Friday, July 29, 2011

Η οικολογία της Χώρας των Θαυμάτων

Προχθές το βράδυ είχα πάει με την καλοκαιρο-παρέα για άραγμα στην τοπική παραλία. Ανάψαμε τη φωτίτσα μας, κάναμε το νυχτερινό μπανάκι μας και πήραμε τον κλασικό μαλάκα με την κιθάρα που ήθελε να τραγουδήσει το "Φιλαράκι" και τον δέσαμε σ' ένα αρμυρίκι σαν τον Κακοφωνίξ στο Γαλατικό τσιμπούσι. Καλά τα προγνωστικά μέχρι εδώ. Αλλά δυστυχώς, τα όμορφα τελείωσαν πριν καν αρχίσουν. Εκεί που τα γκομενάκια είχαν αρχίσει να "κρυώνουν" και κόλλαγαν πάνω μας σαν πεταλίδες στο βράχο, συνέβη το μοιραίο: Δυο χαρτζιλικωμένοι αναρχο-αυτόνομοι φιλόσοφοι της σαμπάνιας που είχαν έρθει κολαούζο στην παρέα (έπρεπε να βάλουμε περίπολο, εγώ το 'λεγα απ' την αρχή) έκατσαν μαζί μας, έστριψαν ένα γάρο ΝΑ και άρχισαν το μπιριμπίρι.


Το κύριο θέμα του μπιριμπίρεος ήταν η σύγχρονη αστικοποίηση/βιομηχανοποίηση της ανθρώπινης ζωής και γιατί όλα αυτά είναι φτου κακά. Δυστυχώς είχα στείλει τον στενογράφο μου διακοπές και δεν πρόλαβα να κρατήσω σημειώσεις, αλλά επειδή το ζουμί της κουβέντας το έχω ξανασυναντήσει καρμπόν αρκετές φορές, μπορώ να σας το μεταφέρω κάτωθι, πάντα με την γνωστή μου... όχι όχι... με τη ΘΡΥΛΙΚΗ μου αντικειμενικότητα:


- [...] φίλε μου, η βιομηχανική επανάσταση μας μετέτρεψε σε καρκίνωμα της Γης και του ίδιου μας του εαυτού! Φέρε τζούρα.
- Ναι! Και τα Μεγάλα Συμφέροντα ώθησαν τον κοσμάκη να πάει στις πόλεις και να κλειστεί σε κελιά που τα λένε "διαμερίσματα". Αυτό είναι ελευθερία τώρα; Κάνε πάσα.
- Σωστός! Και αντί να τρώμε φρέσκια ντοματούλα, τρώμε απόβλητα και παθαίνουμε καρκίνο. Να γυρίζει ρε, να γυρίζει.
- Έτσι είναι! Η βιομηχανοποίηση του φαγητού, μας καταστρέφει με τα χημικά. Πρέπει να αποκεντρωθεί ο πληθυσμός, να ξαναγίνει τοπική η παραγωγή και να έχει ο καθένας το χωραφάκι του. Δώσε φου.
- Ακριβώς! Πριν έρθει ο Ευρωπαίος ιμπεριαλιστής και τα γαμήσει όλα, οι πρόγονοί μας ζούσαν ειρηνικά, σε αρμονία με τη φύση. Εκεί πρέπει να επιστρέψουμε! Φέρε κι από 'δω.
- Ε, ναι. Αλλά δυστυχώς, το σχέδιό μας δε μπορεί να εφαρμοστεί όσο οι μάζες είναι τυφλωμένες από την προπαγάνδα του Συστήματος. Κοίτα γύρω σου φίλε: είμαστε οι μόνοι που σκάσανε σε παραλία στις 12 τα μεσάνυχτα με παντελόνι και Martens. Αυτό πιστεύω τα λέει όλα!


Okaaaaay... έχουμε πολλή δουλειά σήμερα. Μισό λεπτάκι μόνο να πλύνω δόντια γιατί ξέρασα μες στο στόμα μου...


Και πάμε! Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα: το concept του πράου, ευγενούς και ειρηνικού πρωτόγονου. Σύμφωνα με αυτήν την εικόνα, πριν έρθει ο κακός λευκός Ευρωπαίος πατριαρχικός δολοφόνος, ο πλανήτης μας ήταν μια οικολογική Εδέμ. Λεπτοί, υγιείς και γραμμωμένοι άντρες κυνηγούσαν στη σαβάνα. Με κινήσεις αγριόγατας, έπιαναν το θήραμα και επέστρεφαν θριαμβευτικά στον οικισμό, όπου τους περίμεναν σοφοί γέροντες και γυμνόστηθες γυναίκες με ένα μωρό στο δεξί χέρι και ένα καλάθι μούρα στο αριστερό. Η ομάδα ζούσε μια γλυκιά, ειρηνική ρουτίνα, γλείφοντας απαλά το βυζάκι της Μαμάς Γης, καταναλώνοντας μόνο τα απαραίτητα και επιστρέφοντας τα βιολογικά της απορρίμματα πίσω στη φύση. Οι πόλεμοι μεταξύ φυλών ήταν σπάνιοι και περιορίζονταν σε σύντομες τελετουργικές συγκρούσεις.


Δυστυχώς, αυτή η ρομαντική εικόνα της παλαιολιθικής εποχής είναι παραμύθι της Χαλιμάς και κατασκευάστηκε από χίπηδες ανθρωπολόγους του καναπέ για να κατευνάσουν τις λευκές, αποικιοκρατικές τους τύψεις. Ανασκαφές και παρατηρήσεις σύγχρονων πρωτόγονων δείχνουν το ακριβώς αντίθετο. Όχι μόνο οι πόλεμοι μεταξύ φυλών ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, αλλά οι βιαιοπραγίες, οι γενοκτονίες και οι σφαγές αμάχων ήταν πολύ πιο άγριες απ' ότι σήμερα. Καλά διαβάσατε: Αν εκφράσεις τα θύματα ως ποσοστά επί του συνολικού πληθυσμού και πάρεις υπόψη και την τότε πολεμική τεχνολογία, οι ωραίοι σου πρωτόγονοι ξεκώλιαζαν τους εχθρούς τους χειρότερα κι απ' τη Ναζιστική Γερμανία!


Ομαδικός τάφος στο Tell Brak, Συρία (~3800 π.Χ.) με εκατοντάδες αποκεφαλισμένα πτώματα. 


Ομαδικός τάφος στο Talheim, Γερμανία (~5000 π.Χ.). Τα 34 θύματα βρέθηκαν δεμένα χειροπόδαρα και με το ίδιο χτύπημα στην αριστερή πλευρά του κρανίου, πράγμα που υποδεικνύει μαζική εκτέλεση.


Και όσον αφορά την αρμονική συμβίωση με τη Μαμά Γη, πάλι μύθος. Όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν ότι ο εποικισμός μιας περιοχής από ανθρωποειδή συνοδευόταν σχεδόν πάντα από βιασμό του ντόπιου οικοσυστήματος. Και μάλιστα η κλίμακα του εν λόγω βιασμού είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πυκνότητα του πληθυσμού και την τεχνολογική πρόοδο των εκάστοτε εποίκων και όχι με κάποια απουσία ηθικής ή έλλειψη οικολογικού πνεύματος. Κοινώς, ο λόγος που δεν γάμησαν τη Γη οι πρωτόγονοι όσο τη γαμάμε εμείς είναι ένας: ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ!


Βασικά αρχίδια. Μια χαρά μπορούσαν: όταν έφτασαν οι πρώτοι λευκοί στη Νέα Ζηλανδία, τα μόνα θηλαστικά που βρήκαν στο νησί ήταν οι Μαορί και οι νυχτερίδες! Στα χρόνια που ακολούθησαν, ανακάλυψαν εκατόμβες εξαφανισμένων ειδών. Εκατοντάδες χιλιάδες σκελετοί βρέθηκαν σπαρμένοι σε όλη τη χώρα, παρέα με χρησιμοποιημένα σκεύη και φθαρμένα εργαλεία και όπλα (γνωστά και ως σκουπίδια). Τα θύματα ήταν κυρίως τεράστια πουλιά που δεν πετούσαν. Απ' ότι φαίνεται δεν είχαν ποτέ φυσικούς εχθρούς, οπότε οι Μαορί μπορούσαν να τα πλησιάσουν και να τα κατασφάξουν χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση. Σας θυμίζει μια άλλη, πιο γνωστή και πιο "λευκή" ιστορία οικολογικής φρίκης;


Και αφού το πάω ντουγρού για άρθρο-σεντόνι, ρούφα λίγη ακόμα αλήθεια: πριν την άφιξη των Ινδιάνων, οι βορειοαμερικάνικες πεδιάδες ήταν γεμάτες μαστόδοντα, άλογα, καμήλες, γιγάντιους βραδύποδες, μαχαιρόδοντα αιλουροειδή και διάφορους άλλους πρωταγωνιστές του ICE AGE, που οδηγήθηκαν σε εξαφάνιση. Οι Ανασάζι το πήγαν κι ένα βήμα παραπέρα, στην οικολογική αυτοκτονία: Έχτισαν τεράστιους πολυώροφους οικισμούς αποψιλώνοντας όλα τα γύρω δάση.
.
PUEBLO BONITO, NEW MEXICO. ΠΡΙΝ...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
Η οικολογική τους αρμονία με τη φύση ήταν τόσο αρμονικά αρμονική, που μόλις 200 χρόνια μετά, είχαν μετατρέψει το γύρω τοπίο σε έρημο και αδυνατούσαν να συντηρήσουν τον πληθυσμό, οπότε εγκατέλειψαν τα πάντα. Και απ' ότι δείχνουν οι έρευνες, το ίδιο συνέβη και στα Νησιά του Πάσχα. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο άνθρωπος δεν ζούσε ποτέ αρμονικά με κανέναν και τίποτα. ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ! Πάντα διαμορφώναμε και θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε εμείς το περιβάλλον μας, αντί για το ανάποδο. Αυτό μας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζώα. Επομένως δεν υπάρχει κάποια "ιδανική κατάσταση" στην οποία πρέπει να επιστρέψουμε. Ένα το κρατούμενο.


Το δεύτερο ζήτημα είναι η απόδρασή μας από τα μεγάλα αστικά κέντρα που, σύμφωνα με τα διάφορα τζιβο-χιπόνια, αποτελούν "σύγχρονη φυλακή" και το ουτοπικό όραμα να αποκεντρώσουμε την γεωργία και την κτηνοτροφία και να επιστρέψουμε στην ύπαιθρο και να βρούμε όλοι την υγειά μας. Δηλαδή, το γνωστό σενάριο "ο καθένας με το χωραφάκι του", στο οποίο και απαντώ:


ΒΑΛ' ΤΟ ΧΩΡΑΦΑΚΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ, ΚΩΛΟ-ΧΙΠΗ!


Ξέρεις γιατί ο κόσμος έφυγε απ' τα χωραφάκια του και πήγε στις πόλεις; Γιατί στα χωραφάκια του ΠΕΘΑΙΝΕ! Κανείς δεν τον προπαγάνδισε, κανείς δεν τον ξεγέλασε, κανείς δεν τον φυλάκισε. Πάρτο χαμπάρι: η πλειοψηφία μίλησε και είπε ότι η αστική ζωή είναι καλύτερη. Ξέρεις τι δουλειά έχει το χωραφάκι που ονειρεύεσαι; Όταν πρέπει να βαράς τα 12ωρα και τα 14ωρα σκότωμα την ημέρα που απαιτεί η αγροτική ζωή, ποια είναι η φυλακή; Όταν χρειάζεσαι ινσουλίνη στις 3 η ώρα τη νύχτα και πρέπει να περπατήσεις 20 και 30 χιλιόμετρα για να μην πεθάνεις, ποια είναι η φυλακή; Αν εσύ είσαι ηλίθιος και θέλεις να επιστρέψεις στην εποχή πριν τη Βιομηχανική Επανάσταση, που το 90% του ανθρώπινου πληθυσμού ήταν αγρότες, με γεια σου. Αλλά μην πας να μας το πλασάρεις σαν καλή ιδέα, μαλάκα! 


Η αγροτική επανάσταση και αργότερα το ξαδερφάκι της η βιομηχανική δεν έγιναν στην τύχη, ούτε ήρθαν 5-10 ιμπεριαλιστές ή κάποιοι άλλοι -ιστές για να τις επιβάλλουν. Έγιναν για να αντιμετωπιστεί το αιώνιο πρόβλημα που μας τυραννάει και σήμερα: ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ! Γι' αυτό και διαδόθηκαν στον πλανήτη τόσο γρήγορα και τόσο καθολικά. Είχαμε φτάσει σε ένα τέλμα και το δίλημμά μας τότε ήταν το ίδιο με σήμερα: ή γινόμαστε εξυπνότεροι και παραγωγικότεροι ή σταματάμε να το χώνουμε στη μπροστινή τρύπα. Και επειδή τα άρθρα μου κατά της υπεργεννητικότητας δεν έχουν γίνει ακόμα τόσο δημοφιλή, εξακολουθούμε να επιλέγουμε το πρώτο.


Η επιστροφή στο τοπικό αγροτικό μοντέλο, όσο εκσυγχρονισμένη κι αν καταφέρεις να την κάνεις, παραμένει μια επιστροφή. Ένα βήμα πίσω. Και εκτός από παραίτηση και τεμπελιά, είναι και σίγουρη αυτοκτονία. Τα περίπλοκα συστήματα πολύ απλά δεν επιζούν αν πας να τα μεταβάλλεις με τον αφελή τρόπο που περιγράφουν οι μαλακο-χίπηδες. Όταν παλιώνει μια γέφυρα, η καινούργια κατασκευάζεται ακριβώς δίπλα στην παλιά. Γιατί; Διότι το οδικό δίκτυο και όλη η σχετική υποδομή της πόλης συγκλίνουν γύρω από τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Αν πήγαινες τη νέα γέφυρα αλλού, θα έπρεπε να σχεδιάσεις και νέες οδικές αρτηρίες από το μηδέν. Αντίστοιχα, αν θέλεις να εισάγεις νέους θεσμούς, πρέπει να χτίσεις πάνω στους ήδη υπάρχοντες και η μετάβαση πρέπει να λειτουργεί αποδοτικά every step of the way. Η λύση στο οικολογικό μας πρόβλημα δεν είναι η εγκατάλειψη της αστικής ζωής, αλλά η ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων που περιστρέφονται γύρω απ' αυτήν. Και σε αντίθεση με τους Μαορί, τους Ανασάζι και τους Πασχαλινούς Νησιώτες (έτσι λέγονται, το είδα στο Wikipedia), εμείς έχουμε την επιστήμη και την παιδεία για να το προσπαθήσουμε, άσχετα αν θα το καταφέρουμε ή όχι. Spoiler alert: όχι.


Στην τελική, στον πούτσο μου για τα χημικά στην ντοματούλα! Η ζωή του ανθρώπου ΔΕΝ είναι μόνο καθαρά πνευμόνια, καλό φαΐ και υγιές, στερεό χέσιμο. Οι τζιβάτοι οικο-κοινωνιολόγοι ανά τις παραλίες, τα στέκια και τα σχήματα μας λένε "να ξυπνήσουν οι μάζες", και "να υπάρξει μια σωστή παιδεία". Μέσα. Αλλά πώς ακριβώς θα γίνει αυτό όταν 9 στους 10 λιώνουν τη ράχη τους στο χωραφάκι ψηλέ; Μπορεί στην κωλο-Αθήνα να έχω λιγότερο ζωτικό χώρο, να βλέπω λιγότερο ουρανό και να τρώω περισσότερο τριβενζολικό πολυμεθυλοκαρκίνο, αλλά μπορώ κουτσά στραβά να επιβιώνω με 8 ώρες απλή, μη-χειρωνακτική δουλειά και την υπόλοιπη μέρα να παίζω, να διασκεδάζω και κυρίως: να μορφώνομαι! Έτσι πήγαμε μπροστά! Χάρη στην αστικοποίηση της ανθρωπότητας, ο Kant, ο Hobbes, o d'Holbach, ο Paine και όλοι οι ΑΣΤΟΙ αρχιτέκτονες του σύγχρονου πνεύματος μας ξεκόλλησαν από τις βασιλο-θεοκρατίες και μας έβαλαν στο δρόμο προς την ελευθερία, ούτως ώστε να μπορέσεις κι εσύ μια μέρα να πετάς άφοβα τις μαλακίες σου στα beach party. Κι αντ' αυτού, προτιμάς να πέρναγαν το χρόνο τους μπολιάζοντας μελιτζάνες και ποτίζοντας κολοκύθια. Άντε και γαμήσου, κι εσύ και το χωράφι σου, καργιόλη αχάριστε!



257 comments:

  1. βαλε τουλαχιστον ενα σε οποιον δεν αρεσε....ετσι να θημισει λιγο μπραφ!!

    ReplyDelete
  2. πεταει και τον johnny στο τελος και μας αποτελειωνει το ποστ!

    δαδιο.

    ReplyDelete
  3. Φυκια για μεταξωτες κορδελες.
    Ευχαριστω...

