Monday, February 14, 2011

Είσαι λευκός. Και Έλληνας. Και βλάχος. Τελεία.

Οι εναλλακτικές μόδες που έρχονται και παρέρχονται στη χώρα μας, συνήθως με ενάμισι έως δύο χρόνια καθυστέρηση σε σχέση με το εξωτερικό, έχουν την τάση να παρασύρουν τα θύματά τους σε μια μαζική αυταπάτη: ότι άλλαξαν στυλ, συνήθειες, ιδιοσυγκρασία, εθνικότητα ή ακόμα και φυλή εν μία νυκτί. Hipsters, τζιβάτοι και λοιποί alternativάδες ανά την Ελλάδα μαγεύονται από την κουλτούρα του διαφορετικού και την μητέρα Γη και το κάλεσμα του παγκόσμιου χωριού που λέγεται Ανθρωπότητα και... ΟΚ, επειδή κινδυνεύω να ξεράσω το κεντρικό νευρικό μου σύστημα, σταματάω τον ειρμό. Διπλό Enter.


Το θέμα μας σήμερα όπως καταλάβατε είναι οι alternative douchebags, ή alt-bags όπως συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε εδώ και 3 δευτερόλεπτα. Ο σωστός alt-bag είναι τόσο μοδάτος, που αλλάζει αμφίεση, χτένισμα και ιδεολογία συνέχεια, ακριβώς για να μην τον πούνε μοδάτο. Όσο διαβάζετε αυτήν την πρόταση, έχει επαναφέρει στη μόδα το μουστάκι, το έχει βαρεθεί και το έχει ξανά-επαναφέρει, αυτή τη φορά ειρωνικά.  Όταν είχε βγει το Αμελί, μάθαινε Γαλλικά και κυκλοφορούσε στο δρόμο με ποδήλατο με καλαθάκι μπροστά. Μετά χτύπησε η Ισπανο-Λατινοαμερικανιά και ο alt-bag μετατράπηκε σε alt-Τσε-bag, κρεπαλιάζοντας στα κάμπινγκ μέχρι να του φυτρώσει δεύτερη πλάτη απ' το αραλίκι. Τώρα έχει φάει σήμα με το Βερολίνο, το steam-punk, τα new-80s και τις αφίσες με αντιασφυξιογόνες μάσκες.


Όπως βλέπετε είναι σχεδόν αδύνατο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τι εστί alt-bag, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Ο τύπος είναι χαμαιλέοντας! Αλλά κατά βάθος, πίσω από τα γυαλιά με τον χοντρό σκελετό, κρύβεται ένα μυαλό που, θέλει δε θέλει, ακολουθεί μερικούς βασικούς κανόνες. Ας αποπειραθούμε λοιπόν να σπάσουμε αυτά τα γυαλιά με μια καλοζυγισμένη μπουνιά στα μούτρα και να εξερευνήσουμε λίγο πιο βαθιά αυτούς τους κανόνες. Και επειδή εδώ δεν είναι Λαογραφικό Μουσείο, αλλά το Φάε ένα motherfucking μαλάκα, οι κανόνες θα παρουσιαστούν με τη μορφή που επιλέγω σχεδόν πάντα: ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΓΕΙΩΣΗ! Πάμε λοιπόν.


Αγαπητέ alt-bag:



- Ένα μπλουζάκι είναι απλά ΕΝΑ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ!
Με εξαίρεση την κελεμπία και το Snuggie, το t-shirt σχεδιάστηκε για να είναι το πιο απλό τεμάχιο ρουχισμού που μπορεί να έχει κάποιος. Ένας κορμός, δυο μανίκια και μια τρύπα για το κεφάλι πάνω-πάνω. ΑΛΛΑ ΟΧΙ! Το μπλουζάκι για σένα είναι μια έκφραση ταυτότητας και μια επίδειξη του πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις για την απόκτηση ακόμα και του πιο casual αντικειμένου. Μπλουζάκια με ειρωνικές ατάκες τύπου "My other t-shirt is a Prada" ή "Just say NO to drugs" έχουν την τιμητική τους. Αλλά το τελευταίο hot item είναι ξεθωριασμένα κουρέλια με στάμπες από μάρκες που δεν κυκλοφορούν πια, τα οποία χρησιμοποιούσε ένας χοντρός επί 20 χρόνια για να σκουπίζει τα αυνανο-χύσια από τον αφαλό του. Με μια λέξη, vintage. Με τρεις λέξεις, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!


- Το λάτιν είναι απαίσιο
Τι ακριβώς προσπαθείς να αποδείξεις πηγαίνοντας σε λάτιν μπαράκια; Ότι είσαι πολυ-πολιτισμικός; Πίστεψέ με, η ασπρουλιάρικη φάτσα σου σε τέτοια μαγαζιά είναι το ίδιο ευπρόσδεκτη με έναν αυτοκτονικό ΜΑΤατζή στα γραφεία της Ιπποκράτους (ΚΑΙ πολιτική στη μπλογκάρα μου! ΤΡΕΜΕ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!!!) Anyway, αν δεν είσαι κάποιος συνδυασμός "γυναίκα-ξανθιά-πουταναριό-μεθυσμένη", απλά απομακρύνσου. Εκεί μέσα, σε βλέπουν σαν χαζή τουρίστρια που ψάχνεται να γαμηθεί. Αν όντως πας γι' αυτό, με γεια σου με χαρά σου. Αλλά τα μαθήματα χορού που κάνεις εδώ και ένα χρόνο, προετοιμαζόμενη για κάποια φαντασίωση με τον Μπαντέρας look-alike δεν εντυπωσιάζουν τους λατινο-κάγκουρες.


Και ναι, ΕΙΝΑΙ ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ! Επειδή εσύ είσαι ανεγκέφαλη και ψαρώνεις με τα Ισπανικά, δεν αναιρεί το γεγονός. Είναι εξίσου γλιτσοκάγκουρες με τον κάθε Μπουρναζιώτη που έχει φράχτη, στρογγυλοφάναρο και ασημί σπορτέξ που καθρεφτίζουν τα φώτα του αμαξιού μου. Και ας μην ξεχάσουμε το σημαντικότερο για τα λάτιν: ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ! Είναι τα αντίστοιχα κλαρίνα της Νότιας Αμερικής. Και δεν βλέπω κανέναν Βραζιλιάνο ή Αργεντίνο να πασχίζει να μάθει μπάλο, σούστα και χασαποσέρβικο. Ούτε λατίνους με κοτσίδες και παντελόνια ως τον αφαλό να κάνουν ουρές έξω απ' τη Μποέμισσα. Παραδειγματίσου.



- Υπάρχει και η βρύση
Αααχ... Πόσο αθώα ήταν τα πράματα πιο παλιά. Κάποτε έπαιρνες ένα ποτήρι, το έχωνες κάτω απ' τη βρύση και ώ του θαύματος, νερό! Αλλά αυτό παραήταν απλό για σένα, ε πιτσιφρίγκο; Έπρεπε να πείσεις τον κόσμο ότι πλέον μετράει να βγαίνεις έξω και να ΨΑΧΝΕΙΣ το νερό σου, όπως έκανε ο Κρο-Μανιόν, ο Χόμο Ερέκτους και το Κογιότ όταν έπιανε φωτιά ο κώλος του. Τώρα, μόλις μια δεκαετία αργότερα, βλέπω να πουλάνε μπουκαλάκια νερό στα METROPOLIS!!!
Πας καλά ρε μαλάκα; Δεν πα να αρμέξεις καμιά γίδα λέω 'γώ, που θέλεις και οξυγονωμένο νερό; Όταν γίνω Βασιλιάς της Γης, το πρώτο πράγμα που θα φύγει είναι τα τρεντο-εμφιαλωμένα. Ούτε ποτήρι δε θα έχεις ρε τιποτένιε. Έτσι θα σ' αφήσω να πίνεις νερό κατευθείαν απ' το λάστιχο στην αυλή.



- Η ασιατική κουζίνα είναι για τον πούτσο
Παρά το όποιο τσιρλιπατί κι αν μου προκαλούν ενίοτε, ακόμα κι εγώ μπορώ να εκτιμήσω 2-3 βασικά πιάτα με νούντλς. Μόνο που αυτές οι συνταγές είναι η "ασφαλής" ασιατική κουζίνα. Στην ουσία είναι μακαρόνια με κοτόπουλο και πιπεριές. Η αληθινή ασιατική κουζίνα ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ!!! Είναι σαν την καριέρα της Κοκκίνου: το γεγονός ότι την έχουμε συνηθίσει δεν αναιρεί το πόσο αναίσχυντη κόπια της Βανδή ήταν και παραμένει. Έτσι και το σούσι. Ναι, πλέον δεν εκπλήσσομαι όταν ακούω γι' αυτό, αλλά δε σταματάει να είναι ακριβώς το ίδιο ΩΜΟ ΨΑΡΙ ΜΕ ΦΥΚΙΑ που με αηδίασε την πρώτη φορά που το άκουσα!


Αν εσύ νομίζεις ότι εξερευνάς τα σαγηνευτικά μυστήρια της Άπω Ανατολής τρώγοντας κάτι που μυρίζει σαν σκουπιδοντενεκές από δρόμο που μόλις έφυγε η λαϊκή, πρόβλημά σου. Αλλά μην περιμένεις να σε θεωρήσω πιο "ανοιχτό σε ξένες κουλτούρες" επειδή ξαφνικά έμαθες να τρως με ξυλάκια, το αντικείμενο με τον μεγαλύτερο δείκτη ποζεριάς/χρησιμότητας! ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΤΩΡΑ! Μην ακούω δικαιολογίες ότι κάποια συγκεκριμένα φαγητά τρώγονται πιο εύκολα με ξυλάκια ή ότι οι Γιαπωνέζοι τα μαθαίνουν από μικροί, όπως εμείς το κουτάλι, άρα δεν έχουν διαφορά. ΕΧΟΥΝ! Δώσε ξυλάκια και κουτάλι σε έναν αντικειμενικό κριτή. Κάποιον που μέχρι πριν έτρωγε με τα χέρια, όπως ένα μωρό ή ένας Ζουλού της Καλαχάρι και μετά από μερικές μέρες ρώτα τον αν τα ξυλάκια ήταν το ίδιο εύκολα στη χρήση. Μαλάκα! Ποζερά! Vince Neil! 


Και μια και είμαστε Ασία μεριά, δυο λογάκια για το φενγκ σούι. Αν βγάλεις στην απ' έξω τον όλο "αρχαίο μυστικισμό", το φενγκ σούι δεν είναι τίποτε άλλο παρά οδηγίες διακόσμησης από το πιο ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ, ντετέκτιβ Μονκ wannabe κιτρινιάρη στην Ασία! "Κάθε φορά που μπαίνεις σπίτι σου, πρέπει να τοποθετείς ένα αυγό στη μέση του σαλονιού, να βεβαιώνεσαι ότι όλα τα έπιπλα είναι σε παράλληλες ευθείες ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΤΑΣ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ, αλλιώς θα βεβηλώσεις την τιμή του σπιτικού! Αριγκάτο. Και τώρα πάω να δείρω τη γυναίκα μου". 


- Διάβασα το βιβλίο μετά την ταινία. ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΑ!
Μετά από την ανακάλυψη ενός indie συγκροτήματος πριν γίνει διάσημο, η ανάγνωση ενός βιβλίου πριν γίνει πετυχημένη ταινία είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα κάνεις στη ζωή σου. Κυρίως επειδή σου δίνει την ευκαιρία να πεις την αγαπημένη σου φράση: "Η ταινία δεν ήταν πιστή μεταφορά του βιβλίου". Όλοι το ξέρουμε αυτό εναλλακτικέ μου μπινέ. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ. Όταν πάω να δω ταινία, πάω εξαρχής να δω μια ερμηνεία του βιβλίου ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από τη δικιά μου επειδή, αντίθετα με σένα, πιστεύω ότι η άποψή μου για ένα έργο ΔΕΝ είναι η μοναδική που μπορεί να υπάρξει στον κόσμο. Μια μεταφορά πρέπει να είναι πιστή ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ, όχι στην πηγή ηλίθιε. Αλλιώς θα παίξει ένα βιβλίο στο σινεμά, αλλιώς στο θέατρο, αλλιώς στην τηλεόραση. Αν οι σκηνοθέτες ακούγανε κάθε φορά τη γκρίνια σου, η κάθε ταινία θα είχε πρωταγωνιστή εσένα καθισμένο σε μια πολυθρόνα να διαβάζεις το βιβλίο αυτούσιο για είκοσι ώρες. Που κατά βάθος, αυτό θες.


- Τι στον πούτσο έχεις πάθει με αυτήν εδώ τη μαλακία;
Δε γίνεται να μπω σε ένα Costa Coffee ή κάποιο άλλο παρόμοιο alt-bag στέκι χωρίς να δω 5-6 τρόμπες απ' το σινάφι σου να σκύβουν πάνω από ένα τέτοιο μπλοκάκι, συνοδευόμενο από λάπτοπ της Apple. Ευτυχώς το λογότυπο της Apple είναι φωτισμένο, οπότε μπορούν όλοι ακόμα και στο σκοτάδι να καταλάβουν πόσο μοναδικό τυπάκι είσαι, κι εσύ και οι άλλοι 25 που έχετε ανοιχτό Mac στην καφετέρια.


