Friday, November 13, 2009

Πού είναι τα ιπτάμενα αμάξια;

Κάθε φορά που γράφω άρθρο και θέλω να προσθέσω μια εικόνα, ο επεξεργαστής κειμένου του blogger με πηδάει ασάλιωτο. Αλλάζει το μέγεθος του κειμένου, τη γραμματοσειρά και προσθέτει μία ή δύο έξτρα κενές γραμμές σε κάθε παράγραφο. Το κινητό μου χάνει το σήμα του κάθε φορά που κρύβομαι πίσω από ένα δέντρο. Το MSN μου έκανε update για να δουλεύει "καλύτερα" και εδώ και δύο μέρες καταφέρνει να μπει online πιο σπάνια κι απ' τη γιαγιά μου. Το XBOX μου διαβάζει τα mpeg αλλά τα παίζει με καθυστέρηση ήχου. Ο φούρνος μου μετά από διακοπή ρεύματος χρειάζεται ειδική διαδικασία reset για να λειτουργήσει πάλι!... Μάλλον καταλαβαίνετε πού το πάω. Η μόνη μου συσκευή που δουλεύει όπως υπόσχεται ο κατασκευαστής είναι το παλιό μπλέντερ της μάνας μου. ΜΠΡΑΒΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ! Κατάφερες να φτιάξεις μια μηχανή με σταθερές επιδόσεις και σου πήρε μόνο 50 χρόνια. Και σ' ανώτερα!

Ο νόμος του Moore λέει ότι η υπολογιστική δύναμη των επεξεργαστών σε επίπεδα τσιπ διπλασιάζεται περίπου κάθε 18 μήνες. Αυτό που παρέλειψε να μας πει όμως ο πούστης είναι ότι το εκάστοτε software είναι τόσο βαρύ και bugαρισμένο, που απαιτεί επεξεργαστή με δυνατότητες διπλάσιες συν κάτι ακόμα. Κοινώς, κάθε 18 μήνες φτάνουμε στο ίδιο σημείο αποτυχίας με παλιά, απλά πιο γρήγορα και με ωραιότερα γραφικά.

Δεν υπάρχει πιο τραγικό και ταυτόχρονα πιο αστείο παράδειγμα αυτού του φαύλου κύκλου από τη ρομποτική. Σκεφτείτε το:
Μ.Ι.Τ., 1980: Το ρομπότ κάθεται και τρέμει για 10 λεπτά. Μετά αρχίζει να τσουλάει, αποφεύγει την καρέκλα, ακολουθεί τον τοίχο, αποφεύγει το τραπέζι...
Μ.Ι.Τ., 1990: Το ίδιο.
Μ.Ι.Τ., 2000: Το ίδιο!
Πηγαίντε ΑΥΡΙΟ σε κάποιο εργαστήριο ρομποτικής έρευνας και ζητήστε να σας δείξουν το καλύτερο ρομπότ τους. Θα κάνει ακόμα αποφυγή εμποδίων σε επίπεδες επιφάνειες!



Το βίντεο συμβολίζει τέλεια τη λούπα στην οποία έχουμε πέσει. Χρησιμοποιούμε όλο και πιο περίπλοκη τεχνολογία για να κάνουμε την ίδια χαζομάρα ξανά και ξανά. ΟΚ ΟΚ, δε θέλω να είμαι άδικος. Ας το πάρουμε λίγο σοβαρά. Το πρόβλημα με την καθημερινή τεχνολογία είναι η εφαρμογή της αποκλειστικά και μόνο σε εμπορεύσιμα είδη. Αυτό σημαίνει τρία πράγματα:

Πρώτον, οι χρήσιμες φουτουριστικές ανακαλύψεις που είναι ήδη εδώ, παραμένουν "κλειδωμένες" προς το κοινό επειδή δεν είναι ανταγωνιστικές ή δεν ανταποκρίνονται σε έρευνες των καριόληδων του τμήματος μάρκετινγκ. Δε θέλω το κωλο-iPod μου σε μέγεθος υπόθετου και πιο γυαλιστερό ή πιο άσπρο ή πιο γκέι. Το μόνο που θέλω είναι να κάνω drag and drop τα τραγούδια μου από οποιοδήποτε PC, να πατάω play ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ!!! Δε θέλω το Word μου να έχει 3.000 γραμματοσειρές και νέα χαριτωμένα clip art. Θέλω να ανοίγω κείμενα που ήταν γραμμένα σε παλιότερες εκδόσεις ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ!!! Δε θέλω το DVD μου να δείχνει 5 δευτερόλεπτα animation κάθε γαμημένη φορά που αλλάζω σελίδα στο μενού, ούτε να έχει 80 featurettes για το ποιο αρχίδι έξυσε ο βοηθός οπερατέρ την τέταρτη μέρα των γυρισμάτων. Θέλω απλά να το αγοράζω από οποιαδήποτε χώρα ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ!!! Επίσης, θέλουμε σε όλες τις συσκευές μας τα παρακάτω και ΜΟΝΟ τα παρακάτω: RCA για το A/V, mini-jack για τα ακουστικά, USB για τα δεδομένα και στρογγυλό βύσμα output 500mA για το ρεύμα. Όχι διαφορετικό βύσμα για κάθε εταιρεία και για κάθε μοντέλο. Μόνο με τους φορτιστές που έχουν μαζευτεί σπίτι μου φτιάχνω 15 post-modern γλυπτά για την επόμενη Μπιενάλε!

Δεύτερον, οι αναβαθμίσεις της καθημερινής τεχνολογίας δεν είναι ποτέ άμεσα εφαρμόσιμες για τον κάθε ουγκαμπούγκα που τις αγοράζει. Θα σας δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: το Word έχει τους λεγόμενους στηλοθέτες, που σου επιτρέπουν να γράφεις κείμενο σε διάφορα σημεία της σελίδας με καλή ευθυγράμμιση. Όποιον έχω δει στη ζωή μου να γράφει στο Word, τοποθετεί τις λέξεις πιο μέσα στη σελίδα ως εξής: space, space, space, space, space, enter, enter, enter, enter, space, space, space... Αυτό τι σημαίνει; Ότι η τεχνολογία "στηλοθέτης" είναι ατελής και δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Η Microsoft όμως συνεχίζει να την έχει αυτούσια σε κάθε έκδοση του Word. ΓΙΑΤΙ;

Τρίτον, η τακτική "βελτιώνω μια συσκευή απλά χώνοντας περισσότερα μπιχλιμπίδια πάνω" έχει επικρατήσει εις βάρους της πραγματικής αναβάθμισης. Πριν μικρύνεις ΚΙ ΑΛΛΟ το κινητό, βεβαιώσου πρώτα ότι πιάνει σήμα μισό μέτρο κάτω απ' τη γη! Και πριν του βάλεις κάμερα 8 megapixel, βεβαιώσου ότι η 5 megapixel που είχε πριν μπορεί να φωτογραφίσει σε φως χαμηλότερο από αυτό που βγαίνει όταν σκάει πυρηνική βόμβα! Και πριν του βάλεις δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο και κινούμενα screen saver και animation στο μενού, βεβαιώσου ότι η μπαταρία που έχει δεν είναι τρεις γενιές πίσω και αποφορτίζει μετά από μισή ώρα! Κοινώς, αντί να χαραμίζεις χρόνο και μυαλά για να το στολίζεις με μαλακίες, ΚΑΝΤΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ!

Η τεχνολογία προχωράει. Αλλά δεν προχωράει με την ταχύτητα και τους τρόπους που όλοι είχαμε πείσει τους εαυτούς μας ότι θα προχωρούσε. Πόσα χρόνια θυμάστε που μας λένε ότι μπορούμε να στήνουμε οικιακό δίκτυο; Δέκα; Δώδεκα; Τελικά το καταφέραμε κουτσά στραβά φέτος με τα Windows 7. ΦΕΤΟΣ! Ακόμα και το ίντερνετ δε βγήκε αυτό που περιμέναμε. Παλιά οι πληροφορίες ήταν δύσκολες να βρεθούν. Τώρα είναι δύσκολο να φιλτραριστούν από τις τσόντες και τις διαφημίσεις καζίνο. Ναι, μπορεί το ίντερνετ να έκανε διαφορά σε μερικές διπλωματικές εργασίες φοιτητών, αλλά αν το πάρεις καθαρά ποσοστιαία, κατέληξε να είναι ακόμα ένα μέσο για να ψωνίζουμε και να βροντάμε μαλακία. Το μόνο που έχει βελτιωθεί αντικειμενικά με την τεχνική πρόοδο είναι η αποτελεσματικότητά μας να ανατινάζουμε τα 10-20 γυναικόπαιδα του 3ου κόσμου, που είχαν το θράσος να επιζήσουν απ' την ελονοσία και το AIDS.

Θυμάστε τις παλιές ταινίες επιστημονικής φαντασίας του '50, που έδειχναν πώς θα είναι το "έτος 2000"; Όλοι είχαν jetpack, αυτόματες κουζίνες, ιπτάμενα αμάξια, ρομπότ που τους έπλεναν τα αρχίδια και πόρτες που άνοιγαν αυτόματα κάνοντας "ΣΣΣσσσ". Αισίως πλησιάζει το 2010... ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ!

Στα 8 μου χρόνια πήρα το πρώτο μου PC. Ήταν ένα 386 στα 33 MHz που αν πάταγες το turbo ανέβαινε στα 133 MHz, με Windows 3.1, πασιέντζα και Word Perfect. Θυμάμαι που όλα έτρεχαν με μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, κρασάροντας κάθε λίγο. Όταν ρωτούσα τον πατέρα μου γιατί, μου απαντούσε: "Όταν βγει το 486, θα δεις. Όλα θα τρέχουν τέλεια". Παίρνουμε λοιπόν το 486 και το ανοίγω με ανυπομονησία. Μαντέψτε τι γινόταν: όλα έτρεχαν με μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, κρασάροντας κάθε λίγο. "Γιατί μπαμπά ξανά τα ίδια;"... "Δεν είναι ξανά τα ίδια, παιδί μου. Τώρα έχουμε σαφώς ΑΝΩΤΕΡΑ προγράμματα... για να τρέχουν με μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα, κρασάροντας κάθε λίγο. Νιώσε την πρόοδο"!

Σχεδόν δύο δεκαετίες έχουν περάσει και ακόμα να την νιώσω.
Εκεί που πάω να την αγγίξω λίγο,
το blogger αλλάζει τη στοίχιση του κειμένου χωρίς να έχω πατήσει τίποτα!
Και η πρόοδος εξαφανίζεται.
Σαν τον Κάιζερ Σόζε.

172 comments:

  1. ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ

    ReplyDelete
  2. OXI EGV EIMAI O PRWTOS

    ReplyDelete
  3. Mipws eisai o PITTAS? ????

    ReplyDelete
  4. Ετσι ειναι ρε Mikeius....
    Μικροι μπορει να πιστευαμε πως ο άνθρωπος εφτιαχνε τεχνολογια για να κανει την σκατενια ζωουλα του λιγοτερο σκατενια αλλα πλεον ξερουμε πως λειτουργει το Μαρκετινγκ... Μας εχουν ριξει στον λακο με τα κωλοδαχτυλα και αναγκαζομαστε να αγοραζουμε τις φανταχτερες μλκιες τους...

    αλλα όπως και να χει πάντα θα υπάρχουν μαλακοκαυλιδες (κ ας μην ειναι σε ποσοστα η μεγαλυτερη καταναλωτικη δυναμη) που θα αγοραζουν το νεο Nokia 7534 επειδη αλλάζει χρώμα όταν σε περνουν τηλεφωνο, όπως και το Sony Ericson 0923,3 το οποιο βγαζει σαπουνοφουσκες όταν βγαζεις φωτογραφιες..
    θανατος και σε αυτα τα ζωαδια...

    ReplyDelete
  5. Δώσε Δώσε Δώσε Δώσε Δώσε Δώσε !

    Μην ανησυχείς θα τα αλλάξω όλα αυτά στο μέλλον

    ReplyDelete
  6. Σαφής και ακριβής.

    Πραγματικά... και γώ θυμάμαι τα παλιότερα πισιά μου. Πώς με το 1/1000 της σημερινής δύναμης τα καταφέρνανε μια χαρά;

    Στο προηγουμενο πισί μου είχα μισό γίγα ραμ και έναν επεξεργαστή και πήγαινε καλά... τώρα έχω ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορες περισσότερη ράμ και ΔΥΟ επεξεργαστές για να κάνω ΑΚΡΙΒΩΣ τα ΊΔΙΑ και πάει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια...

