapse gia to dota poso malakia einai" ta trena 8a metallax8oun, 8a klwnopoih8oun k 8a bgaloun ton neo hitler se mhxanokinith morfh, eisai sigouros oti to 8es auto?

    ReplyDelete
  123. P.S. Gamietai h proegkrish malaka mikeius...

    ReplyDelete
  124. re gamwspite paliokarioli exeis paei sto Pripyat kai exeis dei me ta matia sou lukous,arkoudes,gkotzila k voltus-5?h mas aradiazeis oti mlkia sou plasarei o skai k o vidopoulos mlka,gamimeno poutanosperma.ante gamisou grapse gia ta paidika sou traumata apo to sxoleio k mn asxoleisai me pragmata pou dn 3ereis.gamimene karkiniari

    ReplyDelete
  125. Προς Θάνος

    December 2, 2011 11:15 PM

    Άραξε χημικέ, έχω τελειώσει το χημικό εδω και 10 χρόνια και δουλεύω και βρίσκω την οπτική του συντάκτη του άρθρου πολύ ενδιαφέρουσα και ανοιχτόμυαλη. Μη κολλαμε στις λεπτομέρειες οι οποίες όντως σε κάποια σημεία να είναι ανακριβείς, απλά ας δούμε τι θέλει να πει ο ποιητής.

    Υ.Γ. θα προτιμούσα βέβαια ο συντάκτης να πει και κάτι για τους όποιους κινδύνους των μεταλλαγμένων και των πυρηνικών, αλλά από την άλλη καταλαβαίνω γιατί δε το κάνει βλέποντας καθημερινά την προπαγάνδα που έτσι κι αλλιώς γίνεται υπέρ της άλλης μεριάς.

    ReplyDelete
  126. Πολυ ορθογραφικο λαθος σ' αυτο το αρθρο ρε πουστη... Αυτα παθαινεις οταν εχεις να γραψεις 2 μηνες.

    ReplyDelete
  127. Γράψε και για το tichu.

    Πόσο μαλακία είναι.

    ReplyDelete
  128. 2:14 o βιδοπουλος που στο μπουτζο κολλαει;

    ReplyDelete
  129. Μετα απο 2 ωρες φροντιστηριο Μαθηματικα, και ενω ειχα σκυλοβαρεθει να συμπληρωνω γαμημενους πινακες στατιστικης και να κανω πραξεις με παραγωγους, μπαινω εδω και βλεπω το νεο σου αρθρο, και νιωθω να μου φευγει ενα βαρος. Μikeius το χεις ψαξει να γινεις φυσιοθεραπευτης ρε μαλακα;

    ReplyDelete
  130. Καλός, χρυσός αλλα μαλακοφέρνεις αρκετα ρε πούστη μου... Για να μπαινουν μερικά πραγματα στη θέση τους: Πρώτον ποιος είπε ότι το να διασταυρώνεις ζώα για να πάρεις περισσότερο γάλα είναι το ίδιο με τη γενετική μηχανική; Αν η μάνα σου είχε μεγάλα βυζιά και το ίδιο και οι γιαγιάδες σου, η αδερφή σου μπορεί να εβγαινε απλά με μεγαλύτερα βυζιά (ωραία!). Αν όμως πάρω το γονίδιο για τα μεγάλα βυζιά και της το φυτέψω σε 2,3 η περισσότερα αντίγραφα μόνο και μόνο γιατί θέλω να γίνει μια άξια λόγου πορνοσταρ χωρίς σιλικόνη τότε θα είναι τελείως διαφορετικό. Θα είναι ένας βυζάνθρωπος που θα κάνει μια συγκεκριμένη δουλεια. Ωραίο, γαματο, αλλά δεν θα κάνει για τίποτα άλλο. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι στη φύση υπάρχει το μέτρο και όταν αυτό χάνεται, τότε εξισσοροπείται με μηχανισμούς όπως η... εξαφάνιση! Ο άνθρωπος χάνει συνεχώς το μέτρο στις δικές του παρεμβάσεις. Tα φυτά που τροποποιούν γενετικά για "να μην χρειάζονται φυτοφάρμακα" συνήθως φτιάχνουν μόνα τους τα φυτοφάρμακα τους μέσω ειδικών γονιδίων που τους έχουν ενσωματώσει. Και αυτά τα τρως! Παίρνεις μια ντομάτα και λες: "Τι νοστιμιά είναι αυτη! Αυτος ο orange factor της δίνει μια γεύση από Βιετνάμ!".

    Όσον αφορά στην πυρηνική ενέργεια, προσωπικά πιστεύω ότι είναι εδώ και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Αν δεν την έχεις δεν υφίστασαι ούτε πολιτικά, ούτε πολεμικά, ούτε ενεργειακά. Αλλα επειδή ξέρω πόσο γουστάρεις τα επιχειρήματα (και δεν είμαι ο Liberis) ορίστε τι υπάρχει στο Chernobyl:
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:View_of_Chernobyl_taken_from_Pripyat.JPG
    Εγκατελειμένη πόλη λοιπόν... Γιατί ακόμα και σήμερα τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι πολύ πάνω απ'τα ανεκτά.

    Βαριέμαι να γράφω για τα υπόλοιπα, αλλα νομίζω καταλαβαίνεις που το πάω. Αν θες να τα χώσεις στους παπαρες που διαδηλώνουν, χώστα. Αλλα μην το χρησιμοποιείς ως πάτημα για να ισοπεδώσεις πράγματα που είναι ΣΟΒΑΡΑ. Γιατί το να παράγουν ινσουλίνη ή αντιβιοτικά από γουρούνια δε με πειράζει. Με πειράζει το να παράγουν γουρούνια από ινσουλίνη και αντιβιοτικά.

