Thursday, July 21, 2011

Ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα. Προς τα πίσω.

Στις 8 Ιουλίου 2011 άνοιξα το CNN και έκατσα να δω μια θλιβερή στιγμή στην ιστορία της προόδου: την τελευταία εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου. Στις 11.35 τοπική ώρα, οι αστροναύτες του Atlantis έβαλαν μπρος τις πυραυλάρες του κι έκαναν κωλοδάχτυλο στο νόμο της βαρύτητας για μια τελευταία φορά, σηκώνοντας στον αέρα ένα θηρίο δύο χιλιάδων τόνων! 

ΚΟΙΤΑ 'ΔΩ ΜΙΑ ΚΑΒΛΑ! GO BABY GO ! ! !
Τώρα όμως, τον πούλο. Το μόνο μέρος όπου θα δείτε διαστημικό λεωφορείο στον αέρα είναι το ταβάνι του Smithsonian. Η Αμερική επισήμως δεν έχει τρόπο να ανεβάζει κόσμο σε τροχιά και πρέπει να εξαρτάται από άλλες χώρες για αυτή τη δουλειά.


Η εγκατάλειψη των επανδρωμένων αποστολών από τη μεγαλύτερη (υποτίθεται) δύναμη στην εξερεύνηση του διαστήματος, μπορεί πλέον να προστεθεί στη λίστα με τις απογοητεύσεις που μας κερνάει το Διαστημικό Πρόγραμμα εδώ και μια δεκαετία. Καλά ακούσατε: εγκατάλειψη! Το πρόγραμμα Constellation που προοριζόταν να αντικαταστήσει/αναβαθμίσει το διαστημικό λεωφορείο ακυρώθηκε για οικονομικούς λόγους. Διότι οι αποζημιώσεις στους μεγαλο-καρχαρίες της Wall Street και τα δυο-τρία παραπάνω F-22 το χρόνο δε μπορούσαν να περιμένουν. Να πα' να γαμηθούν τα όνειρα και οι εμπνεύσεις μιας ολόκληρης γενιάς! Απ' ότι φαίνεται, το να κάνεις σμπαράλια χώρες που έχουν για κύριο εξαγώγιμο προϊόν την ελονοσία ή να δίνεις μπόνους σε τραπεζικά στελέχη για να μπορέσουν επιτέλους να επιχρυσώσουν τον επιχρυσωτή τους είναι πιο σημαντικό για τα Αμερικανάκια. Εύγε. Πάμε τώρα όλοι μαζί να πασπαλίσουμε το τσιρλιό μας στον τάφο του Isaac Asimov και του Arthur C. Clarke. Μπινέδες!


Και μην ακούω μαλακίες για ελπίδες για διαστημικά προγράμματα από τον ιδιωτικό τομέα. Τα βήματα μπρος που γίνονται εκεί δεν δικαιολογούν τα βήματα πίσω από τη NASA. Ο ιδιωτικός τομέας καλά κάνει και κάνει το κομμάτι του, αλλά δεν μπορεί να γεμίσει τα κενά που αφήνει πίσω η NASA και οι αντίστοιχες Υπηρεσίες στον υπόλοιπο κόσμο. Οι ιδιώτες αλλάζουν γνώμη, αρρωσταίνουν, πεθαίνουν και οι εταιρίες πουλιούνται, αγοράζονται και καταρρέουν απ' τη μια μέρα στην άλλη. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε την κληρονομιά του Gagarin και του Armstrong, δεν χρειάζονται απλά και μόνο πολλά λεφτά. Χρειάζονται δεσμεύσεις που διαρκούν δεκαετίες, κάτι που δε μπορεί να αναλάβει ούτε η Goldman Sachs, ούτε ο Αυστραλοπίθηκας ο Richard Branson.


Και για ποιο λόγο να το κάνουν στην τελική; Είτε μας αρέσει είτε όχι, με εξαίρεση 2-3 καινοτομίες που ίιιιιισως μια μέρα βρουν κάποιες καθημερινές εφαρμογές, η εξερεύνηση του διαστήματος έχει υλικό/οικονομικό κέρδος ΜΗΔΕΝ! Και στ' αρχίδια μας. Κάποια πράγματα τα κάνουμε επειδή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, όσο κι αν είναι το κόστος! Αλλιώς, πάρτε όλοι τα τρίκυκλα με τις καρότσες και πάμε Ελβετία να πουλήσουμε τον Large Hadron Collider για παλιο-σίδερα. Ή παλιο-ημιαγωγούς, δεν ξέρω, όλο και κάποια μάντρα θα τους παίρνει.


Και τώρα τι; Με ρομποτικές αποστολές θα τη βγάλουμε; Δε λέω, γαμάνε κι αυτές με τον δικό τους τρόπο. Προτιμώ να εκτοξεύσουμε άλλα τόσα μηχανάκια που θα αλλάξουν για πολλοστή φορά την εικόνα που έχουμε για το Σύμπαν, παρά να ταΐσουμε τον μισό Τρίτο Κόσμο (ναι, αυτή είναι η θέση μου στο αιώνιο ψευτο-δίλημμα της πούτσας, χωνέφτε το). Είμαι ο πρώτος που θα υπερασπιστεί το Voyager, το Venera, το Cassini και τα αδερφάκια τους, αλλά δυστυχώς δεν αρκούν. Όσο αυτόνομο και έξυπνο κι αν είναι ένα ρομπότ, ποτέ δεν θα προκαλέσει το δέος και την έμπνευση των επανδρωμένων πτήσεων. Εδώ και δύο γενιές, τα παιδιά μας μεγάλωναν με μια πανίσχυρη εικόνα: 4-5 γενναίοι παλαβιάρηδες, ντυμένοι στα ασημί, τα άσπρα και τα πορτοκαλί, καβαλούσαν μια από τις πιο περίπλοκες και ισχυρές μηχανές που έφτιαξε ποτέ ο άνθρωπος. Με μια αντίστροφη μέτρηση, η Μηχανή έπαιρνε ένα εκατομμύριο κιλά απ' τους πολύτιμους φυσικούς πόρους της Γης, τα έκανε ατμό σε λίγα δευτερόλεπτα έτσι για το γαμώτο και ανέβαζε τους παλαβούς ήρωες πιο ψηλά από κάθε κοινό θνητό, φτύνοντας φωτιές που κάποτε νομίζαμε ότι μόνο οι δράκοι μπορούσαν να φτύσουν!


Τι πήγε στραβά ρε γαμώτο; Κάποτε το διάστημα ήταν το επόμενο φυσικό βήμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Η αρένα που θα φιλοξενούσε όλες τις νέες μας περιπέτειες! Δεν έχουν αξία για κανέναν πλέον όλα αυτά; Πού στο διάολο είναι όλα τα παιδιά με μπλουζάκι και καπελάκι NASA για να κλάψουν το όνειρο που πέθανε στις 8 Ιουλίου; Από έναν Έλληνα μπλόγκερ που πάει να τριανταρίσει περιμένετε αντιδράσεις ρε μαλακισμένα; Αν κρίνω απ' το πόσο νύχτα πέρασε η εκτόξευση του Atlantis και το σχετικό τέλος εποχής, μάλλον ναι. Έλα Αλέκο! Τι είπες ότι θέλει ο γιος σου να γίνει όταν μεγαλώσει; Αστροναύτης;!;


ΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!



149 comments:

  1. Maga anatrixiasa!

    An kai to ligotero asteio sou post ever ... einai to agapimeno mou!

    ReplyDelete
  2. gamise manes to arthro.

    hmoyn Kennedy Space Center prin 2 mines gia thn ektokseysi toy Endeavour.

    frak.

    ReplyDelete
  3. se niotho!
    alla to diastimiko leoforio itan telika apotixia, kostise 1 dis i ptisi, eno oi etairies pou eine tora me rixnoun tin timi sta 100 miria... kai min ksexan to terastio epitevgma tou ISS..
    uparxoun oloi autoi (oi poloi) pou den exoun idea ti ginete me ola auta (alla kseroun ta noumera pou vgazei i kathe ekpompi kathe mera px), iparxoun autoi pou exoun idea kai goustaroun (opos esi) kai stenaxoriounte pou stamataei to diastimiko leoforio... iparxoun omos kai oi ilithioi arostoi (opos ego) pou exoun psaksei ta pragmata pio polli kai exoun mia pio sfairiki idea... kai oloi emeis vlepoume oti auti tin stigmi zoume mia deuteri koursa diastimatos... mporei na stamataei to shuttle alla auta pou erxonte eine poli poli kalitera kai poli pio viosima apo to super gamao aeroplano me to opoio poulouse mostra i ameriki

    ReplyDelete
  4. δεν εισαι αστειος μαν

    ReplyDelete
  5. Τελικά τον Buzz Aldrin όλοι χεσμένο τον έχουν... :P Ωραίο άρθρο btw.

    ReplyDelete
  6. Ντρέπομαι που το έμαθα τώρα.

    ReplyDelete
  7. Edwin Buzz Aldrin, πρώτο κατούρημα στη Σελήνη, υπευθυνος για τον υπολογισμο του ραντεβου με το orbiter κατα την επιστροφη, ιδιοφυια με τους αριθμητικους υπολογισμους κλπ κλπ. Mike Collins: no 3 στο Απολλων 11, εμεινε σε τροχια μεσα στο orbiter οσο οι αλλοι 2 προσεληνωθηκαν με τον Eagle. Δεν πατησε ποτε.

    Αλλοι θεοι:
    Alan Bean
    Jim Lovell
    Alan Sheppard
    Pete Conrad (RIP)
    Charlie Duke
    John Young (τελικιασε το Σεληνιακο rover σε μια κατηφορα)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ίσως με έβαζε στο ανάλογο κλίμα το άρθρο αυτό, αλλά η αναφορά σου στον τρίτο κόσμο ήταν σαν τράβηγμα στα αρχίδια. Και αυτό στο λέει άτομο που προτιμά να βάλει 1 ευρώ στον κώλο ενός σκύλου για να δει την αντίδραση, παρά να το δώσει στο κοριτσάκι στα φανάρια.
      Οι μη-επανδρωμένες πτήσεις ήταν και είναι το επόμενο βήμα στην αεροναυπηγική. Έπρεπε η κυβέρνηση να σκεφτεί: "χμμ ας μην κάνουμε πλούσιους τους τραπεζίτες μας και αυτή τη φορά, να μην βάλουμε το συμφέρον μας πάνω από όλα, αλλά ας στείλουμε καλύτερα επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα, που μόνο μέχρι το φεγγάρι μπορούνε να πάνε, για να μπορεί να τα διαβάζει ο σκατίβλακας από την Ελλάδα στην wikipedia και να τα βλέπει CNN και να παίζει τη μπάμια του από χαρά.
      Μου έσφιξε το κωλοτρυπίδι απο την συγκίνηση.
      Ehm, this just in: Χεστήκαμε μαλάκα και για την NASA και για τα ψυχομουνικά σου που τρώμε στη μουτσούνα κάθε φορά που έχεις περίοδο.
      Όταν βρουν τρόπο να αντικαταστήσουν και τους ποδοσφαίριστες... Και δεν υπάρχει πλέον καμία απάντηση στην ερώτηση: "τι θέλει να γίνει ο γιός σου όταν μεγαλώσει;", τότε με χαρά μου θα σου δώσω τον σκύλο-κουμπαρά με το ευρώ μέσα, να αρχίσεις έρανο και να σώσεις το μέλλον των αποστολών.

      Υ.Γ Είμαι μεγάλος fun σου Mikeius! Είσαι Θεός! Πότε βγαίνει το επόμενο ΜΠΡΑΦ;

      Delete
    2. Α! Κάνε και ένα spellcheck στο word πριν κάνεις γιατί το γάμησα στα ορθογραφικά!

      Delete
  8. Χώσε κι άλλα, και λίγα λες.