Ντάξει, το ξέρουμε ότι είσαι συγκλονιστικά δημιουργικό άτομο και δεν μπορείς να πιεις ούτε μισό καφέ χωρίς να σου έρθει να γράψεις ένα ποίημα ή ένα σενάριο για ταινία μικρού μήκους, αλλά γιατί πάντα στο συγκεκριμένο σημειωματάριο; Υποθέτω είναι πιο ακριβό από τον μέσο όρο και ήταν cool επειδή το πούλαγαν στα FNAC. Παρεμπιπτόντως, τι ωραία που ένιωσα όταν ΠΑΤΩΣΑΝΕ τα FNAC! Με τις μαλακο-εκθέσεις ερασιτεχνικής φωτογραφίας και τα book club και τις συναντήσεις ποίησης... Γαμώ τον πολυχώρο σου, μαλάκα τζιβάτε Γάλλε! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕ! ΠΟΥΛΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ!!! 


- Η "μαύρη μουσική" σου δεν είναι και τόσο μαύρη
Απορώ πώς την πατάω ξανά και ξανά και πιάνω μουσικο-συζήτηση με alt-bags. Και γιατί; Για να τους βλέπω να ξεροχύνουν τα σαλβάρια τους κάθε φορά που αρθρώνουν τις λέξεις "τζαααζ", "μπλουουουζ", "σόοοουλ" και "φάαανκ"! Το ξέρω φίλε alt-bag ότι με τέτοια ακούσματα νιώθεις λίγο πιο έθνικ, λίγο πιο urban. Κοινώς, λίγο πιο μαύρος. Ξέρεις όμως ποιοι ΔΕΝ, επαναλαμβάνω ΔΕΝ ακούνε jazz, blues, soul και funk;


ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ !


Ξέρεις τι ακούνε οι μαύροι; Lil' Wayne! Κι εσύ απολαμβάνεις ένα μουσικό ιδίωμα που έχουν σφιντζουρίξει στα σκουπίδια από τα 70s. Τρως αυτά που οι άλλοι πετάνε. Είσαι ο ρακοσυλλέκτης της μουσικής. Είναι σαν να έρχεται ένας μαύρος και να μου το παίζει μέταλο ακούγοντας Fleetwood Mac, Styx, Kansas και Steely Dan. Μοντέρνες επιλογές όπως The Roots και Mos Def απλά κάνουν τα πράγματα χειρότερα, μιας και οι παραπάνω μαύροι καλλιτέχνες είναι πιο λευκοί κι απ' τα σεμεδάκια που έπλυνε η γιαγιά με Ρολ.


- Οι εταιρείες δεν είναι ο Σατανάς
Το ξέρω ότι ο Michael Moore (πριν σταματήσει να είναι κι αυτός cool) σε είχε πείσει ότι οι εταιρείες αρέσκονται στο να πριονίζουν κουταβάκια στα δύο με γωνιοτροχό και να κάνουν ενέσεις ηρωίνης στο μαλακό κεφαλάκι ενός νεογέννητου, αλλά εδώ είναι Ελλάδα. Η εναλλακτική επιλογή είναι ο Έλληνας μικρομεσαίος επαγγελματίας. Και τελευταία φορά που τσέκαρα τι παίζει, ο Έλληνας μικρομεσαίος επαγγελματίας έκλεβε τον πελάτη με πεντέμισι ευρώ καφέ, δεν πλήρωνε τους υπαλλήλους του υπερωρίες ή βασικό μισθό, δεν κόλλαγε ένσημα ούτε με πιστόλι στον κρόταφο, άδειαζε όλα τα σκουπίδια του μαγαζιού κατευθείαν μες στο λαρύγγι της ντόπιας πανίδας και δήλωνε στην εφορία το ξενοδοχειακό του συγκρότημα ως "σνακ μπαρ".

Επίσης, ξέρω πόσο ανώτερος αισθάνεσαι όταν κάνεις μποϊκοτάζ στη Nike επειδή τα παπούτσια τους φτιάχνονται από ανήλικους εργάτες στον τρίτο κόσμο, αλλά σου έχω νέα κι από κει μεριά: Τα παιδιά που γλιτώνουν από τα sweat-shops, δεν τελειώνουν το 16ο Λύκειο Αντίς-Αμπάμπα και μετά γίνονται δικηγόροι και γραφίστες όπως θα ήθελες να νομίζεις. Δουλεύουν σαν τα μουλάρια στο οικογενειακό χωράφι / κοπάδι / ψαροκάικο και απολαμβάνουν την ίδια ακριβώς ψωμόλυσσα που θα τους προσέφεραν αγαπημένες σου εταιρείες όπως (ετοιμάσου για γείωση) η Apple! Ω, ναι μικρέ μου alt-bag. Η Apple, που την έχεις πιο ψηλά κι από τον Βούδα, τον Μπράχμα, τον Dawkins ή όποιον άλλο μη-Χριστιανικό Θεό εξερευνάς αυτόν τον μήνα, είναι μια αδίστακτη εταιρεία σαν όλες τις άλλες, με καπιταλιστικό πνεύμα, βρώμικες ανταγωνιστικές τακτικές και ναι, με δικά της sweat shops σπαρμένα ολούθε στον τρίτο κόσμο. Σκέψου το πριν βάλεις το ασημί αυτοκολλητάκι της στον προφυλακτήρα του Fiat 500 σου.



Σημείωση: το ξέρω ότι το αριγκάτο είναι Ιαπωνικό και ότι το φεγκ σούι είναι Βουδιστικό και δε συνδέεται απαραίτητα με την Ιαπωνία. Το έβαλα επίτηδες για παγίδα. Έτοιμος ήσουνα να το γράψεις το commentάκι σου, ε; Σκατιάρη...

329 comments:

  1. Πρώτος, γαμώ την πουτάνα μου!!! -Dee!! xDDDDD

    ReplyDelete
  2. mhn ksexnas tous koultouriarhdes genika oi opoioi lene.. OOO TEXNH!!! aYTO EINaI!!!! klp klp.. vlepe kynodontas

    ReplyDelete
  3. Dee μπράβο μαλάκα κέρδισες, πήγαινε τώρα με ένα τσιμπιδάκι να βγάλεις τις τρίχες απ'τα βυζιά τις μάνας σου, ανάπηρε!
    Μike καλός πολίτης, βλέπω δεν έχασες χρόνο!!!

    ReplyDelete
  4. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΑΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ "3ο ΣΧΟΛΙΟ" (ΞΕΡΩ...ΚΛΟΠΥ-ΠΕ'Ι'ΣΤ ΑΤΑΚΑ).....ΜΙΚΕ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΣ.....ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ....ΨΩΛΗ ΦΑΡΜΑΚΙ!!!ΕΥΓΕ!!!

    ReplyDelete
  5. re mike giati den grafeis poso gia ton poutso einai aftoi pou vgazoun to trademark tou blog tous se mplouzaki?

    ReplyDelete
  6. αναρωτιέμαι το εξής: κάθισες και υπολόγισες την παράγραφο με τα T-shirts να πέσει ακριβώς στο ύψος που βρίσκεται η διαφήμιση του T-shirt Mikeius ως υπόγειο αυτοσαρκαστικό σχόλιο;;;

    Κατά τα άλλα, έτσι μπράβο ρε πούστη Μικέ, μας είχες λείψει, μέχρι που σκέφτομαι να το πάρω το μπλουζάκι..

    ReplyDelete
  7. re mike, grapse gia to dota, poso malakia einai

    ReplyDelete
  8. "Δείκτης ποζεριάς/χρησιμότητας"

    Η μεγαλύτερη επινόηση του mikeius έβα!

    ReplyDelete
  9. Επίσης, έχουν φέρει στη μόδα -ξανά- το τσιμπούκι (αυτό που καπνίζεις, γιατί το "άλλο" δεν είναι ελεγκάντ).

    Όσον αφορά τη μουσική, αν και το παίζουν γνώστες, δεν έχουν δει ούτε κιθάρα από κοντά και όσοι από αυτούς λένε πως ξέρουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, αυτό θα είναι είτε κανένα ινδικό σιτάρ (είχε και στο χωριό του ο καράβλαχος, μόνο που το λέγανε στάρ εκεί), είτε κανένα hungdrum που κατασευάζει κάποιος alt-bag στην Ελβετία. Όλα αυτά, βέβαια, για να αποφύγει να πιάσει την κιθάρα όταν του προτείνεις να παίξει κάτι, μιας και σου έχει πρίξει τ' αρχίδια όλη την ώρα για να παίξεις κανένα κομμάτι της Bebe...

    ReplyDelete
  10. Alt-Bag χωρις ψυχηFebruary 14, 2011 at 8:56 PM

    *στον αποπανω: ο Κυνοδοντας ειναι η μεγαλυτερη, σαπια σαβουρα που γυριστηκε μετα το death race 2 και τον Κοναν Τον Βαρβαρο Στο Στρουμφοχωριο.

    επισης εχω να προσθεσω : PEACEEEEEEE my maaaaaan






    ελπιζω να πεθανουν οι Πακιστανοι στο διπλανο τετραγωνο

    ReplyDelete
  11. Μας αποζημίωσες!!!!
    Κακός πολίτης!!!

    ReplyDelete
  12. ξέρω ποιος ανον εγραψε για τη dota....μου το ειπε πριν λιγο μεσω αγγελιας σε περιοδικό για "ζευγαρια ζητουν γκευ εραστες"

    ReplyDelete
  13. Τα σπασες ρε κερατά.Ακριβώς την ίδια σκέψη είχα με τα βλαμμένα που κολλάνε το άσπρο μήλο στο καπό του αυτοκινήτου:
    http://mauravga.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

    ReplyDelete
  14. boring...you can do better

    ReplyDelete
  15. se parakalo kane mia analush gia tous koultouriarides pou gia na niosoun sumantikoi pairnoun ena eidos mousikjs to paizoun pantognostes kai ksafnika anakalipsan thn opera ktl kai katakreourgoun to ekastote eidos kai pas spane ta ompala taftoxrona...de tous mporo...mprrrrr

    ReplyDelete
  16. yes. but the question is... can YOU?

    ReplyDelete
  17. Mlk Mike, san to prwto episodio tou 5ou kiklou friends ine to keimeno.

    ReplyDelete
  18. Ο κυνόδοντας είναι καλή ταινία, απλώς έχει πέσει σε μια hype shitstorm και πολλοί την βλέπουν σκεφτόμενοι εξωκινηματογραφικούς παράγοντες. Είναι καλή και για αυτό το λόγο διακρίνεται.

    ReplyDelete
  19. Reeeee mlka. To arigato einai iapwniko kai to feng soui voudistiko. De syndeetai aparaitita me tin iapwnia asxete!

    ReplyDelete
  20. Welcome back bitch! Keep it up and fuck off!

    ReplyDelete
  21. Dimitri? Se ti akrivws thymizei to prwto epeisodio tou pemptou kyklou friends??

    ReplyDelete
  22. mixalh....esy poy ksereis...syndeetai me th LAPONIA?!!?!?!?!!?

    ReplyDelete
  23. Θα συμφωνήσω με τον anon από πάνω, ο Κυνόδοντας είναι καλή ταινία, άκρως σατανικό το χιούμορ της.

    Για την ανάρτηση τι να πω τώρα, αφού τα πες όλα, well said sir.

    ReplyDelete
  24. re pousth gamw thn panagia mou eixa kati thematakia kai exw xasei dyo fores seri to first. epishs - mike grapse gia to dota re, poso malakia einai.

    ReplyDelete
  25. apla mas eleipses re... AFTA EINE

    ReplyDelete
  26. 22ος re mounia

    FERTE PISO TO TZIOVANI

    ReplyDelete
  27. Ο mikeius κατεχει την αληθεια

    ReplyDelete
  28. FUCK YOU M1K33333.ORAIO AR8RAKI ALLA LIGO FLORIKO...PISO STO PNEYMA SOY SE THELO

    ReplyDelete
  29. malaka g alli mia fora me ekplisoun oi nerd-o gnoseis sou! Tremo tin imera pou the peso pano sou k tharxisoume tin analisi!!

    Sinexise to kraksimo! To xriazomaste!!

    ReplyDelete
  30. Exw mac.akouw punk.kai vrizw kai ti nike alla kai tous alternativo ilithious tupades pou anafereis.
    T PAEI STRAVA???

    ReplyDelete
  31. Γαμησε. Αλλα το Βασιλιας της Γης ειναι Αμερικανια. Δε ταιριαξε. Ολες οι αλλες φρασουλες που πεταξες ομως με κλαψανε,τσολια μου.Εισ ωραιος

    ReplyDelete
  32. Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ!!!!
    Γαμώ την πουτάνα μου!