    ReplyDelete
  131. Το πρωτο πραγμα που μαθαινουν οι φοιτητες του χημικου/βιολογικου ειναι η διαφορα μεταξυ Γενετικα Μεταλλαγμενου και Γενετικα Τροποποιημενου. get your story straight Anonymous

    ReplyDelete
  132. Γραψε για το Dota
    Ποσο μαλακια ειναι

    ReplyDelete
  133. http://fridge.gr/22080/stiles/gmo/

    ξεστραβωθείτε γίδια

    ReplyDelete
  134. Φφφφφ, μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε... Για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα δεν κάθομαι να ασχοληθώ, κυρίως λόγω του ότι δεν έχω το απαραίτητο μορφωτικό επίπεδο (σε αντίθεση με τον κάθε τζιβάτο που νομίζει ότι η ανάγνωση δυο φυλλαδίων της Green peace ισοδυναμεί με master στη Βιολογία). Για την ενέργεια τώρα. Αυτό που θα πω είναι λόγια καθηγητή μας στο Πολυτεχνείο πριν αρκετά χρόνια, όχι δικά μου. Τα δύο κυρίαρχα λόμπι στον ενεργειακό τομέα ήταν εδώ και δεκαετίες το πυρηνικό και οι πετρελαιάδες. Οι πυρηνικάριοι προσπαθήσαν να κάνουν σέντρα στη μικρή περιοχή των πετρελαιάδων με τις εκπομπές ρύπων και τη στάχτη και λοιπά και για αυτό οι πετρελαιάδες βγήκαν στην αντεπίθεση με, ω, ναι (και σόρρυ για το κλέψιμο στις εκφράσεις), τις γνωστές μας ΑΠΕ. Δεν υπάρχει "καθαρή ενέργεια", υπάρχει οικονομικά συμφέρουσα και πρακτικά χρήσιμη ενέργεια. Το πρόβλημα με τις ΑΠΕ είναι κυρίως η αξιοπιστία τους σε ότι αφορά την απρόσκοπτη ροή ρεύματος (πρώτον ο αέρας είναι τελείως στοχαστικός και δέυτερον, μόνο στη Σκανδιναβία παίζει να χτυπήσεις 24ωρη ηλιοφάνεια). Επίσης κάθε άλλο παρά "καθαρές" είναι: η κατασκευή και η διαχείριση των χρησιμοποιημένων υλικών τους (κύτταρα φωτοβολταικών, μπετά ανεμογεννήτριων κλπ) είναι ακόμα σε αρνητικό ενεργειακό και οικολογικό ισοζύγιο. Ειδικά δε τα φουρφούρια, αν δεν έχεις καμιά έρημο Μοχάβε να τα στήσεις, αναγκάζεσαι να καταστρέψεις απέραντες νησιωτικές εκτάσεις απείρου κάλλους, μπας και εκεί που αενάως αυξάνεις την εντροπία παράξεις και καμιά κιλοβατώρα. Καλά, για κάτι βιοντίζελ και λοιπά δεν το συζητώ, μπράβο μαλάκα, παρήγαγες φυτικό καύσιμο και πήγες την τιμή του ψωμιού στα 2 ευρώ. Την φέτα. Για τη δε γεωθερμία, λάβετε υπ'όψιν πως η εκμετάλλευση των γεωθερμοδυναμικών υγρών μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, ενώ μπορεί να προκαλέσει ακόμα και γεωστατική αστάθεια στην περιοχή εφαρμογής. Και δεν τα λέω έξω από τον χορό, οι ΑΠΕ είναι η δουλειά μου! Απλά, όλα θέλουν μέτρο. Δυστυχώς, για πολλά χρόνια ακόμα (εκτός αν κάποιος εδώ έχει κανά tip για την επίτευξη ψυχρής σύντηξης) θα εξαρτώμαστε από τη χρήση καυσίμων (συμβατικών ή πυρηνικών) για την παραγωγή ισχύος βάσης, με τις ΑΠΕ να λειτουργούν περισσότερο υποβοηθητικά ή κατά περιπτώσεις (ας πούμε στην Ελλάδα έχουμε καλό σχετικό υδροδυναμικό και πολύ καλή ηλιοφάνεια). Σίγουρα, στο μέλλον οι ΑΠΕ θα μπορούν να υποκαταστήσουν μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ισχύος, αλλά όπως λέει και ο archaeopteryx, εγώ το παιδί μου σε χειρουργείο ηλεκτροδοτούμενο από ανεμογεννήτρια δεν το βάζω. Εννοείται ότι δεν μπορούν να παρουσιαστούν εκτενώς όλα τα στοιχεία σε ένα "μικρό" σχόλιο και σε καμία περίπτωση δεν διεκδικώ το αλάθητο, αντιθέτως θεωρώ αρκετά ελλειπή τη γνώση μου πάνω σε πολλά ενεργειακά θέματα, απλά σας παρακαλώ, τουλάχιστον μη μου παρουσιάσετε ως επιχείρημα κανά ντοκυμαντέρ του ΣΚΑΙ ή κανά βιβλίο του Αλ Γκορ!!!

    ReplyDelete
  135. Ρε μαλάκες που βρίζετε και το παίζετε έξυπνοι... τι νομίζετε, πως τον βουλώνετε; Δηλαδή τι θα κάνει, θα σβήσει το άρθρο από τη ντροπή του; Λέτε;

    Αυτό εδώ το άρθρο είναι μονόπλευρο as fuck και καλά κάνει ο άνθρωπος και δεν μας λέει και την "άλλη πλευρά", γιατί υποτίθεται πως ξέρεις την αρνητική πλευρά. Σκοπός είναι να διαβάσετε κάτι για τα αρνητικά και μετά να διαβάσετε και mikeius για να σχηματίσετε σφαιρική άποψη, χρησιμοποιώντας την -πώς τη λένε- κριτική σας ικανότητα. Ήμαρτον, κάντε τουλάχιστον μια προσπάθεια να αποδείξετε πως δεν είστε κι εσείς για φόρτωμα στα τρένα.