    ReplyDelete
  4. χιππυδες τζιβατοι ολου του κοσμου ενωθειτε!
    μεηκ λαβ νοου γουορ
    λετς ληβ δε τζηζας γουεη

    ReplyDelete
  5. Φωτογραφία με τον Johny Cash να κάνει κωλοδάχτυλο, πραγματικά πιστεύω πως έκλεισε ιδανικά το post σου. :D
    (όχι ότι δεν μπορώ να ξεκινήσω την μέρα αν δεν ακούσω JC αλλά όπως και να το κάνουμε ήταν respect ο τύπος)

    ReplyDelete
  6. Ναι εδω καλα τα λες, στη χιπομουρη τους, τους τα πες?

    ReplyDelete
  7. Ή αλλιώς "goddamn hippies"...

    Αυτό που με θλίβει ρε mike είναι που τώρα το post θα γεμίσει σχόλια του τύπου "δεν είσαι τόσο αστείος όσο [προηγούμενο post]" ή, "πες τα μεγάλε" ή λοιπές αόριστες μαλακίες... Απορώ πώς δεν έχεις απηυδήσει ακόμη που το κοινό σου είναι επί τω πλείστω ο μέσος απαίδευτος πιτσιρικάς που κατά καιρούς βρίζεις (κ που φυσικά δεν ξέρει τι πα να πει βιβλίο ή ενημέρωση ούτε μέσω kindle);

    Τα σέβη μου πάντως για το κείμενο κ καλό καλοκαίρι να 'χουμε, μακρία από βρώμερούς, λιγδιασμένους σαλβαροφώρους...

    ReplyDelete
  8. Πολύ εύστοχο άρθρο. Ο άνθρωπος πάντα προσπαθώντας να επιβιώσει βίαζε το περιβάλλον, αυτό δεν θα αλλάξει ούτε αν επιστρέψουμε στα χωράφια - εκεί να δεις φυλακή, σήκωμα στις 5 το χάραμα - ούτε αν φορέσουμε τομάρια ζώων, πάρουμε ένα ματσούκι και επιστρέψουμε στις σπηλιές. Όχι ότι οι τύποι δεν έχουν ένα point περί καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού κτλπ, αλλά πάνω στη μαστούρα τους το να ζουλάς τα ροζ μαστάρια μιας γελάδας όλη μέρα τους φάνηκε αν μη τι άλλο μία φαντασμαγορική εμπειρία.

    ReplyDelete
  9. Γαματο το αρθρο !!!
    Αλλα για να τρολλαρο και λιγο σου λεω οτι η εικονα του πραοθ και ευτιχθσμενου ανθρωπου της παλιαολιθικης εποχης δεν "κατασκευαστηκε από χίπηδες ανθρωπολόγους του καναπέ για να κατευνάσουν τις λευκές, αποικιοκρατικές τους τύψεις".Ηταν ιδεα διαφοτιστων οπως του Γκροτιους, του Ρουσσο του Λοκ και διαφορων αλλων , αλλα παρερμινετηκε και θεωριθηκε βασισμενη σε ιστορικα στοιχεια ενω ηταν μια θεωριτικη προσεγκιση με βαση την λογικη για να εντοπιστει η προελευση των πολιτικων συστηματων.

    ReplyDelete
  10. Η αγροτική ζωή είναι ένας εντελώς διαφορετικός τρόπος ζωής.Ούτε ανώτερος ούτε κατώτερος.Εξαρτάται απτό πως θέλει να ζήσει κανείς τι ζωή του.Ενημερωτικά πάντως λέω ότι δεν είναι πρωτόγονος τρόπος ζωής ,αντίθετα μάλιστα σχετίζεται άμεσα με επιστήμες όπως η βιολογία και η γεωλογία προκειμένου κάποιος να ζήσει καλά.Έτσι λοιπόν αυτά που λένε κάποιοι για την πρωτόγονη και χαρούμενη αγροτική τάξη με το σκαπέτι θα πρέπει να κοιτάξει όπως λες το ημερολόγιο και να δει το μχ.Πάντως αυτό ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει αρμονικά με το περιβάλλον το θεωρώ απόλυτο.Υπήρξαν στο παρελθόν πολιτισμοί όπως ο μινω'ι'κός που συνδύαζε την ανάπτυξη και την οικονομία με το σεβασμό στο περιβάλλον.Αλλά και σήμερα πολλά κράτη όπως η Δανία,η Ολλανδία,Γερμανία προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ενεργιακό καθεστώς στη χώρα τους που να τους επιτρέπει να ζήσουν με αξιοπρέπεια τους επόμενους αιώνες.

    ReplyDelete
  11. Re ti peripolo kai malakies? Sta8marxh kai loadmaster gia to traino h8ele h katastash!!!

    Read: The skeptical environmentalist

    ReplyDelete
  12. Ta spases gia mia akoma fora!
    Oso gia to an ta arthra sou peri ypergenetikotitas den einai toso dimofili, to diafase enas ypeythinos pou EPREPE na to diavasei:
    http://www.otherside.gr/2011/07/me-kathe-steirwsi-dwro-ena-autokinito/

    ReplyDelete
  13. Ε,εντάξει τα παιδιά φαίνονται κλασικά ποζέρια που σκέφτονται ΤΩΡΑ έτσι,γιατί αυτό τους κάνει να φαίνονται υγιείς για την ηλικία τους.

    Με λίγο...φοσμπά μπορώ και γω κάλλιστα να λέω ότι θα υιοθετήσω στον κήπο μου(που δεν έχω),καμηλοπαρδάλεις,σκίουρους και στρουθοκαμήλους και να τα βάζω να ζευγαρώνουν κιόλας...

    Θέλω να πιστεύω πως όσοι τα λένε,αν σκεφτούν ποτέ ρεαλιστικά,απλά εννοούν ότι δεν χρειάζεται κυριολεκτικά να γίνουμε αγρότες.
    Απλά με κάποιο τρόπο και όσο γίνεται να σεβόμαστε το περιβάλλον που ζούμε και ότι μας έχει μείνει από φύση,να το εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα γίνεται.

    Έστω και δω στις πόλεις βρε παιδί μου.

    Αφού ρε μαν,μια ζωή όλα τα γαμάμε και από πάνω παραπονιόμαστε.
    Εντάξει δεν σου λέω να γίνουμε ψυχαναγκαστικοί και new age οικολογοκουλτουροδηθενοalternative(ουφ το πα!)και να καθαρίζουμε ακόμα και...τα σκουπίδια(παραπομπή σε παλιότερο σου Post που συμφωνούσα).

    Απλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο έστω και μες στην αστικότητα,να διατηρούμε ένα υγιές περιβάλλον όσο γίνεται.

    Βέβαια αυτό θέλει και μια σχετική καλλιέργεια και παιδεία,κάτι που δεν ήταν ποτέ προνόμιο του Ελληνάρα.
    Αλλά ο Ελληνάρας(μα πόσο ανθρωπάκια έχουμε γίνει)δεν γίνεται μια ζωή να χαρακτηρίζει τον Έλληνα εν γένει.

    Τελοσπάντων αυτά που λένε τα παλικαράκια είναι εύκολο να τα λες,γιατί προφανώς έχεις χρόνο να τα σκέφτεσαι και αυτό γιατί ίσως δεν έχεις ακόμη και τόσο τρελές ευθύνες.
    (Ή δεν σε έχουν ρίξει ακόμα πολύ,αυτές που ήδη έχεις).
    Μετά θα τα κάνεις όμως;

    Διότι ξέρουμε τι συμβαίνει συνήθως.
    Κάτσε να περάσουν τα χρόνια,να τρέχουν για δουλειές,να σπέρνουν κουτσούβελα και να σου πω εγώ αν θα τα σκέφτονται αυτά.

    Δεν θέλω να μοιρολατρώ,μας έχει φάει και αυτός ο ωχαδερφισμός εδώ πέρα βλέπεις,αλλά συνήθως όσοι σκέφτονται έτσι και το παραδείχνουν κιόλας(για να φανούν all around culture και οικολόγοι κάγκελο),είναι οι πρώτοι που όταν σφίξουν λίγο παραπάνω τα κωλαράκια κοιτάνε την πάρτη τους.

    Φίλε μου δεν θέλει και πολύ σκέψη.
    Απλά όπως ξέρουμε να κρατάμε καθαρό το μπουρδελοδιαμερισματάκι μας,έτσι πρέπει να γουστάρουμε και να βλέπουμε τα πάντα γύρω μας.

    Για μένα αυτό προς το παρόν ΑΡΚΕΊ.

    Τώρα τι να κάνουμε αν οι περισσότεροι γαμάνε τα πάντα γύρω και νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους,παραπονούμενοι μετά για την πόλη που ζούμε;

    Στόκοι ήταν,στόκοι θα μείνουν.

    Αλλά αν θέλω(που θέλω και όντως το κάνω),να πετάξω κάτι ΜΕΣΑ και όχι έξω από σκουπιδοτενεκέ κάνοντας μια καλή αρχή το κάνω γιατί όντως γουστάρω και όχι γιατί πρέπει να έχω σώνει και καλά,τις υστερικές φωνές των σταυροφόρων υπέρμαχων τις οικολογίας,πάνω απ'το καφάλο μου.

    Ελληνάρες και ανθρωπάκια οι πιο πολλοί εδώ;

    Δεν βλέπω όμως και το εντελώς άλλο άκρο να πολυπαλεύεται.

    ReplyDelete
  14. Για αλλη μια φορα, χειμαρρος απεναντι στους καναπεδατους! fuck yeah, χωσε!

    ReplyDelete
  15. all in mazi sou. katagomai apo eparxia k ka8e fora pou akouw typakia pou to megalhtero dasos pou exoun dei einai to alsos pagkratiou k h sklhroterh agrotikh ergasia pou exoun kanei htan oi fakies sto mpolaki sthn B dhmotikou na lene aftes tis pipes 8elw na parw kati 8eious-agrotes me arxidia apo tous palious,k na fane tosa xastoukia apo daxtula pou exoun ginei sa loukanika apo thn aksina, mexri na stwsoun deftero magoulo. arxidakia

    ReplyDelete
  16. oxi kant kai hobbs kai re file. oxi ta mounia pou koitousan th vroxh. oxi tous vromoagglosaxones. afou exeis epixeirimata. t tous mplekeis tous malakes tous pouritanous.
    antonis66

    ReplyDelete
  17. Mike, τα λεγα σε μια παρέα προχθες και με κοιτούσαν με μισο μάτι... Anyway, πρώτο comment! ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Τελικά μονο εγω σαπίζω Παρασκευό-βραδο του Ιουλιου σπιτι...;

    ReplyDelete
  18. αυτός είσαι

    ReplyDelete
  19. 1st και μαλιστα μια ωρα μετα... Δν πας καλά μεγάλε :Ρ

    Πολύ ωραίος, όπως πάντα.

    Τελικά γάμησες εκείνη τη νύχτα;;;

    ReplyDelete
  20. Constantine AddamsappleJuly 29, 2011 at 10:01 PM

    Όλοι διακοπές είναι? που πήγε το Forum που παίζει κάτω απο κάθε post???
    Τέσπα... +1 για το κείμενο
    Άν είχαν αρχίδια οι οικολόγοι της πλατείας στο Γκάζι και το κάθε Γκάζι ανα την Ελλάδα, θα είχαν παρατήσει τα πάντα και θα έχτιζαν μια καλύβα (απο σκατά αγελάδας, μιας και απο σεβασμό προς τη φύση δεν θα κατακρεουργούσαν κανένα ντόπιο χαμόδεντρο για ξύλο) στη μέση του πουθενά, μακριά απο δρόμους, πόλεις, και θα κουβαλούσαν νερό απτη ντόπια πηγή στο διπλανό βουνό, μόλις 20 χιλιόμετρα στον ώμο. Ακόμα και να επιβίωναν απο τη δουλειά (χλωμό το κόβω) θα χαράμιζαν 12 ώρες τη μέρα στο να προσέχουν τα χασισόδεντρα που θα φύτευαν χαρούμενοι, περιμένοντας 2 μήνες υπομονετικά για να ρουφήξουν καθαρό αέρα...
    Χάρη θα έκαναν σε όλους ΑΛΛΑ μιας και η μαμά και ο μπαμπάς δεν σκάνε επιδότηση αγροτικής ζωής, πρήζουν τα παπάρια στους υπόλοιπους με τις μαλακίες τους... Ναι, έχουμε όλοι απο ένα τέτοιο μαλάκα σε κάθε παρέα.

    ReplyDelete
  21. Oraio to keimeno, filosofomimeno.

    ReplyDelete
  22. Κάνεις λάθος. Με τη σημερινή τεχνολογία μια χαρά μπορείς να ζήσεις στην ύπαιθρο. Οι μεγαλουπόλεις είναι καρκινώματα.

    ReplyDelete
  23. Κανείς για comment? Μάλλον οι τζιβάτοι εισακούστηκαν και πήραν όλοι τα βουνά

    ReplyDelete
  24. Το καλύτερο που έχεις γράψει.
    Δεν θα σχολιάσω τίποτα σ αυτα που έγραψες, συμφωνώ σε όλα και θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα από προσωπική εμπειρία.

    Για τους μαλακες που λένε ότι η Αθήνα έχει καυσαέρια εχω να τους πω το εξής, στο αγροτικό χωριό όπου μεγάλωσα είναι θαύμα αν περάσει κάποιος τα 60, όλοι μα όλοι πεθαίνουν από καρκίνο εξαιτίας των φυτοφαρμάκων. Έτσι είναι, αν ζεις κοντά σε χωράφια σε ποτίζουν με φυτοφάρμακα, οπότε πάει ταξίδι η υγιεινή ζωή.

    Χωρίς φυτοφάρμακα δεν μπορεί να υπάρξει βιοποριστικη παραγωγή.

    Τα οικολογικα προϊόντα που χρυσοπληρωνετε ναι μεν δεν έχουν φυτοφάρμακα αλλά έχει το ακριβώς διπλανό χωράφι μαλακες.

    Χωρίς φυτοφάρμακα δεν πρόκειται να υπάρξει παραγωγή.

    Αν τώρα κάποιος μαλακάς τζιβατος θέλει να θυσιάσει την υγεία του και να δουλεύει 15 ώρες την ημέρα για να τρώμε εμείς στις πόλεις, ας πάει και τότε ίσως έτσι να κάνει το καλό στην ανθρωπότητα που πάντα ονειρευόταν.

    ReplyDelete
  25. ΠΑΛΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΑΡΘΡΟ ΠΑΛΙΟΣΚΟΥΠΙΔΙ MIKEIUS ΚΟΛΟΖΩΟΟΟΟΟΟ.ΨΩΦΑ ΚΑΘΗΣΤΕΡΗΜΕΝΕ.

    ReplyDelete
  26. Hobb(e)s ημαρτον!!!!!κατά τα άλλα καλύτερο του προηγουμένου.

    ReplyDelete
  27. πες τα ρε Μικέιüς.

    - all hail Jared Diamond!

    ReplyDelete
  28. Είσαι ημιμαθής αλλά σε καλύτερο επίπεδο από την πλειοψηφία των Ελλήνων.Δεν έχεις ιδέα από φιλοσοφικό λόγο,πολιτική θεωρία και ιστορία.Τα γνωρίζεις στο περίπου.Μορφώσου πρωτού συνειδητοποιήσεις πόσο αμόρφωτος είσαι.Θα νιώσεις πολύ ασχημα.Καλύτερα διοχέτευσε όλη αυτή την κριτική ενέργεια στο να βελτιώσεις τον εαυτό σου παρά στο να σέρνεις τα εξ αμάξης σε ό,τι και όποιον βρεις.Θα δεις μία μέρα την διαφορά της μόρφωσης από το να βασιλεύεις στους τυφλούς,μονόφθαλμε.Κράξε με,βρίσε με, σχολίασέ με.Αλλά τουλάχιστον μαζί με όλα αυτά, σκέψου.
    Κατά τα άλλα από όλο αυτό το κατακάθι που κυκλοφορεί στο νετ είσαι πολύ καλός.

    ReplyDelete
  29. haters gonna hate

    ReplyDelete
  30. Malakies^2!!! Diladi prepei na ginei i to ena i to allo? Mesi lysi den yparxei? Mia swsti kai domimeni koinwnia exei tin kardia tis sto asty kai ta podia stin perifereia. Alla ta podia stin perifereia, kai oxi o kwlos opws les esy, k opws einai twra! Tsigaropnixtes=2/10, You=2/10, Me=10/10! toso va8mologw.A demi to ar8raki!!!

    ReplyDelete
  31. ΠΕΣΤΑΑΑΑΑ!!!!!!!
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ (σαν τον άλλο τον τρόμπα τον Μόρισεϊ που λέει ότι οι νεκροί στη Νορβηγία είναι το ίδιο πράμα με τα σφαγμένα ζώα στα Mcdonalds & KFC)
    ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΙΣΜΟΙ
    ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ

    ReplyDelete
  32. nice one!

    an telika kapoi kataferan na pane mporsta to pneuma einai epeidh eixan lumena alla zhthmata epibiwshs eite mas aresei eite oxi.