    Ωραίος mike, welcome back

    ReplyDelete
  33. mikeius το post σου αυτό είναι η καλύτερη επιστροφή που θα μπορούσες
    να κάνεις.
    Εάν όμως είσαι πραγματικά αυτός ο γκασμάς
    της φωτογραφίας τότε είσαι για λιντσάρισμα!
    Θα εξηγηθεί όμως το γιατί έχεις τέτοιο μίσος και τέτοια κακία για
    τα πάντα.
    Αλήθεια άμα είσαι αυτός,ξέρεις τι πρέπει να κάνεις:
    Nα αυτοκτονήσεις! Είναι ό,τι καλύτερο!

    ReplyDelete
  34. Μπραβο Mike, ειχα αρχισει να πιστευω πως ο στρατος σε ειχε αποχαυνωσει αλλα αυτο το κειμενο θυμησε παλιες καλες μερες. Good Job!

    ReplyDelete
  35. Με καθυστέρηση κοντά 10 ετών ήρθες και εσύ αντιγράφοντας το the best page in the universe.

    Άντε έβγαλες μπλουζάκι, μετά βγάλε στικεράκια, μετά κόμικ/βιβλίο και μετά κανάλι στο youtube. Α ρε έλληνα μικρομεσαίε επαγγελματία...

    ReplyDelete
  36. Siga re Eaglos. To gamises me to bitrioli stin kritiki. Kalo itan to arthraki.

    ReplyDelete
  37. sagapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww kai pali

    ReplyDelete
  38. Re Eaglos ti perimeneis?Pou zeis?Stin amerikh exoun Burger King kai the best page in the universe kai emeis Goodys kai Faeenamalaka.Kai poli mas einai!!!

    ReplyDelete
  39. Ρε Μικείους, πες τίποτα και για τους παπάρες που γράφουν σχόλια στα ιστολόγια σε στυλ "πες τίποτα και για αυτό ή το άλλο".

    ReplyDelete
  40. edwse to ok kai to plaisio gia na anevei to arthro. ante kales douleies

    ReplyDelete
  41. to kalutero arthro s

    ReplyDelete
  42. mike eisai theos! Gamimeno mizero kai klapsomouniko douchebag pou ola se peirazoun. Par' ola auta theos. Pes liga akoma gia tous Apple lovers. Best topic ever.

    ReplyDelete
  43. symfwnw gia tous alt=bags. me ta fagita kai tin mousiki diafwnw re file , alla dwse

    ReplyDelete
  44. Ρε Μιχαλιώ, μπες στην Βουλή να τα κάνουμε όλα πουτάνα!!! Σε πάω με χίλια, γιατί πραγματικά κάθε φορά καυτηριάζεις ορθά τις παλαβομάρες που συναντάμε κάτω από τον ελληνικό ουρανό. Γάμησες ξανά με το νέο σου άρθρο, συνέχισε έτσι!

    ReplyDelete
  45. το προβλημα με την Latin δεν ειναι οτι ειναι η κιτσοβλαχικη της νοτιας αμερικής, είναι ότι στις καφετεριες παιζει 99% latin σκουπιδι που μάζεψαν από τα ΤΡΟΦΟ σε συλλογή των δύο ευρώ τα 30 CD.
    Εγώ έχω τα δύο σιντάκια μου φλαμένκο και ένα του Μοριέντε, όλα από το 99', και ακόμα να βρω άλλα cd που να ακούγονται.

    Και φίλε υπάρχουν κάτι ελληνικά βουκολικά που σολάρουν απίστευτα με τις φλογέρες, μη τα θάβουμε όλα.

    Και άμα μου το παίξει μαύρος ότι είναι μέταλλο επειδή ακούει Styx και Fleetwood Mac και Rainbow θα του ρίξω ένα high five.

    Και όλα αυτά επειδή η ποιότητα είναι ποιότητα ανεξαρτήτως πότε και που δημιουργήθηκε, ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΑ.

    Btw τα chopsticks δημιουργήθηκαν από χέστηδες ανατολίτες αυτοκράτορες που δεν εμπιστευόντουσαν κανέναν με κάτι πιο αιχμηρό από κουτάλι, και γι'αυτό επέβαλαν τα ξυλάκια στο τραπέζι και τα ήδη ψιλοκομμένα σκατοφάγια που δε χρειάζονται κόψιμο και τα τσιμπάς σα τον Μιγιάγκι. Οι ινδοί είχαν μία παρόμοια ιδέα, αλλά ήταν πιο πρακτικοί και απλά επέβαλλαν να τρώνε όλοι με τα χέρια.

    ReplyDelete
  46. απαιτουμε αρθρο για τον στρατο και τα στελεχη του. Τωρα που σου ειναι προσφατα.

    ReplyDelete
  47. to parapanw keimeno einai ena safes paradeigma oti i malakia s afton ton ermo kosmo den exei oria...alla kai na eixe oria ta exeis kseperasei propollou... p.s. la.o.s. psifizoume vre;;;;

    ReplyDelete
  48. χαχα Jesus you are such an alt-bag κομεντακιας.

    ReplyDelete
  49. xoxo kalos politis mori!euge!

    ReplyDelete
  50. ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΗΜΝΩΣΗ ΜΙΚΕ, ΝΕΦΕΛΗ-ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ SUCK!!

    ReplyDelete
  51. dn htan oti kalitero t arthro alla ok elpizw n ftiakseis kana kalytero k sintoma...aaaa k o filos pio panw exei dikio an eisai esu stn photo autoktona aderfe...gia t diko s kalo... mpine skatoflore...

    ReplyDelete
  52. welcome back, gamise tous olous Mike...

    ReplyDelete
  53. OK GAMW TN PANAGIA SAS SKASTE NA ZALIZETE POUTSOUS GIA NA GRAPSEI POSO GIA TN POUTSO EINAI H DOTA.........TO GAME EINAI KALO TELOS.EAN DEN SASARESEI EINAI GIA TOUS EKSHS LOGOUS:EISAI GOMENA KAI O DIKOS S GRAFEI GIA NA PAIZIE DOTA.....EISAI MLKS KSEKINISES NA PAIZEIS DOTA PHRES TA @@ M NOOBA KAI AMESWS EINAI GTP....H EISAI MLKS P OI FILOI TOU TN GRAFOUN GIA NA PEKSOUN DOTA KAI MENEIS MONOS KAI MIZEROS LEGONTAS POSO GIA TN POUTSO EINAI....TWRA TRAVA STH GWNIA TOU DWMATIOU KAI KLAPSW POUTANOGENHMA GT APLA KATA VA8OS KSEREIS OTI DEN EINAI GIA TN POUTSO

    ReplyDelete
  54. Gia ton poutso einai! Loipon, teleiwse. To epomeno arthro tha einai gia DOTA.

    ReplyDelete
  55. Τα chopstics να τα βαλουνε στον κωλο τους.Αλλωστε τα εχει πει ο Μaster_G για περι Ιαπωνιας..........

    ReplyDelete
  56. Γάμησε το άρθρο πολύ επίκαιρο. Όπου και να γυρίσεις alternative πούστηδες που νομίζουν ότι επειδή πέταξαν το μπλουζάκι της adidas γίνανε αυτόματα απλοί καθημερινοί ήρωες. Σκατά στα μούτρα τους.
    Έχουν γίνει χειρότεροι και από τα 15χρονα που πάνε συνέχεια μπουζούκια και έχουν ταυτιστεί με τους στίχους του Μακρόπουλου λες και στα 15 τους προλάβανε να παντρευτούν, να χωρίσουν, να κάνουν δύο παιδιά και να τσακωθούν με την πεθερά τους. Όπως το 'χες πει τότε ρε. Ποζεροζεμπέκικο.
    Αλλά οι alt είναι χειρότεροι. Πολύ χειρότεροι. Επειδή σταμάτησαν να πηγαίνουν σε μέρη που πήγαιναν παλιά και αράζουν στα σκαλωπάτια μιας πολυκατοικίας ή ακόμα χειρότερα σε γκαζόν πλατείας που το 'χει κατουρήσει ένας στρατός αδέσποτων, νομίζουν ότι βρήκαν την εξιλέωση και το νόημα της ζωής. Όντως ο Tyler Durden είχε πει you are not your car, you are not your money κλπ κλπ αλλά αυτοί το παραχέσανε. Τα κουρέλια και τα ρούχα με πέντε χιλιάδες χρώματα όπως επίσης και πέντε χιλιάδες νούμερα μεγαλύτερα δεν παραπέμπουν σε παιδιά των λουλουδιών αλλά σε λέτσους που ούτε να ψωνίσουν ρούχα στο νούμερό τους δεν ξέρουν. Γαμώ τις μάνες τους, σκατόφλωροι. Θα τους πλάκωνα όλους στα χαστούκια έτσι γιατί μου την δίνει να ακούω τον μαλάκα τον αλκίνοο ιωαννίδη από τα Mp3 των κωλοκινητών τους κάθε φορά που πάω να πάρω τον ηλεκτρικό απ' το σταθμό και κατά τ' άλλα όταν βαράει το κινητό μου για 5 δευτερόλεπτα να με κοιτάνε σαν να είμαι εξωγήινος επειδή έχω μέταλ ήχο κλήσης.
    Γαμημένοι alts το άρθρο γάμησε.
    RIGHT IN THE FACE. Μπράβο ρε Mike. Ωραίος.

    ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

    grapse gia to dota re poso malakia einai

    Άλλο ένα ερώτημα Mike σε παρακαλώ απάντα.
    To power metal πέθανε?

    ReplyDelete
  57. h dota gia to putso; eheis hodro provlima, eimai 27 hronon ehw teliwsei paidagwgiko kai madepse ti me sidirei, ta dota tour se 3 hronia pu arhisa to professional gaming ehw vgalei 130k euro, esy boreis; vlepeis ti kanun ta asiatika frikia, to poly se 10 hronia i genia tu gaming epagelmatos sigura tha erthei kai stin ellada.
    -6s|Hiver
    Pados Mike file otan diavasa to arthro su lew dax den paizei eide tin kopela mu kai ebneystike to arthro ehei akrivos ta idia haraktiristika, apla otan kathomaste gia kafe vgazei to iPose kai grafei malakiules poihmata.

    ReplyDelete
  58. File prepei na gamhseis epitopou!!!Eisai trelh kompleksara!!!!..To endexomeno na aresoun pragmatika kapoia apo ayta ta pragmata se enan anthrwpo den yparxei sto fasma antilhpshs sou!!Ta misa ap'ayta symptwmatika den ta kanw oute k egw..alla den kathomai na ta krinw me cocky yfaki les k eimai skatofasistas!Paliokompleksara!!!

    ReplyDelete
  59. re malaka gia to strato tha grapseis tpt? auto perimenw toso kairo! den se enepneysan katholou oi karabanades?

    ReplyDelete
  60. gamato to ar8ro, malakies les gia ti jazz, gamati i paragrafos gia tis metafores.

    malakes einai autoi me ta autokolitakia tis apple alla akoma perissotero malakes einai autoi pou den katalabainoun pos einai apla kalutera mixanimata gia merikes douleies kai tpt parapano., sou aresei den sou aresei to milo piso deal with it pou lene kai oi amerikanosporoi.

    ReplyDelete
  61. otan prospatheis na milhseis gia mousikh ta kaneis ligo skata re mike.
    olo to kommati peri mavrhs mousikhs kai mavrwn einai apla sa na epathes egkefalikh aimoragia thn wra pou to egrafes kai lathos apo 28 meries alla eidika to oti oi roots kai o mos def einai "leykoi" pou to eides grammeno? exeis akousei pote rap genika?

    kalo arthro pantws, ayto me tous asiates kai ta ksylakia kapoios eprepe na to pei

    ReplyDelete
  62. Θα συμφωνήσω σε όλα,με μία μικρή αντίρρηση.Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι τόσο τραγικά μεγάλο το ποσοστό αυτών που αισθάνονται πιο urban,ακούγοντας jazz ή blues.Άλλωστε,μετά τον Robert johnson και τον Lightnin Hopkins,η συνεισφορά των μαύρων στην Blues μειώθηκε στο ελάχιστο.Ήρθαν και κάποιοι clapton,rodgers,mayall,έστω και καθαρά λευκά rock συγκροτήματα,σε στυλ zz top,που ανέπτυξαν πολύ το θέμα.

    Θα συμφωνήσω πως στα πλαίσια της mainstream-ίλας που διακατέχει τους βλαχοέλληνες τα τελευταία χρόνια, το να ακούς τζαζ,αποτελεί μέγιστο κριτήριο διαφοροποίησης,μέσω της μουσικής σε όλους τους κοινωνικούς τομείς.Αλλά ρε Μιχάλη,δεν νομίζεις πως είναι πολύ να την αποκαλείς σκουπίδι των seventy's?Ξέρω ότι τα γράφεις με καθαρά σατυρικό ύφος,οπότε δεν μπορώ να βασιστώ στην ισχύ των λόγων σου,απλά ρωτάω πληροφοριακά.

    Άσχετο,έχεις δει το Get him to the greek?
    Θα σου αρέσει πιστεύω.

    Αλέξανδρος(αυτός που μιλάγαμε για τις σχολές γραφιστικής :) )

    Συνέχισε έτσι και καλός πολίτης.