    ???????????
    Πως το κατάφερα αυτό; (ίδιο λειτουργικό, ίδια προγραμματάκια)

    ReplyDelete
  7. Κι εγώ λατρεύω το Star Trek φίλε μου
    αλλά τι απ'όλα αυτά που βλέπουμε μπορεί να είναι αξιοποιήσιμο απο την "ματιά" του μάρκετινγκ;

    οι κούκλες, οι μηνιατούρες και τα DVD με τα επεισόδια... αααα και οι φφφφσσσς φφφσσσς πόρτες που ανέφερες...
    αυτός ο δγιάλος που λέγεται μάρκετινγκ!

    ReplyDelete
  8. ... Συμπέρασμα... η τεχνολογία, ΔΕΝ έχει προχωρήσει τόσο οσο το marketing μας έχει πείσει.

    ReplyDelete
  9. Τα σπασε γαμω το BD Live μου

    ReplyDelete
  10. Για ακομα μια φορα respect. Πραγματικα ειναι απολαυση να διαβαζω το blog σου, γιατι γραφεις αυτα που ουσιαστικα σκεφτομαστε ολοι αλλα δεν μπορουμε να τα εκφρασουμε τοσο σωστα και γαματα :P

    keep up dude.

    ReplyDelete
  11. Το οικιακό δίκτυο που γράφεις, τι εννοείς?Προφανώς δεν εννοείς το lan, γιατί μόνο σε αυτό πήγε το μυαλό μου.
    Πολύ ωραίο Post και αυτό φίλε. Αν δεν κάνω λάθος διακρίνω και μια δόση μελαγχολίας μέσα στην πλάκα. Και είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε πολύ περισσότεροι, όπως λέει και ο tzoni_drama από πάνω.

    ΜΒ

    ReplyDelete
  12. Για να μην αναφέρουμε όλα τα καινούργια συστήματα στα αμάξια που για να τραβίξεις ένα χειροφρενάκι της προκοπής πρέπει να απενοργοποιήσεις 100 πράγματα και να σκίσεις και το πίσω αριστερά λάστιχο..

    ReplyDelete
  13. Πολύ καλή εγγραφή...

    Εγώ δεν ψήνομαι και τόσο για τη νέα τεχνολογία που δεν λέει να μας έρθει -τουλάχιστον στην Ελλάδα...
    Διότι για να έρθει, πρέπει να υπάρχουν και αυτοί που θα τη χρησιμοποιήσουν σωστά...

    Σκέψου μόνο: ο κάθε μπαγλαμάς που τρέχει τώρα με 200 στο αυτοκίνητο του μπαμπά και πατάει γριές στο δρόμο, τι ζημιά θα μπορούσε να κάνει με ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο που θα πετάει στα 200! Εκατόμβη νεκρών!

    Βέβαια, με την παραπάνω λογική, καλύτερα να μην έρθουν ποτέ νέες τεχνολογίες εδώ, καθώς η Ελλάδα θα κατοικείται μονίμως από 80% μπαγλαμάδε, υποψήφιους για Darwin Award...

    ReplyDelete
  14. exeis apoluto dikio re Mikeius sauta!!palia paizame se konsoles parakmiakes gia ta simerina dedomena alla opos eipe kai ena paidi sto kamenoi.gr ta simerina ine ta parakmiaka kai exete apoluto dikio kai oi duo!!
    btw kathe fora pou diabazo gia to ipod kai tis upergamhsteres tou ekdoseis kai gia grigora amaksia sto mualo mou erxodai ta zoadia oi DAPITES!!kaloi pelates kai autoi..

    ReplyDelete
  15. Pes ta to kerato mou!

    Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς κάποτε έπαιζες Leisure Suit Larry σε ένα γομάρι που έπιανε το 1/3 του δωματίου σου και τώρα μπορείς να το παίξεις καθώς χέζεις στη τουαλέτα.

    5 χρόνια ακόμα για το hoverboard από το Back to the Future 2 που με έχει στοιχίωσει σαν παιδί. Εγώ ελπίζω....

    ReplyDelete
  16. Εχεις τοσο δικιο :(.
    Τωρα παω να παιξω το ΑΤΑΡΙ μου. Κατσε μονο μισο λεπτο να βγαλω τις μπριζολες απ την φωτια και τα ρουχα απ την σκαφη,αφου πρωτα κλεισω τον ΕΝΙΑΚ μου

    ReplyDelete
  17. And just like that he's gone.Kόλλησε άψογα η τελευταία πρόταση.

    Biologos

    ReplyDelete
  18. pragmatika exeis dikio oson afora thn texnologia kai gia to poso kapoioi pou oudemia sxesh exoun me afta ta pragmata theloun na ta exoun asxeta me to an mporoun na xrisimopoihsoun sto epakro tis dunatotites tous.
    mou thimises kai mia filh mou pou me eixe pei oti thelei na agorasei mac laptop.ths leo kala xristianh mou esu den exeis agorasei upologisth pote ksana gia poio logo thes to mac kai afth mou apantise thn theikh apantish "giati moy aresei to milaraki apo piso kai to design tou"
    re malaka niose ths leo tha pas na doseis mia periousia gia na exeis ena milaraki mono kai mono gia na milas sto msn kai na katevazeis kanena tragoudi?
    edo exeis ontos ena keno oson afora thn texnologia...~
    shgoura exoume epafh me perissotera eidh mousikhs apo osa mas epitrepei to badget apo thn mothersbank &co
    apo thn allh pragmatika gelao me kati tupous pou sugkrinontai metaksi tous legontas
    "re malaka ego eimai o protos exo 1 terra katebasmenh mousikh apo mpantes pou esu de ksereis"
    "oxi re malaka ego eimai o upertatos exo 5 terra apo anime ta opoia esu den ksereis giati den eisai psagmenos"
    to oti oute o enas tha akousei pote ola ta album pou katevase oute o allos tha dei ta anime den exei sumasia.
    epishs me ekneurizoun apisteuta kati tupoi pou agorazoun kinita uperkakriba mono kai mono gia na mpainoun sto facebook.eleos re paidia.
    ela allo thetiko einai to e radio afou kserete oti oi stathmoi ekpempoun periferiaka kai oxi panelladika.
    prin 2 xronia me to miso giga epeksergasth mou kai to 1 mbps internet mou to opoio moirazomoun me thn aderfh mou anoiga to wow me ventrilo kai tpt allo kai eixa 400 m~s
    tora exo 24 mbps internet monh moy to lap top mou exei 4 giga ram kai sthn dalaran exo 150 ms...epiteugma...ennoeitai sta raid exo pio polu....alla tora exo wireless opote polles fores paizo sto krebati...vevaia me to mouse de exo vrei akoma lish..
    ara exeis dikio...

    ReplyDelete
  19. kstinion το lag το χεις,εξαιτίας του wireless.

    χαμένο_κορμί: Δεν...αν καταφέρεις να δείς βιντεο στο youtube θα σε παραδεχτώ και σε όλα τα flash based sites.οι διαφορές στις ανάγκες ειναι μεγάλες απο τοτε στο τώρα.
    1080p ταινίες,games,3d photos.

    ReplyDelete
  20. Kata kanona ypofereis apo ta Windows. Get a Mac kai tha deis ti proodo! Xoris plaka...

    ReplyDelete
  21. Ουτε στις ταχυτητες του Ιντερνετ βλεπουμε διαφορα. Οκ πριν μπαιναμε ιντερνετ με το χρονομετρο και μετα πληρωναμε στον ΟΤΕ, τωρα ειμαστε ολη τη μερα ονλαιν. Η ταχυτητα ομως; Μπορει να εχουμε πολλαπλασιες ταχυτητες, αλλα τωρα εχουμε και μεγαλυτερο ογκο δεδομενων. Παλια εκανες 10 λεπτα ωρα να κατεβασεις ενα μπ3 και ησουν ικανοποιημενος, τωρα κανεις 10 λεπτα να κατεβασεις ενα σιντι και παλι εισαι το ιδιο ικανοποιημενος.

    ReplyDelete
  22. Αστα να πανε στο διαολο Mike! Το μονο καλο που θα βγει απο αυτες τις συνεχεις και ανουσιες αλλαγες ειναι οτι η γενια μας τουλαχιστον θα μπορει και στα 80 της με ο,τι νευρολογικη νοσο θα εχει (η για την ακριβεια θα της εχουν δημιουργησει) θα μπορει να παρακολουθει τις αλλαγες και να χειριζεται καθε νεα συσκευη που βγαινει.
    Το τι χριστοπαναγιες εριξα κι εγω την προηγουμενη βδομαδα με το msn δε λεγεται! Παω να συνδεθω και μου λεει... YOU MUST install the new version! Για να μπω στο msn μου ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ να βαλω το καινουριο! Πλεον δεν εχει να λεει οτι βγηκε κατι νεο και αν θες το παιρνεις. ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣ ΔΕ ΔΕΣ αν θες να συνεχισεις! Καλα κανετε και αλλαζετε τα πραγματα. Αλλα εγω αν την εχω βρει μια χαρα με τα παλια γιατι μου απαγορευετε να συνεχισω με αυτα που εχω μαθει και βολευτει? Αει σιχτηρ μαλακοκαβληδες!!!

    ReplyDelete
  23. pou kataligoyme sto idio...giati ftiaxneis wireless modem otan afto de sou parexei thn idia taxitita me to kanoniko???
    e???

    to thema einai oti mas exoun allaksei oi anages kurios logo plishs egefalou.

    afth h istoria mou thimise ena skiniko pou egine otan phgame me ton patera mou na parei kainourio lap top.kai mhlouse me ton tupa gia ektupotes
    kai elege o pateras mou
    ma kala pos ginetai na einai toso ftinoi oi ektupotes kai me toses dinatotites.
    kai tou leei o tipas.
    de mou les,enan ektupoth pou sou eixa poulisei gia to grafeio prin 15 xronia ton thimasai?
    nai leei o pateras mou
    de me les.posa xronia sou kratise.
    akoma afton exo xaxaxaxa leei o pateras mou.
    de me les posa mou eixes skasei tote gia na ton agoraseis.
    e na mhn eskasa 500.000 xiliarika?
    e aftoi edo pou vlepeis einai oi idioi kai kanoun 150 eura alla se ena xrono thes allon giati xalane.
    milao panta gia ektupotes grafeiou apo ekeinous pou ektuponoun ekeina ta xartia me tis tripes sto plai.
    telospanton ti na peis...

    ReplyDelete
  24. άμα έχεις ακόμη το απολιθωμένο κουφάρι του 386 που με το turbo έπιανε 133MHz, το ανταλλάσω με το παλιό μου bmx που με την 3η έπιανε 150 στην ευθεία, παρ' ότι ήμουν βαρεμένος φυτίζων παχύσαρκος.

    μάλλον βγάζοντας το turbo (turbo είσαι και φαίνεσαι που έλεγε και ο γείτονας που δεν είχε turbo) θα έπεφτε στα 16 για να παίζεις wing commander I χωρίς να χρειάζεται να παίρνεις speed.

    ReplyDelete
  25. Οκ το video με το ρομποτάκι ειναι λίγο της "πλάκας" αν και φαίνεται να είναι ερασιτεχνική κατασκευή. Το 1980 δεν μπορούσε ερασιτέχνης να φτίαξει κάτι τέτοιο. Απο την άλλη όμως σήμερα υπάρχει αυτό...

    http://www.youtube.com/watch?v=cHJJQ0zNNOM
    και αυτό
    http://www.youtube.com/watch?v=Nhj3Z9o6t0g

    ReplyDelete
  26. Ο προγραμματισμός είναι μία μάχη μεταξύ των προγραμματιστών και του σύμπαντος. Οι προγραμματιστές φτιάχνουν όλο και καλύτερα προγράμματα και το σύμπαν όλο και μεγαλύτερους ηλίθιους. Μέχρι τώρα το σύμπαν κερδίζει.

    ReplyDelete
  27. Μεγάλε, εδώ έχασες...

    Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Μέχρι κάποιο σημείο το αναφέρεις κι εσύ. Δεν έχουν σχέση οι παπαριές του marketing με την τεχνολογία (και την επιστήμη). Αν θέλουν οι καταναλωτές ουσία, πρέπει να αγοράζουν το καλύτερο, πιο αξιόπιστο, πιο εύχρηστο,... προϊόν. Όταν πας και αγοράζεις κινητό τηλέφωνο με κριτήριο αν ταιριάζει με την τσάντα σου ή πόσες γκόμενες θα ρίξεις με αυτό, τι περιμένεις; Οι εταιρείες έχουν 1 και μοναδικό στόχο, να μεγιστοποιήσουν το κέρδος.

