Friday, May 6, 2011

Βάλτε το self-service στον πάτο σας!

Σήμερα το πρωί είδα ένα θέαμα που με έκανε να δακρύσω εμετό. Μπήκα σε ένα απ' αυτά τα μίνι μάρκετ - παύλα - τρεντο-deli στο κέντρο, Κολωνάκι μεριά. Εκεί που οι υπάλληλοι νομίζουν ότι το πολύσπορο μπριός είναι το μεγαλύτερο δώρο στην ανθρωπότητα μετά τη φωτιά. Παραδόξως, δε με τσάντισαν τα βιολογικά σφουγγάρια, οι fair-trade αλοιφές μυκητίασης και το οικολογικό λαδόχαρτο μάρκας "If You Care". ΟΚ, το τελευταίο μου την έδωσε λίγο. Τι αυτάρεσκο, passive-agressive όνομα είν' αυτό; IF YOU CARE;!;!; Άντε γαμήσου λαδόκολλα, που θα μου το παίζεις και υπεράνω! Αυτοί οι οικολόγοι είναι τόσο παπάρες, που σε κάνουν να μισείς τον κατά τ' άλλα καλό σκοπό που εκπροσωπούν. Εκτιμώ τη φύση και την ομορφιά και την ισορροπία της. Αλλά όταν βλέπω μπροστά μου λαδόκολλα If You Care, μόνο και μόνο από αντίδραση θέλω να σαπίσω στο ξύλο ένα μωρό φώκιας μέχρι θανάτου χρησιμοποιώντας για ρόπαλο ένα δελφίνι!

Αλλά δεν θα επικεντρωθώ στους οικολόγους του καναπέ ΚΑΙ σήμερα. Το θέμα μου είναι αλλού. Βγαίνοντας από το μίνι μάρκετ - παύλα - τρεντο-deli, πρόσεξα ότι σε μια γωνία δίπλα στην έξοδο έχουν εγκαταστήσει αυτόματη ταμειακή μηχανή χωρίς υπάλληλο.


Το κόνσεπτ είναι ότι σκανάρεις εσύ ο ίδιος τα προϊόντα που αγοράζεις, μετά περνάς την πιστωτική σου ή πετάς λεφτά σε μια τρύπα, σακουλιάζεις μόνος τα ψώνια σου και πας στην ευχή του Θεού. Και μετά περνάς μια βόλτα απ' το ντόπιο αυτοδιαχειριζόμενο, μαζεύεις 10-15 άτομα, παίρνεις κοτρώνι, μπουκάλι και στουπί, επιστρέφεις στο μίνι μάρκετ - παύλα - τρεντο-deli και δεν αφήνεις τούβλο πάνω σε τούβλο, γαμώ την αυτόματη ταμειακή μηχανή και του μουνί που τους ξέρναγε!


Παρόμοιο σήμα έγινε προχθές στην τράπεζα, η οποία για ευνόητους λόγους θα παραμείνει ανώνυμη. Πάω στο ταμείο για να κάνω αίτηση επανέκδοσης cash card και η καμπουριασμένη σκύλα που είχαν για υπάλληλο μου λέει: "Για επανέκδοση κάρτας πρέπει να καλέσετε την τηλεφωνική εξυπηρέτηση". ΟΧΙ ΚΑΜΠΟΥΡΩ! Σήκωσα το κουφάρι μου απ' τον καναπέ, το έσουρα μέχρι το Σύνταγμα, έχασα δέκα δευτερόλεπτα απ' τη ζωή μου περιμένοντας το πράσινο φωτάκι στον ηλίθιο θάλαμο αποσυμπίεσης που έχεις για πόρτα και πλέον είμαι στον χώρο εργασίας σου, αναπνέω τα γεμάτα χύσι χνώτα σου και ζητάω μια κάρτα ΑΤΜ. Για να μη μας βγάλει αύριο στο ρεπορτάζ του ο Πάνος Σόμπολος, θα σου δώσω τα στοιχεία μου, θα πάρεις ΕΣΥ την τηλεφωνική εξυπηρέτηση κι εγώ θα κάτσω εδώ και θα σου γλείφω την καμπούρα όπως κάνανε οι χανούμισες στον Εφιάλτη στους "300" γιατί μπορώ. Είμαι πελάτης. Όχι υπάλληλος!


Αυτή η νοοτροπία που έχει γίνει τση μοδός εδώ και κανα δυο χρόνια πρέπει να σταματήσει. Δε με χαλάει το self service, αλλά υπάρχουν κι όρια! Κάθε φορά που βλέπω το βαζάκι με τα tips στα Starbucks, μου 'ρχεται να το ταΐσω στο μαλακο-emo-παιδο με την πράσινη ποδιά. Αν δεήσεις να με σερβίρεις, θα πάρεις και πουρμπουάρ μαλακισμένο. Απ' τη στιγμή που το κωλόχερό σου δεν αξιώνεται ούτε μια κουταλιά ζάχαρη να μου βάλει, τα tips ανήκουν σε μένα! Και όταν παραγγέλνω σάντουιτς με κέτσαπ, δε θέλω να μου δείξεις τον απέναντι πάγκο και να μου πεις "Κέτσαπ βάζετε από 'κει". Αν απέλυσες το παιδί που έβαζε το κέτσαπ, να τον ξαναπροσλάβεις. Πληρώνω το 100% της τιμής, θέλω το 100% του σάντουιτς!