    Όπως είπε και κάποιος πιο πάνω, η άποψη του mikeius είναι προοδευτική και ενδιαφέρουσα. Κάντε και λίγη συδυαστική σκέψη μπας και ξεκολλήσετε από το 1261 και σταματήστε να βρίζετε σαν καθυστερημένοι.

    ReplyDelete
  136. Είπα δεν θα γίνω σαν τον Liberis αλλα με γαμήσατε ρε γμτ... Οπότε...:

    Y.Γ. για τους "προοδευτικούς": Οταν βγάζεις κάτι σε δημόσιο βήμα, πρέπει να δέχεσαι όλες τις αντιδράσεις - και τον αντίλογο. Εφόσον ο mike εβγαλε άλλη μια μαλακία και δεν μ'εκανε να γελάσω αλλά να μπώ στον κόπο και να γράψω reply (όχι ότι είχα καμια καϊλα, απλά μ'εχουν γαμήσει τα project και είμαι όλη την ώρα μπροστα στο pc, οπότε πρέπει να ασχοληθώ και με τίποτα άλλο)οφείλει να δεχτεί την κριτική μου. Στα αρχιδια μου αν τον νοιάζει ή όχι. Όπως αντιστοιχα στα δικά μου το τι τελικά πιστεύει αυτός, δεν έχω σκοπό να του αλλάξω γνώμη. Απλά κόφτε την αυτήν την πίπα του να βαφτίζετε "προοδευτικό" όποιον έχει το θάρρος να πει τις μαλακίες του δημόσια. Ο mike είναι προοδευτικός, ο Παγκαλος όμως όταν λέει τις χοντράδες του είναι καριόλης, καθίκι, μαλακας και χοντρός. Ου-ά-ου! Νιώθω λίγο πιο Ευρωπαίος με τόσο προοδευτισμό. Μαλάκες...

    ReplyDelete
  137. Πωπω πολλη αντιδραση κ βρισιμο επεσε αυτη τη φορα, και εδω και στο comedy lab. Την αλλη φορα κανε μπραφ για τα μωρα στη φωτια να γινει της twi'lek το καγκελο.

    Καλα ενταξει ο Mikeius ειπε αρκετες πιπες στο συγκεκριμενο αρθρο αλλα δεν προκειται να γινω Liberis στη θεση του Liberi (έ Θωμα-απο πανω?) και να αρχισω να παραθετω αποψεις και επιχειρηματα... Μου αρκει που γελασα 2-3 φορες (Godzilla vs Gigan = epic!!!). Next....

    Υ.Γ.: Παρεμπιπτοντως γραφω αυτο το σχολιο οσο περιμενω να φορτωσει το DOTA για να παιξω. Ελπιζω να επιασες το υπονοουμενο Μιχαλη... εεεε? εεε?

    ReplyDelete
  138. Καλα ντε, πως κανεις ετσι επειδη εθιξαν το CERN... ουτε μετοχες να ειχες.

    ReplyDelete
  139. Ειναι ολοφανερο. Ο Μικεους εχει ξεπουληθει στην Νεα Ταξη Πραγματων.

    Περα απο την πλακα, η αληθεια πρεπει να βρισκεται καπου στην μεση.
    ΠΧ το να τροποποιεις γενετικα τροφες σε 2 μηνες αντι σε 10 χρονια εχει το μειονεκτημα οτι οι οργανισμοι που θα τραφουν δεν θα ειναι ετοιμοι για αυτην. Θεωρια της εξελιξης.
    Αναγκαζοντας την εξελιξη μπορει να μην εχεις ευχαριστα αποτελεσματα.

    ReplyDelete
  140. THANATOS STA BC547!!

    ReplyDelete
  141. Έλα Mikeius, πες την αλήθεια. Δεν έχεις βγάλει ακόμα το Χημικό.

    ReplyDelete
  142. Τραβηγμένο όσο δεν παίρνει. Χωρίς επιχειρήματα. Και καθόλου αστείο.
    Ο άδειος τενεκές κάνει τον περισσότερο σαματά Mikeius. Και μάλλον το ξέρεις καλά αυτό.
    Ευχές για ταχεία ανάρρωση.

    ReplyDelete
  143. Entaksi loipon ekana to lathos na diavasw comments kai thelw na apantisw . Ontas ptolemaidiotis thelw na pw gia esas tous magkes aktivistes tou diadiktiou pos einai eukolo na xoreveis ekso apo ton xoro .Edw stin poli mou to 96% ton thanaton einai apo karkino kserete se ti arithmo milame ? 600-700 nekrous ton xrono apo tin vromodei kai nai sinexizoume na zoume edw giati eutixos to kratos plirwnei ton karkino mas ligo kalitera apo oti esas tous ipolipous .Ston planiti genikos iparxoun pano apo 500 pirinika ergostasia apo ta opoia exoun iparksei monaxa 2 pirinikes katastrofes ek ton opoion oi nekroi se sinolo meta apo toso xronia exoun agkiksei tous 75.000 ean omos stin ptolemaida mono exoume 700 thanatos ton xrono ta teleutea 10 xronia agkizoume to 10% auton ton "megalon" pirinikon katastrofon xoris na ipologisw alles polis oi opoies nekrwnoun ton kosmo tou apo ton ligniti ean eixa tin epilogi prosopika tha ithela ena piriniko ergastasio stin ptolemaida para ton sinexomeno karkino pou mou dinoun oi lignoitokaftes .Sinxaritiria se esas tous morfomenous alla deite prota ta gegonota kai afiste auta pou sas lene sta sxolia sas .