    Και ειδικά αυτό που λες για το διαδίκτυο είναι τελείως φάουλ. Το internet έχει αλλάξει τελείως τη ζωή μας και το θεωρώ ως ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της ανθρωπότητας.

    ReplyDelete
  28. Το μέλλον του Ελληνάρα είναι εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=h8XTnfKzIdA

    ReplyDelete
  29. Ναι αλλά τα παιχνίδια είναι καλύτερα...
    Ή μήπως οχι?????

    ReplyDelete
  30. αγαπητέ αν και ομολογώ μπορώ να φανταστώ την απάντηση σου πρέπει να σου πω κάτι!

    get a mac!

    :P

    respect

    ReplyDelete
  31. Λοιπόν αυτό σπάει τρομακτικά αρχίδια. Και στο blogger και στο wordpress και παντού, είναι μάστιγα. Έχουν εκατόν σαράντα πέντε ακατανόητα προβλήματα το καθένα, από κενά ανάμεσα σε λέξεις και παραγράφους που δεν έβαλες ποτέ μέχρι αλλαγές σε γραμματοσειρές και στίχοιση.

    ΦΤΙΑΧΤΕ ΤΑ!

    Ειρωνία: Τη στιγμή που προσπαθώ να ποστάρω τούτο 'δω λαμβάνω το εξής:

    "Your OpenID credentials could not be verified"

    ενώ είμαι ήδη logαρισμένος στο wp.

    Shit.

    ReplyDelete
  32. Σχετικά με την Apple, πάρτε μια γερή δόση σαρκασμού:
    http://www.theonion.com/content/video/apple_introduces_revolutionary

    ReplyDelete
  33. ΕΛΑ ΝΤΕ,ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ.ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΟΣΑ ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΠΛΕΟΝ ΕΛΑΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΩΛΟΜΗΧΑΝΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ.ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΧ,ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΩΛΟI-POD ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ FORMAT ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠ' ΤΟ IPOD ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΕΥΚΟΛΑ.ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΝΟΩΘΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ!ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.

    ΑΛΛΑ ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ
    http://www.youtube.com/watch?v=cHJJQ0zNNOM&NR=1http://www.youtube.com/watch?v=EzjkBwZtxp4

    ΚΑΙ ΓΙΑΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΤΟ ΤΙ ΠΑΠΑΡΙΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ-ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ-Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΙΝΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο MIKEIUS ΠΟΛΥ ΓΛΑΦΥΡΑ!!ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑΝΑ ΤΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Η ΓΝΩΣΤΗΣ,Η ΕΜΠΕΙΡΟΣ,Η ΚΑΙ ΤΑ 2.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ.Ο MIKEIUS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΟΥΛ.

    ΜΑΝΟΣ...

    ReplyDelete
  34. Δεν βελτιώνουν τις συσκευές, διότι όλα θα χαλάσουν το 2012 από τη βροχή ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων!!! Το είπαν στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα!!!

    (...)

    Επίσης σήμερα Παρασκευή και 13 ξέρετε ότι οοολα τα πισιά χαλάνε εεε; (Θυμάμαι στο γυμνάσιο ο πληροφορικός μας δε μας άφηνε να ανοίξουμε τα πισιά του εργαστηρίου ~κι όμως)
    Εμένα πάντως σήμερα πέθανε η κάρτα ήχου μου μια φορά. <----η άχρηστη πληροφορία της ημέρας.

    ReplyDelete
  35. Σοφή κουβέντα καθηγητή μου (πληροφορικής): "Η βιομηχανία της πληροφορικής δεν στηρίζεται στο engineering, αλλά τη βιομηχανία μόδας."

    Τα υπόλοιπα σχόλια δικά σου (και μη μου πεις ότι σε χαλάει που τώρα στο PC σου κατεβάζεις μέτρια προς αργά και κρασάρει που και που DVD, έχεις στημένον έναν apache server, μια ικανοποιητικού μεγέθους βάση δεδομένων και τρέχεις τα σημερινά παιχνίδια)

    ReplyDelete
  36. EvaBat, αυτό με την Παρασκευή και 13 γινόταν λόγω κάποιων ιών που κυκλοφορούσαν τότε και κάθε παρασκευή και 13 πηδάγανε το PC σου serial port/parallel port.

    ReplyDelete
  37. Ela re mikeious....mh ta isopedwneis ola!
    8es portoules na anoigoun??Ta soupermarket exoun ap'e3w.twra gia plhmena arxidia den 3erw pou prepei na apeu8hn8eis!
    Parepiptontws.....ena ctrl+c ctrl+v h8ela na kanw twra kai den to ekane.Sta kmatia..

    ReplyDelete
  38. Εγώ και ταινίες μπορώ να φτιάξω και μουσική μπορώ να ηχογραφήσω και animation μπορώ να κάνω και γκόμενα δεν χρειάζομαι γιατί βλέπω τσόντες 3D και ξεκρεμάσαμε τις εφημερίδες από τους τοίχους και φτιάξαμε μπλόγκια και κόβω τα κεφάλια συμμαθητριών μου και τις βάζω στο photoshop να έχουν βυζάρες και κωλάρες και streaming υπάρχουν και οθόνες αφής και video-club έχω κάνει το σπίτι μου και ουφάδικο και τα παιδιά μου μπορώ να τα έχω όλη μέρα σπίτι να παίζουν βιντεογκέμια και εμένα στ' αρχίδια μου... και έχω την τεχνολογία να βρίζω κάποιον στο άλλο ημισφαίριο γιατί είμαι κόμπλα και στο κάτω κάτω η επιστημονική φαντασία της Χρυσής Εποχής προέβλεπε για το '50 απίθανα πράγματα ακόμη και για σήμερα.
    Δεν δικαιολογώ τίποτα κι ο πολιτισμός μας είναι για κωλοδάχτυλο αλλά έπρεπε να γίνεις χειριστής οδοστρωτήρα: http://toysshop.gr/components/com_eshop/product_images/34710490.jpg

    ReplyDelete
  39. Μάλλον το ίδιο μπορείς να πεις π.χ. και για την ιατρική, ε; Ποιά φοβερή πρόοδο έχει κάνει η ιατρική τα τελευταία 30 χρόνια; Ω ΜΑ ΝΑΙ, ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ.

    ReplyDelete
  40. moufa to arthro ;/. ta 2 teleutaia einai ta xeirotera pou xeis anevasei mexri twra. Paliwses mikeus, ante stin kasa sou...

    ReplyDelete
  41. Well said apo pano.Diladi sygkrinetai px to "nomimopoihste to mpafo,fylakiste tous mpafiarides" me ta 2 teleytaia arthra??Paei,exase to yfos tou to blog (toulaxiston to yfos pou nomiza egw oti eixe...).Blogs me tetoioy typou saxloarthra yparxoun apeira...

    ReplyDelete
  42. Fan του Ususal Suspects βλεπω?

    ReplyDelete
  43. γιατί ρε πολυτεχνίτη και ερημοσπίτη δεν πας σε καμια εταιρία να τους βάλεις μυαλό και ξεροσταλιάζεις στα μαρξενσπενσερ;

    ReplyDelete
  44. προς μικε

    Θες να γνωριστουμε?

    Αγγελικη

    ReplyDelete
  45. δύο ή τρία πραγματάκια:
    Υπάρχουν ηλίθιοι που αγοράζουν άχρηστη τεχνολογία.
    Τα κινητά τηλέφωνα δεν τα έδειχνε κανένα φιλμ του 50.
    Ας τιμήσω λίγο εδώ το Σάνον, γιατί έτσι μου κάπνισε.

    Α, τέλος, δε χρειάζεσαι παπά για να σε μάθει γράμματα, αλλά και που έμαθες, πάλι αγράμματους ψηφίζεις και πληρώνεις τους γιατρούς με φακελάκια.

    ReplyDelete
  46. plaka kaneis!!! eisai kapws adikos ... isws i ilikia (hehehe den perimena na pw pote kati tetoio) ... apo tin assembly k tis diatrites kartes se high-level programming languages ... ta
    lego mindstorm ta exeis dei (makari na epaiza me tetoia paixnidia) ... apo tis ateleiwtes wres stin oura tis trapezas gia sta ATM k to internet banking ... mporw na skeftw ametrita paradeigmata pou mallon den 8a se sygkinisoun ... se alla 20 xronia omws isws ... panta 8a 8eloume perissotera alla den epitrepete na ta katargoume k ola.

    ReplyDelete
  47. mipos exei piei kafe stis genikes edres? :P

    ReplyDelete
  48. Θα εμπιστευοσουν τ'αρχιδια σου σ'ενα ρομποτ; Σκεψου να'χει γραψει το software του κανενας σαν και μενα, τοτε εχεις μεγαλα (or not) προβληματα.

    ReplyDelete
  49. Πάρε mac αγόρι μου να βρείς την υγειά σου,να καταλάβεις τι εστι τεχνολογία.μπαίνουμε 2010 και ακόμη με τα ''μπατζούρια'' τραβιέσαι.

    ReplyDelete
  50. nixon's head: listen here, missy. computers might be twice as fast as they were in 1973, but your average voter is as drunk and stupid as ever.

    ;)

    ReplyDelete
  51. nai pare mac. texnologia esti na prepei na vreis to mysiko syndiasmo me ta 8 kumpia gia na kaneis deksi klik. EEEELEOOOOOOS

    ReplyDelete
  52. I'm impressed!!!! Μένω μόνο σε μια λέξη, Μπιενάλε. Τελικά εσυ ξέρεις πολλά, ίσως λίγο ποιο πολλά απο ότι πρέπει

    ck

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. Απορω που δε διαβασα ακομα την all-around ιντερνετικη μαλακια:"βαλε Linux"...

    ReplyDelete
  55. e de nomizw o Mikeius na egrapse auto to arthro gia na tou peite "na valeis mac"!:)
    eisai safws eksypnoteros apo'mena opote de mporw na amfisvitisw o,ti grafeis, alla entaksei den mporeis na peis oti h technologia den exei kanei apistefta pragmata mexri shmera!:) Pantws exeis tromeres gnwseis..

    A, ean skeftesai na kaneis review se kapoia tainia, prospathise na deis to "Watchmen", tha ithela poly na diavasw ta sxolia sou!;)

    bb

    ReplyDelete
  56. symfwnw se ola ektos apo tous stylothetes tou word! de tha analysw ti kai pws ... ektos kian kapoiou tou gamithei h manoula kai mou to paiksei eksypnos...

    ReplyDelete
  57. Στα 10 μου ειχα εναν spectrum zx 48k ram
    http://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum
    σημερα το κινητο μου εχει 8mb σκληρο.
    Στα 20 μου με το κομπιουτερ που ειχες στα 8 σου
    δουλευα επαγγελματικα κανοντας αφίσες κτλ.
    Το save επαιρνε 20 λεπτά.
    Οι πελάτες χρησιμοποιουσαν κουριερ για να μας στειλουν υλικό, αντι να πατάνε ενα send στο mail τους.

    Παλιά οταν δεν ηξερα που βρισκεται πχ. η Μαδαγασκάρη ανοιγα την εγκυκλοπαίδεια.
    Πέρσι ειδα στο statcounter του blog μου οτι ειχα επισκεπτη απο την Μαδαγασκάρη.

    Το ιντερνετ ειναι για ψωνια και για να τραβας μαλακία όταν είσαι καταναλωτής ή μαλάκας (το ένα μάλιστα δεν αποκλείει το άλλο)

    Η τεχνολογία εχει προχωρήσει, το θεμα ειναι αν εχει προχωρήσει και ο άνθρωπος.

    ReplyDelete
  58. Θα σε έχεζα για την γραφικότητα σου, μέχρι που συνειδητοποίησα οτι πάλευα να κάνω copy-paste την ατάκα ενός πιό πάνω ηλιθίου που μιλάει για το Linux.

    Ρε μαλάκες όλοι, και σύ μαζί Mikaeus, σκεφτείτε λίγο την φάση που ήσασταν γυμνάσιο/λύκειο/πανεπιστήμιο, λύνατε μια άσκηση με τριπλά ολοκληρώματα, διαφορικές εξισώσεις και γραμμική άλγεβρα μαζί , ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΑ ΣΕ ΚΟΒΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΛΑΘΟΣ!

