Thursday, March 24, 2011

Να γιατί δεν ανεβάζω άρθρα

Εδώ και λίγο καιρό δουλεύω ένα projectάκι για ένα ελληνικό comedy site που θα ανοίξει σε μερικές μέρες. Θα συνεισφέρω ένα entry τη βδομάδα, κάτι σαν video version παλιών και καινούργιων άρθρων μου σε μορφή slideshow.

Η εκπομπή θα λέγεται... 




COMING SOON, BITCHEEEEEES!

Liberικο Υ.Γ. - σεντόνι: Επειδή 9 στα 10 ελληνικά blog έχουν αναρχο-αυτονομο-αντι-καπιταλιστικο-αντι-καθεστωτικό ύφος, δε σημαίνει ότι το 'χω κι εγώ. Υπάρχει πλέον μια μόνιμη ομάδα δράσης σχολιαστών που περιπολούν τη βλογόσφαιρα και flameάρουν το κάθε "παραστράτημα" του blogger από αυτό που οι ίδιοι θεωρούν ως σωστή blogo-ιδεολογία.

Δε με κατουράτε λέω γω ρε τελειωμένοι; Και την κάβλα μου θα κάνω, και τα λεφτά μου θα βγάλω, και με ονόματα θα συνεργαστω. Προκειμενου να νιωσετε κι αλλο προδομενοι ρε fanboys της πούτσας, ακόμα και στη γαμο-LIFO θα προσπαθήσω να μπω! Ούτε οι Metallica επί LOAD τέτοιο ξεπούλημα! Χαχαχα!

Εν τω μεταξύ, συνεχίστε να μου στέλνετε δραματικές ατάκες, σαν αυτές που αφθονούν στο τελευταίο άρθρο. Δε φαντάζεστε τι γέλιο ρίχνω με τα τυπάκια που κάνουμε την παραγωγή κάθε μέρα με τις μαλακίες σας. "Ω Mikeius, έγινες το celebrity που πάντα μισούσες". ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ! Οι κάρτες που αγοράζω απ' τη Ρεζέρβα, λιγότερο κλισέ είναι. Μηδενικά! Ε μηδενικά!

Thursday, March 3, 2011

Οι πεταλούδες ελεύθερες γαμούν

Όταν πιάνεις κουβέντα με φοιτητο-παρέα για πάνω από δύο ώρες, αναπόφευκτα θα φτάσεις στο σημείο όπου αναλύετε τα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα της φύσης. Υπάρχει ζωή στο διάστημα; Πώς χτίστηκαν οι Πυραμίδες; Γιατί οι κλανιές στο ντους βρωμάνε περισσότερο; Και βέβαια το κλασικό κομμάτι: Τι παίζει με την ομοφιλοφυλία; Είναι φυσική; Είναι ανήθικη; Πούστης γεννιέσαι ή γίνεσαι; Καταρχήν να παρουσιάσω το gay street-cred μου. Δεν είχα ποτέ πούστη για παρέα, αλλά στα 7-8 χρόνια που έπαιζα DJ σε indie μπαράκια του Κέντρου, το gaydar μου ρυθμίστηκε με περισσή ακρίβεια. Μπορώ με σιγουριά να πω ότι έχω γνωρίσει πολλούς, έχω κάνει συζητήσεις περί του θέματος με αρκετούς και μου την έχουν πέσει και 4-5, εκ των οποίων οι 3 ήταν και καλά κομμάτια! Μη μας περάσουν και για καμιά τελευταία...


Το θέμα που με έκανε πάντα να απορώ είναι η άποψη της πλειοψηφίας: "Το να είσαι πούστης είναι καθαρά δική σου επιλογή. Τα παιδιά μας βλέπουν τις αδερφές να παρελαύνουν στην τηλεόραση 24 ώρες το 24ωρο και γίνονται μια απ' τα ίδια". Και ναι, ΑΥΤΗ είναι η άποψη της πλειοψηφίας. Μην ξεγελιέστε από τους "προχώ" bloggers και youtubers που μπορεί να συναντήσετε στον ιντερνετικό σας μικρόκοσμο. Εδώ δεν είναι Ολλανδία. Το διαπίστωσα πανηγυρικά στο στρατό, όταν θέλοντας και μη, ήρθα σε επαφή με ένα πιο ευρύ δείγμα του πληθυσμού.


