Monday, August 24, 2009

Νόμιζες ότι ξεφορτώθηκες τις κουλτούρες τύπου emo;

THINK AGAIN!
Σήμερα το απόγευμα βγήκα για καφέ με 2 φίλους σε ένα από τα alternative πουστράδικα πάνω από την Αθηνάς που trendεψαν πρόσφατα. Το μαγαζί ήταν ένα απ' αυτά τα μπαρ-παύλα-γκαλερί-πάυλα-εστιατόρια με βιολογικό φαγητό, οπότε δεν εξεπλάγην από τις ορδές των hipsters (γνωστοί και ως AthensVoice-άδες) που είδα. Ξαφνικά, η σερβιτόρα με τον χαλαρό κότσο και το φαρδύ φόρεμα έφερε στο ζευγάρι που καθόταν δίπλα μας την παραγγελία του: πίτσα με σαλάτα! Και δεν εννοώ μια πίτσα και δίπλα μια σαλάτα. Έφερε μια πίτσα σε κλασικό πανεράκι κομμένη στα 6 που από πάνω είχε ένα λόφο από ωμό σπανάκι και (τι άλλο;) ρόκα. Εκέι λοιπόν που το ζεύγος μηρύκαζε την οικολογική "πίτσα" του, έκανα τη ζοφερή συνειδητοποίηση: οι hipsters είναι πλέον παντού!
Κάποτε η υποκουλτούρα τους περιοριζόταν σε μαγαζιά όπως το BIOS στο Γκάζι. Αλλά φυσικά, ο hipster είναι νομάς: με το που γίνουν τα στέκια του γνωστά σε περισσότερα από 20 άτομα, τα μαζεύει και πάει σε νέες σάπιες περιοχές της πόλης. Εκεί μπορεί να αρχίσει ήσυχος και πάλι τα παζάρια μεταχειρισμένων ρούχων, το στήσιμο γκαλερί με ασπρόμαυρες urban φωτογραφίες και τα "κιτς" και 80s theme-party σε αποθήκες.

Ο τυπικός hipster αναγνωρίζεται σχετικά εύκολα. Θα τον βρείτε να κάθεται σε πεζοδρόμια, πατώματα τρένων και γενικά σε οτιδήποτε δεν είναι σχεδιασμένο για να κάθεσαι. Εναλλακτικά, συχνάζει σε μαγαζιά που σερβίρουν περίεργες μπίρες, παίζουν Bjork και Indie Electro και προβάλλουν στον τοίχο ερασιτεχνικές ταινίες μικρού μήκους. Εκεί ο hipster θα συζητήσει για το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, τη νέα γραφική νουβέλα που ανακάλυψε μόνο αυτός, τη μπάντα που σταμάτησε να ακούει από τότε που έγινε γνωστή και το πόσο μετράει το oxygen water σε στρογγυλό μπουκάλι, κρατώντας πάντα το τσιγάρο του με γυναικείο σπάσιμο του καρπού. Φοράει κατά κανόνα παλιομοδίτικα και "φθαρμένα" ρούχα, τα οποία πρέπει να έχει αποκτήσει με το μέγιστο δυνατό κόπο, ιδανικά από vintage μαγαζί του Λονδίνου.

Δηλώνει οικολόγος, χορτοφάγος και γενικότερα υγιεινιστής, αλλά ταυτόχρονα κατεβάζει 18 εσπρέσο την ημέρα και καπνίζει πιο πολύ κι από εργοστάσιο στην Πτολεμαΐδα. Σπουδάζει (μετάφραση: ξύνεται) σε κάποια σχολή καλλιτεχνικού τύπου (γραφίστας, σχεδιαστής μόδας, designer εσωτερικού χώρου, φωτογράφος) και περηφανεύεται ότι ήταν απ' τους πρώτους με account στο myspace και στο facebook, λες και αυτό είναι κάτι για να περηφανεύεσαι.

ΤΥΠΙΚΟΙ HIPSTERS

Το νέο emo έχει έρθει για τα καλά, κύριοι. Και είναι τρισχειρότερο! Τουλάχιστον οι emo ήταν εφηβάκια που περνούσαν την κρίση αυτολύπησής τους σε χαμηλούς τόνους. Κι εμείς το κάναμε αυτό, απλά τότε το λέγαμε grunge. Η υποκουλτούρα των hipsters έχει παρόμοιες ποσότητες μαλακοκαβλιάς, αλλά αποτελείται από 20άρηδες και 25άρηδες, με αυστηρούς κανόνες αποκλειστικότητας, ειρωνικό attitude και τόνους ανωτερίλας.

Πρώτα είχαμε το Ψυρρή που ήταν εναλλακτικό και μετά τρέντεψε, μετά το Γκάζι, τώρα σειρά έχει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Μου φαίνεται πως ο μόνος τρόπος να ξεφύγω από την όλη μαλακία είναι να ξαναγίνω nu-μεταλάς όπως ήμουνα πιτσιρίκι και να γυρίσω στα Εξάρχεια. Είναι τίγκα στα νιάνιαρα και τους ψευτο-αναρχικούς με τα 500 ευρώ χαρτζιλίκι, αλλά τουλάχιστον είναι αρκετά μπανάλ για να κρατάει τους hipsters μακριά.


Σημείωση για να αποφευχθούν τα σχετικά σχόλια απ' τους comment nazis: το άρθρο είναι επανέκδοση ενός παλιού μου. Εμπνεύστηκα απ' τις αυγουστιάτικες επαναλήψεις του "Κωνσταντίνου και Ελένης" και είπα να το επαναφέρω το καημένο για μια δεύτερη ευκαιρία. Περισσότερα original άρθρα όποτε μου καβλώσει.

112 comments:

  1. χαχαχαχαχα. πάω να σου γράψω "αυτή την εικόνα κάπου την έχω ξαναδεί" ή ακόμα χειρότερα "από κάπου την έχεις πάρει" και μετά λέω, ας διαβάσω και τα μικρά γράμματα που ως κλασική κακή μαθήτρια αγνόησα.

    τι μου λες βρε παιδάκι μου. τέτοια έκτροπα θα αντιμετωπίζω τώρα που θα έρθω στην αθήνα; ευτυχώς νομίζω πως στον πειραιά είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα, έλα εκεί, το πολύ να ανεχτείς νεόπλουτους ή γύφτους ή απλούς ηλίθιους ανθρώπους.

    ReplyDelete
  2. Πωπω ρε φίλε αυτοί που περιγραφεις, είναι οι τύποι που κοροϊδεύουμε με τους φίλους μου στο Γκάζι. Είναι κάτι τύποι είτε γκεη, είτε (για κάποιο λόγο) διαρκώς περιτριγυρισμένοι από γκεη, είτε τύποι που πολύ ήθελαν να είναι γκεη αλλά δεν είναι. Γενικά είναι να τους χαρακώσεις με χαρτοκόφτη στη πλάτη και να ρίξεις αλλάτι. Δεν 'ηξερα οτι τους λένε χιπστερς.

    ReplyDelete
  3. "Σπουδάζει (μετάφραση: ξύνεται) σε κάποια σχολή καλλιτεχνικού τύπου (γραφίστας, σχεδιαστής μόδας, designer εσωτερικού χώρου, φωτογράφος)..." και το συνεχίζω "αλλά στο τέλος βάζει μέσον τον μπαμπά να του βρει θεσάρα στην Πολυεθνική για να μπορεί να κοιτάζει υπεροπτικά τους 700 ευρώ τον μήνα".

    Είχα στη δουλειά μου ένα τέτοιο. Περιττό να σου πω πως όπου βλέπω πολύ κουλτούρα μου μυρίζει σαπίλα!

    ReplyDelete
  4. εισαι ενας ομορφος ανθρωπος Μιχαλη!

    μαστερμπεητορ τζη

    ReplyDelete
  5. Μάστιγα η κουλτουροφλωριά όντως. Ούτε εγώ ήξερα ότι τους λένε έτσι και έχανα χρόνο με ασυνάρτητες περιγραφές. Μα πασμίνα σε άντρα; Τι άλλο να περιμένουμε δηλαδή;

    "Μου φαίνεται πως ο μόνος τρόπος να ξεφύγω από την όλη μαλακία είναι να ξαναγίνω nu-μεταλάς"
    ιιιιχ. όχι.

    ReplyDelete
  6. Post-διαμάντι.Ορθά έπραξες που το ξαναέβαλες.