    ReplyDelete
  144. Πες τα ρε αποπανω. Αντε γιατι ολοι εδω μεσα ειναι:

    "Mikeius, εσυ απ' οτι φαινεται εισαι υπερ του καρκινου κι εγω πρεπει να πεισω ολους εδω μεσα οτι ειμαι κατα, γι αυτο παρτε 2 κιλα Wikipedia για να ξεκαθαρισω ποσο μισω τον καρκινο."

    ReplyDelete
  145. Τι;ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ; Απολογεισαι; Δινεις εξηγησεις; Κριμα. Γκρεμισες ό,τι εχτιζες τοσα χρονια. Το μπλουζακι οκ το προσπερασα, ομως αυτο παει πολυ.
    Εκτος κ αν η αλλαγη αυτη ειναι post-"καλυπτω κ ξεσπαω τη φλωρια μου γραφωντας καφριλες που με κανουν κ νοιωθω λιγο μαγκας",ειναι δηλαδη "παω στο επομενο σταδιο που εχω ξεκομπλεξαριστει ωστε να απανταω σε αυτα που μου λενε"

    Τελος παντων,στο ποστ τωρα:
    1)Αυτο με το μουνι κ ντουί σου εχει τυχει;
    2)Ακομα κ αν δεν ηξερα οτι εισαι του πολυτεχνείου, θα καταλαβαινα οτι δεν εισαι του βιολογικου απο αυτα που λες για τα μεταλλαγμενα.
    3)Δεν ακουσα πουθενα να λενε κατω η πυρηνικη,ζητω τα ορυκτα.Ας χτυπουσες τις (δυνητικα καλλιεργησιμες) εκτασεις που απαιτουν οι ΑΠΕ.

    ReplyDelete
  146. Α! Ευχες για ταχεία αναρρωση κ απο μενα.

    ReplyDelete
  147. Εννοείται ρε mikeius είσαι υπέρ του καρκίνου. Δηλαδή υπάρχει πιθανότητα απλά να σπας λίγο τον κλοιό της μαλακίας για να πεις και την άλλη άποψη; Και όλοι αυτοί οι υπερεπιστήμονες στην πραγματικότητα είναι μαλάκες που βλέπουν κάτι ανάποδο και φέρονται σαν ορκ; Πσσσ... κοίτα κάτι πράγματα...

    Πέρα από την πλάκα όμως, σοβαρά σκέφτομαι πως πρέπει να απενεργοποιήσεις το σχολιασμό. Όχι σε μερικούς. Σε όλους. (Και πριν ρωτήσουν τα μουνιά, ναι και σε μένα.) Δηλαδή το θέαμά τους αρχίζει να γίνεται λυπηρό κιόλας.

    ReplyDelete
  148. Απολύτως σωστά όλα όσα γράφεις. Εύγε!

    ReplyDelete
  149. μηπως φταιει το ακακο τσερνομπιλ που γεννηθηκες σαν νανος?

    ReplyDelete
  150. ΚΑΙ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΜΩΡΗ?

    ReplyDelete
  151. Αφιερωμένο σ' όλους τους αργόσχολους, ανίδεους χίπιδες:
    http://oi44.tinypic.com/15wc7b4.jpg

    ReplyDelete
  152. Παίζει να γέλασα περισσότερο με το πρώτο σχόλιο του zumetral από ότι με το άρθρο...Να το κοιτάξω?

    ReplyDelete
  153. ρε μικέ όσοι έχουν πειραχτεί με το άρθρο είναι τερατογενέσεις του τσέρνομπιλ,δεν είναι ωραίο να τους μειώνεις έτσι

    ReplyDelete
  154. kala o allos giati thelei na balei ta arxidia tou se fourno mikrokumaton???mpas k diastalthoun kai fenete oti exei arxidia??? giati den exeis to xeroume..

    ReplyDelete
  155. Προς Jesus DeSaad
    το "οδοιπορικό της δημοσιογράφου που έκανε ένα τουρ με μηχανάκι και ένα Geiger Counter" που αναφέρεις, αν και ομολογουμένως ενδιαφέρον, είναι αρκετά αμφιλεγόμενο, κάποιοι ισχυρίζονται πως πρόκειται για απάτη.

    Καίτη

    ReplyDelete
  156. Μιχαλακη εκανα μια παρατηρηση καθως διαβαζα το comment του Siciliano που "ειναι απο Πτολεμαιδα" και θυμήθηκα και καποιον αλλο που ειπε για καπνους απο εργοστασια βλεπε εδω http://faeenamalaka.blogspot.com/2009/08/emo.html παραγραφος 4 γραμμες 2,3

    ο Siciliano γραφει σαν και σενα, δινει στατιστικα στοιχεια σαν και σενα με μονη διαφορα τα Greeklish. Δε βαριεσαι λεω εγω μωρε μαλακα Αλφρέντ βλεπεις συνομωσιες, συμπτωση θα ειναι αλλα απο κατω παρε και το "like"-επιβεβαιωση του Mikieus που με κανει ακομη πιο καχυποπτο...

    Ισως να ειναι το ιδιο προσωπο, ισως λεω μαλακιες αλλα ρε Mike καταλαβα ενα πραγμα: οτι πολυ θελεις να την "πεις" στους αναγνωστες σου. Που ειναι εκεινες οι παλιες εποχες που τους εγραφες ολους στ' αρχιδια σου και εκανες τη καυλα σου ?

    αλλα τωρα ξεχασα αλλαξες επιπεδο/κατηγορια μπηκες στο Comedy Lab το πιο "κρυο" σαιτ που υπαρχει στο ιντερνετ.

    ReplyDelete
  157. Γελάω με τα Profile NamesDecember 5, 2011 at 6:57 PM

    Απαντάς πολύ συχνά....
    Πάρα πολύ συχνά....
    Με απογοητεύεις.....
    Σε λίγο θα απαντάς και σε τύπους Shinobi και Liberis..