    Ρε έχετε ιδέα τί τεχνολογία παίζει από κάτω για λέει ο καθένας την μαλακία του εδώ μέσα; Δε θα βρείτε το τέλειο έργο απο μηχανικούς γενικότερα (αυτοκίνητα, κτίρια κλπ) .

    Τελος, στον ηλίθιο πιο πάνω που μίλησε για Linux, τουλάχιστον εκεί έχεις την δυνατότητα να πείς: "Δε δουλεύει ο στηλοθέτης?? ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΟΥ!"

    STOP BITCHING!!! Mikaeus γύρνα στο GameBoy.

    ReplyDelete
  59. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

    Η Αληθεια βρησκεται προφανως στη μεση.

    Εννοειται πως εχει προχωρησει η τεχνολογια απλα εχουμε εγλωβηστει σε μια εμπορικη λουμπα.

    Ενα CERN φτιαξαμε και με το ζορι μαζεψαν τα λεφτα.
    (Μιλαμε για αστειο ποσο σε σεχση με αυτα που ξοδευονται για εξοπλησμους π.χ)
    Το ιδιο και με το διαστημα...εχει δεκαετιες να γινει ξανα επανδρωμενη προσελινωση, εχουμε πλεον φτασει στο σημειο να μην πιστευουμε οτι πηγαν στη σελινη.

    Εκει που σιγουρα εξελησεται ειναι στον τεχνικο τομεα αλλα αυτο συνηθως εχει να κανει με την μαζικη παραγωγη και οχι με την ποιτικη εξελιξη μας σαν πλασματα.

    ReplyDelete
  60. TO XEIΡΟΤΕΡΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΕΚΘΕΣΕΙΣ, CONCEPT, ΔΟΚΙΜΕΣ... ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟ 2011! ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ...
    Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 130 ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΙΟ ΗΤΑΝ;;;
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΧΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ! ΣΙΓΑ ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ... ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ ΟΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕΣ ΜΙΚΕ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΝΤΟΛΑΡΣ.

    ReplyDelete
  61. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  62. Χαζευα χθες το καινουργιo Grande Punto sto site της Fiat και δεν λεω γουσταρα αλλα σκαλωσα σε μια μικρη λεπτομερια και ξενερωσα απιστευτα! Σε καπιο σημειο στο ταμπλο και σε ενα κουμπακι στο τιμονι ειδα το σημα των WINDOWS!!! Λες εκει που οδηγαω και γουστάρω και παω με 200 να δω ξαφνικά στο παρμπριζ το blue screen of death?

    Η τεχνολογία φτάνει πολλες φορες σε σημεια γελιότητας!
    Έχετε δει το καινούργιο κηνιτό που κάνει ΚΑΙ καφε? και είναι ξυριστική μηχανή και φυσαρμόνικα?
    Συμφωνω απόλυτα μαζι σου Mikeius κι ασε τους κομπλεξικους εδω μεσα να λενε.

    Τι νοημα έχει να είναι κάτι μικρότερο καλύτερο ομορφότερο και γρηγορότερο όταν για να κάνω όλλα αυτα για τα οποία το αγόρασα πρέπει να ασχοληθώ ενα ολόκληρο ωχταωρο για να το κάνω νa δουλεψει.

    Πρόσφατα αγόρασα πικαπ και εχω τρελαθεί με την απλότητα και την ποιότητα ήχου του. Αυτο θες να πατας play και να παιζει πχ...
    Πρόσφατα όμως αγόρασα και ένα touch screen κινιτό με την τελευταία τεχνολογία που κάνει τα παντα "ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ". Για να γράψω όμως ένα μήνυμα θέλω τόσο κόπο που στο τέλος παίρνω τηλέφωνο και παλι ό άλλος δεν ακούει τις 2 απο τις 5 λέξεις που έχω πει και καταλήγω να αναπολώ το παλιό μου ericsson T39

    Και έλεος ολοι έσεις με το Win vs Mac vs Linux war. Σε τελική ευθεία όλλα είναι για να βάψεις μπλε και να τα ρίξεις στην θάλασσα.

    Είναι δυνατών να ψωφάμε τόσο για φανατισμό που το γήπεδο να μην μας φτάνει και να πρέπει να το πάμε και σε WIN vs Mac, Nokia vs SonyEricsson, Toyota vs Volkswagen, klp klp?

    Γιατι κανεις δεν έχει διαφωνήσει για Nike vs Adidas? Ασπρο vs μαύρο ψωμί, καφε vs τσάι, μπιφτεκι vs σουτζουκακι?

    Χαλαρωστε!!!! Στην τελική εταιρίες είναι και το προϊόν τους το κάνουν ανοτερο απο το προηγούμενο πρώτα για να πουλήσουν και μετα για οποιονδήποτε άλλο λόγο.
    Εχω δυπίρηνο επεξργαστή, ram ατελειωτη και το netbook μου τρέχει καλύτερα απο το pc μου, τρέχα γύρευε.

    Όπως και να το κάνουμε τα gadgets kai ta pc πάντα ήταν ένας ακόμα λόγος για να γκρινιάζουμε. Απο τότε που μπορώ να θυμη8ώ πάντα εκεβριζόμουν για δεν δουλεύει το μαραφέτι έτσι όπως έπρεπε να δουλεύει και απλά σπαταλούσα χρόνο και σε κάποιες περιπτώσεις και χρήμα για το τίποτα.

    Αν όλλα δούλευαν όπως στις διαφημήσεις θα είμασταν στον παράδεισο...

    ReplyDelete
  63. san ton kaizer soze!!! axaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxxa
    xarxarxarxarxar kai ksana mana xaxxxxaxxaxaxxaxaxax!~~~ ta koniortopoihses pali...

    ReplyDelete
  64. Oson afora to thema twn robot mhpws gnwrizeis oti edw kai 2 xronia to panepisthmio tou standford exei kataskeuasei to prwto (kai teleiotero) autokinoumeno autokinhto??? K otan lew autokinoumeno dn ennow patas to koumpi k afhneis to gkazi alla h taxuthta menei idia. Ennow bazeis sto gps pou thes na paei k apla auto paei (me h' xwris odhgo). Lambanei uposph tou ta shmata ths troxaias ton kok ta alla autokinhta (robot h' oxi) parakarei otan brei thesh, upologizei mexri kai thn katastash tou odostromatos mesw analushs video. Auto dn einai ekseliksh!? Egw se mia tainia eida kati autokinhta pou ginontan robot k akoma dn ta exoun kukloforhsei!!! Kai dn elege gia to 3000+ gia shmera milouse!!!!!
    Oso gia thn texnologia twn upologistwn tha sou proteinw na kaneis ena aplo peirama. Prospathise na trexeis mia efarmogh tou shmera (k dn ennow to word, alla autocad, 3dstudio max ktlp) se palio upologisth! Auth einai h ekseliksh. Eixes dunatotha tote na kataskeusaeis maketa/video h' oti allo xreiazesai ston palio sou upologisth? An ton xreiazesai mono gia pasientza k word tote ok! H texnologia sou einai axrhsth!
    An thes na filtrareis tis plhrofories sou LEARN TO USE GOOGLE!!!!!


    P.S. Lew na ksanasundesw sthn thleorash m to video! Afou to dvd pou paizei HD Blue ray einai apla marketing gia na mas poulane akriba diskakia!!!

    ReplyDelete
  65. Thano εγώ βλέπω ότι οσο κι αν προοδεύει η επιστημη και η τεχνολογία, ακόμα εσυ γράφεις γκρηκλις. Πως το εξηγείς αυτο; Σου λείπει το language pack; Δε λειτουργεί το alt+shift;
    Δεν είναι ειρωνικό να μιλάς για ρομπότ και να γράφεις σα ζωον;

    ReplyDelete
  66. πες τα ανωνυμε απο πανω! Ελληνικα ρε μουνια γαμω την παναγια μου! Σε καθε εγγραφη πρεπει να το λεω;

    Λιακοπουλος

    ReplyDelete
  67. Ωραία αναφορά σε μια πολύ καλή ταινία. Κατά τ'άλλα, ακόμα ένα υπερβολικό και παραφουσκωμένο άρθρο, το οποίο είναι μερικώς βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και έγκυρες αναλογίες. Όσο για τα greeklish που διαμαρτύρεται ο από πάνω, καλύτερα να βελτιώσει τον τονισμό του και να αφήσει τον Θάνο και τον κάθε Θάνο να γράφουν όπως έχουν συνηθίσει και όπως τους βολεύει (e3aIrEit4i.gRaFh.TeToIo0.e1d0occc)

    ReplyDelete
  68. Η τεχνολογία σε απογοητεύει πάντα τη στιγμή που τη χρειάζεσαι πειρσσότερο!

    ReplyDelete
  69. Fritz klas ms ta arxidia 8a grafoymai opos mas volevei xwris kamnia ekseresi ornio pxios nomizeis oti eisai na mas les c pws tha grafm lol

    ReplyDelete
  70. τη στιγμη που θα αναφερθει οποιαδηποτε μανα σχολιαστη, τοτε θα ειναι σεβαστο αρθρο μαικιους. μεχρι τωρα ειναι κατι αλλο, δε ξερω τι ακριβως.

    ReplyDelete
  71. Κάποιοι πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για να μπορούμε να γράφουμε σήμερα με Greekλις.
    Και αν είστε τόσο ζωά και δεν σας ενδιαφέρει η μητρική σας γλώσσα τότε σας λέω ότι πρόκειται καθαρά για λόγους ευκολίας. Σας φαίνεται ότι τα γκρικλις γράφονται πιο εύκολα αλλά στην ανάγνωση για το άλλον είναι πολύ δύσκολα.
    Τα χαϊβάνια που γράφουν μάλιστα εκτενή κείμενα σε γκρικλις είναι για efuckt.com/20565_titty_destruction.html


    Έχω κάτι να προτείνω! Αντί για Γκρικlish γράφετε Engλικά:
    Σοου, ντου γιου φάιντ δις ουάν νάις εντ ρίνταμπλ; Ασχόουλς γιορ μάδερ λάνγκουαντζ ιζ δε μπεστ, γιου χαβ του ρισπέκτ χερ!

    Όταν κάνουν ντου τα πιτσιρίκια σε μία νέα "μόδα" τα γαμάνε όλα πατόκορφα. Έτσι έγινε και στο ίντερνετ τα τελευταια 5-6 χρόνια οπότε τώρα απολαμβάνουμε τις συνέπειες της αμορφωσιάς...

    ReplyDelete
  72. Αισθάνομαι πουρό, όταν σκέφτομαι ότι ο πρώτος μου η/υ ήταν ένας Hundai XT στα 8Mhz(τουρμπιζε στα 12Μhz...), χωρίς σκληρό δίσκο και με μνήμη 512k.
    Ο 386 μου είχε φανεί επανάσταση γιατί είχε σκληρό δίσκο...κάποια Mb.

    ReplyDelete
  73. και μιας και δεν το έχει πει επίσημα ακόμα κανείς....Βάλτε Linux!

    ReplyDelete
  74. apla skepsou otan sou lene se kathe diafimisi "i epanaprosegisi tis teleiotitas..." (kai sa mlks pas kai to agorazeis...) anti na katalaveis oti i "prosegisi" apo moni tis den mporei para na apoklinei apo to "teleio"!

    ReplyDelete
  75. γαμημενε ανωνυμε εσυ απο πανω θα βρω την ip σου και θα ερθω σπιτι σου να σου σπασω τον υπολογιστη! ALT + SHIFT! Πατα το να δεις τι κανει ρε! Πατα το τωρα!

    ReplyDelete
  76. Loipon ,skata stis tainies xwris senario kai full special fx (5 ekatommyria $ ekasth ..eleos),skata stin texnologia pou h gamimenh den mou fernei gkomena tyligmenh sto afrolex me kouti made in Eastern Block ,skata sth "prasinh" texnognwsia pou mono maketes vlepw,Skata sto msn kai tis videokliseis apo to diasthma,skata sto grigoro internet me aparxaiwmenes grammes,skata sto gamimeno 8awro pou tha prepe na xame robot gia na mas skoupiuzoun to kwlo ws twra.Kai skata stous politikous kai stis sci fi tainies pou mas yposxontousan ena mellon ME TA PARAPANW.THELW ENA AK -2047 PHASER NA EXAERWSW FOREIS KAI EYTHYNONTES

    ReplyDelete
  77. αλλος μαλακας αυτος απο πανω με τα greeklish του...

