Thursday, November 26, 2009

District FUCKING nine!

Πριν από 5 χρόνια, ένας ταλαντούχος ερασιτέχνης σκηνοθετης-animator ονόματι Neil Blombkamp έβγαλε ένα προτζεκτάκι μικρού μήκους με τίτλο "Alive In Joburg". Το κλιπ κέντρισε το ενδιαφέρον του Peter Jackson που προώθησε τον νεαρό σκηνοθέτη να αναλάβει μια ταινία για το Halo, το πιο ΒΑΡΕΤΟ first person shooter που είχα την ατυχία να παίξω σε display του Πλαισίου πριν πέσω σε ναρκοληπτικό σοκ για 3 μήνες. Δόξα το Θεό, το Halo movie ναυάγησε. Αντ' αυτού ο Jackson προτίμησε να δώσει δημιουργική ελευθερία στον Blompkamp να επεκτείνει το "Joburg" σε κανονικού μήκους ταινία. Και έτσι προέκυψε το District Nine, η καλύτερη ταινία που θα δείτε φέτος.

ΝΑΙ, ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ: Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ!

Το concept έχει ως εξής. Ένα τεράστιο εξωγήινο σκάφος έρχεται στη Γη και ακινητοποιείται πάνω από το Γιοχάνεσμπουργκ για 2 δεκαετίες. Οι 1 εκατομμύριο περίπου εξωγήινοι που βρίσκονται μέσα είναι κάτι σαν "γαλαξιακοί" πρόσφυγες που, όπως όλα δείχνουν, έκαναν στάση ανάγκης στον πλανήτη μας. Εμείς φυσικά τους βγάζουμε απ' το σκάφος και τους δείχνουμε τι εστί "ανθρώπινη φιλοξενία": Τους πετάμε σε ένα γκέτο (την District 9) σαν τα ζώα, όπου κατοικούν υπό άθλιες συνθήκες και υπό την φύλαξη μιας αδίστακτης ιδιωτικής στρατιωτικής φίρμας. Όλοι οι ντόπιοι, λευκοί και μαύροι, θέλουν οι να φύγουν οι εξωγήινοι από το Γιοχάνεσμπουργκ και να μεταφερθούν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας γλοιώδης ρατσίσταρος (προς τους εξωγήινους πάντα) προϊστάμενος της εταιρείας φύλαξης του γκέτο. Κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης να μετακινηθούν οι εξωγήινοι στο στρατόπεδο, κάνει έφοδο σε μια από τις τρώγλες και ανακαλύπτει...

Αυτά παιδιά. Δε θα πω τίποτε άλλο, αρκετά σας χάλασα από το εργάκι. Πηγαίντε να το δείτε ΣΗΜΕΡΑ! Η ταινία γαμάει πατούρια! Ισορροπεί τέλεια την καταιγιστική δράση, την ωμή βία, τους προσιτούς και ανθρώπινους χαρακτήρες και τα άψογα εφέ με ένα κοινωνικό υπόβαθρο εμφανές, αλλά δυνατό. Είχα τη σπάνια ευκαιρία να δω φαντάρους που ανατινάζονται από εξωγήινα ρομπότ και συγκινητικούς παραλληλισμούς με το Απαρτχάιντ και το Ολοκαύτωμα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

Θυμάμαι όταν έθαβα το Star Trek και το Transformers 2, μερικοί από σας εντός και εκτός blog είχατε την εξής ανταπόκριση: "Χέσε μας ρε Mikeius! Ταινία με νταπαντούπα πας να δεις. Όταν μπαίνεις στο σινεμά, πρέπει να αφήνεις το μυαλό σου στην πόρτα και απλά να διασκεδάζεις. Δε γίνεται να περιμένεις μια ταινία να έχει εξωγήινους, μπιστολίδια, εφέ, ρομπότ, εκρήξεις, διαμελισμούς πτωμάτων ΚΑΙ να σε συγκινεί κιόλας με ταύτιση στα πρόσωπα και το μήνυμά της!". Ξέρετε τι απαντάω εγώ;


Mια ταινία με καλύτερα ρομπότ από το Transformers, καλύτερη δράση από το Star Trek, περισσότερη βία από το Terminator και καλύτερα εφέ κι απ' τις τρεις. ΟΚ, μπορεί ενίοτε τα διαστημόπλοια να μη φαίνονται 100% ρεαλιστικά. Αλλά όταν ένας C.G.I. εξωγήινος με πλοκάμια για στόμα, που επικοινωνεί με "κλικ" και "γκρου-γκρου" έχει καλύτερη ερμηνεία απ' ότι όλοι οι άνθρωποι του Transformers μαζί, τότε ξέρεις ότι οι εφετζήδες δούλεψαν με μεράκι. Βλέπε και μάθαινε Michael Bay! Όταν χτίζεις ενδιαφέροντες χαρακτήρες για τους οποίους μας καίγεται καρφί, μια σκηνή δράσης αποκτά πολύ μεγαλύτερη αξία. Είμαι ο μόνος που το θυμάται αυτό; Δε θέλουμε 80 εκρήξεις και 100.000 τροχιοδεικτικές σφαίρες να λάμπουν ανά δευτερόλεπτο. Θέλουμε ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΡΙΧΝΟΥΝ Ή ΤΙΣ ΤΡΩΝΕ! Και μη νομίζετε ότι το District Nine θυσιάζει μέρος του θεάματος για να το πετύχει. Μιλάμε για 100% χάρντκορ, "άνω των 18", σφιχτοδεμένη δράση, με βρωμιά και αίμα και λάσπη και ανθρώπινα μέλη να σκορπίζονται σαν κομφετί στο Πατρινό καρναβάλι της βίας!

Φίλε αναγνώστη, γκρεμοτσακίσου και πήγαινε δες την. Μην την κατεβάσεις σε γαμο-torrent ή γαμο-rapidshare. Άνθρωποι δούλεψαν υπερωρίες για να βγει επιτέλους μια αξιοπρεπής ταινία επιστημονικής φαντασίας. Βάλε το χέρι στην τσέπη και σκάστους τα! TRUST ME.

Το ξέρω, φτάνουμε στο τέλος του άρθρου και ακόμα δεν έχει σκάσει το χειλάκι σας. Τέτοιες ταινίες κάνουν κακό στο blog. Είχα ακούσει μεγάλο hype για το District Nine, οπότε μπήκα στην αίθουσα κρατώντας μικρό καλάθι και μεγάλο φτυάρι. Θα μπορούσα τώρα να σας γλυκαίνω με κλασικό εξυπνακίστικο τρολλάρισμα, υπερβολικές παρομοιώσεις, αναφορές σε νοσταλγικό καλτ και ευρηματικές χρήσεις για ανθρώπινα κόπρανα. Αλλά δυστυχώς και ευτυχώς, αυτή τη φορά I 've got NOTHING. Κύριε Blombkamp, συγχαρητήρια. Με βουλώσατε!

Και μια και το 'πα, κάτσε να εκπληρώσω τις απαιτήσεις του συμβολαίου μου.
Εεεε...
- Είσαι πιο απογοήτευση κι από βίντεο της Cytheria που γαμίεται 3 ώρες χωρίς να χύνει σταγόνα.
- Φάε το κατακάθι από φιλτραρισμένο νερό κλύσματος.
- Πιφ και Ηρακλής.

188 comments:

  1. s'aytous nai isws na ta skasw (oxi oti exw k upoxrewsh) alla oxi sthn ka8e kwlogamhmenh ai8ousa ths perifereias pou sou zhtaei 15 eyrw gia na mpeis se ena dwmatio me 4 toixous,enan projectora home cinema kai kati hxeia ths kakias wras..

    ReplyDelete
  2. ωραίος.. γάμησε η ταινία

    ReplyDelete
  3. poli sostos,eida tin tenia prin 1misi mina,kai sini8os eimai skliros stin kritiki m gia tenies,itan endiaferousa,se vazei mesa se mia istorioula p dimiourgite ekei.
    Den einai kourastiki,saresei kai goustareis apla
    (den xreiazete na exoun filosofiko periexomeno oles oi tenies gia na ne kales ;)
    E3wigiina soutia FTWWWWWWWWWW

    ReplyDelete
  4. Μην αρκείστε σε ελληνικές μαϊμούδες που αντιγράφουν ξένα site, διαβάστε το original αντίστοιχο του "φάε ένα μαλάκα" εδώ.
    http://madoxx.xmission.xom

    ReplyDelete
  5. kala malaka anwnime...esena perimename na mas di3eis ton madoxx.
    mpravo nee m..ise psagmenos oso e3upnh einai k i mpezentakou.
    kai ektos tou oti to grapses kai la8os you are bitchin out too.
    logika 8a sai kana mpeto me kana apotiximeno block pou 8elei na pe3ei ton spoudaio.
    comple3ike

    /alex

    ReplyDelete
  6. file, i tainia einai ola ta lefta kai gamoto den exei labei kai tin katallili proothisi!!!!

    ReplyDelete
  7. Υπέρτατο ρισπέκτ για το επικό reference στο πυροσβεστικό Cytheria :-D

    ReplyDelete
  8. "βίντεο της Cytheria που γαμίεται 3 ώρες χωρίς να χύνει σταγόνα"
    υπαρχει και τετοιο?

    ReplyDelete
  9. ρε φίλε τον πρωταγωνιστή δεν τον συμπαθείς για κανένα λόγο!
    σε μια φάση πήγα να τον λυπηθώ το μαλακάκο, αλλά πάλι μαλακία έκανε στο τέλος!

    ReplyDelete
  10. Οι εξωγήινοι ήρθαν στη γη και αντί να πάνε στο σπίτι του Λιακόπουλου για καμιά επίσκεψη την έπεσαν στην Νότια Αφρική.
    Η ταινία ασχολείται με την προσπάθεια να τους ξεσπιτώσουμε με καθυστέρηση 20 ετών. Φυσικά, η τακτική αυτή ήταν λάθος αφού θα μπορούσαμε κάλλιστα να τους δείχνουμε κασέτες ελληνικής μεσημεριανής τηλεοπτικής απόλαυσης ώστε να φύγουν από μόνοι τους.Αφού έτσι κι αλλιώς η επικοινωνία είναι δύσκολη με τους γήινους δεν είναι κακό να μάθουμε εξωγαλαξιακά ώστε να λέμε και καμιά κουβέντα με τους εξωγήινους. Ποτέ δεν ξέρεις…

    EKPOMPI CINEPOLIS TV 100

    ReplyDelete
  11. h tenia itan malakia

    ReplyDelete
  12. tora afto ti itane? arthro?

    ReplyDelete
  13. RAMBO 4 me ekswghinous... fuckin awesome...

    ReplyDelete
  14. egw se auto me to klisma menw...Megale i8eles den ii8eles egrapses pali...

    ReplyDelete
  15. Paides i tainia dn me sigkinise.
    Exo varethei tis tainies pou panta to gamoanthropino genos epizei.
    Opos to 2012 itan gia ton peo stin kaliteri periptosi etsi kai ayto dn kanei tn diafora...

    ReplyDelete
  16. WOW WOW WOW

    An kai to District 9 ontws paizei na einai h kalyterh fetinh peripeteia...