    Ρε μαλάκα, όταν ήμουν παιδάκι, είχα στηθεί ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ φορές για να παρακολουθήσω σε ζωντανή μετάδοση την εκτόξευση του Columbia.

    Τους παπαρούνες...

    ReplyDelete
  9. apo konta, sto KSC vlepeis aytoys toys xazoromantikoys me toys tilefakoys. Protimw aytoys para toys alloys poy brikan 700 Billion $ me psifisma-express gia na diaswsoyn tis amerikanikes trapezes. 2 mines prin htan gyrw stoys 500.000 kosmos ekei, polloi me troxospita, alloi apo Toronto, allos apo Sydney. To hangar ths NASA fainetai apo milia makria, einai h megalyterh koyfia kataskeyh me 4 toixoys.

    Den yparxei efarmosmeni episthmh, yparxoyn efarmoges ths episthmhs (Pasteur). Les k prepei na dikaiologisoyme thn anthrwpinh periergeia..

    ReplyDelete
  10. Το δίλημμα της πούτσας όπως είπες: κατάκτηση σύμπαντος ή τροφή στον τρίτο κόσμο; Από το δημοτικό το ακούμε για χρόνια παντού.. Τώρα απ ότι φαίνεται δε θα έχουμε κανένα (καλά το ένα δεν το είχαμε έτσι κι αλλιώς, και στο άλλο εκεί που πηγαίναμε καλά.. σταματήσαμε)

    ReplyDelete
  11. Δε πειράζει, θα καθαρίσουν οι Κινέζοι προσεδαφιζόμενοι πρώτοι στον Άρη έτσι για το γαμώτο.

    Οι ΗΠΑ απλά δείχνουν με αυτό την μη αναστρέψιμη πορεία τους προς την παρακμή.

    ReplyDelete
  12. Μπράβο μεγάλε!!!! Αν δεν ήσουν εσύ δε θα το μάθαινα ποτέ... :( φαντάσου ενημέρωση που πληρούν τα media...

    ReplyDelete
  13. Το μάτι μου πέφτει πρώτα στο "ΚΟΙΤΑ 'ΔΩ ΜΙΑ ΚΑΒΛΑ! GO BABY GO!!!" και το παίρνω για ειρωνικό. Και σκέφτομαι, τι λέει ο μακάκας...

    Ευτυχώς, το point ήταν ακριβώς το αντίθετο. Nice post αδερφέ.. Καλό καλοκαίρι παρεμπιπτόντως ;-)

    ReplyDelete
  14. re mikeius,an einai na grafeis tetoia,xalali kane ena post to xrono.polla polla like!

    ReplyDelete
  15. Pragmatika bravo gia to ar8ro. Me poio tragoudi 8a apoxairetouses to atlantis?

    ReplyDelete
  16. space lord mother...mother

    ReplyDelete
  17. An kai den anteksa na diavasw oloklhro to arthro (logw aforiths varemaras), tha hthela na se enhmerwsw oti eisai pantelws anideos panw sto thema kai frontise i na diavaseis kana vivlio prwta (VIVLIO, oxi to focus, i opoiadhpote allh malakia eklaikeumenhs episthmhs) i na ksanagyriseis sta palia kala sou arthra. To na ta xwneis xwris na ksereis to xristo sou, kai na petas kai 5-10 onomata, oti kai kala eisai kai diavasmenos mono oti eisai malakas deixnei. Parolauta, sta arxidia mou an eisai malakas, egw kserw oti exoun xavale ta arthra sou, an den isxyei auto pia (meta to ar8ro gia tous fantarous, ola ta ypoloipa einai apo ilithia ews emetika, me apokoryfoma auto) ante gamhsou, perneis mpoulo apo ta bookmarks ;)


    ps.posoi apo sas re ZWA pou to paizete kai 8ygmenoi exete ontws oneiro na ginete astronautes??? (stin ellada me tin MHDAMINH EWS MHDENIKH enhmerwsh panw sto thema, toso apo ta mme, oso kai apo to sxoleio! kai mh mou pei kaneis gia to internet, 5-6 xronia yparxei ousiastika stin ellada) posoi apo sas to 8ymountai akoma, kai posoi enhmerwnontai panw sto thema?

    ReplyDelete
  18. πραγματικα για τον πουτσο το αρθρο...καμαρωνε τους εβραιομασονους της νασα μαλακα.atlantis ε,για οσους ξερουν καθολου τυχαιο το ονομα...αντε ρε μαλακα γραψε κανα χιουμοριστικο και ασε τα σοβαρα το παιζεις και γνωστης αλλα δε ξερεις τι σου γινεται.και θα πρεπε να ζεις σε τριτοκοσμικη χωρα να καταλαβεις μαλακα,να σε γαμανε οι μασονοι για να στελνουν πυραυλους στο διαστημα.γιδι....φαε ενα μαλακα

    ReplyDelete
  19. by far to kalytero sou post ws twra.

    oso gia to humour pou leipei apo auto to post (pou ontws leipei) egw de se eida pote ws asteiatora, allo to oti eixan ws bonus to klasimo apo to gelio ta prohgoumena post.

    ReplyDelete
  20. τέτοιο κομεντ δεν εχω ξαναπροσέξει......

    εχω έρθει για επείγον σεταπ σε παραλιακή περιοχή (λαπτοπς που δίνει σε πελάτες το καφέ) και καθώς περνούσα τις ενημερώσεις ειπα να μπω facebook, γαμω το ξεσταύρι σου mike με εκανες ρόμπα πριν χεστώ απο μπύρες.....

    οσο για το διαστημικό προγραμμα, ψάξε ufo leaving earth, απο την μερα που γύρισε πισω η αποστολη, δεν θυμαμαι ακριβως να σου πω γιατι ειμαι ολιγον χέστακας....αλλά δεν ειμαστε μόνοι γαμω το ξεστάυρι μου γαμω!!!!!

    ReplyDelete
  21. Ενας παλιατζης κουβαλαει τον Large Hadron Collider... Σουρεαλιστικη φωτοσοπια. Kudos Mike.

    ReplyDelete
  22. να φτιάξεις ενα δευτερο μπλογκ που θα βαζεις τα οχι αστεια posts σου. σαν αυτό.

    ReplyDelete
  23. Kapoios(/kapou/kapote)July 22, 2011 at 1:20 AM

    Kai, nai, o Mikeius KRAZEI pio amesa kai pio sovara apo pote xoris xidaiologies... Kai ayto to kraksimo ponaei perissotero apo polla alla.. Apisteytos apla.. Deixnei pos o sovaros logos mporei na einai pio kaystikos kai na prokalei perissotero pono ap'oti o xidaios logos.. Bravo re Mixali.. BRAVO!!

    (sorry gia to P.S... den mporousa na antistatho :-/...)

    P.S.: Grapse kai gia to dota re.. poso malakia einai!!

    ReplyDelete
  24. πώς κι αξιώθηκες να γράψεις επιτέλους για κάτι σοβαρότερο? μέχρι στιγμής έδινες την εντύπωση ότι ζούσες στη στρουμφοχώρα κι είχες για παρέα κάτι ελαφάκια τύπου Μπάμπι.

    ReplyDelete
  25. Ρε συ μην χαλας τη δημοτικοτητα σου με τετοια αρθρα.Νομιζεις οτι ο μεσος Ελληνας εχει καμια σκοτουρα για την προελευση του συμπαντος; Εδω δε τον νοιαζει η προελευση του ιδιου του του ειδους πιος γαμιεται για το συμπαν; Επισης μην ξεχνας οτι η αγαπημενη μας Αμερικα οδευει φουλ για θεοκρατια. Μη νομιζουν καποιοι οτι επειδη εχουν απελευθερωθει σε σεξουαλικα θεματα οτι ειναι. cool με τη θρησκεια.Ξεχασες πριν μερικα χρονια που απαγορευτηκε η ερευνα για τα βκαστοκυτταρα επειδη λεει παμε να αντικαταστησουμε το θεο! Τι περιμενεις λοιπον ο μεσος αμερικανος να χεστηκε για την ακτινοβολια υποβαθρου η για την υπερσυμμετρια; Οχι φιλε τον νοιαζει να παει στον παραδεισο για αυτο σκαει ενα καρο λεφτα σε τηλεευαγγελιστες

    ReplyDelete
  26. katarxas to video einai fake, oloi kseroume oti pote den phgame oute sto feggari oute sto diasthma. mhn masate ta psemmata tous. den einai dynaton na pame sto feggari h sto diasthma, eimaste anthrwpoi, exoume periorismenes dynatothtes. kai pou petame kala na lete.

    ReplyDelete
  27. Ναι, ίσως το καλύτερο ποστ σου. Πάει πολύ μακριά, πολύ μακρύτερα απ'ό,τι λέει το θέμα του (που κι από μόνο το θέμα του πάει μακριά, έτσι;) Όλη η έλλειψη ονείρων και ελπίδας, τέτοια σκατά που μέχρι και το διάστημα σβήσαμε απ'το μυαλό μας - το διάστημα που είναι το πρώτο και κορυφαίο πράγμα που μας γέμισε δέος και περιέργεια τον όρθιο πίθηκο (τρομάρα του).

    Επίσης, δε μου φάνηκε ότι έλειπε χιούμορ απ'το ποστ μέχρι που είδα να το λένε άλλοι. Τα φραστικά αστειάκια ήταν εκεί, μαζί με το στυλιζάρισμα και το πνεύμα.

    Το ποστ αυτό έχει χιούμορ. Απλά έχει και πολύ περισσότερη απροκάλυπτη πίκρα απ'τα προηγούμενα. Το διαβάζω και νοιώθω ότι στεκόμαστε στο τέλος εποχής κι όχι μόνο για το διαστημικό πρόγραμμα.

    ReplyDelete
  28. Re malaka ante diakopes na poume pou se epiase to sovaro tora.Oo klaps ligm de tha ksanapetaksoun amerikanoi sto diastima.O klaps ligm.
    Sto Sila to eipes kai ston Ermolao na klapsete parea?
    Emena me apasxolei pou ta splatter ginane pia thriller kai ta thriller psixologika kai ta psixologika komodies, omos gia na vgo kai na to grapso prepei na min exo aisthisi oti o kosmos psofa ekei ekso kai ego giro giro oloi, sinepos prepei na eimai O malakas.
    Siberasma, sosta klais gia dikous sou logous alla edo de pernane auta, opote sire kai gamisou malaka bouli kai ante psofa se kamia paralia na tin molineis!De ta petaksoun oi amerikanoi ksana sto diastima.Poli sovaro!More!Na kanoume mia omada dialogismou amesos.Ti malakas thee mou!

    ReplyDelete
  29. gia ton poutso to article... Mikeius, ektos tou oti poulas badassery pou DEN exeis, nomizeis oti eisai kai gamw ta syggrafika talenta. Ante kai gamhsou. Kai nai, goustarw na diavazw psonares gia na gelaw pou kai pou. Ama h8eles na grapseis gia tous amerikanous, AS EGRAFES STA AGGLIKA MIA EPISTOLI STO WHITE HOUSE! VOURLO!!!

    ReplyDelete
  30. Πετάχτηκε το κλασσικό βλήτο που λέει ότι δεν πήγε ποτέ κανένας στο φεγγάρι. Ντάξει ρε μαλάκα πες την πρώτη φορά δεν πήγαν οι Αμερικάνοι στο φεγγάρι και το σκηνοθέτησαν για να χτυπήσουν το γόητρο των Σοβιετικών. Τις υπόλοιπες φορές δεν πήγαν;
    Και αν κάποιος θίχτηκε που ο Μικές είπε ότι χέστηκε για τον τρίτο κόσμο και προτιμάει την εξερεύνηση του διαστήματος από το φαί και το νερό στους καννίβαλους τι σας νοιάζει; Αφού δεν είστε στον τρίτο κόσμο! Τέλοσπάντων, προσωπικά δεν με πολυνοιάζει το θέμα αλλά που ξέρετε τι μπορεί να βγει από την εξερεύνηση του διαστήματος που θα βελτιώσει την ζωή μας;

    ReplyDelete
  31. Fuck Κωστας Μητρογλου
    Γραψε για το Dota. Ποσο μαλακια ειναι.