    ReplyDelete
  158. Γελάω με τα Profile NamesDecember 5, 2011 at 6:57 PM

    "Πες τα ρε αποπανω. Αντε γιατι ολοι εδω μεσα ειναι.."
    Σκάσε πούστη!

    ReplyDelete
  159. Γελάω με τα Profile NamesDecember 5, 2011 at 6:59 PM

    Κατά τα άλλα, το αρθράκι overall καλό ήταν.
    (άμα δε σου άρεσε πήγαινε να φτιάξεις καλύτερο..! :D)

    ReplyDelete
  160. Ρε αμόρφωτε άσχετε βλάκα, ποιος σου είπε ρε καραγκιόζη ότι ο κτηνοτρόφος που διασταύρωνε τις πιο αποδοτικές κατσίκες έκανε γενετική τροποποίηση; Έχεις ιδέα τι είναι γενετική τροποποίηση και μετάλλαξη; Πραγματικά πρώτη φορά ξεπέρασες τη μαλακία που σε δέρνει. δεν περίμενα να γράψεις τόσο μεγάλη μαλακία άρθρο. Άνοιξε κανένα βιβλίο.

    ReplyDelete
  161. ρε μαλακα μικε τα κοιμιασες με τον ασχημια εμαθα

    ReplyDelete
  162. Se antigrafoyn edw http://fridge.gr/22080/stiles/gmo/ kai prospatun na pisoyn osous pio polous mporoyn yper ths neas takshs pramatwn

    ReplyDelete
  163. Παραδέξου οτι γραφεις μαλακιες για το τσερνομπυλ και μην το γαμας αλλο. Οι συνεπιες ηταν δραματικες και λογω μαλακιας και εσυ εισαι ο μοναδικος που δεν τις αποδεχεσαι, χωρις σκοπο...

    ReplyDelete
  164. Χτες ειδα σε τηλεφωνικο θαλαμο:
    "6945869248 ειμαι αγορι παιρνω πιπες -Μιχαλης"

    ξηγησου μιχαλακη, δουλεια ή διασκεδαση? δε σε πληρωνουν καλα οι λουγκρες του κομεντιλαμπ για να τους δινεις κωλο κ ειπες να κανεις κ κανα παρτταιμ τζομπ? πες ποσα σου δινουν? ποσα? ε? ε? σου υποσχεθηκαν να σε βαλουν κ για 15 δευτερολεπτα (χαχαχα μονο 15 γαμημενα sec ανυπαρκτε τυπε) στο σταρ για αμοιβη? κλειστο το κωλομπλογκ οπως ο τιμιος ο μαστερτζης, κ τραβα στον αποτυχημενο φιλο σου το Συλα να σου τον ακουμπησει. Αφου δεν το χεις πια. παει. αστο. αντε γεια

    ReplyDelete
  165. Α κ κατι ακομα που επειδη ειμαι νταης, γουσταρω το spam και μισω τα υστερογραφα το γραφω σε αλλο κομμεντ... τι στομπουτσο ειναι αυτη η πατεντα με ταυτοχρονο αρθρο και μπραφ??? ουτε η γαμημενη κυβερνηση παπαδημου δεν ειναι τετοια πατεντα. για να μη στη λενε οι αλλοι οι τρολλαδες οτι δν γραφεις αρθρο το εκανες? καριολη κομπλεξικε τημπαναγια σου μεσα. κατα τ αλλα το παιζεις κυριλες κ μαγκας κ σταρχιδια μου ολα κ κανω μπραφ κ σοποιον αρεσει. ασε ταλλο... που καθεσαι κ απαντας σε καθε πουθενα στο λαμπ επειδη ειναι ταχαμ ταχαμ σοβαρο το θεμα. αντε γεια ξεγραμμενε

    ReplyDelete
  166. γιατι οι αλλοι οι πουθεναδες στη σχολη μου? που χαζογελανε κ φωναζουν "στα τρενα"? κ λενε "σωστα τα λεει ο μπραφ"? κ καθονται κ σανεβαζουν κ στο γουολ τους τα μουνοπανα? τι στομπουτσο τους ποτιζεις βρε αρχιδι? ρε δεν παει καλα ο κοσμος. ρε κουραδα θελω απλα να σε δω καποια στιγμη σε κανα σκερτς απο κεινα τα απαραδεκτα του κομεντυλαμπ στο σταρ. θα κλασω στο γελοιο. γαμω τη θηλυπρεπεια σου δηλαδη.... οχι σοβαρα απ το γκωλο βγαινει η φωνη σου? η πρωην μου πιο αντρικη φωνη ειχε... εκτος αν εχει επεμβει ο συλας κ το μακριναρι του στο λαρυγγα σου. παλιορουφηχτρα. χαρυβδη. αντε γεια!!!

    ReplyDelete
  167. επειδη οι φιλοι μου αργουν να ρθουν για ντοτα (μη σου μπαινουν ιδεες) συνεχιζω να γραφω απο το pc τριτη σειρα απ το παραθυρο σε γνωστο νεταδικο της επαρχιας ονοματα δεν λεμε. κ ειναι κ μεσ στη μπιχλα το πληκτρολογιο γαμω τηντρελα μου. λοιπον υπαναπτυκτε τι ζορι τραβας με τις στατιστικες κ τα πινακακια κ τις πιτες κ τα ποσοστα κ τα γκουγκλ σερτς?? εισαι νταης τωρα δλδ? τη λες σε ολους? καθεσαι κ γραφεις χιλιες πιπες κ αραδιαζεις μερικα επιχειρηματα της πουτσας λες κ κανεις εκθεση στη 3η λυκειου (16.8 ειχα παρει αντε γεια μουνια) και μετα μου πετας κ 2 ποσοστα κ καθαρισες. τουλαχιστον καποτε εγραφες τις αρχιδιες σου και εκανες τις κατηγοριοποιησεις σου και εγραφες ολο το λαο στο παπαρι σου κ τελος. τωρα σ εχουν φαει ολα τα κομπλεξ κ επειδη ζοριζεσαι πιο πολυ κ απο δυσκοιλιος στουμπωνεις παντου ποσοστα. ετσι σου μαθαν? ε? μουνι? γαμω τα μηνυγγια σου. αντε γεια