    ReplyDelete
  7. Α ναι θελω να τονισω κατι σε φαση ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΚΑΠΕΛΑ ΩΣ ΦΑΣΙΟΝ ΑΞΕΣΟΡΥ!

    Ειχα δει ειναι τζιτζιφριγκο σε μια συναυλια με ενα καπελετο ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ και το φοραγε και καπως προς τα πισω για να παιζει το αγιαζι με μπουκλακια του και μιλουσε με ενα τσιγαρο να κρεμεται απο τα χειλη του και ηθελα να παρω φορα και να τον κουτουλησω στα αχαμνα!

    ReplyDelete
  8. Τα παιδια γαμιονται...τι αλλο να πεις...τα λεει ολα αυτο....

    ReplyDelete
  9. Γαμώτο... Ξέχασα να γράψω πως ο hipster έχει πάντα Mac και όχι PC.

    ReplyDelete
  10. χαχαχαχαχα ειρωνικο μουστακι ελεος ρε μαλακα, ελιωσα

    ReplyDelete
  11. Edo 8a brite pollous tetious!tsekarete
    http://asximia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Φαντάζομαι Anomalos ότι θα αντιμετωπίζεις μεγάλο πρόβλημα όταν βγαίνεις τη βραδυνή σου βόλτα. Όλοι θα σε κυνηγάνε φωνάζοντας "ο Brad Pitt!!!!". Τι ωραίο να είσαι τόσο όμορφος που να σε παίρνει να κοροϊδεύεις όλους τους άσχημους...

    ReplyDelete
  13. Να αποφεύγεις τα πουστράδικα και να συχνάζεις μόνο σε πατσατζίδικα που μαζεύουν γνήσια αρσενικά και θηλυκά.

    ReplyDelete
  14. Agapitoi m filoi,sto blog m benoun oloi oi skatomoures to idio k ego.opios einai ili8ios k dimosieuei tis pic tou sto internet auta pa8enei.mesa se oles autes tis moures isos dite k tin dikia sas,alla dn pirazi 8a to axizate gia na bikate!ego eimai o 8eos tis asximias k sas parousiazo ta aderfia mou,mesa apo to blog mou.
    euxaristo

    ReplyDelete
  15. A kai sas euxaristo pou me agapate,esto k arnitika!HAHAHAHAAHA

    ReplyDelete
  16. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...κάπως έτσι είναι πια...(και αναφέρομαι ΚΑΙ στα Εξάρχεια, διότι εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα και ακόμα κατοικώ ) για να πω την αλήθεια η κοινωνική ζωή - βραδυνή πλέον έχει περιοριστεί στη μία φορά το μήνα το πολύ (ναι έχουν υπάρξει και μήνες που δεν έχω βγεί έξω είτε απόγευμα είτε βράδυ...).
    Πάντως ζούμε στην δεκαετία της κακογουστιάς (ξανά) και στοδήθεν κόσμο....χάλια...

    ReplyDelete
  17. EXOUN FLOMOTHEI TA KATAKAHMENA NIATA APO VIDEOCLIPS KAI MALAKISMENOUS TREND PARADISOUS OPOTE ME TOSH EKSATOMIKEUSI LOGIKO EINAI NA EPITHIMOUN NA KYKLOFOROUN ALIBERTA LES KAI TA PARAKOLOUTHEI MIA CAMERA STHN GONIA...TORA POU ARXIZOUN KI OI ELIES THIMISE MOU NA MAZEPSO 5-6 APO D'AUTOUS NA MOU TIS MAZEPSOUN pokiokio@hotmail.com

    ReplyDelete
  18. ok magka eutuxws pou uparxoun kai anthrwpoi san esena ka feugoun apo ta meri pou suxnazoun oi hipsters kai katharizei ligo o topos....

    ReplyDelete
  19. και για να μη νομιζετε οτι τα λεει μονο ο Μιχαλιος

    http://newyork.timeout.com/articles/features/4840/why-the-hipster-must-die
    https://www.adbusters.org/magazine/79/hipster.html

    εχουμε περγαμηνες κυριοι!

    ReplyDelete
  20. Δείτε κι αυτό παιδιά! Διαμάντι!

    http://www.youtube.com/watch?v=T_7eEY_9bg8

    ReplyDelete
  21. okie, arketa gkriniakses, twra mporeis na kaneis ena kalo ston eauto sou kai stous gyrw sou, mporeis na autoktoniseis...

    ReplyDelete
  22. Σκάσε μωρή γκόμενα.

    ReplyDelete
  23. I AM BACK http://asximia.blogspot.com/

    ReplyDelete
  24. ti augoustiatikes epanalipseis re malaka, i kavla olo to xrono paizei

    ReplyDelete
  25. Πωπωπωπωπωππω χώσιμο! Δικέ μου άνθρωπε!! έτσι έτσι!
    (Πίτσα με ρόκα και σπανάκι;; Ε; Ε ρε τριπλο σουτζούκι, κρεμμύδι, ελιά και ταμπάσκο που τους χρειάζεται..)

    Έχω στυλιστική απορία όμως : Τι σκατά είναι η πασμίνα; trendy ονομασία του κασκολ;;;;;

    ReplyDelete
  26. Όλοι αυτοί δεν καταλαβαίνουν πως η ενδυματολογική εξέλιξη δεν είναι αυτοσκοπός. Όταν κάτι είναι ωραίο, δεν το πειράζουμε πολύ. Το ντύσιμο την δεκαετία των 90's και συγκεκριμένα από το 95 κι έπειτα, ήταν πολύ καλό δομικό υλικό για να χτιστεί πάνω του κάτι καλύτερο. Όλοι αυτοί που περιγράφονται στο ποστ, πήγαν την μόδα ένα βήμα μπροστα όντως, αλλά προς τον γκρεμό. Είναι ΑΣΧΗΜΟ το ντύσιμό τους, πως να γίνει τώρα. Μόνο μεταξύ τους αλληλοσυγχαίρονται. Να μην παρεξηγούνται. Η αισθητική είναι δημόσιο αγαθό κι όταν κάποιοι αισθανόμαστε οτι προσβάλλεται, ε θα αντιδράσουμε με αρνητικό σχολιασμό.

    ReplyDelete
  27. Πόσο το χάρηκα το ποστ δεν φαντάζεσαι! Ήρθα Αθήνα για σπουδές πριν 5 χρόνια και δεν είχα ξαναδεί hipsters...(αμόλυντη επαρχία)Στην αρχή να φανταστείς νόμιζα ότι οι hipsters συμφοιτητές τους οποίους εν αγνοία μου συναναστρεφόμουν είχαν οικονομικά προβλήματα!! Τους έβλεπα με τα λερωμένα τ'άπλυτα, να κάθονται σε πλατείες με τη μπύρα ή σε τίποτα φτηνά ουζάδικα, είχανε και τέρμα αριστερές απόψεις περί πλουτοκρατίας, και αποπροσανατολίστηκα..Όταν αρχίσανε να αραδιάζουνε τα ταξίδια σε βερολίνο και ΝΥ, και κατάλαβα ότι αυτές οι μαλακίες που φοράνε κοστίζουν όσο 2 μηνιάτικα το πήρα χαμπάρι. Δεν ξέρουν να ζουν τα ζώα και νομίζουν ότι κάτι κάνουν. Είναι ανέραστοι, κρυόκωλοι και δήθεν. Άμα θέλουν τόσο πολύ να φαίνεται ότι δεν έχουν λεφτά μπορούμε να αλλάξουμε θέσεις. Προσφέρομαι

    Και μια μικρή απόψή μου περί αυτών..
    http://blogs.athensvoice.gr/pasxalitsa/posts/24320,%CE%A6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF_%CE%B5%CF%87%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%AF.html

    ReplyDelete
  28. "Τους έβλεπα με τα λερωμένα τ'άπλυτα, να κάθονται σε πλατείες με τη μπύρα ή σε τίποτα φτηνά ουζάδικα, είχανε και τέρμα αριστερές απόψεις περί πλουτοκρατίας,"

    Εχεις μπλεξει λιγο την κατηγορια hipster με την κατηγορια "τζιβάτος-μπαφάτος-σκαλάτος-γρασιδάτος-θανασοπαπακωσταντινάτος". Περισσοτερα γι' αυτους σε μελλοντικο post.