    ReplyDelete
  78. file eisai asxetos. ta ksereis misa kai simfonoun mazi sou osoi den ta kseroun katholou. oraia i melagholia pou vgazeis, alla otan milas ntemek me stoixeia kai nomous kai erevnes kalo einai na mi les mpourdes, na kaneis prota tin erevna sou.

    ReplyDelete
  79. file prepei na dokimaseis ti texnologia apo tin antitheti. ti ennow? ego 3anaekana install to football manager 2006 kai milame trexei san poustis! kanei load se 5 defterolepta. na to xeso to neo manager me oles tis malakies. se mia vdomada eima sti 4i sezon kai aisios mpenno sto 2010. ante geia!

    ReplyDelete
  80. Sorry παιδάκια, αλλά προς τι το όλο μπάχαλο? Όποιος διαβάζει δεν είναι υποχρεώμενος να συμφωνεί, όποιος δεν συμφωνεί και δεν εγκρίνει δεν είναι υποχρεωμένος να διαβάζει. Είναι σαν το επικό που γκρινιάζουν όλοι ότι δεν έχει τίποτα καλό η τηλέοραση αλλά κανείς δεν την κλείνει την ρημάδα. Στην τελική αν χαλιέστε με τις "μαλακίες" όσο λέτε ότι χαλιέστε βγάλτε το το ρημάδι από τα bookmarks.
    Γκουντ ναιτ εβερυμποντι....

    ReplyDelete
  81. Ρε πούστη μου θα γράψω και εγώ την άσχετη μαλακία μου!
    Γαμώ το Lost που μου τα έχετε πρήξει όλοι!
    Φατε χώμα ρεεεεεεεει!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  82. ΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Παλι καταφερατε να πειτε ενα καρο ασχετες πιπες με το αρθρο! Γι'αυτο το αγαπαω αυτο το blog! Γιατι παντα γινεται μπαχαλο χωρις λογο! I love you trolls!!!

    ReplyDelete
  83. Διαφωνω με ολους ρε. Ειστε ολοι μαλακες. Μονο εγω τα λεω σωστα. Και ακομα δεν εχω αρχισει να τα λεω..

    ReplyDelete
  84. Auti i adelfi pou krazei gia ta greeklish... den vriskei kamia tripa na ton valei?

    ReplyDelete
  85. Όταν προσπάθησα να απαντήσω εδώ, το πισι αρνείτο να αλλάξει τη γλώσσα. Προχώρησα κι εγώ λοιπόν στο να εισάγω στον accumulator μου το byte 0001 (κοινως RESET).

    KAI ΙΔΟΥ το παράδειγμα που αναζητούσα εμφανήσθηκε μπροστά μου. (τώρα δεν ανταποκρίνεται στο πάτημα των βελακίων)... Ο μικέους δεν βρίζει την τεχνολογία, αλλα εμμέσως τους ΜΑΛΑΚΕΣ που την προμουτάρουν και τη λανσάρουν. Σωστά μια κοπελιά παραπάνω ανέφερε οτι παλιότερα της έβγαινε το λάδι να κάνει κάποια πράγματα που σήμερα τα κάνει πιο εύκολα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάει οτι και αυτά που έκανε τότε με τα χίλια ζόρια είχαν διαφημιστεί άλλα πέντε χρόνια πιο πρίν και ΔΕΝ μπορούσαν να γίνουν.

    Το νόημα... δεν έχει σημασία πόσο πιό προηγμένο είναι "ΑΥΤΟ" που σήμερα κάνει "ΚΑΤΙ" (ενώ παλιότερα δεν το έκανε)... αρκεί να ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ.

    Δηλαδή... δεν με μοιάζει αν η έκδοση του browser σε συνδυασμό με το υπεργαμάτο site του blogger μπορεί να επικοινωνήσει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ, τη στιγμή που στο πεδίο που οφείλει να συμπεριφέρεται σαν ΑΠΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΣ (επίτευγμα 30 ετών παλιό), ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ!!!

    Αυτός είναι ο ορισμός της προόδου. Κάνω κάτι απλό και μετά κάνω όλο και κάτι πιο δύσκολο χωρίς να χάνω την ικανότητα αυτού που έκανα πιο πρίν... πρόσθεση, όχι αντικατάσταση...

    8 στους/στις 10 εδω μέσα έχετε βγεί εκτός θέματος.

    ReplyDelete
  86. ante gamisou k esu mori pornara tou eleous

    ReplyDelete
  87. Χρειάστηκαν 90 comments αλλά τελικά ΕΝΑΣ το 'πιασε. Χαμένο Κορμί, θα σου 'λεγα "μπράβο" ρε φίλε, αλλά στην ουσία απλά έδειξες περισσότερη ευφυΐα από τους υπόλοιπους commentάκηδες. Κοινώς, σιγά το κατόρθωμα. Keep it up παρ' όλα αυτά! :-D

    ReplyDelete
  88. pes ta re mikeius!exw dei 1000000000 fores to back to the future 2 kai akoma oneireuomai enan kosmo me iptamena amaksia kai hoverboard :P

    ReplyDelete
  89. Ο,τι και να πώ(πιώ) ειναι λίγο!!!(Όποιος καριολης πεταχτει και πεί οτι τα 3 θαυμαστικα ειναι gay σημάδι θα του hackarw το σαπισμένο pc του και θα του βγαίνει στην οθόνη του το insert coin to continue με loop εις τους αιώνας των αιώνων αμην.)
    ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΣΟΥΝΑ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΕ?
    Ας τα πάρουμε απο την αρχη.
    Χθες κατα τις 2100 ψωλοβρόνταγα μπροστα στο pc μου εχοντας έντονα την διάθεση να διαμελίσω μικρα ζωάκια,να πάρω το μπαστούνι του hockey(του baseball είναι passe,το άλλο βρίσκει κρανίο πιο εύκολα)και να κυνηγάω γιαγιάδες και αλλες τέτοιες φυσιολογικές,καθημερινές απολαύσεις.Οne of those days που λένε και οι τραγέλαφοι οι limp Bizkit.
    Εξάφνου τοτε πέφτουν οι ματάρες μου στο faeenamalaka(μαλλον έψαχνα στο google για καμιά βρώμικη τσόντα,δεν θυμάμαι κιόλας)
    Τοτε το ρολόι έγραφε 21 και κάτι.
    Τώρα που σε σχολιάζω γράφει 1300.
    Τι συνέβη κατα την διάρκεια αυτων των ωρών?
    -εχω κλάψει στα γέλια πανω απο 5 φορές(σπάνια το παθαίνω)
    -εχει πάει να μου φύγει σκατό απο τα γέλια(δες παρακατω)
    -εχω διαβάσει το blog σου 3 φορές(ψιλο-pathetic το ξέρω)
    -εχω κοιμηθεί 3 ώρες
    -το winamp εχει φτάσει στις ακυρίλες τραγούδια(τα οποία για εναν ανεξήγητο λόγο δεν γίνονται remove ποτέ,μεχρι sotis volanis άκουσα)
    -εχω φαει απο το ψυγείο χθεσινή καρμπονάρα μονο και μονο για λόγους επιβίωσης και συνέχειας καψίματος στο blog(το σκατο που λεγαμε παραπάνω)
    -το τασακι εχει αρχίσει και ξεχειλίζει

    Απλά respect!Εχεις ενα απο τα πιο κάφρικα,σωστά,ειρωνικά,τα γαμάω όλα χιούμορ που έχω συναντήσει ποτέ και συνάμα αναλύεις τα ζητήματα ετσι οπως πρέπει.Απλά,μαθηματικα και με μπολικη δόση χιούμορ.
    Δεν ξέρω γιατι αλλά διαβαζοντας σε ένοιωσα σαν να σε γνωρίζω χρόνια.Ισως φταίει οτι είμαστε της ίδιας γενιας,ιδιες σπουδές δεν ξέρω.
    Δεν με απασχολεί αν τα κείμενα είναι δικα σου ή κλεμμενα που λένε κάποιοι,το μονο που με ενδιαφέρει είναι οτι σήμερα το πρωί ξύπνησα με καλή διάθεση,με γέλιο για να αντιμετωπίσω αυτην την πουτάνα που λέγεται ζωή λίγο πιο ανωδυνα.
    Σ'ευχαριστώ λοιπον!!!

    υγ1 το παιδί δεν το ξέρω,ουτε είμαι αβανταδόρος κανενος.Απλα ετσι ενοιωσα
    υγ2 Μιχάλη παρε τηλ για κανα καφέ
    υγ3 Μονο με το Λοστ μου τα χάλασες.Στο αλλο 99% συμφωνούμε

    ReplyDelete
  90. λοιπον επειδη δε ξερω τι να γραψω σας γαμω τη μανα οκ?

    ReplyDelete
  91. Αγαπητε Μιχάλη,όσον αφορά το λειτουργικό υπάρχει κάτι που δεν είναι κ καινούργιο αλλα δεν είναι τόσο σπαζαρχιδιά όσο τα windows κ είναι σαφώς ασφαλέστερο,μιλάω βέβαια για τις διάφορες διανομές linux με την δημοφιλέστερη κ ποιό φιλική στον χρήστη Ubuntu Linux! Αν τώρα θές να λειτουργείσεις κάνα 486 σε παραθυρικό τότε υπάρχουν ελαφριές διανομές όπως το Puppy Linux που έχει ακόμα κ mp3 player κ media player(όχι windows) (κ άλλες βέβαια) Τώρα ξέρω τα windows-όπαιδα θα πέσουν να με φάνε μπάς κ ο μπίλ τους δώσει κάνα μπισκότο(cookie) αλλα εσύ σκέψου το για ένα dual-boot σύστημα μιάς κ το photoshop τρέχει λίγο αργά στο wine...
    Igor_Giganski_Antiatom

    ReplyDelete
  92. A Επίσης έχω σκυλοβαρεθεί το ΠΑΝ-ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΜΟΥΣΙ των windows-άκιδων (των φανατικών gay όχι του μέσου χρήστη) που λένε πόσο ποιό γαμάτα τρέχουν τα windows αυθεντικά! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΕΛΕΟΣ ΠΟΣΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΜΠΙΛΙΣ; ΠΟΣΑ; ΟΥΤΕ ΤΟ WΟRD ΤΣΑΜΠΑ; Τότε γτ τον υπερασπίζεστε κ ειδικά με παν-βλακώδει επιχειρήματα; ΤΑ WINDOWS ΕΙΤΕ ΚΛΕΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ! Αν σας αναγκάζει η επιχείρηση σας ή πρέπει να χρησιμοποιείτε προγράμματα που αναγκαστηκά
    παίζουν σε windows η MAC όκ πείτε το, είναι κατανοητό! Το να υπερασπίζεστε τον μαλάκα τον μπίλ με τα τετράκις εκατομύρια τσάμπα είναι σαν να δίνετε τον κώλο σας τσάμπα σε πρώην φυλακισμένους gay με ηπατίτιδα κ AIDS ταυτόχρονα...Μikeius Keep bitching! Let the bill gates boys fuck each other
    Igor_Giganski_Antiatom

    ReplyDelete
  93. re malaka mike se ligo kairo agori mou den tha exeis ti na krakseis kai se tha arxiseis na krazeis ton eauto sou malaka...

    ReplyDelete
  94. προς Ανωνυμο απο πανω

    με τοσες μαλακιες εδω μεσα του εχετε δωσει τροφη για 4 ζωες. Μαλακες

    ReplyDelete
  95. Προς τον ανωνυμο που λεει οτι τα windows ειτε αυθεντικα ειτε κλεμμενα ειναι το ιδιο πραγμα...
    Να σε ενημερωσω οτι με κλεμμενα windows ειχα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ προβλημα απο τη στιγμη που μπηκα σε ενα site και ζητουσε επιβεβαιωση των αυθεντικων windows. Απο εκεινη τη στιγμη και επειτα μου πεταγε μια μαλακια καθε 2 λεπτα το Pc που μου υπενθυμιζε οτι δεν ειναι αυθεντικα τα windows και δεν μπορουσα ουτε ταινια να δω, ουτε τιποτα!
    Γενικα ειναι ενα καρο site που σου ζητουν verification των αυθεντικων windows και αν δεν τα εχεις πολυ απλα δεν μπορεις να κανεις τιποτα! Ουτε antivirus δε θα ειχα τωρα αν δεν ηταν αυθεντικα τα windows μου.
    Και για να προλαβω τον καθε κακεντρεχη που θα μου πει μαλακιες του στυλ "εισαι βλακας που δεν μπορεις να σπασεις την πιστοποιηση και που δεν μπορεις να βρεις αλλο προγραμμα που να δεχεται τα κλεμμενα" θα πω πολυ απλα το εξης... ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ φιλε τι προγραμματα και τι σπασιματα κυκλοφορουν! Δεν ξερω τοσα απο υπολογιστες και οταν θελω να γινονται ολα κατευθειαν χωρις να κανω 42153256143634 κυκλους για να καταφερω αυτο που θελω! Πιστοποιηση αυθεντικοτητας ζηταει? Αυθεντικα windows ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΧΩ!