    ReplyDelete
  168. δεν παιζει το ντοτα! τοχριστο μου θα γαμησω την υπαλληλο απ το νεταδικο. νταξ καλο μουνακι ειναι μελαχροινια καλος κωλος αλλα λιγο αβυζη γαμωτο. κ αλληθορη νομιζω. παιζει δεν ξερω δεν βλεπω καλα ειναι σκοτεινα εδω.... συνεχιζω... αυτος ο παρταλας που ακουγεται καναδυο φορες στο μπραφ απο πισω ποιος στοδιαλο ειναι? φιλος? γκομενος? για μεγαλο πουθενα το γκοβω. αλλα κ εσυ καλυτερος εισαι? ειπαμε απ το γκωλο βγαινει η φωνη σου. α και τι στομπουτσο ειναι αυτη η αρχιδια στα δεξια? παραδοσιακο καφενειο η αυλη. αχαχαχααχαχαχα! τι μαλακιες ειναι αυτες ρε? εκει τραγουδας τα βραδια? κ αλλα λεφτα θες να βγαλεις μωρη γελοιε? καφενειο ειναι αυτο ή γκευ μπαρ? μες στη μπουστεια φαινεται. εχει καλες χεστρες τουλαχιστον? γιατι μου ρχεται λιγο χοντρο τωρα. νταξ θα σφιχτω μη μασας. ειναι κ βρωμικες εδω οι χεστρες. το γαυρο πως τον βλεπεις αυριο? θα νικησει? με μιση ομαδα η αρσεναλ αλλα ... ωπα μπηκε το ντοτα πα να καω. αντε γεια γαμω το τσουκαλα σου

    ReplyDelete
  169. Mike sou proteino nea onomata gia to blog giati den exei sxesi me palia.
    Faeenaasxeto.vlakspot.com
    FaeenapoutsoapotonErmola.poustspot.com
    Faeenaagamito.takseroolaspot.com
    Faeenaaktinidiobaskaipsiloseis.shortspot.com
    Faeenakaikalaantirisiatispoutsas.meepeisespot.com
    Faeenaproinfakekafro.e-kafrospot.com
    Faeenanerd.mikepeouspot.com
    Faetogalatakisoumalaka.florspot.com
    Faeenanalesvio.lesvroulezspot.com
    kai Faeenapirinikoatiximastonkolosou.boumspot.com
    Etsi na ananethoume ligo agapi mou.

    ReplyDelete
  170. ti egine re mike se mpouzouriasan h akoma?

    ReplyDelete
  171. Nomizo pleon to mono pou leipei apo to Mpraf einai to Moraa sti fotia pt.1 & 2. If you dare... ;)

    ReplyDelete
  172. Ισως η πρωτη φορα που το μπραφ ηταν καλυτερο απο το αρθρο..Μαλλον εχει αρχισει η φωνη σου να γινεται σε μας πιο οικεια. Πιτσιρικαδες στο χωριο, μια κοπελιτσα που ερχοταν απο Αθηνα για διακοπες, τυχαινε να εχει 4 δαχτυλα στο δεξι της ποδι, και τα πλαγια μεγαλυτερα απ τα μεσαια. Ε εμεις οι καφροι την φωναζαμε Τσερνομπιλ μιας κ ηταν γεννημενη το 86. Τυχαιο??? Και στο χωριο μου στην ορεινη Καρδιτσα λοιπον θυματα της ραδιενεργειας και εσυ πες οτι θες..

    ReplyDelete
  173. "pou eimai apo ptolemaida" ok aderfe apla kaneis click sto ikonidio mou mpes kai sta dio blog ta opoia grafw kai vlepeis tis eidiseis tis opoies exw an einai apo ptolemaida i pio polles kai to poso sixna anafora ginete stin poli pou katoikw . Euxaristo gia to gegonos oti me les idios o mike giati apla goustarw to humor tou .

    ReplyDelete
  174. Χαχαχαχα ρε συ gaki-san ή όπως σε λένε, τι στο διάολο παίρνεις? Σοβαρά τώρα. Δώσε μας και μας από λίγο.

    ΥΓ: Πώς πήγε το DOTA? Τον ήπιες? Να δεις που ο Mikeius θα το κάνει κάποια στιγμή το άρθρο.

    ReplyDelete
  175. Φίλε από Πτολεμαίδα, το πρόβλημα δεν είναι τα εργοστάσια, το πρόβλημα είναι ότι οι τοπικοί σας άρχοντες προτιμούσανε να κάνουνε χαρούλες στις συνδικάλες της ΔΕΗ, για να κονομάνε ψηφοθηρικά κουπονάκια-θέσεις εργασίας για το ντόπιο πόπολο και τα λεφτά για τα φίλτρα και τους αποθειωτές να πηγαίνουνε σε ενισχύσεις της ΓΕΝΟπιπόΠ-ΔΕΗ και σε χιμπαντζήδες στυλ Φωτόπουλος. Μέρος από τα λεφτά που θα δώσουνε στις διάφορες τέρνες-σμέρνες κατασκευαστικές για να φτιάξουν τα υπερμεγέθη φουρφούρια αύξησης της εντροπίας του σύμπαντος και κιμαδοποίησης της εντόπιας εναέριας πανίδας αν τα χρησιμοποιούσανε για αναβάθμιση των λιγνιτεργοστασίων και φτηνή ενέργεια θα συνεχίζαμε να παράγουμε και δε θα επιβαρύνονταν ο ντόπιος πληθυσμός. Ψάξτε το λίγο.