    Μαικ, χαλαρα το χειροτερο αρθρο που εχεις γραψει...για τον χαρακτηρα του blog σου. Ειδα νεο αρθρο και κατουρηθηκα απο την χαρα μου. Λεω: Ωραια, θα γελασουμε και παλι...
    Παπαρια. Εγραψες ενα καλο αρθρο, οπου δεν κολανε ΚΑΘΟΛΟΥ οι βρισιες (αρχιδια κτλ), και μας ξενερωσες.

    Μαλακα!

    ReplyDelete
  32. Fuck Κωστας Μητρογλου
    Γραψε για το Dota. Ποσο μαλακια ειναι.

    Τωρα διαβασα και τα ποστ των αλλων και ειδα οτι και οι αλλοι εχουν την ιδια γνωμη...
    +1 στον τυπο που ειπε για το δευτερο blog με τα "σοβαρα" αρθρα

    ReplyDelete
  33. Δε δίνω δεκάρα για τα διαστημόπλοια και τα νταραβεράκια τους. Αλλά καθώς βλέπω ότι είστε πολλοί οι καυλωμένοι, θα βάλω για πάρτη σας να παίξει ένα Spaceship Landing από Kyuss...

    ReplyDelete
  34. Έλα Mikeus πες την αλήθεια.

    Η ΝΑΣΑ σταματάει επειδή το πουλάκι της δεν υπάρχει μπροστά στην δικιά μας ΜΑΣΑ(Μονάδα Απίστευτων Συμπαντικών Ανακαλύψεων).


    Τον πούλο τώρα Αμερικανάκια.

    ReplyDelete
  35. Γιατί νευριάζεις χωρίς λογο δεν μπορώ να καταλάβω
    ''Το επόμενο διαστημόπλοιο της NASA σχεδιάζεται ήδη και οι πρώτες προδιαγραφές του θα παρουσιαστούν στο Αμερικανικό Κονγκρέσο πριν το τέλος του καλοκαιριού. Το σκάφος θα έχει κωνικό σχήμα και θα λέγεται “Orion” (Ωρίωνας)...''

    ReplyDelete
  36. α και κατι ακομα Μιχαλακη,πολυ επιμενεις σε αυτο το "ανθρωποτητα" αλλα μαλλον αγνοεις που σε γραφουν κ εσενα κ ολους μας οι εβραιομασονοι της Νασα...αφου δε ξερεις ρε φιλαρακο,γιατι δε μενεις στο χιουμορ στο οποιο αποδεδειγμενα εισαι πολυ καλος?οποτε πας να γραψεις σοβαρο αρθρο γινεσαι καραγκιοζης,ενδεικτικα θυμαμαι εκεινο το αχαρακτηριστο αρθρο σου για την Ελλαδα και την ΕΕ(διαβαζε εβραιοπαικη ενωση) στο οποιο πραγματικα τα σκατωσες....αστο ρε φιλε...

    ReplyDelete
  37. Μπράβο Mikeus !!! Καταπληκτικό άρθρο και δείχνεις να είσαι από τους λίγους που κατάλαβαν τη σημασία μιας τέτοιας απόφασης και τι σήμαινε το διαστημικό πρόγραμμα για την ανθρωπότητα.
    Αντε, και αντί για διαστημικό ανελκυστήρα θα φτιάξουμε διαστημικές κυλιόμενες να ανεβαίνουν με στυλ ολα τα μανατζέρια στα ρετιρέ τους...

    ReplyDelete
  38. Πάμε μωρή Ρωσία... :Ρ

    ReplyDelete
  39. Θες να μου πεις οτι αν ησουν ανεργος, ψωμολυσσουσες και η κυβερνηση σου εκοβε το μοναδικο σου επιδομα για να χρηματοδοτησει αποστολη στο διαστημα, θα χαιροσουν το ιδιο για την επιστημη και την εξελιξη. Και δεν θα ηθελες να βαρεσεις οποιον σου ελεγε τετοιες μαλακιες. Αιντε, κακομαθημενο.

    Α και ΔΕΝ θα σε βγαλω απο τα bookmarks!

    ReplyDelete
  40. Ευτυχώς που δεν θα αποικίσουμε το διάστημα. Κρίνοντας από τις απόψεις των σχολιαστών, είναι ασφαλές να πούμε πως οι πίθηκοι καλό είναι να μείνουν στη λάσπη τους και να μην πατήσουν επιφάνειες άλλων πλανητών με τις βρωμερές πατούσες τους.

    ReplyDelete
  41. Mikeius 1000+ like στο άρθρο σου, πρώτον επειδή έχεις ανησυχίες που σε κατατάσσουν στον πραγματικό Homo sapiens και δεν είσαι σαν τον καθημερινό αυστραλοπίθηκο της εποχής μας... και δεύτερον γιατί ξέρεις να το θίγεις με humor παίρνοντας ταυτόχρονα μία σωστή θέση απέναντι στην ανθρωπότητα. Εύγε παιδί μου!! keep walking...
    Υ.Γ. Γαμώ τις εταιρίες και τα κωλοκέρδη τους..

    ReplyDelete
  42. Προτιμώ να εκτοξεύσουμε άλλα τόσα μηχανάκια που θα αλλάξουν για πολλοστή φορά την εικόνα που έχουμε για το Σύμπαν, παρά να ταΐσουμε τον μισό Τρίτο Κόσμο (ναι, αυτή είναι η θέση μου στο αιώνιο ψευτο-δίλημμα της πούτσας, χωνέφτε το).

    Mέχρι να καταλάβεις (όχι μόνο εσύ προφανώς) την αντίφαση αυτής της φράσης, όυτε το ένα θα κάνουμε αποτελεσματικά (την εξερεύνηση του διαστήματος) για τους λόγους που αναφέρεις (δεν συμφέρει με κριτήρια κέρδους), ούτε το άλλο.

    Λίγος ήλιος, λίγη θάλασσα κι ο αράπης μου

    ReplyDelete
  43. γιατι χρειαζοταν να θεσεις διλημμα περι διαστημικων προγραμματων και βοιποριστικων αναγκων σε τριτοκοσμικες χωρες?
    και το χειροτερο να παρεις και θεση!

    τι σχεση εχει το ενα με το αλλο και γιατι το ενα να ακυρωνει το αλλο?? γιατι να μην μπορουν να συμβαινουν και τα δυο παραλληλα? με τα ψευτοδιλημματα του καθε μπετοβλακα

    εκτος αν ο "τριτος κοσμος" τρεφεται αποκλειστικα με εργαζομενους απο διαστημικα προγραμματα και δεν το ηξερα, οποτε ναι, εκει υπαρχει ενα θεμα...

    ReplyDelete
  44. mexri twra simfonousa sta plista apo osa eleges kai gelousa me ola....

    alla sto arthro sou afto tha diafonisw, apla kai mono epidi tou lipoun epixirimata. pera apo to poso kavlotiko einai na vlepis tis epandromenes apostoles na epitixanoun...kai pera tou gegonotos oti kapies genies goustaran na exoun san irwes tous kosmonautes, den mas eksigas katholou giati iperaspizese afto to pragma.

    apo tin stigmi pou mpwri na gini kai me robotakia, tote gia mena ine telios anousio na spatalame disekatomiria xrimatwn gia teties apostoles. xilies fores na taisoume ton trito kosmo kai na ton afisoume isixo na xeirafetithi.

    an mpwris na epixirimatologisis to parapono sou, tote tha stathw dipla sou me ta xilia. alla afto den to vlepw sto arthro sou afto.

    auto den simenei oti pavw na goustarw to bloq sou.

    ReplyDelete
  45. Δεν θα επιστρέψει ποτε κανενας στο φεγγάρι. Οι αστρο- και κοσμοναύτες απειλήθηκαν να μην ξαναπατήσουν πόδι εκει. Και δε θα σας πω εγω από ποιούς. Ψάξτε το και όσο ψάχνετε κρατάτε τα μυαλά σας ανοιχτά.
    υγ. Το 1991, στη δευτέρα δημοτικού, ήθελα σαν τρελλή να γίνω αστροναύτης! Τελικά έγινα δασκάλα. Την τρέλλα μου μεσα.

    ReplyDelete
  46. Δειτε τι χανουμε. Ολα αυτα θα μπορουσαν να κανουν τα ονειρα της ανθρωποτητας παργαμτικοτητα. Δηλαδη, ως ποτε θα νομιζουμε οτι ο πλανητης αυτος μας αρκει; Τωρα δεν χωρανε τα σκουπιδια μας, σε λιγους αιωνες δεν θα χωραμε ουτε εμεις.

    http://www.youtube.com/watch?v=lQBY1TMl4A0

    ReplyDelete
  47. σταρχιδια μας η νερντικες μπουχεσοασχολειες σου με το διαστημα φιλε.Αιντε και γαμω τους ηρωες ναουμε μια ζωη μαλακιες,ταιζουμε ηρωες.Με τετοιες μαλακιες καυλωνεις ακομα ρε βορειοπροαστη?

    ReplyDelete
  48. Τις τελευταίες δεκαετίες η ανθρωπότητα έχει μπει σε φάση “να πάει να γαμηθεί ο έξω κόσμος, εγώ θα κάτσω στο υπόγειο μου με το Ίντερνετ να παίζω wow". Αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό που θα της υπενθυμήσει ότι είναι μέρος του σύμπαντος και θα την εξωθήσει να βγεί προς τα έξω, η ανθρωπότητα θα την βρίσκει με εικονικούς κόσμους σε ηλεκτρονικά δίκτυα. Αυτή την εποχή η ανθρωπότητα αρνείται να ρισκάρει, ενώ απεχθάνεται οτιδήποτε δεν παρέχει άμεσο όφελος. Παραδωμένη στον φόβο και στον κυνισμό απεχθάνεται το όραμα.
    Όσο για το ότι γιατί πρέπει να στέλνουμε ντε και καλά ανθρώπους στο διάστημα; Μόνο έτσι αποκτά η εξερεύνηση του διαστήματος αίγλη στα μάτια της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων. Πρέπει να ξαναγίνουν οι αστροναύτες οι σταρ τις εποχής γιατί είναι καλά πρότυπα. Έχοντας τέτοια πρότυπα, το έξυπνος νέος θα θελήσει να γίνει επιστήμονας ή μηχανικός που είναι παραγωγικά και δημιουργικά επαγγέλματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στην παρούσα γενιά όλα τα μυαλά στην αμερική ασχολούνται με οικονομικά επαγγέλματα, τα οποία κυρίως είναι παρασιτικά. Πρέπει να μπορεί να δει ο νέος άνθρωπος ότι δεν αποκτάς δόξα μόνο έχοντας 57 πισίνες και 80 αυτοκίνητα, αλλά μπορείς να γράψεις ιστορία συμμετέχοντας σε καινοτόμες αποστολές που οδηγούν τον άνθρωπο στο μέλλον. 
    Η συρρίκνωση του διαστημικού προγράμματος της Αμερικής, σηματοδοτεί και την συρρίκνωση της ίδιας της Αμερικής, που από χώρα καινοτόμα και παραγωγική, στην οποία ο επιστήμονας και ο μηχανικός ήταν ο πρωταγωνιστής, έγινε χώρα εσωστρεφής και αυτιστική, όπου ο χρηματιστης είναι ο "ήρωας". Κάναμε ήρωες αυτούς που μετρανέ χρήματα, χωμένοι σε δωμάτια και ψάχνουν ύπουλους τρόπους να αυξήσουν τις λιρίτσες τους με τις οποίες έχουν φουσκώσει όλα τα ντουλάπια. Κατάντια...

    ReplyDelete
  49. Ωραίος Mikeius για άλλη μια φορά, μου είχε λείψει (προσωπικά) το πιο ...δημοσιογραφικό στυλ γραφής σου.

