Saturday, July 11, 2009

Ξύπνα μαλάκα! Είναι υπερτιμημένα!


Ακολουθούν τρία από τα πιο υπερτιμημένα στοιχεία της ποπ κουλτούρας. Όποιος νιώθει μια διαφωνία για το ποιoν επιλέγω να βρίσω παρακάτω μπορεί να μου πιπιλίσει λιγάκι το περίνεο, μπας και με νοιάξει.

- Guns 'n' Roses
Σκατά κι απόσκατα στον τάφο του παππού τους! Το ξέρω ότι θα ακολουθήσει βροχή υβριστικών comments, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω προς τι ο ντόρος. Εμφανίστηκαν το '87 και έπαιζαν ποζερο-μέταλ με πέτσινα παντελόνια και κορδέλες στο μικρόφωνο. ΓΟΥΑΟΥ! Πόζερ μέταλ στα 80s; ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ! Α, και ξέρω πως το όνομα "Slash" το έχουμε συνηθίσει πλέον, αλλά είναι η μεγαλύτερη παπαριά όνομα στην ιστορία της μουσικής. Θυμίζει τα ονόματα που βγάζαμε όταν ήμασταν 5 χρονών και παίζαμε "Κομάντο" στην παιδική χαρά:
"Εγώ είμαι ο Θάντεεερ!"
"Εγώ είμαι ο Σλααας!"
"Όχι, ΕΓΩ είμαι ο Σλας!"
"Εγώ το πρόλαβα, φτου και το πατάω!"
Οι Guns 'n' Roses έπαιξαν Hard Rock (ΟΚ, όχι πόζερ, whatever) μέχρι τις αρχές των 90s, όπου και εκτοπίστηκαν από το ανερχόμενο κύμα της Grunge. Μετά το 1994 επιδόθηκαν σε καμπάνιες κατά του κνησμού των όρχεων, προσπαθώντας ταυτόχρονα να γλυκάνουν το κοινό τους με την "επερχόμενη" έκδοση ενός comeback δίσκου-φωτιά! Ο δίσκος ήρθε τελικά το Νοέμβρη του 2008, όπου και παρατηρήθηκε τριπλασιασμός στις εκκενώσεις φοράδων σε αλώνια. Στη Μ. Βρετανία που όλοι περίμεναν να γαμήσει σούφρες, ο δίσκος ήρθε δεύτερος στο Billboard. Ποιός ξεπέρασε το comeback αυτής της παγκόσμιας υπερδύναμης που λέγεται GnR; Οι KILLERS! ! ! Και μάλιστα με το Day And Age, την πιο φόλα δίσκο που βγάλανε ποτέ! Με λίγα λόγια, οι Guns And Roses έπαιξαν ένα είδος που ούτως ή άλλως ήταν ήδη κουρασμένο, έβγαλαν ελάχιστη αξιόλογη δουλειά και η βασιλεία τους κράτησε μια έντονη 5ετία όπου κατέκτησαν τον κόσμο και τον ξανάχασαν πιο γρήγορα κι απ' το 3ο Ράιχ. Σχεδόν 10 χρόνια μετά, μια μπάντα που οι οπαδοί των Guns 'N' Roses μισούνε θανάσιμα ακολούθησε σχεδόν πανομοιότυπη πορεία. Πώς τους λέγανε να δεις...

Α, ΝΑΙ !

- Nintendo
Το πρώτο Game Boy και το SNES ειλικρινά άλλαξαν τη ζωή όλων μας. Πήραν τα μεγάλα και τρανά videogames που ως τότε υπήρχαν μόνο στα μπλιμπλικάδικα και τα έφεραν στο σαλόνι του κάθε παιδιού. Ο βαθμός που οι σχεδιαστές εκμεταλλεύτηκαν τις περιορισμένες δυνατότητες της κονσόλας παραμένει αξεπέραστος μέχρι σήμερα. Τίτλοι όπως το Killer Instinct και το Donkey Cong Country ήταν τόσο καλοσχεδιασμένοι που ακόμα και τώρα δεν πιστεύεις ότι κυκλοφόρησαν σε cartridge. ΚΑΙ ΜΕΤΑ κάτι στράβωσε στη Nintendo και όλα άρχισαν να παίρνουν την κατιούσα. Επικεντρώθηκε σχεδόν αποκλειστικά σε παιδιαρίστικους τίτλους, άρχισε να βγάζει ηλίθια περιφερειακά όπως ΤΟ ΓΑΝΤΙ και άρμεξε τους χαρακτήρες-σημαιοφόρους (Mario, Zelda) σε σημείο ιδιοψυχαναγκαστικού συνδρόμου. Το φέρετρο καπακώθηκε επισήμως το 2005 με την κυκλοφορία του DS και του Wii, όταν η Nintendo έριξε στα γόνατα τους κλασικούς gamers που την είχαν χτίσει τόσα χρόνια και τέλειωσε μες στο στόμα τους. Η εταιρία στράφηκε σε δημογραφικά όπως οι αγάμητες νοικοκυρές, τα σχολιαροκόριτσα που γουστάρουν Ταμαγκότσι και τους πέντε πούστηδες απ' το Queer Eye For A Straight Guy (δεν εξηγείται αλλιώς το DS). Όσον αφορά το Wii, αντί να βγάλει κανά παιχνίδι της προκοπής που να εκμεταλλεύεται σωστά το controller (πχ να το χρησιμοποιείς για να κόβεις κεφάλια ζόμπι αντί να παίζεις μίνι-γκολφ), προτίμησε να αναλωθεί σε μπεμπεκίστικα puzzle games και περιφερειακά που μοιάζουν με ζυγαριές μπάνιου. Δεν είναι και η χειρότερη εταιρία videogame που έγινε ποτέ. Αλλά όταν το 15% της δουλειάς σου είναι άριστο και το 85% είναι στον πάτο του βόθρου, τότε δεν αξίζεις cult οπαδούς.