    ReplyDelete
  33. Είσαι καυστικός, αλλά χωρίς επιχειρήματα. Είσαι ισοπεδωτικός, αλλά δεν έχεις τα αρχίδια να γίνεις μηδενιστής. Ένας μέσος "αστειάτορας" από το σωρό φίλε, που νιώθεις να αποκτάς αξία μειώνοντας την αξία των άλλων. Αν ίσως αποκτούσες κάποια προσωπικά ενδιαφέροντα (εκτός από το παιχνίδι και τη διασκέδαση που αναφέρεις)...

    Υ.Γ. Η "ανωνυμία" μου είναι λόγω βαρεμάρας να συμπληρώνω "αστικές" φόρμες.

    ReplyDelete
  34. Τι νεα μοδα ειναι αυτη να βαθμολογειτε τα αρθρα του faeenamalaka; Εχετε λιωσει στα ταλεντο-ριαλιτι και το κανετε απο συνηθεια;

    ReplyDelete
  35. Kριμα το μπαφο.

    ReplyDelete
  36. Σωστός, σωστός, σωστός!!

    Για ακόμη μία φορά, Μπραβο!

    ReplyDelete
  37. bravo!!! bravo!!!

    grapse gia dota, poso malakia einai

    ReplyDelete
  38. Κάθε πρεζάκιας στον κόσμο του. Αυτοί δηλαδή που καταβροχθίζουν το χόρτο σαν βλίτα με λαδολέμονο, δεν καταστρέφουν την οικολογία...; Γάμησέ τα καλοκαιριάτικα. Καλό καλοκαίρι σε όλους, εχθρούς και φίλους!!!

    ReplyDelete
  39. re file vgale to comment section! de mporo tous malakes pou grafoun ilithia sxolia!!

    ReplyDelete
  40. tl;dr

    vasika to diavasa alla de m arese..

    ReplyDelete
  41. wraio to ar8ro sou alla polu epi8etiko. kapoioi mporei na nai treloi kai na goustaroun na skavoun pio polu apo to na zoune se poleis. mallon ta gomenakia entupwsiastikan apo tous mpafofilosofous kai kapou ekei se etsoukse kai eipes TWRA 8A DOUN AUTOI!!!

    ReplyDelete
  42. Hippie Drill!!!!

    http://southparkstudios.mtvnimages.com/shared/downloads/images/season-9/902/9022_hippie-drill.jpg

    ReplyDelete
  43. Ενα αποτελειωτικό για να τους χώσεις μια και καλή στους τάφους τους.

    Βιολογικά προϊόντα και πρόσθετα τροφίμων Τσούζει λίγο

    ReplyDelete
  44. Ωραιο άρθρο ρε μικε. Όμως ακόμα περιμένω ένα comment για τη νορβηγία, και τους δυτικούς που περάσαν την εφηβία με σπαθιά και δορατα, για να μην κράζουμε μόνο τον άραβα με το τσεκούρι στη δανία.

    ReplyDelete
  45. Τί είδους αναρχοαυτόνομους πας και βρίσκεις;
    Έχεις μπερδέψει τους όρους "αναρχοαυτόνομος" και "χιποφοιτητής" μάλλον.
    Και κάτι άλλο. ΄Οχι άλλες φωτιές στην παραλία. Χαλάν το κλίμα. Δοκίμασε χωρίς φωτιά και θα δεις.
    Εύστοχο κείμενο, κατα τ' άλλα.

    ReplyDelete
  46. http://www.youtube.com/watch?v=F2ZwJiK0fJ0

    Pantws oloi autoi ta idia lene panta kai to mono pou kseroun na kanoun einai na ksynoun t arxidia tous kai na min kanoun tipota sti zwi tous
    (oxi greeklish re pousti mou, tha me gamisei o kanakis :P)

    ReplyDelete
  47. Μιχάλη γαμιστερό άρθρο..
    Ευστοχότατος,μπράβο!

    Συνέχισε έτσι..

    Νίκος

    ReplyDelete
  48. Mike eise epieikws gia to poutso re zwntobolo...
    Den exeis parei prefa ti ginetai gyrw sou...

    Krazeis anef ousias mono kai mono gia na boreis na to kaneis kai epeidi se dernane sto sxoleio

    Katse zise ti mizeri zwi sou bgazwntas xoli mpas kai se diabasei kana zwadi kai peis pws exeis kana malaka anagnwsti parapanw re arxida

    ReplyDelete
  49. δεν ξέρω αν υπάρχει περίπτωση να διαβάσει κανείς το σχόλιο μου, αλλά δεν γινόταν να μην επισημάνω ως μεγαλειώδης κοτσάνα αυτό:

    "Η αγροτική επανάσταση και αργότερα το ξαδερφάκι της η βιομηχανική δεν έγιναν στην τύχη, ούτε ήρθαν 5-10 ιμπεριαλιστές ή κάποιοι άλλοι -ιστές για να τις επιβάλλουν. Έγιναν για να αντιμετωπιστεί το αιώνιο πρόβλημα που μας τυραννάει και σήμερα: ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ! Γι' αυτό και διαδόθηκαν στον πλανήτη τόσο γρήγορα και τόσο καθολικά. Είχαμε φτάσει σε ένα τέλμα και το δίλημμά μας τότε ήταν το ίδιο με σήμερα: ή γινόμαστε εξυπνότεροι και παραγωγικότεροι ή σταματάμε να το χώνουμε στη μπροστινή τρύπα. Και επειδή τα άρθρα μου κατά της υπεργεννητικότητας δεν έχουν γίνει ακόμα τόσο δημοφιλή, εξακολουθούμε να επιλέγουμε το πρώτο."


    Όχι φίλε δεν έγιινε για αυτό ούτε η αγροτική, ούτε η βιομηχανική επανάσταση. Λες κοτσάνες.

    ReplyDelete
  50. Ε, ναι. Αλλά δυστυχώς, το σχέδιό μας δε μπορεί να εφαρμοστεί όσο οι μάζες είναι τυφλωμένες από την προπαγάνδα του Συστήματος.

    κλασσικοι και καλα αγανακτισμενοι που πιστευουν οτι εχουν ψαχτει πολυ στη ζωη τους και γνωριζουν παραπανω πραγματα απο τους αλλους ενω στην πραγματικοτητα δε ξερουν τη τυφλα τους,και δε κανουν τιποτα που να καθιστα χρησιμη την υπαρξη τους...κι εχουν κι ενα σπαστικο υφακι,λες κι ολοι οι υπολοιποι ειναι καθηστερημενοι και μονο αυτοι ανακαλυψαν ολες τις κρυφες συνομωσιες αυτου του πλανητη!!!

    ReplyDelete
  51. Ζητω οι Χασιστες και οι Φουντικοι!
    Και εσυ ρε συνονοματε (Anonymous) κανεις δεν θα διαβασει το σχολιο σου γιατι εκανες copy paste ενα μερος του αρθρου...Και αμα λεει κοτσανες πες το με ε-π-ι-χ-ε-ι-ρ-η-μ-α-τ-α...
    Και παλι ομως φυκια για μεταξωτες κορδελες.
    Ευχαριστω...

    ReplyDelete
  52. φίλε θα μου βρείς και μένα μια δουλίτσα? 8 ωρίτσες θέλω κι εγώ, κι ένα καλάθι από "υπεραγορά" γεμάτο (αν γίνετε). γιατί βαρέθηκα κάθε μέρα ντομάτα απ' το μπαξέ και ψάρια. Α΄ και ένα διαμερισματακί θα ήθελα κι ας το μοιράζομαι με άλλους δέκα,είμαι καλό παιδί δε δημιουργώ προβλήματα. . προφανώς εκνευρισμένος απ' τους παραλιάρχες που συνάντησες νομίζω πως τα παραείπες. πάντως για χιουμοριστικό κείμενο ήταν αρκετά καλό, απ' την ύλη των νέων όμως πρέπει να βγεί. Δεν τους τα μαθαίνεις καλά. Πρόσεχε γιατί μερικοί μπορεί να σε πιστέψουν.

    ReplyDelete
  53. Έχεις δίκιο για τους χίπηδες που χρησιμοποιούν την κατάντια μας σαν είδος για να δικαιολογήσουν το αραλίκι τους, αλλά ως εκεί.
    Η κατάντια μας είναι δεδομένη, άσχετα αν εσύ δεν το βλέπεις γιατί ο μόλυβδος που αναπνέεις σου φλόμωσε το μυαλό..

    ReplyDelete
  54. toulaxiston 58 atoma psa3ane thn ellhnikh wikipedia gia ta nhsia tou pasxa diavazontas ayto to ar8ro.

    -random fat guy

    ReplyDelete
  55. gt den mas les gt egine tote re megale?

    ReplyDelete
  56. Ξέχασες την πίπα περί ανακατανομής του πλούτου.

    ReplyDelete
  57. anwnime July 30, 2011 5:39 AM
    exei dikio o kurios. alla ta epixeirimata einai mia duwrh kouventa. kai proupothetei kapoies gnwseis istorias.kai oxi tupou to 1789 egine h gallikh epanastash. skepsou pws mexri to 1923(nomizw) ston europaiko xwro toulaxiston upirxan autokratories.(xwria ta mounopana tous agglous)
    skepsou giati. h skepsou to eksi. PWS STON POUTSO EINAI TO BELGIO AUTONOMO "ETHNIKO" KRATOS? TI PARAGEI? GOUNES?
    antonis66

    ReplyDelete
  58. επισης ξεχασες το ποσο ωραια ηταν στις χωρες που υπηρχε κολεκτιβοποιηση και οι κατοικιες ανηκαν στο κρατος...
    Ρε γυφτοι, εδω εχετε σπιτι ΔΙΚΟ ΣΑΣ και βαριεστε να βαψετε την πορτα...
    σιγα μην συντηρουσατε το σπιτι του κρατους που στο κατω κατω δεν θα σας ανηκε....

    ReplyDelete
  59. Κάτσε Αθήνα να ρουφάς εξάτμιση τότε, Mike. Και μη μποτιλιάρεις τον παραλιακό μου δρόμο οδηγώντας αργά κι αριστερά επειδή ο αφέτης σου βάρεσε "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ! ΠΑΣΤΩΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ!". Έγινε, αγορίνα;

    ReplyDelete
  60. koita na deis ti mathainei kaneis apo ena fuckin blog..
    eisai wraios magka , alla opws lene parapanw, imimathis, OPWS OLOI MAS!

    ReplyDelete
  61. ΚΟΛΗΤΕ, προτιμώ να είμαι δούλος για μένα και το παιδί μου από το να είμαι κανενός καριόλη

    ReplyDelete
  62. Το βασικότερο των ενστίκτων. Άμαν βρείς κώλο ξεσκέπαστο γάμα τον. Γι' αυτο ο καθένας ας προσέξει τον δικό του. Έχω βαρεθεί να ακούω ιστορίες συννομωσίας και άλλες μαλακίες. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο απλό. Ο καθένας αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνονται για το δικό του τομάρι, και αυτή η δίψα δεν σβήνει γιατί είναι βαθία μέσα στα κύτταρα και την αυτοσυντήρηση. Να το πώ πιο απλά: The monkey inside always needs more bananas. Η κοσμική συμβουλή: Συνειδητές επιλογές, Θεϊκό δώρο!!! :)

    ReplyDelete
  63. θα συμφωνησω σε αρκετα σε αλλα παλι οχι. Ενα απ αυτα ειναι οτι στην αμερικη πριν πανε οι εποικοι κια οι εγκληματιες μια χαρα ζουσαν οι ινδιανοι με την φυση. Ξεχνας οτι αυτες οι φυλες, οπως κια στη λατινικη αμερικη ζουσαν αρμονικα με την φυση γτ απο την φυση επερναν αυτα που ηθελαν, π.χ. βοτανα. Παρολα αυτα αν κ διαβλεπω μια συγχηση μεταξυ αναρχοαυτονομων(η αναρχικων δν 3ερω πως το θετεις) με τους χιπηδες. Στα @@ μου βεβαια αλλα με τους χιπηδες και καποιους που το παιζουν αναρχικοι και αναρχοαυτονομοι και πουτσες υπαρχει θεμα, ριχνουν το φταιξιμο στην βιομηχανικη επανασταση για να δικαιολογησουν το λογο που τα ξυνουν. Κατι του στυλ δεν δουλευω γτ δεν θελω να ειμαι μερος του συστηματος, αλλα καλα τα τρωω απο τν πατερα μου... Γενικα ολη αυτη η μαλακια του να πηγαινεις στις παραλιες τα βραδυα να πινεις μπυρες και νταφου ετσι γτ ειναι αλτερνατιβ, εχει καταντισει κουραστικη...

    ReplyDelete
  64. re malaka mikeuis... tin le3i apokentrosi den tin exeis akousta??? den simfono sto kommati pou les... "texnologiki proodo gia tin kalitereusi tou idi skateniou tropou zohs..." kapos etsi to les, bariemai na 3anadiabazo to sentoni sou gia na do pos akrivos to les karioli. den einai anagki na pas sto xorio kai na spas petres gia na ziseis...

    mporeis na meneis stin eparxia kai na kaneis akrivos to idio epaggelma pou kaneis kai stin poli, an pali den mporeis tote ekei prepei me tin dinami tis texnologias kai tis proodo na epiteux8ei.

    ta palikaria pou katakrineis, tous 3eftotzibatous kai tous malakes pou olo kaneis parea, den sumfono me tin parti tous, alla kai esi re ili8ie den pas piso

    misan8ropoi kai figoponoi san esena exoun mpastako8ei stin a8ina kai ka8e kalokairi diamartirontai gia tin zesti kai ton kausona, anigontas ta airconditions sto full! ANTE GAMI8ITE KARIOLIDES! PE8ANETE EPITELOUS

    kai mou epixirimatologeis malakies... "meno stin poli kai morfonome..." TI MALAKIA HTAN AYTH PALI??? ANTE PE8ANE KAI PALI! ...MALAKA
    pou morfonese??? stin dota??? karioli

    ASTADIALA PIA!!!

    "panikos"

    ReplyDelete
  65. Poli k pali poli re mounia! Kaysaerio karkinos, lewforeia strimwgma, poreies mpatsoi, albanoi pakistanoi irakinoi k alloi -inoi! Goustarw! Anergia ekmetalleysi, spitia koutia kwlokafeteries kwlomagaza tou poutsou alla kyrile i trendy, mounia me to kilo alla k poutses me to metro,eniote se syndiasmo, kosmos alla k monaksia. Kaylaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Den to kounaw roupi apo tin poli giati:''Ξέρεις γιατί ο κόσμος έφυγε απ' τα χωραφάκια του και πήγε στις πόλεις; Γιατί στα χωραφάκια του ΠΕΘΑΙΝΕ! Κανείς δεν τον προπαγάνδισε, κανείς δεν τον ξεγέλασε, κανείς δεν τον φυλάκισε. Πάρτο χαμπάρι: η πλειοψηφία μίλησε και είπε ότι η αστική ζωή είναι καλύτερη. Ξέρεις τι δουλειά έχει το χωραφάκι που ονειρεύεσαι; Όταν πρέπει να βαράς τα 12ωρα και τα 14ωρα σκότωμα την ημέρα που απαιτεί η αγροτική ζωή, ποια είναι η φυλακή; Όταν χρειάζεσαι ινσουλίνη στις 3 η ώρα τη νύχτα και πρέπει να περπατήσεις 20 και 30 χιλιόμετρα για να μην πεθάνεις, ποια είναι η φυλακή; Αν εσύ είσαι ηλίθιος και θέλεις να επιστρέψεις στην εποχή πριν τη Βιομηχανική Επανάσταση, που το 90% του ανθρώπινου πληθυσμού ήταν αγρότες, με γεια σου. Αλλά μην πας να μας το πλασάρεις σαν καλή ιδέα, μαλάκα! ''

    Akomi isws xreiastw insoulini mes ti nyxta, k meta ti?

    Mouxaxaaxaxaxaxxax malaka Mike den mou to vgazeis ap to myalo, prepei na se varese o ilios, trava vale to kaykalo sou se kana syntribani mpas k synel8eis!!!

    AFIERWMENO
    http://www.youtube.com/watch?v=1VywkDDPdFE

    PS: re sy exeis meinei pote se xwrio??? ti perpatima 20-30 km les? ama 8es insoulini stis 3 i wra tin nyxta tilefwneis ston farmakopoio k anoigei k sou tin dinei.se misi wra ksemperdepses. ligoteri ap oti 8a kaneis na vreis to dianyktereywn farmakeio stin poli!!! alla vlepeis sta xwria exei anaptyksei koinwnikes sxeseis o an8rwpos k oxi sxeseis symferontos opws allou, gkouxou gkouxou!!! Akomi exeis doulepsei sta xwrafia??? ti 12-13 wres ti mera les? pou eimaste stin Uganda!!! to polu 5-6!ektos apo kati gerous pou koimountai akomi sto vouno!!! 12- 13 wres douleyei o kosmos stis poleis xtizontas kariera me 700-800 eyrw se ''diey8intikes'' 8eseis!!! xaxaxaxa!!! den symfwnw vevaia me tous xipides pou eipes alla oxi k etsi re megale, eipame... na exei vasi toulaxiston ayto pou petas!!! filika... enas xwriatis!