    ReplyDelete
  63. gamises re ksekoliari mikeius! Kalos politis..

    ReplyDelete
  64. NAI NAI NAI NAI NAI ARTHRO GIA DOTA SE IKETEUO!


    ps ARI GAMA TIN CITY TIN POUTANA

    ReplyDelete
  65. Ρε Γιώργο! Πάλι το ξέχασες το ρημάδι στο ντουλαπάκι?

    Λοιπόν: Σήμερα το βράδυ (15/02/2011), στις 19:00 στου Γιώργου για πίτσα/μπύρες ταινία.

    ReplyDelete
  66. "-Διάβασα το βιβλίο μετά την ταινία. ΚΑΙ ΕΠΕΖΗΣΑ"
    Το ΠΟΣΟ σωστός είσαι, δεν λέγεται...

    Καλός πολίτης και καλή συνέχεια!

    ReplyDelete
  67. Arketa kalo, alla o stratos se ekane ligo apalo nomizw!

    ReplyDelete
  68. Εκκολαπτόμενοι γιάπιδες και χαρτογιακάδες που κρύβεστε πίσω από τα μόλις αγορασμένα ξεθωριασμένα μπλουζάκια και τα indie συγκροτηματάκια,σας πήραμε χαμπάρι...Μέχρι να γίνετε τα αφεντικά μας,θα σας φτύνουμε κατάμουτρα.Μετά,το ξανασυζητάμε:)

    Υ.Γ. Καμιά καλή συνταγή για νουντλς παίζει;;

    ReplyDelete
  69. "Δείκτης ποζεριάς/χρησιμότητας"

    μπορείς απλά να τον λες «ΠΧ factor» και καθάρισες.

    αν ΠΧ≈0 σημαίνει χρήσιμο
    αν ΠΧ>0 σημαίνει ποζεριά. Niiiice.

    Να κάνω και εγώ μια παραγγελιά:

    Ποστ αφιερωμένο σε όσους αφήνουν την Ελλάδα για «κάτι καλύτερο» αφού πρώτα έχουν ψηφίσει για 15 χρόνια ΝΔΠΑΣΟΚ, έχουν αφήσει σκουπίδια σε κάποια παραλία κλπ

    «Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» μάι ας.

    ReplyDelete
  70. μπουαχαχαχαχαχαχαχα

    να'σαι καλα ρε Μικε με τα ωραια σου, καλη επιστροφη και αντε να βλεπουμε κατι πιο συχνα

    μαζι σου 1000% με τους γελοιους χιπστεραδες που μας εχουν φλομωσει παντου, ουστ.

    ReplyDelete
  71. StrathgosMplamoutsasFebruary 15, 2011 at 1:51 PM

    ARTICLARA!!!

    ReplyDelete
  72. αχχχ... μια ωραια μερα στο γραφειο! να γραφεις πιο συχνα για να μην αυτοκτονησουμε, θα παρω και μπλουζακι αμα χρειαστει

    ReplyDelete
  73. Πάλι παπάρα έγραψες ατάλαντε σκατογιωτά. Όσο πας τόσο πιο χάλιας γίνεσαι.

    ReplyDelete
  74. dunatos...
    Arthro gia to strato kai kathgories epop kai axiwmatikwn twra...
    eimaisigouros oti deen tha tous kseplenei to aigaio etsi kai tous ta xwseis...

    ReplyDelete
  75. xoxoxoxoxo ! kalos polu kalos ! se ena tha simfwnisw apoluta : i asiatiki kouzina einai gia ton poutso . k autoi pou prospathoun na me vgaloun vlaxa pou den trww ta gatokserasmata auta PSOFOS

    ReplyDelete
  76. ρε υπαρχουν τετοια "παλικαρια" οπως περιγραφει το αρθρο? που πας και τα βρισκεις? για τι ηλικιες μιλαμε?

    ReplyDelete
  77. Ρε Mike σου έχω καινούριο θέμα: E-mails εθνεγερσίας για πετρέλαιο στο Αιγαίο ξενους και τα λοιπά. Ελπίζω να σου έχουν πρήξει τα παπάρια τόσο όσο τα δικά μου. Θέλω να ασελγήσεις στο θέμα!!!

    ReplyDelete
  78. Και νόμιζα ότι μόνο εγώ πρόσεχα να μην πατάω στις γραμμές των πεζοδρομίων! XA!

    ReplyDelete
  79. Ώσπου ήρθε η κατάπαυση της πρώθου.....

    ReplyDelete
  80. xaxaxaxa. epitelous gelasa. eipes para polles malakies kai ta comentopaida epishs. alla mou areses! gia proth foa meta apo polu kairo! mpravo sou! etsi se theloume re, na mas kaneis na gelame ligaki:) tora skeftomai na s po tis enstaseis m gia auta pou les? h na to prosperaso? h alhteia einai oti bariemai kai xero pos bariesai kai esu na tis diabaseis. alla einai ena duo pragmata pou den mporo na mhn ta sxoliaso: more malakismenoooooo, esu akou rouba kai bish teneke xeganote. h latin gamei. den exei kamia sxesh me klarina, kai oxi den snomparo thn elhnikh mousikh akouo kai rempetika kai entexna kai palio rok kai apo ola an akougontai. alla ta mplouz kai h tzaz theloun auth kai kaula gia na ta nioseis kai na mporeseis na tautisteis kai na ekfrasteis mesa apo auta. kai oxi den eimai altbag kai paizo kithara 9 xronia. kai ante gamhsou. kai einai h dota oxi to dota, kai gamei kai dernei psolonooba, kai h kathgoriopoihsh einai xrhsimh otan thn elegxeis oxi otan sou bazei h idia paropides. kai xairomai pou eisai xana asteios kai as les malakies:)

    ReplyDelete
  81. props genika gia to blog,oso pio poli diavazw toso pio poly psinomai na sou xtisw adrianta,alla mos def kai roots kanoun ypervolika mavrh mousikh,profanws tous les lefkous gt pisteveis to antitheto?(gt oi mapes tous einai mavres)
    pots gennen ato ?

    ReplyDelete
  82. Ωραίος ρε Μάικ!Εύγε!Λίγο το γάμησες εκεί με την τζαζ και τις μαύρες μουσικές (λίγο) αλλά δεν πειράζει...αν ειναι να ευχαριστηθώ ένα άρθρο και να γελάσω διαβάζοντας το ας έχει και καμμία υπερβολή...!

    κιπ ιτ απ!

    ReplyDelete
  83. Mikeius, το άρθρο είναι σα να περιγράφεις το ελληνικό twitter.

    ReplyDelete
  84. ενα μεγαλο LOL στα σχολια των χρηστων ... Βγαζουν πολυυυυ περισσοτερο γελιο απο τις παπαριες του Μike .. ρε χαζομισοχαζε Mike μας διελυσες παλι ρε προβοκατορα της τσαρλατανιας χαχαχχαχαχα να σαι καλα ρε φιλε ;)



    "Billy "

    ReplyDelete
  85. Μαικ πολυ καλο αρθρο αντε με τα πουσταρελια με την φιρμα στη μπλουζα πανε σε καφετερια με το παπουτσι το diesel και δεν εχουν φραγκα ουτε για το καφε τα μαλακιστηρια.

    Υ.Σ1 Καλος πολιτης Μαικ
    Υ.Σ2 Κανω θερμη παρακληση δημοσια στον AlexWell να γραψει αρθρο
    Υ.Σ3 Γραψε ρε Μαικ ποσο μαλακια ειναι το Dota

    ReplyDelete
  86. εχυσα...................

    ReplyDelete
  87. oraio to artho apla pliroforiaka na xerete ta chop sticks den ta epevalan mono oi paranoikoi basiliades tis kinas alla kai o komfukios .

    ReplyDelete
  88. O stratos se xalase . . . Poly "pezo" to arthro se sxesi me palaiotera . . . Anyway,perimenoume neo...

    ReplyDelete
  89. Yπάρχουν και δυστυχώς θέλεις πολλά χέρια για να τους μετρήσεις στα δάχτυλα. Στην πλεοψηφία τους είναι φοιτητές, με άπειρο χρόνο στα χέρια τους για εξερύενηση σε alternative θρησκείες-ιδεές και με επίσης άπειρο χρήμα, για να τις υποστηρίξουν (η μαμά και ο μπαμπάς να είναι καλά).

    Το άρθρο ήταν όπως έπρεπε να είναι τα άρθρα στο συγκεκριμένο blog, για μερικούς που ίσως δεν τους άρεσε. Δεν το διάβασες στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, ούτε στο esquire ούτε στο top gear. Το διάβασες στο faeenamalaka.

    Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ούτε με ποζεράδες ούτε με alternative φρικιά, όσο δεν τους πετυχαίνω στο δρόμο. Από μακριά κι αλάργα.

    Καλός πολίτης και από μένα, και να χαρείς (όσο μπορεις) την ζωή σου σαν πολίτης από δω και περα.

    ReplyDelete
  90. Ποζεροπαπαριά η ξεκάρφωρτη αναφορά στον Vince Neil, αλλα αν δεν ησουν κι εσυ λιγο ποζερακος, δεν θα μας εκραζες σωστά.

    Κλασικα ωραιο αρθρο.

    καλος πολιτης κιολας και τετοια.


    Εχουν πλακα τα σχολια που τα μισά ειναι απο τα τρολ του φθόνου που τους αηδιαζει η ίδια τους η βλακεια και ψυχανγκαστικα σπανε αρχιδια για το ποσο "αχρηστος εχεις γινει"

    και τα υπολοιπα που προσπαθουν ματαιως να αντιγραψουν αστείες αναφορικες περιγραφές με επίθετα και μπινελίκια που βρηκαν στο google.

    Ο μάστερτζι μάς χύνει και τα κάνουμε γαργάρα.


    A, για κοιτα. μολις το εκανα κι εγω.

    ReplyDelete
  91. a kai pes m oti h fatsa tou freskoapolumenou einai h dikh sou gia na roflaro aneleitaaaa xaxaxaxaxaxa etsi exhghtai h nerdoulia s kai to misos sou. xaxaxaxaxa po po pes m oti eisai esu kai liono:D

    ReplyDelete
  92. H anafora sou sth Jazz einai fiasko k mlkia sou pou to phges ekei....to an o ka8e malakas pou akouei jazz, blues perhfaneuetai k to leei kompazontas dn shmainei oti osoi akoune symperiferontai etsi h' oti niw8oun MAYROI!!! Dld pragmatika an to pisteueis eilikrina ayto k dn to ekanes epeidh h8eles na ypervaleis...e tote ti na pw......3 lekseis: GIA TON POUTSO!
    kata ta alla exei gelio....eidika o pragontas pozeria/xrhsimothta!!
    ps:o mlks pou to epaikse eksypnakias me ta klasmata as gyrisei sthn ST' dhmotikou na tou ma8oun oti dn prepei na einai 8ETIKO (0<) to klasma h' arnhtiko (<0) h' peripou mhden!! ZWO! APLA 1> H' 1< !!
    Vasilis I.

    ReplyDelete
  93. girisa mike ela na deis,oreo ar8ro kiolas ;)
    http://asximia.blogspot.com

    ReplyDelete
  94. μολις εσβησα τη σελιδα απο τα bookmarks.
    και πολυ την κρατησα.

    ReplyDelete
  95. Ρε losers που ανακοινώνετε ότι την κάνετε και σβήνετε την σελίδα από τα bookmarks.. Τι θέλετε? Farewell kiss? Bulo..
    Alt-bag 2310: losers με ποδήλατα (eco-friendly βλέπεις) στην Τσιμισκή, φορόντας άσπρα ακουστικάκια ipod, on the way προς κάποια εναλλακτική μαλακία τύπου streetfestival που γέμισε ο τόπος και μας τα πρήξανε οσάν Κυνόδοντα ή Eurovision.

    ReplyDelete
  96. μαστεριτζή σ αγαπάμε πολύ !!!!
    εγώ δηλαδή που κατάλαβα πως είσαι ο ανώνυμος των 5:37.....ε;;
    Κι αν όχι δεν πειράζει. Μαστεριτζή γεμίζει το στόμα μου όταν λέω το όνομά σου!

    ReplyDelete
  97. Alt-bag 2310 No2:
    Μπαζα με ποδηλατα ντυμενα με οτι πιο αθλιο μπορουν να σκεφτουν να κανουν βολτες στα τιγκαρισμενα στενα της βαλαωριτου σαββατο βραδυ. Αλλα δεν καθονται καπου, τη βγαζουν με περιπτερομπυρα στο πεζοδρομιο.

    Επισης:
    Τσόλια που συμμετεχουν σε καθε ειδους αριστεροτετοιες εκδηλωσεις (καταληψεις, ορθοστασια σε δημοσια κτιρια με πανο κλπ) και τραγουδανε ισπανοφωνα τραγουδια κανοντας και "ουι ουι ουι ουι" ενδιαμεσα. Ο Θεος να σε φυλάει φιλε.