    STAMATAME NA DIAVAZOUME TO ARTHRO OTAN O STOIXEIWDWS AMPALOS SYGGRAFEAS TOLMA KAI KATAFERETAI ENANTION TOU EPOUS POU LEGETAI HALO.

    Kata t' alla keep up the good work :P

    ReplyDelete
  17. Φιλε Μιχαλη, πηγα κι εγω που λες να δω την ταινια σημερα και εχω ακριβως την ιδια αποψη.
    Την ταινια την περιμενα απο τον Αυγουστο που αρχισε να παιζεται στον υπολοιπο κοσμο, αρνιομουν κατηγορηματικα να την κατεβασω και να τη δω σε dvd (μου την εφεραν 3 φορες φιλοι μου στο σπιτι και τους ειπα ενα ΟΧΙ πιο βροντερο και απο του Μεταξα) και πηγα λιγο αγχωμενος μπορω να πω, ειδικα αφου ειδα στο athinorama καλη κριτικη για την ταινια απο τον Μητση, ο οποιος ειναι η εγγυηση της εσφαλμενης κριτικης! Χαρηκα απιστευτα ευχαριστα οταν επιβεβαιωθηκα ΓΙΑ ΟΛΑ οσα ηλπιζα απο αυτη την ταινια!

    PS: Αν βγει σικουελ θα κανουν μαλακια. Δε θελω ομως να πω εδω γιατι, για να μη φανερωσω πραγματα απο το τελος της ταινιας. Η ταινια ειναι απο μονη της αρτιοτατη και ολοκληρωμενη.

    ReplyDelete
  18. Apla h kalyterh tainia drashs(?) twn teleutaiwn (toulaxiston) 10 xronwn. Osoi den thn eidate Enjoy.

    ReplyDelete
  19. Ωπα! Το βασικοτερο ξεχασα να γραψω...
    Την ταινια την ειδα στα Ster αλλα πριν παω εκει περασα απο ΑΕΛΛΩ. Και πανω που παω να βγαλω εισιτηρια γινεται ο εξης διαλογος...

    -Να σας ενημερωσω ομως οτι η ταινια παιζεται στη μικρη αιθουσα!
    -Σοβαρα? Ειναι η συγκεκριμενη προβολη ή ολες οι προβολες του district 9 ειναι στη μικρη αιθουσα?
    -Ολες ειναι στη μικρη!
    (Και εδω να διευκρινισω για οσους δεν ξερουν, οτι η μικρη αιθουσα στα ΑΕΛΛΩ στην Πατησιων ειναι ουσιαστικα μια αποθηκη του σινεμα, οπου εβγαλαν σκουπες και φαρασια και ειπαν να βαλουν ενα σεντονι στον τοιχο και μαλιστα η δεξια πλευρα του κρυβεται επο ενα "Γ" που κανει ο τοιχος!)
    Και συνεχιζω να τον ρωταω...
    -Μα ειναι δυνατον? Ταινια επιστημονικης φαντασιας και την εχετε στη μικρη αιθουσα? Γιατι δε βαλατε στη μικρη καποια κωμωδια η καποια κοινωνικη? Σινεμα ειναι, οι ταινιες δρασης θελουν και την οθονη τους!
    -Το ξερω, αλλα αυτα κανονιζονται απο τις εταιριες πριν ερθουν εδω.
    -Μα τοσο δυσκολο ειναι να κανονιστει απο πριν ετσι??
    -Μπορουμε ομως να σας δωσουμε δωρεαν αναψυκτικο με το εισιτηριο!

    Και μετα απο αυτη τη δελεαστικη προσφορα-αποπειρα εξαγορασμου φυγαμε και πηγαμε να δουμε την ταινια στα Ster! ΕΥΤΥΧΩΣ!!!

    PS2: Ελα που δεν προσπαθησες κι εσυ να μιλησεις τη γλωσσα των εξωγηινων βγαινοντας απο την αιθουσα! :P

    ReplyDelete
  20. Την ταινία την είδα πριν 2 μήνες και έμεινα μαλάκας! Άψογη δουλειά και δεν ξέρω τα πόσα oscar θα χτυπήσει!

    ReplyDelete
  21. Η ταινία γαμεί αλύπητα. Και ναι, συμφωνώ ότι ταινία Επιστημονικής Φαντασίας με αίμα, σπέρμα και φλέμμα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και κενή. Mπορεί να έχει παρασσάγγας βαθύτερο υπόβαθρο από άλλες ταινίες με ταμπέλες. Βλέπε, εκτός του District 9, και Terminator 1 & 2 (ΟΧΙ το 3), Alien 1, 2 & 3 (ΟΧΙ το 4), Blade Runner κλπ. Όσο για την Cytherea, την επονομαζόμενη squirt queen, τρία πράγματα έχω να πω:

    http://www.redtube.com/8201

    http://www.redtube.com/254

    http://www.redtube.com/2242

    Αυτά!

    ReplyDelete
  22. Την είχα δει τον Αύγουστο κατεβασμένη και θα ξαναπάω σινεμά...
    αυτο τα λέει όλα ετσι;;;

    ReplyDelete
  23. Η ταινία είναι 112 λεπτά από τα οποία τα 106 ΓΑΜΑΝΕ, και τα υπόλοιπα έξι... είναι οι τίτλοι τέλους,και είναι απλά οργασμικοί και λυτρωτικοί.
    Μαικ,διέκρινα ένα παράπονο και εκεί που απολογείσαι για την απουσία τρολαρίσματος.Αρχοντα άραξε,σε έχουν κάνει τα τρόλ να σκέφτεσαι συνέχεια να κοντράρεις τα πάντα? Πάρε μια ντόμινος πιτσα με και δες ξανα το διστρικτ ναιν. Και στο ΚΑΠΑΚΙ δες το twilight για να φτάσεις το επίπεδο μίσους σου στα ύψη.Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, δεν έχω τα κοχόνες.Αλλά αν το κάνεις,το επόμενο άρθρο σου θα πετάει σπέρμα μίσους 2 μέτρα μακριά.

    ReplyDelete
  24. κοχονες αλα μαγιορκα... χαχαχαχαχαχ

    ReplyDelete
  25. η ταινια ητο για τον πουτσο κι εχουμε να γελασουμε εδω και τεσσερα αρθρα . φιλαρακι δεν ξερω τι φταιει , αλλα οτι κι αν ειναι διορθωσε το .

    ReplyDelete
  26. Στέλιο, στα αρχίδια μας αν δε γελάς εδώ και τέσσερα άρθρα.

    Απλά ήθελα να το ξέρεις.

    ReplyDelete
  27. Το είδα! ΓΑΜΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ!!! Τα έχει όλα και συμφέρει!!!
    οι λοιποί κλεφτοκοτάδες μπορούν να του κλάσουν τα μπομπόλια

    ReplyDelete
  28. μην ξεχάσουμε να αποθεώσουμε την σκηνή όπου μαγνητίζει (;) ένα γουρούνι και το εκτοξεύει πάνω στους μπάτσους-σεκιουριτάδες !!! Σπουδαία σύλληψη!!

    ReplyDelete
  29. σε εμπιστεύομαι και θα παω να την δω το συντομοτερο δυνατον γιατι ειμαι και ολίγον τι άρρωστος... μαν σε οτι εχεις πει με βρισκεις σύμμαχο σου,αλλά η ιερόσυλη έκφραση άποψης οτι το halo ειναι σούπερ/ντούπερ βαρετο, με εκανε να πιστευω οτι καποιο νεύρο του εγκεφάλου σου ειναι πειραγμένο. το halo 1 ειναι ενα ΕΠΟΣ. από τα λίγα παιχνίδια που εξακολουθούν μετά το 2000 να σε μαγεύουν. Για εμενα το halo ειναι κατι παραπάνω απο παιχνίδι. επίσης ανέφερες οτι το έπαιξες σε display στο πλαίσιο.. σωστα? αν δεν το παιξεις σπιτάκι σου να μπεις στο κλίμα,γάμα το ρε... απο το halo ότι δώσεις θα πάρεις. θα δωσεις λιγο χρόνο? θα πάρεις τα αρχιδια σου.. ετσι παει
    ενιγουέι,συνέχισε το πόστινγκ γιατι εισαι και γαμω τα άτομα,απλώς ετυχε μια φορά να με βρεις "πολέμιο"

    ReplyDelete
  30. to da x8es kai pragmatika teniara. mesa apo e3ogihnus se an8ropino mege8os pu zune mesti lera kai laser gkania sferes bazzookas kai e8nikia-malakes komantos na tis trwne kai na to efxaristiese simbolizonte antipolitika kai antiratsistika minimita meso concpet peripetias kai isos love story. MAMAEI.

    ReplyDelete
  31. επίσης θα συμφωνίσω με τον ανώνυμο... στέλιο... μάντεψε αν σε γράφουμε στα παπάρια μας ρε.. α και χρόνια πολλα για χτες

    ReplyDelete
  32. Όντως, ταινιάρα!!! ΕΠΟΣ!!!

    ReplyDelete
  33. sagapaw!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  34. Είδα την ταινία πριν κάνα δίμηνο, είναι μετριότατη το λιγότερο...

    στο τέλος που ο τύπος έχει το πιο γαμηστερό ρομπότ που με 1 κλικ σκοτώνει 10 άτομα,κι αντι να τους γαμήσει όλους κάθετε και τρέχει πέρα δώθε και τρώει σφαιρίτσες

    και ναι αυτό το ποστ δεν ειχε γελιο...

    ReplyDelete
  35. Stelio xronia polla gia xtes. Sou exo kai grifo-doro gia ti giorti sou...

    Ta stoixeia pou sou dino...
    1)De sou arese i tainiara.
    2)De gelases me arthra pou gelasame oloi mas.

    Ayto pou prepei na breis tora me ta nea dedomena...
    -Poios exei to problima? Esi i o Mikeius???

    ReplyDelete
  36. Ρε ζωα, καταθλιψη εχετε ή νομιζετε οτι ο Μιχαλης εχει αναλαβει καμια αποστολη να σας διασκεδαζει καθε φορα που γραψει;

    Τραβατα πουθενα αλλου να κλαφτειτε παλιαδερφες!

    ReplyDelete
  37. ευχαριστω για τα χρονια πολλα και για τα ''γραψιματα στα αρχιδια''. μαλλον εγω το εχω το προβλημα , αλλα δε νομιζω οτι αυτο ειναι το προβλημα . απλα ειπα αυτο που πιστευω . τα παλια αρθρα με εκαναν να κλαιω απο τα γελια . τα καινουρια δε με συγκινουν καθολου . δεν το λεω για κακο .το λεω γιατι γουσταρω το μπλογκ και γουσταρω να ειναι στο ιδιο επιπεδο που ηταν πρωτα . επισης δεν καταλαβαινω γιατι κατασκοτωθηκαν ολοι να με γραψουν στα αρχιδια τους ενω δεν εβρισα τον μικειους ή καποιον αλλο .το μονο που ειπα ειναι οτι το μπλογκ εχει ''πεσει'' πολυ σε χιουμορ και πρεπει να διορθωθει αυτο . δατς ολ.