    ReplyDelete
  66. Στάνταρ το γκομενάκι που είχες σκοπό να σφάξεις κοίταγε αυτούς συνεχώς. Εξ ου και η χολή.

    ReplyDelete
  67. Δεν θα διαφωνήσω στο ελάχιστο στα όσα λες παρά μόνο για τους Πασχαλινούς Νησιώτες. Οι Πασχαλινοί Νησιώτες (ένα μέρος τους δλδ πιάστηκαν αιχμάλωτοι-δούλοι από τους στεριανούς συνανθρώπους τους και απελευθερώθηκαν μετά από μερικά χρόνια όταν ένας ιερέας αποφάσισε να κάνει απεργία πείνας για την απελευθέρωσή τους. Το πρόβλημά τους ήταν καθαρά βιολογικό αφού όταν γύρισαν οι δούλοι πίσω στη πατρίδα έφεραν μαζί τους και όλες τις "λευκές" ασθένειες με τις οποίες ποτέ ξανά δεν είχαν έρθει σε επαφή. Τους ξέκαναν με βιολογικό πόλεμο δλδ. Θυμίζει λίγο Πόλεμο των κόσμων...

    ReplyDelete
  68. Κατ' αρχάς να σου πω ένα ΜΠΡΑΒΟ για το blog σου. Έπειτα να προσθέσω ένα τρίτο που θα μπορούσες να πεις για αυτούς τους χίπηδες: Αφού τόσο πολύ θεωρούν την αστικοποίηση σατανική και τη μαζική επιστροφή στην αγροτική οικονομία σωτήρια λύση, γιατί οι ίδιοι δε σηκώνονται να φύγουν από τις πόλεις αλλά μπαστακόνονται εδώ και γκρινιάζουν? Γιατί στη θεωρία ξέρουν πολλοί να μιλάνε αλλά τουλάχιστον να έχουν και τα αρχίδια να παραδέχονται ότι αυτά που λένε δεν τους βαστάει να τα κάνουν πράξη...

    ReplyDelete
  69. h anakatanomh toy ploutou vlaka Wyrm einai allo thema k den afora mono ta xwrafia. ksanadiavase to arthro gt mallon den ta pianeis eukola.

    ReplyDelete
  70. re arxida mike tha sou kanw mia erwtisi...
    oi apopseis pou grafeis sta keimena sou se antiproswpeyoun ?
    i apla kai mono epeidi antipatheis kapoious psaxneis apegnwsmena apo edw kai apo kei gia na aradiaseis malakies wste apla na sinexeiseis na diafwneis epeidi mporeis na to kaneis??
    giati an se antiproswpeyoun polla apo afta pou grafeis esy kai poli malakas
    parepiptontws mike de tha me ekseplite katholou na isoun kanas arxidas dapitakos oso isoun foititis
    ekproswpeis to stylaki tous se poli megalo bathmo
    paradexome pws kai egw arxidas eime omws ti skata malakes diabazoun afta pou grafeis kai symfwnoun kiolas re trypie ??? poso gia to poutso anagnwtiko koino exeis ?
    em ti rwtaw ??
    dw aftoi pou se diabazoun bainoun kai sto comedy lab ....
    afto pou me ekneyrizei aperiorista ston mike einai pws enw to pezei fileleytheros kai proodeytikos oi apopseis tou einai aperiorista sintiritikes se tetoia simeia pou agkizoun fasismo wres wres
    xwria oti den antexei ti kritiki ....

    ReplyDelete
  71. σοφές οι μαλακίες σου, αλλά δεν μας είπες το κυριότερο: γάμησε κανείς, ή μείνατε με τη "χουφταλιά"?


    σκληροπυρηνικό μυρμήγκι

    ReplyDelete
  72. Poulas badassery me to tsouvali kai ginesai grafikos. Alla FUCK YEAH, egrapses arthro pou gamaei stremmata stremmatwn. Fuckin' hippies...

    ReplyDelete
  73. Πάντως εμένα που έζησα σε χωριό πάνω στο βουνό για αρκετό καιρό, και είμαι 25 χρονών, δε με χάλασε καθόλου. Δίδασκα το αντικείμενο που έχω σπουδάσει και πληρωνόμουν γι αυτό, διάβαζα άπειρα περισσότερο λόγω χρόνου, έτρωγα σαφώς καλύτερα, και ήμουν σαφώς πιο δημιουργικό άτομο. Οι αγρότες που γνώρισα είναι σαφώς πιο δυνατοί, υγιείς και γαμιάδες από μαλθακόπαιδα της πόλης. Δεν είδα κανέναν να ψοφολογάει, οι άνθρωποι ζουν μέχρι 100 χρονώ και η ζωή ξεχειλίζει από τα μπατζάκια.Ναι, ευτυχώς που εξελιχθήκαμε τεχνολογικά και το ιντερνετ έχει φτάσει και εκεί, σε αυτούς τους τόπους, αλλά ειλικρινά, δεν βλέπω τον λόγο γιατί κάποιος που μπορεί και θέλει, να μη φύγει από την πόλη. Και επίσης, πιστεύω πως υπάρχει εκμετάλλευση της γης, γιατί πρέπει να φάμε, αλλά θεωρώ ότι αυτή μπορεί να περιοριστεί στα αναγκαία για τον καθένα.Ούτε τζίβες έχω, ούτε αμπελοφιλόσοφος είμαι. Απλά το έζησα. Η υπερκατανάλωση είναι καθαρά αστικό φαινόμενο. Εν κατακλείδι ένα έχω να πω: στο χωριό, αγόραζα ότι χρειαζόμουν και τίποτα περισσότερο, επαναπροσδιόρισα την έννοια του χρόνου ο οποίος γύρισε υπέρ μου, και έκανα το καλύτερο σεξ της ζωής μου. Προς θεού, δεν εννοώ ότι τα τζιβανοπαπαγαλάκια είναι καλύτερα Σε αυτό συμφωνούμε. Κι εγώ τους μισώ.
    Παραμεθόριος καύλα ολέ.

    ReplyDelete
  74. ΧΑΧΑΧΑ, η αγροτική επανάσταση έγινε λόγω του υπερπληθυσμού;; Το 10.000 π.Χ., που έγινε η αγροτική, πόσος ήταν ο πληθυσμός της Γης; Εκατομμύρια μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού! No overpopulation here....
    Και η βιομηχανική; Μήπως η Αγγλία του 18ου κινδύνευε να πνιγεί στα σκατά των υπερπολλών Άγγλων; Μαλακίες! Οι πρώτες βιομηχανικές μηχανές ήταν κλωστικές και υφαντικές (και πέτυχαν όχι επειδή τις είχε ανάγκη ο κόσμος, αλλά επειδή ήταν πιο παραγωγικές).
    Ο υπερπληθυσμός είναι συνέπεια και όχι αιτία όλων αυτών.
    Και αυτά έγιναν όχι βάσει...σχεδιασμού (για την αντιμετώπιση του...υπερπληθυσμού), αλλά είναι κυρίως τυχαίες ανακαλύψεις!
    FAIL!

    ReplyDelete
  75. to ergo tou kant amorfote den exei na kanei me tin koinonia.episis anafereis sigekrimena peristatika sta opia sinevisan poikiles viopragies ta opia agapite mou amorfote parormitike bloger itan memonomena!oi anthropoi tou 3000px zousan armonika os epi to pliston xoris na prokaloune provlimata sta giro oikosistimata.en pasi periptosi afto pou thelane na sou poune oi hipides stin paralia einai oti den goustaroune ton sigrxono tropo zois pou prokalese i astifilia.to oti den miliomaste metaksi mas,to oti paleveis gia na epivioseis to oti anxonese mexri aidias.elpizo na ta eipes kai sta moutra tous afta pou grafeis edo giati pisw apo mia othoni....telos to telefteo pragma pou tha po einai oti apo ti stigmi pou xrisimopiisi kata siroi apolites enoies (tipou panta,pote) kai ta sxetika tha parameneis klistomialos kai opisthodromikos oso periergo kai na sou fenete.lektikos fasisas.

    ReplyDelete
  76. dld ontos exeis diavasei ola ta parapano minimata??


    eisai agios at least..

    a kai by the way oraio to arthro.

    ReplyDelete
  77. Λοιπον, στην αρχη ανησυχησα φοβομενος οτι θα πεις και καμια μαλακια φιλοκαπιταλιστικη
    αλλα τελικως γαμησε πολυ ασχημα το αρθρακι. Συμφωνω σε ολα. Και μου ερχοταν συνεχεια στο μυαλο οι ατακες του καρτμαν για τους χιπηδες.

    ReplyDelete
  78. nai re malaka mikeus eidame pws pethane epi dekades xiliades xronia i anthrwpotita sta xwrafia enw de vlepoume pws arrwstainei ta teleutaia 200 apo karkino kai katathlipsi kai ena swro astheneies pou den ypirxan...mipws ta maroulakia pou trws fytrwsan se kamia taratsa sta patisia?allakse myala kai papse na eisai toso apolytos kai hater,apwkentrwsi kai texnologia-morfwsi den einai asymvates ennoies simera...katse kane to 8wraki sou gia 500eurw(an mporeseis kai vreis kamia douleia twra pia) kai katse na se pidiksoun kai apo panw...

    ReplyDelete
  79. Και απαντώ:

    http://www.j-bradford-delong.net/movable_type/images2/Life_Expect_Long.gif

    ReplyDelete
  80. ωραιο, απλη λογικη

    ReplyDelete
  81. τον μπουλο χιπιδες.Αμά γουστάρετε να πάτε να κάνετε κοινόβιο σε κάνα χωριό και να καλλιεργείτε ντομάτες και αγγούρια.Από οικονομικής άποψης εύκολο είναι άμα δεν κάνεις έξοδα για αμάξια,ρούχα,φαγητά κλπ.Και μην αγχώνεστε κανείς δεν θα σας ενοχλήσει.Στον καπιταλισμό όλοι χωράνε άμα είναι αώδυνοι.Απο την θεωρία στην πράξη να απαλλαγούμε και εμείς οι "αλλοτριωμένοι" από την παρουσία σας.
    Υ.Γ. Τα αγγόυρια είναι για να τα βάζετε στον κώλο σας

    ReplyDelete
  82. ρε ζωακι μικε εξελισσεται το δνα και ζουμε παραπανω και οχι λογω της καραστημενης σιωνιστικης ιατρικης....αλλα τι σου λεω τωρα ε..."σιωνιστικης",ξερω ξερω,εσυ δε πιστευεις σε αυτα,ειναι συνομωσιες και παραμυθακια...αντε κοιμησου ασχετε και απολυτε,καλα σου λενε οι απο πανω...

    ReplyDelete
  83. mikeius to ekanes me paint vlaka.kai fanike.300px ipirxan elines pou ftanane ta 70.den borei to prosdokimo zois na itan 30 xronia to 300 m.x.kai eksakolouthis na min apantas sta dika mas comments.

    ReplyDelete
  84. Όλα αυτά πέρι οφωλιμότητας των βιολογικών φαγητών είναι μπούρδες:
    http://www.megavideo.com/?v=KSWZSXQT

    Όχι τίποτε άλλο αλλά μόνο νόστιμα δεν είναι. Μια φορά δοκίμασα βιολογική πίτσα που έφερε η αδερφή μου (αφού την έφαγα όμως το έμαθα) κι ήταν τελείως άνοστη. Και μάλιστα δίχως κανένα αλλαντικό. Σαν να πηγαίνεις σε σουβλατζίδικο και να παραγγέλνεις πίτα με ντομάτα, κρεμύδι και μαρούλι μόνο.

    ReplyDelete
  85. re mlk mike to grafhma me to prosdokimo zwhs skefthkes prin to baleis?O monos logos gia ton opoio anebhke o oros zwhs einai giati se pastwnoun me ena karo farmaka apo ta genofaskia sou mexri na pethaneis gia na antapekseltheis se oti malakia paragei se magalo bathmo to "astiko" periballon pou agapas.Parto prefa o anthrwpos den einai na zei parapano apo ta 50-60.Gi ayto oi anthrwpoi prin apo 2 xiliades xronia pethainan kordwtoi kai oxi ramolimenta me katarraktes kai 12apla by-pass.Kata ta alla gia ta poserakia kala ta les,arkei bebaia na eixes ta arxidia na tous ta peis kai ekei kai oxi apla epeidh sou fagane thn gkomena na bgaleis thn xolh sou edw.Epishs mike epeidh exeis kokoreytei apeires fores pws eisai gennhma thremma tou prwktou ths ghs mhn milas gia thn zwh sthn eparxeia.Oi anthrwpoi ekei zoun kana myrio fores kalytera apo oti esy sthn Athina.Oso gia eleythero xrono kai douleia:ksypnan stis 5 douleyoun mexri tis 9-max 11 kai molis piasei hlios plakwnontai sta tsipoura.

    P.S.: Telika ton Kakofwnix ton lyate meta h ton ksexasate?

    ReplyDelete
  86. Συμβουλή προς μορφωμένους, ημιμαθείς, αγράμματους, ξερόλες κλπ.

    Πάντα να ακούτε τι έχει να πει ο άλλος ακόμα και αν δεν συμφωνείτε. Να είστε ανοιχτοί όταν το κάνετε αυτό. Πάντα να κρατάτε μία πισινή ότι ίσως εσείς κάνετε λάθος. Ακόμα και όταν όλοι συμφωνούν σε κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Ίσως να μην υπάρχει καν στο κόσμο η θεωρητική έννοια του σωστού και του λάθους.

    Αυτό που μπορείς να κερδίσεις από το να ακούς τι έχει να πει ο άλλος είναι απείρως μεγαλύτερο από το τι χάνεις. Και ας σου φαίνεται ότι λέει την μεγαλύτερη μαλακία.

    Γνωρίζω ότι δεν λέω κάτι συγκεκριμένο πάνω στο θέμα του post αλλά εάν όλοι συμπεριφερόμασταν με σεβασμό στην άποψη του άλλου τότε η διαδικασία των σχολίων σε οποιοδήποτε post θα ήταν πολύ καλύτερη.

    Σχετικά με το θέμα τώρα, πιστεύω ότι η επιστροφή στις (π)ρίζες είναι εφικτή και βιώσιμη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι πρέπει να το κάνουμε. Η κατανομή του εργατικού δυναμικού σε όλους τους κλάδους της παραγωγής είναι εκ των ων ουκ άνευ. Οι πόλεις και η παραγωγή που προσφέρουν είναι απαραίτητες κατ' εμέ όπως όμως είναι και η αγροτική. Δηλαδή δεν πρέπει να κοιτάμε τα άκρα. Εάν υπήρχε μεταφορά εργατικού δυναμικού από την πόλη στην ύπαιθρο πιστεύω ότι θα βελτιωνόταν η ποιότητα ζωής και του πληθυσμού που θα μετακινούταν πίσω στα χωριά αλλά και αυτού που θα παρέμενε στις πόλεις.

    Αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να εκλείψουν νοοτροπίες του τύπου ότι είναι καλύτερη δουλειά να είσαι γιατρός, δικηγόρος, μηχανικός και εν γένει επιστήμονας από το να είσαι γεωργός, κτηνοτρόφος, ψαράς κλπ. Δυστυχώς η παρούσα κοινωνία είναι βασισμένη σε τέτοιες απόψεις.

    Το θέμα της μόρφωσης που τέθηκε παραπάνω είναι ουσιαστικό λοιπόν. Αλλά με την πρόοδο της τεχνολογίας πλέον δεν είναι απαραίτητο να είσαι στα αστικά κέντρα για να λαμβάνεις μόρφωση υψηλού επιπέδου. Συμφωνώ βέβαια ότι ακόμα και στις μέρες μας η μόρφωση είναι πιο εύκολη στις πόλεις αλλά πρώτον η διαφορά δεν είναι τεράστια, (εννοώ την διαφορά στην πρόσβαση στην εκπαίδευση και την μόρφωση, όχι την διαφορά στην ποσότητα και την ποιότητά της) και δεύτερον οι μετακινήσεις έχουν γίνει πιο εύκολες και μπορείς να βρίσκεσαι σύντομα στην πόλη εάν το χρειαστείς.

    Απλά η γνώμη μου. Ευχαριστώ για την προσοχή σας στην ανάγνωση του μακροσκελούς σχολίου μου.

    ΥΓ. Πάρτε και ένα τραγουδάκι έτσι γιατί μου ήρθε. http://www.youtube.com/watch?v=oRp1G8Po3tM

    ReplyDelete
  87. Οποιος εχει προβλημα με την καραστημενη σιωνιστικη ιατρικη, να μην εμβολιασει τα παιδια του και να παει να μεινει σ' ενα νησι για να μην κολλησει τα δικα μου φυματιωση και πολυομυελιτιδα. Αιντε να καθαριζουμε.

    ReplyDelete
  88. Πέρα από το πολύ σωστό επιχείρημα της αδύνατης πρακτικά επιστροφής σε μια αγροτική κοινωνία - δες τα νούμερα - εδώ με βιομηχανοποιημένη καλλιέργεια και η καλλιεργήσιμη γη δεν φτάνει για έξι εφτά δις - παντελώς αγνοούν την πνευματική οπισθοδρόμηση που θα ακολουθολυσε μια τέτοια μεταβολή.