Είναι σαν να παίρνεις πουτάνα και στο παρα-τσακ πριν το κικιρίκου να σουφρώνει στεγνά τα λεφτά και να σε στέλνει στον απέναντι καναπέ να βαρέσεις μαλακία. Τιποτ' άλλο; Εγώ λέω να κάνουμε self service και την πυρόσβεση. Να βάλουμε πυροσβεστικούς κρουνούς με κέρματα σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο. Ακτοπλοϊκές γραμμές;;; ΠΡΙΤΣ! Κατέβα κάτω και πιάσε το κουπί Σπάρτακε, γιατί το εισιτήριο σου καλύπτει μόνο τα πρώτα 100 χιλιόμετρα. Αν ξαναεπισκευτώ ποτέ το μίνι μάρκετ - παύλα - τρεντο-deli, θα πάω στην αυτόματη ταμειακή, θα περιμένω κανα-δυο λεπτά κι αν δεν έχει έρθει κάποιος μέχρι τότε να με εξυπηρετήσει, θα πάρω τα οικολογικά μπυρόνια τους και θα φύγω στεγνά.


Σιγά. Αν με πιάσουν, το πολύ-πολύ να μου πουν να μπαγλαρώσω τον εαυτό μου. Γύφτοι. Ε, γύφτοι!

111 comments:

  1. Χυστους στη μαπα

    ReplyDelete
  2. δυνατο ποστ!

    ReplyDelete
  3. 2 postakia se mia mera? MULTIPLE ORGASMS!
    Kala mhn ta paraleme. Alla etsi re mike panta xares na mas dineis!

    ReplyDelete
  4. XAXAXAXA ωραιος ρε Μαικ μου θυμησες τη μανα μου προχτες στο καραβι "εχεις κερματα να δωσεις το καμαροτο που θα σε παει στη καμπινα ;" εφοσον ο καμαροτος με γραφει στ αρχιδια του και δε κουβαλαει καποια βαλιτσα μου -- οπως παλια -- κρατησα τα τριευρα για μενα :D

    ReplyDelete
  5. gia poio gamhmeno logo na pas se tetoio magazi e3arxhs? prospa8eis na ri3eis gkomena the alt-bag way?

    -random fat guy

    ReplyDelete
  6. Ρε φιλε αφου σε ενοχλουν τοσο τα Costa τα Starbucks και ολες αυτες οι τρεντομαλακιες γιατι πηγαινεις ολη την ωρα εκει? Μια φορα πηγα starbucks μου παν οτι δεν κανουν φραπε και δεν ξαναπηγα.Μηπως εισαι λιγο μαζοχας?

    ReplyDelete
  7. re mlka mike bravo!

    epitelous ena ar8ro pou thymize tis palies kales epoxes

    eustoxo, me af8ono gelio kai xortastiko

    xeskouriases e?

    ReplyDelete
  8. Ωραίος Mike αλλά έχω την εντύπωση ότι έπιασες ένα αδύνατο μεν θέμα, γιατί δεν μπορείς να επεκταθείς περαιτέρω, αλλά είναι όντως τόσο άκυρο το όλο κόνσεπτ του σελφ σέρβις που τελικά άξιζε τον κόπο!

    Αλλά γενικά τι να περιμένεις με τέτοιες αμερικανιές τύπου σταρμπακς και μπεν εν τζέρι μη γαμήσω... Παγωτομανία ρε μουνιά και καφέ στην καφετέρια που την έχουν Ελληνάρες που φροντίζουν να με σερβίρουν μουνάρες κι όχι να αναγκάζομαι να βάζω μπράουν σούγκαρ μόνος μου και να πληρώνω και τον καπουτσίνο 5 ευρώ!

    ReplyDelete
  9. ετσι ρε!!!!!καλα τα βιντεο ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ σχεση το γραπτο!!!!

    ReplyDelete
  10. gamato.apla gamato!

    ReplyDelete
  11. "Αν με πιάσουν, το πολύ-πολύ να μου πουν να μπαγλαρώσω τον εαυτό μου."

    χαχα! γαματος! μου θυμησες το "μου το 'χα πει" απο Τσοπανα Rave! :D

    ReplyDelete
  12. Είμαι σίγουρος πως στην υπάλληλο της τράπεζας δεν απάντησες τόσο έξυπνα και κάφρικα όπως το έγραψες εδώ, αλλά το έκανες τουμπεκί περιμένοντας πότε θα πας σπιτάκι να κράξεις από το μπλογκ. Κλασικός τζάμπα μάγκας του ιντερνετ.

    ReplyDelete
  13. mikeius s vlepw ston upno n grafeis arthra k pathainw oneiroksh!!

    ReplyDelete
  14. Πώς και το παθες ρε κωλόψαρο και έγραψες ένα σωστό άρθρο? άρχισε να φεύγει η ψαρίλα απο το στρατό.Άντε μπράβο

    Ά και για να μην ξεχνιόμαστε πούλησες την ψυχή σου παλιο δραχμοφονιά(μην ξεχνιόμαστε έρχετε η δραχμούλα)-πές και στη γιαγιά σου να βγάλει τις δραχμές πού κρύβει ακόμα μέσα στο βρακί της

    *είσαι ωραίος(δεν το πα αυτό σβήστο)

    ReplyDelete
  15. mlk katouri8hka xaxaxaax!

    ReplyDelete
  16. Βασικα το ενδεχομενο να το κανουν για να σου προσφερουν την εναλλακτικη σου λεει κατι? Δεν αλλαξανε ολα τα ταμεια αλλα ενα ποσοστο γιατι καποιοι αλλοι δεν αντεχουν να καθονται να περιμενουν στην ουρα τον καθε μαλακα που βαζει ενα ενα τα πραγματα του στην μπελτα, και το ρακουν που καθεται και τα χτυπαει και μεχρι να βρει την ετικετα εσυ γεννας, θηλαζεις, το στελνεις φανταρο και μετα πληρωνεις τα πρωτα του γαλατα..

    αλλα ναι τα ανυπαρκτα φιλοδωρηματα δεν υπαρχουν σαν concept απλα.

    Lonely

    ReplyDelete
  17. pesta re aderfe, kai edw stin agglia se ola ta superkmarket (Tesco, Sainsburys klp) exoun eautes tis paparies.