- Tim Burton
Οι γκοθάδες πάντα είχαν μια τάση να μασουλάνε με χαρά ό,τι σκατά τους σερβίρουν, αρκεί κάπου εκεί μέσα να υπάρχει μια αναφορά σε λίμνη και κάποιος που να λέγεται Raven. Και ο Tim Burton ξέρει πώς να το εκμεταλλεύεται αυτό στο έπακρο. Η πρώτη μου επαφή με τον Burton ήταν το Batman, που γάμησε κι έδειρε. Ήταν επικό, σκοτεινό, πρωτότυπο και το είδα και σε αρκετά μικρή ηλικία για να με επηρεάσει. Ακολούθησε ένα μεγάλο κενό μέχρι το '99 που είδα το "Μύθο του Ακέφαλου Καβαλάρη", που επίσης γάμησε κι έδειρε! Θα μου πείτε: "Έλα ρε Mikeius! Ταινία που κάθε 10 λεπτά κόβεται κι από ένα κεφάλι γάμησε κι έδειρε; Σιγά τον άθλο!" Σωστό. Τέλος πάντων. "Ωραία" λέω. "Δύο στα δύο, κάτσε να τον ψάξουμε λίγο παραπάνω το λεβέντη". Βάζω να δω τον "Ψαλιδοχέρη" και πέφτω σε ναρκοληπτικό σοκ στο μισάωρο. "Ντάξει, δε γίνεται να αριστεύει πάντα το παιδί. Ας δω την επόμενη δουλειά του". Batman Returns: Καλούτσικο, αλλά το γάμησε στη γκοθίλα. Και μετά, το κινηματογραφικό ΧΑΟΣ! Mars Attacks: ΠΑΤΟΣ! Θυμάστε στο τέλος "Return of the Jedi" που ο Vader πετάει τον Αυτοκράτορα σε ένα τεράστιο φρεάτιο του Death Star; Ε, κάπου εκεί κάτω ήταν και το Mars Attacks. Planet of the Apes: ηλίθιο ριμέικ ηλίθιας ιδέας με πρωταγωνιστή τον Dirk Diggler. Nightmare Before Christmas: παραμυθοταινία μιούζικαλ για έναν κολοκυθοκέφαλο που ανακαλύπτει τα Χριστούγεννα και... αυτό. Big Fish: παραμυθοταινία για την ιστορία του μεγαλύτερου φιδέμπορα όλων των εποχών, που όλως τυχαίως βγήκε όταν οι παραμυθο-ταινίες ήταν στο απόγειο της τρεντιάς τους. Charlie και το εργοστάσιο σοκολάτας: παραμυθοταινία που μπασταρδεύει το Χάρι Πότερ και τα σκάνδαλα του Michael Jackson. Corpse Bride: παραμυθοταινία που... ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! ΦΤΑΝΕΙΕΙΕΙ! Δεν είναι δυνατόν ένας σκηνοθέτης να ασχολείται με το ίδιο είδος και ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΗΘΟΠΟΙΟ για σχεδόν δύο δεκαετίες και να θεωρείται τόσο καινοτόμος και πρωτοποριακός. Δεν είπα ότι οι ταινίες του Burton είναι εφάμιλλες του "Πεδίο μάχης: Γη" ή του "Batman and Robin", αλλά σίγουρα ακολουθούν κανονική κατανομή: 2 καλές, 2 κακές και οι υπόλοιπες στη μέση. Και εκεί ανήκει και ο Burton: ΣΤΗ ΜΕΣΗ!

Πριν αρχίσεις να με ξεκατινιάζεις με το comment σου κολλημένε αναγνώστη, σκέψου το εξής: Νομίζεις πως έχουν ανάγκη την υπεράσπισή σου οι κολοσσοί της ψυχαγωγικής βιομηχανίας που μόλις ανέφερα; Κάτι μου λέει πως ο Axel Rose δεν κάθεται να κλαίει στο μέγαρό του με το που διαβάσει το post μου. Οπότε ο βαθύτερος λόγος που δυσανασχετείς μάλλον είναι μια φωνούλα στο πίσω μέρος του μυαλού σου που λέει ότι ίσως οι παραπάνω να μην είναι και τόσο ψηλά όσο έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι είναι, ίσως πέρασες ένα μεγάλο μέρος της ζωής σου όντας ένας ανεγκέφαλος fanboy και τώρα που είναι πολύ αργά να το παραδεχτείς, τους υπερασπίζεσαι από υποσυνείδητο εγωιστικό πείσμα. Αλλά ποιός μ' ακούει;...

Gentlemeeen... Start your hate mail!

70 comments:

  1. Ξέχασες ότι τα Ροδοπίστολα έγιναν μεγάλοι και τρανοί και διάσημοι τραγουδώντας διασκευές. Αυτό κι αν είναι υπερτίμηση...
    Λίγο ακόμα και θα έκαναν ντουέτο και με την Αλεξίου.

    ReplyDelete
  2. αμορφωτε μπασταρδε! γραφεται "Axl" Rose ....

    Επισης ο ψαλιδοχερης ειναι απτις κορυφαιες ταινιες και μαλλον δεν εχεις πουλι γιαυτο δεν σου αρεσε.. Δεν σε κατηγορω λοιπον, αλλα δεν εχεις πουλι. Δικαιη μοιρασια..

    ReplyDelete
  3. anonimo misos.. klasika..
    poli sosta auta pou les file mixali .. Axl Rose Axel Rose AXEL ROSE TERASTIA DIAFORA..pff kai mena anastasi me lene alla oloi me fonazoun taso den arxisa na tous leo amorfotous mpastardous.. tespa :P poli sosta ooooola auta pou les :P eidika gia guns and roses epitelous kapios eprepe na ta pei .. parolo lipon pou oi douleies tou tim burton mou aresoun arketa , den ethelotiflo kathos auta pou les eine olososta.. an kai tha simfoniso me to palikari apo pano pos o psalidoxeris eine poli orea tenia,, auta.. cheers :)

    ReplyDelete
  4. DONKEY KONG EIΝΑΙ ΡΕ ΣΤΡΑΒΑΔΙ ΟΧΙ CONG... ΚΟΨΕ ΤΗ ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΑΛΙΟΜΠΑΣΤΑΡΔΕ (ΣΟΡΡΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΠΟΥ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ)
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΑ ΣΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ROCK ΤΟ ΜΕΤΑΛ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ReplyDelete
  5. Toν Τim Burton πρεπει να τον εκτιμας οπως τα κροταλα του κροταλια.

    Ειναι ενας πολυ αμεσος και σαφης τροπος να σε προειδοποιησει η φυση "ΜΕΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΤΣΙΚΙΤΣΙΚΙΤΣΙΚΙΤΣΙΚΙ"

    Εκει λοιπον που καμακωνετε μια μαλακω με σκουρο μεηκ απ, ξαφνικα το φερνει η κουβεντα στην κουλτουρα και σου λεει "λατρευω τον Τιμ Μπαρτον!" Μ΄ αυτο βεβαια εννοει οτι την καυλωνει ο Τζωνυ Ντεπ (χα σιγα και ποιον ΔΕΝ καυλωνει ο Τζωνυ Ντεπ;) κι οτι κατα πασα πιθανοτητα την παρενοχλουσε σεξουαλικα ο θειος της, οποτε προφασιστειτε μια δικαιολογια και πριν προλαβει να καταλαβει τι εγινε κλωτσηστε τη στα αρχιδια και τρεχτε μακρια.