    ReplyDelete
  98. Μόνο μια παρατήρηση : Η μεταφορά ενός βιβλίου στη μεγάλη οθόνη (γνωστού ή μη) κατά 99% είναι ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΗ της αφήγησης και όχι απλά μια διαφορετική οπτική. Το γιατί συμβαίνει αυτό είναι μια άλλη ιστορία, αλλά το συμπέρασμα είναι πως θα πρέπει να κάνουμε το ένα απ τα δύο, και κατά προτίμηση να διαβάσουμε το βιβλίο.



    Κατά τ άλλα, θα έπρεπε να ξέρεις, πως όταν ένα αστείο επαναλαμβάνεται (και επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται και επαναλαμβάνεται) παύει να είναι αστείο. Οι άθεοι φίλοι μας το λένε αυτό ΕΞΕΛΙΞΗ !!!!

    ReplyDelete
  99. kapoios evale oli ti xoli mou kai tis skepseis mou se ena sympages keimeno. sevasmos. proskynw.

    ReplyDelete
  100. Φίλε μου αγνόησε όλα εκείνα που σε μιζεριάζουν και στην σπάνε και προσπάθησε να δεις τα όμορφα της ζωης σου. Το τι κάνει ο καθένας είναι δικαίωμά του... Γέλασα σε αρκετά από τα γραφόμενά σου αλλά προβληματίστηκα παράλληλα. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα ενοχλούνταν κάποιος αν έβγαζα το λαπτοπ μου σε κάποια καφετέρια.

    ReplyDelete
  101. Βασικα η περιπτερομπυρα γαμαει γιατι ειναι φτηνη.

    Δε σας τη σπανε οι ανθρωποι που αρχιζουν καθε τους φραση με τη λεξη "βασικα", ακομα κι αν δεν ταιριαζει στο νοημα?

    ReplyDelete
  102. Μπραβο ρε Μικε...


    ΥΓ. τι ειναι το dota?

    ReplyDelete
  103. Αγαπητέ πιτσιφρίγκο (υποθέτω αυτόματα πως έτσι σε έλεγε η μάνα σου μικρό και τώρα σε λέει και η γκόμενα σου για να είναι γούτσου, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση αυτή τη χρήση έχει η λέξη)
    θα ήθελα να προσθέσω και την ψευτο-εμμονή με το περιβάλλον και την υγεία που χαρακτηρίζει αυτήν την κατηγορία. Με φιλοσοφία του στιλ: τρώω βιολογικά, χρησιμοποιώ οργανικά, ανακυκλώνω, αλλάζω κινητό κάθε μήνα, το κάπνισμα κάνει κακό αλλά το χόρτο τα ΣΠΑΕΙ φιλε! και τα σχετικά.
    Δεν το χω και πολύ στην ανάπτυξη, αλλά ξέρεις...

    ReplyDelete
  104. Νομίζω οτι από το κείμενο λείπει η αναφορά στους vegetarian..

    ReplyDelete
  105. mike για τη dota γράψε πόσο κάβλα είναι.

    ReplyDelete
  106. Kala ama grapseis malakia gia DOTA , eisai teza asxetos.To game ta spaei kai einai gia poly super atoma kai mono.Osoi exete IQ iso me ton pi8iko paikste kana PRO giati mexri gia ekei eiste

    ReplyDelete
  107. Anonymous said...
    μαστεριτζή σ αγαπάμε πολύ !!!!

    O MASTER G θα σε τιμωρησει που πετας ετσι απο δω κ απο κει το ονομα του.Καλος ο μιχαλης αλλα ο μαστερ τζι ηταν σε αλλες διαστασεις

    ReplyDelete
  108. Telika ti skata einai ayto to dota??? Ante mpas kai ginw ligo in....

    ReplyDelete
  109. απλά δεν μπορείς να γράψεις μλκιες για το dota. απλά. γαιτί δε γίνεται. όσο looser και να είσαι, απλά δεν μπορείς.

    ReplyDelete
  110. total shitstorm as always!

    ReplyDelete
  111. Λοιπον καθυστερημενοι...
    το looser ΔΕΝ σημαινει LOSER γαμω το κεφαλι σας, ειστε τοσο για τον πουτσο ακομα κ αυτο το κανετε ΛΑΘΟΣ!!! LOSERS!!!

    ReplyDelete
  112. nia nia nia nia nia blah blah prrrrrrrrr
    otan varetheis na grafeis kalese olous tous fanatikous anagnwstes sou se mia aithousa kai kala gia na giortasete,kleistous mesa kai vale fwtia.exeis gemisei ton kosmo me pseuto-haters-wannabe-mikeius oi opoioi apoteloun xeiroterh fara ap auth pou perigrafeis. afou ap to na diavasw ola ta sxolia tous protimw na diavasw grammikh algevra!!!!
    your mess your business. ante na katharizei o topos

    ReplyDelete
  113. επικίνδυνη αγαμία, ειδικά όταν έχει καιρό να σου πετύχει και η μαλακία. Καλή τύχη

    ReplyDelete
  114. Ποζεράδικα περίτεχνος λόγος για να εκθέσεις το προφανές. Την μετά μανίας ανάγκη του καθενός να διαφέρει από την πεπατημένη. Χωρίς να μπορεί να αντιληφθεί ότι η αντίδραση του απλά υφίσταται γιατί υπάρχει δράση, και προφανώς δεν εκδηλώθηκε από τον ίδιο, και η προσπάθεια του να είναι εκτός συστήματος τον κάνει ακόμα πιο συμβιβασμένο. Σαν ένα απλό inception στο μυαλό του από την κάθε πολυεθνική – κολοσσό που πατεντάρει τις τάσεις συμβατικές και μη, σε οποιοδήποτε τομέα είτε αυτός λέγεται μουσική, μόδα, συμπεριφορά εν γένει κτλ, τον χειραγωγεί όσο δεν παίρνει, και τον αφήνει εκ των υστέρων να βαυκαλίζεται ότι ανακάλυψε την φωτιά...
    Anyway, μέσα σε όλα τα ντεμέκ ποζεράδικα στοιχεία της σημερινής εποχής, ξέχασες απλά να αναφέρεις τα χίλια μύρια blogs, καλή ώρα, που με τον ιδιαίτερο καταγγελτικό τρόπο τους απλά επιδιώκουν να απαγκιστρωθούν από το δήθεν κατεστημένο….. καθώς και τα πρόβατα τους…!
    Πασιφανής η απομυθοποίηση σου Mike από την ανηρτημένη φωτογραφία, μιας και οι μισοί εδώ πέρα περίμεναν να δουν τον wannabe (αφού σου αρέσει τόσο η λέξη) απόγονο του Karl Koch εν δράση. Anyway keep up the good work… λέμε τώρα…

    ReplyDelete
  115. μπουκαλάκια νερό στα METROPOLIS, μπλοκάκια, συνοδευόμενα από λάπτοπ της Apple.

    εγώ σε σπηλιά ζω ρε γαμώτο και δεν τα πήρα ακόμα χαμπάρι αυτά; (μην απαντήσει κανείς :P )

    what a world, what a world, what a world

    ReplyDelete
  116. μπουκαλάκια με νερό μπλοκάκια, συνοδευόμενα από λάπτοπ της Apple.

    Εγώ σε σπηλία ζω και δεν τα πήρα χαμπάρι όλα αυτά; (μην απαντήσει κανεις :P )

    what a world, what a world, what a world

    ReplyDelete
  117. Mike, νομίζω τα κωλόζωα οι σχολιαστές σου νομίζω θα αποτελέσουν ίσως έμπνευση για το πιο γαμάτο άρθρο που μπορείς να κάνεις.Ξέρεις σχολιαστές wannabe-cool-σαν-τον-γκόμενό-μου-mikeius αλλά αποτυγχάνουν παταγωδώς (όπως οι 116 πριν από εμένα).ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΛΟΥΖΕΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ, ΤΟ CARLIN ON RELIGION ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΡΛΙΝ ΟΥΤΕ MIKEIUS.ΚΑΤΑΝΤΑΤΕ ΠΙΟ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΤΙΡΙΖΕΙ Ο ΜΙΚΕ,ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΟ ΥΦΑΚΙ ΣΑΣ.

    ReplyDelete
  118. Καλός πολίτης ρε μπουρί. Σε παρακολουθώ καιρό και γουστάρω κάργα. Δε λέω άλλα. Θέλω να απαντήσω σε αυτό που λέει ότι η DOTA είναι καλή.

    Παίζω warIII TFT στο ladder από το 2003... (με μειωμένους ρυθμούς πλέον αλλά χωρίς διάλειμμα).

    Η DOTA είναι για ξεκάυλωμα, χαλάρωση, δύσκολες ώρες... όπως θες πες το. Κοινώς ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ!!! Δεν πρόκειται για παιχνίδι αλλά κάτι σαν γιο-γιο και χειρότερα.

    Όσοι παίζουν ladder το ξέρουν καλά αυτό.

    Άντε περιμένω το άρθρο για να αναλύσω περαιτέρω.

    Keep up...

    ReplyDelete
  119. an k se liga simeia isws k na ipervaleis, to arthro einai koryfaio, ena ap ta kalutera sou!!!!ante to epomeno twra!!!

    ReplyDelete
  120. Τι ωραία.. Παρατηρείται τώρα το φαινόμενο, σχολιαστές να την λένε σε άλλους σχολιαστές με το ίδιο pathetic στυλάκι που εξαρχής είναι ο λόγος που τους την λένε. And I am PROUDLY part of that.

    Plus: Θες να ξέρεις τι είναι το dota ενώ obviously δεν ξέρεις τι είναι το GOOGLE? Retards..

    ReplyDelete
  121. "H dota"... stamathste na vazete proswpo se ena paixnidi! Exete akousei pote kanenan na leei "H Pro Evolution", "O World of Warcraft"?? eleos agrammatoi... gamato ar8raki mikeius, perimenoume to epomeno gia TO GAMHMENO TO DOTA (TO paixnidi Warcraft 3, me TON xarth DOTA, genikotera TO paixnidi DOTA...)

    ReplyDelete
  122. nai re malaka epestrepses!!!! oi karavanades telika kaine miala grigora fige
    apo tous eksoginous kagkourokaravanades kai dose kai alli grafiki iroini

    ReplyDelete
  123. Anonymous in love w/ μαστεριτζή!February 16, 2011 at 5:52 PM

    Αχ ναι!!! Μαστεριτζή μου τιμώρησέ με!! ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ!

    ReplyDelete
  124. ΘΕΛΩ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΤΟΤΑ ΤΕΛΟΣ

    ReplyDelete
  125. Αντάξιο των προσδοκιών! Πιο πολύ μου άρεσε το "μπλουζάκι" και το "ταινία vs βιβλίο"(χέστηκες,το ξέρω).

    ReplyDelete
  126. @Anonymous
    Είναι η DotA , Ή άμυνα των Αρχαίων γκε γκε ;;;

    ReplyDelete
  127. Ένα καλό βήμα για να ανοίγω το bookmark μου καθημερινά, και όχι ανά βδομάδα όπως τώρα.
    ρε ΓΡΑΦΕ ΠΙΟ ΣΥΝΧΑ ρε

    ReplyDelete
  128. Arketa eksipno kai swsto kata 90%
    Kapoioi gyrnousan me tzives sta pagkakia na pinoun mpyres prin kan anakalypseis pws boreis na xwneis, anonyma se ena blog omws, apo ideologia alla kai kyriws apo fraga..
    PS. oso xwneis gia ta anosta kinezika sou, deksia yparxei diafimish gia kineziko.

    ReplyDelete
  129. λιγα τα λογια σου για την Apple , μη φαμε τις κοτσιδες μας τωρα

    ReplyDelete
  130. Ξέχασες να γράψεις στη σημείωσή σου ότι στην έρημο Καλαχάρι δε ζούνε οι Ζουλού αλλά οι Βουσμάνοι!

    Welcome back!

    ReplyDelete
  131. Εντάξει,το άρθρο είναι καλό,αν και βουτηγμένο στη μιζέρια και στο κόμπλεξ.Αλλά έτσι πρέπει,αυτό περιμένουμε όλοι απο ένα τέτοιο blog,όπως είπε ένας τυπάς παραπάνω.

    Απόλυτα σωστός στο θέμα της ασιατικής κουζίνας,των γαμημένων των chopsticks κλπ,αν και η άποψη μου είναι οτι ΟΥΤΕ τα"2-3 βασικά πιάτα με νούντλς" παλεύονται.Άντε λίγο ρίζι με κάρι,στα πολύ μεγάλα κέφια!

    Στο θέμα της μουσικής αραδιάζεις αρκετές χοντρές μαλακίες,ελπίζω να το έχεις καταλάβει.Ούτε εγώ είμαι fan,αλλά μπορώ να σεβαστώ κάποια πράγματα που έχουν γράψει ιστορία.Το να αποκαλείς την jazz,τα blues,την soul και την funk "μουσικά ιδιώματα που έχουν σφιντζουρίξει στα σκουπίδια από τα 70s" είναι τουλάχιστον άστοχο.(για να μην πω απύθμενης μαλακίας)Μπορείς να είσαι και να λες ό,τι σκατά θες,απλά προσπάθησε να τα ζυγίζεις μια δεύτερη φορά πριν τα ξεφουρνίσεις!