    ReplyDelete
  18. χρειαζονται τα σelf-service μηχανηματα στην περιπτωση τεραστιων σουπερμαρκετ οπου ο κοσμος καθεται και περιμενει σαν μαλακας στην ουρα, εδω εχουν π.χ. στα tesco μονο.

    κατα τα αλλα ειναι εντελεως ποζερικο και αξιζει χεσιμο στη μαπα αυτουνου που σκεφτηκε να το βαλει στο τυροπιταδικο της γειτονιας.

    ReplyDelete
  19. ΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΟΥ.. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ!! ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΤ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΓΕ!!!
    συνονοματους

    ReplyDelete
  20. Καλά τα λες ρε μαλάκα.

    ReplyDelete
  21. Kati kaneis,kati kaneis...

    Wraios aderfe -_-

    ReplyDelete
  22. "Σιγά. Αν με πιάσουν, το πολύ-πολύ να μου πουν να μπαγλαρώσω τον εαυτό μου." Έγραψες φίλε ακόμα μια φορά.

    ReplyDelete
  23. ante gamisou re kwlopana mikeuis malaka grapse gia tpt sovaro gamw tin panagia sou olo gia kati malakies nerdikes grafeis malaka.K ti thes sta starbuks mori kwlarderfi gia kafe pou ta krazeis kiolas enw pas.Gamw tin panagia sou pou de grafeis gia to mouni tis xristopanagias pou gamietai gurw mas k su les gia to sapouni pou plenei i karkianiara i mana sou

    ReplyDelete
  24. Μια χαρά είναι οι αυτόματες ταμειακές, μην το συζητάς καθόλου. Παρά να έχεις τον παπάρα τον πωλητή τα κάνεις μοναχός σου και τελείωσες.

    ReplyDelete
  25. gamise file poly wraio post

    ReplyDelete
  26. Σωστός έχει παραγίνει...

    ReplyDelete
  27. 2 posts σε μία μέρα; Τέτοιες μέρες να τισ εκατοστήσεις!!

    ReplyDelete
  28. Yooooooo Maaaaannnn!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  29. ΜΕΓΑΛΕ ΜΙΚΥ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΠΑΛΙ? ΕΙΣΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ! ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΡΑΦ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΟΣΟ ΠΑΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ! ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΦΙΛΕ!

    ReplyDelete
  30. "έχασα δέκα δευτερόλεπτα απ' τη ζωή μου περιμένοντας το πράσινο φωτάκι στον ηλίθιο θάλαμο αποσυμπίεσης που έχεις για πόρτα"

    Κάθε φορά που βλέπω τέτοιο σε τράπεζα, θέλω να πάρω σημαία-δοκάρι σα του παλικαριού που πήγε να τις παίξει με τον Watson, και να σπάσω ΑΤΜ, εισόδους, κλπ...

    ReplyDelete
  31. 8εος! Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!

    ReplyDelete
  32. agaphte ama einai na pa8eis neuriko klonismo na mhn phgaineis oyte se ATM

    ReplyDelete
  33. Ωραίος !!
    Αλήθεια, στην τράπεζα τι έγινε ? πήρε αυτή τηλέφωνο όντως ?

    ReplyDelete
  34. ψηριστικη ειναι η φαση

    ReplyDelete
  35. Πολύ καλό ρε μικέ! Η τελευταία ατάκα περί μπαγλαρώματος μένει στην ιστορία! Rawk on

    ReplyDelete
  36. Πολύ καλός! Απόλυτο δίκιο...

    Keep up the good work :)

    ReplyDelete
  37. polu kalo...
    8umizei ta palia

    ReplyDelete
  38. Σ'ευχαριστώ.Είχα ένα σημαντικό λόγο για να μην πηγαίνω στα starbucks,τώρα έχω και δεύτερο.

    Όσο για την παράγραφό σου για την τράπεζα,τι περίμενες;Να σε φιλέψουν κατιτίς;

    Καλή συνέχεια.Τα λέμε σε επόμενο ποστ σου. :)

    ReplyDelete
  39. Agapite mihali meta apo mia sidomi anadromi sto dimiourgima s/ blog eho na po: ise 28 kai fenete ehis pliri agnia oson afora poli simadika epistimonika themata viologias, fisikis, kinoniologias, istorias kai fadazome polon alon ostoso ekferis asistola lanthasmenes apopsis me ekseretiko thrasos. Ine oke na his lathos apopsi ala gia onoma tou Theou sou aneris erga zois anthropon me tous avasimous silogismous s. Alla poulas re gamoto, tha m pis i patty, to gossip girl kai o bieber kai o obama poulane perisotero. =/

    ReplyDelete
  40. Ακτοπλοϊκές γραμμές ...χιλιόμετρα;! Οι αποστάσεις στη θάλασσα μετριούνται με μίλια, πώς είναι δυνατόν να μην το ξέρεις;!

    Επίσης δεν ξέρεις να διαβάζεις, γιατί σίγουρα στο εξειδικευμένο κατάστημα που μπήκες γιατί φοβήθηκες να πας σε κανα πακιστανικό μίνι μάρκετ θα είχε ταμπέλα "ταμείο self service/αυτοεξυπηρέτησης(!)" αλλά σα μαλάκας πας κατευθείαν εκεί!

    Πρώτη φορά δε μου αρέσει ποστ σου, σαν 80χρονος κάνεις, χαλάρωσε και λίγο, έχεις πολύ τσιτωμένα νεύρα για να σε ενοχλεί μέχρι κι ο αέρας που εκπνέει η υπάλληλος της τραπέζης, τι να κάνει δηλ για να μείνεις ικανοποιημένος, να σκάσει;!

    ReplyDelete
  41. Mάλλον επειδή τώρα ξέρω τη φλώρικη αθηναίου τζόβενου φωνή σου, δε μου φαίνονται αστεία τα κείμενα, τα διβάζω κι ακούω τη φωνή σου, ρε πούστη μου!