"Είναι επιλογή"... Ναι μαλάκα. Στάνταρ. Θυμάμαι στο δημοτικό που κάποια στιγμή, ο μικρός Κλεάνθης ξύπνησε απ' τον ετεροφυλοφιλικό του λήθαργο και ΕΠΕΛΕΞΕ να τσιρίζει και να τρέχει σαν κοριτσάκι. Μόνο έτσι μπόρεσε να εξασφαλίσει τις πολυπόθητες σφαλιάρες απ' όλο το σχολείο. Και μετά ΕΠΕΛΕΞΕ να τον διώξει απ' το σπίτι ο πατέρας του και να μη μπορεί να γίνει αποδεκτός από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας. Και όταν τα άλλα ζευγαράκια μπορούν να χαμουρεύονται όπου γουστάρουν, ο Κλεάνθης ΕΠΕΛΕΞΕ να γυρίσει τη σεξουαλικότητά του πίσω στη δεκαετία του '20 και να κρύβει τα πάντα για τον σύντροφό του.


ΘΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ;


Πριν από κάτι μήνες είχα εμπλακεί σε πουστο-κουβέντα με ένα φιλαράκι που προσπαθούσε να δει το ζήτημα από βιολογική σκοπιά. Αυτή είναι μια πιο "φιλελεύθερη" αντιμετώπιση. "Η ομοφυλοφιλία δεν με ενοχλεί ηθικά. Απλά τη θεωρώ αφύσικη". Το ίδιο αφύσικη όμως είναι και η αντισύλληψη, ή να γαμάς την γκόμενά σου απ' τον κώλο. Δεν είδα να είσαι ενάντια σε αυτά. Η ομοφυλοφιλία όπως την ξέρουμε στις μέρες μας, αυτή για την οποία γίνεται η κουβέντα, είναι μια εξαιρετικά εκλεπτυσμένη εκδοχή του φαινομένου και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την μεταμόρφωσή μας από νομαδικές φυλές σε μεγάλες αστικές κοινωνίες. Μια εκδοχή αρκετά πρόσφατη, που δεν έχει καμία σχέση με την "φυσική" ομοφυλοφιλία που παρουσιάζει ο homo sapiens σαν είδος. Η "φυσική" πουστιά είναι πιθανό κατάλοιπο της εξέλιξής μας από μικρές ομάδες πιθηκοειδών, που χρησιμοποιούσαν το ομοφυλοφιλικό σεξ ως μέσο εκδήλωσης κοινωνικών δεσμών ή κυριαρχίας στην αγέλη. "Αν μου ξεψειρρίσεις την πλάτη, θα σου παίξω μια μαλακία" και τούμπαλιν.


Με άλλα λόγια, στις πρωτόγονες κοινωνίες δεν υπήρχε ο "πούστης του χωριού", όπως δεν υπήρχε ο "άθεος του χωριού" ή ο "σοσιαλιστής του χωριού", διότι πολύ απλά δεν υπήρχε χειροπιαστό αντίκρισμα για αυτές τις έννοιες τότε. Οι φυσικές τάσεις που κάνουν κάποιον να έχει μεγαλύτερη προδιάθεση για ομοφυλοφιλική συμπεριφορά από τον διπλανό του υπήρχαν από πάντα. Αλλά μόνο στις πρόσφατες κοινωνικές δομές βρήκαν τις κατάλληλες συνθήκες για να πάρουν τη μορφή που έχουν πάρει.


Οπότε είναι φυσικό ή όχι; Εξαρτάται πώς ορίζεις το φυσικό. Δεν μπορείς να τα 'χεις όλα. Αν απορρίπτεις τους δηλωμένους γκέι ως κάτι αφύσικο, τότε θα πρέπει για τον ίδιο λόγο να απορρίψεις και τα εξής: χρήμα, μόδα, ροκ εντ ρολ, φιλανθρωπίες, μπάσκετ, γραβάτες, δεντροφύτευση, καταδύσεις, σινεμά, δημοκρατία και χέσιμο εντός σπιτιού. Άκου "αφύσικη συμπεριφορά"... Πριν από 2 βδομάδες έκανες BUNGEE JUMPING και μου λες ότι η πουστιά είναι αφύσικη;;;