    ReplyDelete
  38. ο σκοπος του μλπογκ ομως οπως ειπε και ο παρα απο πανω σου,δεν ειναι σονι και καλα να μας κανει παντα να κλαιμε απο τα γελια.. εξαλλου αμα το κανει παντα,θα χασει την αξια του το γελιο εδω μεσα...

    ReplyDelete
  39. stelios said...
    "τα παλια αρθρα με εκαναν να κλαιω απο τα γελια. τα καινουρια δε με συγκινουν καθολου"

    οκ αγοραρε μην μου στεναχωριεσαι, δεν ειναι τιποτα. Το χιουμορ, οπως και η μοδα, οπως και τα γουστα στη μουσικη, αλλαζουν συνεχεια. Ειναι ρευστα πραματα. Ισως να μεγαλωσες. Ισως να επαθες καταθλιψη. Ισως να μην καταλαβες οτι το μπλογκ ειναι τσαμπα και οτι κανεις δεν εχει καμια υποχρεωση να διορθωσει κατι που κατα τη γνωμη σου θελει διορθωμα γιατι αλλος ιδροκοπαει να τα γραφει, αχαριστε, οχι εσυ!

    Το αν εχει "πεσει" το χιουμορ των αρθρων ή οχι ειναι θεμα αντιληψης και διαθεσης του καθενος. Το οτι πρεπει να διορθωθει αυτο (με αλλα λογια, οτι πρεπει να γραφει ο Μιχαλης πραματα που διασκεδαζουν ΕΣΕΝΑ προσωπικα) ειναι η δικη σου ηλιθια απαιτηση την οποια δε χρειαζεται κανεις εδω.

    Κανε μας τη χαρη.

    ReplyDelete
  40. φιλε
    γουσταρεις οταν ''ο μιχαλης'' κρινει τους αλλους αλλα δε γουσταρεις οταν κρινω εγω ΄΄το μιχαλη'' .
    οπως το μπλογκ ειναι τσαμπα , ετσι ειναι τσαμπα και η δικη μου παρατηρηση για το μπλογκ (επαναλαμβανω οτι μου αρεσει το μπλογκ ).
    τωρα αν ''ο μιχαλης'' ιδροκοπα η οχι για να πατησει τα κουμπια στο πληκτρολογιο ειναι αλλη ιστορια .
    το ειπα και πριν: λεω τη γνωμη μου καλοπροαιρετα και τιποτα αλλο.
    αν εσυ νοιωθεις την αναγκη να υπερασπιστεις καποιον αγνωστο λες και σου πειραξαμε κανενα φιλαρακι προβλημα σου.
    ''αγοραρε''

    ReplyDelete
  41. αυτό το "αγόραρε" ήταν αρκετά ερεθιστικό

    ReplyDelete
  42. αυτοί που βρίζουν ενώ είναι "Anonymous" μου θυμίζουν το post του mike 'πως θα ήταν ο κόσμος εάν ήταν όπως στο internet' :)

    ReplyDelete
  43. γεια σου ρε τοσο δα σε λεω αγοραρε! μια προταση γραφεις ρε πουστη και τα λεει ολα.

    κατα τ'αλλα εγω θελω απλα να πω οτι βλεπω αυτο το "δε γελασαμε" γραμμενο στα τελευταια τουλαχιστον 15 κειμενα του μιχαλη. κι αμα δεν γελαω με το κειμενο γελαω με σας που δε γελατε. μου γινατε ολοι κριτικοι, εμπρος στο δρομο που χαραξε ο μουρατιδης.

    μικ δε χωρας στα καλουπια που σε βαζουνε και μην πεφτεις στις παγιδες. συνεχισε να γραφεις οτι γουσταρεις και οπως γουσταρεις μαν, το κανεις πολυ καλα και το ξερεις.

    ReplyDelete
  44. Stelio sou gamietai to soi.
    Elpizw twra na gelaseis.

    ReplyDelete
  45. Παιδια .. καποιο λαθος κανετε ΟΛΟΙ . Η ταινια ηταν για τοΝ πεο! Γαμω ! Τι σας αρεσε ??

    ReplyDelete
  46. Πήγα να δω την ταινία προκατειλημμένος.
    "Άλλο ένα νταπαντούπα", που λες κι εσύ, Μάικιους.
    Βγαίνοντας έξω μετά, ήθελα να κοπανήσω το κεφάλι μου στον τοίχο στον ρυθμό του πιο άγριου αφρικανικού ταμταμ!!!
    District "Respect" Nine!!!

    ReplyDelete
  47. Ώπα, φίλε! Θα πάω να δω την ταινία αύριο...
    Έχεις γράψει τίποτε spoiler στην εγγραφή σου; Αλλιώς να μην τη διαβάσω ακόμα!

    ReplyDelete
  48. οχι δεν εχει γραψει καποιο spoil.. διαβασε =]

    ReplyDelete
  49. Καλη, πολυ καλη αλλα και της χρονιας ρε συ;
    Twilight ειδες;

    ReplyDelete
  50. εκανα μαλακια και κατεβασα την ταινια το καλοκαιρι και δεν την ειδα σε big screen οπως θα επρεπε αλλα στην μικρη οθονη της τηλεορασης μου.
    οπως και να την ειδα παντως αυτη η ταινια με καθηλωσε.

    ReplyDelete
  51. thanks, ανώνυμε! ΟΚ, τη διάβασα!

    Λοιπόν, την περίμενα καιρό την ταινία, από τότε που πέτυχα το τρέιλερ! Γουστάρω τρελά τώρα, αν την εκθείασες κι εσύ που έχεις μια τάση να κράζεις τα πάντα, τότε θα είναι ΤΕΛΕΙΑ! χα χα!

    Εν τω μεταξύ, μου είπε ένας φίλος ότι η ταινία θεωρείται και low budget, αν και μπορεί να μπερδεύτηκε με κάποια άλλη, γιατί από όσα είδα στο τρέιλερ, μόνο low budget δεν το λες αυτό!

    ReplyDelete
  52. εγώ δεν δίνω λεφτά σε ΚΑΝΕΝΑ μουνόπανο παραγωγό. Την κατέβασα το καλοκαίρι στεγνά και την είδα ασάλιωτα έτσι για να γουστάρω. Και όπως και ο άντρας ο σωστός η ταινία ΓΑΜΟΥΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ReplyDelete
  53. εγω ρε μαγκες δεν την εχω δει ακομα την ταινια αλλα με ολα αυτα που ακουσα πιστευω οτι αξιζει να το δοκιμασω. παντως δεν θα παω στο σινεμα , προτιμω καναπεδαρα , ποπ-κορν σπιτικο , διαλειμμα οποτε γουσταρω , ΚΑΝΕΝΑ πουστη να σηκωνεται οποτε του καυλωσει , ΚΑΜΙΑ καριολα να αραξει μπροστα μου με μαλλι αφανα και να μη βλεπω Χριστο, και φυσικα ..... δωρεαν , μην ξεχνατε οτι ζουμε σε δυσκολες εποχες !! σεβομαι τους ηθοποιους που ιδροκωπησαν , τον σεναριογραφο, τον εφε - σπεσιαλιστ ,αλλα δε γουσταρω ολους αυτους που θα πληρωθουν ενδιαμεσα μεχρι να φτασει η ταινια σε εμενα , οπως επισης στραβωνω και με τις τιμες των cd που ειναι εξωφρενικες λογω μεσαζοντων, αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια.

    ReplyDelete
  54. kala tou ta pes tou anwnymou stelakh. dikio exeis.

    ReplyDelete
  55. wraia i tainia file...kala pou thn proteines gt den eixa skopo na thn dw....gamhse pragmatika...

    ReplyDelete
  56. kai stelakh mou min ksexaseis to vrady na fereis gala gia to mwro, mpiskota gia to skylo kai bazelini gia mas.

    se filw sto stoma

    ReplyDelete
  57. loipon file epeidi genika mou aresan ta posts sto blog sou kai gelasa ki olas eipa kai go na se empisteuto kai na do auti ti xaraktirizomeni apo pollous edo tainiara!!! ouaou ena exo na po opios tin eide kai tin xaraktirise esto metria kaiei egefalika kittara kai einai o super duper ili8ios tou aiona,vevaia me tosous edo mesa to vraveio 8a nai diskolo na to parei kapios alla tespa...auti i a8lia xoris kanena ousiastiko me ti kanoniki simasia tis lexis omos noima itan gia na kaneis kana emeto i na spaseis to pc (sto pc to da,ama to vlepa sto kinimatografo tote 8a prepe na kapso tin ai8ousa).ta logia einai perita kai..

    ReplyDelete
  58. Filaraki to Halo gia sena mporei na einai to pio BARETO fps pou eixes thn TUXH oxi atuxia na paikseis...asxeta ama den mporeis na les bareto ena paixnidi pou epekses se demo se display tou plaisiou...eleos dld...to Halo exei kerdisei ta bravia gia to story tou kai esu to vrikes bareto...anyway...To District 9 to perimena kalutero...eixe arketa lathoi san tainia...arketa aneksigita pragmata...kai polles vlakies...den htan xasimo xronou...kaloutsiko...apla eixe osa eipa parapanw!

    ReplyDelete
  59. Nai ,nai h tainia gamei...nai ,nai itan apokalipsi gia to sci fy ,cult ,action eidos ....

    TWRA MPOREI KAPOIOS NA MOU PEI PWS AYTH H GKOMENA XYNEI PIO POLY KAI APO TON OLD FAITHFULL ?????

    Mia oloklirh parea mazi kai foitites iatrikis exoume valei ta kefalia mas katw kai den mporoume na apofasisoume gia to an katouraei h oxi.

    Tha mporousa na tin apodextw san ena mysthrio kai thaymasto mithiko plasma ALLA FUCK NO!!! thelw na GAMO XERW pws to kanei...

    Opoios exei refference na mou pei prin h monomania mou me odigisei na tou faw to splinantero me Kianti

    ReplyDelete
  60. A kai ligo xolh gia ena dyo kathisterimenoys poy den exw vrisei edw kai 3 arthra ....

    Mikro gleiftroni toy madox protimame mikeus giati logo glwssas kai koultouras einai pio konta se mas.An goustareis amerikaniko humour kai koultoura poy mporei kai na einai exisou asteia gia opoion ta katalavainei ..fuck off..

    Ilithie fan twn ellinikwn ...an den mporeis na diavaseis greeklish einai giati mallon exeis dislexia ...Kai arxaia h kathareyoysa me perispwmenes kai daseies na grafame pali to idio provlima tha eixes.kai efoson goustareis ellinika tha sou kanw mia fora to xathri ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΠ'ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ .

    ReplyDelete
  61. HappyHarry αγαμητο φλωρακι, γραφε στα Ελληνικα.

    ReplyDelete
  62. μεχρι και σε κριτικη ταινιας μαζευτηκαν τα τσουλακια του μαικιους και οι παντογαμιαδες?

    ReplyDelete
  63. H tainia fysaei.Poli kali pragmatika.

    ReplyDelete
  64. @stelios : O logos poy se stayrwnoyn den exei na kanei me ton mikeius or anything alla prosbalwntas to blog to humor level toy blog kai tis tainias prosbaleis emesa oloys aytoys poy toys aresei se fasi "malakia einai ara eisai kai sy malakas."
    Einai antanaklastiko epomenws na se kraksoyn.