    Πάνω στο κείμενο τώρα, άλλο ένα δείγμα της άσχημης εποχής που ζούμε είναι ένα άρθρο ( http://gizmodo.com/5819387/nine-signs-that-the-human-race-has-peaked ) με τίτλο "Nine Signs that the Humanity Has Peaked, κάτι που πίστευαν και οι επιστήμονες του Μεσαίωνα. go figure...

    ReplyDelete
  50. don't quit your day job

    ReplyDelete
  51. εδω καιγεται ο κωλος μας, το διαστημικο λεωφορειο μας μαρανε. κατσε να δουμε τι κανουμε με την ελλαδιτσα κ βλεπουμε μετα τα αμερικανακια.

    ReplyDelete
  52. Συνηθιζα να διαβαζω το ιστολογιο σου στην τουαλετα.
    Επαιρνα το φορητο αγκαλια και καθομουν αναπαυτικα στο θρονο μου.Διαβαζα και τις μαλακιες που γραφεις, γελουσα και εβγαινε ευκολοτερα η κουρας.

    Γιατι μου στερεις ενα ευχαριστο και ανετο χεσιμο?

    ReplyDelete
  53. July 22, 2011 12:35 AM
    Εσυ πρέπει να'σαι πολλά κιλά μαλάκας δικέ μου....
    5-6 χρόνια υπάρχει το internet στην Ελλάδα; επειδή εσύ ξύπνησες πριν 5-6 χρόνια δεν σημαίνει οτι και οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν μαζί σου.

    και επειδή βαριέμαι θα σου κάνω ενα μάθημα ιστορίας, ηλίθιε, το internet στην Ελλάδα ήρθε το 1990, η πρώτη σύνδεση ήταν στο ιδρυμα τεχνολογίας και έρευνας (ΙΤΕ) στην κρήτη, ηταν μισθωμένη γραμμή στα 33kbps με γερμανία, ηταν εμπορικά διαθέσιμο απο το 1994-5 και μετά με συνδέσεις 14kbps, κάπου το 97-98 ήρθε και ο ΕΠΑΚ (ενιαίος πανελλαδικός αριθμός κλήσης) με τις 56Κ συνδέσεις, ***ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΠΑΜ***, οχι πριν 5-6 χρόνια οπως θέλει να πιστεύει το σκατοκέφαλο σου, τι έφερε ο επακ; απο 600~ δραχμές που ήταν η ώρα έπεσε στις 60 δραχμές ανα ώρα αν έμπενες μετα τις 22:00 το βράδυ, σε αυτό το σημείο τα irc δίκτυα (undernet, dal.net, grnet, efnet) είχαν πολλές χιλιάδες έλληνες κάθε βράδυ, μιλάμε για σταθερούς χρήστες, κολλημένους, παίζει να ηταν και 20 χιλιάδες όλοι μαζί, ΤΟΤΕ, και μιλάμε για αυτούς που έμπεναν irc μόνο.

    είχα εναν κουμπαρα πάνω στο γραφείο για τις "ώρες του internet", πόσο γαμάτα ήταν, κατι ζωα σαν και σένα δεν υπήρχαν.

    ReplyDelete
  54. Gia osous lene gia tis etairies ... afieromeno!

    http://www.youtube.com/watch?v=qJczSB7bago&feature=related

    ReplyDelete
  55. δασκαλα 3:57 σε παντρευομαι!επιτελους ενας αφυπνισμενος ανθρωπος που ξερει 15 πραματα παραπανω και τι ακριβως παιζεται

    ReplyDelete
  56. http://en.wikipedia.org/wiki/Terraforming

    kai omws, oi vasikes arxes pou mporoun na efarmostoun sto diasthma, MPOROUN na efarmostoun ki edw, apodidontas amesa oikonomiko kerdos.

    ta 2/3 allwste ths epifaneias ths ghs einai ana3iopoihth 8alassa...

    -random fat guy

    ReplyDelete
  57. ποσο δικιο εχεις ρε mikeius στο αρθρο σου. κριμα που τα ονειρα 2 γενεων σταματησαν να υπαρχουν πλεον, αλλα αν δεις και απο τα σχολια στο αρθρο σου καταλαβαινεις οτι δεν διαφερουμε και πολυ απο τον μεσαιωνα οι ανθρωποι και οταν θα καταλαβουμε τι πατατα καναμε θα ειναι αργα...τοτε στις πρωτες αποστολες οι αστροναυτες εγιναν ηρωες ολοι ηθελαν να γινουν σαν αυτους, τους ειχαν σαν προτυπα πολλοι εγιναν μηχανικοι επιστημονες κλπ για να αποκτησουν μια ευκαιρια να βγουν εκει εξω, τωρα τα προτυπα εγιναν η τζουλια, κατι πουστηδες και κατι αχρηστοι πλουσιοι

    ReplyDelete
  58. Και για όποιον ενδιαφέρεται, για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει η SpaceX η ιδιωτική εταιρία που θα αναλάβει τα σκάφη της ΝΑΣΑ πλέον.

    Κλιξ για την σελίδα τους.

    Αλλά... το πισωγύρισμα (για τις ΗΠΑ) πισωγύρισμα.

    ReplyDelete
  59. α και ενα βιντεάκι με εικονίτσες (γιατί τα λόγια προφανώς δεν πιάνουν τόπο) για αυτούς που κράζουν τα διαστημικά προγράμματα.
    http://www.youtube.com/watch?v=6X47B9x670E
    δείτε και πάρτε χαμπάρι τι δυνάμεις παίζουν εκεί έξω, το θέμα δεν είναι αν θα καταστραφεί ο πλανήτης, αλλά ΠΟΤΕ θα καταστραφεί, οι απειλές είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ. είτε θα εξελιχθούμε τεχνολογικά για να φύγουμε απο αυτόν τον god damn planet full of hippies, είτε η μόνη απόδειξη οτι υπήρξαμε θα είναι το voyager και τα άλλα σκουπίδια που στέλνουμε στο διάστημα.

    ReplyDelete
  60. Σχετικα με το διλημα με την αφρικη και την εξελιξη της αστρονομιας, δε διαφωνω αλλα ειναι μαλακια διλημα, απλα γιατι θα μπορουσαμε καλλιστα να εξερευνησουμε το συμπαν ΚΑΙ να ταισουμε την αφρικη, αλλα αυτο θα προυποθεται να ψοφουσαν οι γουλ στριτ αριστοκρατες και να χεζαμε εις τους ταφους των. Ασε που τοτε θα μπορουσαν και οι αφρικανοι να βοηθησουν στην επιστημονικη ερευνα (εκτος κι αν εχει δικιο ο watson:p) και τοτε θα κατακτουσαμε το συμπαν ολοι μαζι και ολα τα γαματα που ελεγε ο Hicks.

    ReplyDelete
  61. To άρθρο ηταν σωστότατο αδερφέ, όσοι μαλάκες κράζετε το άρθρο ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ να ζείτε στον τρίτο κόσμο γιατί τουλάχιστον οι άπλυτοι τριτοκοσμικοί δεν ξέρουν καλύτερα η δική σας δικαιολογία ποιά είναι λεμούρια?

    Σε τέτοιους στόκους σαν και εσάς δεν θα έπρεπε να δίνουν δικαίωμα ψήφου αλλά ψόφου.

    ReplyDelete
  62. κατι χαζοαμερικανοι καβλωνουν με τετοιες μαλακιες.Εισαι χαζουλι τελικα ε.Καλα ρε τσουτσεκι σπασικλα,ο ανθρωπος διχνει την ποιοτητα του και την ταση του για προοδο με το να αποθεωνει τον καθε ηρωα η με το να σταματησουν οι γαμημενες ΗΠΑ πχ να εκμεταλευονται με κακοβουλο τροπο τις πτωχες χωρες?Αρτοι κ θεαματα vs ανθρωπια και ισσοροπια.μαλιστα.

    ReplyDelete
  63. Οποιαδήποτε επένδυση είναι πιο ουσιαστική από τους άχρηστους πολέμους των ΗΠΑ και τα τερτίπια των μεγαλοτραπεζιτών που την έχουν δει παιδάκια που παίζουν monopoly.
    Η εξερεύνηση του διαστήματος δε θα λεγα ότι μπορεί να είναι προτεραιότητα σε μια τέτοια κρίσιμη εποχή αλλά όπως πολύ σωστά λες είναι ΧΡΕΟΣ της ανθρωπότητας. Όπως είναι και η εξάλειψη της ΠΕΙΝΑΣ (σε όλους τους "κόσμους"), η βελτίωση της ΥΓΕΙΑΣ μας και η γαμημένη η ιδέα ότι αφού γεννηθήκαμε άνθρωποι θα πρεπε κάλλιστα να μπορούμε και να ζούμε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΙ κ όχι να σιχαινόμαστε τις ζωές μας, με δουλειές της πούτσας και προσωπικές επιδιώξεις όπως η αγορά ενός αυτοκινήτου που θα ξεχρεώσουμε λίγο πριν πεθάνουμε και το να βγαίνουμε έξω όχι για να περάσουμε καλά αλλά για να δείξουμε στους άλλους ότι περνάμε καλά.
    Και μιας και μιλάμε για το διάστημα, γαμώ την αυταρέσκεια της ανθρωπότητας που πιστεύει -μέσα από ταινίες, ντοκυμαντέρ κλπ- ότι θα έρθουν μια μέρα οι εξωγήινοι να κατακτήσουν τη γη! Το πιο πιθανό είναι να έχουν ήδη έρθει, να κατάλαβαν ότι βρίσκονται στην κωλοτρυπίδα του σύμπαντος και να έφυγαν την ίδια κιόλας νύχτα.

    ReplyDelete
  64. osoi lete "xalara to xeirotero ar8o kai nia-nia nia-nia" mou 8imizete enan axristo filo mou pou oti pei kai oti kanei einai copy-paste apo tin xazogkomena tou... ante geia tsoglania, peite stis gkomenes sas na sas 8ilasoun!

    A! mike... grapse gia dota, poso malakia einai

    "panikos"

    ReplyDelete
  65. @ Uri Teller

    "...γαμώ την αυταρέσκεια της ανθρωπότητας που πιστεύει -μέσα από ταινίες, ντοκυμαντέρ κλπ- ότι θα έρθουν μια μέρα οι εξωγήινοι να κατακτήσουν τη γη! Το πιο πιθανό είναι να έχουν ήδη έρθει, να κατάλαβαν ότι βρίσκονται στην κωλοτρυπίδα του σύμπαντος και να έφυγαν την ίδια κιόλας νύχτα...."

    Σωστόοοοοοος!!!! ;)

    Συμφωνώ & επαυξάνω.

    Στην υποθετική περίπτωση που έχουμε εντοπιστεί από μία εξωγήινη φυλή που έχει την δυνατότητα να καλύπτει αποστάσεις πολλών ετών φωτός στο διάσημα, τότε...

    Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως λόγο να επικοινωνήσουν μαζί μας. Το πολύ να μας βάλουν στο δικό τους National Geographic μαζί με τα ντοκιμαντέρ για τα πιθήκια και τις φάλαινες.

    ReplyDelete
  66. Α! Και το δίλημμα τρόφιμα στον 3ο κόσμο ή εξερεύνηση του διαστήματος απλά δεν υπάρχει.

    Αρκεί να συγκρίνει κανείς το κόστος της επιχείρησης στο Αφγανιστάν π.χ. και του προϋπολογισμού της ΝΑΣΑ.

    Επιπλέον οι τριτοκοσμικοί θα έπρεπε να ενθαρρυνθούν να μην κάνουν πάνω από 3-4 παιδιά ανά γυναίκα. (Αντικατάσταση γενεών 2,1 παιδιά ανά γυναίκα). Διάολε, τα παιδιά δεν τρέφονται με πέτρες και λασπόπιτες (Βλ. Αϊτή).