    ReplyDelete
  96. Τι είπες τώρα! Και είδα χθες πάλι τους Συνήθεις Υπόπτους!

    ReplyDelete
  97. Ποπό! Απείρως σωστός! Γάμησες παλι, εύγε!

    ReplyDelete
  98. http://www.youtube.com/watch?v=ER9wN819G1I

    McFly pare ena kosmo me iptamenous poutsous

    ReplyDelete
  99. δες από την πρώτη πρόταση είναι εμφανές το πρόβλημα σου
    δεξιά γράφεις ότι μισείς τα μπλογκ
    και μετά λες δεν σου κάνει τη χάρη το πράμα για τις αναρτήσεις
    έχουν ψυχούλα και αυτά βρε δεν μπορείς να τα κατηγορείς και να μην θυμώνουν και να κάνουν τη δουλειά τους

    ReplyDelete
  100. Το πρόβλημα με την υπολογιστική ισχύ και τις απαιτήσεις είναι παρόμοιο με το σπίτι και τα πραγματα. Σε κάθε δεδομένο σπίτι, ο όγκος της σαβούρας είναι ανάλογος με το εμβαδόν του.

    Το πραγματικό όμως πρόβλημα είναι ότι ενώ στο σπίτι ποτε δεν πρόκειται να αγοράζαμε τασάκι σε μέγεθος πλαστικής πισίνας από το Jumbo, παρόλου που βγαίνει σε 2 νέα χρώματα τα οποία δεν διακρίνονται στο ορατό φάσμα, στο pc που ο χώρος είναι σχετικός (ο χρόνος όμως όχι) αγοράζουμε και βάζουμε ότι μαλακία μας κατέβει και αναρωτιόμαστε τι κάναμε λάθος.

    Επεκτείνοντας, η μαλακία που δέρνει κάποιους, τους επιτάσσει ότι για ανάγκες που απλά χρειάζεται ένα notebook (σημειωματάριο) να χρησιμοποιούν word. Ότι για να τρβήξουν 2 γραμμές και να κάνουν το background transparent 20% θέλουν την τελευταία έκδοση του Corel, ενω το MS PAINT γαμάει.

    Η απόλυτη απαραδεκτοσύνη βρίσκεται στον χώρο τον mp3 players. Πλέον για να πάρεις ένα καλό mp3 που οι φωνές να μην ακούγονται σαν σε πανηγύρι χωριού με δημοτικούς χορούς, πρέπει να πάρεις το τάδε μοντέλο που εκτός απο μουσική παίζει και video, μαλακία και banjo. Επίσης πάντα το εκάστοτε μοντέλο θα έχει την super ντουπερ μπαταρία από αδάμαντιο εξορυγμένο στον Άρη, που θα φορτίζει μόνο στο σπίτι σου, κάτω από συνθήκες STP ενω προσεύχεσαι στον Άγιο Σουλπίκιο. Η μαλακία πρέπει να έχει χτυπήσει και τα τμήματα κατασκευής ακουστικών, όπου πλέον για να βρεις απλά ακουστικά (ψίρες) που να χωρίζονται περίπου στο ύψος του στήθους, ψάχνεις στα παλαιοπωλεία και στην μαύρη αγορά. Η μόδα σήμερα επιτάσει τα ακουστικά να μπαίνουν από την μύτη, να βγάινουν από το στώμα και κατόπιν να μπαίνουν στα αυτιά για πλήρη απόλαυση της μουσικής εμπειρίας.

    Τέσπα, θα έγραφα και μερικά (θετικά) πράγματα για το Linux, αλλά βλέπω πολλά Orcs στο blog. Να υπενθυμίσω, ότι το '90 ο υπολογιστής με Linux "άναβε" με τσακμάκι, ενώ σήμερα μπορείς να εγκαταστήσεις το λογισμικό μέσω ιντερνετ, ενώ παράλληλα είσαι με live cd και μιλάς στο msn και αμά γουστάς το σώζεις όπως είναι στο flashaki σου και έχεις το pc σου παντού.

    Ps. βαριέμαι να ελέγχψ για ορθογραφικά και δεν έχω βάλει το plug in

    ReplyDelete
  101. Αυτό που λέει ο Mike είναι σωστό. Ναι μεν πρωχοράει η τεχνολογία, αλλά, ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΤΕ πρώτα την υπάρχουσα. Κάντε το λογισμικό να δουλεύει εκεί που υποστηρίζεται οτι δουλεύει.

    Πρόσφατα στον Mac υπολογιστή μου (ναι, mac) αποφάσισα να κάνω repartition τον σκληρό. Έκανα όλο χαρά λοιπόν το κύριο partition μου IMAGE από το ενσωματομένο Disk Utility του λειτουργικού σε εξωτερικό δίσκο, έτσι ακριβώς όπως μου προτείνει και στα technical documents της η Apple.

    ΓΙΑΤΙ ΜΩΡΗ ΓΑΜΙΟΛΑ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ RESTORE ΕΦΑΓΑ ΑΚΥΡΟ; ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΑ 120GB ΑΠΕΙΡΑ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ; ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΒΛΙ ΕΦΑΓΑ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ;

    Υ.Γ. Και τώρα πάτησα post comment και μου βγαλε Your request could not be processed. Please try again. ΣΑΣ ΓΑΜΑΩ ΟΛΟΥΣ

    ReplyDelete
  102. Η τεχνολογία μια χαρά προχώρησε, απλά μεγάλωσαν και οι ανάγκες σου. Αν χρησιμοποιούσες τον υπολογιστή μόνο για word και κανα 2d παιχνιδάκι όπως παλιά, θα έβλεπες πως είναι περίπου 1000 φορές πιο γρήγορος. Τώρα πια όμως, κανείς δεν μπορεί να ζήσει χωρίς 1080i ανάλυση στις ταινίες του.

    Τα άλλα με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα ιπνάμενα skateboards του back to the future 2, είναι ανέφικτα για άλλους λόγους (κοινής λογικής).

    ReplyDelete
  103. Δεν το ήξερα ότι ο MADDOX έμαθε Ελληνικά και άνοιξε νέο blog... Γι' αυτό έχει καιρό να ασχοληθεί με το www.thebestpageintheuniverse.com

    Έλεος πια με αυτή την αντιγραφή της δυτικής κουλτούρας στο οτιδήποτε...

    ReplyDelete
  104. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΝΩΝΥΜΕ

    ΕΙΣΤΕ Ο ΧΙΛΙΟΣΤΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΤΟΞ!

    ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΜΑΣ ΗΛΙΘΙΟΤΑΤΕ, ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΑ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ!

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΑΝΔΡΙΛΙΚΙ ΣΟΥ!

    ReplyDelete
  105. Δεν επέδειξα κάπου το ανδριλίκι μου... Και μάλλον ο ηλίθιος είναι ο ένας και όχι οι 1000. Αντιγραφές κάνει ο καθένας, το να κάνεις κάτι πρωτότυπο είναι δύσκολο...

    ReplyDelete
  106. http://marginally-competent.blogspot.com/2009/02/give-it-second-its-going-to-space.html

    ον τεκνολοτζι

    ReplyDelete
  107. EL said...
    Ετσι ειναι ρε Mikeius....
    Μικροι μπορει να πιστευαμε πως ο άνθρωπος εφτιαχνε τεχνολογια για να κανει την σκατενια ζωουλα του λιγοτερο σκατενια αλλα πλεον ξερουμε πως λειτουργει το Μαρκετινγκ... Μας εχουν ριξει στον λακο με τα κωλοδαχτυλα και αναγκαζομαστε να αγοραζουμε τις φανταχτερες μλκιες τους...

    αλλα όπως και να χει πάντα θα υπάρχουν μαλακοκαυλιδες (κ ας μην ειναι σε ποσοστα η μεγαλυτερη καταναλωτικη δυναμη) που θα αγοραζουν το νεο Nokia 7534 επειδη αλλάζει χρώμα όταν σε περνουν τηλεφωνο, όπως και το Sony Ericson 0923,3 το οποιο βγαζει σαπουνοφουσκες όταν βγαζεις φωτογραφιες..
    θανατος και σε αυτα τα ζωαδια..

    POSO megali prospatheia na ginei mia copia sou.
    Good job apo mena, keep it up ;)
    Athina

    ReplyDelete
  108. re gia mpoukwnete ligo oloi pou ta exete balei me tin texnologia. i texnologia gamaei asteixeiota zwa, thelw na mou peite an tha mporousate na zisete xwris pluntiria, psugeia kai alles suskeues oi opoies beltiwnontai xrono me ton xrono. episis min mou to paizete oloi uperanw giati eimai sigouros oti oi perissoteroi pou grafete edw mesa eisastan toso xaroumenoi otan pirate to kainourio iphone i blackberry sas pou me to pou to pirate to balate sti dwnisi, to sfinwsate sto kwlo sas kai arxisate tis anapantites. zwa....

    ReplyDelete
  109. ρεεεεεεεεεεε!
    ξαναείπα!
    θελω να σε γνωρίσω!
    να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι!
    θα σε κερνάω μπύρες!
    δεν παίρνεις ποια το 3;;;
    δε θες να κρατάς ''τηλεθεατή'';
    ''tv ζάπινγκ'', έστω;
    το τελευταίο τεύχος του ''κυνήγι,ψάρεμα-αφιέρωμα στη μπεκάτσα-μπες στην κλήρωση για μία καραμπίνα και δυο ντουζίνες φυσίγγια'';

    ReplyDelete
  110. ξανά εγώ!
    (θεέ μου, μόλις απέκτησες τον πρoσωπικό σου stalker, αν ήξερα που έμενες θα έψαχνα τα σκουπίδια σου -χιχιχιχι)
    κάποια από τα comment εδώ συναγωνίζονται σε μπουρδολογία και παπαρολογία αυτά που παρατίθενται κάτω από κάθε βιντεάκι στο youtube!
    Ειλικρινά ώρες ώρες δεν ξέρω τι είναι πιο διασκεδαστικό, να διαβάζω τα δικά σου ποστς ή τα πολιτικοκοινωνικά μανιφέστα που τα συνοδεύουν!

    σε αγαπώ στο είπα;;;

    (γραφομηχανή- δε μπεστ! )

    ReplyDelete
  111. st'arxidia mas adelfara...

    ReplyDelete
  112. st'autia sou mwri pswloarpaxtra

    ReplyDelete
  113. eseis ta zoa pou lete sunexos gia ton maddox gia koitakste http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=swine_flu kai deite pote anaferthike o mikeius stin gripi ton xeiron.Ara ftanoume sto sumperasma oti o maddox antigrafei mikeius

    ReplyDelete
  114. teleia, twra pou to paratirises auto traba sto spiti tou mikeius kai roufa to kauli tou toso kala pou tha thelei na se pantreutei, blogoliwsidi

    ReplyDelete
  115. Ω, θεέ μου μου αρέσει αυτό το blog γιατί μαζεύονται όλο και πιο ηλίθιοι...

    ReplyDelete
  116. Φιλε μαστερ τζι εχω παρατηρησει οτι εχεις σβησει το αποχαιρετηστηριο ποστ αρκετο καιρο στο μπλογκ σου. Εχουμε αναγκη την εμπνευση σου! ΓΡΑΨΕ ΛΟΙΠΟΝ!

    ReplyDelete
  117. Ρε ανωνυμοι σταματηστε να αντιγραφετε τον maddox!