    I tainia einai tromeri btw. to mocumentary style denei wraia me ta action segments.
    Isws einai ligo too far out gia merikoys poy den 8a tin katalaboyn arxika wste na mpoyn sto klima kai na toys aresei sti synexeia.

    Halo ito ena kalo shooter poy efere kai 1-2 "epanastaseis" sto gaming. Regen kai offhand grenades mainly. Kala gfx, music kai merika wraia action sequences. Eixe bebaia kai kati spots poy ta ekane copy/paste sto editor o map desinger. Anyway egw to epaiksa sto pc otan bgike some time later kai eixe ena "faster" feeling.

    ReplyDelete
  65. την ειχα δει πριν ενα μηνα κατεβασμενη και την περιμενα μαλακια αλλα δε με χαλασε. Δε μπορω να πω οτι εκανα τσισακια κι ολας αλλα γενικα δεν κανω τσισακια με ταινιες.

    Τσισακια κανω μονο με τους ανωνυμους που καβλιτσωνουν και λενε στο Μιχαλη για το επιπεδο του χιουμορ του ενω οι ιδιοι δεν εχουν γραψει τιποτα που να αξιζει εστω ενα χαμογελο.

    μιλαμε για τονους τσισακια.

    ReplyDelete
  66. Πόσο δίκιο είχες Mikeius...τι εκπληκτική ταινία...

    ReplyDelete
  67. @Happyharry,σωπα ρε φιλε ειστε γιατροι και δεν μπορειτε να λυσετε το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ???????????????
    ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΡΕ ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ... ΠΕΡASTE ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΠΥΕΛΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ,ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΟΥΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥ,ΓΑΜΗΣΤΕ ΚΑΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΙΩΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΤΣΟΝΤΟΣΑΙΤ παραγγελνοντας πιτες και κανοντας τον ηρακλη πουαρω πανω απτο μουνι της cytheria και ισως καταλαβετε οτι ΚΑΤΟΥΡΑΕΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΧΑΧΑΧΑ ΝΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΓΕΛΙΟ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ...

    ΥΠΟΓΡΑΦΗ:πρωην φοιτητης ιατρικης που καποτε θα απορουσε ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Η CYTHERIA...

    ReplyDelete
  68. οχι φιλε η ταινια ειναι πολυ μετρια.απ αυτες που τις βλεπεις μια φορα και τελος...οσο για σενα που και καλα νομιζεις οτι οποιος την ειδε προσπαθησε να μιλησει σαν τους εξωγηινους,τι να πω..?απλα οχι ρε καρακγιοζη.ουτε καν το σκεφτηκα!

    ReplyDelete
  69. :))) Niksis ...Den eimai egw foitiths Iatrikhs ,mexri pliroforiki eftase h xarh moy..Mallon ayto exigei polla.Diafwnw kai ta mwra exoun th xarh toys kai to kaulantisma me parea H kai monos.Episis tha protimousa Sherlock Holmes panw apo to moyni tis Cytheria giati o Puaro moy thimizei Clouzo. Episis den xerw an tha dakriza apo xara kai perifania i an tha mpaina se klivano oloswmos an h gkomena moy vgaine Cytheria ...Ayto htan to allo skelos tis sizitishs.

    ReplyDelete
  70. θα πάω να την δώ την ταινία...

    Στέλιο, εκτός απο μαλάκας παίζεις και Halo παλιοκουλάδι...

    ReplyDelete
  71. aman re man....mn lete g squirt re pousti m,me gamate...dn prepei na armekso tn saura m mexri tn pempti logo eksetasis...btw dn tn exo dei tn tainia k dn paizei kiolas,alla eida t paranormal activity k m arese :P

    ReplyDelete
  72. ΑΡΓΗΣΕΣ MIKEIUS! Το είδα πριν από κανα δίμηνο! Φαε την κλανιά μου στο στόμα

    ReplyDelete
  73. ΑΣΤΑ ΑΥΤΑ ΝIKEIUS ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΦΕΤΙΧ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΝΙΕΣ

    ReplyDelete
  74. Προς Κωνσταντινο...
    Ποσο ασχημο ειναι να ΝΟΜΙΖΕΙΣ πως εισαι εξυπνος...
    Δυστυχως για εσενα, η ταινια δεν ηταν μετρια, η ταινια ΓΑΜΗΣΕ ΚΙ ΕΔΕΙΡΕ και ειναι για να αγορασεις το αυθεντικο dvd οταν βγει και να τη βλεπεις καθε βδομαδα μεχρι να πεθανεις στα 90 σου! Δεν υπαρχει αντιθετη αποψη. Υπαρχει ελλειψη IQ. Ειτε συμφωνεις ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτα που λεω ειτε δεν εχεις νοημοσυνη. Πως σου φανηκε?

    ReplyDelete
  75. pros polystrofos

    katarxas dn eipa oti eimai exipnos!!!auto to simperanes apo monos sou??mallon..i tainia epimeno oti itan mia mlkia kai misi me paaara polla anexigita fainomena pou ka8e sosti tainia tetiou periexomenou ofilei na kalipsei tis apories tou 8eati...tr oso gia to na simfoniso mz sou simfono sto oti dn exo noimosini!!! gia to APOLITA 8a po episis oti eisai ena fasistomoutro pou kai nai na se enimeroso oti kai apo mena kai apo allous ap oti eides edo mesa ki omos NAI iparxei anti8eti apopsi..kai ama sou arese toso poli i tainia sou euxomai na tin vlepeis mexri esi mexri ta 90 sou!!mexri na katalaveis ti skatotainia itan kai na logikefteis!! pos sou fanike auto??

    ReplyDelete
  76. παιδια, ελαττωστε τις εκρηξεις γαματοσυνης, θα χουμε ανεπιθυμητες απωλειες.

    ReplyDelete
  77. ooo yeahh super duper ouaou,okkk to vazo sto low..pff

    ReplyDelete
  78. εισαι ενα βρομερο κουραδι πολυστροφε...
    ζητα να σου σκασουν καμια φαπα μπας και παρεις μπρος βρομογαμηmeνο σκουλικi...
    και προτου με τρολλαρεις ...
    φαε το πουλι μου λουσμενο με δυαρια μαιμους

    ReplyDelete
  79. Σε τρολλαρω μονο και μονο γιατι τρελαινομαι για δυαρια μαιμους (αν και ειχα βρει ενα καλο τριαρι μαιμους σε ευκαιρια)

    ReplyDelete
  80. Εγω απορω πως βρεθηκε η διαρροια μαιμους στο πουλι σου in the first place...

    ReplyDelete
  81. δοιαρρρεια

    ReplyDelete
  82. +9999999999999999999999.

    H tainia espeire, therise, gamise. Klassiko franchise in the making.

    ReplyDelete
  83. ''οταν βγει και να τη βλεπεις καθε βδομαδα μεχρι να πεθανεις στα 90 σου!''

    Tην ειχα δει πριν 1,5 μηνα και οντως ηταν καταπληκτικη...αλλα εσυ το γαμησες το ζητημα!!

    Μεχρι τα 90 θα βλεπω μονο ταινιες επιπεδου starwars(παλια), μην τρελαθουμε κιολας!

    Παντως αποτελει σιγουρα παραδειγμα προς μιμιση για τους εφετζιδες του Χολιγουντ.

    Υ.Γ.
    Mikeus σε παρακαλω μην κανεις αναφορες στις ταινιες transformers, ειδικα στην δευτερη...ανακατευομαι μονο που τις θυμαμαι!

    ReplyDelete
  84. Δεν έχεις δίκιο. Τα λεφτά που πληρώνεις στον κινηματογράφο δεν τα παίρνουν οι τυπάδες που έκαναν την ταινία. Η γαμημένη εταιρία που έχει αγοράσει τα δικαιώματα να την προβάλει τα παίρνει, βγάζοντας ποιος ξέρει πόσο κέρδος. Και φροντίζει να σου κόβει τον κώλο φέτες προκειμένου να τη δεις. Άσε που πληρώνεις τα λεφτά για να σου πρήζουν τ' αρχίδια διάφοροι καθυστερημένοι μαλάκες μέσα στην αίθουσα με κάθε είδους θορύβους. Οπότε, ευχαριστώ αλλά την έχω κατεβάσει εδώ και δύο μήνες και μπορώ να τη δω αραχτός στο σπίτι μου ενώ ταυτόχρονα Ι blaze shit up :p

    ReplyDelete
  85. kapoia apo auta pou exeis grayei t xoune valei st facebook ws group

    ReplyDelete
  86. ρε παιδια ξερεις κανεις να προτεινει κανενα αλλο blog με παρομοιο πειεχομενο η εστω κανα αλλο με γελιο για να περναει η ωρα?
    σε οποιον ευφυη,γνωστη 9.000.000 διαφορετικων βρισιων και λεξοπλαστη θα που βιαστει να με βρισει γιατι απλα φοραω 43 νουμερο παπουτσι και κανω αυτες τις ερωτησεις η απλα γιατι ειμαι αριστεροχειρας... γιατι εχω καταλαβει ποση τεστοστερονη υπαρχει στα σχολια,ευχαριστω εκ τον προτερων και αντε γαμησου...

    ReplyDelete
  87. maddox file, apo enan apo panw to ematha kai mphka kai o typos ta leei ontws epishs xyma. Moiazei arketa me touto dw, se vathmo antigrafhs tha elega, xwris vevaia na einai kako afto afou o mikeius mas kanei (sxedon) panta na gelame

    ReplyDelete
  88. pali mas kavlwses. mike!

    ReplyDelete
  89. loipon egw arxika na omologhsw oti thn eida katevasmenh apo torrent... alla mou arese toso pou eniwsa thn ypoxrewsh na thn dw deuterh fora cinema... kai etsi kai ekana ^^

    ReplyDelete
  90. poso gamimena dikio exeis gia auth thn tainia! Para poli kali.

    ReplyDelete
  91. grapse re ena arthro gia to poso MOUFA einai ta twilight kai gia ola ta vlimmata pou xynoun me ton prwtagonisth

    ReplyDelete
  92. Exw varethei na akouw olous autous tous dithen pou den tous aresoune kai kala oi emporikes taineies, kai pou vlepoune mono sinefil kai ta paparia mou.
    H taineia htan ena aisxos.
    Htan ypotithetai epistimoniki fantasia alla pio poly kwmwdia thymize. Autes tis kwmwdies omws pou den exoune oute ena asteio kai den gelas katholou.
    Ekswgiinoi garides pou trwne gatotrofes. Gamw tis idees re. Mallon ftaiw egw pou den katalavainw to noima...
    Sixamenos prwtagwnistis, anyparkto story pou mallon 5xronos to exei grapsei.
    Htan kati anamesa apo Star wars 4 (auto me ta cartoon, Transformers kai Rambo. Mia sixameni malakia me dithen koinwnika minimata gia na ksernas.
    Pragmatika aporw me olous esas pou grapsate thetika sxolia, pragmatika aporw...