    Το θέμα με τα μπλουζάκια είναι απλά τραγικό we all know why.(Κάποιος ανάμεσά μας ή αυτοσαρκάζεται ή δεν πάει καθόλου καλά!...)

    Περιμένω κάποια στιγμή να γράψεις για κάποιον πραγματικά ΓΑΜΑΤΟ,κάποιον που θεωρείς οτι αξίζει να υπάρχει στον κόσμο Σου.Έτσι για να καταλάβω δηλαδή πού ακριβώς κινείσαι...

    Και φυσικά αναμένεται ένα επικό άρθρο για την dota.Ας ελπίσουμε να αξίζει!!!

    Καλός πολίτης κιόλας!
    Άντε γειά!:)

    Υ.Γ:Για ποιά φωτογραφία λέτε ρε παιδιά που παίζει να είναι ο mikeius???

    ReplyDelete
  132. gosh, guess who's back!!!!
    μετα απο πολυυυυ καιρο!!!
    θεοσ μιχαλη!!!

    ReplyDelete
  133. τούλι, την παλεύεις? έχεις ιδέα σε ποιό μπλογκ κάνεις σχόλιο?

    άκου κει προσπάθησε να ζυγίζεις..

    ReplyDelete
  134. σκατοκέφαλε, την πάτησες. και εξηγούμαι:
    4. looser 138 up, 68 down

    buy looser mugs, tshirts and magnets
    Loose taken to the next level, or 'more loose'.
    1) Sometimes it's just not good enough to be plain loose. You need to be looser.

    2) Michael was looser than Shelly.

    τσέκαρε εδώ και για τα υπόλοιπα
    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=looser


    υγ. απλά κανείς δε γράφει για ΤΗΝ dota. Και ναι είναι θυλικό, γιατί είναι as good as sex. και σεξ δεν κάνεις με κανένα γιώργο νικο κώστα σωτήρη τάσο μπάμπη αλλά κάνεις με την ιουλία την κατερίνα την ελενη την ζωή και τη μαρία. επομένως, είναι η "Η" dota. τελεία και παύλα. και μη με προκαλέσετε με κανένα αρθράκι για ΤΗΝ DOTA γιατί θα γίνει ΤΗΣ πουτάνας.
    υγ.2 δεν είμαι απλά anonymous, ειμαι anonymous coward

    ReplyDelete
  135. LOL ποια Άμυνα Των Αρχαίων ρε δράμα της κοινωνίας;
    Άμα είναι να το αποκαλείς με γένος θηλυκό να λες
    η ΑΤΑ, όχι η DOTA, που έμπλεξες τα μπούτια σου με τα αγγλικά και τα ελληνικά!

    ReplyDelete
  136. man kala ta les alla me ayto to yfaki oti gamas kai derneis den tha peraseis kai poly kala.Giati oso ntahs eisai kai milas san mlkas toso ntahdes einai kai kapoioi alloi.Tha synexisw na diavazw gia na dw se poio shmeio tha peraseis kala!

    ReplyDelete
  137. Κι όμως! Κάποιος σχολίασε το αριγκάτο!!!!!!!!!
    ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΝΤΟΤΑ!
    Mikeius, βλέπω ότι επανήλθες πλήρως. Μπράβο! Ο "καθαρός" αέρας βοηθά...

    ReplyDelete
  138. Ανωνυμος 15 φεβρουαριου 5:49 ΑΜ
    ""ta dota tour se 3 hronia pu arhisa to professional gaming ehw vgalei 130k euro, esy boreis;""

    130k σημαινει 130 χιλιαδες ευρω στα αγγλικα ε?

    σε 3 χρονια εβγαλες 130 χιλιαδες ευρω παιζοντας βιντεοπαιχνιδια αν καταλαβα καλα??? Φιδεμπορα??

    καλα δεν το προσεξε κανεις αυτο??

    ReplyDelete
  139. bbs
    Στο τέλος του άρθρου υπάχει μια Σημείωση,
    δοκίμασε να την διαβάσεις.
    ΑΝ δεν δοκιμάσατε να παίξετε dota και αποτύχατε
    δεν χρείαζετε να κράζετε όποιον παίζει

    ReplyDelete
  140. na sou pw,eisai panta toso faflatas kai tzampa magkas xwris logo,h aplws eisai to pio cool atomo me to pio gamato-prwtotypo-super-duper blog?mou dineis thn ais8hsh oti eisai poly xeiroteros pozeras apo toys typouus pou perigrafeis kai fantazomai pws eisai apisteyta xaroumenos pou exeis th dynatothta na ta les toso ''starata'' mesa...apo ena blog!xaxaxa!einai ligo asteio.toylaxiston eyxomai na kataferneis pou kai pou na trabas thn prosoxh kai xwris na ksexeilizei h-polla kila-magkia sou.an oxi,don't worry(syggnwmh gia to aggliko,alla katalabaineis,ws blaxara pou eimai prospa8w na to antista8misw ligo)synexise na kaneis ayto pou kaneis twra..sigoura 8a yparxei apozhmiwsh.olo kai kapoios karntashs 8a sou steilei oti ta les poly swsta file!aaa aplws shmeiwse kapou oti o logos sou antiproswpeyei oti akribws koroideyeis..thn pozeria!

    ReplyDelete
  141. Επέστρεψες Mike και πολύ μας ελλειψες!!!!! Και τωρα χτυπησες το αδλυνατο μου σημείο!!!! Ξερεις ποσους μήνες μου ετρωγαν τα σωθηκα οι alt-bags????? Αστο καλύτερα!!!! Κακές παρέες που λένε... Και το αρθρο σου είναι ελλειπες...
    Και να γιατι: Τον τελευταίο καιρό έκανα παρέα με έναν gay και την hipster κολλητή του (και απόρώ γιατί μόλις τους είδα δεν πήρα το πρώτο αεροπλάνο για Ν. Ζηλανδία μπας και γλύτωνα αλλα εκτός του ότι ειμαι χαζή, αυτοί εξαπλώνονται παντού) και ως αποτέλεσμα σου εχω αρκετό υλικό από προσωπικές και μόνο εμπειρίες για το θεματάκι..
    Αφότου τα πουλάκια μου με γυρίσαν σε όλα τα alternative στεκια (όπου μετά θες εξορκισμό για να έρθεις στα ίσα σου από αυτήν την τραυματική εμπειρία), στα λατινομάγαζα του Κεραμεικού και λοιπά μέρη που πρέπει να τα μεταφέρουμε στην Σπιναλόγκα επειγόντως, θεωρησαν αρκετά cool να με πάνε σε gay bar!!!!!!!!!!!!!! Ε, όχι ρε φίλε δεν είναι cool να πηγαίνεις σε gay bar ουτε in... Στα gay bar συχναζουν οι gay για τους γνωστους λόγους!!!! Και εγω είναι straight αν δεν το θυμασαι καλό μου παιδάκι και δεν γουστάρω ουτε να μου ριχτούν οι λεσβίες όύτε καν να μου βγει το όνομα!!!!! Αν εσυ το έχεις γυρίσει το πέταλο δεν γουστάρω να το γυρίσω και εγώ!!!!!
    Ακόμα όταν έχω τα γενέθλια μου ή την γιορτή μου θέλω για δώρο ένα κόσμημα, ένα βιβλίο, ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι, ένα καράβι ή έστω ένα διαστημόπλοιο.... Δώρα δηλαδή που δεν θα με κάνουν να κοκκινίζουν μέχρι και οι σόλες των παπουτσιών μου μολις τα ανοίγω και θα μπορώ να τα παρουσιάσω σε τρίτους!!!!!! Αν εσύ έχεις ανάγκη το δονητή δεν σημαίνει ότι τον έχω και εγώ και ότι θα τον δεχτώ για δώρο!!!!! ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΥΞΟΠΑΡΘΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Και μόλις τα χρυσά μου έμαθαν πως είμαι μόνη σκιστήκαν να μου βρούν γκόμενο... κατανοητό... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝΑ ΦΡΑΤΖΩΤΟ ΑΡΧΙΔΙ ΜΕ ΙΔΡΩΜΕΝΟ ΠΟΝΤΙΚΟΜΟΥΣΤΑΚΟ (τωρα ξερναμε αιμα) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΗΝ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΜΩΡΗ ΑΔΕΡΦΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ BYSEXUAL (και εδω θα συμφωνήσω μαζί σου mike σε προηγούμενο σου αρθρο: θανατος σε ακαθαρσίες γουρουνιών όπως οι δικαστής στο saw III) ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΉ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΑΜΗΣΕΙ ΜΟΥΝΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΑΜΉΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ!!!!! Και όχι δνε προκειται να του κάτσω επειδή εσυ το θεωρείς προχωρημένο... και δεν θα μου το επιβαλλεις με το ζόρι!!!! ΠΟΥΣΤΑΡΑ!!!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!
    Και μετα έκοψα και την καλημέρα με τα εν λόγω άτομα βρήκα την υγειά μου και συνέχισα να συχνάζω σε συνηθησμένα μπαρ και σε μπαναλ μπουζούκια (ω, ναι και μου αρέσουν) και ακολουθώ το δικό μου γούστο και την τσιπούρα την τρώω στο φούρνο με λαδορίγανη και όχι ωμή!!!! Και πολύ γουστάρω!!!!
    Όσο για σένα Mikeius Έχω να σου πώ τα παρακάτω:
    1) Καλός πολίτης
    2) Συνέχισε έτσι
    3) Περιμένω επόμενο αρθρο πιο καυστικό!!!!

    ReplyDelete
  142. loipon gia olous tous asxetous p rotane ti einai DOTA ksana kai ksana:DOTA kyrioi einai mia thriskeia, kyrioi,stin opoia i anotati yparksi einai mia fratzola polyteleias aleimeni me merenda..ta meli tis synithizoun na foroun os endeiksi diamartyrias gia ta kaka tis gis(nai ennoo ta skata mazi me ta kolotrypidozouma)ta pantelonia kai ta vrakia tous anapoda,kanontas synexos wedjies o enas ston allo...profitis tous einai o julian smith afou efage to santouits me ti tsouxtra..kapou se ola ayta paizei to to warcraft alla de thymamai kala,ekeini ti mera koimomoun sta thriskeytika....mike skorpizo shuriken kai karaties apti xara m p gyrises!!!!
    ta chopsticks gamane
    o gios tou ninja

    ReplyDelete
  143. Μιας π ανεφερες τ Steampunk,Τι χαμος εχει γινει μ αυτο πια!!!!!!!!!! προπωπικα επειδη κινουμε σε αλλους χωρους,δν ηξερα τ ειναι αυτοι οι alt-bags και μ κανει εντυπωση γιατι νομιζα οτι μονο στο Goth ειναι μοδα τ Steampunk,και δν ηξερα οτι αυτο το στυλ τ χουν και αλλοι!!! Eγω ψωνιζω απο sites και πραγματικα δν μπορω εδω και ποσο καιρο να βρω τιποτα απολυτως,ολες οι νεες παραλαβες των μαγαζιω ειναι steampunk!!!

    ReplyDelete
  144. psilo malakia itan... episis:
    to sousi einai teleiws aosmo
    Lil Wayne akoune ta 15xrona asprouliarika gimnasiopaida, oxi oi mavroi.

    ReplyDelete
  145. Mike eisai megalo zontano ki autoi pou tous areseis megalutera.TELOS

    ReplyDelete
  146. ela mouni ston topo sou ti vlammenh einai ayth h apo panw re

    ReplyDelete
  147. Sth gomena pou rotaei gia th fotografia, htan h fwtografia apo to post pou eftiakse kai diegrapse o malakas gia na symmazepsei oso kosmo eixe parathsei to blog toso kero. Kai an 8es th gnwmh mou, paizei na htan k h fatsa tou. Reverse psychology.

    ReplyDelete
  148. ανωνυμη, srsly, σου καναν δωρο δονητη?
    πολυ κουλ και τρεντι δηλαδις

    ReplyDelete
  149. My Maaanta Ray is alriiiiiiiight!!!!
    woohoo woohoo YEAAAAAAAAAAAH lalalaa :D

    ReplyDelete
  150. χωρις τον ΛΙΜΠΕΡΗ τα σχολια ειναι ενα ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΜΗΔΕΝ.ΜΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ.Mike φερε πισω τον Λιμπερη ΤΩΡΑ

    ReplyDelete
  151. THIS IS CALLED A REAL FUCKIN COME BACK ! bravo re mikeius mas edwses gia alli mia fora ligo pure kariologamimeno gelio , eisai kai gamw etsi xwste sta arxidia. GAMIMENA POZEEEEERIAAAAAAAAAAAAA

    ReplyDelete
  152. Exei ginei pia toso klise i frasi pou epitelous na grapseis ena arthro gia to dota.

    ReplyDelete
  153. Γειά σου ρε Μιχάλη! Ωραίο άρθρο!