    ReplyDelete
  176. Mikeius
    Αν το κειμενό το έγραψες για να κάνεις πλάκα, έχεις πετύχει το σκοπό σου.
    Αν το έγραψες σοβαρά και αυτά είναι τα επιχειρήματά σου, τότε άντε τράβα και γαμήσου με μεταλλαγμένο αγγούρι γιατί δεν τα ξέρεις καθόλου καλά παλιοξεφτίλα.

    Όσο για τα αμόρφωτα ζώα που επιμένουν να φράφουν με greeklish, να πάνε να γαμηθούν κι αυτά με κανένα μεταλλαγμένο τράγο να νιώσουν λίγη ντεμέκ χαρά στα ξεχειλωμένα σκέλια τους.

    ReplyDelete
  177. ΝεραϊδονονάDecember 6, 2011 at 7:49 PM

    Πες τα! που λένε τα γενετικά τροποποιημένα μεταλλαγμένα και μετά γκρινιάζουν για την ορολογία! Και για όσους αναφέρουν τη Monsanto: ναι, είναι κερατάδες και ναι, τα έχουν κάνει όλα αυτά, αλλά όταν πιάνουν ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων γιατί σερβίρουν μπόμπες δεν βλέπω κανέναν σας να καταδικάζει τις μεθόδους αποστάξεως. Το ότι οι εταιρίες είναι από πολύ έως τελείως αναξιόπιστες σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε καλύτερους ελέγχους, όχι να γυρίσουμε στα χρόνια πριν τη Βιομηχανική επανάσταση.

    Και όσον αφορά τα πυρηνικά: αυτό που λέει ο Mikeius είναι το εξής απλό: η μέθοδος παραγωγής ενέργειας από το κάρβουνο είναι πολύ πιο θανατηφόρα και επιζήμια, οπότε θέλει κράξιμο πριν από την πυρηνική ενέργεια. Θέμα προτεραιοτήτων.

    Mikeius, μια πρόταση: το ακόλουθο βιβλίο έχει πιάσει όλες τις "εναλλακτικές μεθόδους ιατρικής" και τις έχει περάσει από κρισάρα. Και μόνο από την εισαγωγή, που λέει πώς καταλήξαμε στις σημερινές μεθόδους παραγωγής φαρμάκων μπορείς να βγάλεις φοβερά επεισόδια.

    http://www.trickortreatment.com/

    ReplyDelete
  178. Gaki-san U MAD BRO?

    ReplyDelete
  179. Συγγνωμη,τι λεμε?
    Για ποιο απ'ολα να χτυπαω το κεφαλι μου στον τοιχο?
    Για το γεγονος οτι φανατισμενοι λενε ναι ρε πες τα μονοπλευρα,να ασπαστουμε τις αποψεις σου και να τις κανουμε καραμελα για να εχουμε και κανα επιχειρημα να λεμε αν μας ρωτησουν ποια ειναι η αποψη μας για την πυρηνικη ενεργεια.
    Η οτι ο αλλος υποστηριζει γενετικα μεταλλαγμενα και πυρηνικη ενεργεια χωρις να εχει ψαξει το θεμα?Θες να βγαλεις γελιο?Ασχολησου με κατι αλλο,οχι με τους ακτιβιστες και τους χιπιδες που μαλλον καποιο λογο εχουν για να ντυνονται μελιτζανες.
    Το ηξερες οτι τα πυρηνικα εργοστασια ακομα και σε ομαλη λειτουργια εκπεμπουν ραδιενεργεια?Γι'αυτο και πανιδα στη γυρω περιοχη δεν υπαρχει?
    Αν ειναι τοσο αβλαβης και καθαρη ρε παιδια γιατι η Γερμανια το πυρηνικο της εργοστασιο το χτιζει στη Ρουμανια?
    Τοσοι καρκινοι,τοσες τερατογεννησεις,τοσες μεταλλαξεις και μυαλο δεν βαζουμε.
    Ναι στην επιστημη,ναι στην προοδο αλλα οταν κατι φευγει εκτος ελεγχου να εχουμε την ωριμοτητα να πουμε στοπ.

    ReplyDelete
  180. Φουκουσίμα.
    Οπότε βρείτε άλλον τρόπο να παράγετε ενέργεια (αέρας, ήλιος, κυματάκια, κλανιές κλπ.) Κι ας είναι ακριβός στην αρχή, μετά θα είναι πιο φτηνός. Άντε γιατί πολύ καρκίνος παίζει και δε γουστάρω.

    ReplyDelete
  181. Mordy the fox


    Ayto pou de katalavainete einai oti to arthro me ta pyrhnika k ta metallagmena,to entexo ,h ataka me th gaggraina sto mouni kai h kapela sistina, ola einai TEXNH.


    Texnh onomazetai ayto pou se kanei na mpeis sth diadikasia na filosofiseis,na skefteis ,na amfisvitiseis tis idies sou tis apopseis,na gineis kalyeros anthrwpos.


    h kafrila,h isopedwsh twn padwn kai oi (omologoumenws) koryfaies atakes,einai texnh.An e;iste toso texnokrates pou na mh skampazete ap ayta,ti diaolo diavazete mpraf.


    Telospantwn,akouste k ligo Floyd ki afhste ton motsart, sas efage h pseytokoultoura.

    hlithioi.

    ReplyDelete
  182. @Siciliano μια υποθεση εκανα δε πα να πει οτι ειναι και σωστη. Μαλακα Μαικ βγαλε το μοντερεισον ρε μουνι

    ReplyDelete
  183. ...kai eisai kai polytexniths, agrammate kai astoixeiwte malakako! Alla sou ka8etai pou pia de xreiazontai epixeirhmata gia na arxisoun na fwnazoun oi upoloipoi gurw-gurw "sta trena" kai "oust" kai na se shkwnoun stous wmous les kai eisai.. wp, miso - EISAI - o ekproswpos ths metriothtas kai ths hmima8eias tous. VLAKA!