    Michalis

    ReplyDelete
  93. episis, polystrofe (oksimoro e?) eisai GTPK. Gia ton poutso kavala. Kathisterimenos wanna be kritikos kinimatografou. Me apopsi kai kala ta arxidia tis maimous. LOUSTRO

    Michalis

    ReplyDelete
  94. A wild Liberis apperared.

    ReplyDelete
  95. x0x0x0x0 twra trexontas paw na ta skasw gia na dw tainiaki sto cinema.. kala tin paleueis katholou h apo to poli to grapse grapse tiltares teliws? sta @@ an doulepsan kai posoi gia na vgei stin megalh othoni, ta fraga ta pairnoun outi h allos. Se ligo tha mas peis oti to kainourio ths hana einai gamato, kai aksizei na to agorasoume. LOL. metria tainia, kai afinei uponooumena gia district fuckin 10 opote perimente na ta deite ola mazi,, MAPA TELOS!!

    ReplyDelete
  96. 100ος
    μουχαχα
    ποιος το περίμενε;

    ReplyDelete
  97. Είναι λίγο κουραστική στην αρχή η ταινία , δεν πίστευα οτι θα οδηγήσει κάπου όλο αυτο το αφηγηματικό να το πω ύφος , σε στυλ ντοκυμαντερ ή ενός ζωντανου ρεπορταζ.

    Η αλήθεια είναι οτι στις ταινίες αυτού του είδους θέλω να δώ καλοσχεδιασμένο concept σε δύο σκέλη :(δεν καυχιέμαι οτι κάνω κριτική σε ταινίες , μαλακίες θα πω αλλα θα με κατανοήσετε :P )
    1) Καθε καλή ταινία επιστημονικής φαντασίας οφείλει να ακολουθεί την πεπατημένη της σύχγρονης αστρο/φυσικής. Φυσικά να παρακάμπτει γνωστά αδιέξοδα ΑΛΛΑ να είναι καλοδουλεμένη και προσεγμενη η όποια παρουσίαση. Αυτό άλλωστε θα αναδείξει και το στόρυ ακόμα πιο πολύ.

    2) Να υπάρχει όντως μια ιστορία να μας παρουσιάζει , να έχει drama που να μπορεί να σε πιάσει και βέβαια να ολοκληρώνεται όλο αυτό μέσα από μάχες ή μια μορφή πάλης ή αγώνα για επιβίωση κτλ κτλ

    Η ταινία από το μέσον και μετά περίπου και αφού ξεφωρτώθηκε αυτο το κουραστικό στυλ της εισαγωγής (ήταν σαν έβλεπα ένα κοινό ντοκυμαντερ του national national geographic ΑΛΛΑ δεν ήθελα εκείνη την στιγμή να δω ντοκυμαντερ λολ) , γίνεται καλή - πληρούσε μια χαρά τα παραπάνω που ζητάω σε μια ταινία του είδους και φυσικά θα δώ και την δεύτερη όταν βγει (τότε θα γίνει της πουτάνας - και θεωρώ οτι σκοπίμως αφησαν το peak του όλου project οι δημιουργοί για άλλη ταινία )

    ReplyDelete
  98. Αγαπητε Μιχαλακη (εσυ που αναφερθηκες απο πανω στη μεγαλειοτητα μου, οχι ο θεματογραφος)...
    μαθε πως το "polystrofos" δεν μου ηρθε απο το πουθενα να το βαλω ως nick. Εχει τερααααααααααστια ιστορια απο πισω του, trust me...
    Επισης μπορει να ειμαι μαλακας, πουστης που βαζει κακτους στον κωλο του, βιαστης 2χρονων μωρων, χορτοφαγος, κοπρολαγνος, σπασαρχιδης κλπ κλπ. αλλα ενα πραγμα δεν ειμαι ουτε θα γινω ποτε! WANNABEEς!!! Ο,τι θελω να ειμαι ΕΙΜΑΙ και πολυ πετυχημενα μαλιστα. Και ξερω πολυ καλα, μιας και το ανεφερες, οτι εχω πολυ περισσοτερο μυαλο και γουστο και κυριως τροπο να βλεπω αντικειμενικα τις ταινιες, ωστε να ειμαι πολυ καλυτερος κριτικος απο τους περισσοτερους που γραφουν στο αθηνοραμα και στο καθε αθηνοραμα.

    Kisses...

    ReplyDelete
  99. Λοιπόν η ταινία τα σπάει και το site της ταινίας είναι επίσης πολύ καλό. Έχει και job offer για οδοντίατρο εξωγήινων (και άλλα καλά).

    ReplyDelete
  100. viastis 2xronon moron?? wtf man?eleos iremise..tespa kalitera opos eipe ki o allos parapano,na grapseis kana arthro gia to kolotwilight pou to vlepoun ola ta vlamena kai trelenontai!!!eleos..kala apo ap ti mlkia to district 9 apexei poliiii..alla dn exei k tpt to idiaitero.pes tpt giauto na kaulosoume. piga kai to da etsi apo periergia kai eixan xazepsei ola ta poromena,eixan karfosei ta matia tous stin othoni!!!pire kai ena xeirokrotima sto telos?????!!!xekarfoto ee?eleos kai i aithousa ennoeitai gemati..

    ReplyDelete
  101. 4tl movie
    4tl flame comments

    και για να μην βγουμε εκτος κλιματος,
    Ι have the biggest e-penis here, and my nick "smartass" has a long history and was definatelly not chosen randomly.
    In my spare time i refer to myself in third person and inform ppl on the net about my supermacy in all aspects.

    Have to go pick a fight with the guy living in my bathroom mirror.

    bye bye everybody.

    ReplyDelete
  102. η αληθεια μου ειναι οτι μου φανηκε μαλακια η ταινια κουραστηκα μου σπασανε τα αρχιδια με τους εξωγηινους με τα πλοκαμια που ετρωγαν friskies και ρευονταν και κοιμηθηκα!
    ΑΛΛΑ θελω να πω στον ΜΙΚΙΕΥς πως σε λενε:WOW!ΟΥΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ!
    ΕΒΡΕΞΑ ΤΗΝ ΚΥΛΟΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΑΣΥΝΗ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΣΟ FUCKING-ΓΑΜΩΑΡΧΙΔΑΤΟ-ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙς ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑΡΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑς ΑΠΟ ΤΟΥς ''ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥς'' ΠΟΥ ΤΗΝ ΛΑΤΡΕΨΑΝ!
    ΞΕΡΩ...ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΣΚΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΑΙΝΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑΡΑ!μαγκεεεεεεεε!!!!
    θελετε επιστημονικη φαντασια?25 χρονια πισω ... hey mcfly!!!r u chicken mcfly?
    υ.γ:mikieus ελα πες αληθεια,σου αρεσε η σε μελλοντικο κειμενο σκοπευεις να κραξεις οσους εσπευσαν να συμφωνησουν?πλακα θα χει!γουσταρω...

    ReplyDelete
  103. i olga kai o dinos leei oti itan i xiroteri tainia ston kosmo

    ReplyDelete
  104. k o ntingntong k o vaskos k alla 25 m 30 atoma.

    ReplyDelete
  105. oxi apla h xiroterh tainia....kai oi idioi oi ekswghinoi ksenerwsan molis thn eidan

    ReplyDelete
  106. OTI XEIROTERO IPARXEI XASIMO XRONOU...APAISIOOOO PRAGMATIKAAAA SENARIO XWRIS NOHMA K KURASTIKO

    ReplyDelete
  107. pistevw opios leei oti afth itan kali tainia prepei na exei provlimata ston egefalo.h na ton dernoun oi dikoi tou.den kserw.
    isws na eisai enas apo tous ekswghinous kai na les oti einai kalh h tainia.

    ReplyDelete
  108. den ginete na einai..oi ekswghinoi aytoktonhsan meta thn provolh ths tainias...

    ReplyDelete
  109. afto to ekanan kata tin diarkeia tis tainias.omws eeidan oti oute afto epiase.den kinise tn periergia tou kosmou.tin wra dld pou anastithikan kaneis den ekane "Oou.anastithikan".
    zoune kai oi 2 se ena livadi sto Monaxo.kai o enas isws einai aftos.

    ReplyDelete
  110. klinontas tha hthela na pw oti to district nine einai h xeiroterh gamimenh tainia tou kosmou..opoios exei taseis aytoktonias h thelei na brei tropous na skotwsei ton diplano tou me ena popcorn h ena kalamaki apo coca cola na paei na to dei...FUCK DISTRICT 9

    ReplyDelete
  111. h na xisei sta moutra ton faeenanmalaka

    ReplyDelete
  112. Ενστασεις για district 9-spoiler alert

    1)Πως στον πουτσο συνεννοουνταν οι πρωταγωνιστες με τους εξωγηινους?
    Εκτος δηλαδη αν διαβαζαν τους 2ους υποτιτλους της ταινιας που ηταν απο εξωγηινικα σε αγγλικα, δε βλεπω αλλο τροπο

    2) Ενταξει κυριε σκηνοθετα, καταλαβαμε οτι το νοημα ειναι να νομισουμε τους εξωγηινους στην αρχη ειδεχθεις και μετα να τους συμπαθησουμε. Αλλα ηταν αναγκη να γινει τοσο απροκαλυπτα? Δηλαδη μεσα σ ολους τους ζωωδεις εξωγινους που κλεβανε, χοροπηδαγανε στα σκουπιδια, τρωαγανε γατοτροφες η κυλιονταν με χαρα μες στα σκατα τους και δεν ξερω γω τι αλλο, υπηρχε κι ενας επιστημονας! Ο vο2 πρωταγωνιστης μας...

    3)Ο πρωταγωνιστης μας δεν περναγε καλα. Οπως ολοι οι εξωγηινοι. Αλλωστε ουτε οι γηινοι τους συμπαθουσαν, και ηθελαν να πανε στον αγυριστο. Ωραια.
    Αυτο που εγινε στο τελος και σηκωθηκε ο τυπος και μπηκε στο σκαφακι του, μετα στο μητρικο σκαφος και γεια σας, ποσο γαμημενα δυσκολο ηταν να γινει 20 χρονια πριν και να παρει και ολους τους εξωγηινους μαζι του, και να ειναι ολοι χαρουμενοι? Αλλωστε μια τετοια προσπαθεια με χαρα θα τη βοηθουσαν και οι γηινοι, εφοσον οι εξωγηινοι μονο προβλημα ηταν γι αυτους.

    4)Ποτε δε μαθαμε πως και γιατι ξεμειναν σε μας οι εξωγηινοι (προφανως δεν ηρθαν για τουρισμο)

    5)Πως γινεται να ηταν τοσο τεχνολογικα μπροστα και α) να συμπεριφερονται σα χιμπατζηδες με συνδρομο νταουν β) να μη δοκιμασουν καθολου να μας επιτεθουν με τα υπεροπλα τους

    ReplyDelete
  113. 1) Οι εξωγηινοι ζουσαν μαζι με τους πρωταγωνιστες επι 20 χρονια. Ειναι σαν να ζεις με κινεζους για 20 χρονια! Θες δε θες θα μαθεις κινεζικα, πιστεψε με!

    2) Τουλαχιστον ενας δε θα ηταν βλακας και θα ειχε αρκετη νοημοσυνη γιατι πολυ απλα θα επρεπε να μπορει να οδηγει το σκαφος!