    Check your facts man, ο πολιτισμός έχει την ίδια ριζα με την πόλη και στα ελληνικά και στα λατινικά. Αν νοιώθεις πιο άνετα στο χωραφάκι σου, πήγαινε στον κάμπο της Λάρισας να κάνεις κάμπινγκ και να κάνεις αυτά που λες να δούμε πως θα αντιδράσουν εκεί.

    Αν γινόταν αυτό που λένε αυτοί οι τύποι σύντομα, όπως λέει ο μέγας Black Adder, we'll be back to cavorting druids, death by stoning and dung for dinner (season 3 ep. 1)

    ReplyDelete
  89. Σιωνιστική Ιατρική!!!! ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑ Τι άλλο θα ακούσουμε!!! λολολολ btw, ψάχνοντας σε έγκυρα ιατρικά βιβλία που μου παρείχε αποκλειστική πρόσβαση ο σοφός γέροντας εντόπισα οτι το πραγματικό όνομα του Ιπποκράτη ήταν Ιπποκράτης - Μινέικο ο Σιώνιος. Τυχαίο; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ... ;) Μην ακούτε αυτά που σας ταΐζουνε. Εμένα να ακούτε, όλοι οι άλλοι λένε τρίχες.... ΠΑΙΑΝΕΣ ΜΟΥ....

    ReplyDelete
  90. προς μαλθακα καταμαλακα υπερκαραγκιοζη 11:50 υπαρχουν ανθρωποι που δε καναν στα παιδια τους ουτε μισο εμβολιο και δεν αρρωστησαν ποτε.εσυ φανταζομαι θα στηθηκες στο φαρμακειο να κανεις ακομα και για τη γριπη των χοιρων ετσι θυμα?αντε γενοκτονησου μαλακα φιλοσιωνιστη ασχετε

    ReplyDelete
  91. Παλιοεξυπνακια αν ηθελα να ακουσω θεωριες και σοβαρα πραγματα για πηγαινα στο τρομακτικο ή θα ανοιγα καμια εφημεριδα. Εδω μπαινω για να γελασω. Προτιμω να διαβασω ενα αρθρο χρυσαφι που θα γελαω 45 μηνες και θα λεω τις ατακες του στους φιλους μου παρα να διαβαζω καθε βδομαδα μια μαλακια που απλα βρωμιζει τον τοπο.
    φιλικα

    ReplyDelete
  92. "Η λύση στο οικολογικό μας πρόβλημα δεν είναι η εγκατάλειψη της αστικής ζωής, αλλά η ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων που περιστρέφονται γύρω απ' αυτήν"

    Το σωστό ρήμα ειναι "περιφέρονται".

    ReplyDelete
  93. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ*

    ReplyDelete
  94. Καλά τα λες. Αλλά φίλε κάνεις ένα μικρό λαθάκι. Στην ουσία λες ότι η βιομηχανική και αστική ανάπτυξη, που στο πέρας της ισοπέδωσε όλους τους φυσικούς πόρους του πλανήτη, ήταν αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού.

    Ισχύει, αλλά είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι ο τρόπος παραγωγής στο υπάρχον σύστημα βασίζεται στην ανάπτυξη, συνεπώς γουστάρει υπερπληθυσμό. Η σχέση τους είναι αλληλένδετη (και αν δεν κάνω λάθος, το αποδεικνύει το σχεδιάγραμμα που μόλις ποσταρες). Πάρε και ένα αρθράκι για του λόγου το αληθές.

    http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=2155693&pg=1&pid=2155693&orderdir=asc#post_2155693

    ReplyDelete
  95. Enas Poli Xontros AnthroposJuly 31, 2011 at 2:55 PM

    mia ine i gamati zwi to kalo fagito to kalo pioto to pc kai to gamisi
    afta ta 4 = end of my social life

    ReplyDelete
  96. Δεν αντεχεις χωρις αρθρο ε Μικυ?

    Charlotte Rainstone! (αν με θυμηθεις...)

    ReplyDelete
  97. Προφανως, τα εν λογω σκουπιδακια στα οποια αναφερεσαι, εχουν πει αρκετες φορες την ατακα: Σιχαινομαι το κυνηγι και λατρευω το ψαρεμα.

    Δηλαδη ποσο πουτανας γιος και καριολης μπορει να εισαι για να εχεις αυτη την αποψη! Γαμω το Χριστο σου...

    ReplyDelete
  98. eime filosiwnistis !!! to pa kai isixasa !!!

    ReplyDelete
  99. Fighting on the internet is like the Special Olympics ... win or loose you are still retarded!

    ReplyDelete
  100. ΣυνονόματουςJuly 31, 2011 at 11:11 PM

    Τζιβάτοι μαλάκες αναρχοαυτόνομοι μπαφάκηδες δήθεν τάχα και καλά ψοφήστε γιατί αν δεν υπήρχε το facebook να κάνετε "socializing" απλά δε θα μπορούσατε να ζήσετε στη μιζέρια της κενότητας σας... Και το facebook είναι αποτέλεσμα της εκβιομηχάνισης του κόσμου. Κωλόζωα τρώτε τα λεφτά του μπαμπά και κάνετε δηθεν κριτική στο κόσμο.. Το μόνο κακό της βιομηχανικής επανάστασης είναι ότι μειώθηκαν οι θάνατοι των άχρηστων μωρών όπως εσείς και μας ζαλίζετε το πούτσο με τις μαλακίες σας, γιατί αλλιώς ή δε θα είχατε ζήσει λόγω τεμπελιάς ή θα είχατε γίνει άνθρωποι..
    Η μόνη δημιουργικότητα που σας χαρακτηρίζει είναι πως θα στρίψετε το επόμενο γάρο και με ποιο διαφορετικό τρόπο θα τα χώσετε στη κοινωνία που σημειωτέον δε κάνετε το παραμικρό για να την αλλάξετε προς το καλύτερο...
    ΥΓ τα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ δε πιάνουν...

    ReplyDelete
  101. gios batsou i stratiotikou o prolalisantas... wraio xountiko koino mazeyeis mikeius...

    ReplyDelete
  102. προς 11:11 οχι οτι συμπαθω τους αναρχοτζιβατους αλλα γαμω τη μανα σου μαλακα το facebook ειναι προιον της cia και αμα δε ξερεις τι ΑΚΡΙΒΩΣ ειναι η cia βγαλε το σκασμο ανθυποκρετινε καραμαλακα

    ReplyDelete
  103. Po re pousti mou.Ante pali.
    Loipon o mikepeous kathotan dipla sto kimataki me ton Sila kai ton Ermolao kai ta legan omorfa.Eixan kai gkomenakia alla proigeite to ksepatoma ston xontrouli mas apo Sila Ermolao,opote ta exoun gia ksekarfoma(stil koitate an erxetai kaneis mexri ta tou skisoume ton pato me ixous makarena),otan plakosan ta xiponia o boulis mas vrike mia kali eukairia na poulisei mouri kanontas ton maga sta pio teliomena atoma tis ifiliou.Diladi aselgouse se nekra ptomata gemismena na froui zele banana.Protos magas.Na se exei dipla mou re pousti tha efeuges klaigontas gia ti mama sou.Ta evale me ta akaka,klaniarika na poume.Vevaia i alitheia einai oti kotepse na tous pei tis paparies tou sta moutra tous kai ksespase edo.
    A kai gia to telos to kalitero.Mike me Sila kai Ermolao se vradines trelitses stin paralia, sigoura me magio ala vrak,speedo i kana nike stin kaliteri.Kai plitsi plitsi to neraki kai xaxaxa,piase mee,xaxaxa, kai agapes kai moumoumou kai zouzouzou.Axouta moreee.

    ReplyDelete
  104. αναρχοχιπηδες απλυτοι τον ΜΠΟΥΛΟ!
    ο πληθυσμος της γης χρειαζεται ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ(!) και για μαντεψτε ποιοι λαοι/φυλες εχουν γαμηθει στον υπερπληθυσμο? ΟΙ ΑΡΑΠΗΔΕΣ/ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ/ΚΙΝΕΖΟΙ! οποτε ΠΟΥΛΟ!
    και ποιοι κινδυνευουν για εξαφανισμο? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ!

    σκατα στον ταφο σας αναρχο-αντιφασιστο-αριστερο-παπαροχιπηδες

    http://www.youtube.com/watch?v=NrmcaiZM_vU

    ReplyDelete
  105. Γαμώ το αρθράκι άλλα έχω μια απορία,'κείνοι οι τζιβάτοι δεν ήξεραν ποιός ήταν στην παρέα πρίν αρχίσουν την αμπελοφιλοσοφία;Ένα σινιάλο δεν έπεσε έστω;Ή πας στις παραλίες και τους ψάχνεις επιτούτου για να πάρεις έμπνευση;Προκαθορισμένο το κολπέτο να πούμε.Αλλά δοξαστήκανε σε κοτζάμ μπλόγκ λίγο το 'χεις;

    ReplyDelete
  106. καλα τωρα...
    να σου πω μεγάλε...
    evolution
    ΕΞΕΛΙΞΗ
    Αμα εσύ γουστάρεις να τρώς μπανάνες στα δέντρα πιστεύοντας ότι είτε πίθηκος είτε χομο-μικέιους δεν τίθενται περιθώρια εξέλιξης για την πάρτη σου, με γειά σου με χαρά σου.
    Άσε μας όμως εμάς τους ιδεολόγους ουτοπιστές, να αρμενίζουμε μερικά έτη φωτός πιο μπροστά, απλά ψάχνοντας τρόπους να συμβιώσουμε αρμονικά με το κάθε κομμάτι σύμπαντος που μας περιβάλλει.
    Και πρόσεχε τη μπανανόφλουδα.

    Σάκος με Απίδια

    ReplyDelete
  107. Μα...τα αντιαπαγορευτικά φεστιβάλ γίνονται με αφορμή να συμμετάσχει το κάθε ψευτοκουλτουριάρικο μουσικό συγκρότημα που το ξέρουν μονάχα τα μέλη της και 5-6 κολλητοί τους και για να πηγαίνουν αργόσχολοι, πιτσιρικάδες, χίπιδες κ.ο.κ. να κάνουν την βολτίτσα τους δίχως να τους καίγεται καρφί για το αν θ' απαγορευτούν ή όχι τα ναρκωτικά.

    Όσοι έχουν τόση λύσσα να παίρνουν την δόση τους δίχως ν' ανησυχούν μήπως καταλήξουν στην φυλακή ας πάνε σε καμιά άλλη χώρα όπου τα ναρκωτικά είναι νόμιμα κι ας αφήσουν τις μαλακίες. Σκατόφλωροι! Αει στο διάολο!

    ReplyDelete
  108. Καλα τα λες ρε Μικε.

    ReplyDelete
  109. Γραψε για το Dota. Ποσο μαλακια ειναι.

    Ρε μλκ Μαικ, αποφασισε τι αρθρα θα γραφεις. Αν ειναι να αρχισεις τα επιστημονικα, βγαλε μια ανακοινωση και πες το για να σταματησω να μπαινω. Σε διαβαζω γιατι γελαω. Οχι για να προβληματιστω. Απο προβληματα δοξα το Θεο εχω πολλα...
    Στο "ποιος ειμαι" του blog σου, λες το εξης:
    "Οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω ένα blog όπου θα δημοσιεύω κειμενάκια παρόμοιου ύφους"
    Τηρησε την υποσχεση φιλε μου!

    Εξ αλλου, μην αγχωνεσαι, αν φυγουμε "εμεις", θα ερθουν "αλλοι" που γουσταρουν τα τελευταιου τυπου αρθρα σου...

    ReplyDelete
  110. Πολυ ασχετοσυνη με την πραγματικότητα παιζει εδω μέσα. Το πρόβλημα του υπερπληθυσμου είναι αστειότητα όσο αναφορά τον αιώνα μας και προωθείται από τους λάτρεις της ελεύθερης αγοράς. Το πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια είναι η υπερπαραγωγή!!
    Η αστικοποίηση μια χαρά είναι ρε..Αν έμενες στην Ηπείρου και ήσουν 65 χρονών να δεις πως θα ευχόσουν να ειχες μείνει στο χωριό!! Το θέμα είναι οι ισορροπίες μάγκες. Όλα χρειάζονται, και το χωριό και η πόλη...

    ReplyDelete
  111. gelio to gegonos na plakwneste meso sxoliwn sto faeenamalaka.
    egw an kai den simfwnw telios me ton en logo arthro, gelasa apistefta kai vrika kai kapia swsta simia. oute mas ta edwse me to zori na ta diavasoume, oute ta metadwse sta paidia mas. opios theli ta duavazi kai gela, opios theli ta diavazi kai ta dexete. oi ipolipoi min kanete ton kopo na ta diavasete, afou tha krinete arnitika.

    kales diakopes se olous.

    ReplyDelete
  112. Θα τοποθετηθώ αφού διαβάσω την τοποθέτηση του Shinobi (που θεωρώ δεδομένη).

    ReplyDelete
  113. κριμα που σε αυτη την παρέα δεν τόλμησες να μιλήσεις, απλά έπινες την μπύρα σου (αν πινεις μπυρα μπροστά τους) και έλεγες "ειναι σχετικά όλα αυτά" όταν ζητούσαν την άποψή σου.
    μαικ, το πρόβλημά σου είναι ότι ενώ έχεις ένα μεγάλο κοινό στο ιντερνετ, το γεγονός αυτό δεν το έχεις εξαργυρώσει στο δικό σου κόσμο. "παίδες, έχετε ακούσει για το faeenamalaka?, εγώ ειμαι ουγκ!"
    αλλωστε είναι δύσκολο να σε προσέξουν, δεν προλαβαίνουν, πρέπει να πάνε με τη ΜΑΝΑ ΣΟΥ.(δανείζομαι το λεξιλόγιό σου)

    ωραίο κείμενο

    ReplyDelete
  114. Den ton krazoume giati mas epibalei afta pou grafei, krazoume ton mikeius giati einai aperiorista apolitos + enw den exei ousiastikes gnwseis epi ton thematwn pou grafei, arxika exei kapoies fixed apopseis pou tis thewrei de facto SWSTES kai meta psaxnei mexri aidias na brei oso perisoteres malakies borei sti wikipedia gia na tis aitiologisei... asxetws an brei antitheta stoixeia, o mikeius tha ypostirizei pantote tin arxiki tou apopsi mexri aidias giati einai o KLASIKOS O MALAKAS O ELLINARAS POU PISTEYEI PWS EXEI PANTA DIKIO KAI OTAN PANTREYTEI THA PRIZEI TO AIDIO TIS GYNAIKAS TOU ME TO OTI I DIKI TOU TEXNIKI PLISIMATOS PIATWN EINAI I SWSTI KAI META THA PSAKSEI STI WIKIPEDIA GIA NA BREI TI PIO TELEIWMENI MALAKIA PROKEIMENOU NA TIS TO TEKMIRIWSEI... ASXETWS AN DEN EXEI PLEINEI POTE TOU PIATA ....

    tha mou peite an se ekneyrizei giati diabazeis ta arthra...
    tha pw...

    otan den egrafe gia koinoniko/epistimoniko/politko-tetoia arthra , eixe plaka....

    Otan omws apofasise pws prepei na ginei enas kathosprepistis koultouriaris e... opws kai na to kanoume to daskalistiko ifos tou kourazei se bathmo aidias.... diabazoume bas kai ksanagrapsei kamia malakia tou still ta idi twn ellinwn mathitwn alla i ebneysi tou teleiwse... kai ta nea arthra einai to ligotero blakwdi mias kai exoun katantisei ena daskalistiko paralirima kathwsprepismou, kai polla apo aftapou grafei einai malakies !!!
    (p.x ta farmaka einai akriba giati exoun diskoli diadikasia paraskeyis... pragmatika MEGALITERI MALAKIA APO AFTIN DEN EXW KSANAKOUSEI ISXYEI SE POLI LIGES PERIPTWSEIS FARMAKWN) Episis gamimene arxida kapitala wannabe mikeius ta farmaka einai akriba giati ta paraskyazoun MEGALOBIOMIXANIES pou emporeyonte tin igeia sou troba!!!

    Ta de videakia tou exoun katantisei mia epanlipsi twn arthrwn prosthetontas ti malakismeni fwni tou....

    Mikeius afou blepeis pws de trabaei xesto prin se paroune me tis ntomates...

    Ektos ana agapas afto pou kaneis...
    Tote tha eprepe na xeseis ta videakia kai na grafeis kana eksereto arthro mia fwra to xrono isws mono an exei ontos plaka....

    Omws apo oti blepw se noiazei mono to diadiktiako profil pou exeis ftiaksei para otidipote allo....

    Episis an estw kai ligo theleis na diabazei kanenas afta pou grafeis dikse ligo sebasmo sto koino sou... mporeis na les pws de se noiazei malaka omws apo to tropo grafis sou fenetai pws enw prospatheis na to paikseis midenistis den eise se kamia periptwsi...