    ReplyDelete
  6. Ωραίος!
    Αναμένουμε και αφιέρωμα στην ελληνική έντεχνη σκηνή... εκεί να δεις γλέντια.

    ReplyDelete
  7. Και εσυ λιωμενος με τα βιντεοπαιχνιδια βλεπω....τα ιδια σκατα εγινε το μυαλο μας με το zelda,earth worm jim και τα σχετικα.Παρε κανα ps3 να δεις παιχνιδια!!
    Ο Μπαρτον αρχοντας ρε,ασχετα αν εκανε και παπαριες.
    Οι guns αντεγραψαν το δικο μου δισκο: use your psollusion,part I ,που κυκλοφορησα χρονια πριν σε επιλεγμενα καταστηματα στο μοναστηρακι.

    ReplyDelete
  8. Το Advanced Wars για το DS ομως εγαμευσε.....

    Και το μνι ο Axl γαμουσε και εδερνε την Seymour.

    Για ολα τα αλλα συμφωνω απολυτα!

    ReplyDelete
  9. ΓλοβετροττερJuly 16, 2009 at 2:54 PM

    Καλά για τους GunsnRoses ένα έχω να πώ: Οσοι τους ακούγαν τότε τώρα είναι παντρεμένοι με δάνεια και 2 παιδιά και ακούνε αποκλείστικα Τερλέγκα ... νομίζω αυτό τα λέει όλα.
    Για το Nintedo: εντέλώς αδιάφορο τώρα όπως και τότε. 6128 Ορε! :)
    Τώρα για τον Burton μάλον αναγνώρισες έναν καλύτερο παραμυθά από σένα γιαφτό τον κράζεις :P

    ReplyDelete
  10. δεν άκουγα ποτέ guns and roses, ήμουν του πιο βαριού πυροβολικού, δεν έχω πιάσει ποτέ nintendo στα χέρια μου ή άλλη παιχνιδοκονσόλα, και επιπλέον ο μπαρτον μου είναι παντελώς άγνωστος... Νομίζω ότι ίσως έχω δει τον ψαλιδοχέρη, αλλά μάλλον το έβαλα στην ίδια κατηγορία με τον σκαθαροζούμη... παιδική ταινία...

    οπότε μην ασχοληθείται με το ποστ μου, γιατί πολύ απλά δεν έχω κανένα σχόλιο να κάνω...

    ReplyDelete
  11. Πεσ' τα ρε Mikeius που μου τα εχουν κανει πεπόνια με τους GNR και τον Burton!.. ΑΑΑΑΧ (χτύπημα απο παντοφλα-...συγνώμη μωρο μου δεν ήθελα να πω αυτό...) εεεε κύριε Mikeius μη λέτε κακά πραγματα για τον Tim Burton, δεν ειναι σωστό... (καλά του είπα μωρό μου?)

    ReplyDelete
  12. Auto pou apomenei loipon einai oi guns 'n' roses na vgaloun kainourgio disko me mousikh nintendocore kai ta video clips tous na ta skhnothetei o Burton!!!(a!kai stis synaulies tous na paizoun support oi limp bizkit!)

    ReplyDelete
  13. Παρέλειψες την αηδία-μιούζικαλ-συνέχιση της εμμονής του τύπου με τον ΤΖ.ΝΤ. Το Sweeney Todd.
    Από τις μεγαλύτερες αρχιδιές που έχω δει ποτέ μου.
    Ο τύπος για να εκδικηθεί τον τάδε τύπο, σκοτώνει κόσμο και τον κάνει κρεατόπιτες. ΓΟΥΑΟΥ.

    Για Nintendo, διαφωνώ dude, μιας και η ακμή της συγκεκριμένης εταιρίας συνέπεσε με την εποχή οπου τα video games κατασκευαζόταν εξ'ολοκλήρου για παιδιά. Από ένα σημείο και μετά, όταν άλλαξε κάπως το ηλικιακό target group, η Nintendo αποφάσισε να κρατήσει το ίδιο κομμάτι της πίτας που της άνηκε ήδη. Που το παράξενο man?
    (Super Mario Land 2: 6 Golden Coins και τα μυαλά στα κάγκελα)

    GnR? Ποιοί είναι αυτοί? Slash? Ποιός είναι αυτός? Ο τύπος που pawnαρα στο GH3?

    Peace...

    Σ.

    ReplyDelete
  14. Πάντως όταν ακούω το όνομα Axel μου θυμίζει το αποσμητικό Axe....ο συνειρσμός πρέπει να οφείλεται στο απλυτέ look του συγκροτήματος αν και ακόμη το ψάχνω!

    ReplyDelete
  15. Πάσο,άποψη σου και μπράβο που τη λες :)
    Προσωπικά από Γκανς δεν έχω ακούσει τίποτα πέραν των κλασσικών,Μπάρτον μόνο τον Καβαλάρη και τον Ψαλιδοχέρη (το παραδέχομαι,συγκινήθηκα εκεί...) και νιντέντο ποτέ δεμ μου πήραν -.-

    ReplyDelete
  16. Trixes katsares. Prospatheis na prokaleseis oso mporeis, se ligo tha valeis kai diafimiseis mou fainetai...

    ReplyDelete
  17. παψε μωρη αδερφω απο πανω.

    Ευχαριστω!

    ReplyDelete
  18. Φιλε mikeius διαβασα με πολυ προσοχη και με βαθυτατη λυπη συνειδητοποιησα πως ξεχασες καποιον υπερβολικα υπερτιμημενο...

    Τον ηλιο aka Ηλιατορα. Τι κανει ο Ηλιος? Καθεται ολη μερα εκειαπανου και το κωλοβαραει ενω εμεις τον κοιταμε σαν μεσα απο μια μπαλα bowling ενω στροβιλιζομαστε ολογυρα του. Δε λεω προσφερει καποια πραγματα αλλα σε αυτη τη ζωη δε μετραει μονο το ΤΙ κανεις, αλλα και το ΓΙΑΤΙ. Και στο "Γιατι" ειναι γινεται προφανης η υποκρισια του γιγαντιαιου αυτου αυταρεσκου πλασματος που λαμπει για να καυλωνει με την παρτη του ενω καθε φορα που γυριζουμε την πλατη κανει ηλιαχτιδο-bukkake στην preteen Σεληνη και εμεις την κοιταμε καθε φορα με θαυμασμο.... Οποιος πει πως ο Ηλιος ειναι με οποιονδηποτε τροπο πραγματικα σημαντικος πρεπει να ειναι τουλαχιστον ανοητος.. Ειδικα δεδομενου του ποσοι αλλοι σαν και δαυτον υπαρχουν εκει εξω.. και την εχουνε και μεγαλυτερη, τη λαμψη.