    ReplyDelete
  42. ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΟ1
    ""Δεν αλλαξανε ολα τα ταμεια αλλα ενα ποσοστο γιατι καποιοι αλλοι δεν αντεχουν να καθονται να περιμενουν στην ουρα τον καθε μαλακα που βαζει ενα ενα τα πραγματα του στην μπελτα, και το ρακουν που καθεται και τα χτυπαει""

    ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΟ2
    ""χρειαζονται τα σelf-service μηχανηματα στην περιπτωση τεραστιων σουπερμαρκετ οπου ο κοσμος καθεται και περιμενει σαν μαλακας στην ουρα, εδω εχουν π.χ. στα tesco μονο.""

    Αν στο καταστημα ρε βλαμμενοι γινεται χαμος απο κοσμο, στα self service δεν θα εχει ουρα?
    Απλα θα περιμενεις σαν μαλακας να τα χτυπησεις μονος σου!!

    Ρε πουστη μου ποσο καθυστερημενοι ειναι καποιοι?? Θα σας κλωτσουσα στη μαπα αν δεν ηταν το ιντερνετ στη μεση.

    Κατι τετοια πουστομαγαζα φαινεται οτι ανοιγουν μονο σε χλιδέ περιοχες οπου πανε οσοι εχουν Φιλλιπινεζα για το σπιτι, νταντα για τα παιδια, κηπουρο για το κρεβατι, σκλαβους των 700 ευρω στην εταιρια, και τους φαινεται εναλλακτικο να περνανε τις τιμες στο ταμειο μονοι τους. Ουαου!


    Παντως ρε Μικε ωραιο ακουγεται να δουλευεις σε ενα τετοιο μαγαζι. Δεν σερβιρεις, δεν κανεις ταμειο, δεν κουραζεσαι, απλα κατευθυνεις τα προβ.. τους πελατες ενω κανεις ψηστηρι στις χιπστερο-φοιτητριες συναδελφους για το ποτε θα τις ξεκωλιασεις.
    Παμε να κανουμε αιτηση?

    Κλουζο

    ReplyDelete
  43. skata se osous menoun UK k to paizoun istoria.

    ReplyDelete
  44. Συνηθως ειναι πιο ακριβα απο τα μαγαζια με σερβιτορους. Και αν παρεις μονο ενα νερακι στην λενε κι απο πανω.

    ReplyDelete
  45. Εμαθα οτι εκει πουλανε και οικολογικα λιπαντικα για κωλογαμημα,ισχυει?

    ReplyDelete
  46. Eilikrina to kalytero sou kommati os tora.

    ReplyDelete
  47. Μπράβο ρε Μικέ, καιρός ήταν. Με εξαίρεση τις 2 τελευταίες παραγράφους που ήταν λίγο αδύναμες, το υπόλοιπο γάμησε.

    ReplyDelete
  48. Άντε γαμήσου ρε βρομιάρη

    ReplyDelete
  49. Μια παρατήρηση μόνο, το δελφίνι δεν κάνει για ρόπαλο. Να προτιμάς ξιφίες τυλιγμένους με χταπόδια. Οι βεντούζες γραπώνουν τη φώκια και ο αιχμηρός ξιφίας διαπερνά τη σάρκα της αργά και βασανιστικά.

    ReplyDelete
  50. ton pairneis pousth kwlompara

    ReplyDelete
  51. Πες αλήθεια. Όλοι αυτοί που βρίζουν είναι δικά σου alias, σωστά ;

    ReplyDelete
  52. Χαχαχαχα!!!!

    Σε λάθος μπλογκ θα μπήκα: Δεν σε βρίζει σχεδόν κανείς!!!

    Ρε, μήπως ξεπουλήθηκε και το κοινό σου? Μήπως έβαλες τον Αντέννα να ζητήσει από το κοινό του Dancing with just the two of us-factor να γράψουν όλοι καλά σχόλια?

    ReplyDelete
  53. Να μπαγλαρωσω τον εαυτο μου αχαχααχαχαχαχ ελιωσα στην τελευταια παραγραφο!

    ReplyDelete
  54. Πες τα!!!

    "Αν με πιάσουν, το πολύ-πολύ να μου πουν να μπαγλαρώσω τον εαυτό μου."
    Ελιωσα

    ReplyDelete
  55. Επιτελους και καποιος που δεν φοβαται να τα πει εξω απ'τα δοντια...

    ReplyDelete
  56. Psilogamise! Epitelous kati kalo.

    ReplyDelete
  57. Δεν διάβασα τα υπόλοιπα κομεντς οπότε δεν ξέρω αν ειπώθηκε αλλά ΕΛΕΟΣ; Μη τυχόν και πληρώσουν κανέναν άνεργο παραπάνω για να είναι στο ταμείο!!! Μου θέλουν και αυτόματα; Άντε μου στο διάολο γαμωμαλάκες, μετά γκρινιάζετε για την κρίση, ενώ εσείς την δημιουργείτε. ΠΑΠΑΡΙΑ.

    btw μου έκανε εντύπωση που δεν το ανέφερες φίλτατε Mike.

    over and out.
    random female groupie

    ReplyDelete
  58. τα comments ειναι μεγαλος βουρκος,αλλα παντα χωνομαι σα γουρουνι.
    δεν γινεται να μη γουσταρεις καποιους κερκοπιθηκους απο δωμεσα.

    PLAYSTATION NOTWORK

    ReplyDelete
  59. Δες το zeitgeist - moving forward, τα καλύτερα έρχονται. Η αυτόματη ταμειακή μηχανή δεν είναι τίποτα, μπορεί να κατασκευαστεί μέχρι και σπίτι εξολοκλήρου από μηχανή. Στο τέλος θίγει το θέμα.. αν αντέξεις 2.30 ώρες... ;)

    ReplyDelete
  60. δεν ξέρω αν πας για ωνια συχνα μιχαλάκη αλλα και εκει που έχει ταμείες, συνήθως τους ψάχνεις ανάμεσα στα ράφια, και σου έρχονται σαν τα κλαμμένα μουνιά μετά, με το δίκιο τους γιατί παίρνουν 1/2 μισθο ενω κάνουν 2 δουλειές.