Και τώρα ακούω φωνές απ' την άλλη άκρη του ίντερνετ. "Καλά Mikeius. Να δούμε κατά πόσο θα λες τα ίδια αν βγει γκέι ο γιος σου". Πριν απαντήσω, χρειάζομαι μια σημαντική διευκρίνιση: ΠΟΣΟ ΓΚΕΪ; Ντάξει, αν θέλει να φέρει τον αρραβωνιαστικό του για φαγητό τα Χριστούγεννα, είμαι ΟΚ. Αλλά αν του φορέσει ροζ στολή μονόκερου με strap-on στο κούτελο και αρχίσουν και οι δυο να γαμάνε τη γαλοπούλα, τότε ναι. Έχω θέμα. Άλλο να μην θέλεις κάτι επειδή το θεωρείς ανήθικο, αφύσικο ή μισητό και άλλο να μην το θέλεις επειδή σου χαλάει την αισθητική. Εγώ για παράδειγμα, δεν γουστάρω πατούσες. Καθόλου. Ούτε να ασχολούμαι, ούτε να τις βλέπω σε τσόντες, ούτε τίποτα. Δεν θεωρώ ότι οι πατουσάκηδες είναι έκτρωμα της Δημιουργίας, ούτε έχω σκοπό να τους στερήσω βασικές πολιτικές ελευθερίες. Από 'κει και πέρα όμως έχω κάθε δικαίωμα να κάνω "μπλιάξ" όταν βλέπω ένα ζευγάρι να πατουσώνεται στην παραλία.


Το χειρότερο είναι όταν ακούς κάτι αυτάρεσκους να λένε: "Αν ο γιος μου κάνει ότι τον κάνει ευτυχισμένο, δεν πα' να γαμάει και κατσίκες; Εγώ είμαι ΟΚ". Μάιστα... Δηλαδή, εκτός του ότι εξισώνεις το ομοφυλοφιλικό σεξ με βιασμό μηρυκαστικών, πιστεύεις ότι πρέπει να σου λένε και μπράβο γι' αυτό. Σόρι, αλλά χίλιες φορές να τον κοροϊδέψω στα μούτρα του. Και ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δαχτυλό μας: Κάποιοι γκέι είναι αστείοι!


ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ...

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ,

ΑΥΤΟΣ,

ΚΙ ΑΥΤΟΙ, ΝΑΙ!


Και το αστείο έχει να κάνει με το παρτσακλό της εμφάνισης, αλλά ΚΑΙ με την ομοφυλοφυλία καθαυτή. Σόρι φίλε γκέι, αλλά ένας άντρας κοιτάει τη σκληρή τριχωτή ψωλάρα ενός άλλου άντρα και σκέφτεται: "Αυτό πρέπει να το γλείψω"; Είναι αστείο μέχρι δακρύων και οφείλω να το κοροϊδέψω. Όταν βάζω κάποιον στην παρέα μου, ένα βασικό προσόν που πρέπει να έχει είναι να ανέχεται το δούλεμα από τους υπόλοιπους. Εμένα με κράζουν για το μπόι μου, εσένα θα σε κράξουμε για τα καβλιά που τρως. Θέλεις να σε θεωρώ φίλο μου; Έτσι κάνουν οι φίλοι. Αν ψάχνεις για γλυκόλογα, τράβα πιάσε παρέα με 3-4 γυναίκες. Θα χορτάσει το αυτί σου κομπλιμέντα, αλλά μην περιμένεις να μείνετε δεμένοι για πάνω από εξάμηνο. Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για γυναικοπαρέα. Και το καλύτερο που έχουν να μας δείξουν οι γυναικοπαρέες είναι...



Όπως και να 'χει, αν οι γκέι σε ενοχλούν πέρα από μια απλή διαφωνία της αισθητικής, είσαι για τον πούτσο. Εγώ τους πάω όλους, από τον πιο κρυφό ντουλαπο-μπινέ, μέχρι την pride parade λούγκρα που κάνει τσιμπούκια στο Πεδίο του Άρεως. Έχουν μια πολιτική ανορθότητα που δύσκολα συναντάς αλλού τον 21ο αιώνα. Και ως Mikeius, μου είναι εύκολο να συμπαθήσω οποιονδήποτε τσαντίζει τις συντηρητικές βλαχο-γιαγιάδες, που το πλησιέστερο πράγμα σε πούτσο που είχαν ποτέ είναι η φωτογραφία του Τέως πάνω απ' το τζάκι.