    ReplyDelete
  115. Μπήκε εδώ μέσα ο κάθε κομπλεξικός φασιστοπίθηκος για να πει τις γνωστές τρολλο-μαλακίες του για την ΣΙΑ και τον Σιωνισμό.
    ΣΚΑΣΤΕ ΡΕ! Ο Μικέιους τα παίρνει από τον Σόρος!
    ΖΩΑΔΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

    ReplyDelete
  116. Οντως, μετα απο τετοια σχολια-ποιηματα, πως τολμαω και δε σεβομαι το κοινο μου;

    ReplyDelete
  117. Μια χαρα μπορεί να γινει η ύπαιθρος.

    Δεν ζητα κανεις σοφρον άνθρωπος επιστροφή στην αγροτικη παραγωγή του 1900.

    Δες λιγο πως λειτουργούν τα αυτοματοποιημένα συστήματα αγροτικής παραγωγής στην Ευρωπη. Μεχρι και ηλεκτρονικούς σενσορες διαθετουν στα χωραφια προκειμένου να παρακολουθουν αλλα και να βγαζουν στατιστικες μελετες για την μελλοντική παραγωγή τους. Ενω στη συνεχεια η τιμες των προιοντων διαμορφώνονται μεσω της ζητησης και προσφορας απο τοπικα κεντρα που λειτουργούν σαν mini-χρηματιστηρια προσπερνώντας ετσι τους μεσαζοντες.

    Αν σήμερα καποιος γουστάρει ν'ασχοληθει σοβαρά και το εχει σπουδάσει μπορει να κανει παπάδες.

    Συμφωνώ πάραυτα οτι σήμερα ολα αυτα για τα Ελληνικά δεδομένα μοιάζουν με σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

    ReplyDelete
  118. Ναι ρε Mikeus, αν γυρίσουμε στο ίδιο μέρος (χωράφι) θα γυρίσουμε και πίσω στο χρόνο! Πόσο σου φαίνεται πως δεν έχεις ζήσει έξω από την Αθήνα, δεν έχεις ιδέα για τι μιλάς... Δε χαλάω την ώρα μου με σένα, σταματάω να σε διαβάζω και τέλος, όχι επειδή διαφωνώ μαζί σου, αλλά επειδή είσαι απόλυτος, άρα ηλίθιος. Και ούτε καν αστείος.

    ReplyDelete
  119. Μονο ενας μαλακας Αθηναιος θα μπορουσε να γραψει κατι τετοιο!Φαε τον πουτσο των Πακιστανων και μη μιλας φλωρουμπα!

    ReplyDelete
  120. Ntaks gia ta to xioureftator kai ligo.O kaimenos o mike pano pou paei na tou katsei katastasi skaei kapoia omada idealiston pou de goustarei kai ton tsitonei toso pou parata to gkomenaki kai arxizei kai plathei tis mithoaimoroides tou gia to ti tha grapsei sto artharaki.I malakia einai oti einai tosoi polloi autoi pou ton tsitonoun po se kathe gonia vlepei kapoion kai skouzei san elvetikos kanapes made in scotland sti mesi tou dromou.
    Einai ikanos na vgalei ta pleura tou kai na piponetai monos tou gia na anakalipsei an borei na klaseis me to stoma gemato sperma xoris na figei stagona mono kai mono gia na to grapsei edo....Ba enas boulis malakoukos einai alla min tou to peite.

    ReplyDelete
  121. parepiptontws mikeius ama den sou arese to reply- poiima-peanas mou na sou pws katw apo to epipedo twn arthrwn sou den peftei...

    kai gia ta nea arthra afto to epipedo einai patos...

    toulaxiston egw den exw coblex na to paradextw ;)

    ReplyDelete
  122. parola ayta prepei na omologisw krifa pws to arthro onomati ΘΑΝΑΤΟΣ 2 mou arese ... :P

    ReplyDelete
  123. Die hippy die που έλεγαν και στο South Park!!!
    Πουστόφλωροι τζιβάτοι, πάρτε το χαμπάρι το Woodstock τέλειωσε και τα κατακάθια του, που ήταν οι αντισυμβατικοί χίπηδες τότε έγιναν τα μεγαλύτερα μουνιά της οικουμένης, Το ΝΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΩΑ, όπυ δείτε τζιβάτο νεοχίπυ με crocs, μπάφο και αξεσουάρ μπαζογκόμενα με γυαλαμπούκα και ταγάρι κάντε απλά αυτό που έκανε ο Cartmann: Slayer στο full και δείτε τους να βασανίζονται...

    ReplyDelete
  124. κόλλημα με την εμφάνιση έχουν τα παιδάκια στην αθηνα και στις υπολοιπες πολιτισμένες ( ; ) περιοχές...υπάρχουν μια χαρά ουτοπιστές αναρχικοί που δε σου γεμίζουν το μάτι με την εμφάνισή τους... ούτε τζίβες ούτε τζιβάνες... μόνο προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον.

    Μπιχλέους

    ReplyDelete
  125. και πού σαι.. μεγάλε!
    Εχεις ιδέα περι εντροπίας στον καπιταλισμό; Αν ναι, τότε γνωρίζεις ήδη ότι γράφεις μαλακίες. Αν όχι, τότε γράφει μαλακίες αλλα δεν το γνωρίζεις.
    Για να στο πω απλά πάντως, ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα που η εντροπία του έχει γαμηθεί τελείως και ως εκ τουτου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ. Αλλα, βλέπεις, αυτά για να τα αντιλαμβάνεται κανείς πρέπει να έχει μνήμη λίγο παραπάνω από αστικού χρυσόψαρου.

    Πιθηκέους

    ReplyDelete
  126. Έχει πλάκα να διαβάζω σχόλια σφουγγοκωλάριων που εξυμνούν τον βιαίως επιβληθέντα καπιταλισμό.

    Ουαί και αλίμονο σε αυτούς, σε περίπτωση επιβολής πραγματικής αναρχίας(δηλαδή εξόντωση του 95% από τον ανθρώπινο πληθυσμό).

    ReplyDelete
  127. Για άρση της ανωνυμίας στα blog ετοιμάζεται η κυβέρνηση http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231122562
    Paizei kai na se mpouzouriasoun!Kleise to blog oso prolavaineis.. Kai meta sou leei eleutheria logou kai malakies....

    ReplyDelete
  128. ναι, οκ, μονο που στη φεουδαρχια δεν ειχε ο καθενας το χωραφακι του, ειχαν οι φεουδαρχες τις χωραφαρες τους και τους δουλοπαροικους τους που δουλευαν ασταματητα για μια μπουκια ψωμι. Τα αλλα δεν τα διαβασα, πηγα απευθειας εκει

    ReplyDelete
  129. Τελικα ποιοι πηδησαν τις κορασιδες της παρεας? Μηπως οι παπαριες τυπου greenpeace και κουλτουρα alt-bag κανανε τη διαφορα?

    ReplyDelete
  130. Μαλακα Μικέ, το σύνηθες καγκουρο-κοινό σου έχει πάει διακοπές φαίνεται και τα...- Πω! γαμάς ρε φίλε!! --Είσαι ο πρώτος, κάθομαι να μου χύσεις στη μούρη.- Είσαι ιδιοφυία, στήνω κώλο!!!κλπ. απουσιάζουν- και τα περισσότερα σχόλια, σε περνάνε μάκτρο και δικαίως. Γιατί η ΠΑΠΑΤΖΕΣ που έχεις γράψει κατα καιρούς μπορούν να ιδρύσουν μόνες τους, δική τους ενορία, μοναστήρι και αν συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό, βλέπω επανίδρυση του Βυζαντίου.
    ΒΕΒΑΙΑ, αν εισαι εσύ 1 φορά μαλάκας...(καλά μ1α δεν είσαι) 1000 φορές λοιπόν ΜΑΛΑΚΑΣ, εγώ και όλοι οι άλλοι που καθόμαστε και αφήνουμε και σχόλιο στο καγκουρομπλόκ σου, είμαστε... 1001 φορές (;P μην το ξεφτιλίσουμε) μαλάκες.

    ReplyDelete
  131. ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.
    ειναι γεγονος οτι οι πιο πολιτισμενοι ανθρωποι,ολα τα σοβαρα γεγονοτα,ολη η αναπτυξη και ο πολιτισμος προερχεται απο τις μεγαλες πολεις και για την δικη μας περιπτωση απο την Αθηνα.
    επαρχιωτες με σταχυ στο στομα πηγαιντε να παιξετε κανα bonjo φορωντας το καουμποικο καπελο σας και να καλλιεργησετε λαχανικα για να ταισετε εμας τους ΑΘηναιους.
    κωλοζωα επαρχιωτες,οποτε ερχεστε αθηνα το πρωτο πραγμα που θελετε να κανετε ειναι να πατε στο mall και στα μεγαλα club,πραγματικα κωλοβλαχοι ειστε

    ReplyDelete
  132. για τους φιλο-αναρχιδιων που λενε οτι υπαρχουν και αυτοι που δεν φαινονται κ δεν ειναι απλυτοχιπηδες..ΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ (παρακρατικη/ανθελληνικη)ΜΠΑΛΑ(οτι δε μπορει να κανει το γαμωκρατος το κανουν αυτοι)..
    δεν ειναι τυχαιο οτι απο tv/media εχει ΓΕΜΙΣΕΙ με τη ροζ αναρχοαριστεροπαπαρια εκτος απο τους γραφικους αστους δεξιοβλακες ;)

    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ TV
    ΜΕΣΗΛΙΚΕΣ ΝΑ ΞΕΝΥΧΤΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝΕ ΚΡΑΣΙ
    ΟΛΟΙ ΜΕ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ
    ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ
    ΔΥΟ ΝΤΟΥΖΙΝΕΣ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΑΛΦΑΔΙΑ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠ'ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΜΕΣ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΑ
    ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ(ΚΙ ΑΣΥΛΑ) ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΟΛΑ ΚΡΑΤΙΚΑ
    ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΝ ΜΑΜΑ
    ΤΑ ΚΑΛΟΑΝΑΘΡΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ
    ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΤΖΙΒΕΣ ΜΙΑ ΤΖΙΒΑΝΑ ΚΑΙ ΑΠΛΥΤΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ
    ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ

    ΨΟΦΟ ΑΠΛΥΤΟΓΑΜΙΔΙΑ

    ReplyDelete
  133. re malaka mhpws sou efage th gomena o tzivatos telika, me tis mlkies pou elege kai anti na gamhseis phges na pai3eis me to poulaki sou????
    xaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  134. Δεν είναι καλό να είσαι τόσο απόλυτος σε αυτά που γράφεις εφόσον -είναι προφανές- υστερείς στις γνώσεις και τη μόρφωση. Το ύφος δογματικό σου ύφος είχε πλάκα στα αφελή παρελθόντα άρθρα σου αλλά όταν καταπιάνεσαι με κάτι σοβαρότερο ("επιστημονικά" όπως σημείωσε κάποιος παραπάνω σε σχόλιο -τρομάρα του!-), πραγματικά εκτίθεσαι με την ημιμάθειά σου.
    Θα δεις ότι άλλες απόψεις έχεις στα 27,άλλες στα 30, άλλες στα 35 κι ούτω καθεξής. Άρδην όμως αλλάζεις απόψεις όταν μορφώνεσαι δια βίου, κάτι που κάνει καραμπάμ ότι σου λείπει. Άνοιξε και κανα βιβλίο! Είσαι μέτριος, όπως οι περισσότεροί μας, το κακό με τη νεότεροι γενιά είναι η τεμπελιά (πότε ήταν η τελευταία φορά που διάβασες ένα βιββλίο ή μάλλον με ποια συχνότητα διαβάζεις;).

    Τέλος, όντως φαίνεται να λείπει τα βασικό σου κοινό: "γαμώ το ξεσταυρί σου!", "ωραίοοοοςςς", " έχυσαααα", "μεγάλε γάμησες", κ.ο.κ.

    Με κούρασες και το κούρασα, αντίο

    ReplyDelete
  135. χμ, το έχεις χάσει πολύ τους τελευταίους μήνες. ωστόσο, την περνάς τη βάση. anyway μπορείς να γράψεις κάτι για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών (οκ, ελαφρά μόνο a.k.a. χασίς) και να κάνεις το μεγάλο come back. δε θα το έλεγα, αλλά ξέρω καλά ότι είσαι άσχετος και αδιάφορος (αλλά και εγωκεντρικός) κι επομένως δε θα είχες ιδέα ότι κάτι τέτοιο έγινε, αλλά τώρα θα έχεις γιατί θα το διαβάσεις στα σχόλια του μπλογκ. σου. Στα σχόλια του μπλογκ ΣΟΥ (είσαι τόσο εγωκεντρικός, που σίγουρα διαβάζεις ακόμα κι εσύ το μπλογκ σου, δλδ έλεος). Σίγουρα. Καληνύχτα και περιμένουμε κείμενο για τα ναρκωτικά! (Αν φυσικά μπορείς να γράψεις κάτι τέτοιο, ενέχει και λίγη πολιτική το πράγμα και αμφιβάλλω αν μπορείς).


    anon

    ReplyDelete
  136. Προσπαθεί η σαχλαμαρίτσα σου να είναι "πολιτικά ανορθόδοξη", αλλά δυστυχώς για σένα παραμένει σαχλαμαρίτσα. Και συ φτηνός αντιγραφέας του Maddox. Κακόμοιρε καραγκιοζάκο...

    ReplyDelete
  137. ela mike pes ali8eia pasokos eisai e?

    ReplyDelete
  138. ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΜΟΥΤΡΟ!

    ReplyDelete
  139. Ανώνυμε336 σάλτα γαμήσου :)

    Κ καλά τα γράφεις για τα βιβλία αλλά. Έχει διαφορά βιβλίο από βιβλίο. Άλλο να διαβάζεις επιστημονικά βιβλία και άλλο να λιώνεις σε μυθιστορήματα και διηγήματα παντός είδους.

    Τα πρώτα όντως σε μορφώνουν ενώ τα δεύτερα σε παρα-μορφώνουν.

    ReplyDelete
  140. Δεν υπάρχει κάτι που να μισώ παραπάνω από τους ξερόλες, ψευτοεπαναστάτες, σκατοχίπιδες με την αργή, αυτάρεσκη, μαστούρικη ομιλία τους. Απέκτησε επιτ'ελους την στοιχειώδη καλλιέργεια που απαιτείτε για να αποκτήσεις δικιά σου άποψη, παλιοαρχιδοκομούνι με το πουστοκαλούπι σου

    ReplyDelete
  141. POSOI APO ESAS EDW EXETE DEI MOUNI ESTW MIA FORA STH ZWH SAS??? 8A PARAKALOYSA TON MIKE NA SAS ANARTHSEI ENA ZWGRAFISMENO!NA SAS FYGEI H PERIERGIA...MALAKES.

    ReplyDelete
  142. Κι ο Maddox κι ο Mikeius μέσα στις διάφορες μαλακίες που λένε τουλάχιστον λένε κι ορισμένες ωραίες αλήθειες. Κι όσοι παίρνουν στα σοβαρά τις μαλακίες τους ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό: και οι δυό τους γράφουν σε προσωπική τους ιστοσελίδα πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να γράφουν ό,τι θέλουν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Κι όσοι δεν γούσταρουν τα όσα γράφουν, το υφάκι τους ή δεν ξέρω 'γω τι μπορούν να κάνουν κάτι πολύυυυυυυυυυ απλό: να σταματήσουν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα τους. Κι όλοι μένουν ευχαριστημένοι. Αγαπή κι ειρήνη, αδέλφια μου.

    ReplyDelete
  143. Δεν είσαι για τέτοια άρθρα mikeus, γύρνα το πάλι στα χαλαρά για συμμαθητές και φαγητά ταινίες κλπ μπας και γελάσουμε λίγο. Άσε τις κοινωνικές αναλύσεις σε ανθρώπους που έχουν μια κατάρτιση και έχουν όραμα.
    κρίμα

    ReplyDelete
  144. Παλι καλα που τα οραματα μερικων με καταρτιση δημοτικου μενουν μονο στα χαρτια.

    ReplyDelete
  145. Στον απο πάνω που ρωτάει...
    Εχουμε δει μουνι...της ΜΑΝΑΣ σου...να σου το ζωγραφίσουμε πως ειναι απ'έξω , να μας το ζωγραφίσεις εσύ πως είναι απο μέσα;;;


    Μικέ όπως σου είπα και παραπάνω πάντα θα είσαι λιγότερο μαλάκας απο εμάς που σε διαβάζουμε.

    ReplyDelete
  146. mpla mpla mpla mpla!
    oi misoi apo sas -k egw mazi- den kserete pou pan ta 14!
    trwte ton prologo tou kathenos amashto, pou kala kanei kai ton poulaei gt einai dikos tou.
    ntax eipame de paizei to endexomeno epistrofhs sth fush kai roufigma xasisi alla mhn ta mhdenizete ola aderfia!
    ksupnate...panta sas ftene oi alloi kai pote eseis oi idioi!den s aresei oi nootropia tou jivatou hippy anthrakoruxou karvouniasmenou?
    e kai ti na leei!sta arxidia tou autounou sta arxidia sou k esena!
    den kserete ti sas ftaei kai prospathite na eleutherosete ton kosmo apo axrhstes ideologies plasarwntas mia eksisou axrhsth..
    katanohste prwta ton eautouli sas,vrite thn allagh pou thelete na erthei gia ESAS kai meta allakste ton kosmo mualomena, skeotomena onta!

    respect ston typo pou epimeleite to blog kai ekfrazei mia morfh afypnishs mesw tou "kraksimatos"!
    kai respect gt oloi sas eite ton apotheonete eite ton akurwnete tou dinete vhma kai xrono apo to kathimerino sas kapsimo mprosta sto pc!