    ReplyDelete
  19. κοιτα Γκανς εχουν 5-6 ωραια κομματια στο Απεταϊτ, μετα απλα βαρεμαρα... οποτε σιγουρα υπερτιμημενοι

    Νιντεντο, οπως ειπες γαμουσε πλανητες με Snes, αλλα μετα το εχεσε... πλακιτσα εχει το Γουι αλλα για κανα μεσαωρο μετα... σιγουρα κακως χαιρουν πλεον τετοιας εκτιμησης

    Ο Μπαρτον τωρα... εχει γυρισει ταινιαρες και σιγουρα κανα δυο μαλακιουλες, γενικα τον παω παντως, δλδ Μπατμαν 1,2, Ψαλιδοχερης, Εντ Γουντ, Καβαλαρης, Μπιγκ Φις, μ'αρεσανε, τα αλλα ειναι ψιλομετρια... βεβαια το καρακιτσαριο Μαρς Ατακς πρεπει να το δεις σαν ειρωνια, ετσι στεκει... η χειροτερη μπαρουφα του ειναι βεβαια οι Πιθηκοι, παλι καλα που ειχε και εκεινο το ξανθο μωρο η ταινια και γουσταραμε, και παλι βεβαια ο πρωταγωνιστης με την πιθηκινα ειχε καβλες... τι να πεις...

    ReplyDelete
  20. Εντάξει, οι Guns ήταν emo.

    Η Nintendo είναι gay.

    Αλλά ρε μαλάκες. Το Mars attacks τελειώνει με τον Tom Jones να τραγουδάει ανάμεσα σε ζωάκια. Δηλαδή, τι να πω. Καταλάβετε επιτέλους τι είναι τέχνη.

    Ζώα.

    ReplyDelete
  21. O GT εχει δικιο...,μονο το απετιτ ειχε κατι να πει....
    Υπαρχουν και χειροτερα απο τη νιτεντο....σεγκα.!!...και πιο συγκεκριμενα saturn κai dreamcast.....το πρωτο το αγορασα...παπαρια.........τελειως......

    ReplyDelete
  22. Oταν ειδα τον Slash στην ταινια Bruno, επιβεβαιωθηκες!

    Nintendo δεν εχω παιξει στα νιατα μου, ξεκατινιαζω τωρα στα γεραματα το PSP.

    Για τον Μπάρτον θα συμφωνισω μαζι σου, βεβαια η ιδια κριτικη που κανεις ισχυει για ολους σχεδον τους υπερ-διαφημισμενους σκηνοθετες.

    din

    ReplyDelete
  23. Συμφωνώ σε ούλα

    ReplyDelete
  24. Ντάξει για Guns 'n Roses διαφωνώ εν μέρει αφού απ'τη μία το Appetite και τα Illusions γεμάτα κομματάρες ήταν, ενώ μετά τη διάλυσή τους όλα τα μέλη ξύνανε τα παπάρια τους. Για Nintendo και Burton θα συμφωνήσω, ας όψονται το Mario Party 723571293578912035 και το Big Fish. Αναμφίβολα σε μία λίστα υπερτιμημένων στοιχείων της εγχώριας και διεθνούς pop culture των 00s θα έπρεπε να εμπεριέχονται τα παρακάτω:

    - Linkin Park (ΠΩ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΦΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΑΜΕΙΓΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!!!!!11) Ναι, σιγά μην ανακάλυψαν και τον τροχό.

    - Green Day (δεν χρειάζονται και πολλά σχόλια εδώ)

    - βιβλία και ταινίες Twilight (απλά ΘΑΝΑΤΟΣ)

    - Scarlett Johansson

    - Πυξ Λαξ & Πλιάτσικας (ψαγμένα πράγματα όχι αστεία)

    - Going Through

    Αυτή τη στιγμή δεν μου 'ρχονται άλλα.

    ReplyDelete
  25. Λοιπόν...Γκανς εντ Ροουζις δεν άκουγα. Τους ανακάλυψα τυχαία στα στριπτιτζάδικα και γαμάει η μουσική τους.

    Αμα παίζει μπαρτον δώρο ντιβιντι σε καμια εφήμεριδα εχω δει, αλλα δεν θυμάμαι. Ψαλιδοχέρης κάτι μου λεει, πρέπει να το έχω δει με την Σούλα.


    Νιντεντο? Ι ντοντ νοου μεν.... Το ατάρι γαμουσε παντως.

    ReplyDelete
  26. @anonymous

    Going Through... poioi einai αυτοι? Τους ξερει η μανα τους? Ασε μας μωρε που κανουν μουσικη οι ασχετου τυποι.

    din

    ReplyDelete
  27. Oi GnR htan kai EINAI h enswmatwsh ths lekshs "rock". Giati apo to 86 kanoun thn kavla tous.... apla etyxe h kavla tous na aresei ston poly kosmo. kai o axl me to chinese democracy evgale ena album meta apo 17 xronia kai exontas valei sto production 16 studios giati h8ele na vgalei ton kalytero dynato disko gia thn parth tou kai se opoion aresei. kai gia auto einai apo tous megalyterous rock stars ston kosmo. apla kai lita giati kanei thn KAVLA tou.

    P.S. Ligh mousikh paideia de vlaptei

    ReplyDelete
  28. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΡΤΣΕΖΕ ΔΕ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΑΜΗΜΕΝΕ;

    ReplyDelete
  29. ρε μαλακα οχι εκκενωσεις φοραδων, κενώσεις το σωστο, χωρίς το "εκ" μπροστα. κενωση σημαινει εντερικο αδειασμα, εκκενωσεις φοραδων σημαινει οτι απλα φευγουν οι φοραδες απο το αλωνι χωρις να χεζουν. :p

    -dee ;)

    ReplyDelete
  30. Δικιο. Μαλλον σκεφτομουν "εκκενωσεις βοθρων" οταν το εγραφα. Αλλα you get the point.