    ReplyDelete
  29. re oust kavlempora
    8a milhseis kai gia hipsters
    opoios dhladh syxnazei se "ennalaktika" magazia einai gay-hipster-gia ton poutso
    kai opoios petaei garifala ston ploutarxo einai true
    ade geia

    ReplyDelete
  30. phgaine na akouseis limp bizkit na goustareis

    ReplyDelete
  31. opoios petaei garifala ston ploutarxo einai ontws ilithios. aytos pou kserei ta petaei ston filipo nikolaou. kai otan paei spiti akouei Sade na tou perasei to hangover. giati "true" opws les einai na mi xafteis tin kathe diden malakia pou sou pasaroun oti "giname londino" kai pas mi londrezos varvaros. eiste oi pio stenomyaloi olwn kai to paizete kai free atoma. oi alloi einai pio polidiastatoi apo oso sas simferei na pisteuete gia na niwthete pneumatika ekseligmenoi kai anwteroi.

    ReplyDelete
  32. Ειναι περιεργα τα πραγματα με αυτους. Νομιζεις οτι ειναι πουστηδες αλλα αμα ρωτησεις φιλους τους χτυπιουνται και φωναζουν "Ο Κουλης πουστης? Πας καλα ρε?'
    Τους βλεπεις με κατι γκομενες και παθαινεις πλακα!
    Μετα αναρωτιεσαι, διαβαζεις Φρουντ, Νιτσε, ψυχολογια αλλα συνεχιζεις να μην καταλαβαινεις αμα ειναι η οχι σφηνοκωλιαρηδες!
    θυμαμαι μια ιστορια με ενα παιδι που ενας τετοιος του πηρε την κοπελα.. της ελεγε αυτος'Μα ειναι πουστης' ελεγε αυτη"οχι δεν ειναι" και συνεχιζε ο αλλος ΜΑ ΕΙΝΑΙ!!!

    ReplyDelete
  33. kala ta les file mikeius alla exw mia enstash:de nomizw oti ta atoma pou perigrafeis kseroun k apo mousikh!aneferes thn indie k exw thn entypwsh oti an tous rwthseis ti eidos einai tha sou poun oti exei kapoia sxesh me ta indianika!Proswpika,thewrw oti autoi oi typoi einai h xeiroterh kathgoria!prospathoun na dhmiourghsoun ena diko tous pseutoalternative style to opoio den yparxei pouthena!k afou anaferthhkes sto londino an deis tetoia atoma ekei,sigoura ellhnes tha einai!

    ReplyDelete
  34. magkes den eiste oi monoi pou exete friksei me diaforous allous...
    to mono erwthma mou einai ena. oloi nomizoume oti eimaste diaforetikoi apo tous allous oti eimaste kati real kati gnhsio...exm,aytoi oi alloi pioi einai telika?mhpws se telikh analysh pali egw k eseis emeis k autoi den eimaste?
    mporei na mhn apodexeste thn diaforetikothta tou allou,(den yparxei swsta h lanthasmena)oute emena mou aresoun kapoia styl h kapoia atoma pou ta vrhkan ola ready enw alloi matwnoun gia na zhsoun...den mou aresoun ta atoma pou exoun monadikh egnoia an na paroun luis vitton h den kserw k egw ti marka...alla den tha katsw k na asxolhthw mazi tous oute mou epitrepetai na tous "apagorepsw" thn yparksh...xleyazontas tous k orizontas ton eayto mas o kathenas ws kati anwtero kati alithino h den kserw k egw ti kalytero apo ton allon,kanoume to idio akrivws pragma me thn kathgoria twn hipsters poy les...
    k vazw k ton eayto mou mesa k olous
    as arxisei o kathenas na prospathei na ginei k na apodeiksei oti einai kalyteros apo ton eayto tou
    oxi apo tous allous

    ReplyDelete
  35. Swsto! Episis, as arxisoume na grafoume to nickname mas kanonika, DiOtI EtSi EiNaI LiGo MaLaKiA. OtAn I DiAfOrEtIkOtItA GiNeTaI MoNo KaI MoNo StO OnOmA TiS IdIaS TiS DiAfOrEtIkOTiTaS, MpOrEi Na OdIgIsEi Se AxRiStA KaI EnIoTe EkNeYrIsTiKa ApOtElEsMaTa.

    Ayto einai to kentriko pneyma tou hipster se sxesi me alles koultoures opws px oi metalades i ta RPG nerds. Kai ayto einai kai to bathytero thema tou arthrou. Ola sto piato ta thelete telika... :-P

    ReplyDelete
  36. h diaforetikothta ginetai mono k mono apo thema goustou h apopshs
    den einai aparaithto na thn apodexteis..alla an den mporeis na thn dexteis isws na diavaseis sto leksimo to rhma fasismos...

    ReplyDelete
  37. O Prodigal Son τα είπε όλα αντικειμενικά και με πολύ λίγες λέξεις. Γουστάρω πολύ το blog σου για την ειλικρίνια που έχει και γελάω πολύ ασχέτως αν διαφωνώ σε πολλά κάθετα.
    Οπως αυτό το άρθρο που είναι σαφέστατα από άποψη βάσης και "επιχειρηματικής δομής" άθλιο και ανύπαρκτο. Έχεις σαφέστατες τάσεις φασισμο-ρατσισμού αλλά περισσότερο στα όρια του χιούμορ. Δεν σε νιώθω για μαλάκα δηλαδή, απεναντίας, μάλλον απλά για ακραίο χαβαλέκράχτη.
    Αντικειμενικά και απλά, όσο hipsters και πρόβλημα και δήθεν σου φαίνονται αυτοί και τα εξάρχεια και όλα, πρέπει να έχεις την νοημοσύνη να καταλάβεις ότι είσαι και εσύ κάποιος, ένας nu-metalas, ένας δήθεν, ένας κάτι.Ολοι είναι κάτι. Κρίνεις το διαφορετικό ενώ αυτοί όχι. Τους θεωρείς όλους ίδιους και δήθεν ενώ όλοι οι μέσοι έλληνες με τα τζιν οι 9/10 και το πουκάμισο οι 8/10 και τον καφέ στην γλυφάδα οι 7/10 δεν είναι άθλια δήθεν και ίδιοι;
    Ολοι είμαστε ομαδες αν το καταλαβαίνεις, όλοι ανήκουμε κάπου και όλοι είμαστε ο εαυτός μας όμως. Μπορεί να ανήκω εξάρχεια αλλά να είμαι όντως αναρχικός με διάβασμα, χωρίς βία, χωρίς μαλάκινση, χωρίς κλειστομυαλία, αλλά με ελπίδα για ένα καλύτερο σεβασμό στον συνάνθρωπο.
    Μπορεί να είσαι nu-metalas και κλασικός αστός καφετέριας αλλά μπορεί να είσαι πλάι στον φίλο που πονάει, να είσαι πλάι σε αυτούς που πεινάνε, να μαζεύεις τα σκυλιά που πεθαίνουν. Ειμαστε άνθρωποι και το κειμενάκι σου είναι απλά ένα μίσος σου προς στυλ-μαρκες-ομάδες. Δεν δέχεσαι τηνδιαφορετικότητα από όσα λες.
    Και πίστεψε με γιατι και εμένα δεν μου αρέσουν παρα πολλά από τους hipsters, θεωρώ πιο υγειές την εναλλακτική προσπάθεια σε έναν κόσμο που πεθαίνουμε από την ρουτίνα της υπερκαταναλωσης.
    Γκέ γκε;

    :)

    ReplyDelete
  38. Prodigal son: "to rima fasismos".
    Eniwsa tin eswteriki anagki na to sxoliasw.

    Episis, tugito, s ena vathmo exeis dikio.
    ALLA den "anikoume oloi kapou". Den einai anagki na eimaste oloi se ena ekastote kopadi. Auto tha pei enallagi kai epanastasi.
    Mou fainetai sa na prospathei mazika o kosmos na dimiourgisei kati analogou megethous me to kinima twn hippies. Auto, dystyxws i eutyxws, de tha epanalifthei pote ksana. Gia pollous logous, pragmatika variemai na tous analysw.
    Ola ta epakoloutha einai apla MODES pou eksypiretoun tis etairies rouxwn, ta macdonalds kai to facebook.
    Oxi den eimai kommouni.
    Xairete.