    Α! Και ποιος ηλίθιος είπαμε είχε την ιδέα να καλλιεργούνται δημητριακά για βιοκαύσιμα αυτοκινήτων;

    ΣΤΑ ΤΡΑΙΝΑ!

    ReplyDelete
  67. Ανώνυμε509 φαίνεται πως είσαι πίθηκος επειδή δυσκολεύεσαι να χρησιμοποιήσεις το σύμβολο για ερωτηματικό που χρησιμοποιούμε στην ελληνική γλώσσα, δεν τονίζεις τις λέξεις και αδυνατείς να γράψεις τον σύνδεσμο και.

    Σου προτείνω να περνάς περισσότερο χρόνο ξεψειρίζοντας τους υπόλοιπους πιθήκους και τρώγοντας μπανάνες αντί να συχνάζεις σε blogs.

    Το πρόβλημα της πείνας λύνεται με τη μαζική γενοκτονία του τριτοκοσμικού πληθυσμού.

    ReplyDelete
  68. ψευτοδίλωμα εις τον κύβο. Τώρα που δεν θα υπάρχει κιόλας κάτι άλλο θα τους φταίει που τα παιδιά ψοφάνε σαν τις μύγες.

    Εγώ έτσι για το γαμώτο λέω πως πρέπει να πούμε σε καμιά 40αριά τρελούς να φτιάξουν warp engine ή ο,τι σκατά. Στα παπάρια μου αν θα βγει κάτι καλό από αυτό. Στα παπάρια μου αν ξυπνήσουμε και τους Μεγάλους Παλαιούς και γίνει του George Lucas το κάγκελο και εξαφανιστεί η ανθρωπότητα. Τουλάχιστον θα εξαφανιστεί με γαμιστερό τρόπο, ενώ όπως το πάμε θα ψοφήσουμε σιγά σιγά της πείνας.

    ReplyDelete
  69. Ρε μαλάκα θα γράψεις για τη dota μπας και αλλάξουμε παιχνίδι τόσο καιρό;

    ReplyDelete
  70. ρε συ mikeius τον τελευταιο καιρο τα αρθρα σου ειναι λες κ προβαρεις το επομενο σου μπραφ!
    ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BLOG!!!
    διαχωρισε τα γαμω το κερατο σου!

    ReplyDelete
  71. nai giati afou proodepse h anthropoths sthn Gh, mh tyxon xasoume kai de metaferoume thn megalosynh mas sto diasthma.

    ReplyDelete
  72. Έτσι κι αλλιώς, δέκα χιλιάδες χρόνια πολιτισμού είναι πολύ λίγα όπως φαίνεται εκ του σημερινού αποτελέσματος. Άσχετα αν αυτό φτανάζει μεγάλο διάστημα σχετικά με τις ανθρώπινες ζωούλες σας.
    Ωραίο Post

    ReplyDelete
  73. Molis gamisa kai afou ayti koimithike mpika na diavasw tis malakies sou. 5 lepta diavasa kai idi noiwthw ta matia mou na kleinoun. Na sai kala.

    ReplyDelete
  74. http://www.thedailyshow.com/watch/thu-july-14-2011/final-countdown

    Οπως το ειδε ο jon stewart και το daily show (ειναι γαματο βιντεο)!!!!

    ReplyDelete
  75. είσαι εντελώς αντιφατικός ρε φίλε ...ένας μισάνθρωπος που νοιάζεται για το αν θα πάει μπροστά η ανθρωπότητα;;;fail!επίσης σαν σωστός μισάνθρωπος δεν θα έπρεπε να μπείς καν σε δίλλημα.οπότε σάν συμβουλή απο έναν σχεδόν σωστό μισάνθρωπο(επειδή σε συμβουλεύω) προς εναν επίδοξο μισάνθρωπο: ΜΗΝ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ!!!ΤΟΥΒΛΟ!γράψε τίποτα να γελάσω κ άσε τα διαστημικά κ τις ανακαλύψεις στους εγκέφαλους κ πραγματικούς μισάνθρωπους.πάω στοίχημα οτι αν μάθαινες οτι το φάρμακο για το aids δεν κυκλοφορεί ενω εχει ανακαλυφθεί(λόγω χαμηλού κέρδους) δεν θα σε ένοιαζε όσο σε νοιάζουν οι πύραυλοι κ τα αστεράκια και οι πίπες που έχεις διακοσμημένο το δωμάτιο σου.γιατι? ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ NERDΟΥΛΑΣ ΦΛΩΡΟΥΜΠΑΣ ΜΟΓΓΟΛΟΣ!

    απο καρδιάς και με περίσσεια αηδία

    ReplyDelete
  76. Τρελοεπιστήμονα δεν υπάρχει η έννοια του ψευτοδιλώματος στην ελληνική γλώσσα.

    Ο Ανώνυμος947 προστίθεται στο μεγάλο κατάλογο πιθήκων που διαβάζουν το blog.

    ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΕΡΙ ΕΞΟΔΩΝ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ.

    ReplyDelete
  77. Πως γίνεται να μην έχει κέρδος το φάρμακο για το aids. Όταν ξες ότι θα ψοφήσεις και σε πούνε:"Ελα ρε μαλάκα, άμα δώσεις αυτά τα λεφτά, αυτό το φάρμακο θα σε κάνει να σου ξανασηκωθεί" δεν γίνεται να μην δώσεις λεφτά να σωθεί η ζωή σου.

    ReplyDelete
  78. ela re pas na triantariseis?

    ReplyDelete
  79. στην ελληνική γλώσσα δεν υπάρχει λέξη δίλωμα επίσης.γίνεται να μην έχει κέρδος αν είναι απλό το φάρμακο κ μπορεί να το φτιάξει κάθε φαρμακοβιομηχανία.

    ReplyDelete
  80. Re mlk Mike, ti itheles na kanoune, na sinexisoune na to petane to saravalo? Move on dude!! San ton barba mou pou exei thn ascona tou 1967 kai den leei na thn steilei sta skoupidia giati 'tetia den ftiaxnoun pia'.

    Gia na sovareftoume, to STS htan ena lathos ex arxhs, vasistike se lathos noumera, kai ta oikonomika noumera twra ekdikithikan. Varieme na sou grapsw thn istoria, psaxthn online pws xekinise sta late 1970s kai ti egine meta. alla mallon thn xereis tetio geek pou akougesai, apla enoxlei thn oloklhrwtikh logikh sou oti to kratos afhnei capability gia tous idiwtes (kanw lathos?).

    Gia tous allous pou lene 'niasthke o mikes gia to kalo ths anthrwpothtas': Eiste malakes, den niazete, apla goustarei na vlepei ta SRBs kai ta SSMEs na fthnoun doumania kai ena skasmo nera na piei h afrikh olh na exatsmizondai for the shake of the show..

    Sixtiria

    p.s.: ta nera exoun logo pou exatmizondai alla gamise to, opios katalave katalave.
    p.s.: ise space-geek re mlk.. eleos..

    ReplyDelete
  81. Ela pali,

    Με μια αντίστροφη μέτρηση, η Μηχανή έπαιρνε ένα εκατομμύριο κιλά απ' τους πολύτιμους φυσικούς πόρους της Γης, τα έκανε ατμό σε λίγα δευτερόλεπτα

    Elpizw na mhn to enoeis to 'atmo'.. ine half true. Oi asproi swlhnes den vgazoun mono 'atmo'.

    Over out

    ReplyDelete
  82. Ευτυχως αταματησε αυτη η μαλακια, τι σκατα θελουμε στο διαστημα, να το κανουμε σαν τα μουτρα μας οπως τη Γη?

    Πεταμενα λεφτα ηταν για για τοσα χρονια.

    Νικος

    ReplyDelete
  83. Pantos an evgene to farmako gia tous malakes oute deka comments de tha eixe auto to post.Ma ti leo, apla den tha ipirxe to post.

    ReplyDelete
  84. Επισης γινεται αν η δια βιου (δηλαδη για οσο ζησει ο ασθενης) θεραπεια που πρεπει να ακολουθει ενας οροθετικος, ειναι κατα πολυ πιο ακριβη και ειναι και στα σωστα "χερια" (=ανηκει στην πολυεθνικη φαρμακευτικη εταιρεια). Αυτα για τα φαρμακα.
    Σορρυ για τον εκτροχιασμο. Μικε προχωρα, σε θαυμαζουμε!!

    ReplyDelete
  85. Πρώτον ζώα αν μια φαρμακοβιομηχανία εβγαζε φάρμακο για το AIDS θα είχε και τη πατέντα.ΖΩΑ.ΑΡΑ θα είχε την αποκλειστική εκμετάλευση.Το γιατί δε το κάνουν είναι άλλοι για άλλους λόγους.Όπως το καρτέλ.Η όπως το οτι θελουν να μειωσουν τον ανθρωπινο πληθυσμό επίτηδες.Οσον αφορά το άρθρο είναι λες και δεν γράφτηκε απ τον Μικέ.Σουπερ μούφα.Εδώ ο πλανήτης δεν έχει λύσει τα προβλήματα επιβίωσής του τα διαστημικά ταξίδια μας μαράνανε...

    ReplyDelete
  86. Μα γιατι να ξανακανουν εκτοξευση ρε παιδια?Ο λογος που ξοδευαν δισεκατομυρια σε αυτα τα προγραμματα ηταν καθαρα για ψυχροπολεμικους λογους και ποιος θα κερδισει τις εντυπωσεις.Τωρα δεν εχουν κανενα λογο.
    ειναι κριμα ομως οπως και να χει

    ReplyDelete
  87. Κυρ ΜίτσοςJuly 25, 2011 at 1:31 PM

    Λέτε μαλακίες όλοι μαζί, αν στο κυβδιλαιζεισον είχες να διαλέξεις χώρα με το τεκ τρει(α πολυλάκια κάθονταν) των αμερικάνων με το τεκ τρει των ρώσων δε θα υπήρχε δήλειμα. Και στον μαλάκα ποιό πάνω που είπε ότι ο ISS είναι αμερικάνικό επίτευγμα του λέω να ψάξει τα ονόματα των κυρίως θαλάμων του, το βάρος τους και το πώς ανέβηκαν εκει πάνω ... αιντε ζώα ... τίποτα δεν σταμάτισε απλώς πήραμε χαμπάρι τότε ότι δεν είμαστε μόνοι μας ότι εκεί έξω παίζουν χαι τεκ κουμπούρια και είπαι να κάτσουμε στα αυγά μας μέχρι να προλάβουμε τις εξελίξεις στην γειτονιά μας και. Αποπροσανατολιστικά ασχολούνταν όλοι με τα διαστιμικά λεωφορεία και το πόσο ωραίες στρακαστρούκες γίνοντε και η σοβαρή δουλεια γινόταν και συνεχίζει να γίνετε αλλού.

    ReplyDelete
  88. apo to kako sto xeirotero re trompole. mhn piezeis gia gelio, den ta exoume pei ayta? 8a klaseis apo th myth. kako psofo se ayth th selida kai skata sta posts ths

    ReplyDelete
  89. oraios,

    telika den exeis xalasei toso...:)

    ReplyDelete
  90. ρε μετεωριτης να ερθει να πεσει πανω σας να του πειτε φυγε γιατι εχουμε καλυτερα πραγματα να κανουμε, ηλιθιοι ζωα

    ReplyDelete
  91. ¨Κυρ Μίτσος¨ ήσε συχαμερά ανωρθώγραφος!

    ReplyDelete
  92. ρε mikeius γραψε για τα conspiracy theories, πόσο μαλακία είναι.

    ReplyDelete
  93. λοιπόν θα το πω μια φορά κι όποιος θέλει ας κάνει λίγο secret info mining...
    Η NASA δε σταμάτησε έτσι όπως το νοούμε...διότι τα ηνία τα πήραν άλλοι, και από τη nasa. Κυρίως όμως κάποιοι προνομιούχοι ιδιώτες.
    Τέλος το σήκωμα τόνων. Τώρα πάνε σε αιώρηση.
    Δε λέω άλλα γιατί τα bots ψάχνουν εκεί που δε το περιμενει κανείς.