    ReplyDelete
  154. Επισης πρεπει να γραψεις Mike ποσο μοδα εγιναν οι αναρχοχηπιδοκουλτουριαρηδες στις μερες μας που τα οργια ξυπνανε το πρωι και το πρωτο πραγμα που κανουν ειναι να μπουν στο youtube και να βρισουν τους πλασματικους φασιστες που θα εχουν γραψει ενα ΕΛΛΑΣ στο comment τους.Αλλα κατα τ'αλλα δεν εχουν διαβασει ουτε μια σελιδα απο Μπακουνιν,δε ξερουν τι σημαινει η λεξη φασιστας και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι πως θα μαζεψουν περισσοτερο Gold στο WOW.Αυτα.

    ReplyDelete
  155. ston malaka pou leei oti einai to dota kai xoi h dota, tou leo oti einai h dota kai basika h DotA, giati shmainei defence of the ancients. dld h amuna ton arxaion, dld H GAMHMENO THULHKO. AN DEN SOU ARESEI OTI EXOUN ARTHRO OI GAMHMENES ENNOIES KANTA OLA OUDETERA GAMO TOUS NEOTERISMOUS TOU KOLOU SAS. H MALLON GAMO TA NEOTERISMOUS TOU KOLOU SAS.

    ReplyDelete
  156. exo dei pollous paralogous stn zoh mou alla se auto to blog einai ubridia "den mporo na katalabo pou xrhsimeuei o egkefalos mou-mperdeuomai me auta pou lete-prospatho na deixo oti katalaba-antigrafo lexeis kai egina in-pou molis diabazeis ta sxolia tous thes na gelaseis kai thes na bareseis to kefali sou ston toixo alla den xereis ti theleis na kaneis prota kai gia auto dne kaneis tpt kai tsoantizesai perissotero"

    ReplyDelete
  157. malaka mikius exeis para polu plaka alla les megales paparies kai xontrades(kai giauto exeis perissoterh plaka). brise thn dota to pio gamato paixnidi ever na gelasoume re!! oraios:)

    ReplyDelete
  158. Φιλαρακο διαβαζω πολυ καιρο τον ιστοτοπο σου,εχω γραψει πολλα σχολια σε πολλα αρθρα σου,γελαω πολυ,αλλες φορες σε διαφορα σημεια βλεπω τον εαυτο μου σε αυτα,αλλωστε αυτος ειναι και ο σκοπος,η πληρης αντικειμενικοτητα με εναν πολυ καυστικο τροπο και συγχαρητηρια σου δινω γιαυτο.Θελω ομως να σε πληροφορησω οτι σε αυτο το αρθρο εχεις κανει ενα τεραστιο λαθος και θα θελα αν μπορεις να το διορθωσεις.Αποκαλεις <> καποιον που εχει καφετερια,καποιον που εχει πολλους υπαληλους,καποιον που πεταει τονους ληματα στη φυση και καποιον που εχει δικο του ξενοδοχειακο συγκροτημα!!Για σκεψου το λιγο καλυτερα αυτο που λες διοτι ειναι ειναι λιγο τραγικο και αστειο,δηλαδη ενας που εχει ενα ψιλικαντζιδικο τι ειναι ρακοσυλεκτης??ο μικρομεσαιος επαγγελματιας δεν εχει καφετερια με 5 ευρω το καφε,με φρεντο και φραπουτσινο αλλα στη καλυτερη των περιπτωσεων εχει καφενε με μονιμους συνταξιουχους θαμωνες ταβλαδωρους-πρεφατζιδες και με πιο ''ιν'' ροφημα τον γλυκη-βραστο στα 50 λεπτα,ο μικρομεσαιος επαγγελματιας δεν εχει υπαληλους που δε τους πληρωνει σωστα και δικαια γιατι πολυ απλα δεν εχει υπαληλους γενικως,τρεχει μονος του την επιχειρηση του για να βγαλει τα προς το ζην και στη καλυτερη περιπτωση βαζει το γιο του,τη κορη του,την ανυψια του,τη γυναικα του η τη πεθερα του για να πεταχτει στη τραπεζα να πληρωσει τα δανεια,ο μικρομεσαιος επαγγελματιας του χωριου και της επαρχιας δε πεταει σκουπιδια και δε βρομιζει τη πανιδα οπως λες γιατι πολυ απλα την εχει τη βρωμα μπροστα στο σπιτι του,τη δουλεια του και στα δαση του απτις μεγαλες εταιριες-εργοστασια και τελος ο μικρομεσαιος επαγγελματιας δεν εχει ξενοδοχειακο συγκροτημα αλλα στη καλυτερη περιπτωση νοικιαζει σε κανα φοιτητη η σε κανα νιοπαντρο ζευγαρακι το 2αρι που του αφησε η μανα του κληρονομια στα 250 ευρο το μηνα στον ημιοροφο καποιας πολυκατοικιας με θεα αλλες πολυκατοικιες...Μια μικρη μονο διορθωση για να μη μπερεδευουμε καποια πραγματα,ειμαι βεβαιος και σιγουρος οτι θα το χεις δει ηδη και θα το διορθωσεις η θα ζητησεις συγνωμη γιαυτο.

    ReplyDelete
  159. μπραβο ρε μικε γραφτα χυμα και ασε τους κομπλεξικους να σκεφτονται ολο το βραδυ εξυπνη απαντηση να σου γραψουν κομμεντ το επομενο πρωι απο τη μιζερη δουλεια τους :)

    οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται

    ReplyDelete
  160. TROLL...THE MIGHTY
    TROLL...THE BRAVE!!!!
    ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ COPS(ΜΠΑΤΣΟΙ)-LOL ΣΤΟΝ ΤΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ.ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΕΠΙΚΑΔΕΣ-GAMERS,ΣΕΒΑΣΤΟ ΤΟ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ ΝΑ ΛΙΩΝΕΤΕ ΣΑΝ ΤΥΡΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ,ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΤΣΟΥΤΣΕΚΑΚΙΑ,ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣ ΣΤΟ EPIC-MOOD) ΚΑΝΕΝΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΙΛΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΧΛΙΜΙΤΖΟΥΡΕΣ ΤΩΝ 30 ΚΙΛΩΝ(ΟΥΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΨΙΛΟΥ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΓΚΕΡΟΜΠΙΦΤΕΚΑ ΤΩΝ 230 ΚΙΛΩΝ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΙΟΧΛΑΠΑΤΣΑΣ) ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΚΟ ΣΤΟΜΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ PARTY ΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ CONAN KAI KRATOS ΜΑΖΙ,ΚΑΙ ΜΟΥ ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΡΩ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...ΚΑΛΗ Η ΕΠΙΚΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΗ ΛΙΓΟ...ΚΑΙ ΤΟ AVATAR ΤΗΣ "TRELIKAVLIARAVALKYRIA" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΒΕΙ ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΤΗ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΙ REAL-LIFE ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ

    ΑΑΑΑΑΑΑΑ....MIEIUS ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΑΡΘΡΑ!!!!

    ReplyDelete
  161. Mike ολα καλα φιλε αλλα γραψε για το ποσο μαλακια ειναι H Dota

    ReplyDelete
  162. File, oti ki an peis gia tis etairies, to nero kai ta mplouzakia OK. Alla ama den exeis zisei pera apo to Ellada kai den exeis gnorisei olous autous tous politismous pou exeis anaferei (latiniko, asiatiko ktl) tote den mporeis na ekfereis apopsi oute na katakrineis autous pou tous aresei kati tetoio. Ama den sou aresei to sushi kai to latin, fae souvlaki kai xorepse zeimpeko alla min to paizeis oidimonas :P

    ReplyDelete
  163. Mike! grapse ena arthro re gia to poso i metapoliteusi epirease tin expresionistiki logotexnia tis stereas ellados!

    ReplyDelete
  164. Ωραίος ρε Μιχάλη! Χώσ' τα στους ηλίθιους που μας τα 'χουν κάνει ζέππελιν with the alternative shit!!!

    ReplyDelete
  165. "Mike! grapse ena arthro re gia to poso i metapoliteusi epirease tin expresionistiki logotexnia tis stereas ellados!"

    Αυτη ειναι η καλυτερη παραγγελια μεχρι τωρα και αξιζε να το κανω ενα copy paste και στο δικο μου σχολιο.

    ReplyDelete
  166. Μόλις διάβασα το St.Anger σου ...
    Ξέρεις..

    ReplyDelete
  167. λες μαλακιες στο θεμα με την apple. H apple οτι κατασκευαζει ειναι made in California (αρα ουτε παιδακια εργατες ουτε ανσφαλιστοι κτλ)

    ReplyDelete
  168. tin sto mpoutso...den psofises strato bodi?? poso xiliosta einai i poutsa sou pou to mono mouni pou exei dei einai auto pou tin gennage?? faei sushi k skase malaka giati tha fas skata stin mapa!!!!! euxomai na erthei enas tzazistas na sou xosei to saxofono sto kolo mpas k stroseis suxama k tha akous meta oli mera! den brethike kaneis na se kattharisei sto strato re pousti mou??? den se sozoun oute deka poutses mazi malka tosa komplex...psofa...thelo na sou stripso ta arxidia...komplexiki mounara mou!!!!!!1

    ReplyDelete
  169. re mlk grapse gia to dota

    ReplyDelete
  170. xaxa pragmatika exo megalh aporia na do ti kako tha breis na peis gia thn dota san paixnidi katheauto. einai to pio gamato paixnidi pou bghke pote. exei drash stratigikh polu megalh poluplokothta gia na se krataei mesa sto paixnidi kai apisteuto xioumor. nomizeis tha breis kati kako na peis? mpravo sou. alla mhn peis anupostates malakies opos kaneis sunhthos plz gt den tha xei kan plaka. mhn mas xekauloseis. perimeno me anupomonisia na do ti tha peis gia na se prixo sta coments pou tha sou apantao poso ntenekes eisai. noobako:)

    ReplyDelete
  171. malakia sou auto gia tous roots kai to mos def

    true hip hopers

    ReplyDelete
  172. δε μ ενδιαφέρει αν είσαι κομπλεξικος
    δε μ ενδιαφέρει αν έχεις να γαμησεις χρόνια
    δε μ ενδιαφέρει αν είσαι σκατοφατσα
    λες αλήθειες με ωραίο χιούμορ
    τελειωσε

    ReplyDelete
  173. nomiza oti xalases re mike... you proved me wrong, pada tetoia ar8ra n grafeis

    ReplyDelete
  174. ξεχασες το τελευταιο hype τα ποδηλατα , βλεπε freeday και αλλα τετοια dating services ...

    ReplyDelete
  175. Έσβησες το "Απολύθηκα-Τέλος" post. Γιατί; Θα το καταλάβαινα αν έσβηνες και το "Τα λέμε, παιδιά", ότι και καλά μη σου χαλάει το design από τα του στρατού. Αλλά τώρα ποιό το νόημα; Ντρεπόσουν με τη φωτογραφία; ^_^

    ReplyDelete
  176. osoi kanoun comment panw apo 2 seires DEN EXOUN ZWH :) wraios mike

    necrothaftis

    ReplyDelete
  177. ποσο δικιο παιζει να εχεις?
    εγω απλα θα αναφερω ενα σκηνικο στην ταξη οπου ενας πολυ "κουλτουριαρης" και "ψαγμενος" φωναζε σε εναν αλλον: "Βρηκα κατι κουλτουριακα παπουτσια τελεια, ποσο χαιρομαι που γινομαι κουλτουριαρης"
    Και σε καμια περιπτωση δεν το ελεγε για πλακα.

    ReplyDelete
  178. η παραγραφος με τα t-shirt διπλα στο κουτι με τα fae ena malaka t-shirts.Irony at its best.

    Ωραιο αρθρο,μια πολυ καλη επιστροφη στο αγνο κυνισμο και στο παλιο καλο σου δηλητηριωδη εαυτο που καταγραφει ολους τους ανθρωπους που μας την σπανε,αλλα δεν το συνειδητοποιουμε παρα μονο αφο διαβασουμε 0,5 σειρες ενος αρθρου σου και σκεφτουμε "εχω συναντησει πολλους τετοιους πουστηδες!!!Ο Mike ειναι θεος!!!Που βαζω τον κωδικο της πιστωτικης μου για να παραγγειλω ενα πορτοκαλι κατουρημενο σωβρακο που να χει ενα κωλοδατυλο απ εξω????"

    ποιο θα ειναι το επομενο θεμα σου,μπορεις να μας κατατοπισεις?

    ReplyDelete
  179. ase me re m t ka8e yeutokoultouriarh p 8elei n m t pai3ei k firma k proodeutikos mh xesw epd diavazei g allous politismous,e8ima,mousikes k malakies...p m erxontai st sxolh n m lene oti eida th foverh tainia g t Kina,rwtaw pia k m lene'anamnhseis mias geishas' ...O ka8e agrammatos wannabe skatiarhs!!oust!!poustares kwprolagnoi!! t oti tn trwte apo tn kwlo dn sas kanei proodeutikous oute koultouriarhdes k anoixtous s alla pragmata...Sta diala...