    ReplyDelete
  39. xaxaxx,exeis ena dikio bro...lhma hthela na grapsw :)

    tugi eniwses akrivws auto pou hthela na pw

    ReplyDelete
  40. Ακριβως κυριε Αποπανογλου.
    Βασικα δεν εχει νοημα να ανηκεις καπου και αυτο ειναι που χαρακτηριζουμε "άλλοι"
    Το 90% ανοικει καπου. τωρα καγκουρας λεγεται,τρεντυ λεγεται δεν ξερω. παντως ειδικα στην μαρμΕλλαδα αμα παρουν πρεφα οτι κατι κυκλοφορει στην μοδα θα πεσουν με τα μουτρα!
    Πραγμα που δεν κανουμε εμεις!

    ReplyDelete
  41. Το "ανήκουμε κάπου" που είπα ενσωματώνει και το να μην ανήκεις πουθενά.
    ;)

    ReplyDelete
  42. tugito δε θελω να κανουμε ντημπεητ τωρα αλλα το να μην ανηκεις καπου, δε σημαινει ντε και καλα οτι τελικα ανηκεις στο πουθενα.

    Ειναι σαν αυτο που λενε καποιοι θρησκοι .. οτι το να εισαι αθεος ειναι πιστη για σημαινει οτι ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ οτι ΔΕΝ υπαρχει θεος.

    Οχι δεν ειναι.

    Δεν ισχυει αυτο.

    ReplyDelete
  43. Α μπραβο μαστερ τζι. Καλος παραλληλισμος.
    Μην ανοιξουμε ομως κουβεντα για τους θρησκοληπτους, ας περιμενουμε κανα καινουργιο αρθρο.
    Η γραψε εσυ ενα.

    ReplyDelete
  44. oi legomenoi koultourarides.I hate :S

    ReplyDelete
  45. Να και οι "κουλτουριάριδες" στο hate parade...

    Μια σημείωση λοιπόν προς Anonymous και επώνυμους haters. Ο όρος "κουλτουριάδες" εμφανίστηκε την περίοδο της δικτατορία και χρησιμοποιήθηκε έντονα (και στην περίοδο της μεταπολίτευσης) από τους χουντικούς και γενικότερα τους ανθρώπους της δεξιάς που ήθελαν με αυτό τον τρόπο να χτυπήσουν τους καλλιτέχνες και τους διανοούμενους που εκφραζόντουσαν ενάντια στο χουντικό και αργότερα συντηρητικό καθεστώς. Τα επιτυχή αποτελέσματα της δυσφημιστικής τους καμπάνια τα απολαμβάνουμε μέχρι και σήμερα.

    Το λεκτικό μίσος είχε και τότε την ίδια δύναμη, αλλά δεν είχε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό όπλο που έχει αυτό εδώ το blog: το καυστικό χιούμορ. Πραγματικά το απολαμβάνω. Και περιμένω να δω πότε οι αναγνώστες του θα περάσουν από την θεωρία στην πράξη και θα αρχίσουν επιθέσεις με πραγματικά καυστικά υγρά και δημόσιες διαπομπεύσεις.

    ReplyDelete
  46. Άντε και αύριο το πρωί, όλοι έξω απ' τη Βουλή να κάνουμε το πραξικόπημα. Θα σας περιμένω με τα πορτοκαλί τανκς με σήμα το κωλοδάχτυλο.

    ReplyDelete
  47. τι emo και hipsters μωρέ :P εμένα οι αγαπημένοι μου είναι οι haters. i love them (L)

    γαμάτο κείμενο. σουπεεερ

    ReplyDelete
  48. kalo tha itan meta apo kapoia ilikia na arxiseis na agapas ton eafto sou kai tous gyrw sou kai na stamatiseis na vazeis tampeles ston kosmo.

    ReplyDelete
  49. Tupikoi Ellhnes, tampelitses kai kritikh stous gurw kai thn moira mas th maurh thn agnooume. Nai, gia to oti kathesai kai asxolhse me to ti foraei o kathenas anti na kaneis tipota kalutero sth zwh sou exeis tipota na mas peis?
    Oso gia tous epanastathmenous tou debate pou kanoun statements tupou: "den einai anagkh na anoikoume oloi kapou" mono self-reflection exw na protinw.
    Telos, as mhn prosdidoume tosh apolutothta sth dikh mas optikh. Fovamai oti mono agnoia dhlwnei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Σωστος ρε φιλε.Γαμω τις ταμπελες επιτελους

      Delete
    2. Ό,τι θέλει θα κάνει ο Mikeius. Ό,τι θέλουμε θα κάνουμε κι εμείς και να σου καεί το dvd.

      Delete
  50. gamhste olous tous fake typous me to ntysimo tou kwlou

    ga-mh-ste tous


    kapoios real.k non hip/trendy/cool


    ps : kapoios as riksei lsd sto nero mpas k ksypnisoun ta trendy provata




    46+2.

    ReplyDelete
  51. Ksekardistiko to arthro Mikeus-mikeus! Spaei kokkala kai einai kai enhmerwtiko gia ta trends ths modas, den hksera oti yparxoun retro kokkina kragion - paw na parw dyo.

    Plhroforiaka gia tous toolhdes pou grafoun 46+2 kai alla tsitata. Magkes htan eirwniko to sxoliaki, 48 xrwmosomata exoun oi pi8hkoi! Eutyxws yparxei kai gia esas keimeno. Oloi tha paroume.

    ReplyDelete
  52. file gama tous kolakes sou! (kai meta grapse a8ro)

    eisai astoxos se orismena pramata sto sigkekrimeno 8ema giati nte kai kala isopedwsi gia tin isopedwsi naoumen.
    olo auto pou perigrafeis legetai simerina niata kai oxi xipismos, o xipismos einai kati pio mikro an kai diatranwmeno stin epoxi mas. kai ta niata ipothetw panta kouvalousan ena orismeno pososto malakias, opws oles oi ilikies, alloi (neolaioi, win win) ligotero ki alloi perissotero.

    ReplyDelete
  53. καλα όμως αλλα η πίτσα τι σε πείραξε?περί ορέξεως......πίτσα με σπανάκι

    ReplyDelete
  54. Einai pedio va8u politikokoinwnikou stoxasmou to blog sou telika, Mike - kai nomizw auto h8eles na petuxeis, pade3ou to!

    Pros ka8e stravwmeno apo amfoteres tis pleures:
    Re magkes(isses) an mpaineis se ena blog opou o suggrafeus grafei xioumoristika kai sxoliazeis sovara, exeis hdh astoxhsei kata duo tria3onika (se mhkos).

    Epishs: ok, oi empneuseis tou blog den einai oles original (pi8hkizw, ergo sum 'h alliws h katara tou papakaliath) kai oi atakes kamia fora moiazoun metafrasmenes apo ta gamhmena amerikanika - alla, o mike to kanei kala kai ellhnika opote: kante to kalutera 'h skaste!
    Telos, +1 ston apo panw - ki egw goustarw pitsa me anana opote de 8a ana8ematisw to spanaki (an kai h roka einai ontws ekneuristikh akoma ki otan paizei solo).
    Telostelos, eirwniko moustaki? xaAaxAAXxAaxaxXAXAxaaxXA

    ReplyDelete
  55. ISE POLI MISITOS ILIKRINA AROSTI KOBLEXARA EGO VGENO ME T ARHIDIA EXO SARESO ELEINE KAGURA PU KRAZIS KE ALUS :$

    ReplyDelete
  56. Κατα αρχας ελπιζω να μην περνεις και τοσο στα σοβαρα αυτον τον "πολεμο¨ ως προς την συγκεκριμενη υποκουλτουρα ή και οποιαδηποτε αλλη απο αυτες και να ειναι απλα χαβαλες. Ειδαλως ειναι προβλημα!Δικο σου προβλημα! Δευτερον.Το ανθρωπινο καταφυγιο ειναι η κοινωνια (ομαδα, υποκουλτουρα) Πριν απο εκκατομυρια χρονια μαζευονταν σε ομαδες 20-30 τροφοσυλλεκτων για να επιβιωσουν και δεν υπαρχει κανενα καταγραμμενο παραδειγμα ανθρωπου που να τα εβγαλε περα μονος. Οποτε ειναι αναγκη και δεν υπαρχει αλλη επιλογη. Τριτον ο ανθρωπος ειναι η καλυτερη μιμητικη μηχανη που φτιαχτηκε ποτε, για αυτο και η ευκολη εξαπλωση της μοδας η αλλιως trends.
    Ελπιζω να μην εισαι στο κοπαδι των μνυσικακων Hardcore Nu metal,
    Που το μονο κανουν ειναι να θεωρουν τους εαυτους τους τελιους και ολους τους αλλους εξω απο το κοπαδι τους αθλιους και γλιωδης.