    ReplyDelete
  118. Λοιπόν φίλε Mike θα διαφωνίσω μαζί σου και θα σου πω ότι τα windows και ό,τι έχει σχέση με αυτά είναι στη βάση του το ίδιο λειτουργικό άπο πάντα δηλαδή DOS για αυτό και τα διάφορα προβλήματα είναι πάντα ίδιας φύσης και αφορούν τους ίδιους τομείς. Για όποιον θέλει συγχρονη τεχνολογία στον υπολογιστή του υπάρχουν άλλα 2 λειτουργικά που δεν κοροιδεύουν...
    Η ρομποτική έχει προχορίσει και υπάρχουν ρομποτ όπως ο ASIMO της HONDA και άλλα ανθρωπόμορφα ρομπότ άπο ιαπωνικά εργαστήρια που έχουν πλαστικό δέρμα σου μιλούν αντιδρούν όταν τα αγγίζεις κατασκευές του Hiroshi Ishiguro. Ακόμη και το e-shop πουλάει δινοσαυράκι που κάνει ένα σωρό μαλακίες.

    poets of rhythm

    ReplyDelete
  119. loipon anonyme apo panw na ta sumperasmata pou bgazw egw apo auta pou eipes: 1) exeis liwsei sto internet gia na breis kana robot na gamiseis alla sou exw nea, oute o asimo den sou kathetai opote to kalutero pou exeis na kaneis einai na pareis auto to deinosauraki pou kanei ena swro malakies kai na to baleis na sou parei kamia pipa mpas kai kselampikareis. 2)posos adelfi mporei na eisai me auto to poets of rhythm...?

    ReplyDelete
  120. ναι ναι ναι οι commentaκηδες κλεβουν (ή μαλλον κλεβουμε πλεον την παρασταση)
    εχουμε τοσο ελευθερο χρονο και αχαλινωτη διαθεση που καβλωνουμε και συγνωμη για την εκφραση κοριτσι πραμα με τη σκεψη οτι το comment που ανεβασαμε θα το διαβασουν αλλοι πιο καβλωμενοι απο μας και ευθυς θα τρεξουν να σχολιασουν και εμεις θα τους απαντησουμε (μα ναι ειναι καταπληκτικο να σου δινουν σημασια, εχει ομως μεγαλυτερη αξια να την κερδιζεις κ οχι να ζητιανευεις!) και αυτοι θα μας ανταπαντησουν και γιουχου τα λεφτα που πληρωνω για τη συνδεση του internet επιτελους πιασανε τοπο. ή ακομη καλυτερα θα σχολιασω τον απο πανω που δεν γραφει με ελληνικους χαρακτηρες αλλα ειμαι ο ιδιος που τα status μου στο facebook ειναι γεματα δακρυβρεχτες αμπελοφιλοσοφιες αγνωστου προελευσεως και καψουρομπαρουφες σκυλοτραγουδα γιατι αυτη ειναι η κουλτουρα του ελληνακου (συνηδειτα χωρις κεφαλαιο ε)
    1) οσο και να προσπαθησεις δεν θα φανεις πιο εξυπνος απο τον Μιχαλη μονο και μονο επειδη προσπαθησες να το κανεις και αυτο σε κανει δεκα φορες Μαλακα
    2) δεν εχεις κατι καλυτερο να γραπσεις και μου λες οτι μου γαμας τη μανα: ας ειχε καλυτερο γουστο => της αξιζει
    3)δεν με νοιαζει αν το humour του Μιχαλη ειναι παρεμφερες με αυτο του Maddox ή του καθε Maddox. αν σε ενδιαφερει τοσο πολυ χεσε παρεα με αλλους δεκα και διεκδικισε τα σκατα των αλλων που μοιαζουν με τα δικα σου (χωρις να υποδηλωνω οτι το περιεχομενο του blog ειναι σκατα)
    4)αν συμφωνεις προφανως τα σχολια σου δεν ειναι ενοχλητικα ακομα και αν το χερι σου βγαινει απο τον κωλο του editor. αν διαφωνεις πες την αποψη σου ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ! εχω συμφωνησει και εχω διαφωνησει κατα καιρους με πολλα : ή εκθετω αποψη ή το βουλωνω!
    5) αν δεν σου αρεσει αυτο που βλεπεις εχεις επιλογες: κλεισε τον browser ή βγαλε τα ματια σου ή καψε το πτωμα σου
    Κατα τα αλλα μπραβο ρε παλλικαρι και μονο για τη διαθεση και τον κοπο σου γιατι μας κανεις να χαμογελαμε, να σκαλωνουμε και να θυμωνουμε, κοινως: ΞΕΜΟΥΔΙΑΖΟΥΜΕ
    Ναι κατ' ομολογιαν ειμαι καμμενη που καθομαι τετοιες ωρες και γραφω, ναι δεν ειμαι ουτε στο ελαχιστο καλυτερη απο καθε Βλακα που του κολλησε το μικροβιο του σου-την-λεω-στεγνα-ή-ετσι-νομιζω
    και αν θες να μου κανεις μια χαρη απλα αγνοησε το σχολιο μου.
    και οπως ειπε ο αγαπημενος Bill Hicks: I don't like anything in the mainstream and they don't like me.

    ReplyDelete
  121. προς apeloula

    καβλιαρα μου εσυ απο πανω, εχω καβλωσει πολυ με το στυλ σου. Θελω να τριψω τα παπαρια μου στο κουτελο σου και να σε περιλουσω με το καυτο μου σπερμα μεχρι να ασβεστοποιηθεις. Θα σου σκισω τη σουφρα παντοκορφα μωρο μου, θα σου κανω κωλο και μουνι ενα και πιστεψε με θα σου αρεσει πολυ καβλα μου. Θελω να φαω τη κωλοτρυπιδα σου για πρωινο. Σ'αγαπω apeloula..

    ReplyDelete
  122. Αει στιο διαολο σιχαματα! Δε ξαναμπαινω εδω μεσα! Αισχος το καταντησατε!

    ReplyDelete
  123. I am Bill Gates and I respectfully inform you that I will fuck you up if you do not remove this post from your blog.

    Buy Windows 7
    Thank you for your time

    ReplyDelete
  124. pros ton anonymo apo panw:
    paradidontai dwrean seminaria humor sto Hilton auto to sabbatokuriako, tsekare to. Pros apeloula: mwri kseskistrw kserw ti exeis esu. ta mounoxeila sou auti ti stigmi einai toso ugra pou tha piasoun mukites kai psaxneis poutso. Pros mike: nomizw to munima einai safes, i apeloula thelei na tin ksekwliaseis opote mathe dieuthunsi kai tilefwno kai kane mou tin xari na ti gamiseis mpas kai kselampikarei ligo

    ReplyDelete
  125. Ρε καμενοι! Ενα postακι πηγε να γραψει ο Mikeius και του το εχετε ξεκωλιασει.

    Αντι να γραφετε την καθε παπαρια που σας κατεβαινει δεν μαζευστε καπου ολοι μαζι να ευχαριστιθουμε κι εμεις ξυλο που εχουμε να δουμε live μαπιδια απο το λυκειο?

    ReplyDelete
  126. Λήμπερ μικέηους:Συγχαρητήρια για το άκρως ενδιαφέρον θέμα αν και για άλλη μια φορά νομίζω οτι είσαι εσκεμμένα υπερβολικός με στόχο οπως πάντα να ξυπνήσεις τα πάθη του αναγνωστικού κοινού. Ας παρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

    Κατανοώ τη γκρινια σου για την άθλια απόδωση των οικιακών ηλεκτρονικών σου συσκευών. Δεν είναι όμως δίκαιο να κρίνεις τη συνολική τεχνική εξέλιξη του πλανήτου βασιζόμενος σε αυτές. Εάν δεις τις εξελίξεις σε βιοτεχνολογία (dna sequencing με 1000πλασια ταχύτητα από αυτή των αρχων των ογδόνταζ και με κλάσμα του τότε κόστους), την ιατρική τεχνολογία (τεχνητό δέρμα για επούλωση χρόνιων πληγών/βαρέων εγκαυμάτων), στρατιωτική τεχνολογία (μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά) και σε πολλούς αλλους τομείς θα σου πέσουν τα σαγόνια.

    Επίσης ο μέγιστος Γκόρντον (πουλ-)Μουρ ουδέποτε μίλησε για ταχύτητα. Μίλησε για διπλασιασμό του *αριθμόυ τρανζίστορ* ανα 18 μηνες. Το πως αυτά τα τρανζίστορ θα αξιοποιούνταν το άφησε στον πατριωτισμό των εκάστοτε προγραμματιστών.

    Συμφώνω ακόμα με το παράπονο σου για τη συσσώρρευση άχρηστων φήτσουρς στις συσκεύες και τα προγράμματα. Δυστυχώς όμως ο λαός ζητάει μπλιμπλίκια και με μπλιμπλίκια των ταίζουν. Το ζήτημα πάντως με τους φορτιστές ειναι απαράδεκτο, και τρελή σπατάλη πόρων. ευτυχως προσφατα ξεκινησαν συζητήσεις για κοινους φορτιστες για όλα τα κινητά.

    Για το Word και τα space διαφωνώ. Δεν φταιει τα γουορντ αλλά η μαύρη ασχετίλα αυτών που το δουλεύουν. Ας μην ξεχνάμε επίσης τα επαγγελματικά πακέτα στοιχειοθεσίας τυπου Κουαρκ Εξπρέςς καθώς και το γαμηστερότατο σύστημα LaTeX που ναι μεν είναι δυσχρηστο και τρομάζει τους αδαείς αλλά παράγει τα ομορφότερα κείμενα που έχουν βγει από πισια. Α, επίσης ο μάστορας Ντοναλντ το έχει σχεδιάσει έτσι ώστε και σε 200 χρονια τα κειμενα που εχουν στοιχειωθετηθεί να μπορούν να διαβάζονται (καλή τύχη με αποκρυπτογράφηση κειμενων απο Office το 2200).

    Στο θεμα της ποιοτητας κατασκευης κινητων καμερων κτλ: Η πχοιότητα ΚΟΣΤΙΖΕΙ και ο ΜΕΣΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ (ΤΜ) ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ . Εσυ που είσαι ευαίσθητος,ας πουμε στο θεμα ψηφιακής φωτογραφίας, χώσε βαθιά το χέρι στην τσέπη κάτω απο τα στρωματα καβουριών και πιράνχας και πάρε μια γαμιστερή Hasselblad.

    Και κατι τελευταίο: Τα παλουκάρια στα 50ς ηταν μαλάκες και υπεραισιόδοξοι. Απο που και ως που JET PACK ρε φιλε; Ξαφνικά σταμάτησαν να ισχυουν οι νομοι της φυσικής; Που θα βρείς καύσιμο με τέτοια πυκνότητα ενέργειας;

    ReplyDelete
  127. η απελουλα μια χαρα τα λεει.

    ReplyDelete
  128. Δεν σ' αρέσει το word; Βάλε openoffice. Για την τεχνολογία καλά τα λες, αλλα αγνοείς κάτι σημαντικό. Οι οικονομικές ελίτ απολαμβάνουν πολύ περισσότερα απο τις πλατειές λαϊκές μάζες

    ReplyDelete
  129. POETS OF RHYTHM
    απευθύνομαι σε αυτό το απίστευτο όργιο τον ανώνυμο που γράφει με αγγλικους χαρακτήρες. οι poets που λες ότι είμαι αδερφή που υπογράφω είναι μία μπάντα που αν είχες ακούσει ίσως το μυαλό σου να αναπτύσσόταν στο κεφάλι σου αντί για τον κώλο σου όπου και έγινε ένα με τα σκατά.Απορώ με το πόσο μαλάκας μπορεί να είναι κανείς βλέποντας αυτά που γράφεις όσο χρονών και αν είσαι και απορώ και με μένα που κάθομαι και σου απαντάω και σου δίνω λόγο να έρχεσαι εδώ και να γράφεις βλακείες. πραγματικά είμαι όσο μαλάκας είσαι και μόνο που σου απαντάω.δεν γνωρίζω αν ο mike ως editor του blog μπορεί να διαγράφει ποστς αλλά στη περίπτωση ατόμων σαν εσένα που έρχοντε και απλά βρίζουν θα ήταν καλή ιδέα και θα έσωζε χώρο άπο βλακείες.θα μπορούσαμε να συζητάμε και να ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στα θέματα και τώρα κοιτάξτε τι κάνουμε...ζώα γαμω

    ReplyDelete
  130. Αδερφέ...χέστηκα πάνω μου από το γέλιο...εκεί στο τέλος ειδικά...απλά τα σπάς!!!

    ReplyDelete
  131. POETS OF RHYTHM
    Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έρχεσαι εδώ ρε "αδερφέ". Έρχεσαι εδώ και μας λες ότι ο Mike αντιγράφει τον Maddox. Εντάξει διαβάζουμε και Maddox αλλά όσο και αν δεχτώ ότι τον αντιγράφει ο Maddox δεν μιλάει για την ελληνική πραγματικότητα όπως πχ ευχούλιδες ή ρούλα κορομηλά σε αυτό το άρθρο.για αυτό διαβάζουμε και maddox και γουστάρουμε αλλά και mike και γελάμε.εσύ για πιο λόγο έρχεσαι εδώ? για να βρίσεις εμένα? μπράβο!πίσω από το πληκτρολόγιο όλοι ξέρουν να βρίζουν

    ReplyDelete
  132. http://www.youtube.com/watch?v=NT-2fenmLnc
    1/13 - 13-13
    Zeitgeist Addendum
    ...file mou,OLA uparxoun k ginontai gia to kerdos...
    an tuxei k to koitakseis, dwse prosoxh...