    ReplyDelete
  94. το μονο που μπορω να σου πω, ειναι οτι οπως ολος ο κοσμος ετσι και οι αμερικανοι εχουν προβλημα με το πετρελαιο, περα απο οικονομικο... οταν το αγοραζουν στην 5πλασια μην πω 10πλασια τιμη απο οτι το αγοραζαν το 70 και το 80, λογικο ειναι να μην κανουν περιττες δαπανες... και ναι ειναι περιττη δαπανη η εξερευνηση του διαστηματος αυτη τη στιγμη... μεχρι να βρεθει τροπος να χρησιμοποιησουν την πυρηνικη η καποια αλλη μορφη ενεργειας για αυτη τη δουλεια, δεν ειναι λογικο να δινεις τονους πετρελαιου για να εξερευνησεις το διαστημα, τη στιγμη που δεν θα εχεις πετρελαιο για την βιομηχανια, για τα πλοια, για το καταναλωτικο κοινο... δηλαδη αν σου ελεγε ο γιωργακης "παιδια αποφασισα να παμε στο φεγγαρι, αλλα δεν θα κουνηθει ουτε γαιδαρος για τους επομενους 2 μηνες" εσυ θα ησουν χαρουμενος γιατι θα ζουσαμε το ονειρο?

    ReplyDelete
  95. pesta uri pesta!!!

    A, k o kosmos DEN peinaei logw ependysewn gia to diastima, peinaei giati eimaste skatopsyxoi san eidos k h mish gh zei me to osa arpa3ei o kwlos ths, trwei osa mporei na sterhsei apo tous allous k ta ypoloipa ta peta3ei sta skoupidia.

    ReplyDelete
  96. Στα αρχιδια μας η ΝΑΣΑ και οι κομπλεξικοι μικροκαυλοι αμερικανοι...

    ReplyDelete
  97. Μιχάλη κατανοώ ότι τα χιουμοριστικά σου άρθρα είναι καλά γιατί απλά ως άνθρωπος έχεις χιούμορ.Όμως για να γράψεις επιστημονικά άρθρα όπως λέγαμε και στο πανεπιστήμιο πρέπει να κάνεις έρευνα και οχι googling.H παραπληροφόρηση του ιντερνετ είναι τόσο μεγάλη
    που η πλειοψηφία των site γράφουν ασυνάρτητες μαλακίες.ιστορικά η κόντρα ΗΠΑ USSR κατά
    τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου επέτρεψε να δημιουργηθεί ένα κλίμα ανταγωνισμού για το ποιός θα επικρατήσει στις τεχνολογίες είτε αυτές ήταν πολεμικές είτε διαστημικού εξοπλισμού.Υστερα όμως από αυτή τη ραγδαία ανάπτυξη η δυνατότητα του ανθρώπου φτάνει σε ένα τέλμα και δυστυχώς δεν μπορεί να ''πάει παραπέρα''.
    Δεν ήταν τα ''αρχίδια'' των αστροναυτών των 60s και των 70s που μας έκαναν να καταφέρουμε ό,τι καταφέραμε αλλά η πεποίθηση ότι θα πάμε πολύ μακριά όσον αφορά τις εξερευνήσεις.Έλα όμως που υπάρχουν και τα ανθρώπινα όρια.Λοιπόν αντί να γράφεις ό,τι θέμα βρείς προτείνω να ασχοληθείς με αυτό που ξέρεις καλύτερα.Γιατι οι σχολιασται εδώ που τυγχάνουν και αγγλομαθείς θα σε θεωρήσουν jack of all trades but master of none.

    ReplyDelete
  98. λοιπον θα επιχειρησω να γινω mikeius για ενα λεπτο.here goes....

    "αντε ξυπνα ρε ακυρε παπαρα που μου ονειρευεσαι διαγαλαξιακα ταξιδια με πρασινα ανθρωπακια εδω ο κοσμος χανεται,παρτο χαμπαρι ρεεεεεεε δεν παμε πουθενα,εδω θα τα αφησουμε τα κοκκαλα μας κι εσυ κι εγω και ολοι μας.τι νομιζες,θα συνεχιζε να πληρωνει ο αλλος για να εχεις εσυ να λες οτι δηθεν η ανθρωποτητα παει μπροστα?η ανθρωποτητα παει σκατα,χωνεψε το,βγες απο το κρυσταλινο παραμυθοσπιτο που ζεις παρεα με τον bugs bunny και την πρικηπισα Σισυ and smell the coffee καραγκιοζαρε.αντε τραβα στη μανα σου να σου πει κανενα παραμυθακι με αρειανους και να σου φτιαξει και κανενα καοτονικ που μου το παιζεις και καλα λατρης της προοδου και της ερευνας,που ειναι η προοδος σου ρε?στο οτι οπως λες προκειμενου να μην κοπουν τα διαστημικα προγραμματα προτιμας να αφησεις τον τριτο κοσμο να λιμοκτονησει?αντε τραβα στη Σιερα Λεονε και γινε τροφη για τα πεινασμενα ορφανα,να χρησιμεψει και σε κατι το κρεας που αποκαλεις σωμα σου,μην ανυσυχεις,οτι απομεινει θα το καψουμε και θα στειλουμε τις σταχτες σου στο διαστημα."

    αχχ....ωραια ηταν,καταλαβαινω γιατι το κανεις τοσο συχνα.αλλη μια??

    ReplyDelete
  99. Ρε Μικέ, γράψε για το βραστό κουνουπίδι, πόσο μαλακία είναι

    ReplyDelete
  100. Ρε ανωνυμε των 1:47, τι λες;;;

    Εσυ βλεπεις το αρθρο μου και επειδη βλεπεις 5 λεξεις που δεν ειναι βρισιδια το χαρακτηριζεις επιστημονικο. Γνωμη ειναι. Editorial. Πως το λενε;

    Επιπλεον, ειμαι ο πρωτος που θα βρισει το Google και το Wiki ως πηγες πληροφορησης. Οτι βλεπεις εδω, δεν το βρηκα online. Λιγο κανα βιβλιο, λιγο κανα New Scientist, λιγο το νιονιο μου, αντε και κανα ντοκιμαντερ στο τσακιρ κεφι. Αμαν με αυτην την καραμελα "κοψε το Wiki, σου κανει κακο" που πιπιλανε ολοι οι commentακηδες. Καθε 2-3 αρθρα προαγω τον σκεπτικισμο κι εσυ πιστευεις οτι βασιζομαι σε οτι μου λεει ο πρωκτος της πληροφορησης που λεγεται ιντερνετ;

    Και το ξερω οτι ο ψυχροπολεμικος ανταγωνισμος ηταν η κυρια κινητηρια δυναμη για την εξερευνηση του διαστηματος απο τα 50s μεχρι τα μεσα των 80s. Αν μια χωρα ειχε πυραυλους να στειλει κοσμο σε τροχια, σημαινε οτι ειχε και πυραυλους να στειλει πυρηνικα στις πολεις σου. Ε ΚΑΙ;!; Τοσα και τοσα προγραμματα εγιναν χωρις αυτη τη νοοτροπια. Προφανως και θα πεσουν τα λεφτα και οι ρυθμοι οσο ο ψυχροπολεμικος ανταγωνισμος πλησιαζει το μηδεν, αλλα ποτε δε θα εξαφανιστουν. Η ανθρωπινη περιεργεια και το εξερευνητικο πνευμα δεν περιμεναν ουτε τον Χρουτσοφ, ουτε τον JFK για να βρουν τροπο και τοπο εκφρασης. Αυτο ακριβως εκφραζω και με τη φωτοσοπια του LHC στο τρικυκλο και το σχετικο κειμενο απο πανω.

    Και τελος, αν ειχα ενα ευρω καθε φορα στην ιστορια που ειχε ειπωθει η ατακα "η δυνατότητα του ανθρώπου φτάνει σε ένα τέλμα και δυστυχώς δεν μπορεί να πάει παραπέρα", θα εβγαζα μονος μου την Ελλαδα απ' το ΔΝΤ. Τετοιες νοοτροπιες σαν τη δικη σου ερχονται και κανουν σκονη ολοι οι "αρχιδαραδες" που περιγραφω στο αρθρο μου. Και γι αυτο ειναι εξισου πολυτιμοι με τα εξερευνητικα ρομποτ, παρολο που δε συνεισφερουν εξισου στην καθαρη ανθρωπινη γνωση και υλικη προοδο.

    ReplyDelete
  101. Ναι, Aνώνυμε 1:47, το ίντερνετ λέει μαλακίες για το διάστημα.

    http://www.ted.com/talks/lang/eng/peter_diamandis_on_our_next_giant_leap.html

    Βλάκα.

    -Καραχρηστιώτης

    ReplyDelete
  102. Το δίλλημα "Τροφή για τον Τρίτο Κόσμο ή Διαστημικό Λεωφορείο" είναι και λίγο του κώλου.
    Το δίλημμα είναι:
    Βγαίνουμε στο Διάστημα μπας και μπορέσουμε και γίνουμε περισσότεροι από τα 8 δις που χωράει ο πλανήτης;
    Η ψοφολογάμε σαν τους αρουραίους από το συνωστισμό, την έλλειψη πόρων και τον brown tech φασισμό;

    Για να μην πούμε ότι όσο δε διασπειρόμαστε στο διάστημα, ο πολιτισμός (και κάθε μορφή ζωής αποτελούμενη από >1 κύτταρο) κιδυνεύει από την όποια διαστημική κοτρώνα θα μας έρθει στο κεφάλι. Τουλάχιστον τρείς περάσανε ξυστά από τη γη από τις αρχές του χρόνου.

    ReplyDelete
  103. Ανώνυμε133 μόλις χθες αιωρήθηκα μέχρι τον Άρη. Είμαι bot.

    Ανώνυμε147 ευτυχώς που δεν βρίσκονται άνθρωποι σαν εσένα στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

    ReplyDelete
  104. Κρίμα και μικρή ήθελα να γίνω αστροναύτης!

    ReplyDelete
  105. Κοίτα να δεις Μιχάλη θα σου απαντήσω για ακόμη μία φορά όχι για να κλέψω τον χώρο των comments σου αλλά γιατι οφείλω να ανταπαντήσω:
    H Αμερικάνικη οικονομία είναι σε κατάσταση τραγική και η χώρα εάν δεν δοθεί λύσει θα χρεοκοπήσει για αυτό άλλωστε υπάρχει η τελευταία διαμάχη περι οικονομικών μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατών.
    Δεν σου προσάπτω τίποτα αλλά επειδή ξέρω ότι δεν πας στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου σου ή του Δήμου σου εικάζω ότι μία εκ των βασικών πηγών σου είναι το internet.Oσο για το wiki εσύ είπες έγω δεν το ανέφερα καν.Ο συλλογισμός περί τροχιάς και πυρηνικών είναι ακαταλαβίστικος κατ εμε τουλάχιστον.Λέγοντας για το τέλμα εννοώ ότι ο άνθρωπος οιονομικά αλλά και από άποψη δυνατοτήτων έχει όρια και με αυτό θέλω να σου πω ότι απλά το να στείλεις μία αποστολή στο φεγγάρι επανδρωμένη θέλει τόσο πολύ κόπο και χρόνο.Οι επανδρωμένες αποστολές σε μακρινους πλανήτες δεν είναι ακόμη εφικτές.Δεν εκφράζω ηττοπάθεια ή κάτι άλλο απλά προσπαθώ με όμορφο και ωραίο τρόπο να σου πω ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους έχει καποια κολλήματα που πρέπει να προσπεράσουμε.Όπως όταν ανακαλύφθηκε το DNA οι επιστήμονες νόμισαν ότι βρήκαν και την θεραπεία του καρκίνου έτσι και η διαστημικές επανδρωμένες εξερευνήσεις βρέθηκαν στο στάδιο του τέλματος.Όταν αυτό ξεπερασθεί τότε θα συνεχίσει η εξέλιξη του κλάδου.ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΑ ΌΤΙ διακειμαι ευνοικα σε αυτό το τέλμα.