    Αλλά καλά να πάθουν, στην δουλειά η θα γαμήσεις η θα σε γαμήσουν.

    ReplyDelete
  61. μαλάκα μικειους γάμα το. Κλείσε το μπλογκ και αντε και γαμήσου. Αρκετές μαλακίες έγραψες τον τελευταίο καιρό

    ReplyDelete
  62. Ρε μικειους γραψε για το zeitgeist ποσο μαλακια ειναι.

    ReplyDelete
  63. kanas allos 8a petaxtei gia na mas pei posa kai poia super market sto UK exoun aytomatous pwlhtes? fate skate kai psofhste kwlozwa.

    ReplyDelete
  64. δεν το πιστεύω ότι υπάρχει αυτό και στην ελλάδα!ειμαι γαλλία αυτόν τον χρόνο και τους κορόιδευα γιατί έχουν τέτοιες ταμιακές μηχανές!τελικά πήρα τον πούλο με την δημοσίευσή σου!α! και να σε ενημερώσω πως το επόμενο βήμα είναι να μαζεύεις εσύ τον δίσκο σου που έφαγες στα macdonald-goody's-everest κλπ!έτσι γίνεται στην ευρώπη!ευρώπη δεν θέλαμε?μάζευε τώρα και άφησε και μπουρμπουάρ!

    ReplyDelete
  65. re mlks, dld egw pou den thelw na akouw tis evgenikes malakies kai tis kalimeres twn ipalilwn kai thelw mhxanima ti ime o mlks ime?

    San tous malakes tous venzinades pou nomizoun oti apenergopioun vomva anoigondas thn tapa ths venzinhs kaivazondas thn manika mesa. Kanda self service ta gamhmena na xinizoune tis mapes tous oi xekoliarides pou kounane ena 20evrw apo to parathiro kai dinoun ta klidia.. gamiolides kolo vareles xondrobalades ellhnares exete mathei me thn mama sas apo pisw na sas xexezei kai sas enoxlhse to self service... zwa

    ReplyDelete
  66. plaka plaka h self service mpetzina pws sou 3efyge re mike?

    ReplyDelete
  67. χα χα συμφωνώ με Dimitris, όμως. Στον ανώνυμο από επάνω του έχω να πω ότι αυτό ήδη συμβαίνει στα μακ ντοναλτς και εδώ Ελλάδα. :/ Βέβαια είναι τελείως προαιρετικό...

    -το ραντομ φιμεηλ γκρουπι πάλι.

    ReplyDelete
  68. na tos kai o allos petaxthke na pei ti ginetai sth gallia, exw nea gia sas kwlozwa, DE MAS NOIAZEI!

    mhn petaxtei kanenas allos na mas enhmerwsei gia ta super-market ths madagaskarhs, eisai kosmogyrismenos, to katalabame.

    kai gia ta lobotmhmena kriaria ekei e3w pou yposthrizoun tous aytomatous pwlhtes, na sas dw ti 8a kanete otan kollhsete pisw apo pappoudogiagiades pou h epafh tous me thn texnologia arxizei kai stamataei me to thlekontrol ths thleorashs, "ayto giati de mou to pernaaaaaaeiiiii?" kai to aima oswn einai apo pisw na brazei.
    to idio kai gia tis gamhmenes trapezes me tous "8alamous aposympieshs" (sic). opoios den exei kollhsei pisw apo gero pou brwmaei skatila kai einai me to ena podi sto tafo kai to allo sth trapeza "gia na eleg3ei ton logariasmo tou" kai to myalo tou kollaei sto poio koumpaki prepei na pathsei gia na anoi3ei kai na kleisei h porta de mporei na milaei. pip-own me twra.

    ReplyDelete
  69. Τρεχα να παρεις αλλη cash card μαλακα, γιατι αυτη που ειχες, εχει γινει βουκινο απο την Sony. Αλλα στη Sony κανεις τον μαλακα, δεν λες τιποτα

    ReplyDelete
  70. re mike to chat ekane douleia mallon!!!!!
    elaxista mpinelikia kai auta apokleistika se esena!!!!
    aaa kala kai to ar8o alla mporeis kai kalitera!!!!

    ReplyDelete
  71. Πάντως εμένα το self-service mini market με έψησε. Κυρίως για το λόγο που ανέφερες στο τέλος. Πας στο μηχάνημα, κάνεις πως scanάρεις bar-codes και μέτα φεύγεις πληρόνοντας 5 ευρώ για τα ψώνια ενός μήνα. Και δεν μπορεί να θεωρηθεί κλέψιμο επειδή μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζετε. :Ρ

    ReplyDelete
  72. α) Στις ΗΠΑ παντως υπαρχει υπαλληλος ανα 4 μηχανες self-service για να βοηθησει τους πελατες με τυχον προβληματα. Δεν εχω δει σε μεγαλα σουπερ-μαρτκετ αυτα τα μηχανηματα, αντιθετως τα εχω δει μονο σε μικροτερα οπου υπαρχει και θεμα χωρου. Στοιχειώδης διαφορα στις ΗΠΑ: οι περισσοτεροι χρισιμοποιουν καρτες οποτε βολευει το μηχανημα. Εμενα με βολευουν παντως, ξεκουμπιζομαι μια ωρα αρχυτερα.