    ReplyDelete
  31. ti na mou peis gia nintendo re papara, ase tous eidikous ekei na thapsoun ta skata (a.k.a. AVGN)

    ReplyDelete
  32. ax se parakalo mporeis na grapseis kai gia ton Uwe Boll?? Thelo na rikso apeiro skato gia tis trisathlies tainies tou pou me ekanan na xaso 2 ores apo ti zoi mou alla den nomizo oti mporo na to kano toso kala oso esy, den to 'xo re paidi mou :P ki an den ton ksereis tote eisai poly ma poly tyxeros. O """skinothetis""" aytos aksizei lithovolismo kai meta stayrosi kai paloukoma taytoxrona

    ReplyDelete
  33. Κοίτα,για Guns n Roses καλα τα λες αλλα εχουν και το Appetite For Destruction που εχει καποια πολυ σπασιμο!Για το Nintendo τωρα μαλλον οκ.Του Burton τα Βατμαν απλα ΓΑΜΑΝΕ αλλα και ο σκαθαροζουμης τα ψιλοσπάει ρε...Mεγαλη ατομαρα ο Beatlejuice..

    ReplyDelete
  34. Στο κομματι για τον Burton να σημειωθει απλα το quartetto: Burton-Bonham Carter-Elfman-Depp :P :P

    ReplyDelete
  35. dikio exeis gia ton burton se kapoia pragmata alla paramenei o agaphmenos m skhmo8eths, to corpse bride kai to nightmare before christmas einai e3airetikes kai apo apopsh animation kai mono, alla exei kanei k autos(opws oloi oi skhno8etes) tainies pou apla dn vlepontai :P
    keep up the good work

    ReplyDelete
  36. loipon prin grapseis kati prwta psakse gt ginesai rezili!

    1on to style ths foresias etsi htan einai rock n roll epeidh fainesai gia 10xrono gia na katalabeis ti ennow...pws oi rappers exoun fardia rouxa kapela...e etsi k aytoi HTAN-EINAI THS MODAS ROCK N ROLL

    2on to onoma slash to phre o lead guitarist twn prwin guns n roses logw tou oti otan h mikros ta ekane ola grhgora k giayto ton fwnazan oi filoi tou slash k tou emeine!(diabase kamia biografia)

    3on den ektopisthkan apo tous grunge(shmeiwsh o diskos appetite for destruction exei ginei 13x platinenios k exei ftasei sta 28.000.000 antitypa anistorite)alla DIALI8HKAN eksaitias allwn paragontwn p dn xreiazetai na ts pw

    4on to eperxomeno comeback egine ontws arga ALLA oxi aptous guns n roses tou 87 p anafereis!mono o axl rose o tragoudisths einai o idios k aytos eixe apokthsei olaa ta dikaiwmata ths epwnymias guns n roses k giayto mporesai na bgalei neo disko me ayto to name(an k ta prwin members proxwrhsan dikastikws)

    5on ta leme

    ReplyDelete
  37. Ωχ. Duck and cover, kids! Μεταλας επιδιδεται σε trivia attack!

    ReplyDelete
  38. Thigeis perierga symferonta Mr. Mikeius :P

    Eksallou, yparxoun tosa groups pou einai adikws thepoihmena ston xwro tis metal mousikis kai oxi mono, (NIRVANA px) pou aksizoun to ksetsipwto menos kai to flegomeno ftyari tou Mikeius.(onomasia kata to flegomeno spathi tou Loki, the Angel of Death of God)

    Tha mporouses stin thesi tous, na thapseis tous Manowar pou tragoudousan kai eksimnousan tous ana ton kosmo kai istoria Conans me gounina tops, harleys epi skinis kai petsina sovraka. An kai kserw pws den tha to eixes anagki, tha mporousa na sou steilw ena etoimo thread gia copy/paste.

    P.S Oso anafora ton trivia-addict filo mas, na enimerwsw pws oi "Grunge" pou anaferei sto 3o skelos tou comment tou, den einai music group alla ypotithemeno kyma mousikis. Min tous mperdevoume me tous Tool loipon :P

    ReplyDelete
  39. gia alli mia fora 8s simfonisw me afta pou grafgeis...nomizw pos 8elw na se padreftw....Mike!

    ReplyDelete
  40. Ksereis ti kollima einai to tennis sto wii, sikoneis kai ton kolo sou apo ton kanape kai den sou matonei ki o adiheiras apo to tsiki tsiki opos sto halo i to tekken toy PS

    ReplyDelete
  41. ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ:

    1. Συμφωνώ με τον/την/δε με νοιάζει Thems ότι ο Σκορτσέζε είναι πολύ πιο υπερτιμημένος απ' το ζώο τον Μπάρτον. Ο Μπάρτον αρέσει μόνο στις γκοθούδες ενώ ο Σκορτσέζε στους ηλίθιους κουλτουριάρηδες.

    2. Ο ακέφαλος καβαλάρης παίρνει πίπες απ' τον γαμηστερό Ψαλιδοχέρη. Αν είχε κεφάλι δηλαδή, θα του έπαιρνε

    ReplyDelete
  42. s agapw mono giati aneferes th nussini...

    ReplyDelete
  43. re file de mporw na stamatisw na gelaw me ta arrwstimena zwa pou ipostirizoun tous GnR.eleison imas apo tous ponirous pozerades olouthe.amin

    ReplyDelete
  44. ax esi! ola ta ksereis!

    ReplyDelete
  45. file m an kai m aresan/aresoun oi gnr tha symfwnisw me to xwsimo p ekanes alla sto thema 94 kai meta opou ousiastika dialythikan. prin gamisan kai edeiran kai gia tin epoxi tou gymnasiou-lykeiou otan imastan metragan... patos oxi...! sth mesi san ton burton ;)

    ReplyDelete
  46. exeis apolito dikio gia to malaka to burton...