    P.S
    TAKE IT EASY!
    LEAVE YOUR LIFE!
    TRY TO BE A BETTER MAN FOR YOUR OWN GOOD.

    ReplyDelete
  57. *καταγραμμενο παραδειγμα ανθρωπου που να τα εβγαλε περα μονος του

    ReplyDelete
  58. Anonymous said...

    kalo tha itan meta apo kapoia ilikia na arxiseis na agapas ton eafto sou kai tous gyrw sou kai na stamatiseis na vazeis tampeles ston kosmo.



    OI TABELES INE GIA TN ADIMETOPISI TIS PAGOSMIOPISIS DN BORUME N MAZOPIUDE T PADA EPIDI T 8ELETE ESIS TORA PE8ANE IKOGENIAKOS

    ReplyDelete
  59. Επιβλητική μουσική με ένταση για να κορυφωθεί η αγωνία, αναμονή μερικά δευτερόλεπτα, και ...ΣΑ ΛΑΛΑ! Σκάει ο βαρύγδουπος τίτλος: ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ!

    ReplyDelete
  60. ως hipster θα υπερασπιστώ το είδος μου: η φάση των χίπστες έχει πολλά θετικά στοιχεία. Βασικό στοιχείο είναι ότι πρέπει να πηγαίνεις κόντρα σε κάθετι μαζικό / να πηγαίνεις πάντα αντίθετα στο ρεύμα πχ. ο σωστός χίπστερ δεν θα πιεί ποτέ καφέ στα στάρμπακς αλλά θα πάει σε ένα μικρό καφέ της γειτονιάς του (σσ θέλει να ενισχύσει την τοπική οικονομία κόντρα στην παγκοσμιοποίηση). Επίσης δεν θα φάει σε goody's και θα πάρει το ποδηλατό για τις μετακινήσεις του μέσα στην πόλη ή τα ΜΜΜ. Ο λόγος που πολλοί gay είναι χίπστερς είναι γιατί οι gay είναι η πιο "ψαγμένη" κοινωνική ομάδα που μυρίζεται πάντα τις νέες τάσεις και τις υιοθετεί. Όσο για τα μέρη που συχνάζει, όπως και η μουσική που ακούει δεν πρέπει να είναι mainstream άρα στου ψυρρή και στο γκάζι πρώτα πήγαν οι χίπστερς και μετά πλάκωσε η πλέμπα ( όπου πλέμπα μιλάμε από τον γκέι κωμμοτή μέχρι τον αρχικάγκουρα που πηγαίνει στο μαγαζί του ντέμη). Για το κέντρο έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση αφού έγιναν γνωστά αρκετά χιπστερο - στέκια και σιγά σιγά θα ακολουθήσει και ο λαός... κρίμα

    ReplyDelete
  61. em.t.diavaca.sena.periodiko.t.keimeno.:P

    ReplyDelete
  62. Ναι, η εισαγωγη του κειμενου εχει μπει αυτουσια σε αρθρο του Free αυτης της εβδομαδας. Τουλαχιστον εβαλαν πηγη τα γιαουρτια.

    ReplyDelete
  63. @ greek hipster

    Ο σωστος hipster δεν παιρνει ποτε φαγητο απο τα Goodys εκτος αν ειναι σε καποια περιοχη που δεν τον ξερει κανεις, και δεν ρισκαρει το hipster image του

    ReplyDelete
  64. γεια σου Μιχάλη,
    καιρός να σου συστηθώ, είμαι η Σμαρώ, είμαστε περίπου συνομήλικοι, βρήκα το blog σου από προχθές και είναι το έκτο-δέκατο άρθρο που διαβάζω (παίζω με πιθανότητες γιατί δε θυμάμαι ακριβώς).
    Ωραία, σου τη σπάνε οι hipsters, λες και είναι το πιο άρρωστο κομμάτι της κοινωνίας μας!
    Τί έχεις να πεις για τους νεοναζί, τους χρυσαυγίτες, τους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα που διώξανε τους μετανάστες από την πλατεία τους, τους παπάδες που δε θέλουν να φορολογηθεί η εκκλησία, τους hooligans που έκαψαν ένα σκυλί επειδή ήταν ασπρόμαυρο (και τους θύμιζε ΠΑΟΚ); Αυτοί δε σου τη σπάνε;
    Όσο για μένα, θέλω να βγάλεις εσύ διάγνωση για το τί είμαι, δεν είμαι hipster, ούτε ξανθιά, ούτε συντηρητική, ούτε απελευθερωμένη... γενικά δεν ξέρω αν ανήκω σε οποιαδήποτε αναγνωρίσιμη ομάδα και αυτό με ανησυχεί κάπως, θα έφτανα μέχρι το σημείο να με χαρακτηρίσω "επαναστάτρια του καναπέ" προκειμένου να μη μείνω χωρίς ταμπέλα!
    Μην το προχωρήσεις αντικαθιστώντας τη λέξη "καναπέ" με το σημείο του ανθρώπινου σώματος που έρχεται σε επαφή με αυτό το έπιπλο, δεν θα το ανεχτώ.
    Κατά τα άλλα θα ήθελα απάντηση (στην ερώτηση από πάνω για το αν σε ενοχλεί και κανένας άλλος πλην hipsters).

    ReplyDelete
  65. καποιος ξέρει να κάνει copy paste
    http://news24gr.blogspot.com/2009/09/emo-hipsters.html

    ReplyDelete
  66. Σμαρώ ο Μιχάλης είναι κωλοφάνταρο και απαντώ εγώ αντ'αυτού, δέν είσαι 'επαναστατρια του καναπέ' μην ανησυχείς, κακογαμημένη είσαι.
    Αν έδιωξαν οι κάτοικοι του Αι Παντελεήμονα τους μετανάστες απο την πλατεια γιατι δεν πας καμια βόλτα βραδάκι απο εκεί; θα σταματήσεις να είσαι και κακογαμημένη όπως προανέφερα
    και αν σε ένδιαφέρουν οι μετανάστες να πάς να τους κάνεις κανένα μπάνιο γιατι εγώ που χρησιμοποιώ ΜΜΜ και 'ΖΩ' στον Αι Πεντελεήμονα μου βρωμάνε, εσύ τώρα αν κυκλοφορείς με το νέο σμάρτ κάμπριο που σου πηρε ο γαμιάς σου,μπράβο σου αλλά δε ξέρεις απο λαθρομετανάστες άπλυτους(μπές σε κανα τρόλει αμα σου κουτάει).
    δέν είμαι ναζί ούτε χυσαυγίτης, ουτε καν 'δεξιός'
    φιλική συμβουλή:σταμάτα να είσαι τόσο εγωκεντρική και να πιστευεις οτι είσαι μοναδικό άτομο/ανώτερο/σκεπτόμενο που δε το καταλαβαίνει κανείς

    ReplyDelete
  67. Πω πω αχός πολύς εγίνεται πολλά τουφέκια πέφτουν. Τι έγινε ρε παιδιά πολύ σοβαρά δεν το πήρατε το αρθράκι. Εντάξει ο Mikeius σαρκάζει άτομα που θέλουν σε βαθμό μεγάλο να ξεχωρίζουν. "Εγώ είμαι μοδάτος, είμαι metalas κτλ". Γενικά όλοι θέλουμε κρυφά ή φανερά να νίωθουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους "πλάκωσε η πλέμπα". Φυσιολογικό είναι όπως και φυσιολογικό είναι να βάζεις ταμπέλες. Δεν έχουμε τον χρόνο να αναλύσουμε την κάθε μαλακία. Άντε μη μαλώνεται και απλά γελάστε ή αν δεν σας αρέσει απλά πάτε σε άλλη σελίδα.

    Αντε γειά

    ReplyDelete
  68. Hahaha toses malakies einai anevastikes gia th diathesh sou, milw kai gia arthro kai gia comments.Plhroforiaka, kanei bam oti o asxhmoblogger h den exei kai polles parees kai tou xoun vgei oti kobleks exei kai den exei,h den exei vraki na valei h,pou einai kai to pithanotero, kai ta 2. Get a life talaipwre.

    P.S:Kanei bam epishs oti eisai asxhmos

    ReplyDelete
  69. http://news24gr.blogspot.com/2009/09/emo-hipsters.html Mallon eisai kai ligo xazoulis mou fainetai..http://news24gr.blogspot.com/2009/09/emo-hipsters.html Epanastath mou esy!