    β) Τα tips στην Ελλάδα (πχ στα ελληνικα starbucks) ειναι οντως στεγνο κοροιδεμα. (και παλι) στις ΗΠΑ, ειναι λαθος να μην αφησεις tip. Να εξηγησω: σε bar ή καφετεριες οπως τα Starbucks μπορεις να αφησεις ενα δολαριο. Στα εστιοτορια ομως τα πραματα αλλαζουν. ΟΦΕΙΛΕΙΣ να αφησεις το 15-20% του λογαριασμου σου. Αν πχ. ο λογασιασμος ειναι 200$ θα πληρωσεις 240$. Όπως πολυ ωραια το εξηγησε ενας τυπος για τις ΗΠΑ στο ιντερνετ: "The social contract in this country is that patrons tip wait staff. It is not about whether or not you agree with this policy. It is not about whether or not you can afford it. It's the social obligation you're agreeing to when you enter a restaurant."
    Οποτε το να ζητουν και να πληρωνεις φιλοδωρημα στα Starbucks στην Ελλάδα οπου ο παραπανω κοινωνικος "κανονας" δεν ισχυει, ειναι κλεψια και βλακωδες αντιστοιχα.

    γ) Συμφωνω απολυτως σε αυτα που ειπες για την τραπεζα

    Ν

    ReplyDelete
  73. ''θέλω να σαπίσω στο ξύλο ένα μωρό φώκιας μέχρι θανάτου χρησιμοποιώντας για ρόπαλο ένα δελφίνι!''

    Ωραιο το αρθρο αλλα κλεμμενο το παραπανω κομματι,απο το how i met your mother...

    Ανυγουει κιπ ον...

    ReplyDelete
  74. Πωπω, το φέρανε και στο ελλάντα; Εδώ στις Μπαχάμες στέλνουμε τους αράπηδες και το κάνουν μόνοι τους!

    1ον Άντε γαμηθήτε ρε έλληνες του εξωτερικού! Είσται οικονομικοί μετανάστες κι αυτές οι μαλακίες θα μας κάνουνε κι εμάς κι εσείς ποζεριάζετε!

    2ον Τα γκούντις που δε προσέλαβαν ποτέ σερβιτόρο και ένα σκέτο μπέργκερ (που το μπιφτέκι σκέτο έχει γεύση λέσχη τει θεσ/νίκης) κοστίζει όσο δυο πιτόγυρα και μια βεργίνα, δεν είδα να ενοχλούν έλληνα, η βαλκάνιο, ή όπου αλλού ανοίγουν...

    3ον Η τελευταία ατάκα αρκεί για θέμα ταινίας! Πες του Ζακ να το κάνει σενάριο!

    ReplyDelete
  75. ?? μα γιατι αφαιρεθηκε το comment μου για τις ΗΠΑ? Ηταν μια προσπαθεια να δωσω μια πιθανη εξηγηση στα μηχανηματα self-service στα σουπερμαρκετ και στο φιλοδωρημα των starbucks. Δεν καταλαβαινω..

    Ν

    ReplyDelete
  76. "if u care" hahaa oikologoi die

    ReplyDelete
  77. "mhn petaxtei kanenas allos na mas enhmerwsei gia ta super-market ths madagaskarhs, eisai kosmogyrismenos, to katalabame."

    τόσα κόμπλεξ να μη βαρούσατε, θα ζούσαμε όλοι καλύτερα...

    ReplyDelete
  78. ΑνερχόμουνοςMay 17, 2011 at 1:32 AM

    ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΕ ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΙΚΕΙΟΥΕΥΕΥΣ ΠΩΣ ΔΙΑΛΟ ΣΕ ΛΕΝΕ. Που πήγανε τα παπάρια σου ρε. Πως σκατοφλώρεψες τα κωλόποστά σου ρε. Από τότε που έκανες το κωλομπράφ με την απαράδεκτη αναγνωσούλα των άρθρων σου και βγήκε στη φόρα η άθλια φωνούλα σου έχεις κλάσει μέντολες; Κάποιες ατάκες είναι μόνο για να διαβάζονται γαμώ το ξερατό του νευρικού συστήματος, όχι για να ακούγονται.

    Έχεις χέσει όλο σου το στυλ στα 2 αυτά άρθρα. Πού σκατά είναι η ξεδιαντροπιά σου, η χυδαιότητά σου και η γαμημένη έμπνευσή σου; Τι νομίζεις δηλαδή ότι θα κάνεις καριέρα στο ραδιόφωνο σε εκπομπούλα δήθεν Ελληνοφρένεια και πρέπει να αρχίσεις να συμμαζεύεσαι λίγο; Σκατά σ'αυτούς που θα σ'ακούνε. Γιατί ναι, οι ανεγκέφαλοι θα σ'ακούνε στην εκπομπούλα σου, αλλά δε θα ξέρουν τι έχασαν που συμμαζεύτηκες.

    Στον πούτσο μου άμα είναι τσάμπα τα άρθρα σου και σ'όποιον γουστάρει. Κράτα ποιότητα.

    ReplyDelete
  79. Ρε Mikeus, να 'σαι καλά, μου φτιάχνεις τη διάθεση κάθε φορά! Εκπομπή στη τηλεόραση θα έπρεπε να σου δώσουν, να σε παίζουν πρίν τις ειδήσεις και μετά τις ειδήσεις.

    ReplyDelete
  80. Μ π ρ α β ο Ψ υ χ τ η

    ReplyDelete
  81. Εγώ γουστάρω που μου δίνουν να βάλουν μόνος μου όση κετσαπ θέλω κι όπου θέλω.

    ReplyDelete
  82. re ilithie klouzo otan sto katastima ginetai xamos sta self-service de tha ginetai giati einai EPIPLEON panivlaka, EPIPLEON, tha diamoirastei o kosmos, k opoios de goustarei paei sta tameia outws h allws. Kai mi mou peis na valoun upallilo epipleon anti gia mixanima, de sumferei. Auto gia ta supermarket kai malista sta megala. Gia ta mikra exei dikio o mikeus, entelws pozeria kai axreiasto. Alla h epektash tou thematos gia mena itan psiloatuxis, se merika exeis dikio alla genikws de mou fainetai periergo en etei 2011 na uparxei automatismos...