    3) Το λεει πολυ απλα και ομορφα ο ιδιος ο εξωγηινος. Ηταν πολυ δυσκολο να μαζεψει ολο αυτο το υγρο και του πηρε 20 χρονια! Δε χρειαζεται να πει λεπτομερειες πως το εκανε γιατι απλα θα πλατιαζε χωρις λογο.

    4) Επαθε βλαβη το σκαφος τους οταν περνουσαν κοντα απο τη γη και εκαναν αναγκαστικη προσεδαφιση.

    5) Και εμεις ως ανθρωποι ειμαστε πολυ μπροστα τεχνολογικα, αλλα δες γυρω σου τι ηλιθιοτητα υπαρχει στον κοσμο! Δεν ειναι αναγκαιο επειδη ειχαν φτιαξει τετοια οπλα να ειναι και ΟΛΟΙ τους πανεξυπνοι! Οσο για το οτι δεν τα χρησιμοποιουσαν... α)δεν ηθελαν να επιτεθουν σε εμας, οταν εκαναν κακο σε ανθρωπο το εκαναν απο αυτοαμυνα και β)βασικοι κανονες επιβιωσης. Τα περισσοτερα οπλα τους τα ειχαν ανταλλαξει για τροφη ωστε να καταφερουν να ζησουν.

    Ελπιζω να βοηθησα.

    ReplyDelete
  114. MCVK

    thn eida xthes...
    apla koryfaia tainia...
    kai ginotan xamos sthn aithousa...
    mcvk out

    ReplyDelete
  115. preza omorfh...tis papies taisame...cinema kai spitaki meta..................

    ReplyDelete
  116. polystrofe, oti kai na peis h ypothesi empaze apo pantou. Opws eipa kai prin itan senario pou exei grapsei pentaxronos. Den einai dynaton na exoun ftiaksei tetoio skafos na exoun taksidepsei ton miso galaksia kai na einai kathisterimenoi. Den mporei na tous petas gatotrofi kai na kanoun san paidaki pou tou edwses puzzle. Diladi apo olous autous tous kathisterimenous mono enas mporouse na petaksei to skafos? Euloges oi parathrhseis tou SecretOfSteel

    Evlepa tin taineia kai eixa pragmatika ekneuristei me to story. Ok tha mposourses na peis oti htan apla metria. H' apla ypoferth. Alla to na leei kaneis oti einai tainiara einai asteio. Deixnei to kakisto epipedo twn taineiwn ta teleutaia xronia. Auti ti stigmi se oles tis aithouses einai zitima na paizei 1-2 taineies pou na vlepontai. An kaneis exei kamia protasi akouw, giati olo malakies vlepw teleutaia

    Michalis

    ReplyDelete
  117. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  118. ^Ανώνυμε, Βασικά παίζει το εξής παράδοξο , σαν άνθρωποι (δίποδα ζώα λολ) εκλογικεύουμε τα πράγματα βαση των δικών μας αισθήσεων. Είναι πολύ λογικό άλλα πλάσματα από άλλον πλανήτη να έχουν παρόμοια πρότυπα συμπεριφοράς, γιατί το ρημάδι το σύμπαν είναι φτιαγμενο από τα ίδια υλικά. (παράδειγμα , όλες οι τουρτες εχουν ζαχαρη , σαντιγί και τριμένη καρύδα λολ ΑΛΛΑ όλες οι τούρτες διαφέρουν)

    ΑΝ λέω ΑΝ υπήρχαν κάποια οντα με το οποία θα είχαμε την στοιχειώδη ανατροφοδότηση στην επικοινωνία (ξες , ακοή, αφή κτλ κτλ ) τότε τα δίποδα σκαθάρια του district lol είναι πολύ λογικό να συμπεριφέροντε σαν εμάς ΟΤΑΝ ΔΕΝ εξυπηρετούν βασικές τους ανάγκες - δες την βάση στην πυραμίδα του maslow λολ

    ReplyDelete
  119. Akrivws sto myalo mou eiste.

    Pws ginetai anamesa se 1 ekatomyrio aliens pou itan o arxikos plythismos, mono 2-3 ap'aytous na einai paneksypnoi kai oi ypoloipoi panilithioi kai aksestoi. Statistika an to deite den yparxei.
    Isws o enas aytos pilotos odigouse 1 ekatomyrio skatades makria apo ton planiti tou na tous paratisei edw. Alla kapou sto ergo eipe oti tha ksanagyrnouse na tous parei pisw, ara den eixe skopo eks arxis na tous paratisei.

    Den tethike POTE thema VLAVHS!
    An itan thema vlavis den tha epairne mprosta mono me ayto to ygro. (Gia to mikro skafos ennow giati to megalo opws fanike sto telos den eixe tipota) Giati molis anevike o pilotos panw to evale mprosta kai ksekinise. Ante as dexthw pws to ygro afto epaikse rolo na valei mprosta kai to megalo skafos alla kai pali den ypirxe vlavi apla emeine apo vetzini.

    Se mia fasi edeixne ta aliens na poulane ta yperopla tous gia na agorasoun gatotrofi.
    Eleos! Diladi itan toso vlakes pou skeftikan na ta poulisoun anti na ta xrisimipoiisoun na tous gamisoun to Xristo kai na tous paroun ti gatotrofi.

    Htan kamia 500aria komanta gia na koumantaroun 1 murio aliens....

    Prosedafistikan tosoi aliens sto johannesburg kai olos o ypoloipos kosmos paratirouse. Les kai ama skagane aliens stin athina den tha skagane apo 300 xwres strateymata gia na anamixthoun stin ypothesoi kai kyriws amerikanoi.

    Telika o typos itan o pio ilithios ap'olous.
    Molis tou eipe oti ithele 3 xronia na ton "ftiaksei" tou eskase katakefalo kai mpike aytos sto skafos. NA KANEI TI O MALAKAS??
    Den iksere oute pou na paei oute ti na kanei oute na to xeiristei! An eixe mia elpida na ksanaginei opws itan ti gamise ki ayti.
    An emene ekei, oi antrwpoi tha ton skotwnane. Giti den eipe ston piloto na ton parei mazi tou sto skafos kai na paei mazi tou. Kai as ksanagyrnouse sto mellon.

    Eipan oti se kapoia fasi epese ena kommati apo to kyrio skafos katw pou opws apodeixtike itan to mikro skafos kai erwtw, afou oi antrwpoi eixan katevasei ola ta aliens pou psofagane apo tin peina apo to mitriko skafos katw, otan epese to miro skafos pws vrethike katw ap'ti gi kai oxi stin epifaneia? Poioi to thapsane? Ta aliens? Ayta eixan repsei ap'tin peina den tha mporousan.

    E oxi kai kalytera rompot apo to transformers...
    Katarxas 1 itan to rompot stin tainia.
    Gia ta aliens ok petyximena itan.
    To thetiko se sxesi me to Transformers itan pws oi maxes itan pio ksekathares. Yparxei i tasi stis tainies drasis na kounane pera dwthe tin kamera kai kala gia na ekswmoiwsoun kalytera ti drasi alla stin ousia se zalizoun kai den mporeis na exeis mia ksekathari apopsi gia to ti ginetai. Se ayto tou vgazw to kapelo.

    Fysika afise anoixti ypothesi gia sequel.
    O typos egine garida, i gomena tou exei mia elpida kai ton perimenei, o pilotos gyrise ston planiti tou na ferei enisxyseis kai to district 10 exei ftasei sta 2,5 muria aliens...
    Opws katalavainete sto epomeno tha ginei makeleio.

    Den lew oti de mou arese alla an ypothesw oti i tainia den tha exei synexeia afinei kena kai einai ateleis

    ReplyDelete
  120. Dimitris eho diabasei polla sxolia sti zoi mou kai me bebaiothta mporw na pw oti to diko sou htan to pio ilithio.

    den exeis idea gia tipota, gyrna stin afaneia sou se parakalo kai min petagesai san pordi

    ReplyDelete
  121. re esy pou krazeis to dimitri esy petagesai sa pordi..
    palioloustro,limokontore,aderfi..
    esy de les tin apopsi sou gia tpt.
    apla krazeis..
    giorgos*

    ReplyDelete
  122. Xwris epixeirimata, magkia klania kai kolos finistrini.

    Michalis

    ReplyDelete
  123. MCVK
    re mikeius, pote tha vgaleis thn epomenh dhmosieysh???
    se ayth mphkan kiolas oi malakes...
    to dhmhtrhs: to senario den afhnei kena...
    1)eixe deiksei apo thn arxh sxedon pws to kommati pou eixe pesei apo to megalo skafos einai to kentro elegxou. kai den xreiazetai para stoixeiwdhs logikh gia na katalaveis pws thafthke katw apo th gh apo thn dynamh ths proskroushs, dedomenou oti h perioxh htan skoupidotopos, pou meta extisan kalyves...
    2)to oti ta ghina kaysima den antexoun para gia merika xiliometra ana litro, den shmainei pws ayto isxyei gia ola... eides oti mono ta ekswghina mhxanhmata mporousan na to paragoun ayto to ygro, kai se poly mikres posothtes (ekane 20 xronia na mazepsei ena fialidio)
    3)oi ekswghinoi sto ergo deiksane apo thn arxh pws eixan filikes diatheseis, kai den askousan via, para mono an htan se amyna...
    alloiws tha eixan ksepastrepsei olo to johanesburg se mish wra me ta opla pou eixan...
    mcvk out

    ReplyDelete
  124. Ti ta thes re MCVK... de lene na to katalaboun oso kai na tous to eksigeis... Apla den tous arese kai ligei ekei to thema! :(

    ReplyDelete
  125. η ταινια ηταν γαματη και, συμφωνωντας με τον μαικιους, νιωθω κι εγω γαματος.

    ευχαριστω.

    ReplyDelete
  126. MCVK
    @polystrofos, pou profanws einai polystrofos...
    apla den mporw na akouw tis paparies tou kathe malaka...
    den yparxan kena sthn ypothesh, sto moilo tous yphrxan kena, kai den katalavan thn ypothesh...

    ReplyDelete
  127. XAXAAXAXAX yparxei periodiko me onoma athinorama??? xAAXAXAXXAXAAXAXXXAAAXXAX

    ReplyDelete
  128. @MIKEIUS
    ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΣΤ? ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ

    ReplyDelete
  129. Bite oloi neo update skoulikia!
    http://asximia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  130. Μα να λεει ο αλλος οτι δεν υπηρχε βλαβη στο σκαφος που ειχε αραξει, αντε το πολυ να δεχτει οτι δεν ειχε "βενζινη", ειναι σαν να λες ανεκδοτο με τον Μπομπο και να σου λεει το αλλο το παιδακι...
    -Οχι ρε συ, δεν το λες καλα, δεν ηταν με τον Μπομπο, με τον Τοτο ηταν το ανεκδοτο!
    Αλλα παρολα αυτα να ειναι ΤΟ ΙΔΙΟ ανεκδοτο!
    Ειτε επαθε μηχανικη βλαβη το σκαφος ειτε εμεινε απο καυσιμα το θεμα ειναι ενα και το αυτο! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!
    Ημαρτοννννν!!!!!!! (Γεωργιου speaking)

    ReplyDelete
  131. pes ta re polystrofe...
    mcvk

    ReplyDelete
  132. Την έχω δει με τον γνωστό τρόπο εδώ και πολύ καιρό και ναι η ταινία είναι γαμάτη! Αυτό που θα κάνω για να πληρώσω το χρέος μου είναι να την αγοράσω σε dvd ή blue ray.