    ReplyDelete
  106. Pantos kati teleutaio na min to kourazo.De katalaveno giati oli auti i kavla?Esi den eisai misanthropos?De thes na psofisei to 99,999999999% ton zontanon organismon giati sou tin spane?Tote ti se koftei gia to mellon tis xioumane raiser?5-10 atoma de thes na minoun sto planiti na se serviroun fagita kai na se viazoun(vlepe Ermolaos o bixtis kai Silas o kataxtitis) kai ola kala?
    Apla eisai ena antiviotiko pou megalose me star trek kai obi two kai eskages dinamitakia kai pirkavlakia stin anastasi.Mazi sou kai ego ta ekana,otan imoun 12.Ksanaleo ante diakopes mirmigkofage kai girna misanthropos giati den aksizei na se vrizo gia tetoia paparothemata.Pou tha pas Augousto?Cape Canaverallator kai etsi?Eisai zavos re file kai eisai kai atimouliko.Psofa tora.

    ReplyDelete
  107. Α! ΚΑΙ είναι χρουΣτσοφ (πολιτικός επιστήμων ων δεν μπορώ να βλέπω τέτοια μου πέφτουν τα μαλλιά)

    ReplyDelete
  108. File 1451 an aiorithikes xthes ston Ari den eisai bot eisai arximalakas.

    ReplyDelete
  109. Το διλλημα δεν ειναι ο τριτος κοσμος, ο τριτος κοσμος ειμαστε εμεις, με το εβραικο χρηματοπιστωτικο συστημα αγκαλια πληρωνουμε για να μαθαινουμε αβουογουδου αντι για αλφα βητα, να αναπνεουμε μονοξειδιο, να τρωμε χημικα να πινουμε χλωρια, να πηδαμε HIV και να ψοφαμε απο καρκινους.

    Το πραγματικο διλλημα που εχουν εκφρασει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ επιστημονες ανα το κοσμο και ασχετοι μεταξυ τους ειναι οτι οι επανδρωμενες αποστολες σε αυτη τη φαση και εποχη δεν εχουν να προσφερουν τιποτα ουσιαστικο. Εχουν επανειλλημενα τονισει οτι εχοντας θεσει τα ορια περα απο το ηλιακο συστημα, οι επανδρωσεις αυξανουν οχι μονο το κοστος, αλλα και τις δυνατοτητες ασχετως κοστους, καθως και τη πιθανοτητα αποτυχιας. Καλα τα λες στο αρθρο σου ως επι των πλειστων αλλα δε πρεπει να ξεχνας οτι το διαστημα ειναι απιστευτα αφιλοξενο και δεν ειναι παραλιακη να μπεις στο καρο σου να αρχισεις τις σουζες. Αν θελουμε να φτασουμε παραπερα ΠΡΕΠΕΙ να το κανουμε με ρομποτ. Σαφως το οικονομικο ειναι ενα θεμα αλλα ειναι ενα μερος και οχι τοσο μεγαλο. Ηδη βρισκονται σε πορεια οχηματα με αναζητηση απαντησεων που ενδεχομενως θαχουν μηδενικο κερδος περα της ανεκτιμητης γνωσης, και νεα προγραμματα σχεδιαζονται διαρκως, ΚΑΙ απο τη NASA.

    ReplyDelete
  110. Χιούστον ...

    http://www.youtube.com/watch?v=4KEueJnsu80

    ReplyDelete
  111. zoumetral σε ευχαριστώ για καλά σου λόγια.

    ReplyDelete
  112. Παρα πολυ καλο το αρθρο .Κανονικα θα επρεπε ολους να μας ενδιαφερει κατι τετοιο αλλα οι περισσοτεροι δεν εχουν καταλαβει ποσο τιποτα ειμαστε μροστα στο συμπαν . το θεμα του διαστηματος και της εξερευνησης του θα επρεπε να ειναι το πρωτο που θα μασ ενδοιαφερει στην συντομη και αχρηστη ζωη μας ,μπασ και εξελιχθουμε λιγο σαν ειδος...εγω απορω γιατι η νασα πληρωνει για τα προγραματα της αφου εκπληρωνει το στοχο της ανθρωποτητας,αν ειναι το προβλημα τα λεφτα(χαρτια)ας κατασκευασουν τις μαλακιες τα λεφτα και να τα δωσουν ..

    ReplyDelete
  113. Δεν διαβάζω το blog σου επειδή μου αρέσουν οι απόψεις σου. Έχω τις δικές μου. Το διαβάζω για να γελάω και από αυτή την οπτική γωνίαήταν απάισιο το άρθρο. Το ότι θήγεις σοβαρό θέμα δεν πάει να πει ότι πρέπει να το γράψεις λιγότερο αστείο.

    ReplyDelete
  114. Highway To Kapota

    ReplyDelete
  115. και ξερεις ποιος φτεει γι'αυτη την καταντια? ΕΣΥ! και εγω και ολοι οι 30αριδες του σημερα που δεν καναμε/κανουμε τπτ για να τα προστατευσουμε και απλα δεχομαστε ολοι αυτοι οι ποροι να σπαταλώντε για μαλακιες...

    ReplyDelete
  116. tsompanis...
    και να ήθελα να πω τον δικό μου προβληματισμό,με τόσα βρισίδια που ρίχνεται στον δημιουργό του άρθρου,αφήστε το καλύτερα....

    πουθενά πλέον δεν μπορεί κανείς να μιλήσει πολιτισμένα...'εστω και να διαφωνήσει
    ο ελληνάρας μια ζωή θα είναι πέρα απο ξερόλας και κάφρος,ούγκ,πίθηκας και καθυστερημένο μπάσταρδο μιας απροσδιόριστης φάρας.
    το να ψάχνει κανείς απόγονους του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη,έστω και του Αριστοφάνη,πλανάται πλάνην οικτρά
    χωριατάκια που κόβατε στο χωριό σας και τον πατσά με το ψαλίδι... άει σιχτίρ!!

    ReplyDelete
  117. καλά κάτι σχόλια ανώνυμων εδω μέσα, όλα τα λεφτά... κάτι για εβραιομασόνους της νάσα, κάτι οτι δε πήγαμε στο φεγγάρι, κάτι οτι δε μας νοιάζουν οι αμερικάνοι και τα προγράμματα τους, αρκεί να τρέφεται ο φτωχός κοσμάκης με μπρόκολα απο το να ξοδευτούν σε εξερεύνηση του διαστήματος... δείχνουν πόσο γίδια παραμένουμε, ειδικά στην ελλάδα το iq και η κοινή λογική έχουν πέσει πολύ. δεν είναι τυχαίο που χρεωκοπήσαμε, και καλά κάνουμε που τρώμε σκατά και θα τρώμε για πολύυυ καιρό ακόμα όπως μας αξίζει.

    ReplyDelete
  118. HURRRRRR DURRRRRRRRR

    HOMO GRECANIENSIS Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΙΘΗΚΑΝΘΡΩΠΟΣ

    ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΙΑΣΟΥΝ 9ΧΡΟΝΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ

    ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΥΣ ΜΕ ΑΚ47 ΣΤΗ ΣΟΜΑΛΙΑ? ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΙΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΣΟΜΑΛΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

    ReplyDelete
  119. Πάντως Mikeius σου έχει ξεφύγει ένα είδος τζιβάτου που τείνει να εκλείψει. Ο 30ρης που ακούει psy/goa/trance και άλλα είδη 150+ bpm με σιτάρ και άλλους ήχους εξ ανατολής, και καταναλώνει μανιωδώς μανιτάρια, περίεργα κουμπιά, lsd, και ψυχεδελικά ναρκωτικά γενικότερα.

    Έχω χρόνια να συναντήσω τέτοιους και να ακούσω ιστορίες για τον πεφωτισμό του goa gil, και το πόσο γαμάτα ήταν στη σαμοθράκη το 98.

    ReplyDelete
  120. Στο διάολο η NASA και τα αρχίδια οι Αμερικάνοι.
    Μη σώσουν και ξανακάνουν τίποτα με το διάστημα.
    Στο διάολο.

    ReplyDelete
  121. den exoumai pai akoma sti selini,to exo di se ntokimantair. alei8ia.
    glou glou

    ReplyDelete
  122. Bravo file.

    To kalytero sou post.

    ReplyDelete
  123. Το άρθρο γάμησε! Μπράβο ρε Mike...
    Και όσοι κράζετε ότι δεν έχει humor/βρισιές, ότι δεν είναι στο πνέυμα του blog κτλ., προφανώς δεν έχετε καταλάβει τίποτα για το blog που διαβάζετε και τον συγγραφέα του. Κρίμα.

    ReplyDelete
  124. Είναι η πρώτη φορά που ανατριχιάζω με οποιαδηποτε άλλη μορφή τέχνης εκτός από μουσική. RESPECT. Σε νιώθω, παρότι δεν συμφωνώ μαζί σου. Αυτο δε σημαίνει ότι θα πιάσω να σε βρίζω επειδη διαφωνώ, ή ότι θα πω σαν κάτι άλλους "χάλια αυτό το ποστ, έχεις άδικο, τα υπόλοιπα γαμάνε.
    Μια που άρχισα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πολλοι commenters λένε "mike σε παρακαλώ μην με βρίσεις" λες και έχει σημασία! Δυστυχώς οι περισσότεροι αναγνώστες σε διαβάζουν μόνο για να γελάνε, και αυτο φαίνεται στα ως άνω (και τα κάτοθι) σχόλια. Προσωπικά, όπως ξαναείπα, διαφωνώ, γιατί πιστεύω ότι ταίζοντας τον τρίτο κόσμο σε 25-30 χρόνια ο "τρίτος κόσμος" θα είναι "πολιτισμένος", τονώνοντας την οικονομία και βοηθώντας στην εξερεύνηση του διαστήματος.

    ΥΓ. Mike σε παρακαλώ μην με βρίσεις!
    ΥΓ2. Γράψε για το dota πόσο μαλακία είναι!
    ΥΓ3. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος με IQ άνω του 4 κατάλαβε την ειρωνεία στα παραπάνω υστερόγραφα.
    ΥΓ4. Στη μνήμη του Liberis!

    ReplyDelete
  125. mikie χαλάρωσε ...με το νέο budget ακυρώθηκε το Constellation. Ωστόσο η νομοθεσία που ακύρωσε το budget κρατάει εν ζωή τα Aris1-5 . Ταυτόχρονα το Constellation πάει για αναθεώρηση για το budget του 2011 . Το ζουμί πίσω από το Constellation είναι τα Ares .Αυτά δεν καταργούνται γιατί δεν τους συμφέρει να τα καταργήσουν, είναι ότι καλύτερο και αξιόπιστο έχουν . Οπότε chill ,το USS Enterprise (NCC-1701) έχει ακόμα ελπίδες. άντε τα λέμε

    ReplyDelete
  126. "Anonymous said...

    katarxas to video einai fake, oloi kseroume oti pote den phgame oute sto feggari oute sto diasthma. mhn masate ta psemmata tous. den einai dynaton na pame sto feggari h sto diasthma, eimaste anthrwpoi, exoume periorismenes dynatothtes. kai pou petame kala na lete.
    July 22, 2011 1:47 AM "

    Μα, φυσικά και ποτέ δεν πήγαμε στο φεγγάρι ούτε στο διάστημα. Όλοι ξέρουμε ότι όλος ο κόσμος που κοιτάει έναν πύραυλο δυσεκατομμυρίων δολλαρίων να απογειώνεται έχει εκτεθεί πρώτα σε ουσίες που τον έχουν ψεκάσει και τον έχουν κάνει υποχείριό τους οι Αμερικάνοι. Επίσης, δες αυτό: http://oynagki.pblogs.gr/files/f/148494-Untitled-2.gif
    Πιστεύω πως θα σε εκφράζει.