    ReplyDelete
  83. Στην Αγγλία θα περιμένες σαν μλκς, 2 ώρες στο σουπερ-μαρκετ το Σαββατο με την μλκια που σε δέρνει! Ή είσαι αντιεπιστήμονας αλλά δέρνω-Γουάτσον ή μλκς άλλης μορφής...

    Υπάρχει και μια πιο αξιόπιστη θέση. Στην Αγγλία(ΗΠΑ κ.λπ.) ακόμα και οι γριές τύπου Γ( 90 χρονών με 2 πι και τζαμαρία) ξέρουν να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.Απλά δέξου το και τραβα αυτοκτόνα για τον γαμοφυλή σου που ζει ακόμα στα δέντρα!

    ReplyDelete
  84. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΜΙΚΕ AΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΑ ΦΟΛΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΜΕ ΤΗ ΦΛΩΡΙΚΗ ΚΟΛΛΕΓΙΑΚΗ ΦΩΝΟΥΛΑ ΣΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ GOOGLE TRANSLATE TA ORIGINAL TOY MADDOX ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΩ LISTEN HHAHAAHAHAHAH MALAKA.

    ReplyDelete
  85. ante re skatoflwre!
    pou theleis kai na s eksyphretoun,mwrh kuria!

    ReplyDelete
  86. mike pws legetai auto to katastima sto kolwnaki?

    ReplyDelete
  87. oikologika buronia hahaha!

    ReplyDelete
  88. kapoios eipe pio panw gia agglia. Gamw ta Morrison's gamw. Mpaineis mesa kai den xreiazetai na deis pou einai h aytomath ayth mhxanh. Gyrw ths yparxoun 3-4 ypallhloi. thn katalavaineis amesws.

    ReplyDelete
  89. Αυτό με τη φώκια κάτι μου θυμίζει :Ρ

    ReplyDelete
  90. Heeellooo! Nai, ego eimai new sto fun club sou. Ohi, den tha mpo ston kopo na grapso m' ellinikous haraktires i anagnorismena greeklish. Ok, diavasa ta 3/4 tou blog sou kai diplosa sta gelia. Tora tha mou peis giati kano post edo, peran tou aplou, giati etsi thelo, eho merika points na kano(ano teleia) ki elpizo na mi me eksivriseis asistolos.
    Lepon, mia paratirisi gia proigoumeno palio post sou(nai, variemai na patiso ta apairaitia klik), eheis ksehasei ton Kabamaru apo to arthro me ta paidika, ta 'mikimaou':P. An sto 'hei pei kai kanas allo den ksero, gt den kathisa na diavaso ta 400+ comments apo kato. Mia geniki paratirisi(kathara logo kollimatos egkefalou), i eironia meso graptou logou ekfrazetai me perissotera tou enos thavmastikou kai erotimatikou kai perissoteres ton trion teleion sta aposiopoiitika. Pistevo oti tha itan pio wow kati ekseretika eironika simeia pou diavasa me liges tetoies prosthikes. Kai telos, to the point, edo eis tis Kato Hores, eis tas imipageras Ollandias, ta nevra mou ehoun ginei krosia. Na eiste eftihois,kata mia ennoia, pou den ehoun ftasei ta misa supermarket na ehoun aftomates tameiakes mihanes kai oi trapezes ehoun akoma tameies! Edo, iparhei MONO mihanima katathesis hrimaton, mihani katathesis kermaton kai ATM. Nai? Nai. Pame parakato. Edo, pas sto supermarket -to kalo kai diorofo me parking megalo- pou voskei sti geitonia sou, ki an variesai na perimeneis stin oura i apano sou den eheis psila, dld 10 euro+, pas se ena apo ta 10 aftomata tameia kai plironeis me mia karta sou, pou sinithos, DEN einai pistotiki. Giati? Giati poli apla stin Ollandia, me cash den pas SHEDON POUTHENA. Erhesai, se stelnoun se mia trapezoula -to de ekpliktiko me tis trapezes einai oti einai 4-5 diaforetikes, ki ehoun analavei apo mia mera tis vdomadas gia na min einai anoihtes- kai kaneis ena logariasmouli kai sou vgazoun mia kartoula, me net banking parakalo, me tin opoia plironeis mehri apo tis tsihles sou, ta profilaktika sou kai to glastraki pou pires gia na stoliseis to pervazi sou mehri kai to delivery pou kaneis online, giati fisika, den kanoun delivery apo tilefonou. Ta panta ta plironeis me mia karta! Ki an pas se ena katastima, prepei na tous psahneis kai gia pente lepta mehri na mporeseis na kaneis mia erotisi ki epeita, an thes kai defteri, na tous kratiseis mi sou figoun. Kai o monos logos pou to eipa afto einai giati thelo na ekfraso ki ego tin apelpisia mou, giati sto blog mou m'aresei na grafo gia alla pragmata. Afta. Geia.

    ReplyDelete
  91. Eklapsa sto delfini kai stin kampoura!!
    Apisteutos :)

    ReplyDelete
  92. ΕΙΣΤΕ ΕΛΕΕΙΝΟΊ ΤΗ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΑΡΧΟΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΦΤΙΑΧΤΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΟΛΑ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥΤΣΟ,ΜΠΑΖΑ,ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΡΙΟΛΗΔΕΣ

    ReplyDelete
  93. O apo panw eipe na valei tonous sto post alla meta th deuterh leksh phre to plhktrologio h orgh. TI NAI AGORI MOU PIOS SE PEIRAKSE? AXOOOOTAXOUTAXOUTTOOOOOOooo

    ReplyDelete
  94. Κακεκτυπο του Maddox

    Μην ξεχασεις να ανεβασεις και συ φωτο σου για να ξερουμε ποιον να φτυνουμε.