    ReplyDelete
  70. Δες πρωτα την ημερομηνια εκδοσης του δικου μου post. Δες μετα και των αλλων.

    Ηλιθιε.

    ReplyDelete
  71. ειστε ολοι μαλακες χαχχαχααχ

    ReplyDelete
  72. Νόμιζες ότι ξεφορτώθηκες τις κουλτούρες τύπου emo;

    http://summermixtape.blogspot.com/2010/09/hipster-keyboards-commercial.html

    ReplyDelete
  73. to comment akomi pio eustoxo apola talla.exei mac kai oxi pc!

    ReplyDelete
  74. otan epilegeis se ilikia to 25 apo ti mia pou eisai kati tosa xronia eite einai "kalo" i "kako" na gineis kati allo mono kai mono yia to styl i xoreseis mesa se kapoies omades tote eisai aksios tis moiras sou kai karagiozis.den einai dikaioma oute apopsi na eisai hipster.eisai vlakas pou pas kathe ligo kai ligaki amsterdam kai verolino kai mas prizeis to poutso sa vlakas.

    ReplyDelete
  75. ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΝΑΤΑΛΙΑ!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  76. mikeus kai loipoi pistevo pos h istoria einai kapos etsi.

    oloi aftoi ths "fashs" pou prospathoune protoi na "ksexorisoune" prin kamia 7-8 xronia eidane to "ameli".ksafnika eroteftikane to parisi,thn gallia,je nais vais pas kai tetoia.deila deila evlepes foustes,papoutsakia vaftishs,neo hippie fash,taksidia a paris,podhlata me kalathaki mprosta klp,pseftokoultoura.
    meta,kapou sto 2005-2006 hrthe h gamhmenh h ispania kai mas eprikse gia ta kala.pantou tziva,antieksousia,pantofla,aplisia,revoluθιοn,nosotros,che,antiparos,evgaines gia kafe kai akouges vlaxoun na milane ispanika,haha,pano me ispanika sinthimata kai alla tetoia.akouges na lene "ntaksei malaka psinomai gia cuba,gamaei!"

    e kapou propersi pou matheftikane kai aftes oi 2 gnostes fullades kai pire to gkazi proth thesh,oloi ksafnika mathane to berolino kai einai to "talk of the town","the place to be",gallery,go green,indie fash,lofts,poluxoroi kai malakies.apla kathe 2 xronia oi kathsteres edo nomizoun oti zoun kai sthn antistoixh polh,paris,barθεlona,berlin,etc,etc....

    anarotiemai poia tha einai h epomenh polh-proorismos pou tha vlepoume se kana 2 xronia sthn athina kai tha pethainoume sta gelia

    re mikeius epeidh niotheis an afta ginontan sta 90's poso ksilo tha epefte?edo ena rafto vazame sto flyin kai to skeftomastan h tis paizame epeidh pigainame se allh perioxh!
    aaax,oraia xronia

    ReplyDelete
  77. ΟΚ! Πρώτον φίλε, chill! Για να βγαίνεις σ'αυτά τα μαγαζιά και να βλέπεις αυτούς τους ανθρώπους ενω σου την σπάνε, σημαίνει οτι κάτι κάνεις λάθος! Σεβαστή η θεωρία σου, και το κατεβατό που γράφεις για την νεα ''μόδα'' όπως λες, αλλα το γεγονός οτι υπάρχουν όντως άνθρωποι αυθεντικοί που ακολοθούν το ένστικτο και όχι τις ταινίες και την μουσική πρέπει να το σεβαστείς. Και μόνο που κάθησες να γράψεις άλλο ένα μπλόγκ(;) για τους χίπστεραδες, 2 χρόνια μετά την εμφάνηση τους, είναι απλά ίσο με αυτούς.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το να "σεβαστείς" τον τρόπο ζωής του άλλου δε σε εμποδίζει από το να τον κράζεις.

      Delete
  78. ποσο μπροστα μπορει να ναι το αρθρο!!!! χαχααχαχααχα
    να προσθεσω καποια πολυ βασικα πραγματα για τους αλτερνατιβαδες : φορανε ΟΛΟΙ all star παπουτσια.Πολλοι κουβαλανε σχολικες τσαντες μαζι τους , χωρις λογο, χαϊμαλλια στα χερια , σκουλαρικια κλπ.Το μεταφορικο μεσο τους εφοσον υπαρχει δυνατοτητα , ειναι scooter , beverly φαση , σε περιεργα χρωματα.Εκτος απ τα κωλομαγαζα που πηγαινουν , αραζουν με μαλαματινες και μπυρες απ το περιπτερο στο γκαζι.Δηλωνουν αθεοι και αναρχικοι .Το παιζουν ψαγμενοι σε θεματα τεχνης και ψυχολογιας , ενω οι γνωσεις τους μαλλον περιοριζονται στα οσα γραφει το βικιπιντια.Και τελος ειναι αλτερνατιβ οπου και οπως μπορουν , πχ ακομα και στους υπολογιστες τους εχουν linux αντι για windows που εχουν ολοι :p

    ReplyDelete
  79. hahaha!! man divazw to blog sou edw kai kapoio kairo kai einai i prwti fora pou thelw na sou pw...
    mpravo re malaka, mpravo..!!!
    douleva se magazi pou suxnazan tetoiou eidous malakes kai an empneustikes ola auta mono pou tous eides na trwne mia pitsa, pou na tous etrwges stin mapa oli mera.
    Athens Voice-ades...hahahahahahahahahahahahahaah

    ReplyDelete
  80. Προς τι τόσο μίσος και απέχθεια ρε παιδιά; Δεν έχετε ζωές να ασχοληθείτε; Στεναχωριέμαι που υπάρχει τόσος ρατσισμός για έναν τρόπο ντυσίματος/συμπεριφοράς/κουλτούρας. Ας κάνουν
    ό, τι θέλουν, εσας τι σας νοιάζει;

    ReplyDelete
  81. k meis legame flwroys toys numetallades k twra toys exoyme na krazoyn na to paizoyn mages k arxidatoi....
    lol
    axaxaxaxaxaxaxa
    ante re vreite kamia zwi poy 3ekatiniazete ta kakomoira ta trendakia afiste ta isixa ayrio 8anai alliws k me8ayrio paralliws......
    super lol i katastasi egw eimai esy den eisai
    axaxaxaxaxaxax
    eiste oloi asteioi

    ReplyDelete
  82. OK!! pou mporw na sou kanw subscribe???? :))))

    ReplyDelete
  83. Δεν τους έχω δει, βρε παιδιά, αυτούς του τύπους. Δεν ήξερα κάν τον όρο κι έψαχνα στις wikiπαίδιες να δω τι είναι. Αλλά δεν βρίσκω και σε τι σας ενοχλούν. Ας ντύνονται όπως γουστάρουν, ας καπνίζουν κι ας πίνουν καφέδες. Δεν είναι οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι. Μήπως δεν υπάρχουν και πολύ χειρότερα νούμερα που κάνουν και ζημιές; Τους θυμάστε του χουλιγκάνους με τις αλυσίδες και τα διάφορα ρόπαλα; Αυτοί μάλιστα, είναι ζημιάρηδες. Οι χίπστερς σε τι βλάφτουν;

    ReplyDelete
  84. kales katines eiste re....oloi einai la8os ektos apo esas ....nioste ligo get a life...!