    "Anonymous said...

    Ευτυχως αταματησε αυτη η μαλακια, τι σκατα θελουμε στο διαστημα, να το κανουμε σαν τα μουτρα μας οπως τη Γη?

    Πεταμενα λεφτα ηταν για για τοσα χρονια.

    Νικος"

    Ναι, Νικολάκη πάμε στο διάστημα για να το κάνουμε σαν τα μούτρα μας, όπως τη Γη. Αρχικά, γιατί δεν έχεις καταλάβει ότι ο άνθρωπος θα συνεχίσει να γαμάει τη Γη και γενικότερα το σύμπαν, αρκεί να ζήσει και μάλιστα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο? Και, εκτός από αυτό -που είναι άλλωστε και ο σκοπός του ανθρώπινου γένους- η πλάκα είναι ότι το διάστημα δεν θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε- απλώς κάνουμε έρευνες και πλουτίζουμε τις γνώσεις μας! Και, όχι, οι γνωσεις ΔΕΝ είναι πεταμένα λεφτά και είναι σημαντικότερες από τις ζωές κάποιων ανθρώπων που δεν συμβάλλουν στο καλό της ανθρωπότητας (π.χ. κάτοικοι του 3ου κόσμου). Τους γράφω στα αρχίδια μου τους τριτοκοσμικούς που ψοφάνε σα σκυλιά για 2 λόγους: 1ον δεν συμβάλλουν στο καλό της ανθρωπότητας, καμία επιστημονική έρευνα, συνεισφορά στον πολιτισμό, στις τέχνες, στη λογοτεχνία κ.λπ.. Και δεν είπα ότι πρέπει να γίνουν το ίδιο με τους δυτικούς. Αλλά κάνε κάτι ρε πούστη! Δείξε μου ένα σημάδι ότι αξίζει η ζωή σου λίγο! 2ον γιατί, αφού δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον, γαμάνε όλη μέρα και όλη νύχτα μέχρι αιμοπτύσεως. Με άλλα λόγια ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΓΗ, διογκώνοντας συνέχεια το μεγαλύτερο πρόβλημα της γης- τον υπερπληθυσμό.

    Any questions?


    ΥΓ. : Ρε Mikeius, λύσε μου μια απορία.. Γιατί το blog σου είναι γεμάτο με ημιμαθείς λιακόπουλους που η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών τους είναι ο γέροντας Παϊσιος?

    ReplyDelete
  127. Ειδες λαο που εχω;

    ReplyDelete
  128. nomizw oti de ftaine oi katoikoi tou tritou kosmou pou vriskontai se auti ti katastasi ki an den isxuei auto toulaxiston sigoura kapoioi de ftaine alla gt na thusiasoume dld autous kai na min thusiaseis esu liges apo tis aneseis sou wste kai na swthoun autoi kai na eksereunisoume kai to diastima?

    ReplyDelete
  129. Ρε μαλακες. Γιατι ολοι αναλυετε σοβαρα το "τριτος κοσμος vesrus διαστημικη εξερευνηση" λες και ο μικε μιλουσε σοβαρα; Ο ανθρωπος γραφει οταν αναφερεται στο οικονομικο κομματι: "οι αποζημιώσεις στους μεγαλο-καρχαρίες της Wall Street και τα δυο-τρία παραπάνω F-22 το χρόνο δε μπορούσαν να περιμένουν;;;". Επισης, πιο κατω βλεπω το αποκαλει "ψευτο-δίλημμα της πούτσας". Συμπερασμα: μπορουμε και τα δυο. Μαθετε αναγνωση.

    ReplyDelete
  130. Ποσο δίκιο έχεις ρε Mikeius.Και γω τα ίδια σκεφτόμουν όταν το άκουσα

    ReplyDelete
  131. enw san blogger kai san ekpompi GAMAS arketa apo ta atoma pou mazeueis einai epiikos ILITHIA! exei simasia to an eisai asteios i oxi? egrapses ena apo ta kalutera ar9ra sou kai to MONO SE OLOKLIRI ELLADA SXETIKA ME TO 9EMA! apo emena sugxaritiria

    ReplyDelete
  132. esu mr Τους γράφω στα αρχίδια μου τους τριτοκοσμικούς που ψοφάνε σα σκυλιά.....pigaine des photos tou kevin carter...kai ela pes mou an geniosoun esu ekei pera...tha itheles o kathe malakas me tis aneseis tou na tous grafei sta arxidia tou olous tous tritokosmikous pou psofane sa ta skulia???

    ReplyDelete
  133. ΡΕ MIKEIUS, ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, ΤΩΝ Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ω Ν, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ. ΤΑ ΖΩΑ, ΜΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ... ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ...

    ReplyDelete
  134. MAGA EISAI THEOS KAI APISTEYTOS KAGOURAS KAI SE PAME OLOI EDW STHN PAREA MOU....KALOI MALAKES EIMASTE KAI EMEIS....ALLA RE PAIDI MOU STO MPRAF 13 (MALAKIA ME NEKRA PAIDIA APO TO BAGLADES?????XAXAXAXAXAXAXAXAX TI PERGOLAS EISAI???XAXAXAXAXAXA KALA TA XWNEIS STIS POUTANES KAI KALA KANEIS KAI MAS VAZEIS KAI EMAS TOUS GROTHOUS STHN THESH MAS KEEP WRITING....TO NOU.....

    ReplyDelete
  135. Thlipsi re poysth eiste. Ti na milisei kapoios k na pei, gia aytomata robot Von-Neumann, gia elleipsh magnhtikwn monopolwn epeidh eikazoyn oti einai kaysima k oxi epeidh apagoreyontai logw plhthorismoy, gia epikoinwnia mesw desmwn netrinwn panw apo kapoia GeV poy tha einai profanes oti den einai apo fysikh phgh?

    The Eerie Silence (Paul Davies)

    Feynman_gr

    ReplyDelete
  136. Γαμώ τον γέροντα Παίσιο και τους Λιακοπουλεους.

    ReplyDelete
  137. re ama den exete kati na peite parapano apo "po mikeus eisai gamatos" kai poso simfoneite me to ar8ro gia na dei3ete ti mages kai eleu8eroi stoxastes eiste apla vouloste to na mporoume na diavasoume ta comments...

    ReplyDelete
  138. Βρε παιδία, καλές είναι οι επανδρωμένες αποστολές, αλλά καταντάει κάπως κιτς για το θεαθήναι να 'στέλνουμε' κάθε τόσο πορτοκαλοχρυσόμπιζες στις σελήνες... Όσο κι αν χαλάει το σαι φάι όνειρο η αστροναυτική είναι η κορυφή του παγόβουνου με βάσεις αστροφυσικές, αστρονομικές... Η "θεωρητική"(επίγεια) έρευνα επιτελείται με αρκετές αξιώσεις και επαρκή μυαλά. Συν τω χρόνο θα αποτελματωθεί το θέμα, θα μπορούν να τους εστείλουν ακόμη μακρύτερα και θα επανεκκινησουν οι αποστολές. Το συμπαν δεν ειναι ατλαντικός να τον εξερευνησουμε με την πιρογα του Κολόμβου, θέλει γερες βάσεις γιατί οι αποστάσεις είναι υπεράνθρωπες... Αν τώρα λάβουμε υπόψιν και την οικονομικοινωνικη νοημοσυνη των Αμερικλάνων....

    ReplyDelete
  139. Αν δεν πεις μια γενικευμενη μαλακια δεν την παλευεις.πρωκτος της πληροφορησης το ιντερνετ?δηλαδη αν εγω ανεβασω καπου το βιβλιο που αναγνωριζεις ως αξιοπιστη πηγη,θα σταματησει μετα να ειναι αξιοπιστο?εχεις πλακα δεν λεω,αλλα εισαι πιο γραφικος και απο τον αλεφαντο.

    ReplyDelete
  140. R.I.P. Ημουν και εγω εκει,μπροστα στην οθωνη του PC μου παρακολουθωντας εκεινη την livestream κηδεια... Α,και ειμαι 19 δεν ξερω αν σε παρηγορει...

    ReplyDelete
  141. re ai gamisou kai esu.

    ReplyDelete
  142. Vasika Mikeius h NASA isxurizetai oti h diakoph ektokseusewn diasthmikwn lewforeiwn den shmainei k diakoph epandrwmenwn apostolwn sto diasthma.
    check this out:http://www.nasa.gov/about/whats_next.html

    ReplyDelete
  143. xaxaxaxaxaxaxaxa

    ReplyDelete
  144. xaxaxaxaxaxaaa klaiw

    ReplyDelete
  145. mikeus , perimenoume to epomeno arthro sou pio poly k ap to Diablo 3

    ReplyDelete
  146. Χαρακτηριστικό επίπεδο συζήτησης σε μπλογκς οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ:

    o Omadeon στο http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comments έγραψε:
    13/06/2012 at 22:58
    Αντε και γαμήσου από δω χάμου που “πρέπει και να πάρω θέση”…
    Είσαι και ΠΟΛΥ μουνόπανο να χαρακτηρίσεις ΕΣΥ, το νεο-φιλελεύθερο τσουτσέκι αυτό εδώ το μπλογκ.

    ΔΕ σου φτάνουν όλα τα κανάλια και οι τόνοι προπαγάνδας που προωθούν τις άρρωστες μνημονιακές “απόψεις” σου? Σιγανό ποταμάκι, άη σιχτίρ κι από μένα λοιπόν. Στα μπλογκ ΔΕΝ περνάνε τέτοια κόλπα.

    Απάντηση
    o Ο Αιρετικός στο http://omadeon.wordpress.com/2012/05/02/catastroika-etc/#comments έγραψε:
    13/06/2012 at 23:03
    Σαμαρικέ προπαγανδιστούλη της πορδής, σου απάντησα ήδη. Μην ελπίζεις ότι θα έχεις την τελευταία λέξη. Πάρε τον πούλο μαλάκα. Τους σαμαρικούς εκβιασμούς να τους αφήσεις στην άκρη – ούτε ο Σόιμπλε δεν τολμά πια να τους ξεστομίσει. Τράβα λοιπόν καλύτερα να κλαφτείς για τους θολοκουλτουριάρηδες συριζαίους που προπηλακίζουν κακόμοιρους μνημονιακούς. Τράβα στο antinews, στο olympia.gr… Σου ταιριάζουν πιο πολύ αυτοί οι χώροι. Και δεν απάντησες για τις συνεργασίες της παράταξής σου με τη Χρυσή Αυγή. Καλά ρε, είστε τόσο ξεφτίλες εκεί στη ΝΔ ώστε συνεργάζεστε ανοιχτά ακόμα και με τους Ναζί; Παλιά τουλάχιστον γαμώ το ξεσταύρι μου το κάνατε στη ζούλα μη σας πάρει κανείς χαμπάρι. Τόσο απελπισμένοι είστε ρε άχρηστοι γαμώ τα κουμπαράκια σας και τα “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”; Άντε μου στο διάολο γελοίε.

    ΥΓ. Τα ξεχέσματα που σου ρίχνω, ελεεινέ εκβιαστή της πορδής που η ύπαρξή σου είναι το καλύτερο επιχείρημα υπέρ των εκτρώσεων και της αντισύλληψης, τα έχω ήδη συζητήσει με τον omadeon. Και λίγα σου έχω ρίξει μαλάκα. Συμφωνούμε και οι δυο απόλυτα. Η γραμμή μας ήταν πάντα: μηδενική ανοχή στους ψεύτες, τους εκβιαστές, τους συκοφάντες και τους προπαγανδιστές (και ειδικά τους μουλωχτούς σαν κι εσένα). Ας πρόσεχες.

    Τα’θελε ο κώλος σου.

    ReplyDelete