    ReplyDelete
  147. " ο πληθυσμος της γης χρειαζεται ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ(!) και για μαντεψτε ποιοι λαοι/φυλες εχουν γαμηθει στον υπερπληθυσμο? ΟΙ ΑΡΑΠΗΔΕΣ/ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ/ΚΙΝΕΖΟΙ! οποτε ΠΟΥΛΟ!
    και ποιοι κινδυνευουν για εξαφανισμο? ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ! "

    Κλαίωωω...

    Μ' αρέσει που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό, την αποψάρα του λες και είμαστε κανα συμβούλιο που θα διαμορφώσει ένα νέο πλάνο για να σώσει τον κόσμο.

    Δεχτείτε μερικά πράγματα όπως είναι.
    Αν θέλετε γελάστε, αν θέλετε σκεφτείτε αλλά επειδή έχετε πλάσει μια godlike εικόνα για το παλικάρι και τον έχετε θεοποιήσει, δε σημαίνει ότι πάντα ό,τι γράφεται πρέπει να είναι 100% σύμφωνο με τα πιστεύω σας.


    Τσπ, επειδή και εγώ ίδιου επιπέδου ζωο είμαι, πετάω τη μαλακία μου.
    Όποιος θέλει ζει στην εξοχή, και τρώει τη ντοματούλα και το ραπανάκι που καλλιέργησε. Και που έχει χύσει (όχι αυτό που σκέφτεσαι) τον ιδρώτα του για να το κάνει.
    Το να λες να γυρίσουμε όλοι εκεί δύο πράγματα σημαίνει: α) δεν έχεις πιάσει τσάπα στη ζωή σου ή β) θέλεις την πόλη σου άδεια για σένα.
    Κοινή συνισταμένη ότι θέλεις να κάνεις εντύπωση, σε γκόμενες συνήθως.
    (Δε σχολιάζω κάτι θεωρίες του τύπου να έχει ο καθένας αυτάρκεια αγαθών, που σημαίνει πρακτικά γύρω στις 20 ώρες τη μέρα δουλειά 12 μήνες το χρόνο)
    Αυτός λοιπόν που θα τραβήξει στα βουνά και στα λαγκάδια και θα καλλιεργεί, μαγκιά του. Προσαρμόζεται στο περιβάλλον και στη φύση.
    Αναγκαστικά θα είναι μειοψηφία, γιατί κανένα έμβιο ον δεν στοχεύει στην ισορροπία και στην προσαρμογή.
    Η ισορροπία έρχεται από τη μάχη μεταξύ των ειδών και την επιρροή τους στον πλανήτη.
    Αν έχει τόσο πρόβλημα μαζί μας η Γη, θα βρει τρόπο να μας εξολοθρούει γρηγορότερα

    ReplyDelete
  148. Αξιότιμε και σεβάσμιε Giannislce πως κατέληξες στον αριθμό των είκοσι ωρών την ημέρα για δώδεκα μήνες το χρόνο;

    Προς Θεού δεν σε αμφισβητώ, απλά θα ήθελα κι εγώ τον μαθηματικό τύπο που χρησιμοποίησες.

    ReplyDelete
  149. Mikeius.. Fates ligo : )
    Gkrinia Gkrinia .. tsourekia mas ta kanes

    ReplyDelete
  150. a nai to ksexasa sini8os esis oi "bloggers" 8elete na egkrinete prota ta sxolia.na mi xalasi kai to image sas.. exete pa8i oloi koko_Blogo me to internet kai grafete oti na nai ti skefteste a, pia ine i gamimeni sas apopsi, ama klasate i ama den gamisate pali os sini8os kai tin pesate sto pc.me zi me tous tzibatous 8anatos kai stous kokobloggers
    90 xronon gkriniaris kai de 8a kane etsi
    Fates ligo! ai sto diaolo kai si

    ReplyDelete
  151. Mikeius ela pes tin ali8ia.
    to "fae ena malaka"
    gia sena den ine?

    gamimenoi cyber-losers

    ReplyDelete
  152. Ρε κοίτα εδώ τι διαβάζω πρωινιάτικο..(όχι όλο βέβαια)
    Βλεπεις τι γίνεται άμα δε γαμάει ο άνθρωπος;
    ορίστε ! και σίγουρα δε του περνάει απ' το ποζεράδικο μυαλό που έχει να τον παίξει.
    Έτσι δείχνει κατ΄εμέ με τέτοιο post που έκανε.(τσιτωμένο σε βρίσκω Monsieur Mikeius) εκτός και αν τον έπεξες μετά θαυμάζοντας τις Μούφες που μας αράδιασες.
    Τέλος πάντων..ασ΄ το καμάρι μου να χαρεί η ψυχούλα σου.Ασ' το!Γράψε για κάτι άλλο ρε παιδί μου πιο απλό. Να γελάσει και 'σενα το χειλάκι σου πάλι που δε 8α σε κράζει κανείς.

    -GReG

    ReplyDelete
  153. poso gelasa me auto
    "Mouxaxaaxaxaxaxxax malaka Mike den mou to vgazeis ap to myalo, prepei na se varese o ilios, trava vale to kaykalo sou se kana syntribani mpas k synel8eis!!! "
    xaxaxaa Mixalaki agori mou ise gelios kai goustaro gia ti ise apo tous gelious kseris tous internetikous tous gamao kai derno!opote 8elo na gelaso diabazo tis malakies sou kai pano ap ola goustaro pou se krazoun
    Hasta luego

    ReplyDelete
  154. Ενδιαφέρον χωρίς να είναι πρωτότυπο (όσον αφορά τις πληροφορίες).
    Τώρα, γιατί κάποιοι θέλουν να γελάσουν με το παρόν... δε γνωρίζω. Έχει ένα ύφος "α ρε μουσκάρια, θα σας μάθω να σκέφτεστε καθότι αντί για κεφάλι έχετε σταμνί", αλλά δεν το βρίσκω ούτε κακό ούτε γελοίο.
    Τέσπα, ο καθένας όπως νομίζει κι όποιος δεν το γουστάρει πάει αλλού (μιας και κανείς δεν τον υποχρέωσε να το διαβάσει).

    ReplyDelete
  155. @Jack Of Spades
    kalos mlks ise kai tou logou sou

    ReplyDelete
  156. μπορεί να μη γέλασα τόσο με το άρθρο, αλλα με τα σχόλια κάτι έγινε.
    τελικα οι φαεμαλακες είναι μπόλικοι!

    Τελος πάντων... Αν κάποιοι έχουν λόγο ύπαρξης, αυτοί είναι οι αναρχικοί ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ (όχι δηλώνουν") αναρχικοί, καθώς η ιδεολογία της κοινοκτημοσύνης και της αληθινής ανάπτυξης (της κοιωνικής κι όχι της προσωπικής) - και όχι της αναπτυξης με τη μορφή του ...χτισίματος και των κατασκευών).
    Αν δηλαδή τίθεται θέμα υπερπληθυσμού, αυτοί που θα έπρεπε να απομείνουν είναι όσοι έχουν ένα όραμα της προκοπής για αυτό τον κόσμο. Οι υπόλοιποι, έτσι κι αλλιώς θα χαθούν μαζί με ό,τι παλιό, στρεβλό και αποτυχημένο.

    Αναρχίδι πρώην τζιβάτο και νυν τρελλός επιστήμονας που φτιάχνει υπερόπλο καταστροφής των υπανθρώπων που είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από αναρχιδες

    ReplyDelete
  157. phgaine mexri to psugeio kai anoikse to.uponnoeis oti kapoioi einai "fulaki" gia na to gemizeis? to faghto den to vriskei o deliveras sou sthn thlefwnikh suskeuh tou.oso gia thn oktawrh mh-xeironaktikh sou ergasia tha to skefteis monosou poso ligotero fulaki einai.
    epishs tha milouses teleiws diaforetika an kapoio provlhma ugeias logw astikopoihshs sou xtupouse thn porta.tha hsoun se mia fulaki,zwntanos,alla tha plhrwnes enoikio.genika mh viazesai,h astikopoihsh einai polu kainourio frouto,ta apotelesmata ths exoun na dwsoun polla akomh.to oti epelekses, xwris prpaganda auton ton dromo opws les, den shmainei oti den tha ton pieis.
    se katalavainw pantws giati eixes kakh parea ekeino to vradu.me tetoious tupous psinesai na diafwnhseis akomh kai gia thn varitita.
    oso gia autous pou den exoun xrono gia tetoies paparologies opws ta paidakia me to garo, apokleietai na einai sthn parea mas

    ReplyDelete
  158. Και συγνώμη ρε Μικέ, εσύ, δηλαδή, τώρα πριν ανεβάσεις το κάθε σχόλιο, το διαβάζεις; Δε βαριέσαι;

    ReplyDelete
  159. Πρώτα από όλα: First!!!

    Σας γαμ* και σας δέρνω!

    Από εκεί και πέρα:
    Ρε Μάικιουιουιουσιουσ(ιους) είσαι εκτός θέματος. Το πρόβλημα της βραδιάς δεν ήταν που μιλάγανε οι τζιβανάτοι χίππιδες για επιστροφή στη Μάνα Φύση και the age of acquarious, αλλά ότι
    ΔΕΝ ΓΑΜΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΖΙΒΑΝΑΤΟΙ ΧΙΠΠΙΔΕΣ!

    Φίλε, αυτούς πρέπει να ξεφορτωθείς, όπως τον κατσιμιχιστή φίλο σας που τον δέσατε αλλά Κακοφωνίξ. Αν είχε γίνει στείρωση στους χίππιδες το '70, χτες το βράδυ θα γαμούσες!

    Αν δεν θες να καταφύγεις σε τελικές λύσεις επίλυσης του χίππικου ζητήματος, μπορείς να εφαρμόσεις ενδιάμεσες θεραπείες, όπως ξυλοδαρμός μέχρι αναισθησίας (μόνο).

    ReplyDelete
  160. Γνωστός μου, εμπορικός αντιπρόσωπος, επειδή γουστάρει και έχει και μερικά στρέματα στην Αρκαδία, φυτεύει ένα σωρό ζαρζαβατικά, έχει αυτόματο πότισμα, πάει τα Σ/Κ και ασχολείται και δίνει σε φίλους. Σήμερα δεν θέλει (πολύ) κόπο, θέλει τρόπο.

    ReplyDelete
  161. χαχαχαχα
    πολυ γέλασα ρε παιδί μου!
    καιρό είχα να γελάσω έτσι με άρθρο σου!
    χαχαχαχαχα
    ειδικά με την πρόταση που κλείνεις έλιωσα στο γέλιο μιλάμε
    μπράβο μπράβο

    chicken

    ReplyDelete
  162. Μικε, που θα σε βρω να σε παρω μια πιπα? Εισαι ο Θεος μου! Θελω να γευτω το υψηλου ΙQ σπερμα σου!


    ...


    Μαλακα!

    ReplyDelete
  163. Είναι λάθος να συγχέεις, όπως και το κάνεις εμφανέστατα, τους απανταχού τζιβάτους μπαφάκηδες -τεράστια πληθυσμιακή ομάδα- οι οποίοι κατά τ'άλλα έχουν μια κανονικότατη αστική ζωή ακριβώς όπως τη δική σου, με το σπάνιο υβρίδιο που περιγράφεις στο άρθρο σου. Το να την πίνεις αραχτός σε μια αιώρα μέσα στη φύση είναι σε κάθε περίπτωση πολύ ωραίο συναίσθημα. Όταν όμως προσπαθείς να δώσεις σ'αυτη την ευχάριστη συνήθεια ιδεολογικό περιτύλιγμα και να το πουλήσεις και στους άλλους ως ιδανική λύση εκεί γίνεσαι απλά ενοχλητικός μαλάκας.
    Απ'την άλλη, κάνει μπαμ ότι δεν έχεις κουνήσεις ποτέ από την Αθήνα, διαφορετικά θα ήξερες ότι το να καλλιεργείς ένα χωραφάκι με δυο τρια λαχανικά δεν απαιτεί 15 ώρες σκάψιμο και πως η ελληνική ύπαιθρος δεν κατοικείται από νεάτερνταλ. Καλώς ή κακώς ο αστικός "πολιτισμός" έχει φτάσει και στο τελευταίο κωλοχώρι.
    Ωστόσο, στην τελική έχεις ένα point. Όλα τα μεγάλα σε κάποια πόλη έγιναν.

    ReplyDelete
  164. well done mike sthn epomenh zwh sou mpes apo emvryo se kliniki me o3ygono aimoka8arsh k vhmatodoti...file 8a zhseis 341 xronia ka8ara etsi;;;;aderfe 8a zhseis pl!!!!
    magka k sts 2 periptwseis neos pe8aineis....mono pou sth shmerinh zwh E3ARTASAI apo allous k oxi ap th fysh...k anagkazesai na zhseis prosxediasmena akoma k an dn to 8eleis...
    gi ayto asto...dn pei8eis...

    ReplyDelete
  165. ¨Μικε, που θα σε βρω να σε παρω μια πιπα? Εισαι ο Θεος μου! Θελω να γευτω το υψηλου ΙQ σπερμα σου!¨

    Γύρισε από τις διακοπές το κοινό σου...

    ReplyDelete
  166. Malaka APLA ELIWSA sto gelio...eidika stin arxi ''Pirame mazi mas ton klassiko malaka me tin kithara pou ithele na tragoudisei to filaraki''...
    giati se KATHE parea stin paralia uparxei enas tetoios mou lete??

    Perimenw na dw arthro gia to telos tis anwnumias twn blog pou vrizoun tous kakomoirous tous upourgous...

    ReplyDelete
  167. Gamato arthro k simerizome apolita tin gnomi sou!

    ReplyDelete
  168. νταξει, τα μισα απο αυτα που γραφεις ειναι παπαριες. Θα σε διορθωνα αλλα βαριεμαι, εχω να παω λαϊκη αυριο.

    ReplyDelete
  169. Μιχαλακη σου εκλεψαν τις γκομενες τα συντροφια και ειπες να βγαλεις το αχτι σου στο blog σου;
    Δεν πειραζει ας εισαι τριαντα και χοντρος και το κοντινοτερο που ειχες σε σεξουαλικη επαφη ηταν οταν σε ψαχνανε στο στρατο να δουν αν εισαι πουσταρα,θα γαμησεις καποτε και συ.Ελπιζω να μην το δημοσιευσεις το σχολιο να χαρω κ εγω λιγο απο την επιβεβαιωση,η αν το δημοσιευσεις να απαντησεις για να δειξεις ποσο δικαιο εχω.

    ReplyDelete
  170. Καλα εδω και κάνα χρόνο είσαι για τον πουτσο, οι μαορι παλιαδερφη δεν είναι ντόπιοι της αυστραλίας αλλα ινδοευρωπαικά φύλα που πήγαν εκεί, υπήρχαν και άλλοι ντόπιοι αβορίγινες και πολλά αλλα θηλαστικά, δευτερον εχεις ξεμεινει από εμπνευση και γράφεις μαλακίες παλιαδερφη

    ReplyDelete
  171. http://t.co/8UDvr0u Αυτό θέλανε να πούνε οι τζιβάτοι βλακοπόζεροι. Το ότι είναι βλακοπόζεροι δεν αναιρεί το ότι έχουν αρκετό δίκιο.

    ReplyDelete
  172. μα αντί να ασχολείσαι με τα γκομενάκια ασχολήθηκες με τους Αυστραλοπιθήκους; Ή είναι το κλασσικό effect του τζιβατοκάγκουρα που μάζεψε γύρω του τα γκομενάκια παίζοντάς το συνειδητοποιημένος και ευαίσθητη ψυχούλα για το περιβάλλον... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΑΚΚΙΤΕΣ στην παρέα σας;

    ReplyDelete
  173. Ποτε δεν καταλαβα γιατι ο μεσος ελληνας επαναστατει απεναντι σε καποιον εξυπνοτερο, απλως και μονο χρησιμοποιωντας σαν επιχειρημα το "ειναι απολυτος στις αποψεις του"..
    Μπορει πριν φτασει στο σημειο να γραψει οτι γραφει, ή να πει οτι πει, να εχει αλλαξει 50 φορες γνωμη ολα αυτα τα χρονια.. Εκτος αν τον ξερετε απο τη γεννηση του, και μιλατε καθε μερα μαζι του..
    Η εμπνευση του εν λογω blogger δεν χαθηκε, απλα το 99,9% του πληθυσμου εχει κατι που τον χαλαει απο αυτα που γραφει.. Ε, οταν το πετυχαινει, τοτε αυτοματως η απαντηση ειναι "παει χαλασε κι αυτος".. Βεβαια αυτο αντιδιαστελλεται με την προηγουμενη κατακραυγη απεναντι του, που αφορα το "ποσο απολυτος ειναι".. Μηπως ειμαστε ολοι απολυτοι, και οταν δουμε εναν αλλον να εχει αλλη αποψη, τον αποκαλουμε "μαλακα-απολυτο".. Λεω γω τωρα..
    Οσων (ναι ειναι πιο ωραιο με "ω" και οχι με "ο") αφορα την παρεα του, για πιο λογο να κατσει να τους εξηγησει πως λενε παπαριες? Τι θα κερδισει ξοδευοντας υπομονη και σαλιο? Απλα θα λιγοστευε τις πιθανοτητες του να γαμησει..
    Δεν πας να εξηγησεις στους μαλακες οτι εχουν λαθος.. Τα εξηγεις στους αλλους ως παραδειγματα αποφυγης..