    ReplyDelete
  85. [οτι κανουν οι ανθρωποι ειναι αποτελεσμα προτυπων και μοδας. ακομα και οτι κανεις εσυ,οτι φορας και οτι τρως. παντα το παρακανουν καποιοι δεν εγινε και τιποτα καινουριο. και οι νιου μεταλαδες ολοι ιδιοι ηταν και ειναι. σα να εχουν βγει απο εργαστηριο μαζικης παραγωγης. μια χαρα ειναι ολοι οτι κι αν φορανε οτι κι αν τρωνε οπως κι αν κρατανε το τσιγαρο. μονο το γαμω-ειρωνικο υφος κανει κακο στισ ανθρωπινες σχεσεις.] ΖΗΣΤΕ

    ReplyDelete
  86. θα μαντεψω..
    ολοι ελεγαν πως εισαι χαρμα οφθαλμων και ετσι πηγες να γινεις μοντελο.
    Αλλα στο μεγαλο μηλο σου φερθηκαν σα σκουλικι,γι αυτο εγινες ηθοποιος.
    Αλλα δυστιχως δε μπορεις να πας μπροστα χωρις ταλεντο, και να μονα λαμπρα φωτα που δες ηταν του ψυγειου σου.
    Ετσι εκανες πλαστικη στα βυζια σου και αρχΙσες να ψαχνεις για κανενα πλουσιο κουνοντας λευκη σημαια στα μουτρα του εαυτου σου που μισουσες

    ReplyDelete
  87. Και ομως εχω δει hipster οδηγο ταξι!Ειναι αληθεια!Μιλαμε για το πιο σοκαριστικο θεαμα που εχω δει με τα ιδια μου τα ματια.Οσο μισητοι και να ειναι οι ταξιτζηδες(και αξιζει σε ολους τους θανατος),κανουν ενα κατ'εξοχην ανδρικο επαγγελμα.Οποτε σε αυτη την περιπτωση ταιριαζει ανετα το "Αλλο ενα αντρικο φρουριο επεσε".Αληθεια το hipsters πως μεταφραζεται στα ελληνικα;Γοφιακοι;

    ReplyDelete
  88. GET A LIFE !!!!! ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΝΕΤΕ !!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΑΠΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ !!! G E T A L I F E !!!!

    ReplyDelete
  89. πες τα strappado!!

    ReplyDelete
  90. μιχάλη απ'όσο θυμάμαι κι εσύ χίπστερ ήσουν

    ReplyDelete
  91. μάρθα η παραπάνω ανώνυμη!!

    ReplyDelete
  92. prepei to sugekrimeno arthraki na einai to pio eukolo prama pou borei kaneis na grapsei sthn zwh tou oloklhrh...exoume ginei oloi toso eristikoi pou pia den mas kanei edipwsh...otan to diavaza paizei na nomiza oti to ekanes copy paste apo thn athensvoice...

    ReplyDelete
  93. Το παλικάρι τα λέει πολύ καλά και με πολύ χιούμορ

    Και δεν είναι αυτό που λένε μερικοί «δεν έχεις με τίποτε να ασχοληθείς και σχολιάζεις τον κόσμο». Ίσα ίσα καυτηριάζει τα τυπάκια που ακριβώς δεν έχουν με τίποτε να ασχοληθούν κάθονται και αναλώνονται τόσο πολύ με το ντύσιμο και την υιοθέτηση ενός στυλ μόνο και μόνο για να νιώσουν διαφορετικοί.

    ReplyDelete
  94. http://www.lifo.gr/now/view/1826
    "Όποιος με έχει ακούσει γνωρίζει καλά πώς παίζω δημιουργικά και ότι έχω καθιερώσει ένα δικό μου στιλ. Πρόσφατα έκανα αλλαγή το "S&M" της Rihanna με το "The Forest Whispers My Name" των Cradle of Filth και μου είπαν δύο διαφορετικά άτομα πως ανατρίχιασαν..."
    (Λογικό εγώ ήδη ανατριχιάζω μόνο που το σκέφτομαι.Αν το ήξεραν θα ανατρίχιαζαν και οι Rihanna και οι Cradle of Filth)

    ReplyDelete
  95. να δω ποτε θα ξεφορτωθουμε τις κουλτουρες τυπου "ολοι γυρω μου ειναι μαλακες αλλα εγω ειμαι και γαμω τα παιδια". κομπλεξαρες.

    τσιου, ξεχωριστε ανωτερε ανθρωπε.

    ReplyDelete
  96. Oi perissoteroi apo edw katheste k kritikarete mia merida anthropwn poun ntinonte kapws,kratane to tsigaro kapws,akoune k kala psagmenh mousiki klp,klp,klp.. o kathenas mporei na kanei oti thelei k opws thelei.....afou den enoxloun kanena tote gt egw na kathomai na asxoloume mazi tous...mhpws epeidh den einai san k mena giauto k na tous krazw..?ara afou epilegw na tous krazw tote egw exw to provlhma...ta idia lene k gia tous metallades ..pou einai satanistes,makrimallides, aloites, ktlp…ena matso mprokola….
    …..
    oi perissoteroi edw lene oti den anoikoun se kamia kathgoria..oloi anoikoun kapou asxeta an den theloune na vazoune tampela...
    dld thelete na mou phte oti h parakatw kathgoria athropwn den hparxei????
    OLOI autoi pou einai poromenoi me thn mpala..milane sunexeia + sunexeia gia mpala, gia to stoixima,akoune 24wres to 24wro spor fm h paromoio stathmo ,pane sto ghpedo ta spane xwris logo ( ma xwris logo ),otan exei mats mazeuonte k trwne san ta vodia pitses -souvlakia-pinoun mpires k fwnazoun san ta zwa…tsakononte gia tis omades san tous trelous!!!gt?gia tis omades!!einai na trelenese!!!
    afou tha teleiwsoun gina milane giaa thn mpala meta tha pane sto epomeno thema pou tous apasxolei.autokinhta - mhxanes - kontres + fasaries pou ekanann..pio amaksi einai kalitero,posh wra emeine psarwmenos o allos sth mhxanh,ti eksatmisi evale,ti zantes skeftete na valei…exoun piksei ta parka me autous k genika shmeia pou einai kapws anoixta k megala gia na parkaroun tis mixanes tous k ta autokinita tous gia na kathonte apenanti k na ta xazeuoun etsi apla…h akoma xeirotera otan exoun tsita thn mousikh sta autkinita pou oute mia sto ekatomurio den kseroun ti akoun ( oute mia ksanalew!!!! ) gt apla ithelan mia mousiki me bassa gia na vrontaei to amksi tou…k to asteio einai oti i tha forane otoaspides i apla kanoun oti den tous enoxlei ( my ass pou den tous enoxlei )…HXORYPANSH STO FULL….an tuxaia peraseis apo ekei k apla koitakseis ekei einai to korufeo….
    -TI KOITAS REE!!!!!
    -TRAVAS KANENA ZORI!!!!
    -ANTE MH SOU SPASW THN MOURI!!!
    ola auta apla epeidi to vlema sou epese panw tous..h latreia tous einai na kanoun fasaria gia na exoun meta na to lene…vaftizounton eauto tous me korufea paratsouklia opws : mpompos, kokos , makio , kontras , zantas k alla tetia dadaistika paratsouklia..
    alla to kalutero einai otan vgenoun pou pinoun gia na to peksoun kapoioi , psaxnoun na mamisoun,kanoun san ta lisasmena otan vlepoun to wraio fulo k gia na min ksexniomaste theloume na plakothoume k me kanena gt pws na klhsei h vradua k t tha exoume na leme aurio gia na to paiksoume super hrwes…
    Dld den einai enoxlhthkoi oloi autoi k einai o allos pou foraei oti nanai,kapnizei opws thelei k pigene sta cheap magazia ..sta tetia mou!!!!! o kathenas pisteuei auto pou thelei k to kanei opws thelei alla xwris na enoxlei ton allo..sorry pantws emena den me enoxloun..
    otan den se enoxlei o allos gt na sxolhse esu mazi tou e???opoios asxolhte autos exei to provlhma …..
    so simple…


    .....decay….

    ReplyDelete
  97. κατηγορία ανθρώπων,ελλήνων φοιτητών που είτε πηγαίνουν συχνά στο εξωτερικό,είτε σπουδάζουν εκεί και έχουν απλά αντιγράψει επιφανειακά την όποια τάση κυκλοφορεί (με κάποια χρονική καθυστέρηση:μουσική,μόδα,εικαστικά κτλ),χωρίς να έχουν ιδέα για το ποιά είναι πραγματική ουσία της.πχ βλέπουν την weirdo κοπελίτσα με την αρβύλα και το 50'ς φόρεμα της γιαγιάς της,συνδιασμένο με σκούφο και γάντια του σκί (τυχαίο made up story).Φαντάσου,η παραπάνω περιγραφή ακούγεται κουλή ενώ παίζει σε μια χώρα με άλλη νοοτροπία και είναι προσωπική επινόηση.Σκέψου πόσο fake είναι να την αντιγράφει κάποιος άκυρος στην Ελλάδα.Και όχι μόνο την μόδα.Όλα τα υπόλοιπα.Άσε τα παιδιά,μας χαρίζουν ατέλειωτες στιγμές χαχανιτών στο μετρό.