    ReplyDelete
  47. Σχετικα με τους Guns N Roses δεν ειμαι fan αλλα τους εχω μια Α εκτιμηση και αυτο επηδη εχουν καποια τραγουδια (εστω και λιγα για μενα) που παρολο οτι παιζονται συνεχεια τα ιδια απο το ραδιοφωνο εξακολουθουν να μου αρεσουν.
    Επισης το "Knocking on heaven's door" ειναι απο τις ελαχιστες περιπτωσεις που μου αρεσει περισσοτερο η διασκευη απο την αυθεντικη εκτελεση. Αν και σαν καλλιτεχνη εκτιμω πολυ περισσοτερο τον Bob Dylan.
    Για ενα λογο ομως ειναι που ο Axl Rose κερδισε τη συμπαθεια μου (καθως και πολλων αλλων φανταζομαι). Οτι πλακωσε στις μαπες τον Hetfield.
    Οσων αφορα τον Burton συμφωνω οτι εχει κανει ταινιαρες αλλα παραλληλα και καποιες πατατες.
    Ειναι αληθεια οτι με το μιουζικαλ σε πολλες ταινιες του μας εχει πρηξει λιγο τ'αρχιδια αλλα παρολα αυτα τον εχω για αρκετα καλο σκηνοθετη.
    Επισης ειναι λιγο υποπτο το οτι ο Johny Depp παιζει σε ολες σχεδον τις ταινιες του. Ενω ειναι απο τους αγαπημενους μου ηθοποιους οφηλω να παραδεχτω οτι ισως και να του τον δινει λιγακι ο Burton.

    ReplyDelete
  48. απαιτω ενα αρθρο εξ'ολοκληρου για το σεξ εν δε σιτυ.
    το τελευταιο γκανς εν ροζιζ γαμαει.

    ReplyDelete
  49. Και ο Tim Burton συνεχίζει με μια παραμυθοϊστορία και τον ίδιο ηθοποιό, την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων, χαχαχαχαχαχαχ................

    ReplyDelete
  50. satanicdam@gmail.com Says: Variomoun na kanw loggin. Xmmm. Emena proswpika m aresoun oi G.N.R alla 3erw oti o ka8enas exei to dikaioma na ekfrazei eley8era thn gnwmh t... Oso g burton. Einai enas ekfylismenos mpastardos.. 8elw na pe8anei. H gomena m m zalize ta @@ g ayton mexri kai sto gamhsi... :P

    ReplyDelete
  51. Το Batman ξεκώλιασε τρυφερές υπάρξεις, δεν σε χάλασε!

    ReplyDelete
  52. Καλα ρε, αυτο το αρθρο το ναυαγησες εντελως. Πραγματικα του πηδηξες τη μανα. Οτι ειπες ηταν μαλακια και τα περισσοτερα δεν ισχυαν, αλλα δεν πειραζει,τα υπολοιπα γαμανε

    ReplyDelete
  53. Ade gamhtheite haters mhn deite enan anthrwpo pou ta leei swsta ortha kai andrikia katevtheian.....

    ReplyDelete
  54. A)to ntysimo tous dn einai rock n roll hli8ia amoivada tou September 25, 2009 1:13 AM!!!!!! rock n roll einai o elvis h o jerry lee lewis ki autoi dn ntynoSANTO sigoura ws kryfaderfes!! xwriatometalo!!
    B)ws idokthths master system II k mega drive SEGA FUCKIN RULES!!!
    C)les MALAKIES!! mou les dld oti o BEATLEJUICE dn sou arese???? ela...pes alh8eia twra....eipes malakia etsi?

    Vasilis H.

    ReplyDelete
  55. pragmatika ta gamhses ola patokorfa.. to xeirotero ar8ro sou me diafora.. oti grafeis einai paparies, alla klahn opws leei kai o Fiera apo panw ta alla gamane

    ReplyDelete
  56. symfwnw apolyta pros8etondas k kapoia alla
    1.KILLERS!!!! dhladh eleos!!poios akoyei aftes tis kragmenes me ena onoma pou den toys paei ka8oloy??k omws exoun kanei epityxia
    2.AEK!!!siga re file den einai pio timia h aek apo tis allles omades epeidh einai mikroterh apo ton OSFP ton PAO...ladwnetai k ayth k kanei sthmmena paixnidia
    3.KSAN8IES!!! re paidia symfwnw.....exw travhksei polles malakaies gia xarh mias ksan8ias(exw phdhxtei k me mia)...omws den einai oi mones gynaikes....k oi melaxroines einai moynia..

    ReplyDelete
  57. ws pote tha akouw apo 15axrona-17xrona (+ gomenes mexri kai 25) oti o slash einai o kaliteros kitharistas ever??? ASTADIALA PIA!!!
    fanis

    ReplyDelete
  58. RE GAMHMENE FUCK YOU, OXI KAI TH NINTENDO!!

    ReplyDelete
  59. Να συμφωνήσω ότι οι GnR παρήκμασαν αλλά τότε είχan φύγει και ο Slash και ο Izzy... Έχασαν πολύ από την φυγή τους οι GnR γιατί είχε γαμηθεί ο εγκέφαλος του μαλάκα του Axl...

    ReplyDelete
  60. Kala opoios leei gia Guns n Peos kala logia einai o apolitos asxetos kai malakas.The tipoi ginan superstar me to mouni tis manas tous.
    Na pate sto rocking na diavasetai palia post hellrabbit kai sapator gia tous Guns n Roses pou douleuoun tous metallades na euxaristithite me to kapsimo me argalio ton arxidion ton metaladon.
    Guns n Poutses ble.

    ReplyDelete
  61. pes rr Mikeius...m ma8ane oloi oi skulades k 4eftometalades t intro Paradise city k t Sweet Child O'mine sthn ki8ara k xerontai les k paizoun kana solo t Duane Allman na poume......OUST RR....

    ReplyDelete
  62. Σχόλιο στα σχόλια!: 1)Το Axl είναι συντομία του Axel ρε καταστραμένε!!!Και αυτη τη φοβερή "γνωση" που λες την ανακαλύπτεις σε περιοδικά του κώλου της γκλάμ μεταλ..ακόμα κ στο Free!
    2) Μ'αρέσει που όλοι οι φαν του Ψαλιδοχέρη έσπευσαν να δικαιολογηθούν!!Χαχα(εχεις γίνει θεσμός φιλε Μιχάλη και όλοι διστάζουν να σε αμφισβητήσουν)
    Σχόλιο στο αρθρο:1) Μωρή κουφάλα εσυ καταράστηκες τον Τιμ Μπάρτον κ η Αλίκη ήταν ακόμη χειρώτερη παρακμή?!!! Δεν εξγείται αυτη η σαβούρα αλλιώς..απ'το οτι ο Τιμ Μπαρτον κατα τα γυρίσματα τις ταινιας ήταν στην τουαλέτα!!
    Η Νεκρη νύφη απογοήτευση..
    Θα ασκήσω βέτο στο big fish..
    Ψαλιδοχέρης αδιάφορο..
    Αλλά παρ αυτά τον συγχωρούμε για τα αστέρια του!!(Τα δυο Μπατμαν κ ο Ακέφαλος γάμισαν!!!!)
    2) Οι GnR έχουν πεθάνει..προπολού.Αιωνία η μνήμη των τραγουδιών που τα σπασαν..και ελπίζουμε ο θεός να συγχωρέσει το Chineese Democracy!
    3) Το Wii γαμιέται απο τους γκέι που το παίζουνε..