    ReplyDelete
  174. Κύρ ΜίτσοςAugust 15, 2011 at 1:38 AM

    ΠΑΛΙ … λέτε μαλακιές όλοι μαζί παρέα. Πρώτων οι χίπηδες απέδειξαν ιστορικά ότι μπορούν να πάρουν 5 ενδιαφέρουσες ιδέες και να τις πνίξουν στην πρέζα και την μαλακία, οπότε και οι νεοχίπηδες γεννημένοι από το εμπλουτισμένο με LSD ψολόχυμα του μπαμπά τους τις ίδιες και χειρότερες μαλακιές λένε και κάνουν μπας και γαμήσουν (το ότι καταλήγουν μόνιμα να τσούζει ο κόλος τους δεν τους έχει βάλει σε υποψίες ακόμα, γιαφτό και δεν αξίζουν ούτε να τους φτύνεις).
    Δεύτερον, ακόμα και ο παπάρας που έγραψε το άρθρο περιγράφει συνέπειες και όχι το λόγο που γίνετε όλο αυτό, οπότε θα ήταν ποιο κατανοητό για όλους.
    Οπότε Ζώα ή κατάσταση έχει ως εξής: Ότι και να λέτε ότι και να ονειρεύεστε ότι και να κάνετε, ότι και να υποστηρίζετε ή ζείτε δεν έχει κανένα νόημα, αν δε σηκωθούμε να φύγουμε από αυτή τη σφαίρα, γιατί ο ήλιος έχει ημερομηνία λήξεις (και για να μάθετε κάτι που το μαθαίνεις πολύ μετά το πανεπιστήμιο στους κατάλληλους χώρους, ο ήλιος μας έχει Ίδη την κρίσιμη μάζα για μπάμ και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για το πότε θα γίνει αυτό το μπάμ (από 10 έως max 7.000.000.000 περίπου χρόνια και τότε θα πά να γαμηθείς και εσύ και εγώ μαζί μικεους και λοιποί χωριάτες ή αστοί εδώ μέσα)και κανείς δεν το λέει.
    Με γνώμονα λοιπόν αυτό καταλαβαίνει ο οξυδερκής άνθρωπος (0,4% του παγκόσμιου πληθυσμού) ότι η φύση δεν μας έκανε τραμπούκους για πλάκα, άμα διαγάγαμε βίο πλήρους ισορροπίας με το περιβάλλον μας δεν θα μας πέρναγε ποτέ από το μυαλό να κατακτήσουμε να καταστρέψουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά που διαλύαμε έχουν τέλος κάποια στιγμή, όποτε θα πρέπει να τα κοντρολάρουμε μέχρι να φύγουμε από εδώ, να το ψάξουμε και να εξελιχτούμε με βάση αυτό, αλλιώς δεν προλαβαίνουμε και θα έχουμε σίγουρη θέση, πρώτο τραπέζι πίστα στην μεγαλύτερη στρακαστρούκα όλων τον εποχών και τίποτα από ότι λέτε ή κάντε δεν θα έχει πλέων νόημα.
    Τώρα το μετά από όλο αυτό …. Ας τα ισορροπήσουμε όλα αυτά που λέτε όλοι, μεταξύ τους για να την βγάλουμε πρώτα από εδώ και βλέπουμε.

    ReplyDelete
  175. kai poios sou eipe re apoblakwmeno fanboy pws o mikeius einai eksypnoteros tis pleiopsifias twn ellinwn...

    ReplyDelete
  176. Geia sou re kyr Mitso pou mas ksigiesai kai ta mystika tou Hliou pou de mas lene oi kyberniseis. Eytyxws pou ena melos twn "katallilwn xwrwn" tis astrofysikis exei kai ligo xrono na moirastei ti gnwsi tou me ton kosmo. Kai ti kalyteros tropos na diadwseis mia toso basiki inside pliroforia gia to iliako systima, ap' to na tin grapseis sto no.78723 comment tou 83721ou arthrou enos akyrou ellinikou blog me ti leksi "malaka" ston titlo tou.

    ReplyDelete
  177. Μίτσο είσαι τέρμα μαλάκας. Έχεις σπάσει όλα τα κοντέρ. Εύγε.

    ReplyDelete
  178. Φίλε Mikeius πάρε τον Ζαρατούστρα και ανέβα σε κανένα βουνό -της πόλης- μια καλοκαιρινή βραδιά. Αλλά τί λέω; Ποιον πάω να ειρωνευτώ εγώ; Σκάψε τον λάκκο σου σαν τον Τίμων τον Αθηναίο του Σαίξπηρ και ρίξε μέσα και τα υπόλοιπα απομεινάρια της μνησικακίας και του μίσους σου. Έπειτα, αν έχεις τα αρχίδια κάτσε και αναρωτήσου αν αυτό που γράφω σε προσβάλει.

    ReplyDelete
  179. mono edw den tha me parei kaneis sta sovara ... kyr mitsos (svisto)

    ReplyDelete
  180. προς τον 11:21 15/8 που απευθυνεται σε μενα..
    1) δεν μπορεις να με χαρακτηρισεις fanboy, πρωτον γιατι δεν ειμαι οπαδος, δευτερον γιατι δεν ειμαι μικρος σε ηλικια..
    2) δεν χρειαζεται να μου πει καποιος αλλος για το ποσο εξυπνος ειναι καποιος, το καταλαβαινω απο μονος μου, γιατι κι εγω ειμαι μερος ενος αρκετα μικρου ποσοστου, ιδιαιτερα εξυπνων ανθρωπων..
    3) η ταση σου να υπερασπιστεις τον "μεσο ελληνα" σε κανει α) πνευμα αντιλογιας χωρις λογο, β) ηλιθιο, γ) υποστηρικτη ηλιθιων και αδυνατων, κατι που ειναι απ τα χειροτερα ηδη ανθρωπων, οταν δεν ξερουν να κανουν διαχωρισμους..
    4) φιλικη συμβουλη.. ζηστε με το γαμημενο γεγονος πως, καποιοι ανθρωποι φιλτραρουν καλυτερα γεγονοτα και καταστασεις, τα σχολιαζουν οπως πρεπει και καλο ειναι να ακουτε και 5 πραγματα.. το πως θα ξεχωριζει ο καθενας το τι πρεπει να ακουει και να στηριζει, ειναι προιον εμπειριας, κριτικης σκεψης, διαλογου και μορφωσης..

    ReplyDelete
  181. Κάντε τα blog χάρτινα να κάψουμε το μαλάκα!!!

    ReplyDelete
  182. Στον παραπάνω ΜΑΛΑΚΑ!

    1)Μπορούμε να σε χαρακτηρίσουμε όπως θέλουμε, γιατί (να μην κάθομαι να γράφω βαριέμαι... απο το απλά επειδή μπορούμε, μέχρι το οτι, όταν γράφεις κάτι, αυτόματα υπόκειται σε κριτική και αναπόφευκτα βγαίνουν συμπεράσματα κτλ κτλ.
    Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος μια που εσύ είσαι ο έξυπνος και εγώ ο βλάκας.
    1β)Το επίθετο fanboy δεν απευθύνεται μόνο σε μικρής ηλικίας αρσενικά (gAAAAd!!!) λόγο του 2oυ συνθετικού του. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και... στην μάνα σου.

    2)Σε αυτό θα συμφωνήσουμε. Οπότε επίτρεψέ μου να σου πω πόσο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ! Είσαι τόσο μαλάκας, που ανήκεις σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό κάγκουρων, που έχουν πιστέψει ότι ανήκουν στην Elite του κόσμου, απλά, επειδή μάλλον έλυσαν κανα πουτσοτέστ της Mensa και την έχουν δει Chris Langan.

    3)+4) βαριέμαι να γράψω, ας συνεισφέρουν και τα άλλα μέλη του forum για να αποδείξουν (αν και δεν χρειάζεται, ειναι πασιφανές) το μέγεθος της douchebagίασης του ανθρώπινου -SWAN κιτρινου- (γεγονότων και καταστάσεων).


    1001

    ReplyDelete
  183. glufontas apala to buzaki ths meteras fushs xaxaxaxa akou ti eipe xoxoxo metrhse!!

    ReplyDelete
  184. Αγαπητοί -εν Χριστό- Κύριοι μαλάκες...

    ειναι κάτι τυπάκια που έχουν εδώ και χρόνια διατυπώσει λύση σε ότι αφορά στους οικολογικούς προβληματισμούς σας/μας.

    ρίχτε κάνα μάτι στα:
    http://www.thevenusproject.com/
    http://www.thepangea.org/

    με εκτενή επιστημονική ανάλυση στο zeitgeist III "Moving forward" (συνιστώ ανεπιφύλακτακιασμένα)

    ReplyDelete
  185. Malaka mike vgenei DotA 2. Kanonise!


    ps. Ti venus project k arxidia, afou se 10 xronia o ilios 8a skasei, den prolavenoume...i mipos oxi??? XAXAXAXAXA!

    ReplyDelete
  186. Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο η υπερκόπωση της Αθήνας βοηθάει, με κάποιο τρόπο, τους ανθρώπους να μορφωθούν ή να διασκεδάζουν. Η Αθήνα είναι η ντροπή της αστικής ιδέας, ενώ γενικά στην επαρχία αφιερώνουμε λιγότερο χρόνο στην εργασία μας, είτε είμαστε αγρότες, είτε υπάλλοιλοι στο τοπικό παράρτημα ISP.

    Και κάτι άλλο: Οι περισσότεροι σπουδαίοι άνθρωποι της ιστορίας μεγαλούργησαν σε πόλεις, επειδή τότε δεν υπήρχε το ίντερνετ.

    ReplyDelete
  187. ΜΑΛΑΚΟΓΚΑΒΛΗ ΦΛΩΡΕ MIKEIUS H ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΠΣΤΕΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΤΖΙΒΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΟΥ ΦΑΓΑΝ ΤΟ ΓΚΟΜΕΝΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΘΗΚΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ.ΠΑΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΝΧΑΜΠ ΤΩΡΑ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΥΛΗ.

    ReplyDelete
  188. Κυρ ΜίτσοςAugust 18, 2011 at 8:46 AM

    Στον 1451 15/08 2:35

    Αυτό που δεν καταλαβένεις είναι οτι οι τέρμα μαλάκες οποιουδήποτε προβληματισμου είναι αυτοί που βοηθάνε να ορίστεί την μέση τιμή που ακολουθείτε από όλο τον πλυθσμό. Χαίρομαι που με τοποθετείς σε αυτή την θέση αν και δεν εχω τέτοια ιδέα για τον εαυτόμου.
    Αν δεν υπήρχαν, δεν θα μπορούσες εσυ ο ίδιος να τοποθετήσεις ιδεολογικά τον εαυτό σου πουθενά ... θα σου έλειπαν τα άκρα για να ορίσεις την μέση και να τοποθετίσεις τον εαυτό σου στο σημείο αναφορας σου.

    Απλός στην ελάδα είμαστε τόσο βλάκωδεις εγωιστες που νομίζουμε οτί η όποια τοποθέτηση μας είναι το κέντο του γνωσιακού και ιδεολογικού συμπαντος και όλοι οι υπόλοιποι να πανα γαμιθούνε.

    Περαστικά σου ... με τα χρόνια θα μάθεις και συ να μην πέρνεις τον εαυτό σου τόσο σοβαρά και ίσως τότε ...

    ReplyDelete
  189. Βαριέμαι απίστευτα να διαβάζω τα σχόλια όλων των υπολοίπων(είναι και πολλά),αυτό που θα πω είναι το εξής: πότε στο πούτσο θα κάνεις μια "θανατοανάρτηση" για τον Κανάκη;;;

    Δεν θα είναι ανάρτηση - σεντόνι, θα είναι ρολό υφάσματος (κουρελού στην προκειμένη περίπτωση)...

    ReplyDelete
  190. Πρέπει κάποια στιγμή ο άνθρωπος να συνειδητοποιήσει ότι όσο και αν εξελίσσετε, όσο και αν μορφώνετε, όσο και αν θέλει να αλλάζει (και αυτόν και το περιβάλλον του), όσο και αν αμφισβητεί ποτέ μα ποτέ δεν θα αποφύγει ένα πράγμα και μόνο ….. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ. Λέγοντας τέλος εννοώ είτε το τέλος της βιολογικής του ζωής είτε το τέλος όλης της φυλής του (είτε είναι σε πρώιμο στάδιο neaterdal είτε στο τωρινό).

    Όλα σε αυτό τον κόσμο-γαλαξία έχουν ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. Η διάφορα με τον άνθρωπο είναι ότι πάντα προσπαθούσε να εξηγήσει γιατί υπάρχει και αν θα συνεχίσει να υπάρχει αφού πεθάνει (Ειδικά το δεύτερο ανέλαβαν οι θρησκείες να το απαντήσουν).
    Επίσης μαζί με αυτά τα δυο τεραστία ερωτήματα που τον απασχολούν (και θα τον απασχολούν) ήθελε επίσης να βρει τρόπους ώστε να επηρεάσει και τις δυο καταστάσεις (της ενζωης και όχι εννοώ) με απώτερους σκοπούς δυο και μοναδικούς:
    1. Να επεκτείνει χρονικά όσο το δυνατόν περισσότερο την βιολογική του ζωή κάνοντας την παράλληλα όλο και πιο άνετη/ευχάριστη ανακαλύπτοντας και κάνοντας χιλιάδες πράγματα.
    2. Να διασφαλίσει ότι και αφού πεθάνει θα συνεχίζει να ζει κάπου ακόμα πιο άνετα και ευχαρίστα μη χρειάζοντας να κάνει και να ανακαλύπτει χιλιάδες πράγματα.
    Με λίγα λόγια ο άνθρωπος πάντα ήθελε και θα θέλει να περνάει καλά νιώθοντας ευτυχισμένος και ασφαλής κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να το επιτύχει και στην ποριά της ιστορίας του αυτό ήθελε να το κάνει και με τον πιο εύκολο και δυνατό τρόπο.

    Αυτό που δεν μπορεί να αποφύγει με τίποτα όμως είναι το ΤΕΛΟΣ του και απ’ ότι η ιστορία έχει δήξει μερικές φορές το καταφέρνει πιο γρήγορα από μόνος του μιας και πολλές φορές τα έχει κάνει μαντάρα (κοινός σκατά ή ακόμα πιο κοινός “τις πουτ@ν@ς”, συγγνώμη για την έκφραση).
    Το αν περνούσαμε καλύτερα παλιότερα ή αν αυτό που ζούμε είναι χειρότερα ή αν θα έπρεπε να γυρίσουμε σε παλιότερες καλύτερες καταστάσεις είναι μια τεράστια αυταπάτη γιατί έτσι κι’ αλλιώς η φύση από μόνη της έχει μια τεράστια δυνατότητα… να ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ (είτε ίδιους είτε ελάχιστα διαφορετικούς). Οπότε δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο άνθρωπος (όσο και αν θέλει να πιστεύει ότι αλλάζει το περιβάλλον του) θα το κάνει αργά η γρήγορα από μόνη της η φύση. Τώρα αν θέλει να βάλει και το χεράκι του ο ίδιος ο άνθρωπος ας το κάνει.

    Ας αφεθούμε λοιπόν στην ανίκητη αλαζονεία και αυταρέσκεια του ανθρώπου (τελευταία λέγετε και μ@λΑκι@) που πιστεύει ότι όλα μπορεί να τα ελέγχει και να τα αλλάζει κάνοντας το καλύτερο δυνατό ώστε να περνά καλά νικώντας τους πάντες και τα πάντα μέχρι να ανακαλύψει ότι ούτε ευτυχισμένος είναι ούτε ασφαλής νιώθει ούτε ο Θεός τον βοηθήσει και απλά να ξανασηκώνετε στα πόδια του έχοντας σαν σημαία την ελπίδα έτσι ώστε να συνεχίσει να ελπίζει ότι θα νιώθει ασφαλής, ευτυχισμένος μέχρι να φύγει από αυτή την ζωή χωρίς να έχει απαντήσει ουσιαστικά σε κανένα από τα δυο τεράστια ερωτήματα του (το γιατί είναι στη ζωή και το τι γίνετε μετά από αυτήν).

    Είμαστε τέλεια πλασμένοι ώστε να παιδευόμαστε για το αναπόφευκτο νομίζοντας ότι θα το αποφύγουμε! Ας το χαρούμε λοιπόν.

    ReplyDelete
  191. Malaka apo panw, xereis oti sthn pa8htikh fwnh ston eniko vazoume -ai, h otan sta elege o daskalos esy travages malakia me ta akomh anuparkta vuzia ths Annoulas???

    ReplyDelete