    ReplyDelete
  180. Καταρχάς συγχαρητήρια και έχω διαβάσει 15 ποστ σε δύο ώρες. Κατά δεύτερον, δε μας χέζεις ρε Νταλάρα. Είναι δυνατόν να είσαι άντρας και να αμφισβητείς την αξία της Κοκκίνου? Βλέπεις συχνά τέτοιο συνδυασμό βυζιού και μπουτιού γεμάτου και βασταγερού? Όπως μπουτάρες είχε και η Βίσση πιο νέα. Βανδικός είσαι αγάπη μου?
    Επίσης κάνε μια χάρη στο απαίδευτο κοινό σου και βάλε ένα μίνι λεξικό κάτω από κάθε ποστ. Καταλαβαίνουμε ότι οι 2 τελευταίες δεκαετίες μπροστά σε οθονές τηλεόρασεις και υπολογιστή εμπλούτισαν το λεξιλόγιό με ότι μαλακία αργκό και ξαργκό υπάρχει αλλά δε φταίμε σε τίποτα να ανοίγουμε κάνουμε κόπυ πέηστ κάθε 3 δεύτερα για να καταλάβουμε. Ούτε το κοσμοπόλιταν έτσι.
    Παρεμπιπτόντως εδώ στη Γαλλία που είμαι, στη ΦΝΑΚ πουλάνε ό,τι πουλάνε και σκάνε. Ούτε εκθέσεις βλέπω ούτε τίποτα. Οπότε δε σου φταίνε οι Γάλλοι, οι μαλακοπίτουρες συμπατριώτες σου που φαντάζονται ότι οι Γάλλοι είναι ιντελεκτουέλ φταίνε. Έχεις σκοπό να κάνεις κανένα ποστ για τα αγαπημένα ηλεκτρονικά παιχνίδια, αυτά που παίζαμε στα "σφαιριστήρια" λέω. Ποδοσφαιράκι Τέϊκο, στριτ φάητερ, μπούμπλε κτλ. Δεν μπορεί, τέτοιος επιστήμονας θα 'χει περάσει κι απ'αυτό το στίβο. Α και θεωρώ αδύνατο να μη σου γυρνάνε τα σκώτια με τους κλαπαρχιδοσάτιρες τύπου Αρβύλα και Λαζό. Προσδοκώ να δω άρθρο με τέτοιο περιεχόμενο. Σε αγαπάω πλέον. Άντε γαμήσου

    ReplyDelete
  181. Arxontas o Mike. Gia autous pou klaine kai thigontai apo ta sxolia. Kala ti skata myksiarika eiste oloi? Ystera anarwtieste giati sas pidane diplomatika oloi epeidi i oraia synaisthimatiki glossa einai poio peistiki kai poio oraia sta aftia. Oi megalyteroi anthrwpistes tou planiti tygxainei na exoun megali dosi kynikotitas kai 'misanthrwpias' epeidi estiazontai stin ousia twn anthrwpinwn sxesewn , sto ti mas enwnei kai oxi to ti mas xorizei ( Blepe George Carlin, Doug Stanhope, Bill Hicks, Steve Hughes, Conolly), etc. An den irthete se epafi me aftes tis prosopikotites aftoktonate kalitera, me agapi panta.:P

    Ayto to eidos humor brisketai sta plaisia tou constructive nihilism. Afaireis kai midenizeis ta axreiasta delusions tou pithikoeidi engefalou mas,ta protogona enstikta kai taseis pou pleon den evnooun alla perissotero einai kataloipa tis ekseliksis, kai xtizeis mia nea basi gia mia pangosmia ithiki.

    ReplyDelete
  182. Μικρή προσθήκη:
    η υφασμάτινη ταγαροτσαντούλα από παπασωτηρίου κλπ η οποία φοριέται ακόμα και αν ήδη κρατάς την άλλη κανονική τσάντα, δηλαδή ακόμα και σε φάσεις που σου είναι εντελώς άχρηστη. Στην ανάγκη πετάνε μέσα καμιά κόλα Α4 για να την κρατάνε χωρίς να την παίρνει ο άνεμος, μόνο και μόνο για να δείξουν ότι είναι "busy στην πόλη και τόσο urban". Δικαιολογείται μόνο στην περίπτωση που κουβαλάς μέσα φαι για την δουλειά. Α, ξέχασα, οι alternatives συνηθως δεν δουλεύουν...

    ReplyDelete
  183. τούλι είσαι μουνάρα και θέλω να σε χύσω.
    Άρθρο για μπούμπλεχ και στριτ φάητερ κλπ συμφωνώ.
    Γράψε μια φορά κάτι θετικό και την καύλα που ένιωθες όταν γάμαγες τα φλώρια ken και ryu με κανέναν άσχετο χαρακτήρα.
    Μετά ψόφα.
    τούλι θα σου βάλω το χέρι μέσα και θα σε υγράνω, πρόσεχε.

    ReplyDelete
  184. varnava xarhkes twra?? ante kai stoo diaolo gamw thn panagia sou

    ReplyDelete
  185. Α, κάτι ακόμα. Δεν ξερω αν έχει απαντηθεί και παλιότερα. Πώς προφέρεται το ονοματάκι σου; Αν όντως βγαίνει από το mike + genius που λέει ο Shinobi, το Μάικιους είναι λογικό. Αλλά όσους αναγνώστες ξέρω RL, μαζί και εγώ, σε λέμε Μικέιους. Which is it?

    ReplyDelete
  186. Ρε καθυστερημένοι, γιατι μιλάτε αγγλικά???? Δηλαδή ρε βόδι αν πεις "a real fucking comeback" ή "you can do better" ή εσύ μαλάκα Μιχάλη "yes, but can you?" θα μας αποδείξετε κάτι? Όλοι ξέρουμε αγγλικά μαλάκες, δεν είστε ιδιαίτεροι. ΣΚΑΤΟΠΟΖΕΡΟΙ!!!! Σχολιάζετε κ κατακρίνετε χωρίς να κοιτάτε τον κώλο σας. Και αμαερικανιές της (άπλυτης) πούτσας όπως "το motherfucking blog μου" είναι εμετικές, διουρητικές και υπακτικές.

    ReplyDelete
  187. Lion - O, said ...

    Φίλε μου Mike ... Είσαι πάρα πολύ σωστός, αλήθεια, όταν καυτηριάζεις τους γυφτοτρέντυδες που για να το παίξουν "παντογνώστες" και "κάποιοι" στις χαζογκόμενες, αρθρώνουν τις λέξεις "τζαααζ", "μπλουουουζ", "σόοοουλ" και "φάαανκ"... Είναι τόσο γλαφυρός ο τρόπος γραφής σου που είναι σα να τους βλέπω ... Είναι γλυώδεις και ζώα ..

    Όμως για το οτι αυτά τα μουσικά ιδιώματα τα πέταξαν οι μαύροι ακροατές στα σκουπίδια από τα 70's δεν έχεις δίκιο .. Και θα σου πω γιατί...

    Ήδη από το bebop (1940 - 1950) οι λευκοί επηρρεάστηκαν τρομερά από την πολυπλοκότητα του συνεχώς εξελισσόμενου μουσικού ύφους .. Οι "δυσνόητοι" σχεδόν αυτοσχεδιασμοί σε συνδυασμό με την τεχνική δεξιότητα των εκτελεστών (Miles Davis, John Coltrane, Dizzy Gillespi, Charlie Parker) οδήγησαν στην λογιοποίηση μιας μέχρι πρότινος χορευτικής μουσικής (swing). Αναφέρομαι φυσικά στα μετέπειτα είδη hard-bop, cool, west coast.. Λευκοί μουσικοί (βλέπε Chet Baker, Gerry Mulligan, Buddy Rich, Chick Corea αργότερα κλπ κλπ )αποκωδικοποίησαν τα voicings, τα upper-structures και τις συνδυαστικές κλίμακες και εξέλιξαν το ύφος σε ακαδημαϊκό, σε "μουσική για λίγους".. Σε αυτό συνέβαλε και η γέννηση της νέας δημοφιλούς μουσικής (rock) στο δευτερο μισό του 20ου αιώνα ...

    Με το να πιστεύεις οτι η μουσική αυτή πέθανε για αυτούς που τη μελετούν είσαι απλά ανενημέρωτος .. Σε Πανεπιστημιακά τμήματα Μουσικών σπουδών στο εξωτερικό αλλά (μάντεψε) ΚΑΙ στην Ελλάδα (Ιόνιο), καθηγητές και σπουδαστές λευκοί και μαύροι μελετούν τη Jazz σε όλες τις προηγούμενες μορφές και εκφάνσεις τις και ακόμα χειρότερα για σένα ... την εξελίσσουν! Αν το ψάξεις θα δεις οτι έχω δίκιο...

    Μήπως στο βασίλειο των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος ?

    ReplyDelete
  188. An grapseis arthro gia DOTA tha kanw DDOS sto blog sou. Kai to pirouni grafetai me giwta, oxi me hta! Kata t'alla kakos poliths...

    Filia stis rwges! :D

    Tom

    ReplyDelete
  189. Ωραίο comeback αλλά mikeus φοβάμαι ότι σε λίγο την δόξα των άρθρων σου θα την κλέβουν τα σχόλια από κάτω...

    Επίσης σε αυτό το blog του περιβόητου maddox μπήκα αλλά έχει να ποστάρει από τον Ιούλιο του 2010. Κάνω λάθος;

    Είδα άρθρα του και όντως μοιάζουν σε στυλ αλλά όταν γραφουμε σε άλλη γλώσσα έχουμε και άλλες ατάκες οπότε πως στο πουτσο κάνουν όλοι συγκρίσεις με το blog σου ;

    ReplyDelete
  190. poly dynato...bravo mike

    ReplyDelete
  191. H DOTA RE MALAKES EINAI 8RHSKEIA

    APO TA LIGA GAMES P EXOUN SOVARO COMPETITIVE SCENE STO KOSMO AFTH TH STIGMH, KAI APO TA LIGA PAIXNIDIA P GIA NA FTASEIS SE EPAGELMATIKO EPIPEDO (NAI ZWA MERIKA PAIXNIDIA EXOUN KAI EPAGELMATIKO EPIPEDO ME XRHMATIKA EPA8LA) XREIAZETE SKILL KAI PRACTISE

    OSOI LENE OTI H DOTA EINAI MALAKIA DEN KSEROUN VASIKA PRAGMATA GIA COMPETITIVE GAMING H DEN GNORIZOUN APLA DOTA (UPO8ETO EXETE PEKSEI KAMIA 20ARIA GAMES SE PUBS TIS POUTSAS KAI SAS FANHKE MALAKIA)

    DOTA = RPG CS1.6

    MIKE, PANTA KALOS, WRAIO TO AR8RO ALLA, ANTE KAI GAMISOU

    ReplyDelete
  192. GRAPSE GIA TO POSO SPERNEI H DOTA

    ReplyDelete
  193. Nai kyrie anwnyme exw parei apistefti xara. Xairomai akomi perissotero otan gamaw tin mana sou kai tin xynw sto deksi tis laryggi..:) Egina opws itheles tora? I mipos eimai poly politismenos gia ta dika sou gousta? Dikaiousai na me apokaleseis kai enallaxtiko sofistike intellectual apla kai mono epeidi eimai 2% ligotero gyftos apo esena..:P

    Apologoumai ston Shinobi ek twn proterwn pou pira ton rolo tou sto pidima tis manas. Apo to kairo pou exeis na akouseis fainetai politismeni syzitisi me epixeirimata exeis ksexasei ki esy kai oloi oi anwnymoi, ti simenei apantaw sto epixeirima kai oxi sto idio to proswpo. Alliws den tha bainate oloi me anwnymia, na brisete san aksestoi kai na vgeite.

    An exete parapono apo to grapsimo i ta epixeirimata tou Mike, arxisete to grapsimo se kapoio diko sas blog i efimerida kai prospatheiste na perasete ta dika sas mynimata. Den einai ola ta arthra grammena gia na perasoun thetiko minima, alla arketa ap auta einai. Kapoia einai apla gia na gelasoume. An mporeite na to kanete eseis kalytera, kante to alliws vgalte to skasmo. Apo katigorous kai krites exei gemisei o topos. Ase tin kwloanwnymia kai ta ad hominems kai piase to grapsimo.

    Episis gia ton anwnymo pou ethikse to thema tis glossas. I glossa einai ena meso epikoinwnias kai synennoisis.tipota parapanw kai idiws den einai kati gia na kayxiesai. An kapoios grafei agglika den simenei oti pozarei, ela nte, thelo na se entyposiaso kai grafo Agglika, den skeftika kati allo, isos epeidi mono ego ksero agglika ston planiti kai einai mia poly spania glossa kai diskoli dialektos pou mono ego kai 10 alloi isws na kseroume...:P O kathenas grafei analogws pws exei synithisei i pws ton volevei, px mporei na kaneis 10 xronia Ameriki kai ek tou fysikou na exei alloiwthei kapws i fysiki sou glossa kai na diskolevese na allazeis synexos apo tin mia glossa stin alli kai kapote na kaneis ena kapos eknevristiko miksarisma glwssas. Mipos exete skeftei pote kai autin tin apopsi? An afisete tis allaksokwlies manadwn isws na to skefteite.

    ReplyDelete
  194. complex anoterotitos.

    ReplyDelete