    ReplyDelete
  63. nai .. nta3ei .. o ka8enas exei tin dikia tou apopsi .. oso gia ta "rodopistola" .. ta opoia an 8umaste .. leo AN 8umaste . exoun grapsei ena apo ta megalutera tragoudia me to 7o megalutero se a3ia solo ilektrikis ki8aras !!! kai milao gia to november rain . exoun grapsei tragoudia opos welcome to the jungle kai sweet child o mine ta opoia einai tromera . toulaxiston gia mena . ena 17xrono agori to opoio upostirizei tin rock apo ta 4 tou xronia !!! exo paei se toses sunaulies pou esu pou ta grafeis auta den 8a pas se 2 zoes ! gia auto min 3anapiasete tous guns 'n' roses sto stoma sas ! dioti apo to paradise city eos to garden of eden exei megali apostasi ;) ta alla ta duo 8emata den 8a diabasa !
    *oso gia tin megali paparia pou grapsate gia to come-back ton guns ... den exei ginei come back ton guns alla tou axl ! o slash einai stin korufi tis karieras tou . an ginei epanenosi .. 8a ginei xamos . 8a anasti8oun kai oi nekroi (pou leei o logos) ! gia auto .. sas parakalo . min grafete oti paparia sas erxetai sto kefali to opoio prepei na exei mpoukosei apo tin m******* epeidi exete na trabi3ete kairo . ante gatakia !

    ReplyDelete
  64. Kala ola opws sunh8w , omws O psalidoxerhs einai mia kalh tainia. Kai h Nintendo htan kalh mexri kai to GBA kai den htan to SNES alla to NES to prwto .. :)

    P.S Grafe mexri sou kopsoun ta xeria h ta pouli.xD

    ReplyDelete
  65. xaxaxa symfwnw. gia burton, pare ena review doro
    Ο Τιμ Μπάρτον στην χώρα χωρίς θαύματα...
    by Fanius Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

    Περίμενα την Alice αν και έχω χάσει εδώ και καιρό την πίστη μου στην αξία ενός εναλλάξ καλού κ ευτελούς δημιουργού. Ξεκινώντας με τον χαρακτήρα του pee wee herman - ο οποιός στην ουσία είναι όλοι του οι χαρακτήρες τύπου Ντεπ/τρελαμένος, άλλοτε πρωταγωνιστές άλλοτε όχι - γυρνά ανελλιπώς μία καλή ταινία κ μία πατάτα. Μην ξεχνάμε πως ο δημιουργός του Ψαλιδοχέρη, του Σκαθαροζούμη και του Big Fish έχει γυρίσει και τα kartofel Βατμαν Ριτερνς, Mars Attacks, Πλανετ οφ δι Έιπς, Τσάρλι κ η Τσικουλάτα, και Σούινυ ο Κουρέας. Όπως και να έχει ας περάσω στην ταινία.

    1ον και όσο αφορά το 3d. Μην περιμένετε κάτι τύπου Avatar από τεχνική και από ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην ταινία. Τα τρισδδιάστατα εφεδάκια εδώ είναι comic relief τσαγιέρες που εκτινάσσονται και ζουζουνάκια που ζουζουνίζουν.

    2ον Όσον άφορα στο στόρυ, θυμήθηκα το αστείο του Σάουθ Πάρκ με τον βιασμό του Ιντιάνα Τζοουνς από τον Λούκας κ τον Σπιλμπεργκ (κυριολεκτικός βιασμός).Αυτό συμβαίνει εδώ. Ο εμβληματικός για γενιές συγγραφέας της Αλίκης, που ενέπνευσε ψυχεδελικά τραγούδια, την έλλειψη φραγμών στην σκέψη - τύπου 'Αλντους Χάξλει -, την αμέριστη αγάπη και την αισιοδοξία για το που πάει ο κόσμος... ΟΛΑ ΒΙΑΣΜΕΝΑ. Και μονοδιάστατα, όπως σε κάθε ταινία της Ντίσνευ. Έχουμε εδώ όπως και σε 100 άλλες ταινίες το μοτίβο: 1 ήρωας, 1 quest, 3/4 χαρακτήρες για κομικ ριλίφ, 2 λυπηρά σάιντ στόρις - το 1 με... ...σκυλάκια!! -, ανούσιο μελό και ανούσιοι ηρωισμοί. Η αλίκη του Κάρολ δεν θα "εσφαζε" κανένα δράκο στα 19 της. Ίσως να τον πήδαγε. Εν ολίγοις στόρυ σούπα.
    ...
    4ον Ερμηνείες. Ο Τιμ, ο Τζόνι και η Έλενα μας δουλεύουν κανονικά. 15 χρόνια το ίδιο παραμύθι κάθεται μπλάθρι. Ο Τζόνι, ο μέγας ηθοποιάρας (τρέμουν τα κόκκαλα μεγάλων ηθοποιών - ΚΑΙ της γενιάς του και μικρότερους) ξέρει 3 ρόλους. 1. Αυτόν στο 21 Τζαμπ στριτ - πιτσιρικάς ομορφονιός με τσαγανό. Τον παίζει για 4-5 ταινίες μέχρι να ανακαλύψει τον Νο.
    2. Σοβαρός ερευνητής με μουστάκι. Τον παίζει σε 3 ταινίες με αντεροβγάλτες, καβαλάρηδες και βιβλικές προφητείες. Για να ανακαλύψει τον 3. Μεθυσμένος παραπαίων θλιμμένος. Ρόλος που ανακαλύπτει νωρίτερα από τον 2 (κατά το 1992 περίπου) αλλά τον ξεθάβει με λίγο περισσότερο ρούμι για άλλη μία ντισνεική παραγωγή κατηγορίας φτερού. Από τότε, όλοι οι χαρακτήρες είναι ένας μεθυσμένος πειρατής. Ανάγει την μανιέρα σε ΝΕΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

    Η Γιέλενα Μπόναμ είναι μονίμως η παρανοική γκόμενα. πρέπει καν να το αναφέρω; Ακόμη και στο μεγαλειώδες Φάιτ Κλαμπ παίζει αυτό. Ξεφεύγει μόνο για την άλλη αγαπημένη μανιέρα της: ΤΑ ΚΡΙΝΟΛΙΝΑ, οπού και πάλι δεν χτενίζεται να μην της σπάσει το γούρι.