    ReplyDelete
  95. Κλαιω! να σαι καλα τσακαλακι

    ReplyDelete
  96. Πάρε τον κώλο σου ρε μαλάκα και πάρε ένα φραπέ που θες και σερβιτόρο. Σε όλη την Ευρώπη τα self service έχουν καθιερωθεί γιατί μέχρι και οι οικονομικοί μετανάστες προορίζονται για κάτι πιο χρήσιμο από το να μεταφέρουν καφέδες σε ελληναράδες σαπιοκοιλιάδες. Στην Ελλάδα και τη υπόλοιπή Ανατολή βέβαια βρίσκουμε απασχόληση στα άχρηστα πτυχία μας.

    ps: το τιπ πάει στους υπόλοιπους εργαζόμενους, δεν φτιάχτηκε για το σέρβις μόνο

    ReplyDelete
  97. "θα σου δώσω τα στοιχεία μου, θα πάρεις ΕΣΥ την τηλεφωνική εξυπηρέτηση κι εγώ θα κάτσω εδώ και θα σου γλείφω την καμπούρα όπως κάνανε οι χανούμισες στον Εφιάλτη στους "300" γιατί μπορώ. Είμαι πελάτης. Όχι υπάλληλος!"

    Όλη η νεοελληναράδικη νοοτροπία σε 3 γραμμές. "Εγώ πληρώνω μπορώ να κάνω ό,τι θέλω". Τίποτα δεν έχει σημασία αφού "εγώ πλερώνω". Αν ήσουν μάγκας ας πήγαινες να κάνεις φασαρία στο διευθυντή και έγγραφη καταγγελία και όχι στον υπάλληλο. Τώρα τράβα αυτοκτόνα καλύτερα. Γλιτώνουμε ένα μαλάκα plus τους τόκους της αναπαραγωγής. Αρκετούς μαλάκες νεοελληναράδες έχουμε και χωρίς εσένα.

    ReplyDelete
  98. Siga mi sou sthsei kai kwlo h ypallhlos vre malaka geile.H anthrwpinh aksioprepeia oute kan sou pernaei san idea. Tzampa magkia k fthnh poustia to ar8raki. Fainetai oti den exeis doulepsei pote k to mono pou ksereis na kaneis einai na krazeis ksinontas t'arxidia sou mexri na matwsoun. Pare twra to tzipaki tou mpampa, to akrivo sou iphone kai trexa sta starbucks mpas k sou erthei ligo dhthen empneush vlakako e vlakako. Wannabe asteie.

    .I.

    ReplyDelete
  99. σε εναν γνωστο μ που χροσταγε τον πιραν τηλεφωνο και του ειπαν ελατε απο το αστυνομικο τμημα να σας σηλαβουμε :Ο :Ρ

    ReplyDelete
  100. Τελικά στο video έφαγες μπουκέτο στα δόντια και αναγκάστηκες να κρύψεις την στάμπα της εταιρείας;! Γιατί πραγματικά θυμάμαι ότι ήταν η HSBC και ήταν ωραία η ειρωνία του να προβάλλεται το logo και να ακούγεται το "για ευνόητους λόγους θα μείνει ανώνυμη". Πέσαμε στα χαμηλά mikeius; Και δεν έχουμε και τα αρχίδια να το πούμε στο video έστω με μια σημείωση; Κρίμα για την ελευθερία λόγου και έκφρασης...

    ReplyDelete
  101. ΩΡΑΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .... ΑΛΛΑ ΔΟΥΛΕΨΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΡΕ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ..... ο σερβιτοράκος η η σερβιτόρα θα προτιμούσανε να χανε σα και σένα λεφτά χρόνο και ξοχικά δεξα ζερβά να πινουν εσπρεσακια και να κανουν χιονοσκι οχι να εξηπυρετούν τον κάθε χλάμπουρα που μπαινει μεσα και νομίζει οτι ειναι τσιφ και αρχοντοπουλο - έχε χάρη μεγάλος ο θεός που δεν αναγκαστηκες να φας σφαλάρες στη δουλειά υπο το φόβο της απόλυσης

    και by the way το μηχανημα πληρωμης σε μινι μάρκετ ήδη το συμπάθησα ........πόσο σιχάθηκα ξεμωραμένες και βρομιάρηδες πιτσιρικάδες που μπαινουν μεστο ψιλικατζίδικο του φιλου μου και αυτός πάντα με την καλημέρα καλησπέρα και μια καλή κουβέντα και αυτοί σαν ζομπι ουτε ενα γεία να μη τον λένε λες και αυτος είναι το σκουπίδι και αυτοί είναι κάτι .....μια καριόλα του είπε μια μερα "πολλα λες εσυ"

    μακάρι να με ευτυχήσει ο θεος να χω πολλά λεφτα γιατι ακόμα φοιτητής είμαι αλλα είδα τι απαίσιοι εισαστε και μονοπρόσωποι καποιοι ανθρώποι και επειδη δε θα στεριώσω σε δουλειά με τα μυαλά μου καλυτερα να βρω λεφτά να μην εχω να κάνω με κανέναν σαν και σας γιατι εγω πάντα ευγενικός θα με στον διπλανό μου......και ναι ρε φίλε τα 50 λεπτα ρεστα θα τα βάλω στο TIP BOX να τα μοιραστούν το βραδάκυ τα παιδιά που δουλεύουν εκει με απληρωτες υπέρωριες και χανουν τα νιάτα τους και όχι δε θα ζητησω απόδειξη να πα να γαμιθει το πουστοκρατος

    το βρομολαδοχαρτο γιου κερ οπως το πες μαγκα ,φραγκα θελουν να βγαλουν απο οικολόγους του καναπέ οπως η γιουνισεφ με τις χριστουγενιατικες καρτες απο χριστιανούς που ολημέρα βλέπουν τουρκικές σειρές

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ναι, διότι ο Mikeius δεν έχει δουλέψει στο παρελθόν ούτε σε μαγιαζιά με ρούχα, ούτε σε μπαρ, ούτε γενικά ως πωλητής. Ζώο.

      Delete