    ReplyDelete
  98. otan sou aresei ( previous anonyme ) KATI k AN theleis, polu apla to akoloutheis k asxolhse me auto to KATI....auto mporei na einai eite enas tropos endimasias h ena eidos mousikhs,..oti pali DEN sou aresei,
    polu ma polu pio eukola ( den mporw na to w pio apla eiikrina ) den to akoloutheis k DEN ( ksanalew DEN ) asxolhse mazi tou……..
    to na krineis k na kaneis ton eksupno sxoliazontas einai oti pio eukolo...
    me auto to skeptiko opws anaferese se auth thn kathgoria pou katalhgeis na pisteueis oti einai gtp sumplirwnw k egw ston apo panw sou anonymo pou milaei giautous pou pane sto ghpedo…lew k egw oti einai kafroi k teleiwmenoi..to 80 % apo autous gia na mhn pw to 90% exoun vgalei me xilia zoria thn deutera gumnasiou afou exoun meinei 2-3 fores sthn prwth…telika apofasizoun na pane se ena TEE pou den kseroune akrivws gia pio logo pane [( isws epeidh pane oloi tis nohmosinhs tous )] ekei zorizonte na teleiwsoun k ta paratane…oloi tous kamenoi...
    And finally katalhgoun se kanena mhxaniko me amaksia h autokhnita k ta spane gt mporoun eukola na klevoun antallaktika....poso gtp!!!!ma poso!!!!
    pfffffff…
    gtp….

    ReplyDelete
  99. ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!
    ΒΓΑΛΕ ΜΠΡΑΦ ΚΑΙ ΚΡΑΞΕ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!!!

    Πρώτα έβλεπα τους EMO κι έλεγα από μέσα μου... πω πω φάπες που θέλουν...
    Έφυγε η μόδα, έφυγε και το ψευτο-ιντελεκτουέλ ψευτο-κουλτουρο-συναισθηματικό κοπάδι...
    Αλλά όχι! Τώρα έχουμε Hipsters και Yuppies! Αλλάζει πρόσωπα η θλίψη, η μαλακία μένει πάντα ίδια όμως!
    Αγοράζω ό,τι προστάζει η μόδα του look και μάλιστα συγκεκριμένα brands, διότι έχουν stock να ξεφορτωθούν οι πολυεθνικές!
    ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ!
    Και μην ακούσω μαλακίες περί πολυ-πολιτισμικής στάσης και κουλτούρας και μαλακίες, τύπου υιοθετώ ένα UK style γιατί είναι και καλά intellectuel.
    Τα τρία μου είναι! ΣΤΑ ΤΓΕΝΑ!
    Άντε με το κάθε μαλακισμένο που στην εφηβεία του ήταν EMO, έγινε ξάφνου Hipster με το που "μεγάλωσε" (μετάφραση, ΕΜΟ = ΝΤΕΜΟΝΤΕ ΠΛΕΟΝ) και μετά θα γίνει και Yippie!
    Μη δείξεις οίκτο, φόρα μάσκα troll face και σύρε το χορό!

    ReplyDelete
  100. kai ti kserei o kathenas sas edw gia tis koultoures tipou emo? TIPOTE

    ReplyDelete
  101. παιδιά μονο αγαπη

    ReplyDelete
  102. Το ψευτοκουλτουρε οχι μονο υπαρχει και ακμαζει....αλλα προκαλει αηδια σε καθε νοημων ανθρωπο...Μια φορα να παρακολουθησετε ερασιτεχνικο θεατρο,και θα καταλαβετε...

    ReplyDelete
  103. "Ειρωνικό μουστάκι"???!!!!!!! αχαχαχαχχα!άψογο!

    ReplyDelete
  104. Πολυ ωραιο το αρθρο, καλογραμμενο και ειλικρινες, για να με και γω ειλικρινης ουτε εμενα μου αρεσει αυτη η κατηγορια ανθρωπων αλλα δεν μου αρεσουν ουτε οι καγκουρες με τα τουμπανιασμενα αμαξια, ουτε οι κολλημενοι μεταλλαδες και πολλοι αλλοι, και αυτο φυσικα δεν το λεω για να ξεχωριζω εγω ως καποιος, αλλα πιστευω η ουσια του προβληματος, γιατι για μενα ως ενα σημειο ειναι και προβλημα δεν ειναι τι μουσικη ακουν, τι τρωνε, και τι φορανε, το προβλημα πολυ απλα ειναι η υποκρισια των ανθρωπων που απο την ανασφαλεια τους προσπαθουν να ειναι κατι για να ειναι κατι, δηλ δεν θεωρω κακο να ασχολεισαι με τη τεχνη, ασχολουμαι με την ζωγραφικη απο μικρο παιδι, και την τεχνη τη ψαχνω επειδη πραγματικα μου αρεσει οχι ομως για να το παιζω μουρη στα γκομενακια, η μουσικη που ακουω επισης δεν ειναι παντα και η ποιο δημοφιλης, τωρα αν ειναι ψαγμενη δεν ξερω, πιστεψτε με παντως οτι και σε τελειωμενο σκυλαδικο εχω παει, και με καλη παρεα θα ξαναπηγαινα, το ολο θεμα ειναι να ειμαστε αληθινοι δηλ, γιατι πραγματικα οσο και να μην θες να ασχοληθεις που λενε μερικοι, ε οπως και να το κανεις ορισμενοι θα βρεθουν στον δρομο σου δε γινεται, και εγω προσωπικα ειχα και φιλιες με τετοια ατομα οταν ακομα δεν ειχα ιδεα περι τινος προκειται, και στο τελος πραγματικα σιχαθηκα την υποκρισια τους, η οποια σε αυτη την κατηγορια ανθρωπων πιστευω οτι ειναι πολυ εντονη, δηλ δεν γινεται να μου το παιζεις αναρχικος, αριστερος, κουμουνας αλλα ταυτοχρονα να εισαι και απιστευτα φραγκατος, εισαι υποκριτης παει και τελειωσε, προτιμω να μου πεις απευθειας εγω αυτος ειμαι, και στο συνταγμα που θα σε δω να βγαλεις το σκασμο και να αφησεις αυτους τους λιγους οσοι ειναι που πραγματικα το πιστευουν να κανουν κατι, διαφορετικα προβοκαρεις τους ανθρωπους που ειναι ειλικρινης και στο τελος η μπαλα τους παιρνει ολους και ειναι αδικο αυτο και οταν λεω προβοκαρουν ενοω σε οποιοδηποτε τομεα μεσα στη ζωη, απο την τεχνη που θεωρω πολυ σημαντικο πραγμα μεχρι και τις σχεσεις των ανθρωπων που πλεον εχουν φθαρει κατα πολυ,
    ολοι ψαχνουν να βρουν μια ταυτοτητα, αυτα τα πραγματα ομως εχουν πολυ εσωτερικο ψαξιμο και θελουν και θαρρος, εχω δει ατομα που εχουν πατησει ειδη τα τριαντα και ειναι ακομα εκει γιατι ακομα κοιταζονται στον καθρεφτη και δεν βλεπουν τιποτα

    ReplyDelete
  105. Χαχαχαχ γεια σου ρε Mikeius τρισμέγιστε! Αυτοι και οι τζιβάτοι ειναι για σφαξιμο με κουτάλι και πέταμα σε ξύδι!!!!

    ReplyDelete
  106. πολυ ωραιο το αρθρο πολυ γελασα. Εχω ωστοσο την εντυπωση πως η ολη περιγραφη ("Εκεί ο hipster θα συζητήσει για το πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, τη νέα γραφική νουβέλα που ανακάλυψε μόνο αυτός, τη μπάντα που σταμάτησε να ακούει από τότε που έγινε γνωστή" klp klp) βασιζεται μαλλον σε αντιγραφη απο ξενα κειμενα που κυκλοφορουν στο νετ και περιγραφουν τους χιπστερ, παρα σε βιωματικη παρατηρηση της εγχωριας απομιμησης των χιπστερ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εγω παντως που επαιζα DJ σε σχετικα μπαρακια και καθολα τα φοιτητικα χρονια τετοιες μαλακιες ακουγα απο πρωτο χερι.

      Delete
    2. Έτσι ακριβώς, φίλε. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν χιπστεράδες που ψοφάνε να συζητήσουν για τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, ούτε χίπηδες που λένε "τους άκουγα παλιά, αλλά τώρα τους έμαθε ο κάθε βλάκας και ξενέρωσα".

      Μπράβο στο ωάριο και στο σπερματοζωάριο που σε βγάλανε.

      Delete