    Αυτή με τον Τζόνι πουλάνε κάτι που δεν είναι ΟΜΟΡΦΟ, και κάποτε υπήρξε στιγμιαία καινοτόμο και διαφορετικό, ξανά και ξανά και ξανά και ο κόσμος και μάλιστα ο κουλτουρέ τσιμπάει. Ενώ δεν είναι πια ούτε καινοτόμο ούτε διαφορετικό.

    Η - ομολογουμένως ωραιοτάτη - Χάθαγουει δεν είναι αρκετα όμορφη για να αντέξεις ότι δεν ξέρει να παίζει. Υπάρχουν και φωτό στο ίντερνετ που αρκούν. (για να τραβήξεις μια μαλακία)

    Η μικρή ρωσίδα, είναι ΑΛΦΑ ΑΛΦΑ. Όμορφη, δροσερή, ελαφρώς προκλητική - όσο πρέπει να καυλώσουν τα αγοράκια αλλά να μην βγάλουν το δαχτυλίδι της αποχής - χωρίς υπερβολές και με ωραίο ανάστημα και χέρια/πόδια για να τα βγάζεις σε γιγαντιαίες διαστάσεις, και άριστο πρόσωπο για τα ζουμ όταν είναι μικρούλα. Η μόνη ανάσα σε μία κατά τα άλλα ΚΑΤΑΠΙΕΣΤΙΚΑ κακή ταινία.

    Γενικότερα, στην ταινία θες να φύγεις στο 20λεπτο. Μένεις γιατί λες θα φτιάξει, και στην ώρα πάνω έχεις φρικάρει. Λες δεν μπορεί και στο τέλος αισθάνεσαι ότι θες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω.
    Τοίχοι που στεγνώνουν παρέχουν μεγαλύτερο stimulae για σκέψη. Πιθανόν και περισσότερο ψυγαγωγικό value. Εξού και το πρώτο μου τετραγωνάκι. Δεν βάζω τέτοια βαθμολογία συχνα - σχεδόν ποτέ βασικά - αλλά ΘΕΛΩ να σας αποτρέψω, από αυτοκαταστροφικές τάσεις. Ο ΒΙΑΣΜΟΣ δεν είναι ωραίο πράγμα. Και στην Αλίκη και τον βλέπετε και τον ζείτε.

    Τσεκάρετε για PC, καλύτερα, την Αλίκη του American McGee...

    ReplyDelete
  66. Afth h lista prepei na epekta8ei! Opwsdhpote anhkoun kai oi metallica/iron maiden se ypertimimenes mpantes.

    ReplyDelete
  67. Αποπάνω μήπως ακούς death metal/metalcore?
    Υπερτιμημένοι οι metallica και οι maiden… Μήπως σου αρέσουν οι τρεις τελευταίοι δίσκοι των Pantera πιο πολύ απο το CFH? Όταν ακούω τη λέξη υπερτιμημένο για αυτους τους 2 τσαντίζομαι αφανταστα! Κι ας μη μου αρέσουν πολύ οι Maiden.

    Ας περάσουμε στο comment που θα έγραφα αν δεν απαντούσα στον αποπάνω:
    Limp bizkit sucks cock!(Zakk Wylde)
    Let us say something about a band called limp bizkit… FUCK YOU!(Corey)
    Limp bizkit still sucks cock!(Zakk Wylde)

    ReplyDelete
  68. έχεις κάνει ένα πολύ μικρό λάθος που το κάνουν οι περισσότεροι! ο όρος υποσυνείδητο έχει καταργηθεί στη ψυχολογία και έχει αντικαταστηθεί με τον όρο ασυνείδητο γιατί μετά από έρευνες διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει κάτι κάτω από το συνειδητό μας (υποσυνείδητο) απλά υπάρχει αυτό που αντιλαμβανόμαστε (συνειδητό) και αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε (ασυνείδητο). δεν θέλω να το παίξω ξερόλλας απλά σπουδάζω ψυχολογία και το έμαθα (αν δεν σπούδαζα, και εγώ υποσυνείδητο θα το έλεγα ακόμα). ξέρω πως θα μου πεις πως η ψυχολογία είναι για το πούτσο αλλά και αυτό ιατρική είναι αν το καλό σκευτείς. ναι μεν δεν είναι το ίδιο με τον χειρούργο που σου κολλάει το δάχτυλο που κόπηκε αλλά οι ψυχολόγοι (όχι ψυχιατροί αυτοί είναι επιεικώς για τον Καιάδα μιας και μεν συνταγογραφούν φάρμακα με κόκκινη συνταγή σε άτομα που υποτίθεται πως έχουν κάποιο πρόβλημα ενώ ο κάθε ψυχίατρος θα πει πως είναι κάτι διαφορετικό και θα δώσει διαφορετικά φάρμακα με κόκκινη συνταγή από τον προηγούμενο! και κυρίως κανένας δεν έχει γίνει καλά από αυτούς που έχουν μπει στις ψυχιατρικές κλινικές! δεν μιλάω για τον ψυχίατρο που θα δώσει χάπια για ελλειματική προσοχή σε πιτσιρίκι που ΟΝΤΩΣ τα χρειάζεται κλπ αλλά για αυτούς που ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ τον άνθρωπο για να κάνουν πειράματα σε χάπια ΧΩΡΙΣ τη γραπτή συγκατάθεση του!) γιατρεύουν τη ψυχή και σε βοηθάνε πολλές φορές να έρθεις σε αρμονία με τον εαυτό σου έχοντας μια πιο ισορροπημένη ψυχική σύνθεση πλέον!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η ψυχολογια εχει κανει πολυ δρομο και μπραβο. Αλλα δεν θα γινει ιατρικη μεχρι να ξεφορτωθει τα φροϋδικα καταλοιπα της ψυχαναλυσης που κουβαλαει ακομα και να ενταξει πληρως την γνωσιακη νευροεπιστημη και την εξελικτικη ψυχολογια στους κολπους της. Μεχρι τοτε θα ειναι "μαλακη" επιστημη στην καλυτερη και ψευδοεπιστημη στη χειροτερη. Και οταν χρησιμοποιεις λεξεις οπως "αρμονια", "ισορροπια" και "ψυχη" ακουγεσαι σαν χιπισσα που κανει ρεϊκι, οχι σαν επιστημονας.

      Η ερωτηση μου ομως ειναι η εξης: ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ GUNS N ROSES, NINTENDO ΚΑΙ TIM BURTON??????

      Delete