    ReplyDelete
  133. Λέει στην ταινία γιατί "ήταν σαν καθυστερημένοι". Λέει ότι αυτοί που βρίσκονταν στο σκάφος ήταν peasants και ότι είχαν χάσει τους αρχηγούς τους, μάλλον από κάποια αρρώστια. Δηλαδή αν οι άνθρωποι έστελναν ένα σκάφος σε άλλον πλανήτη με 1 εκατομμύριο άτομα μέσα, σημαίνει ότι όλοι θα ήταν επιστήμονες και πολιτικοί αρχηγοί;

    Επίσης, "500 κομάντα κάναν κουμάντο 1 μύριο εξωγήινους":
    Για δες πόσος στρατός χρειαζόταν για να κάνει κουμάντο το μισό πληθυσμό της Νότιας Αφρικής πριν το 90κάτι. Ελάχιστος. Ή δες πόσοι ΜΑΤατζήδες χρειάζονται για να σπάσουν μια πορεία 15000 ατόμων. Ελάχιστοι. Το ότι είναι ένα εκατομμύριο εξωγήινοι δε σημαίνει ότι μπορούν να αποφασίσουν μια μέρα ότι τα γαμάνε όλα, άρα δε χρειάζεται και ένα ακατομμύριο στρατός για να τους κουμαντάρει.

    ReplyDelete
  134. klassiki anarxologikh... nai kai 500 kanan koumanto to 1myrio opws kanoun 50 ta 6misi dismyria...

    oi matatzides de spane poreia 15000 atomwn spane ta moutra twn 500 :)

    ReplyDelete
  135. re ftiakse kana neo post exoume piksei me tis malakokritikes..
    mages oi tainia einai gtp kavala..
    valte rouva na sothite

    ReplyDelete
  136. EISTE OLOI MALAKES KAI POUSTIDES KAI ESU APO PANW TRABA GAMISOU ME KANA ALOGO NA STANIAREIS POUSTI PREZAKI

    ReplyDelete
  137. Me ekplizei i ka8ysterisi orismenwn.

    To eksigei stin tainia oti oi ekswgiinoi exoyn diar8rwsoi san ant hive. I pli8wra twn ekswgiinwn itan workers poy itan psilobasic efyias k poly ypakoyoi enw poly ligoi itan apo anwteres ba8mides stin ierarxia (=ontotites elegxoy). Parallila logo tis katastasews akoma k oi ligoi "eksypnoi" pi8anon na to paizan xazoi prokeimenoy na ksefygoyn apo military scuntriny.

    ReplyDelete
  138. "oi matatzides de spane poreia 15000 atomwn spane ta moutra twn 500 :)"
    Και οι υπόλοιποι 14500 διαλύονται ατάκτως διότι δε θέλουν να σπάσουν και τα δικά τους μούτρα. Άρα, η πορεία διαλύθηκε...

    ReplyDelete
  139. Συμπλήρωση γιατί βαριέμαι να κάνω proper edit :P
    Αν και οι 15000 είχαν τα ίδια μυαλά, οι 500 δε θα τους έκαναν κουμάντο γιατί θα ήξεραν αν πρέπει ή όχι να κάτσουν να τούς σπάσουν τα μούτρα. Αν ξέρει κανένας καμιά οργανωμένη κοινωνία (πέρα των απολυταρχικών -και δεν το λέω με αρνητικό τόνο το "απολυταρχία", απλά το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων φαίνεται να θεωρεί την ελεύθερη έκφραση ιδεών καλό πράγμα) όπου όλοι έχουν τα ίδια μυαλά και παίρνουν συνειδητές αποφάσεις για το συμφέρον τής κοινωνίας ας το πει και σ' εμένα.

    ReplyDelete
  140. poia einai h erwtish sou? na sapantisw...

    ReplyDelete
  141. Καμία ερώτηση. Απλά, 500 ΜΑΤατζήδες μπορούν να διαλύσουν μια πορεία 15000 ατόμων.

    Και σταματάω εκεί.

    ReplyDelete
  142. pros ton anonymo 5 posts panw. re malaka xwriati poutsi amwrfote exeis 6 agglikes lekseis se 2 protaseis kai den ksereis na milas ellinika skatomalakismeno noumero pou mou to paizeis agglos. MATHE ELLINIKA KWLOZWO KAI ASE TA AGGLIKA, EKTITHESAI ARXIZONTAS TIN PROTASI SOU ME "ME EKPLI-Z-EI". K-W-L-O-Z-W-O

    ReplyDelete
  143. Anonime apo pano, prin patheis nea neuriki krisi, apla prosekse oti to "S" kai to "Z" sto pliktrologio einai dipla. Zoo einai opoios kanei orthografiko elegxo prin balei mia apantisi tou sto faeenamalaka. Oxi opoios kanei mikrolathakia pano sti biasini tou! Mike... Paraskeui bradi apopse! Ara aurio perimenoume arthraki sou sosta? :P

    ReplyDelete
  144. Αν ξέρει κανένας καμιά οργανωμένη κοινωνία (πέρα των απολυταρχικών -και δεν το λέω με αρνητικό τόνο το "απολυταρχία", απλά το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων φαίνεται να θεωρεί την ελεύθερη έκφραση ιδεών καλό πράγμα) όπου όλοι έχουν τα ίδια μυαλά και παίρνουν συνειδητές αποφάσεις για το συμφέρον τής κοινωνίας ας το πει και σ' εμένα.

    an mou edines na katalavw ti ennoeis. isws na epernes apantish-lysh sthn aporia sou telos pantwn...

    ReplyDelete
  145. H ταινία έχει πιο πολύ βάθος απ'οτι μπορεί να αντιληφθεί ο μέσος ανεγκέφαλος Έλληνας, ο οποίος πάει στο σινεμά για να δεί εκρήξεις, διαμελισμούς και πολυκατοικίες να πέφτουν. Δεν υπάρχει κανένα κακό με τα παραπάνω, αλλά μην έρχεστε εδώ και κλαίτε όταν μια ταινία προσπαθεί να ξυπνήσει τον εγκέφαλό σας απο το χολιγουαντιανό λήθαργο (και όπως φαίνεται αποτυχαίνει).

    Την είδα πρώτα στο πισι και 1 βδομάδα μετά έσπευσα στο σινεμά για να αποδώσω τον φόρο μου. Οι haters προσπαθήστε να δώσετε άλλη μια ευκαιρία στην ταινία. Ο mikeius σε αυτή την παύση του στην εκτόξευση κοπράνων εξήγησε ακριβώς τι πρέπει να αναζητήσετε στην ταινία. Κοιτάξτε πέρα απο το προφανές και σκεφτείτε γιατί είναι εκεί πέρα η βαρετή εισαγώγή, γιατί τόση σιχαμάρα και splatter στην 1η ώρα και γιατί ο βασικός χαρακτήρας δεν πυροβολάει ότι έχει και δεν έχει με τη μια. Όπως είπαν αλλά δεν έκαναν οι Transformers, 'more than meets the eye'. Εντελώς διαφορετικές ταινίες.

    ReplyDelete
  146. mesos anegkefalos Neoellhnas... na prosexoume ti leme kai se poious anaferomaste...

    ReplyDelete
  147. ena xrono meta aderfes kai stelehi vlepoun xtypimata panw kai katw apo tin zoni,den vlepoun foties nekro kai dikaiologies na pakistanisoun tin poli,an exo adiko kai eimai toso malakas thelo kapoion na mou to pei alla nomizo oti mas doulevoun telika oi giorgakides kai oi loipoi salomes,den milo gia nosferatou eimai proliptikos alla ena xrono meta san sostos pseftoanarxomalakas den tha kano kati an timiso mia mnimi pou den exei na kanei kati enantia stin deksia kai to systyma alla stirizei ton o mama kai se kanei xazo,E TOTE MALAKA ANARXIKE TONISE TO SYSTIMA KAI ASE FALAKRA NA MAS DOULEPSEIS,MIN KSEXNAS TO MOUSTAKI APOTYXIA TSONTA KAI KANE KALA TO MOUNI TI MANAS SOU POU DEN THELEI NA GINEI MOUNI ALLA LANTHANON KOLOS,φλορε σε ειπα οχι ε ε στο λεω τωρα εισαι φλωρος γιατι

    ReplyDelete
  148. γιατι οταν σε ειπαν βλακα αθηναιε οτι μπορεις να τα σπασεις το εκανες με 5 ακομα μαλακες,οταν ομως το αφεντικο ειπε τουμπεκι το εκανες οποτε μην με πουλας προλογο και ιστορια και μπουγατσα με τυρι η οχι γιατι ενα τσιρακι του μαλακα εισαι τελικα και νομιζεις οτι εχεις γνωμη ενω δεν εχεις καν σκατα να φας και να τα πεις μπουγατσα,επαναστατη του ΣΚ(αδερφη σε ειπα η οχι) και να σε πω σκατα εισαι επαναστατουλη

    ReplyDelete
  149. το γάμσαμε και ψόφησε

    ReplyDelete
  150. ανεβασε κανενα αρθρο της προκοπης. βαρεθηκα

    ReplyDelete
  151. Chuck Norris rules!!!!

    ReplyDelete
  152. Shinobi έχεις δίκιο, ΝΕΟέλληνας έπρεπε να γράψω. Σωστός.

    ReplyDelete
  153. Shinobi, εννοούσα ότι καλά τα είπες παραπάνω, ότι οι 500 σπάνε τους 500 και όχι τους 15000, αλλά οι υπόλοιποι δε θέλουν να έχουν την ίδια μοίρα και διαλύονται.

    Και εννοούσα ότι εγώ δεν ξέρω καμία κοινωνία και κανένα σύστημα στο οποίο δεν υπάρχουν "ηγέτες" σε οποιαδήποτε μορφή. Και υπάρχουν και οι υπόλοιποι ΠΟΛΛΟΙ που θα ακολουθήσουν τους ηγέτες μέχρι εκεί που τους παίρνει.

    Γι' αυτό (επειδή οι πολλοί είναι διατεθειμένοι να μη φτάσουν μέχρι τέλους) είναι εύκολο λίγοι να κουμαντάρουν πολλούς. Δεν ήταν απορία, απλά είπα ότι εγώ δεν ξέρω κανένα σύστημα στο οποίο αυτό δε συμβαίνει. Αν ξέρει κάποιος άλλος, να το πει και σ' εμένα. Κάποιο σύστημα δηλαδή (υπαρκτή κοινωνία, όχι θεωρητική ουτοπία) όπου όλοι αποδέχονται την ευθύνη των πράξεών τους επειδή αυτές ήταν συνειδητές και ώριμες αποφάσεις μετά από σκέψη και όχι προβατισμός.

    ReplyDelete
  154. ΧΑΧΑΧΑΧΑ! ΤΡΕΛΗ ΤΑΙΝΙΑ!

    ΒΕΒΑΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ..
    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ,
    ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ.

    Η ΦΑΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ:
    http://www.youtube.com/watch?v=eB52b8XQZ_A

    ReplyDelete
  155. Ok nik twra se katalava ! genika de thewrw ton hgeth provlima pantws... to thema einai pws ''kapoioi'' de theloun na exoume hgeth ton aristo... oxi mono sthn Ellada genika ston kosmo... vgazoun me to sapio systima tous tis lanthasmenes epiloges kai apo aytes eklegoume... etsi kapoia merida kosmou apla paei kai psyfizei kai kapoia allh leei pws kalo tha htan na mhn yparxoun hgetes kata th gnwmh mou einai kai ta 2 lathos...:/

    ReplyDelete
  156. Ρε γραψε ρε μαλακα κανα καινουριο αρθρο, ενταξει με τη μαλακια τη ταινια, μπαινουμε το βλεπουμε, φτανει.

    Αντε να πουμε επιτελους, μαλακα

    ReplyDelete
  157. πιφ και ηρακλης μαλακες!!!!!!

    ReplyDelete
  158. Η ταινία απλά γαμάει...οπως πρέπει να είναι αυτές οι ταινίες..Τροφή για σκέψη για μερικούς και άπειρο κωλοσούφρισμα απο την δράση για άλλους... Καθυστερημένος και εκτός θέματος είμαι...

    ReplyDelete
  159. dn exw dei megaliterh malakia sth zwh mou!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  160. Ευχαριστώ για τις 2 ώρες απόλαυσης..

    ReplyDelete
  161. "Gousta", eipe o pi8hkos ki efage to sapouni... H tainia metraei. 3ekinaei ws mockumentary (panapei parwdia documentary) gia kapoion logo. Deixnei ton tupo xarwpo na kanei ektrwseis se agennhta e3wghinakia - o prwtagwnisths einai toso malakas gia na doume pws enas aplos, mesos, kalwsunatos, genika yilofroulhs tupakos mporei na einai, mesa sto 8esmiko tou rolo, teras. Aplo paradeigma: enas doulokthths mporei na einai kalos me thn oikogeneia kai ta paidia tou, a3io melos ths koinwnias tou akoma kai kalos me tous doulous tou - alla idwmenos apo th dikh mas skopia einai doulokthths. (to paradeigma einai tou Chomsky apo to The Corporation)

    ReplyDelete
  162. a, kai h tainia mou 8umise to Alien Nation - mia seira pou edeixne sta 80s-90s me tous e3wghinous pou eixan kefalia falakra me khlides (kai duo kardies) kai stis gkomenes oi khlides katevainane th raxokokalia (mperdemenes efhvikes kavles :) kai milousane kapws paromoia me autous apo district 9

    http://www.youtube.com/watch?v=bKNc1nORBz0

    alla osous milane xhosa (mia glwssa pou exei sumfwna pou kanoun klik :)

    http://www.youtube.com/watch?v=D_l7ty_MH_Y

    ReplyDelete
  163. Kapoion etsoukse to comment mou.. Wraios eisai! :D

    ReplyDelete
  164. Είσαι πιο απογοήτευση κι από βίντεο της Cytheria που γαμίεται 3 ώρες χωρίς να χύνει σταγόνα!!!!! ma mporei pragmatika na symvei kati tetoio???

    ReplyDelete
  165. Εγώ έχω να πω πως είναι μια ιδιοφυής ταινία που περίμενα χρόοοονια για να δω, γιατί έχω μπουστίσει με τις αναμασημένες ταινίες δράσης που σου δείχνουν τα ίδια κ τα γίδια, φανφάρες περί ανθρωπιάς κ μλκίες, κοινότητες, γλυκανάλατα λαβ στόρυ που δεν κολλούν αλλα πωλούν και και καιιι.

    Στα διάλα με τους κριτικούς που τη θάψανε την ταινία κ κάνουν τεμενάδες στον Κάμερον για το Αβαταρ (ο οποίος έκανε την άλλη πατάτα του αιώνα τον Τιτανικό για τον οποίο ακόμα κλαίω τα λεφτα που'δωσα στο σινεμά)

    DISTRICT FUCKIN' NINE ΛΕΜΕ ΡΕ .-

    ReplyDelete
  166. polu garida omws re aderfe mou...evlepa creepia ston ypno mou!!!

    ReplyDelete
  167. se opoion arese h tainia einai GIA NTO MPOUTSO apla...h prezaki....TELOS


    Skatas

    ReplyDelete
  168. Egw na pw ti mavri alitheia, se kapoia fasi me psilopire o ypnos! Apo effe ok itan respect. Alla apo senario, kata tin tapeini mou apopsi panta, itan ap ta pio xaza pou xw dei pote. Xiliades trypes kai anakribeies, ola fysika ypo tin dikaiologia oti etsi einai to styl tis tainias stin arxi, san apo erasitexniki kamera kai etsi den xreiazetai na eksigei!

    ReplyDelete
  169. Ναι ρε ταινιαρα. Ο πρωταγωνιστη φλωρος. Ρεαλιστικος δηλαδη. ΓΑΜΑΤΗ ΤΑΙΝΙΑ.

    ReplyDelete
  170. ΑΠΟΡΩ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΣΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ 'Η ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑΙΝΙΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ. Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΦΕΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΑΞΙΟ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ PARANORMAL ACTIVITY. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΟΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ (ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ... ΟΥΣΤ!)

    ReplyDelete
  171. Ωραια ταινια. Μπορει να μου εξηγησει καποιος ομως, πως ειναι δυνατον γκομενες υψους 1 μετρο κ 1 ΜΙΛΚΟ στο σινεμα που καθονται πισω απο την θεση μου παντα μα ΠΑΝΤΑ να μου σκουντανε το καθισμα με τα γαμημενα τα ποδια τους???
    Μετα αμα της την πεις γινεσαι κακος..

    ReplyDelete
  172. h tainia htan gia ton poutso. etsi apla.

    ReplyDelete
  173. Vasika prin diavasw auto to arthro tha elega "an sto mikieus arese auti i tainia tha katsw na me gamisei 30ponto kavli" kai eutyxws de to pa. H tainia exei ola auta ta klassika trik pou kanoun mia anousia tainia na aresei ston kosmaki epeidi varietai na dei ligo katw ap ta boom boom kai ti lampsi twn effe. Exei akoma kai to eidos ekeino tis prwtotypias pou nai men dn einai aksiologo alla i yparksi tou kai mono se kanei na vlepeis tin tainia psagmeni. Voutiro sto pswmi tou mikieus dld gia na ti thapsei. Alla gousta ein auta!

    ReplyDelete
  174. Mikeius tin paleveis re file? Molis tin eida tin tainia kai meta me eriksa xlempona sti mapa mou kai eplina ta matia mou me akouaforte. S arese afti i amerikania? Eidika sto telos pou petaei ti rouketa o paparoamerikanos na petixei ton eksogiino kai ti stamataei to misopethameno robot me to xeri itan to kerasaki. Telos i ipervoles. I tainia palevotan gia prin ton ipno, alla oxi kai afieroseis olokliro keimeno s;afti. Pires kammia promitheia re mounaki?

    ReplyDelete
  175. Την ταινία την είδα πέρυσι τον χειμώνα στο σινεμά..Πριν μπώ μου είπαν οτι "δεν είναι και άσχημη" ή "καλλή είναι"...Όταν βγήκα είπα αυτά ακριβώς που έγραψε τότε ο mike,ΑΚΡΙΒΩΣ ομως..Είχα ένα βλέμα εκστασιασμού και φώναζα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!Η κοπέλα μου είχε φρικάρει (ναι ξέρω,δεν πας με την γκόμενα να δεις τέτοια ταινία) και είναι η ΜΟΝΗ ταινία που αφού την είδα την κατέβασα στο pc και την είδα 2-3 φορές ακόμα.ΔΕΝ κατεβάζω ταινίες ΠΟΤΕ.
    Όσοι δεν συμφωνούν με τον mike είναι απλά η απόδειξη του γιατί δεν βγαίνουν πια καλές ταινίες..Γιατί δεν έχετε κρίση ζώα και αν έχετε σας έχουν κάνει τόση πλύση εγκεφάλου που έχει θαφτεί κάτω απο χιλιάδες στρώματα τουρτας μαλακίας.
    Εκτιμήστε το district 9 όσο πρέπει.

    ReplyDelete
  176. re sy Mikeius 3ekinhsa na thn vlepw kai vare8hka alla ekana upomonh giati eipa ston eauto mou: "de paizei gia na porw8hke toso o Mikeius kati 8a 3erei" kai pali kala giati h tainia TA SPASE.
    thanks!!

    ReplyDelete
  177. Ti pipa k ayth . Wraia ypo8esh , cliche ola ta ypoloipa kai apaisia ektelesh. Xwris plaka, 8a protimousa na dw to Piranhas 3D giati toulaxiston ayto prow8h8hke ws h megalyterh malakia pou ftiaxthke pote kai ontws htan. Den eixe mysthriwdes trailer na se proetoimazei gia kati megalofyes kai teleio eixe trailer pou ekraze me to caps lock anameno : EIMAI H MEGALYTERH MALAKIA POY 8A DEIS STH ZWH SOU. No expectations no dissapointments.

    ReplyDelete
  178. 2 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ Η ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΥΤΕ TRAILER ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ 3/4 ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ...
    ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΜΑΘΑ ΤΗ CYTHERIA, ΤΥΧΑΙΟ???


    Υ.Γ: Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΜΑΛΑΚΑ!!!!!!

    Υ.Γ.2: "ΠΙΦ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ"!!!! ΑΧΧΑΧΑΑΧ
    ΧΑΧΑ
    ΧΑ
    ΧΑΧΑ
    ΧΑ
    ΧΑ
    ΧΑΧΑ
    ΧΑ
    ΧΑΧΑΑΑΑ
    ΜΕ ΜΙΑ ΑΤΑΚΑ ΠΕΘΑΝΑ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΡΘΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ!!!


    *ΚΑΥΛΟΛΕΩΝ*

    ReplyDelete
  179. Den 3erw an kapoios anefere kati gia to p.s. me tin Cytheria epd... (dn 3erw gti, profanws dn mporw n profasistw oti exw zwi, gti tote TI KANW EDW?... idou i aporia...) opt dn 3erw an epanalamvanw kati... alla arxisa na klaiw spasmwdika otan to diavasa... ekei pou eixa 3enerwsei thn zwara mou me to upoloipo post, pou ws ek 8aumatos anedeiknue oti estw ENA gamimeno pragma a3izei pou uparxei epitelous, kai h 3enera sugkrinotan mono me gumni fwtografisi tis Efis 8wdi... TSOUP! pira ena kavli ston kwlo mou meta apo auto to p.s... proskunw!!

    ReplyDelete
  180. Και οχι μονο αυτα, αλλα ειναι και ταινια με εξωγηινους που δεν γουσταρουν να πατησουν το πλοκαμι τους στην Αμερικη και αυτοι με τη σειρα τους δεν σωζουν παλι τον κοσμο... Απο τις καλυτερες του ειδους που εχω δει...

    ReplyDelete