    ReplyDelete
  184. @spahos

    Το πιο προφανές αποτέλεσμα της ραδιενέργειας είναι η βλακεία σου. Δηλαδή έγινε εκροή ραδιενέργειας κάποτε και ένα κοριτσάκι γεννήθηκε με ένα περίεργο πόδι 3000 χλμ μακριά; Μάλλον τυχαίο είναι. Και το παρατσούκλι Τσέρνομπιλ δείχνει μόνο πόσο γύφτικα καθίκια ήσασταν σαν παιδιά. Αν έφταιγε το Τσέρνομπιλ, η κοπέλα δεν θα ήταν λειψή στο ένα της ποδι. Θα ήταν κάπως σαν κι αυτό: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Kiev-UkrainianNationalChernobylMuseum_15.jpg

    Τράβα γαμήσου βραδιάτικα.

    ReplyDelete
  185. Ε ρε ασχετίλα που κυκλοφορεί στα κόμεντς. Το μόνο που δε σου 'χουν πει ακόμα είναι για τους 140.000 χιροσιμοναγκασακαίους.

    Το CERN btw πώς το κότσαρες δίπλα στην πυρηνική ενέργεια; Νταξ, είναι μαλάκες αυτοί που τα μπλέκουν, αλλά μη γίνεσαι κι εσύ μαλάκας.

    ReplyDelete
  186. To DotA μαλακία δεν είναι;

    ReplyDelete
  187. Παιχταρά καλά τα λες γενικά και ωραίο το στυλάκι παρότι ίσως λίγο περισσότερο χύμα από ότι χρειάζεται, αλλά για το CERN τα έχεις κάνει μαντάρα.

    Δεν εφήυρε ούτε το ίντερνετ, ούτε το web ούτε τίποτα από αυτά.

    Ένας επιστήμονας, o Tim Berners-Lee, που εργαζόταν εκεί πάνω σε άλλα πράγματα σαν φυσικός, από προσωπικό ενδιαφέρον και λίγο πολύ στην πλάκα και στον ελεύθερο χρόνο του έφτιαξε ουσιαστικά το πρώτο Http σύστημα με μόνο στόχο την ανταλαγή πληροφοριών ανάμεσα στους επιστήμονες του CERN. Ορίστε και η πρόταση που ξεκίνησε το όλο θέμα: http://info.cern.ch/Proposal.html

    Ήταν λοιπόν κάτι άσχετο με την έρευνα του CERN και το τι προσφέρει αυτή και το ότι έχει διαδοθεί τόσο αυτός ο αστικός μύθος περί του ίντερνετ και του ρόλου του CERN σε αυτό θα έπρεπε να σου λέει πολλά για το πόσο χρήσιμο είναι το CERN και η έρευνα του γενικότερα.

    Καλή η επιστήμη, ακόμα καλύτερη και η τεχνολογία, αλλά ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι γιατί μπορεί κάποια μέρα στο πολύ κοντινό μέλλον να δεις πολλούς κυρίους με Ph.D. και άσπρες μπλούζες που τώρα ψάχνουν για σωματίδια του θεού και του διαβόλου να παίρνουν τα τρένα μαζικά σαν υπεύθυνοι για τις μεγαλύτερες επιστημονικές απάτες της ιστορίας.

    Και μιας και είσαι και μηχανικός από ότι κατάλαβα, καλό είναι να είσαι λίγο περισσότερο επιφυλακτικός με την μαθηματική φυσική ;-)

    Φιλικά
    Zweistain

    ReplyDelete
  188. grapse gia to apoxeteutiko susthma sto vuzantio! mono giauto isws na "petuxeis" k kati! kalo tha tan otan grafeis na anafereis k phges alla auto proupothetei k ereuna oxi apla kraksimo! gia to sigkekrimeno post to mono pou exw na pw einai ksereis ti shmainei MONSANTO? exeis ta paidia tou chernobil??

    ReplyDelete
  189. Πήγα να στα χώσω σε αυτό το άρθρο αλλά με καλυψε ωραιότατα ο Καραχρηστιώτης..

    Ατανσιόν γιατί καλή η αντιλογία, αλλά μη γίνεις και σαν την Παπαρήγα ...

    ReplyDelete
  190. Zweistein είσαι για το μπούτσο.
    Ο Siciliano σας pawnάρησε όλους με την Πτολεμαΐδα.

    Καραχρηστιώτης

    ReplyDelete
  191. ελα παραδεξου το πρωτα εβγαλες το ΜΠΡΑΦ και μετα πηρες το σεναριο και το εκανες αρθρο!

    ReplyDelete
  192. opou akous polla kerasia kopse ta lsd giati ta kerasia de milane

    ReplyDelete
  193. Εξελίσεσαι βλέπω.

    Εκτός από το να αντιγράφεις τo http://maddox.xmission.com/

    άρχισες να παπαγαλίζεις τα δελτία τύπου
    το παγκόσμιου οργανισμού πυρηνικής ενέργειας.

    Εντάξει, το να γράφεις μαλακίες για βυζιά και ταινίες δεν πειράζει. Το να γράφεις μαλακίες και ψέμματα για τα καλά πυρηνικά είναι κακό.

    Άντε λοιπόν τράβα να νοικιάσεις ένα σπίτι στο Τσερνόμπιλ, ήρεμα είναι και δεν θα σε ενοχλεί κανείς...

    ReplyDelete
  194. Τελικα εισαι μαλακας. Ημιμαθες καθυστερι του κερατα. Προκαλεις για να προκαλεις. Τελος. Παρ'τα μην στα χρωσταω.

    ReplyDelete