    ReplyDelete
  133. POETS OF RHYTHM-LEFTIES SOUL CONNECTION (ετσι...)
    το έχω δει και μάλιστα πρόσφατα. για την ακρίβεια έχω δει και τα 2 zeitgeist και δεν ανήκω στην κατηγορία που λέει ότι αυτά τα 2 ντοκιμαντέρ είναι παραμύθια.πιστεύω ότι καταλαβαίνεις ότι αν έστω και για ένα ποστ αντί για να βρίσεις δώσεις ένα link σαν αυτό που έδωσες είναι στα πλαίσια αυτού που λέω παραπάνω "θα μπορούσαμε να συζητάμε και να ανταλλάσουμε απόψεις πάνω στα θέματα και τώρα κοιτάξτε τι κάνουμε...ζώα γαμω" συμφωνείς ή θα μου πεις πάλι ότι στο τέλος ειδικά απλά τα σπάω?

    ReplyDelete
  134. Αυτο παει στα πρωτα πρωτα comments πανω πανω....
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ PC ETSI???? (Πισι) Ε??? ΓΙΑΤΙ???

    ReplyDelete
  135. Eisai oraios arxonta

    ReplyDelete
  136. ερχεται το chrome os που είναι πουπουλο για κάτι τύπους σαν εσένα (κι εμένα).

    ReplyDelete
  137. σιγά μην περιμένουμε το chrome os. εδώ και τόσα χρόνια υπάρχουν linux διανομές που είναι πούπουλο. και το chrome os linux είναι μονταρισμένο άπο την google και με την σφραγίδα της για να τρελένεται η microsoft. για παράδειγμα το vector linux και to zenwalk linux είναι πανάλαφρα και πολύ γρήγορα. το πιο γρήγορο απ όλα είναι το gentoo linux

    ReplyDelete
  138. Profanws den exeis tin kaliteri sxesi me tin texnologia.Prepei na matheis na tin xrisimopoieis kalitera

    ReplyDelete
  139. Δες αυτο:
    www.youtube.com/watch?v=mzKmGTVmqJs
    και το δευτερο part του επισης και μετα σου επιτρεπω να σβησεις ολο το αρθρο με συνοπτικες διαδικασιες.
    Η τεχνολογια κανει τρομακτικα αλματα συνεχεια και ειδικα η Computer Science, ασχετα με το τι παρουσιαζεται στο κοινο.

    ReplyDelete
  140. επισης, δειτε το zeitgeist addendum. και επικεντρωθειτε στο δευτερο μισο.

    ReplyDelete
  141. miso... miso... ta windows xp krasaroun? to sony mediaplayer den exei drag and drop? kai sthn telikh re file bale linux h pare mac. Ti poutsozalades eiste oloi me thn texnologia. An de pshneste mhn agorazete. Twra an eiste zwa kai de 3erete ti pairnete tote sosialdarbinismos kai ston kaiada! Asixtir!

    ReplyDelete
  142. poso dikaio exeis s'auto to ar8ro!

    ReplyDelete
  143. Τα 386 δεν φθάνανε 133Mhz, πανίβλακα!

    ReplyDelete
  144. eisai prwtos..simera vrady sto Schwabing tha pio mia mpura kai gia sena

    ReplyDelete
  145. Είσαι ένα αχάριστο τομάρι mike. Η ανθρώπινη φυλή στέλνει αποστολή στον Άρη και εσύ γκρινιάζεις! ΑΧΑΡΙΣΤΕ !

    ReplyDelete
  146. mikeuius skepsou oti osi wra ksopedepses gi auto to anousio post poly apla tha mporouses na na katevaseis programma gia dyktia kai sta xp, na xamilwseis tin fwteinotita tou kinitou sou na krataei i mpataria pio poly, kai na valeis epitelous trifasiko reuma spiti sou na min xalaei i kouzina...kserw pws den tha dhmosieushs auto to comment giati eisai grothakos alla tespa...aples simvoules..mi klaigese...

    ReplyDelete
  147. Respect στο κομματι που εγραψε το αρθρο!! Αληθει... Καθε 2 χρονια μια "ασθενεια" χτυπαει τους υπολογιστες με αποτελεσμα να γινονται ολο και πιο αργοι... :Ρ

    ReplyDelete
  148. Αυτό με το Μουρ πάντα το είχα απορία!
    Μα ρε παιδιά εγώ έχω Η/Υ με επεξεργαστή 2.43 GHz εδώ και 7.5 χρόνια.Με κάτι πρόχειρους υπολογισμούς,που φυσικά έκανα με το μυαλό μου,σήμερα θα έπρεπε να πάρω με τα αντίστοιχα 1300 ευρώ Η/Υ με επεξεργαστή 77.76 GHz!
    Ρε Μουρ να σου δώσω δυο χιλιάρικα να πας να μου τον πάρεις?

    ReplyDelete
  149. @jim: Η συχνότητα λειτουργίας της CPU του υπολογιστή δεν είναι αντιπροσωπευτική της ταχύτητάς του. Ο δείκτης που δίνει την ταχύτητα του επεξεργαστή είναι τα IPS, δηλαδή instructions per second. Αυτός όντως πρέπει να ακολουθεί τον νόμο του Moore μέσες-άκρες.

    ReplyDelete
  150. epeidi se auto to arthro kaneis sofos anthrwpos den evrise tin mama tou glukou xontrouli me gulia shinobi eipa na to kanw egw. Agapite kurie teleiwmeno skoupidi shinobi i mana sou einai i pio apotuximeni mitera se auton ton kosmo giati exei gia gio enan ilithio vlaka pou nomizei oti exei piasei ton papa apo ta arxidia enw doulevei se sunoikiako internet kafe tis geitonias xwris na xezei to magazi kathe vradi pou teleiwnei i vardia tou. To mono pou kanei einai skoupizei sto telos tis vardias ta skata twn allwn(toso gamatos eisai poutanas gie).

    ReplyDelete
  151. Καλα τα αμαξια και τα pc.Τι σου λεει οτι σπαταλησα 15 δευτερολεπτα κανοντας το πιο σπαστικο πραγμα στο pc,κατεβαινοντας με το ρολο στο mouse αποσταση ιντερνετικη που την τρεχω σε λιγοτερα δευτερολεπτα,μονο και μονο για να κανω ενα ανουσιο comment?("οχι").
    Σχολιασμο στο επομενο αρθρο παρακαλω

    ReplyDelete
  152. 2 pragmata mono
    1on ti to ksexwristo exei o 1os commenter kai oloi grafoun egw eimai prwtos h egw eimai prwtos?
    kerdizoun kati h apla lamvanoun mia elaxisth stigmh ikanopoiisis?
    2on p to thimithikes ton kaizer "the devil" soze...respect to usual suspects kai ta resta ;p

    ReplyDelete
  153. simera epesa kata tixi logw tou facebook se ayto to blog... ka8isa diavasa ola ta post kai ousiastika antiproswpeuei ton meso intelectual typo tis koinwnias mas p exei kai mia alli zwi... kai isws va8eia mesa tou exei tin pseudes8isi oti mporei na allaxei kati mia sto ekatomyrio...Proswpika mono apo ta comments apogoiteutika...To megalytero epiteugma ayto tou sistimatos einai fanero se ka8e ena comment...
    O ka8enas xanei tin mpala kai mpainei karfwtos na pei ayto p 8elei na pei... dn pa na gremizete o kosmos o ka8enas tin arxidia tou koitaxei... amfivalo an akouse kaneis i katalave kapios to stoxo twn post tou mike... i estw re pousti m mpike sto kopo na ta ermineusei me ta dika tou kritiria??? oute kan... keep going... me ola ayta p ginontai se politiko epipedo dn 8a argisei i stigmi p 8a pnigoume sto idio mas to skato anepistrepti... Gf kai ta leme... 8a parakolou8w me popcorn kai koka kola kai 8a gelaw... (giati ka8e mera me tin sapila p antimetwpizw kai oxi apo to systima alla apo to kosmo p sinastrefomai exw apogoiteutei toso...ekei mas prepei sta skata xomenoi... gia pou8ena allou dn eimaste... otan enas stous xilious mono pernei xampari apla 5 profanoi pragmatakia kai pali dn mporei kai dn exei dia8esi na kanei tpta...ti na allaxeis.. ti na peis... kollimenoi me tin mpala eimaste... diladi eimaste katadikasmenoi mono me mpaxala na allazei ligo i koinwnia? kai na gyrname pali sta idia kai xeirotera skata?? )

    ReplyDelete
  154. "Στα 8 μου χρόνια πήρα το πρώτο μου PC. Ήταν ένα 386 στα 33 MHz που αν πάταγες το turbo ανέβαινε στα 133 MHz"

    Sovara re malaka?
    386 sta 133? Ma poso malakas eisai?

    ReplyDelete
  155. Anonymous said...

    Οκ το video με το ρομποτάκι ειναι λίγο της "πλάκας" αν και φαίνεται να είναι ερασιτεχνική κατασκευή. Το 1980 δεν μπορούσε ερασιτέχνης να φτίαξει κάτι τέτοιο. Απο την άλλη όμως σήμερα υπάρχει αυτό...

    http://www.youtube.com/watch?v=cHJJQ0zNNOM
    και αυτό
    http://www.youtube.com/watch?v=Nhj3Z9o6t0g


    Re file pou to egraspes.Posa kila malakas eisai.Signomou pou sto leo alla eisai entelos malakas.

    ReplyDelete
  156. Malakes me ta MAC. Ton pernete! Poso malakes eiste kai kobliksikoi pou den paradexestai oti prepei na vazetai simulator gia na trexete ta programmata ton PC.Nai mounopana kai Win7 kai Linux sas gamane ta oupata.
    Psofo tora.

    ReplyDelete
  157. polystrofos said...

    Προς τον ανωνυμο που λεει οτι τα windows ειτε αυθεντικα ειτε κλεμμενα ειναι το ιδιο πραγμα...
    Να σε ενημερωσω οτι με κλεμμενα windows ειχα ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ προβλημα απο τη στιγμη που μπηκα σε ενα site και ζητουσε επιβεβαιωση των αυθεντικων windows. Απο εκεινη τη στιγμη και επειτα μου πεταγε μια μαλακια καθε 2 λεπτα το Pc που μου υπενθυμιζε οτι δεν ειναι αυθεντικα τα windows και δεν μπορουσα ουτε ταινια να δω, ουτε τιποτα!
    Γενικα ειναι ενα καρο site που σου ζητουν verification των αυθεντικων windows και αν δεν τα εχεις πολυ απλα δεν μπορεις να κανεις τιποτα! Ουτε antivirus δε θα ειχα τωρα αν δεν ηταν αυθεντικα τα windows μου.
    Και για να προλαβω τον καθε κακεντρεχη που θα μου πει μαλακιες του στυλ "εισαι βλακας που δεν μπορεις να σπασεις την πιστοποιηση και που δεν μπορεις να βρεις αλλο προγραμμα που να δεχεται τα κλεμμενα" θα πω πολυ απλα το εξης... ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ φιλε τι προγραμματα και τι σπασιματα κυκλοφορουν! Δεν ξερω τοσα απο υπολογιστες και οταν θελω να γινονται ολα κατευθειαν χωρις να κανω 42153256143634 κυκλους για να καταφερω αυτο που θελω! Πιστοποιηση αυθεντικοτητας ζηταει? Αυθεντικα windows ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΕΧΩ!

    Polistrofouko eisai i epitomi tou malaka!Diladi thes na peis oti pliroses gia ta windows?AAXAXAXAXXA!MALAKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

    ReplyDelete
  158. leopard psofa anorthografe gifto apo to vouno

    ReplyDelete
  159. Kayser Soze! dld KAI fan tou Usual suspects?
    10/10 pou leme ;)

    ReplyDelete
  160. ΠΟΣΟ γαμάτο άρθρο!

    ReplyDelete
  161. δες κατι που πιστευω θα σε δικαιωσει εστω και λιγο...
    http://www.techgear.gr/disc-stands-in-the-air-with-quantum-levitation-32780/

    ReplyDelete